La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto"Yritän olla positiivinen, mutta jokin vaan jarruttaa. Olen eronnut, jätetty yh-äiti, jonka miessuhteissa on ollut monenlaisia pettymyksiä. Nyt olen ihanasti rakastunut, muta silti takaraivossa kolkuttaa ajatus: "tämä ei voi onnistua - jotakin ikävää tässäkin tapahtuu". Yritän vakuutella itselleni, että minullakin on lupa olla onnellinen ja nauttia elämästä. Voinko?

Olen sitä ikäpolvea, vähän alle 50, jolle on toistuvasti tolkutettu "itku pitkästä ilosta...". Niin minulle on käynytkin elämässäni useamman kerran. Miten ihmeessä vanhat epäonnistumiset voi mielessään kääntää hyödykseen ja heittää ne kuormastaan painamasta?"

Vastauksia 86


Ajattele vaikka niin, että lopussa kiitos seisoo. Olet saanut tarpeeksi ikäviä kokemuksia ja nyt on onnen vuoro. Onnen määrä on vakio ja nyt on siis sen aika.

Kun heität ikävät ajatukset, se näkyy sinusta ulospäin ja muutut siksi ihmiseksi, jonka haluat olla. Suhteessakin vastapuoli ei voi olla tätä huomaamatta ja näin positiivinen kierre voi alkaa!

Mari


Älä jää tuleen makaamaan ja surkuttelemaan menneitä. Ota rohkeasti koppi uusista asioista ja haasteista. Rakasta, naura ja nauti isolla intohimolla ja suurella sydämellä. Elä!

mies, 47 v.Oletko käynyt purkamassa eroasia eroseminaarissa tai ammattilaisella?

Kirjoituksestasi tunkee läpi häpeä ja se, että et usko itseesi. Itsetunnon vahvistaminen ja häpenän tunteiden käsittely auttaa näkemään, että sillä, mitä tapahtui menneessä, ei ole tähän päivään kuin opettava merkitys. Sen hetkiset päätökset on tehty sen hetken tiedoilla ja taidoilla.

Anu :o)


Aina kannattaa pitää järki matkassa, mutta entisten suhteiden ongelmia ei kannata alkaa toistamaan, eikä samoja virheitä etsimällä etsimään uudesta suhteesta. Ota päivä kerrallaan ja jokainen päivä vastaan uutena elämyksenä! Opetelkaa rauhassa tuntemaan toisenne ja säilyttäkää tietty vapaus kummallakin. Tsemppiä!

Mia


Meillä on vain yksi elämä, joten siitä on parasta nauttia, sillä muuta emme saa. Olet elämää nähnyt, miksi et voi vaihteeksi nauttia elämästä? Ei se pelaa joka pelkää, sanotaan, ja se pitää paikkansa. Jos et uskalla tai anna itsellesi lupaa, et voi onnistua.

Tarja


Hei

Anna menneiden olla ja keskity elämään nyt. Sinä olet ihana, kaunis ja ajatteleva aikuinen nainen. Osaat tehdä montaa asiaa, joita kanssasisaresi eivät hallitse. Tahtonaiset tekevät mitä haluavat Muista; olet ainoa laatuasi ja siksi korvaamaton.

Annukka


Kaatuuhan niitä valtamerilaivojakin. Jotkut sieltä pelastuu ja toiset ei. Sitkeimmät jaksaa taistella ja pyrkiä eteenpäin. Ympärillä on auttavia käsiä valmiina nostamaan sinua ylös. Kyllä sinulla on ehdottomasti lupa nauttia elämästäsi ja naiseudestasi ja ihastumisesta. Elämä on lyhyt aika. Käytä se tehokkaasti rakastumiseen ja ihastumiseen, koska ne ovat parhaita asioita elämässä. Ikävyyksiä tulee aina jokaiselle, mutta mitä sitten? Joskus se kakku onnistuu ja paistuu tasaisesti ja uunikin toimii, joskus ei. So what -elämä jatkuu, joten uutta taikinaa kehiin vaan. Itse olen eroamassa toista kertaa ja nyt jo uusi ihastus. Vielä on surutyö kesken, mutta uusi kultani antaa voimia jaksamiseen. Ihminen ei kadu sitä mitä on tehnyt, vaan sitä, mitä on jättänyt tekemättä. Anna palaa, nainen! Se on sinun oma elämäsi. Älä aseta itsellesi liian suuria kynnyksiä. Ei niihin muut kompastu, vaan sinä itse.

Anne


Naiset, naiset. Kysymys on uskaltamisesta ja otteen päästämisestä. Kääntäkää ajatus toisin: pettymyksistä ei saa elinkautista tuomioita - onnesta sen sijaan saa. Mervi, sitä ikävää ei tapahdu jos päätät, ettei tapahdu. Nauti rakkaudesta ja sen vuoristoradasta. Ajatelkaa sen sijaan näin; jos antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden. Jos antaa miehelle käden, niin se kosii. :)

Maria


Äidiltäni sain kerran seuraavan tekstin, jonka kuulemma Nelson Mandela on lausunut puheessaan 1994. Ehkä siinä piilee jokin salaisuus onnellisuuden lähteille:

"Syvin pelkomme ei ole, että olemme riittämättömiä. Syvin pelkomme on, että olemme mittaamattoman voimakkaita. Meitä pelottaa oma valomme, ei oma pimeytemme.

Kysymme itseltämme, kuka minä olen olemaan loistava, suurenmoinen, lahjakas ja ihmeellinen? Itse asiassa, miksi et olisi sitä? Olet Jumalan lapsi.

Se, että leikit pientä, ei palvele maailmaa. Ei ole millään tapaa valistunutta kutistua, että muut ihmiset eivät tuntisi oloaan epävarmaksi lähelläsi.

Me synnyimme ilmentämän Jumalan loistoa, joka on sisällämme. Se ei ole vain joissain meistä. Se on meissä kaikissa. Ja kun annamme valomme loistaa, annamme tiedostamattamme muille ihmisille luvan tehdä samoin. Kun vapaudumme omasta pelostamme, läsnäolomme automaattisesti vapauttaa muita."

Tommi


Mieti, niin löydät niistä negatiivisistakin kokemuksista jonkin positiivisen asian. Ota se ja pidä se mielessäsi ja unohda ne negatiiviset. Yhden asian olen oppinut elämässäni: Ei niin hyvää, ettei jotain pahaa ja ei niin pahaa, ettei jotain hyvää.
Mieti uudessa suhteessasi, että jos se menee pieleen ja loppuu viikon, kuukauden tai parin vuoden kuluttua, niin olet kuitenkin yhtä kokemusta ja ihmissuhdetta rikkaampi. Mietit nyt varmaan, että jos antaudun tälle jutulle, niin siinä käy kuten aina ennenkin. Siinä voi käydä tai ei, mutta älä ennakoi sitä, vaan elä täysillä tätä päivää, niin suhde todennäköisimmin onnistuu, kuin että "hissuttelisit" - ANNA PALAA!! Ja ethän sinä tiedä vaikka viikon päästä toinen teistä kuolisi. Ethän sinä sitäkään ennakkoon pohdi tai pähkäile. Ihanaa elämää sinulle, Mervi ja rakkaalle ystävällesi. Nauttikaa ja eläkää täysillä!

Hanski


Hei Mervi. Tunneaivot ovat sellaiset, että kielteiset kokemukset ketjuuntuvat. Ainoa mahdollisuus saada onnellinen elämä on mielestäni tietoisuuden kehittäminen. Siihen jokainen löytää sitten oman tiensä. Kirjastot ovat täynnä tietoa siitä. Kaikkea hyvää sinulle.

Tomboy


Hei Mervi!

Olen minäkin piirun vajaa 50 ja kerkisin olla yksinhuoltaja lähes 18 vuotta. Sitten eräänä juhannusaattona vastaan tuli mies, joka vei sydämeni mennessään. Ajattelin aiemmin samalla lailla kuin sinäkin, mutta tänään ajattelen uudella tavalla. Nyt kolmen yhdessä olo vuoden jälkeen olen menossa naimisiin kyseisen ihmisen kanssa ja olen onnellisempi kuin koskaan. Kyllä sinullekin vielä päivä paistaa ja se onni löytyy, kunhan oikea hetki koittaa ja jaksat vain uskoa itseesi.

Taikku


Luota elämään ja elämä kantaa. Olin eroni jälkeen kahdeksan vuotta kolmen lapsen yh-äitinä. Päästyäni jaloilleni aloin katsella uutta kumppania, aikuista miestä. Lopetin seurustelun aina kun huomasin, ettei homma toimi. Panostin lapsiini, työhöni ja ystäviini. Ajattelin, että olen mieluummin yksin kuin huonossa parisuhteessa. Kun odottaa saavansa vain parasta, sen lopulta saa. Nyt olen ollut pian 10 vuotta naimisissa elämäni miehen kanssa, joka on aikuinen ja hellä. Hän oli ja on edelleen lapsilleni hyvä miehen malli. Hän osasi suhtautua uhmakkaaseen murrosikäiseen kuopukseeni rakkaudellisesti ja voitti nopeasti pojan luottamuksen. Hän kannustaa minua ja osoittaa arvostuksensa ja rakkautensa sanoin ja teoin. Onni suosii rohkeaa. Kannattaa pitää silmät auki ja tavoitella parasta. Onni tulee eläen, ei etsien. MOT.

Onnellinen Inkeri


Anna itsellesi lupa nauttia onnesta täysillä ja opettele yhtä aikaa rakastamaan sopivasti itseäsi. Joskus siitä pitää muistuttaa itselle joka päivä. Olet upea nainen!

BisaNte


Heipä hei, Mervi! Elämässä on nousua ja laskua. Olen huomannut, että kun menee hyvin, niin sitä ei voi kestää ikuisesti. Pilvistä tullaan välillä alas. Jäin leskeksi, tuli syöpää ja kaikki tuntui aika surkealta. Mutta sitten ilmestyi lämmin ihmissuhde elämääni. Nautin siitä niin kauan kuin sitä riittää. Sitten ehkä taas tullaan alas pilvistä, mutta onhan niitä muistoja ainakin .Joten nauti elämästä aina kun vain voit!

Onnellinen mummeli


Osa suhtautuu elämään niin että on parempi varautua pahimpaan, niin ei voi ainakaan pettyä. Anna kuitenkin mennä. On paljon kokemuksia siitä, miten voi löytää hyvän ja turvallisen suhteen, myös minulla itselläni eron ja erehdysten jälkeen. Käytä tervettä järkeä ja toisaalta nauti siitä, mitä olet saamassa!

Maria


Itse olen kokenut kaiken saman minkä sinäkin ja silloin ajattelin, etten ole oikeutettu onneen. Kävin pohjalla ja sieltä ei ollut kuin yksi tie ja se oli ylöspäin, joten päätin muuttaa koko oman elämäni ja ottaa sen omiin käsiini niin että elän tässä ja nyt, en eilistä enkä tulevaisuutta koska se ei pelkäämällä miksikään muutu. Tämän tajuttuani olen nauttinut jokaisesta päivästäni aivan erilailla sekä ihanasta kumppanuudesta toisen kanssa, en vain päästä ikäviä ajatuksia mieleeni koska olen yhtä arvokas kuin toinen ja oikeutettu onneen.

Yötaivas54


Minä olen samassa tilanteessa kuin sinäkin ja aion nauttia joka ikisestä päivästä tästä ihanasta suhteesta. Jäin aikanaan leskeksi 28-vuotiaana oltuani sen ihanan miehen kanssa 10 vuotta, 6 niistä naimisissa ja minulle jäi onneksi 2 ihanaa lasta tästä suhteesta. Tämä mies oli urheilija ja täysin raitis. Kyllä minullekin jäi takaraivoon, että hyvät ihmiset kuolevat nuorina, joten seuraava mies oli juoppo, jolta otin turpiinikin suhteen lopussa. Hän lähti toisen naisen matkaan, kun minä en osannut edes juopotella hänen kanssaan. Tästäkin suhteesta minulle jäi 2 ihanaa lasta. Sitten 11 vuotta seurustelin satunnaisesti ja viime syksynä päätin, että elän loppuelämäni lapsia ja lapsenlapsia paijaten, mutta kuinka kävikään -löysin työmatkalta maailman ihanimman miehen, jonka kanssa tänä syksynä vuoden seurustelun jälkeen mentiin kihloihin, asutaan yhdessä ja mennään naimisiinkin joskus. Minun elämänohjeeni on, että eletään päivä kerrallaan joka päivä täysillä nauttien. Se, mitä on tapahtunut, unohdetaan ja se mitä tulee tapahtumaan, ei ole meidän vallassamme, joten sitä ei kannata miettiä ollenkaan. Lapseni ovat myös tyytyväisiä tästä minun onnestani, koska tietävät maailmalla, että en ole yksin. Meillä on tämä yksi elämä, josta nautitaan nyt täysillä.

Teija


Luottaminen on vaikeinta - mutta se on lopulta sama asia, kuin luottaa siihen, että hengittää edelleen huomenna.
Jokainen ymmärtää, ettei siitä ole mitään takeita, mutta laskee elämänsä kuitenkin niin.
Eläminen vaatii todella paljon rohkeutta ja voimia, luovuttaminen ja elämän kieltäminen ei oikeastaan vaadi mitään.
Voimia ja luottamusta sinulle!

Sama Marja ;)


Vaikka en kuulukaan samaan ikäpolveen, olen ehtinyt nähdä ja kokea monta raskasta ja musertavaakin elämänvaihetta. Lopulta joitakin vuosia sitten tuntui, että kaikki asiat loksahtivat paikoillaan noin vuoden sisällä: parisuhde, asunto, työ.

Alkuajat olo oli juuri samanlainen - ei tämä voi kestää, ei pitäisi olla liian iloinen tai ainakaan sanoa sitä ääneen. Läheiseni kuitenkin näkivät oloni sanomattakin ja totesivat moneen kertaan, ettei hyvää oloaan kannata pitää piilossa. Muillekin tulee paljon parempi olo, kun omaa onnellisuuttaan jakaa eteenpäin, ystävällisin sanoin ja kannustuksin, hymyin ja pienin teoin.

Loppujen lopuksi vaikeudet ja vastoinkäymiset ovat niitä asioita, jotka ovat kasvattaneet ja tuoneet meidät tähän päivään. Ei mikään takaa, ettei ikäviä asioita tapahtuisi tulevaisuudessakin, mutta asenne ratkaisee. Minulla on asiat hyvin nyt ja nautin siitä nyt. Jos vähemmän hyviä asioita tapahtuu, minulla on voimia ja läheisiä, joiden avulla selvitä niistä.

Uskoa tähän päivään


Olet jo aikuinen ihminen, kyllä kannattaa jo nauttia hetkestä ja hetkistä, ihan sellaisista pienenpienistäkin onnen murusista, mitä elämä eteen antaa. Ainahan elämässä tule takapakkia, mutta uusi vaihde vaan silmään ja menoksi. Elämässä koetellaan jokaista ja tavallaan kolhut kasvattavat meitä. Ajatellaan positiivisesti, nautitaan tästä hetkestä, onnesta, ei mietitä kestääkö se, vai loppuuko kohta, siinä vaan on murheissaan kokoajan ja ihan kuin odottaisi sitä "kolhua"... Murheet tulevat ja menevät, niillekin on oma hetkensä. Nosta katse vaan eteenpäin, hymyillen.

Eronnut 50v. nainen


Joka kerran kun käy hassusti (niin, se on ehdottomasti, kun aina sattuu ja tapahtuu) huomaan, että taas selvisin tuostakin. Mahdolliset haavat nuollaan ja otetaan opiksi, ainakin yritetään. Ja ollaan taas hiukan vahvempia ja kokemusta rikkaampia. Aina valmiita katsomaan, mitä huominen tuo tullessaan.

Rulla


Hei,
suosittelen Ilona Pohjalaisen kirjaa ”Seitsemän sinettiä”. Se on mahtavaa, hienoa ja täyttä asiaa koko kirja! Saat todellista uskoa itseesi, että olet upea, kaunis nainen ja elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.

Toivon Iloa ja Valoa elämääsi!

Pirita


Moikka Mervi,
 
Itse olen vähän alle 40 ja takanani on kaksi epäonnistunutta avioliittoa. Olen itse selvinnyt sen ajatuksen voimalla, että kaikella on tarkoituksensa ja kun kaikista vähiten sitä odotin, rakastuin. Älä jää miettimään, vaan uskalla elää. Sekä sinä että rakastettusi ette olisi ehkä koskaan tavanneet "edellisessä elämässä" ja jos olisitte, niin olisitteko ehkä kuitenkaan kohdanneet kuten nyt. Elämä muokkaa meistä sitä, mitä olemme nyt. Itse en ehkä osaisi arvostaa sitä, mitä minulla nyt on jos en olisi kokenut sitä "nurjaa puolta". Uskaltakaa olla onnellisia yhdessä ja näyttäkää se myös muille!

Nuppu


"Itku pitkästä ilosta..." sanonta pitäisi lailla kieltää. Kyllä se itku välillä tulee, vaikka ei iloittaisikaan. Hyvistä asioista ja ajoista pitää nauttia ja ladata akkujaan, eikä pelätä tulevia asioita.

Vuosien mukana jokaiselle tulee elämässä ikäviä asioita eteen. Menneitä ei voi muuttaa, mutta niiden ei pidä antaa pilata nykyisyyttä, eikä tulevaisuutta.

Ala- ja ylämäet, välillä tasaista, se on elämää.

Pelkäsin ennen minäkin, turhaan.


Minulla on käynyt myös noin, mutta 11 vuotta sitten päätin, että elän tästä lähtien täysillä ja itselleni. Päätin, että otan opikseni. Viimeksi tammikuussa kihlattuni lähti, katosi, ei selitystä, miksi. Tässä on ollut miettimistä, miten suhtautua. Kävin eräällä luontaishoitajalla, joka ns. näki asioita ja se käynti selvitti pääni. En ole edes etsinyt miestä itselleni, koska en halua tähän tilanteeseen toista miestä. Odotan, että Hän tulee kohta takaisin selvittämään asiansa. Enkä ole muutenkaan vastaanottavaisella tuulella.
Olen alkanut harrastaa liikuntaa ja osallistun joihinkin muihin asioihin, niin saan ajatukset miehestä pois. En ole enkä aio katkeroitua, vaan olen päättänyt tästäkin ottaa opikseni.

Angelos


Kuulostaapa tutulta.. Oma eroni 7v. sitten oli raastava tapahtuma. Vereslihalla kömmin ensimmäisten vuosien läpi, uskaltamatta edes ajatella uutta parisuhdetta. Hyvin hitaasti sain koottua itseäni, suuren kiitoksen ansaitsevat ystäväni jotka osoittivat minun olevan oikeinkin hyvä, haluttu ja pidetty ihminen. Pelko parisuhteesta kuitenkin jäi takaraivooni, ja "uusinnan" pelossa
pysyin vuodesta toiseen yksin. Mutta ajatustyötä tein koko ajan. Toistelin itselleni että näin kävi tämän suhteen kanssa, toinen ei voi mennä samoin, ehkä sitten muulla tavalla pieleen.

Opettelin yksilöimään ihmiset, eivät kaikki miehet tule tuottamaan minulle pettymystä. Vahvistin itsetuntoani hyvillä, kauniilla ja kehuvilla ajatuksilla. Annoin itselleni luvan olla mahdollisessa tulevassa suhteessa oman itseni hallitsija, loin mielikuvia, kuinka uskallan ilmaista ne huonotkin tunteet.

Mutta suhteeseen en vieläkään uskaltautunut...kunnes kohtasin miehen, joka säväytti heti. Onneksi molemminpuolisesti:) Tapailtuamme ja tutustuttuamme kerroin hänelle rehellisesti, kuinka parisuhde pelottaa ja epäilyttää, ja miksi. Sain ymmärrystä ja pitkiä hyviä keskusteluja. Nyt olen oikeinkin luottavainen, äärimmäisen onnen pumpulipilveen elämä on harvoin täysin kiedottu, mutta kyllä niitäkin päiviä on! Uskallan todellakin elää ja kohdata niitä huonompiakin päiviä ja hetkiä, eikä maa murene jalkojeni alla heti. Kyllä sinäkin Mervi voit ja uskallat luottaa itseesi, se täytyy vain tehdä! Jossittelu pitää lopettaa, tapahtumat on käsiteltävä tapahtumajärjestyksessä eikä ajatus-olettamus-järjestyksessä. Vierellään voi kuljettaa enemmän tai vähemmän väärää ihmistä, toivon että kumppanisi on sinulle se vähemmin väärä. :)

Rauna


Elämä on opettanut, ettei kannata murehtia moneen kertaan, etukäteen, nyt ja jälkikäteen. Mikä on tullakseen, tulee murehtimattakin. Elämässä pätee nämä: Älä kysele miksi ja pitäisikö, vaan nauti jäätelöstäsi niin kauan kuin se on lautasellasi. Tänään on tarjolla vain tänään!

Ekku


Minulle on sattunut kaikenlaista elämässä. Lukemieni kirjojen ja omien kokemusten myötä minulle on valjennut tärkeä seikka: Elämässä tapahtuu paljon asioita, joihin en voi vaikuttaa, mutta AINA voin valita miten niihin suhtaudun.  Minun on valta, voima ja valinta. Kyseessähän on minun elämäni. Tätä hoen aina hiljaa itselleni, kun pitää valita, miten suhtaudun eteeni tuleviin asioihin.

Henkka


Elän hieman samanlaisissa tunnelmissa - jäin leskeksi 40 -vuotiaana keväällä 2008 ja nyt reilun vuoden "harhailun" jälkeen olen rakastunut hienoon mieheen. Jollain tasolla pelkään, että taas tapahtuu jotakin, ei tämä voi onnistua... Sitten muistutan itselleni, että tämä on elämän rikkautta ja ellen tuntisi mitään tai uskaltaisi heittäytyä mihinkään, menisi oma elämäni hukkaan. Vaikka onkin kulunut sanonta "Mikä ei tapa se vahvistaa.." - olen kokenut sen harvinaisen todeksi omassa elämässäni. Jos kaikki ei aina hyvin menekään, pystyy kuitenkin aina alamäen jälkeen nousemaan ja katsomaan eteenpäin, jossain suhteessa vahvempana. Ja ehkä sillä, että uskoo ihmissuhteeseen ja siihen että se kantaa eteenpäin on itseään toteuttava vaikutus - kuka tietää!
Toivotan hyvää jatkoa sinulle ja suhteellesi!

Sari


Hei Mervi!

Täällä eletään kerran vain. Ota siitä ajasta kaikki irti. Mitä häviät, jos annat elämän viedä ja nautit siitä. Suru tulee, jos on tullakseen. Et sitä surua pysty millään estämään, mutta ilon tulemista -elämääsi voit kyllä jarruttaa. Ollaan jo siinä iässä, että toinenkin osapuoli -tässä tapauksessa mies- on varmaan jo tuntenut elämässä iloa ja surua ja luulisi tietävän, mitä tahtoo. Onnistumisen puolesta ollaan valmiita tekemään enemmän.
Itse olen 3 lapsen yh-äiti ja isä ei pidä lapsiin mitään yhteyttä. Silti tässä vaan mennään elämää eteenpäin hymyssä suin. Toki olen löytänyt rinnalleni uuden ihanan miehen, joka on isä lapsilleni.
Toivon sinulle onnellisia päiviä. Katso peiliin ja kerro sille kuvalle, että nyt onnistun.
Hyvää syksyn jatkoa!

KikkaOletko kuullut eroseminaareista? Ne maksavat jonkin verran, mutta monen osallistujan mielestä ovat kannattavia. Siellä käydään läpi eroon liittyviä juttuja ja prosesseja perusteellisesti ja sieltä saa vertaistukea toisista kohtalotovereista. Kannattaa googlata!

Meiju


Merville,

käy ostamassa kaupasta dvd ”Secret – salaisuus”, joka, ei ole itse asiassa mikään salaisuus vaan ikivanha totuus puettuna selkeästi, kauniisti ja erittäin ymmärrettävästi sanalliseen muotoon käyttäen myös osittain dramatisoituja kohtauksia.

Siinä on sinulle vastaus, selitys, keinot, opastus ja kaikki, mitä tarvitset jättääksesi taakse epäonnistumiset ja tehdäksesi elämästäsi juuri niin onnellisen kuin olet koskaan halunnut.

Vaikka kaikki siinä ollut oli minullekin jo entuudestaan tuttua, niin oudolla tavalla vasta tuon dvd:n katsottuani jokin iso palikka kolahti kovaa sisälläni paikalleen.

Se on pieni investointi luodaksesi onnellisen elämän.

There are no secrets


Ota vapaailta ja paperia - kirjoita mielestäsi kaikki epäonnistumiset paperille vasempaan laitaan allekkain ja kirjoita sitten oikeaan laitaan kuhunkin epäonnistumisen liittyvät mahdolliset positiiviset asiat mitä epäonnistumisesta jäi jäljelle: mitä niistä opit, mitä hyvää niistä lopulta seurasi.
Kun lista on mielestäsi valmis, leikkaa se kahtia ja polta oikea puoli. Jätä hyvästi epäonnistumisen tunteille ja ota hyötykäyttöön kaikki positiiviset asiat. Jokaisella on täydellinen oikeus olla onnellinen, mutta onnellisuus ei saa koskaan riippua toisesta ihmisestä, materiaalista tai . Vasta kun voi todeta olevansa "ihan perusonnellinen" yksinkin, pystyy antamaan parhaansa uuteen ihmissuhteeseen ja myös saamaan parasta. Tällä ajatuksella ei myöskään suhtaudu ihmissuhteen onnistumiseen "epätoivoisesti", kun ymmärtää ettei oma onnellisuus ole lopulta kenestäkään toisesta kiinni.

Kannattaa tarkkailla itseään, missä tilanteessa, missä tunnetilassa onnellisuuden ja epäonnistumisen ajatukset tulevat mieleen, mitkä asiat niihin vaikuttavat ja korostuuko tietyt tunnetilat esim. hormonikierron mukaan. Sen jälkeen on helpompi ymmärtää itseään ja miettiä mitä kulloinkin tulee toiselle viestineeksi omasta olotilasta ja onnellisuudesta. Onnellisuus on siinä mielessä ihanaa, koska se tarttuu kuten hymy ja hyvä energia kaikkinensa...onni on sitä, että levittää onnellisuuden siemeniä!
Kaikkea hyvää elämääsi!

Päivi Riitta


Hei Mervi.

Onneksi olkoon, kun olet tavannut ihanan miehen vastoinkäymistesi jälkeen. Minullakin oli samanlaiset tunnot ja ajatukset 33 v. sitten, kun tapasin nykyisen mieheni. Olin myöskin eronnut ja minullakin oli ollut pari epäonnistunutta miessuhdetta. Tapasin mieheni samalla työpaikalla ja rakastuin. Onnekseni sain myös vastarakkautta. Menimme kihloihin puolen vuoden seurustelun jälkeen. Naimisiin vasta kuuden vuoden jälkeen.

Koko ajan oli semmoinen tunne, että mies jättää minut tai tapahtuu muuta, jonka seurauksena menetän hänet. Olimme umpirakastuneita ainakin 10 vuotta. Hengästytti jo hänestä ajatteleminenkin. Yhdessä olo tasaantui ihanaksi rakastamiseksi ja jatkuu vielä nyt yli 30 vuoden jälkeenkin. Jos joudutaan olemaan viikonkin erillämme, kummallakin on sellainen tunne, kuin puuttuisi puolet itsestä.

Älä murehdi tulevaa, vaan antaudu ihanan rakkauden vietäväksi ja nauti elämästäsi. Meidänkin elämässä on ollut vastoinkäymisiä ja sairautta, mutta toisesta välittämisen ja huolehtimisen tunne ei ole kadonnut. Se vaan muuttaa muotoaan vuosien myötä. Rakastamme ja kunnioitamme toisiamme ja toivon että saisin pitää mieheni vielä pitkään rinnallani. Onnea elämällesi ja luota siihen että kyllä elämä kantaa.

Onnellinen


Jokainenhan elämässä joutuu kokemaan huonojakin tunteita, mutta niistä vain kannattaa ottaa opikseen. Itsekin olen saanut lunta tupaan enemmän kuin kerran ja olen sisukkaasti jatkanut eteenpäin. Murheeseen ei kannata jäädä rypemään, vaan koetettava löytää surusta ne hyvät puolet. Surut täytyy ensin surra pois, ennen kuin voi siirtyä seuraavaan suhteeseen. Pitää uskaltaa elää, eikä pelätä tulevaa, jos pelkää et voi saavuttaa kaikkea hyvää mitä elämässä olisi sinulle tarjottavana. Elä ja anna muidenkin elää.

Päivänsäde


Lue Paulo Coelhon kirja "Istuin Piedrajoen rannalla ja itkin". Löydät siitä vastauksen.

Maikki


Kun itse aloitin uuden ihmissuhteen, kerroin miesystävälleni, että olen haavoilla, enkä tiedä toivunko koskaan. Me teimme sopimuksen, että aina, kun minulla on huonot fiilikset, sanon sen ääneen. Hän lupasi siinä tilanteessa aina vakuuttaa minulle, että kaikki on hyvin. Tämä on auttanut, muutama vuosi siinä kyllä meni. Nyt olemme olleet virallisesti yhdessä seitsemän vuotta, joista kolme avioliitossa. Päätä, että elät tätä nykyhetkeä ja tämä suhteesi on ainutlaatuinen, positiivisuus asenteessasi poikii lisää positiivisuutta ihmissuhteisiisi. Aurinkoista syksyä!

Kahvikissa


Kun on riittävän paljon vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia, väkivaltaa ja lyöntejä lyöntien päälle joka taholta, alkaa itsekin uskoa, että ei minusta ole mihinkään. Raskaan elämän uuvuttamana ja uusia lyöntejä peläten raahauduin vyöhyketerapiaan ja energiahoitoihin. Siitä alkoi voimistuminen!

Enää minua ei lyödä, vaan minä autan muita lyötyjä ja aurinko paistaa pävääni! Ilman tuota apua olisin uupunut, rikkinäinen ja surkea olento, juuri niin kuin lyöjät olisivat halunneetkin. En uskonut vaihtoehtohoitoihin mutta ihmeekseni sieltä löytyi apu. He osasivat avata ne henkiset mustelmat ja tukokset, jotka elämä ja ymmärtämättömät ihmiset olivat minuun aiheuttaneet. Oma energiani pääsi jälleen virtaamaan ja toteutan omaa unelmaani. Voimia sinulle Mervi, olet arvokas ja tärkeä osa yhteiskuntaa. Jonakin päivänä sinäkin toteutat unelmaasi, kun ensin saat tarvitsemaasi apua. Yksin ei aina vain jaksa, ei edes ajatella positiivisesti. Noiden hoitojen lisäksi minulla on toinenkin "psyykenlääke", nimittäin aamun ajatus!

Positiivareiden aamun ajatus on ollut vuosia aamuni pelastus ja auttanut uskomaan itseeni, sekä tuonut valoa päivään.

Helleena


Jokaisella on lupa olla onnellinen ja nauttia. Aivan jokaisella.

"Itku pitkästä ilosta" on epärealistisen pessimistinen sanonta. Ei elämä laske, paljonko sinulla on tähän asti ollut onnea tai epäonnea. Toki pitkän onnellisen jakson jälkeen ennemmin tai myöhemmin tulee epäonneakin - mutta ei se siitä onnellisuudesta mitenkään riipu. Ennemmin tai myöhemmin tulee uudestaan taas sitä onneakin. Mitä enemmän nautit silloin kun onnea riittää, sitä paremmin sinulla on voimia kestää ikävämmät hetket.

Itselleni voimakas työkalu on anteeksi antaminen. Ensimmäiseksi ja kaikkein tärkeimpänä itselleen, seuraavaksi kaikille niille, joihin liittyvä asia pyörii mielessä. Joskus olen antanut anteeksi myös esim. ikäville töille. Se vapauttaa asiat mielestä pyörimästä ja päästää minut tekemään niille jotain.

Toinen tehokas tapa on hetkessä eläminen. Tällä hetkellä harjoittelen sitä joogan avulla, aiemmin olen käyttänyt muuten vain rentoutumista. Lauri Siiralan opit hiljentymiseen ovat myös hyviä.

Milja


Uskon, että meitä samalla tavalla kokevia on tosi paljon. Olen käynyt läpi omaa elämääni monen vuoden ajan ja alkanut oivaltaa, että kasvatuksemme ja tunneympäristömme, jossa olemme eläneet, ovat muovanneet meitä ja kohtelemme itseämme aikuisenakin samalla tavalla, kuin meitä on kohdeltu lapsina.

Olen pystynyt eheytymään ja avautunut itseni rakastamiselle Reiki-energian avulla. Olen löytänyt rakkauskanavan itseni sisältä ja sitä kautta oivaltanut että minulla on oikeus kaikkeen hyvään mitä toivon ja mistä unelmoin. Jos paikkakunnallasi on mahdollisuus tutustua Reikiin, niin suosittelen lämpimästi. Netistä löytyy paljon tietoa aiheesta.

Avaudu rakkaudelle ja valolle joka sinä jo oletkin!
Rakkaudellista syksyä kaikille

Lispetti


Eihän vanhoja tunnemuistoja saa pois mielestään, kun ne on lyöty syvälle tunteisiin. Silti elämä on pettymyksiä täynnä ja niistä pitää yrittää oppia. Turha varovaisuus vaikuttaa ulospäin vaikka kuinka sitä yrittäisi peitellä. Anna mennä tunteiden vietäväksi vaikka jotain menisikin pieleen. Kun tiedät että olet ihana ja hyvä ihminen, se näkyy ulospäin. Rakasta itseäsi niin muutkin rakastavat sinua.

perhonen


Olen pian 32-vuotias, ja olen elämäni aikana kasvanut alkoholistiperheessä, kokenut vanhempien avioeron, elänyt sadistisen isäpuolen kanssa, menettänyt veljeni itsemurhalle ollessani 16v., kokenut epäonnistuneita suhteita, saanut ihanan lapsen, jonka isä heitti minut ja vaatteeni ja lemmikkini vielä raskaana ollessani joulukuun pakkasyöhön lumihankeen, ollut työttömänä pitkiäkin aikoja, menettänyt äitini syövälle, isäni on meinannut kuolla kaksi kertaa viimeisen 3 vuoden aikana, eikä ole oikein kunnossa vieläkään, jne.. Tässä vain hieman pintaa.

Kun isä viimeksi makasi hengityskoneessa, aloin käydä elämääni ja menetyksiäni läpi.
Ajattelin, että jos en pysty elämään näiden asioiden kanssa hyvää elämää, on järkeä elää ollenkaan? Nämä kaikki kuitenkin kuuluvat elämääni ikuisesti, halusin tai en. Kävin jokaisen asian yksitellen läpi. Jokaisesta, vaikka kuinka pahasta, löytyy jotain hyvää. Sadistinen isäpuoli opetti minut puolustamaan itseäni. Kukaan ei enää kohtele minua kuten hän, ei koskaan enää.
Veljeni kuolema opetti minut arvostamaan elämää ja läheisiäni, ja suhtautumaan eritavalla itsemurhaan. Isäni alkoholismi ollessani lapsi, opetti minulle lopulta, että hän ei tehnyt sitä tahallaan, ja vaikka ihminen olisi millainen, hän on aina ihminen, eikä välttämättä voi mitään omalle tilalleen, kun ei ole ketään, joka ojentaisi kätensä.

Petetyksi tuleminen suhteissa on opettanut, että vaikka ihmisistä pitää uskoa hyvää, ei saa olla liian sinisilmäinen. Lapseni isän alkoholismi ja se, kuinka hän jätti minut yksin odottamaan, synnyttämään, hoitamaan ja kasvattamaan lapseni, opetti minulle, että selviän mistä vain. Hänen mustasukkaisuutensa opetti, etten koskaan anna kenenkään omistaa minua. Äitini kuolema opetti, että äiti on aina äiti, vaikka olisit kuinka vanha, ja 30-kymppinenkin tarvitsee yhä äitiään. Opin myös, ettei pidä jättää asioita viimetinkaan. Äiti halusi kovasti päästä Lontooseen, ja sanoi aina, että sitten kun hän on eläkkeellä, sitten on aikaa, eläkkeelle hän ei koskaan ehtinyt.

Kaikki nämä tapahtumat elämässäni ovat myös näyttäneet minulle, ketkä ovat oikeita ystäviäni.
Teeskentelijät eivät kauaa pysy pyörityksessä mukana. Olen laskenut, että pisin aika elämässäni ilman jonkinlaista kriisiä on noin 2 vuotta. Nyt minulla on ihana mies ja olemme olleet jo 5 vuotta yhdessä. Itsekin ajattelin ensin, että liian hyvää ollakseen totta. Mies on ihana kuten ennenkin ja suhde kunnossa. Kriisejä on ollut ja mies on jaksanut mukana. Yksi kriisi alkaa taas olla lopuillaan, ja oikeastaan tiedän, ettei taas luultavasti 2 vuotta kauempaa mene seuraavaan, mutta tiedän, että selviän. Jos haluan elää, minun vain täytyy selvitä taas.

Itse olen lopulta tyytyväinen itseeni ja ylpeä, että olen kaikesta selvinnyt, ja sitä mieltä, että kaikki vaikeudet ovat minua ihmisenä kasvattaneet, vaikka se ei kriisin pahimmalla hetkellä siltä tunnukaan. Koko elämäni kriisit kiteytyvät nykyään yhteen lauseeseen:

"Jos elämäni ei olisi ollut sellaista kun se on ollut, minä en olisi se ihminen joka nyt olen". Ja vaikka mitä tapahtuisi, ja varmasti paljon ehtii vielä tapahtua, tuo lause pätee vielä kuolinvuoteellani.

Auringostakin nauttii enemmän kun on sadepäiviä välissä =)


Nuorena ollessani minulla oli elämäni rakkaus edessäni. Minua pelotti, josko itselleni tai hänelle tapahtuisi jotain ikävää, en uskaltautunut lähteä täysillä elämään mukaan. Pelkäsin jomman kumman menetyksen tuskaa. Suhde loppui sitten siihen.

Myöhemmin, kun vähän tuli kokemusta lisää, opin ymmärtämään, että olimme kaikki ihmisinä erilaisia kaikkine puutteinemme. Opin antamaan ne itselleni ja muille anteeksi. Se auttoi minut näkemään elämän kaikki upeat värit, mitkä jokaisen ihmisen persoonallisuus toi tullessaan.
Uusi rakkaus toi sitten tullessaan seurustelun, avioliiton ja perheen.

Anteeksiannon taito ja toisen ihmisen hyväksyminen on sitten kantanut erittäin vaikeiden konfliktien läpi jo 37 vuotta. Jo välillä kuollut rakkauskin muuttui rikkaaksi elämän kukoistavaksi kukkatarhaksi. Rohkeus vastata haasteisiin, itsensä ja toisen hyväksyminen pettymystenkin tiellä on auttanut jaksamaan ja uskomaan huomiseen. Elämä kuitenkin voittaa..

Erkki


Jos et voi heittää kaikkea menneisyytesi kuormaa pois, otetaan sitten vaihtoehtoinen keino: Hyväksy, että ne riipat on osa Sinun mennyttä elämääsi. Hyväksy itsellesi, kun niistä et pääse eroon, sitten elät niiden kanssa. Joku toinen ihminen jossain kantaa mukanaan omia epäonnistumisiaan.

Jos pelottaa, että kohta joku taas menee pieleen, se olkoon sen ajan murhe. Iloitse nykyhetkestä.
Yksi tapa suhtautua: on ottaa elämä näytelmänä, jossa itse olet pääroolissa. Ja tämä näytelmä kannattaa katsoa loppuun asti.

Tee se mitä luontevasti voit tehdä, että ne ilon hetket voisivat jatkua. Symbolisesti tai ihan konkreettisestikin ohjeena: Älä murehdi tulevasta. Tee se minkä voit ja jätä loput Luojan hoitoon.

LR


Olen vähän yli viisikymppinen ja minulle myös tolkutetettiin aina lapsena, että sinusta ei ole mihinkään ja risua sai pelätä pienestäkin epäonnistumisesta. Koskaan ei tullut kannustusta. Olin pitkään myös pelokas aikuinen, koska en voinut uskoa, että kelpaan mihinkään tai kenellekään. Olin mustasukkainen ja parisuhteessa oli vaikeuksia.

Käänne tapahtui, kun pystyin antamaan anteeksi äidilleni, joka kohteli minua kaltoin. Vihdoin ja viimein ymmärsin antaa anteeksi myös sille pikkutytölle, jota kohdeltiin kaltoin ja hyväksyä hänet sellaisenaan kaikkine puutteineen. Annoin itselleni luvan olla onnellinen.

Nyt parisuhteeni kukoistaa ja uskallan luottaa tulevaisuuteen. Kyllä se huonommuuden tunne välillä nostaa päätään, mutta nujerran sen positiivisella ajattelulla. Joudun muistuttamaan itseäni, että olet hyvä sellaisena kuin olet ilman ehtoja.

Heitä sinäkin vanhat kuormat pois ja anna itsellesi lupa olla onnellinen. Kukaan muu ei voi sitä tehdä kuin sinä itse. Jatka positiivista ajattelua. Olet sitä mitä ajattelet.

Merituuli


Hei,
minäkin olen eronnut yh-äiti. Eroprosessissa ja uudessa suhteessa minua auttoi valtavasti rukous. Pyysin jatkuvasti apua ja johdatusta ja siunausta ja sitä on tullut runsain mitoin. Löysin uuden miesystävän ja nyt olemme onnellisesti naimisissa. Meillä on myös yhteinen lapsi. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Muistan sinua ylöspäin. Kävin myös perheasiain neuvottelukeskuksessa puimassa asioita, sekä perheneuvolassa. Ne ovat kaikki maksuttomia palveluja. Voin suositella. Tulee käytyä läpi vanhat asiat, niin voi aloittaa uutta puhtaalta pöydältä, ilman menneiden painolastia. Onnea sinulle ja kaikkea hyvää!

Saman ikäinen äippä


Hei Mervi!
 
Niin, sillä laillahan meitä "tyttöjä" on kai iän kaiken kasvatettu. Ei saanut iloita, eikä saanut kehu etenkään itseään eikä toisiaankaan. Olen itse ehkä sinun äitisi ikäinen ja olen kovasti yrittänyt omia tyttäriäni kehua ja antaa heidän iloita. Lienenkö siinä onnistunut? Heillä lienee toiset käsitykset. Mene ja tiedä.

Omassa elämässäni olen opetellut positiivisuutta ja siitä lienen jonkin verran oppinut, vaikka möhlittyä on tullut ihan jonkin verran. Niistä möhläyksistä en ainakaan ole murhetta kantanut, kun niitä näkyy sattuvan jokaiselle. Muuten tämä elämä on koko ajan elämään opettelemista ja kaikista vastaan tulevista harmeista huolimatta ihan elämisen arvoista. On niin paljon ihania pieniä asioita, kun ei haaveile suurista.

Hyvää positiivista ja kaunista syksyä sinulle toivottaen

Talvikki36


Tiedän tunteen. Tapasin nykyisen miesystäväni muutamia vuosia sitten ja pelotti olla onnellinen. Ajattelin kuitenkin, että nautinpa tästä niin kauan kuin tätä kestää. Jos epäonni kohtaa, murehdin sitä vasta sitten. Vielä ei ole kohdannut.

Maikku


Voi Sinua, Ihana Mervi. Sinulla on suhde, olet onnekas ja kultasi silmissä ihana - nauti siitä täysin siemauksin ja näytä se hänelle myös. Eihän kukaan elämän viimeistä päivääkään tiedä, siispä on turha surra huomista. Eletään tätä päivää ja rakkaus voittaa kaiken. Siis ihan kaiken!

Onnea ja haleja teille, nauttikaa elämästänne ja toisistanne, ette voi hävitä mitään, elämme nyt tätä elämää tällä erää.

EJ


Merville,

onnen huumaa, pidä siitä kiinni nyt ja tulevaisuudessakin. Matkallanne saattaa olla monttuja, mutta niistä noustaan ylös tavalla tai toisella. Yhdessä te elätte elämäänne, yhdessä tavoittelette tulevaisuutta, yhdessä ratkaisette pulmanne... Mitä se muulle maailmalle kuuluu mitä te yhdessä teette! Te rakennatte oman tulevaisuuteenne yhdessä. Annetaan menneiden olla ja nautitaan tästä hetkestä! Toivotan oikein paljon onnea matkallanne ja iloisia ja aurinkoisia päiviä elämäänne! Tiedän miltä sinusta tuntuu!

Eräs, joka löysi onnensa yli 50-vuotiaana


Ei sillä väliä, vaikka onni ei kestäisikään ikuisesti, sitähän kukaan ei voi kenellekään luvata. Mutta itse voit luvata oikeuden iloita tänä päivänä ja tässä hetkessä. Pidä huolta itsestäsi ja kuuntele omia tuntojasi ja toimi sen mukaan. Voi olla että tämä ihminen on Sinun kannaltasi juuri oikea tai sitten ei. Toinen ihminen omasta puolestaan ratkaisee oletko Sinä hänelle oikea vai et. Pidä puolesi ja toimi kuten Sinun kannaltasi tuntuu oikealta toimia. Elät omaa elämääsi.

samaa kokenut nainen 55-v. nyt omilla ehdoilla


On ihanaa olla oman historiansa summa. Kaiken kokemani jälkeen minusta on kasvanut tämä oma ihana itseni, joksi en olisi tullut ilman "näitä ikäviä ihmisiä ja kokemuksia". Olen heille suuresti kiitollinen omasta kasvustani. Olen kantapään kautta opiskellut, mutta jotain on jäänyt käteenkin, paljon viisautta. Ja tiesin aina, että ansaitsen maailman fiksuimman miehen itselleni ja sellaisen myös sain, kun niin ajattelin. Mutta kasvaa piti ensin ja käydä siihen liittyvät kasvukivut läpi.

Nykyään viisas vaimo


Vaikka millaisia pelkoja nousee mieleen, päätä pitää ajatuksesi tästä ihmisestä hyvinä. Erota ne toisistaan: menneisyys ja tuo ihminen, joka on tässä ja nyt. Ne pelot ovat todella vain omiasi.

Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet. Rakasta itseäsi myös silloin, kun koet negatiivisia tunteita. Hyväksy ne väliaikaisiksi vaiheiksi. Älä odota toisen tuovan sinulle onnea vaan odota sitä itseltäsi. Anna sitä toiselle!

Ennen kaikkea luota elämään! Odota parasta juuri nyt.

Me luomme oman elämämme ajatuksillamme. Ota vastuu elämästäsi ja anna itsellesi ja kaikille muille anteeksi kaikki se mitä on tapahtunut. Se oli syystä tai toisesta tarpeen: ei pahaa eikä hyvää vain kokemuksia. Ei tarvitse edes tietää miksi. Spekulointi ja analysointi vie usein mutaiseen ojaan! Emme koskaan ole uhreja. Se on iso valinta, joka muuttaa elämän.

Miten tietäisimme olevamme taivaassa jos emme koskaan olleet helvetissä. Hyvää elämää osaa arvostaa, kun on käynyt "pohjilla": niiden eron tuntee selkänahassaan asti! Arvosta kaikkea sitä hyvää, mitä on nyt elämässäsi. Arvosta itseäsi siitä, että olet selvinnyt tähän pisteeseen. Ota vastaan hyvä. Älä keskity mihinkään negatiiviseen kauemmaksi hetkeksi kuin 10s, jonka aikana vanha tunne nousee ja menee menojaan, jos et lähde sitä ajattelemaan.

Puhu asioista tämän miehen kanssa. Kerro hänelle mitä pelkäät ja miksi. Ilman syytöksiä. Päästä niistä sitten menemään - älä pidä menneisyyden kokemuksia "elossa" enemmän kuin on tarpeen.

Rohkaisuksi: Sain valtavan upean ja syvällisen ihmissuhteen samankaltaisen (enemmän tai vähemmän yh:nä 10v) menneisyyden jälkeen, kun uskalsin mennä pelkojen läpi. Kipeää se teki, mutta kiitos seisoo kauniina edessäni. Kauniina ihmisenä, joka aidosti vastaa tunteisiin. Ja todellakin opin, että antaessaan saa lisää annettavaa!

Elämään Ihastunut


Koeta ajatella niin, että nyt olet onnellinen täysillä, kun siihen on mahdollisuus. Jos sitten menee pieleen, se ei koske yhtään sen vähempää kuin jos siihen olisit varautunut ja miettinyt koko ajan ettei kuitenkaan onnistu.

Siru


Olen sinua vanhempi ja monen "katujyrän runtelemana edelleen hengissä ja onnellinen. Mottoni, kokemuksesta kehkeytynyt, on että: elä täysillä tätä päivää, ota onni onnena NYT, mutta jätä se kuuluisa takaovi raolleen! Usko siis rakkauteen, mutta älä ole sokea ikuisen rakkauden autuuteen. Arkinen rutiinirakkaus on kestävämpi kuin pilvetön rakkaushuuma konsanaan.

Onnenhetki


Käy läpi kokemuksesi ja mieti: Mikä meni hyvin ja miksi? Mikä tökkäsi ja miksi? Huomaat, että kaikissa asioissa on hyvätkin puolensa.

Vanha sanonta "Virheistään pitää oppia!" pitäisi muotoilla uudelleen: "Kokemuksistaan kannattaa oppia!" Kun vanhat taakat on käsitelty, ne on helpompi pudottaa kuormasta.

Näin olen toiminut kaikissa kokemissani ylä- ja alamäissä. Ikävänkin tapauksen jälkeen olen löytänyt voimia ja intoa lähteä kohti uusia entistä suurempia haasteita!

Antti


Jokainen meistä voi ja on onnellinen! Mennyttä ei kannata pitää painolastina vaan elää katse tulevaisuuteen. Jota ei voi muuttaa sitä ei kannata koko ajan ajatella. Suosittelisin voimaannuttavia ajatuksia tulevaisuuden mahdollisuuksista; eli käännä nokka kohti tulevaa! Luen parhaillaan Schmithin kirjaa Onnesta, jota on monenlaista. Yltäkylläinen onni pitää sisällään sekä hyviä asioita että huonoja asioita: harmonia ja mielentyyneys syntyy näistä molemmista! Älä suostu ajattelemaan vain pettymyksiäsi vaan upeita asioita joita sinulle on sattunut ja joita on edessäpäin! Syntyy tasapaino!

Onnellinen ajattelija


Useilla paikkakunnilla järjestetään Fisherin eroseminaareja. Seminaarin tavoitteena on tehdä erosta kasvukokemus ja antaa avaimia minän jälleenrakennukseen. Useat käyvät seminaarin vasta jopa monta vuotta eronsa jälkeen.

Uskon, että sinäkin saisit seminaarista tukea omaan kasvamiseesi ja itsetunnollesi rakennuspuita. Jos et pääse seminaariin, niin lue edes kirja, johon seminaari perustuu: Fisher: "Jälleenrakennus".

Itse kävin seminaarin viime keväänä, puoli vuotta eroni jälkeen. Nyt huomaan kuinka paljon olen vuodessa saanut seminaarin auttamana kasvaa - kipujen kautta tosin. Nyt minulle on aivan selvää, että myös minä ansaitsen paljon hyvää elämääni - ja niin ansaitset sinäkin!

Seminaareja järjestää esimerkiksi Oulussa YYL (yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto). Googlettamalla "Fisher+eroseminaari" löytyy netistä lisätietoja.

Onnellinen


Mervi hyvä, minäkin ajattelin samoin, kun eroni jälkeen rakastettuni kosi minua. Pelkäsin, mutta sitten järki voitti. Olen onnellinen tänään yli 20 avioliitovuoden jälkeen. Toivon sitä sinullekin. Onnea ja rakkautta. Katso filmi ”Salaisuus, Secret”. Rukoile ja toivo elämällesi sitä, mitä syvimmiltään haluat, niin saat sen. Anna auringon paistaa. Ajatte, että parempi puoli elämää kokonaisesti kuin koko elämä puolinaisesti. Elämä on puolinaista, vajavaista ilman rakkautta. Vaikka viikko elämästä täynnä rakkautta.

EilaKoeta koko ajan pitää mielessä ajatus, että suhde onnistuu, etsi kaiken aikaa hyviä asioita suhteesta. Kylvää koko ajan positiivisuutta. Koko ajan maalata se upea kuva onnistuneesta suhteesta, kuitenkin muistaen sen että jokaisella on vastuu omasta onnellisuudesta. Vanha viisaus pätee yhä edelleen, vain itseään voi muuttaa.

Joskus on hyvä tehdä vanhojen suhteiden ruumiinavaus. Miettiä omaa osuutta, miksi asiat meni pieleen. Miettiä, mitä odotuksia oli, missä olisi voinut tehdä toisin. Siinä asiassa voisit hyötyä valmennuksesta. Myös omia uskomuksia kannattaa tarkastella tässäkin asiassa.

Valmentajan kanssa saisit sparrausta, tukea eteenpäin menemiseen. Omat toiveet, odotukset ja unelmat tulisivat sinulle siinä kirkkaaksi.

Toivotan sinulle onnea!
Benita


Hei, ystäväni Mervi!
Mehän elämme eteenpäin, eikä taaksepäin ole kenelläkään paluuta. Silloin, kun minä sain vammaisen lapsen, sanoin itselleni ja ystäville: ”On vain yksi suunta eteenpäin ja ylöspäin” Niin sitä on menty..  Se on kuule siinä. Tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee!

Iso äiti vuosimallia 44


Nauti tänään siitä, mikä on hyvin. Ammenna siitä voimaa, keskitä ajatuksesi siihen. Anna sen tuntua hyvältä, mikä tuntuu hyvältä. Tästä voimaantuneena ja vahvistuneena käännä ne kivet pois polultasi, joita siihen väistämättä tulee. Aurinko paistaa aina, vaikka joskus pilvien takana.

Päivi


Menneeseen et voi enää vaikuttaa, se täytyy unohtaa, vaikka se on vaikeaa. Tulevan voi muokata parhaakseen. Jos tuota mietit, se vaikuttaa suhteeseesi. Nauti tästä hetkestä!

Annuski


Hei Merja!

Tilanteeni on samanlainen kuin sinulla, vaikka olen ikähaitariltani vähän nuorempi. Painin samojen ongelmien kanssa, kunnes päätin ja ymmärsin, että minulla on vastassa uusi ihminen ja hänen kanssaan voin rakentaa aivan uuden ja onnistuneen suhteen. Meillä ei ole mitään historiaa ja rasitteita matkassa. Sen kun vaan suunnitellaan ja tietoisesti rakennetaan elämäämme yhdessä siihen suuntaan kuin sitä tahdomme. Olemme heittäneet pois epäonnistumisen varjon yltämme ja nauttineet suunnattomasti yhteisestä ajastamme. Eli oma päätös siitä, mihin suhde kehittyy ja ahkera tietoinen työskentely sen asian ja päätöksen eteen tuottaa tulosta. Onnea ja menestystä päätöksentekoon!

Minni -68


Itselläni on vähän samaa taipumusta. Olen pyrkinyt korvaamaan negatiivisia odotuksia myönteisemmillä. Se on vähittäistä työtä, sisäistä dialogia itsensä kanssa. Esim.
- Olen kärsinyt 50 vuotta, voinhan kokea hyvät 50 vuotta (vähän kärjistettynä)
- Elämässä voi käydä myös hyvin. Olen valmis tekemään tämän suhteen onnistumiseksi oman osuuteni. Jokaiseen suhteeseen sisältyy haasteita ja olen valmis kohtaamaan myös ne, hyvien puolien lisäksi. Jos toinen alkaa kohdella minua huonosti, en suostu siihen.
- Jos tämä suhde menee jostain syystä myttyyn (mitä en toivo), niin seuraava voi onnistua ja olla vielä parempi.
- Minua ei ole tuomittu epäonnistumaan. Olen ehkä tarvinnut kaikki nämä epäonnistumiset oppiakseni jotain.
- Vaikka olen epäonnistunut jossain, en ole epäonnistunut ihmisenä vaan arvokas ja upea nainen.
- Olen yhtä arvokas kuin muut, miksi heillä olisi oikeus onnellisuuteen ja minulla ei?

Itselleni sopivat tällaiset omat uskomukseni kyseenalaistavat kysymykset. Ne auttavat prosessoimaan asioita eteenpäin.

Onhan myös mahdollista, että edellisten suhteiden epäonnistumiset ovat vielä osittain käsittelemättä, ja antavat painolastia. Niitä voi käsitellä vähitellen itsensä tai jonkun luotettavan henkilön kanssa nykyisen suhteen edetessä.

Ajattelen myös, että on olemassa hyvä Jumala, joka haluaa minulle hyvää ja on puolellani, vaikka antaa myös koettelemuksia tässä elämänkoulussa, että kasvaisin ja oppisin jotain.

Parhain terveisin

Kovapäinen elämänkoululainen


Mitenkään vähättelemättä kokemaasi, niin ehdottaisin, että yrität ottaa toisen näkökulman kokemuksiisi. Ne ovat kuin omaisuuttasi, joka on palvellut aikansa, mutta joiden on aika väistyä uuden elämän tieltä. Katsoessasi asioita ikään kuin ulkopuolisena, huomaat (paradoksaalista kyllä), että kaikki kokemasi on antanut sinulle jotain ja ne ovat omanlaisiaan ja sinällään arvokkaita, ainutlaatuisia ja voimistaviakin, kunhan et ota uhrin näkökulmaa. Sillä jos katsot oikein tarkasti, huomaat, että olet omien ajatustesi uhri.
Olennaisinta on, että olet elossa NYT, hengität ja voit aloittaa joka päivän alusta. Sinulla on uusi hyvä suhde, joten älä syvenny siihen, mikä on mennyt, vaan siihen, mikä on nyt. Nyt on ainoa hetki ja lähtökohta, jolla on merkitystä. Kun tutkit asiaa tarpeeksi syvälle, niin huomaat sen itsekin. Jos haluat lukea, niin suosittelen vaikkapa Byron Katien kirjoja. Yksi omista mielivoimalauseistani on Richard Bachin kirjasta Illuusio: "Jos vielä olet elossa, tehtäväsi jatkuu". Tehtävä ei ole mitään sen enempää kuin eläminen. Ja mitä kauniimmin elät, sitä kauniimpi on jokainen hetki.

Tervehdyttävää on myös liikkua ja tutkailla luontoa vaikka kahdestaan. Puiden kuolleen, putoavan lehden alla on jo uusi silmu, talveakin vasten! eikä puu jää miettimään pudonneita lehtiään, vaan antaa niiden mennä, maatua ja ravita sitä maata, jossa puu kasvaa.

Jokainen hetki ei aina tunnu hyvältä, mutta se johtuu siitä näkö- tai tuntoharhasta, ettemme näe elämämme kokonaisuutta. Sen takia hetken tuska ja toivottomuus näyttää täyttävän koko elämämme. Se on silti harha! Jokainen hyväksytty kokemus vahvistaa meitä. Mervi, toivon, että näet vahvuutesi, voimistut kaikesta kokemastasi ja nautit tästä hetkestä nyt. Mene luottavaisesti eteenpäin!

Tiina


Minunkin äitini tolkutti aina tuota samaa, mutta kymmenen vuotta sitten menin avioliittoon ihanan miehen kanssa ja olen edelleen hänen kanssaan hyvin onnellinen ja rakastunut. Samoin tunnen olevani rakastettu. Kaikki elämässä voi tulla paremmaksi, kun vain uskomme ansaitsevamme pelkkää hyvää!


Mitäs jos lakkaisit yrittämästä olla positiivinen ja sen sijaan kääntäisit tuon ikivahan pelottelufraasin toisinpäin! Eli niin, että ilo pitkästä itkusta. Eläisit vaan hetki kerrallaan tälle uudelle rakkaudellesi ja uskoisit, että se kyllä sujuu huomennakin, jos on tänään sujunut.

Diogenes


Olen itse saanut paljon hyviä uusia ideoita "Salaisuus – the secret” -kirjasta. Se opastaa, kuinka omilla ajatuksilla voi muuttaa paljon sitä, mitä puoleensa vetää. Olen myös käyttänyt aarrekarttatekniikkaa - eli tehnyt itselleni unelmistani taulun (askarrellut - leikannut ja liimannut kuvia ja lauseita jotka muistuttavat minulle siitä mitä oikeasti sydämestäni toivon) ja huomannut että se toimii! Olen sillä tekniikalla saanut kaiken toivomani ja vähän enemmänkin.
Olen saanut uuden rakkaan kumppanin - sen jälkeen kun minutkin oli hylätty ja jätetty. Ja nyt olen ollut onnellisesti uusissa naimisissa yli 15v.

Yhteen unelmieni tauluun olin laittanut unelmaksi sen, että minulla olisi varaa ostaa lapsilleni luomuruokaa ja muutenkin hoitaa perhettäni luonnonmukaisesti - ja kuinkas kävikään? Sain kokonaisen luontaistuotekaupan. On kyse unelmista ja siitä tiedosta, että maailmankaikkeudella on myös minua varten hyvää annettavaa.

Tällä hetkellä olen onnellinen ja opiskelen innolla ”ihmeiden oppikurssia”. Se on mahtava opas mielen rauhaan ja tasapainoon.

Onnea ja iloa elämääsi - ja jatkossa silmiisi tulkoot vain onnenkyyneleitä.
Monica


Hei! Nauti elämästäsi, sillä nyt tiedät miten elämässä voi käydä. Olet sen ylitse päässyt ja voit opetella ajattelemaan asioista eri kantilta kuin ennen. Vanhat asiat jäävät pikkuhiljaa taakse ja ajattele, miten elämä on kuitenkin antanut sinulle jotain hyvääkin. Nauti luonnosta ja pienistä hetkistä, jotka teet erilaisiksi kuin ennen.

yritä ajatella positiivisesti tätä hetkeä ja mieti kaikki mukavat puolet. Toivon sinulle kaikkia ihania hetkiä!

Tuata


Hae kirjastosta kirja ”The secret – salaisuus”, se kertoo vetovoiman laista eli siitä, että sitä saa, mitä tilaa. Tilasit juuri itsellesi sen, ettei tämä onnistu! Opettele kertomaan itsellesi, että minä olen huipputyyppi, jolla kaikki onnistuu!

Toimii varmasti


Olen samaa ikäluokkaa ja samantapaista kokenut, yksinhuoltaja ja henkisesti jätetty. Minut on ohjeistettu niin, että jos hyppää korkealle, voidaan maailma vetäistä jalkojesi alta kuin matto. Kun tiedostat, etteihän niin voi käydä, helpottaa. Olet varmaan jo kokenut, että kaikesta selviää. Anna palaa, ole rakastunut. Jos se epäonnistuu, saithan olla hetken rakastunut sen sijaan, että olisit jarrutellut koko ajan ja jättänyt kokematta jotain ihanaa. Minä olen päättänyt uskaltaa elää. Jos tulee "nokille", katsotaan se sitten. Ja se todellinen onni on tullut vastaani, kun olen uskaltanut ottaa riskin.

Vuosimalli -60


Mervi hyvä!

Ole huolettomasti rakastunut, kun kerran tiellesi on eksynyt sellainen ihminen, joka vastaa odotuksiasi ja mikä tärkeintä vastaa myös tunteisiisi, jos olen oikein ymmärtänyt. Et mainitse siitä, mutta oletan, että saat vastarakkautta. Rakkaus on sellainen asia, että tuntuu kuin maapallossa olisi kahvat ja jaksaisin nostaa sitä niistä.

Jos käy niin, että sen ihmisen, jota rakastat, tunne kuolee, et voi väkisin kahlita toista. Nauti nyt, kun on nautinnon aika!

Omasta kokemuksesta tiedän, että rakkaussuruun ei kuole. Se tuntuu aluksi, ettet selviä siitä, mutta kun aikaa kuluu ja saat tukea ystäviltäsi, niin selviät surustasi.

Olen aikaisempaa sukupolvea kuin sinä. Minullekin on opetettu se sama hokema. Kasvatin itseni siitä irti. Vaikka oletkin ilmeisesti "korviasi myöten" rakastunut, niin sen neuvon annan sinulle, että älä syöksy suhteeseen, jos et ole selvillä, millainen rakastettusi pohjimmiltaan on.

Rakkaussuruun ei kuole.


Olen samaa sukupolvea kuin sinäkin ja tämä on tutulta kuulostava motto. Omaksuin ja noudatin myös samaa elämänohjetta lähes viisikymppiseksi. Aloin kiinnittämään siihen huomiota siinä vaiheessa kun nuorin lapseni, 26-vuotias poikani alkoi huomautella negatiivisesta asenteestani kuulumisteni ja keskustelukertojemme yhteydessä.

Hän muistutti minua asiasta useampiakin vuosia, ennen kuin ymmärsin asian vakavuuden ja aloin tosissani kiinnittämään siihen huomiota. Muuttumisprosessini aiheuttikin sen, että aloin aluksi tuntea syyllisyyttä siitä, että olin koko ikäni verhonnut lasteni ja oman elämäni negatiivisella ajattelullani. En tiedä, johtuneeko epäonnistuneet suhteenikin negatiivisesta asenteesta ja ajattelutavastani, mutta sillä todennäköisemmin voi olla suurikin merkitys tapahtumiin, ikävä kyllä.

Syntynyt armon vuonna -58


Ajattele pahin skenaario mitä voi tapahtua jos juttu menee pieleen ja sitten mieti, selviätkö siitä. Jos vastaus on kyllä, niin anna palaa! Jos asia menee putkeen, olet voittaja ja jos ei, niin sinähän selviät ja olet taas voittaja!
AK


Ota rauhallisesti ja päivä kerrallaan, äläkä tee itsellesi etukäteen suunnitelmia, ettet joudu pettymään.

Ritu


Jokaisella on oikeus olla onnellinen. Itse kuulun niihin, jotka varsin "myöhäisellä" iällä menivät naimisiin. Menin naimisiin ollessani 30v., seurusteltuani vajaan vuoden verran. Ymmärrän tunteesi, ystäväni olivat jo aika päiviä sitten vakiintuneet tai perustaneet perheen. Minä se vain etsin sitä yhtä ainoaa ja oikeaa.

Kunnes sitten tulin siihen lopputulokseen että itse yrittämällä asia vain pahenee ja vastaan kävelee vain vääriä henkilöitä, joten tein päätöksen ja annoin asia suuremman käteen eli luovutin asian Jumalalle rukouksessa. Siitä meni vähän aikaa ja kun olin jättänyt asian, en sitä tietoisesti miettinyt enkä muistanut edes, kun ystävystyin tulevan mieheni kanssa, jota en sillä hetkellä pitänyt muuna kuin hyvänä ystävänä. Mutta ajatukset ja tunteet alkoivat muuttua, kaiken takana on suurempi. Näin tuli onnellinen loppu, sain unelmieni häät hienossa kirkossa ja mahtavassa linnassa, juhlat ikimuistoiset ja häämatka olikin sitten sellaista seikkailua, että siitä voisikin kirjoittaa matkakertomuksen erikseen.

Kaikkea hyvää elämääsi, elämä on ihmeellinen lahja!

Jaana


Tuo on aivan kuin minun elämästä. Nyt tilanne on se, etten etsi mitään. Syynä on varmaan se, etten uskalla. Heittäydyin kolme vuotta sitten täysillä suhteeseen. Olin rakastunut ja se tunne pyörii vieläkin mielessä. Suhde päättyi miehen uskottomuuteen.

Särkynyt sydän


Uskon, että pärjäät hyväksymällä, että naiset ja miehet ovat todella erilaisia. Tällä tarkoitan sitä hetkeä, kun se arki taas alkaa, rakastuessa kaikki on niin yhtä.

Helena


Totta kai voit olla onnellinen!

Olen vastikään itsekin jätetty ja eronnut ("erotettu") yh-äiti. Itsekin saman kokeneena tiedän kyllä tuskasi ja pelkosi. Ja ennen kaikkea pelkosi, joka sinua nyt jarruttaa nauttimasta uudesta suhteestasi. Kaikesta kokemastamme jää "tunnejälki" kehoomme ja sitä taakkaa kannamme, jos emme hankkiudu siitä eroon.

Olen hoitanut itseäni, käynyt vyöhyketerapiassa, Kalevala-valmennuksessa ja purkanut kehostani ja mielestäni tunnetaakkoja pois. Tärkein tavoitteeni on se, etten katkeroidu. Työ itseni kanssa on nyt tuottanut tulosta, olen päässyt suurimmasta osasta taakkaani eroon. Olo on huomattavasti kevyempi ja voin jo useimmiten luottaa siihen, että elämä kantaa. Elämä on jatkuvaa oppimista; se läksy mitä en oppinut ex-mieheni kanssa, tulee vastaan uuden kumppanin kanssa. Toivottavasti olen nyt viisaampi ja osaan toimia paremmin.

Tsemppiä Sinullekin! Kyllä sinä onnistut.

Tinttu


Se mitä pelkäät, sen myös saat. Päihitä itku ilolla, pelko naurulla. Iloitse siitä, mitä sinulla on. Riemuitse rakkaudesta. Kärsimys opettaa luopumaan turhasta. Keskity olennaiseen. Anna kaikkesi, niin myös saat kaiken. Älä odota mitään, niin et voi pettyä.

Marjo


Olen itse vajaa 50-v. ja totaalisesti jätetty. Jonkun aikaa sitten tupsahti mieleeni motto: ”Hautaa menneet, elä tätä päivää ja suuntaa elämäsi tulevaisuuteen.”

Olet ansainnut onnea ja rakkautta - nauti - pidä siitä kiinni -älä epäröi - olet ansainnut kaiken sen.

Ekku


Käyttäytyminen on aina seurausta jostakin. Mistä? Ajattelusta. Eli käyttäytymistä on aivan turha pyrkiä muuttamaan, ellei muuta ajatteluaan, sillä syy on aina ajattelussa. Tuomalla syyn ja seurauksen yhteen, voit muuttaa elämääsi. Eli mitä ajattelet saadessasi aikaan pettymyksiä elämässäsi. Aivot ja maailmankaikkeus ei tunnista ei- sanaa. Kun hoet, että "tämä ei voi epäonnistua", itse asiassa hoet koko ajan, että "se voi epäonnistua" ja maailmankaikkeuden vetovoima vastaa: sitä saat mitä tilaat. Muuta ajatuksesi: tämä voi onnistua. Ja niin tulee käymään. Totta kai voit vielä vahvistaa sitä, tarkentamalla: Tämä onnistuu.

Onnea matkallesi!

Okko


Onni pitkästä ilosta.
 
Kerrot että olet jätetty yh-äiti, jolla on ollut miessuhteissaan monenlaisia pettymyksiä. Ei ihme, että epäröit uuden rakkauden suhteen - käykö taas samalla tavalla? Olet kuitenkin varmasti pohtinut paljon myös niitä syitä, jotka johtivat pettymyksiin. Analysoi mistä pettymykset ja epäonnistumiset, se itku pitkästä ilosta, on johtunut.

Syitä on varmasti monia, osa sellaisia, joihin et voi vaikuttaa (esim. kumppanisi, ympäristö, olosuhteet, tilanteet), mutta osa varmasti myös sellaisia, joiden kohdalla voit tehdä muutoksen: toimia, käyttäytyä, valita, sanoa eri tavalla. Mieti, miten voit muuttaa näitä asioita (jos ne yleensä ovat oleellisia ja samoja tässä suhteessa) ja kuvittele, millainen muutos auttaisi ehkäisemään aiemman kaltaiset pettymykset. Todennäköisesti aikanaan tulee uusia pettymyksiä ja epäonnistumisia, mutta ne kuuluvat elämään ja rakkauteen. Muista aina vanha viisaus: Ei kannata jäädä itkemään kaatuneen maidon perään - sen sijaan voi miettiä, miten estää sitä kaatumasta uudelleen.
Pippurimylly


 

 Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot