Kiitospalsta

Opettajat

Vanhempien lisäksi voimakkaimman kasvatusjäljen lapsiin jättää opettaja. Marraskuussa 2006 aloitettu opettajien kiitospalsta on ennen näkemätön aarteisto täynnä tarinoita siitä, miten kasvatetaan Suomeen osaavia, innostuneita ja itseensä luottavia lapsia. Suomessa on upeita opettajia, jotka tekevät ensiarvoisen tärkeätä työtä löytäessään lapsista vahvuuksia ja rakentavat näin kivijalan, joka ei ponnistettaessa petä. Reissuvihot voivat olla niin erilaisia. Toinen lannistaa ja toinen kannustaa. Kerro meille kuka kannustaa ja miten hän sen tekee.

Antti Qvintus, Helsinki

Kiitos ihanista tsemppaavan positiivisista Wilmamerkinnöistä! Ihan selvästi opettajan positiivisuudella, tsemppauksella ja osallistavuudella on suuri vaikutus liikunnan - kuten myös käsityön, musiikin ja kuviksen - tuntien mielekkyyden kokemukseen ja osallistumishalukkuuteen. Lähtökohdat meidän jälkikasvulla voisivat olla jo erilaiset, jos yksikin liikunnanopettaja olisi toiminut oman koulutieni varrella kuten sinä. Olen käynyt koulua neljällä paikkakunnalla, viidessä eri koulussa ja harmi kyllä, ei vastaavan kaltaista positiivisuutta tai tsemppausta ole tällaisen vähemmän liikunnallisen oppilaan kohdalle osunut. Toivottavasti tämä on nykyaikaa ja hyvää asennetta painotetaan jo opettajien koulutusvaiheessa. Juuri innostamalla kaikkia kokeilemaan ja osallistumaan sekä positiivisten kokemusten kautta mainitsemani taitoaineet lunastavat paikkansa kaikkien oppilaiden lukujärjestyksessä. Suuret kiitokset ja onnistumisen iloa!

- Terhi Aalto
Kaarina Heinonen, Naantali

Lämpimät kiitokset aina iloiselle ja sydämelliselle opettajalle, jonka luokkaan pieni poika lähtee joka aamu mielellään. Olet antanut koulutielle parhaan mahdollisen alun, kiitos sinulle siitä.

- Juha & Inka
Tuomas Kuparinen, Helsinki

Iso kiitos hauskasta ja innostavasta opetuksesta sekä ahkerasti annetusta palautteesta. :) ¡Muchas gracias, profesor Tuomas!

- Anni Mäkelä & vanhemmat
Sari Pippuri, Wellamo-opisto, Lahti

Lämmin kiitos sinulle "maanläheisestä" ja hyvästä opetuksesta englannin-tunnilla, jotka meidän osalta loppuivat 12.4! Joka keskiviikko oli kiva tulla tunnillesi. Kiitos myös kaikille kanssaopiskelijoille keiden kanssa sain viettää joka keskiviikko kivat 1,5 tuntia englannin opiskelun saloissa! Hyvää ja ihanaa kevättä ja kesän odotusta teille kaikille niin, "opelle" kuin opiskelijoille! Toivottavasti jossain, joskus tapaamme! Ystävällisin terveisin

- Seppo Virtanen
Jukka Nikkilä, Mikkeli

Ilman sinua en ehkä olisi innostunut musiikista. Tietysti soppaan mahtuu monia muitakin ihmisiä mutta muistan yhä edelleenkin sen kun säestit kitaralla joitakin lauluja kuten Lentäjän poika.

- Tomi Antinoja
Leila Korhonen, Mikkeli

Kiitos hyvistä kouluvuosista

- Tomi Antinoja
Tarja Tanttu, Joensuun yliopisto, Joensuu

Tarja on paras!!!!!

- Viktoria
Marika Ojala, Helsinki

Minulla itselläni on ollut aikoinaan onni saada aivan ihana ykkösluokan ope. Muistan myös kuinka suuri vaikutus hänellä oli pienen lapsen elämässä. Tämä muisto mielessäni on aivan ihanaa, että oman nuoremman tyttäreni ekan luokan ope on juuri Marika! Hän on ihanan sydämellinen, kannustava ja positiivinen. Hän antaa Wilma-järjestelmään vain positiivista palautetta ja sitäkin reippaalla kädellä. Jos on jotain sanottavaa, sekin käydään läpi, mutta ei syyttävästi vaan ratkaisukeskeisesti ja toivoen, että pieni ihmistaimi oppii siitä jotain. Kiitos Marika kun olet niin ihana opettaja meidän tyttärellemme <3

- Mia Kostiainen
Inka Mikkonen, Tuusula

Lapsemme koulunkäynnisssä on ollut haasteita enemmän tai vähemmän koko kouluajan eli kohta viisi vuotta. Onneksemme lapsella on Inkan tapainen opettaja, joka jaksaa uskoa lapsessa olevaan hyvään ja antaa näin voimia myös kotijoukoille vaativassa kasvatustehtävässä. Kiitos, Inka!!

- Hanni Autere
Kaija Kiho (Leppänen), Kangasala

Luokka oli hyvin poikavoittoinen. Kaijalta tuli aina positiivista palautetta. Vanhempainillan hän aloitti lauseella - TEILLÄ ON NIIN IHANAT LAPSET. Hyvän alun annoit oppilaillesi. Haikein mielin he siirtyivät seuraavien opettajien oppiin kasvaessaan. Kiitos Kaija

- Yhden pojan kiireinen äiti
Merja Niemi, Oulu

Kiitos Marja että joka viikkoa annat palautetta kuluneesta viikosta niin positiiviset kuin hiukan huonommin menneet asiat! Tästä on hyvä jatkaa vielä loppukevät...

- Erja
Pekka Matilainen, Kokkola

Yleensä tuodaan kiitokset lastemme opettajille, mutta minä haluaisin näin aikuisena oppijana tuoda nykyiselle opettajalleni kiitokset. Olen aloittanut "vanhoilla päivilläni" avoimen yliopiston opintoja. Olen elänyt sen ajan nuoruutta, jolloin virheet tuli kaikkien edessä ruodittua. Oiko siis ihme, että jännitys oli suurta nyt aikuisena ennen opintojen aloittamista, mielessä ajatus, osaanko, pystynkö? Pekka, olet mahtavalla, innostavalla, kannustavalla, kerrassaan erinomaisella toiminnalla saanut sisäisen paloni roihuamaan täysillä kohden uusia haasteita. Unelmaa, jota jo pitkään olen sisälläni vaalinut. Teitä on muitakin yhtä innostavia opettajia siellä, uskon sen, kiitokseni heillekin! Olen todella iloinen, että rohkeuteni riitti ilmoittamaan itseni opiskelijaksi yliopistoon. Olen oppinut, että unelmillani vain taivas on rajana!

- Maarit Väisänen
Opettajat Henkilökunta, Espoo

Aktiivisimmat opettajat olemme kiittäneet erikseen, mutta kaiken kaikkiaan koulun koko henkilökunta on ihailtavan ammattitaitoista ja sopuisaa. Erinomainen koulu pitää meidät kiinni kylässä. Kiitos kaikille!

- Kirsi ja Lasse
Kirsti Tapanainen, Espoo

Palaute pikku sankarimme toiminnasta koulussa tulee usein, monesti on ollut pientä huomautettavaa. Myös onnistumiset ovat saaneet merkintänsä Wilmaan, Kiitos!

- Kirsi ja Lasse
Jemina Peippo, Espoo

Useimmiten terveiset musiikin ja Saksan tunneilta ovat olleet hyviä, mutta ennen kaikkea johdonmukaisia. Kiitokset tuntuvat tulevan aina, kun siihen vähänkin on ollut tilaisuus. Kiitos!

- Kirsi ja Lasse
Eija Hannila, Espoo

Eija opetti alusta lähtien, että Wilma viestejä kannattaa odottaa. Useimmiten kyse on kiitoksista ja onnistumisista, on meillä toki ollut myös hankalampia asioita ratkottavana. Kaiken kaikkiaan Eijan myönteinen asenne ihmisiin ja kasvatukseen on tuottanut aina hyvää tulosta.

- Kirsi ja Lasse
Päivi Lehto ja Tanja Kilpelä, koko koulun opetusväki, Kangasniemi

Suuri kiitos ihanan lempeästä, positiivisesta, luottavaisesta ja kannustavasta ilmapiiristä minkä olette pienille koululaisille luoneet. Paras mahdollinen alku pitkälle koulutielle, kiitos!

- Mervi Elg
Marko Karvonen, Kao Timperi, Kajaani

Hyvää osaamista ja yhteistyötä eri elokuvatekijöiden kanssa. Teette Timperissä opettajat ja vuodesta toiseen oppilaat upeaa työtä. Moni ei ymmärrä tai arvosta Marko sinun mahtavaa suhdeverkostoasi. Oppilaat saavat uskomattomia kontakteja ja suhteita tehdessään koulussa yhteistyötä todellisten elokuvatekijöiden kanssa. Timperin opettajat somitus, lavastus äänitys, kuvaus, maskeeraus ... mikä kokemus kaikille oppilaille ja opettajille. Annatte itsestänne niin paljon. Lisää elokuvien tekoa Kainuun upeaan luontoon. Jatkakaa työtänne. Kyllä maailma tietää arvoinne. Reidel on hyvä esimerkki. Kiitos Mika että menestyt ja onnea elokuvan menestykseen maailmalla.

- Ylpeä vierestä katsoja
Koko henkilökunta, Havisevan koulu, Kangasala

Lämpimät kiitokset koko Havisevan koulun väelle! Koulussa on hyvä henki ja jaksatte aina ajatella oppilaiden parasta ja antaa tukea vaikeissa tilanteissa. Parempaa koulua en olisi voinut lapselleni toivoa. Erityiskiitokset vielä Kirsille, Timolle ja Realle.

- Tuija