Ma 24.4.Pertti, Albert, Altti, Albert,...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


TOIMINTAVINKKEJÄ KESÄKSI

Vastauksia 137Aloita aamusi venytellen (lattiajumppa/jooga). Kuuntele lintujen laulua, luonnon ääniä, meren kohinaa...

Vapaa-aikaLaula siivotessasi
Kehu tuntematonta
Naura itsellesi

Pia-LeenaMene ulos kesäsateella. Pyörähdä lampputolpan yli niin kuin elokuvissa tehdään. Ajattele jotain oikein mukavaa kadulla kävellessäsi ja naurun tai hymyn tulla esiin. Anna istumapaikkasi lähimpänä seisovalle. Hyppele suojatien yli valkoisia viivoja pitkin. Seuraa perhosen lentoa. Kuuntele laineiden liplatusta laiturilla. Herää kesäyönä oikein aikaisin ja mene metsään. Istahda turistiksi omaan kaupunkiisi torin laidalle. Elä viikko ilman televisiota ja tietokonetta. Nauti ystäviesi seurasta. Kerro lähimmäisillesi, että rakastat heitä. Halaa vähintään kerran päivässä. Tutustu uuteen ihmiseen. Keinu. Leiki vesisotaa. Kuuntele ja katsele. Opi jokin uusi taito.

Illusia*Kysy ystävältä, asiakkaalta...  Mitä KIVAA sinulle tänään kuuluu? Onpa hauska seurata, miten ihmiset pysähtyy miettimään vastausta, kun ei voi vastata lakonisesti "Sitä samaa vanhaa, tasasta."

*Pue Peppi Pitkätossun lailla eri väriset sukat ; )Istu "käet" sylissä.

KukkuliKun työkaverisi on pahalla tuulella, sano: "Hyvää työpäivää vain sinullekin."
Hymyile. Rakasta, rakasta ja rakasta. Sano peilikuvallesi jotakin kaunista.

LeenaKirjoita kirje rakkaalle ihmiselle.

SimppuTee lettuja - tarjoa naapureillekin.

MinskuAloita päiväsi laulamalla.

Järjestä tapaaminen itsesi kanssa luontoon. Nauti tuoksuista, äänistä ja väreistä. Kuuntele ajatuksiasi. Lähde lapsesi kanssa tutustumaan uuteen paikkaan. Nauttikaa yhdessä pienistäkin löydöistä.

haaveilijaTyöpaikalle voi lähteä myös ikkunan kautta eikä aina narisuttaa ovea. Ole erityisystävällinen erityisepäystävällisille! Hiljaisuudessa kypsyy ajatus, sillä ja sielu alkavat puhua. Tee sellaista, mitä et ikinä ole tehnyt etkä edes aikonut tehdä! Kutsu uusi naapuri kylään! Valokuvaa läheisiäsi arjen askareissa. Kerro "satuina" tositarinoita lapsuudestasi lapsenlapsille. Naura, vaikkei naurata! Laula aina ja kaikkialla, kun laulattaa! Juokse, vaikkei sinulla olisi juoksuaika!

AA- tee miehellesi herkkuruokaa, vaikka itse olet paastolla!
- yllätä työkaverit kahvileivällä ilman erityistä syytä
- hymyile ensimmäiseksi aamulla peilikuvallesi

mummeliSyö jäätelötötteröä ja istu katukivetyksellä, juttele kukille, laita puuroa menninkäisille, ui kuutamolla, unelmoi, maista mansikoita, katsele poutapilviä ja mieti mitä muoto muistuttaa, puhalla saippuakuplia, istu sylikkäin keinussa, ongi kaloja, ulvo kuuta.

MellaLue lehden artikkeli takaperin. Kysele ihmisten kuulumisia ja ole aidosti kiinnostunut heistä. Maalaa asfalttiliiduilla kotikadullesi mielikuvituksellisia taideteoksia.

tiinaTee kuperkeikkoja lapsesi pelitreenejä katsellessasi ja häntä kannustaessasi.

LinneaTervehdi joka aamu peilikuvaasi hymyillen

täti moonikaMene metsään, halaa puita tai laula niin lujaa kun pystyt, tai päästä äänesi valloilleen muuten, pura kaikki kiukkusi metsään, se helpottaa. Halaa vastaantulevat ystäväsi, tai vaikka tuntemattomatkin, anna kevään riemun näkyä. Muista niitä ystäviäsi joita et Ole pitkään aikaan muistanut, mene käymään ja vietä hetki heidän kanssaan.

SeijaMene kesällä sateella ulos hyppelemään ja palaa mielikuvituksessasi lapsuuden lämpöisiin kesäsateisiin.

anja49Kävele paljain jaloin aamukasteessa.

SimppuJumppaa bussipysäkillä bussia odotellessa. Mene keskelle toria ja laula tai lausu runoja.  Kättele myyjät, jotka tulevat palvelemaan sinua ja kättele myös kaupankassa.


JaanaTee jotain joka saa sinut tuntemaan itsesi rohkeaksi! Jotain mitä luulit ettet koskaan uskalla tehdä. Esimerkikis benjihyppy. Mieti miten hyvältä sitten tuntuukaan kun se on ohi.. :)

MaaritJumpata voi ruokaa laittaessakin, voi keikkua yhdellä jalalla ja hakea tarpeita kaapista zumban askelin.

riderintherainPoimi kukka ja anna se vastaantulijalle.

LeksaAja ruohikko pihassasi hauskan näköinen asu päällä, esim. vappunaamari kasvoilla sekä vappuhattu päässä naapurien iloksi.

ANNELI 1966Halaa ainakin yhtä ihmistä päivän aikana!

AnnukkaNauti lämpöisestä kesäyöstä. Pystytä lapsille teltta pihaan ja pitäkää siellä retki eväiden kera. Kerää mustikoita ja tee niistä piirakka tai mustikkamaitoa.

TittiHymyile tuntemattomille ihmisille, katso peiliin ja hymyile kuvalle,

MarjoAmmatistani johtuen joudun, tai saan opetella kaikenlaista elämän varrella, kaikkea näet tarvitaan jossain vaiheessa. Itsekseni puhuminen on suosituin harrasteeni, sillä nykyään naisväki väistelee pelokkaana sivulle kohdatessamme ja miesväki varoo sanojaan, sillä se hullu on taas tulossa... Omaa elämää tämä vastakohtaisuuksien kirjo rikastuttaa huomattavasti, mutta tällöin on oltava runsaasti siviilirohkeutta. Kumma kyllä, minuun turvaudutaan aina, kun tarvitaan apua, tai ongelma on ylitsepääsemätön. Olenkin ajatellut ottaa ylleni keskiaikaisen klovnin asun, jotta minut voisi tunnistaa jo kaukaa. Ihmiset kaipaavat neuvojaa ja kukapa läheisempi, tai osaavampi onkaan, kuin naapurin Talonmies kaikkine tarvikkeineen ja tapoineen. Lähestymistä helpottaa vielä sekin, ettei tarvitse pelätä liikaa nöyrtyvänsä vastapuolen edessä. Itse asiassa kaiken tekeminen eritavalla avaa uusia ulottuvuuksia ja elävöittää arjen. Suosittelen.

Talkkari vaanTee joku vanhus onnelliseksi, ulkoilun tai kahvittelun merkeissä, tutu tai vähemmän tuttu!

anniinaSeiso silmät kiinni keskellä toria. Vie kaupan kassatädille kahvipulla. Jos et halua halata, voi puolituttuakin koskettaa olkapäähän. Hyräile tehdessäsi ostoksia. Nouki roska maasta. Ole vallaton.

irkkuLoju laiturilla vaikkei aurinko paistaisikaan. Innostu väreistä! Käy joka aamu lenkillä ja juttele itseksesi luonnossa. Lue kaikkea! Unohda aika. Elä jokainen hetki satasella.

loju laiturillaNuku teltassa ainakin yksi yö niin kuin lapsena tehtiin.

Inkkuwm60Sadepäivän ilo: lasi mehua, keksi/kakkupala ja hyvä kirja. Sitten vain riippumattoon :)

MinkaKun saat puolisosi tekemään jotain "vastahakoista" tehtävää huikkaa rakkaasi perään: Hei ! I love you baby! ja lähetä myös lentosuukko perään, kun saat katsekontaktin. Huomaat että homma hoituu paljon keveämmin.

onni mummeliKävele välillä heilauttaen molempia käsiä samaan suuntaan.

RiittaHerää aamulla vähän aiemmin, avaa ikkuna ja kuuntele nautiskellen lintujen aamukonserttia.

Kesä mielessä


Syö jäätelöä joka päivä tuntematta syyllisyyttä. Tanssi sateessa. Kulje ennen kulkemattomia polkuja. Hymyile kilpaa auringon kanssa.

TinttiKaupungissa kulkiessasi kohota katseesi ylös talojen kivijaloista; huomaat rakennusten julkisivujen upeat yksityiskohdat ylimpiä kerroksia ja kattoa myöten.

Nokka pystyssäNuku lattialla. Nuku sängyssä väärin päin. Pyydä naapuri, jota et tunne kovin hyvin, kahville. Kirjoita oikea kirje. kävele paljain jaloin. Syö viikko kasvisruokaa. Keinu kovaa. Pussaa ja halaa. Laita lukemasi kirjat kiertoon. Sulje puhelin päiväksi. Aloita jälkiruoasta ja lopeta alkupaloihin. Mene vaatteet päällä uimaan. Ui alasti. Kiitä jotain jokaisena kesäpäivänä. Nauti hetkestä. Kerää kukkia.

HmAnna auringon hyväillä kasvojasi pilvisenäkin päivänä.

Kevätonnellinen IrmeliKun poistut bussista, huikkase kaikille: "Aurinkoista päivän jatkoa!" Jos sataa, voit sanoa vain Hyvää päivän jatkoa...

ImmuliLeikkaa nurmikko pukattavalla koneella ja riisu bikinisilleen, niin saat samalla tasaisen rusketuksen ja kuntoliikuntaa

LeilaNauti lasillinen kuohuviiniä lounaalla.

-satu-Hymyile vastaantulijalle. Tee lapsuudesta tuttu apilaseppele. Heittäydy tilanteen vietäväksi. Naura sydämesi kyllyydestä.

DannaOle sinä se, joka ehtii avaamaan kulkijalle oven.

IrmeliKatsele muurahaisten touhuja, seuraile niiden polkuja ja ihmettele, kuinka isoja taakkoja ne jaksavat kantaa. Tai kuinka ne tekevät yhteistyötä todella ison saaliin kanssa.

Tee kukkaseppele ja pidä sitä päässäsi. Tai anna se jolle kulle toiselle pidettäväksi muuten vaan.

Käy pitkäksesi nurmikolle tai kalliolle. Sulje silmät ja kuuntele tuulen suhinaa ja lintujen laulua tai katsele ohi lipuvia pilviä ja mieti mitähän ne tällä kertaa muistuttavat? Nuuhki lämpöisen kallion tai kukkien tuoksua.

Istu laiturille tai rantakivelle. Anna paljaiden varpaiden viilentyä vedessä. Odota, että pikkukalat tulevat uteliaiksi ja tulevat tutkimaan niitä.

Kun kuljeskelet kesällä eri paikoissa, opettele tuntemaan uusi kasvi- tai eläinlaji päivässä.

Tee kunnon mato-onki itse ja mene ongelle - ihan kuin lapsena isän tai vaarin kanssa. Jos et löydä matoja, tee taikinasyötti tai liota vaikka tyhjää koukkua tunnelmaan pääsemiseksi.

Käy katsomassa vanhoja lapsuuden leikkipaikkoja, ovatko vielä ennallaan ja mitä niissä on muuttunut. Ja pisteenä i:n päälle etsi seuraksesi vanha ystäväsi muistelemaan niitä pitkiä huolettomia kuumia kesiä...

SatuTervehdi aamuaurinkoa. Lähetä tuulen mukana viesti rakkaillesi. Puhu kukille. Kävele paljain jaloin aamukasteisella nurmikolla. Ihastele pilvien muotoja ja liikkeitä.

EllaKäytä eripari sukkia, anna itsellesi lahja ja ylläty iloisesti, halaa puuta ja laula kilpaa lintujen kanssa, pidä vapaapäivä ja nauti sateesta, rakenna lasten kanssa legolinna,
tee palikoista torni ja muistele kuinka hauskaa se oli kaataa, osta kaupasta simpukoita ja ihmettele kotona miten niistä tehdään ruokaa, pyöräile töihin eri reittiä, pidä synttärikutsut lemmikillesi, pese puolisosi auto ja nauti ilmeestä...

TuulikkiHei, olen ollut kaksi vuotta uudessa työpaikassa ja ensimmäisinä viikkoina tai oikeaastaan kuukausina töistä lähtö oli erityisen mieleenpainuvaa. Joka päivä kun kello tuli neljä ja lähdin töistä kotiin, pomoni sanoivat minulle "kiitos tästä päivästä"! Miten ihanaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin itseni tärkeäksi osaksi yritystä. Täällä on niin kivaa että taidan jäädä tästä firmasta eläkkeelle :)

vielä 25 vuotta töitäYövy teltassa aitan takana. Ajele kauppareissut Pappa-tunturilla. Osta kesäauto ja maalaa se spraymaaleilla kukkia täyteen. Tutustu kotipaikkakuntaasi turistina ja kysele vastaantulijoilta vinkkejä tutustumiskohteista. Käy ulkoiluttamassa tuttuja tai tuntemattomia vanhuksia. Paista lettuja lounaaksi ja kutsu naapurit kesteille. Keksi runo päivässä. Soita vanhoille koulukavereille. Tee kukkaseppele ja kävele se päässä koko päivä. Itke ja naura, kun siltä tuntuu. Paista sultsinoita.

TuijaHymyile heti aamulla, ainakin viitenä päivänä viikossa.

RiliHymyile, hymyile, hymyile, tulee hyvä olo - NAURA ÄÄNEEN - ILO TARTTUU. Löydä jokaisesta jotakin hyvää sanottavaa ja SANO se Hänelle. Kuuntele aidosti mitä lapsellasi on asiaa ja mieti ennen kuin vastaat.  Ole onnellinen tässä hetkessä.

aikuisten oikeesti onnellinenMene ongelle koko päiväksi!

PirskaSeuraa kissan elämää; saalistusta, venyttelyä, pesutuokioita. Kuuntele omia ajatuksiasi joka päivä 10 minuuttia.

SannaLeivo jotain ja vie yllätyksenä ystävälle tai tutulle jotain... vaikkei hänellä nyt sattuisikaan olemaan merkkipäivä....

pilkkumiEtsi neliapiloita. Katsele mehiläisen puuhastelua kukkapenkissä. Kävele paljain jaloin kostealla nurmikolla -ja välillä pienten kivien päällä.

MiiaHae posti avoinjaloin, kun posti tulee postilaatikkoon. Sateella uikkarit päälle ja sateeseen.  Hyppimään lasten trampoliinilla ja taas ei haittaa vaikka sataa :) Herää keskellä yötä ja ulos nauttimaan kesäyöstä.

KuplaIhaile kaikkea kaunista ympärilläsi; kukkia, perhosia, elämän uskomatonta kauneutta jokaisessa pienessä olennossa.

ZalaHypi vesilätäköissä. Kehu vastaantulevan ihmisen vaatetusta. Konttaa nurmikolla.

eevisLue aamun sanomalehti ulkona aamupalan kera ja nauti auringosta ja hiljaisuudesta. Kutsu naapuri kahville. Vietä kesäpäivä turistina vaikka omassa kotikaupungissa. Käy torilla. Vie kissa kävelylle. Ilahduta vanhusta vaikka kortilla, puhelulla tai kyläilyllä. Lue hyvä kirja. Leivo työpaikalle kakku kahvitauolle. Muistele mukavia ja hassuja lapsuudenmuistoja. Pistä jalat lämpimään kylpyyn. tee kasvohoito. Lakkaa kynnet. Laula singstaria sydämesi kyllyydestä vaikka olisitkin huono laulaja.

TeijaHaistan kesäaamun kuulauden, laulan polkiessani töihin pyörällä....

sädeKävele toinen jalka ojassa, mieluiten silloin kun siellä on vettä,,;) Laula työpaikallasi ollessasi kesäbiisejä kurkku suorana vaikkei olisi lauluääntä. Laita eriväriset sukat ja eripari kengät jalkaan. Pue t-paita nurinpäin päällesi. Hanki joku hassu hattu.

AngelosLakkaa varpaankyntesi omenan vihreiksi. Maalaa tai kuvioi seinä asunnostasi piristävän väriseksi. Hypi sateessa ja laula I'm singing in the rain. Anna kampaajallesi vapaat kädet. Osta turkoosin väriset kesäkengät. Vietä päivä vaatekaupoissa kierrellen ja kokeillen kaikkea mitä et aikaisemmin ole uskaltanut kokeilla päällesi. Palkitse itsesi jäätelötötteröllä, koska olet niin hieno tyyppi. Kehu itseäsi peilin edessä kerran päivässä.

HymyhuuliKeskustele kauppajonossa, linja-autossa tms. paikassa lähelläsi olevien ihmisten kanssa. Jos Sinulla on lapsia, leiki heidän kanssaan, lähde hullutteluun mukaan, älä mieti mitä muut siitä ajattelevat, vaan antaudu täysin sydämin mukaan! Anna hyvän musiikin tanssittaa sinua, vaikka keskellä katua.

HiksuKonttaa lastesi kanssa kilpaa vaikka polvisuojien avulla.

HelinäTanssi kotona yksin peilin edessä.

HeidiHymyile autoa ajaessasi, varsinkin ruuhkassa.

MiukuKehu työkavereita:)

AnneHeitä kärrynpyöriä junalaiturilla, bussipysäkillä tai jalankulkijoiden liikennevalon vaihtumista odotellessa (varo, ettet potkaise ketään!). Pahimmalla helteellä laita pilkkihaalari päälle ja mene pilkkijakkaran ja pilkin kanssa vaikka keskelle toria.

HannaSoita ystävällesi, joka on ollut unohduksissa tai jota et ole tavannut pitkään aikaan.

RiliKun joku kysyy mitä kuuluu, olen saanut monen ihmisen hiljaiseksi vastaamalla: lapset voi hyvin ja avioliitto kukoistaa. Se tuntuu jotenkin järkyttävän ihmisiä!

naimisissa yli 20 vuotta, mies samaTankkaaminen on tylsintä, mitä tiedän, joten tankatessani autoa, yritän usein saada jonkun hauskan numerosarjan digitaalinäytölle, joskus myös numeroista voi saada kirjaimia ja sanoja. Usein pyyhin pölyjä pyllyllä tai kyynärpäällä, jos siivoaminen tuntuu liian kaavamaiselta. Tiskatessani pysähdyn ajoittain kuuntelemaan vaahdon ritinää. Musiikkia taas koitan kuuntelemisen lisäksi aistia ihollani ja tuntea sen nahoissani tai sormenpäissäni. Joinain päivinä myös suljen suuni ja koitan vaan puhua käsilläni ja ilmaista itseäni eleillä ja ilmeillä. Luovuus voi olla osa arkea ja luova ajattelu lähtee siitä, että tekee asiat toisella tavalla kuin yleensä on tottunut tekemään. Kaavojen rikkominen virkistää itseä ja huomaa, että rutiinit muuttuvat leikin kautta.

- aistit auki -- kävele paljain jaloin aamukasteisella nurmella
- loju selälläsi pihalla ja keksi pilvipalleroista erilaisia hahmoja, tätä on kiva tehdä kaverin kanssa

PipsaPidä ihana prinsessapäivä,
puhu perhosille,
heiluttele pilville

muorisKun olet lenkillä niin hyräile tai laula.

SippeSulje kännykkä päiväksi ja tunne ihana vapaus.

EijaKäy järvessä uimassa!

RuusaJää vakoilemaan kissaa, kun päästät sen aamulla ulos ja kirjoita sitten "Päivä kissan elämästä" vaikkapa jälkikasvusi/lastenlastesi tai kenen tahansa tutun/tuntemattoman iloksi. Voit tehdä myös kuvitetun laitoksen...

KissapiikaPäätin heittää pois kaikki sellaiset tavarat, josta tulee huonoja muistoja mieleen. Kun sen tein, niin ihmettelin, että miksi ihmeessä olin säästänyt niitä niin kauan, kun olo helpotti heti huomattavasti.

Pikku-MaijaAamulla ennen töihin lähtöä mene ulos piknikille nauttimaan aamiainen.

AamuHalaile puita.

AYL68Käy jossain Suomen kunnassa, jossa et ole koskaan aikaisemmin käynyt.

LeilaKiipeä koivun oksalle ja laula peipposen kanssa kilpaa. Kun käki kukkuu niin kuku vastaus. Lue viikon ajan vain vitsit ja positiiviset uutiset lehdistä. Osta Aku Ankka kirja ja lue se yhteen syssyyn läpi. Kerää omat ja naapurin tenavat yhteen ja opeta heille, miten pelataan "Kymmentä Tikkua".

Aila StäubliPese lattiat salsan, regeen tai muun musiikin tahdissa, joka saa hymyn huulillesi ja vartaloosi liikkeelle.

siruPysähdy keskustelemaan mökkinaapurisi kanssa!

ittaPidä töissä koneeton päivä, älä aukaise tietokonetta kokok päivänä, tee jotain muuta.

TuijaHymyile bussikuskille.

leleNauti aamukahvin seuraksi illalla paistettuja lettuja hillon ja / tai kermavaahdon kanssa.

AamuaurinkoHeittäydy nurmikolle ja katsele taivaan pilvihattaroita, muodosta mielessäsi niistä uusia mielikuvia/esineitä esim. laivoja, dinosauruksia, jäätelöä..

johannaPaijaa lapsiasi usein, leiki kissasi kanssa, nuuski kesän tuoksua aikaisin aamulla ja myöhään illalla, kävele paljain jaloin nurmikolla, halaa rakkaitasi päivittäin, tee herkullista kasvisruokaa ja nauti jo kokkailun tuoksuista, rakasta elämää!
(luin tämän päivän aamiaisen vatsatautitoipilaana ja se sai ihanan ja iloisen olon. Inspiroiduin! Kiitos Kokki Jussi ja Kylli Täti!!!)

HaniLähde kotoa ikkunasta, älä ovesta.

TuulikkiNuku yösi ulkosalla, vaikka vain yksikin ja vaikka teltassa. Makaa maassa ja katsele taivasta ilman pohdintaa ajankulusta. Makaa vatsallasi ihmetellen maailmaa ja luonnon ihmeitä, vaikka yhtä kukkaa, lähietäisyydeltä. Pukeudu kunnolla, ota hyttyshuppu ja istu kunnon tovi hämärtyvässä illassa kuunnellen hyttysten laulua. Pysähdy matkoillasi pienissä kaupoissa ja kioskeissa, suoramyyntipisteissä ja huoltoasemilla isojen sijaan. Ihmisten ja elämän rikkauden ovat lähellä huomataksemme ne.

PäiviLasten kanssa; pelaa pesistä, hyppää narua. Ongi kaloja (ilman koukkua). Käy aamu-uinnilla. Harjoittele pellehyppyjä trampoliinilla. Leikkikää vesileikkejä; vesikypärällä, vesi-ilmapalloilla. Tee eväsretki lähimetsään. Käy talkoissa. Tutustu lähiympäristöön pyöräillen. Tutustu paikkakuntasi nähtävyyksiin "turistina". Pelaa mölkkyä. Pidä lettukestit. Nauti kesästä!

MörriäinenTee luettelo kultasi hyvistä ominaisuuksista ja anna se hänelle. Ilo on molemminpuolinen. (laitoin omani raameihin)

Eeva EMaista jäätelöä sipsikuorrutteella. Viritä teltta olkkariin ja nuku leireillen kotona. Tee kaupan vihannestiskillä kymmenen kyykkyä ja tokaise kovalla äänellä "Kiitos!". Tilaa baaritiskillä tuopillinen maitoa jäillä ja pillillä.

AnneKuuntele kosken kohinaa ja katsele vettä virtaavaa

AnskuKerro kaikki asiat laulaen, kuten oopperassa. Hauskaa sinulla ja toisilla. ;)

LeenuskaKierrä polkupyörällä järvi

MaryaKehu päivässä ainakin yksi ihminen!Kävele paljasjaloin aina kun pystyt, Hymyile kaikille vastaantulijoille, Laita saunaan kynttilä palamaan ja unohda sähkövalo, Kokeile onnistuuko kuperkeikan teko

Lelle- Osta kioskilta kolmen pallon megatötterö nonparelleilla, etenkin jos olet siihen jo muka "liian aikuinen". Kun vastaantulijat hymyilevät sinulle, hymyile takaisin
- Syö kesätorilla mansikoita, varaa mukaan kermavaahtopursotin joilla viimeistelet herkut. Tarjoa muillekin!
- Juokse järveen ja syöksy sukellukseen, aivan kuin lapset tekevät
- Vie työpaikan kahvihuoneen pöydälle tuoreita toriherneitä kaikkien naposteltavaksi
- Yllätä perheesi ja itsesi heräämällä aikaisin paistamaan muille lettuja, taikina on parhaimmillaan yön yli turvonneena
- Kerää pyöreitä kiviä ja maalaa ne parvekkeelle/puutarhaan leppäkertuiksi ja kilpikonniksi
- Kokeile vastata puhelimeen niin ystävällisesti kuin mahdollista, anna soittajan kuulla että ilahduit hänen soitostaan - saat positiivisen vastapalkkion välittömästi
- Kirjoita sukuun syntyneelle vauvalle ajatuksia, kauniita sanoja ja toiveita hänen tulevaisuudelleen - jätä avattavaksi 18-vuotispäivänä, tulevaisuuden aarre!
- Maalauta polkupyöräsi keltaiseksi tai vihreäksi
- Älä kysy puolisoltasi: minkälainen päivä sinulla oli? Kysy mieluummin: mikä tässä päivässä oli parasta?
- Muuta väistämätön hauskaksi: osta kuohuviinipullo tai kata juhlaillallinen aina ukkosen, ahkeran siivouspäivän tai flunssasta selviämisen kunniaksi
- Pyydä läheiseltäsi tutor-tunti hänen harrastamaansa lajiin, joka on sinulle vieras: tyttären kiipeilyharrastus tai siskon flamenco-tunti voikin olla juuri se mitä sinunkin elämästäsi on puuttunut!
- Haasteen edessä, lyö vetoa että onnistut! Jos epäonnistut, muut tarjoavat sinulle pullakahvit, jos onnistut, tulevat herkut sinun piikistäsi. Voitat joka tapauksessa!

PS. Kiitokset Kokille loistavasta älynväläyksestä, listan pohtimisestakin tuli niin hyvälle tuulelle :)

VillasukkaOpettele käsilläseisontaa julkisella paikalla, vaikka hame päällä...

OrvokkiKävele portaat. Kun se sujuu hengästymättä, loiki kaksi porrasta kerrallaan. Kokeile myös portaiden nousua takaperin.

MaijaPue nuttu nurin, niin on onni oikein!

EsmeraldaIstu ruokapöydässä eri paikkaan niin kauan kuin tuoleja riittää ja aloita sitten kierros alusta. Näkymä on joka tuolista erilainen.

MaijaNaura iloisesti itsellesi peilin edessä ja ravistele sen jälkeen keho rennoksi. Anna hymyn jäädä kasvoillesi.

MummikkiMene metsään ja halaa kunnolla erilaisia puita, huomaat että energia tekee ihmeitä ja joka puulla on oma energiansa ja siitä tulee pian tapa ja halu mennä aina halaamaan kun aika sallii.. Mikä parasta, saat Hyvän tuulen joka tarttuu, eikä maksa mitään.

GitaneKävele joka päivä eri reittiä töihin, toisella puolella tietä käveleminen jo avartaa. Älä mene töistä suoraan kotiin vaan tee pieni tutustumisretki kotikaupunkiisi. Syö karjalanpiirakkaa kermavaahdon kanssa.

smindeVilpoisen sadepäivän iloksi: kääriydy lämpimään vilttiin (erityisen kylmällä laita vielä lämmintä vaatetta päälle) ja käperry parvekkeelle tai mökin terassille löhötuoliin hyvän kirjan ja höyryävän teemukin kanssa. – Ihana tapa nauttia kesäsateen tuoksusta ja pisaroiden ropinasta räystäisiin!

Päivi- Pue pusero väärin päin. Odottele, että sanooko kukaan mitään..
- vie kukkia työkaverille

TiiMaHymyile vastaantulijoille. Ota katsekontakti vastaantulijoihin. Seiso pihalla kesäisessä vesisateessa ja anna sateen huuhtoa ikävät ajatukset mennessään. Laula samalla. Laula puutarhakasveja hoitaessasi. Tee hiekkakakkuja ja rakenna hiekkalinnoja. Pelaa neppistä. Käy keinumassa leikkikentällä ja ota hurjat vauhdit.
Ota vauhdit leikkikentän karusellissa. Kiipeile kiipeilytelineissä. Opettele yksi uusi luonnonkasvi per viikko. Kävele 'Peppi Pitkätossua' käsikädessä puolisosi kanssa.

PaulaValitse kotikaupungin kartalta paikka, jossa et ole koskaan käynyt, ja lähde tutustumaan, vaikka eväsretkelle sinne.

Aurora


Lupaa itsellesi ottAa valokuva joka päivä kesällä, printtaa ne ja kokoa kesäkirjaksi. Muista että parhaat kuvat eivät tule juhlissa ja poseeraten, vaan keskeltä menoa ja melskettä - se kertoo että ihmisillä on hauskaa!

AuroraLeiki turistia omalla kotipaikkakunnallasi. Moni on käynyt kaukana, muttei ole käynyt katsomassa paikallisia nähtävyyksiä. Toteuta jokin unelma, jolle ei ole ollut aikaa tai mahdollisuuksia. Pysähdy jätskille ja nauti hetkestä vaikka olisikin kiire. Katsele ympärillesi ja näe luonnon kauneus ympärilläsi. Anna lapsen sisälläsi tulla esiin edes hetkeksi äläkä välitä toisten katseista tai kommenteista.

SipuliKerran päivässä kannattaa laulaa luikauttaa kokonainen laulu isolla kantavalla äänellä. Ilma vaihtuu keuhkoissa, rintakehä aukeaa ja mieliala kohoaa kuin itsestään.

JohannaTallenna kännykän vastaajaan uusi, positiivinen ja iloinen viesti. Osta nippu postikortteja ja saman verran postimerkkejä. Lähetä niille, joita olet kuluvan viikon aikana ajatellut.

TalviaTee ainakin yksi kukkaseppele!
Valvo koko yö; näet auringon laskun ja nousun!
Herää edes yhden kerran aamulla neljältä ja mene tunniksi ulos haistelemaan, katselemaan ja kuuntelemaan aamuilmaa, et unohda sitä koskaan!
Kerää kaunis kukkakimppu ja anna se naapurustossasi yksinäisimmän oloiselle ihmiselle / vanhimmalle tms.
Tee ainakin yksi eväsretki luontoon, vaikka sitten vain kerrostaloalueen takametsään.

MiaLaita kertakäyttöpöytäliina ja anna koko perheen kuvioida se täysin mielensä mukaan. Voit lisätä siihen kesän mittaan muistettavaa, retkipäiviä ja tapahtumia. Syksyllä voitte yhdessä katsoa kesää pöydässä.

AuroraJuokse alaspäin tulevat liukuportaat ylös. Katso vastaantulijoita silmiin ja hymyile heille. Älä käytä pariin päivään Facebookia vaan soita ystäville ja kysy, mitä heille kuuluu. Mene ystävien kanssa kesäyönä piknikille ja kävele auringonnousua kohti, käy naku-uinnilla ja mene tunnin yöunilla töihin. Keksi joku uusi sana. Kiitä heitä, joita olet unohtanut kiittää.

Valitse kaikista tehtävistä 20 mieleisintä, kirjoita ne ylös näkyvälle paikalle ja vedä viiva päältä, kun olet suorittanut sen. Olkoon tämä "paras kesä ikinä".

LepanttiPelaa lapsesi kanssa Monopolia vaikka läpi yön, ja näytä miten tykkäät siitä. Ja mussuta lakritsista lisää energiaa niin jaksat.

MökkeilijäNäin olen jouten.
Kaikki on mahdollista.
Aikaa on rajattomasti.
Istu ja katsele aamulla auringonnousua ja illalla auringonlaskua.
Kehu lapsia.
Sano olet rakas puolisollesi ja lapsillesi päivittäin.
Hypi trampoliinilla jos harmittaa.
Perhepiknikille.
Pitäkää kesäkauden avajaiset grillaten.

SusannaMene töihin uutta reittiä. Tee lahjoitus hyväntekeväisyyteen. Kävele nurmikolla avojaloin. Älä avaa televisiota koko päivänä. Lue runo. Jätä postinkantajalle / lehdenjakajalle kahvipaketti tai namipussi postilaatikkoon saatekirjeen kanssa. Kirjoita oikea kirje vanhalle ystävälle josta et ole kuullut pitkään aikaan.

KlooraPäätä, ettei Sinun tarvitse tehdä mitään koko päivänä - silloin alkaa tapahtumaan ja saat vaikka mitä mukavaa ja iloista aikaiseksi päivän aikana.

AurinkoinenLähetä työkaverillesi nimipäivätervehdys töihin, vaikka olet itse lomalla.

Kitaristi- Tarjoa naapureillesi kahvit, vaikka rappukäytävässä
- Luovuta lähikirjastoosi muidenkin iloksi sinulle jo tutuiksi tulleita, hyväkuntoisia kirjoja
- Käy ainakin kerran Zumbassa ja rentoudu ilomielin
- Pistäydy lähimmällä maatilalla, jossa on kahvila, taidetta, tapahtumia, lampaita tms.
- Poimi itse mansikkasi, ota tuttuja taikka perhe mukaan
- Pidä kolikkoa mukana ja vilkuile, minkä parkkimittarin luona on auto, vaan ei aikaa ja laita kolikko menemään. Ehkä iloinen lappunen tuulilasiin terveisiksi myös
- Päätä, että teet taikka tuunaat jotain pientä viemisiksi ystävän mökille
- Jos sinua palvelee kesätyöntekijä, kehaise(jos vähänkin on aihetta)ennen kun poistut
- Käy kesäkirppiksellä ja osta otain pikkukivaa, jos et itse ole myymässä
- Tuunaa joku vanha vaatteesi ja käytä ainakin kerran

MinnaLaula tai ainakin hyräile, tee tyhmiä kysymyksiä, opettele kuuntelemaan muita ja itseäsi, mene rannalle ja metsään.

HilkkaLaita ainakin yhtenä aamuna lomallasi kello soimaan viideltä. (Aikaisemminkin, jos ei tunnu mahdottomalta) Sitten vaan ulos kuuntelemaan luonnon heräämistä ja tuoksuja. Pienen lenkin jälkeen voit hyvällä omallatunnolla juoda pullakahvit ja vaikka mennä sen jälkeen nautinnollisille pikku torkuille.

LissuLue päivänlehti tuolilla pää alaspäin

AnuskiIstu keinuun ulkona ota niin kovat vauhdit kuin pää kestää ja laula koko äänialallasi ja kovaa (ei haittaa vaikka menee nuotinvierestä )

SirkkisHarjaa hampaat eri kädellä kuin normaalisti. Vaihda sängyssä puolta, tai vaikka tyyny toiseen päähän.

HuumatarRakenna iso hiekkalinna, yksin tai lasten kanssa. Piirrä katuliiduilla suuri aurinko talosi seinään tai pihaan, varmasti herättää muidenkin huomion

SusannaTasapainoile puunrungolla. Syö maha täyteen mustikoita. Makaa nurmikolla selälläsi ja katsele pilviä.

Aila1. Kulje koko päivä kypärä päässä. Kotona, kadulla, töissä.
2. Valitse kaupassa ostosta, kun on valinnan vaikeutta, niin kovalla äänellä: Entten tentten teelikamentten...
3. Kun peili tulee vastaan, jää siihen ja sano: Ken on maassa kaunehin..
4. Korvakuulokkeet korvilla, kommentoi ääneen uutisia ym. Laula ääneen musiikin mukana. Tanssiakin voi tai johtaa kuin orkesteria.
5. Ota nalle kainaloon, juttele sille, jos ei puhekaveria löydy. Ihmetelkää ja naurakaa yhdessä. Kysele siltä mielipiteitä.

Tässähän näitä ja lisää tulis vaikka kuinka paljon:-)

PirkkoPidä uimapuku mukana ja pulahda virkistävään veteen aina tilaisuuden tullen, vaikka työmatkalla. Jos valoisina öinä ei nukuta, lähde uinnille tai kävelylle kuuntelemaan, haistelemaan ja tunnustelemaan öistä kesäluontoa. Lähde pyörälenkille kauniisiin maisemiin ja pysähdy niitylle joogaamaan tai voimistelemaan.

RaikasHYMYILE JOKAISELLE VASTAANTULIJALLE.Totea itsellesi aamulla, tänään on elämäni paras päivä, usko se onnistuu!

"Toivoa on"Sano aamulla peilikuvallesi" minä rakastan sinua "
Laula aina kun siltä vain tuntuu.

PäkeKatso Patch Adams -leffa, joka suorastaan pakottaa sinut toimimaan noin, pinttyneitä tapoja ja asenteita rikkoen ;-)

Leffa-apu


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot