La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Jos saisit tietää, että sinulla on yksi kuukausi elinaikaa, mitä tekisit lopun elämääsi?"

Vastauksia 788Jäisin pois töistä, jotta voisin käyttää aikani täydesti. Kertoisin kaikille heidän parhaista puolistaan. Tapaisin ja hyvästelisin perheeni ja läheisimmät ystävät. Järjestäisin kavereille ja tutuille valtaisat bileet, jotka rahoittaisin myymällä asuntoni. Loput rahoista ja ruumiini lahjoittaisin tieteelle tai hyväntekeväisyyteen.

Laulaisin, laulaisin loppuun asti!

Z.


Olisin onnellinen, jos saisin nähdä, että sisarusten väliset riidat loppuisivat ja että saisin kaikki rakkaat ihmiset vierelleni:)

Käymme yhdessä ain


Hoitaisin kaikki asiat mitkä hoidettavissa olisi, koittaisin Maijalle selittää miten minä tahtoisin hänen tekevän lähdettyäni. Koittaisin puhua hänelle että kyllä me kohtaamme, ja olen odottamassa.

Matti


Rakastaisin, rakastaisin...pyyteettömästi. Rakastamisen tunteen vuoksi, ilman suhdekriisejä. Maailman onnellisin olotila.

Jaana


Viettäisin aikaa rakkaideni, perheen ja ystävien, kanssa. Kertoisin heille jokaiselle, kuinka tärkeitä he minulle ovat ja kuinka paljon heitä rakastan. Ja ajattelisin tietysti positiivisesti - It's not over, before it's really over.

Webb


Valmistautuisin kuolemaani. Ihan käytännön tasolla. Uskon tekeväni sen hyväksymisen siten helpommaksi sekä itselleni, että läheisilleni. Ryhtyisin kirjoittamaan elämästäni ja viimeisestä elinkuukaudestani. Sitten, kun en enää jaksaisi, joku muu saisi jatkaa sitä kertomani pohjalta. Haluaisin jättää elämäntarinani läheisilleni muistoksi.

Haluaisin viettää aikaa läheisteni ja ystävieni kanssa. Haluaisin jättää minulle rakkaat muistoni, esineeni, kirjani lähimmilleni niistä yhdessä sopien.

Kertoisin lähimmilleni toiveitani hautajaisistani ja niiden järjestelyistä. Kertoisin millaisen kuolinasun haluan. Kertoisin millaisen kukkameren alle haluaisin tulla haudatuksi. Lempikukkieni.

Eläisin todeksi vielä yhden unelman, joka on jäänyt toteuttamatta. Voimieni mukaan. Viettäisin aikaani sellaisten asioiden parissa, jotka ovat elämäni aikana olleet minulle merkityksellisiä. Tarkastelisin elämääni kuin kämmenelläni olevaa tiimalasia ja hyväksyisin sen, että tulee hetki, jolloin hiekka on valunut loppuun. Haluaisin tulla sinuiksi sekä eletyn elämäni, että pian kohtaamani kuoleman kanssa.Kävisin papin kanssa keskustelun.

Kuolema on realiteetti, joka on kohdattava. Sekä minun, että läheisteni. Siksi haluaisin valmistautua siihen kertomallani tavalla.

Ellimaaria


Samaa mitä nytkin. Elän omaa elämääni. Nautin ja pyrin auttamaan muitakin nauttimaan elämästään.

Antti Särkilahti


Tähän kysymykseen minun on helppo vastata. Elän koko ajan tietäen, että jokainen päiväni voi olla viimeiseni. Eli, jatkaisin samalla tavalla kuin tähänkin asti. Mutta pyytäisin, että saisin olla lasteni perheiden luona vuorotellen joka päivä.

Viimeisen päiväni viettäisin viime jouluna syntyneen pojanpoikani, ensimmäisen lapsenlapseni kanssa. Nauttisin hänen onnistumisistaan kääntyä ympäri, ilmeistään, hymystään ja siitä. miten hän lujasti tarttuu käsillään sormiini.

Ystävilleni ja työkavereilleni laittaisin meiliä "nauttikaa elämästänne".

rairuoho


Jatkaisin elämääni samoin kuin nyt: muistaisin ystäviäni, lapsiani, rakastettuani...... Muistaisin myös kertoa heille edelleen kuinka tärkeitä ja rakkaita he ovat minulle. Usein elämme huomaamatta elämämme pieniä asioita ja ajattelemme jonkin traagisen tapahtuman muuttavan elämämme kokonaan. Mutta joka hetkihän me elämme omaa elämäämme ja aika paljon meistä itsestämme on kiinni, millainen elämämme on!

Nalle Puh


Justiinsa lasten ja lastenlasten luo (heille en tietty heti kertoisi, vaan varovasti ehkä...) ja myös pikamatka ISLANTIIN

Nieminen50


Vetäytyisin luonnon keskelle, nauttisin hiljaisuudesta ja rauhasta ja olisin kiitollinen, että olen saanut elää hetken näin upeassa maailmassa.

Roksirusina


Nauttisin yhteisestä ajasta aviomiehen (pian 40 v avioliitossa) lasten ja 3 ihanan lastenlasten kanssa! Ottaisin työstä vapaan ja tekisimme kaikkea mukavaa yhdessä!

onnellinen mummo


Jos minulla olisi ainoastaan yksi kuukausi enää elinaikaa, niin laittaisin raha-asiat siihen malliin, ettei niiden kanssa olisi kenelläkään mitään ihmettelemistä ja lähtisimme perheeni kanssa muistettavalle lomalle ja kotiin tultua olisin kotona ja kokkaisin joka päivä jotain ihanaa ruokaa:)sydämellä, ei kiire mihinkään.

Krisse


Myisin firmani, maksaisin velkani, suunnittelisin hautajaiseni ja pitäisin ne vielä eläissäni!

Don Carlos


Matkustaisin perheeni kanssa Eurooppaan.

Matkustaja


Viettäisin aikaa mahdollisimman paljon, Lasten ja Lastenlasten kanssa ja kävisin Seurakunnan tilaisuuksissa.

SeHe


Eläisin kuin nyt, unelmaelemää...

jussi


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, haluaisin sen viettää laatuaikana lasteni, mieheni ja hyvien ystävien parissa. Kävisin heidän kanssaan läpi elämäni kohokohdat ja kertoisin sellaisia asioita suvun pakeilta, jotka olisi jälkipolvien hyvä tietää!

Eläisin ne viimeiset päivät täysillä ja nauttien elämästä, jota vielä olisi vähän jäljellä, enkä murehtisi tulevaa eli kuolemaa! Näin teki myös äitini, joka nukkui pois viime joulukuun ensimmäisenä päivänä, hän sai elää vielä 10 kk:tta kuolemantuomion jälkeen! Hän eli täysillä, minkä sairaudeltaan voi! Hän on oiva esimerkki meille kaikille! NAUTI ELÄMÄSTÄ! Se on loppujen lopuksi aika lyhyt!

Marianne


En menisi töihin, vaan viettäisin viikon jokaisen kolmen tyttäreni luona ja viimeisen viikon mieheni kanssa, jos en saisi heitä samaan paikkaan.

Tiina


Viettäisin kaiken ajan läheisten ja rakkaitten ihmisten kanssa. Sanoisin vieläkin useammin rakastavani.

Hans


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa ja aika alkaisi nyt, perustaisin tähän rantatörmälle leirin, jonne kutsuisin kaikki rakkaat ihmiseni (siellä olisi valtaisa herkkuruoka seisova pöytä ja riippukeinuja ja tyynyjä ja lämmin leirituli). Sieltä käsin vastaanottaisin nonstop kuukauden ajan kevään muuttolintuja ja seuraisin kevään tuloa ja luonnonheräämistä. Nukkuisin mustarastaan yölaulussa pois.

Elämä jatkuu luonnossa


Tekisin kaikille läheisilleni selväksi kuinka paljon heitä rakastan. Pyytäisin anteeksi joilla olen loukannut itseäni, läheisiä ja Jumalaa. Kävisin kirkossa. Viettäisin aikaa luonnossa ja perheeni kanssa.

johanniina


Ensitöikseni kertoisin kohtaamilleni ihmisille jotain hyvää. Heistä ja elämästä. Läheisilleni olen jo alkanut tehdä sitä. Kiittäisin ääneen siitä kaikesta hyvästä jota olen elämältä saanut ja auttaisin muitakin löytämään tämän ihmeellisen seikkailun nimeltä elämä. Jos olisi niin paljon aikaa, ehtisin ehkä siinä sivussa laittaa asiat sille mallille, ettei tehtäviäni hoitavien tarvitsisi kiroillen hakea kaikkea sitä tietoa jota tarvitsevat.

Eija


Viettäisin aikaa perheeni kanssa ja kertoisin elämäntarinani kokonaisuudessaan lapsilleni. Haluaisin myös miehelleni kertoa, kuinka paljon rakastan häntä ja lapsilleni myös. Heidän tulisi tukea toisiaan ja olla onnellisia ilman minua. Ihminen tarvitsee juuret ja siivet, elämään unelmat suuret ja pienet. Rakkaus kantaa aina huonojenkin aikojen yli.

Äippä


Yksi kuukausi! Kertoisin rakkaimmilleni, kuinka paljon heitä rakastan. Kertoisin, että heidän pitää jatkaa omaa elämäänsä, kun sen aika tulee. Toivoisin, että he jaksaisivat tukea toisiaan kun on vaikeaa. Järjestäisin ja hoitaisin asiani, että rakkaimmillani olisi helppo jatkaa eteenpäin. Olisin ulkona - luonnossa niin paljon kuin mahdollista ja niin pitkään kuin mahdollista. Etsisin sieltä, kera läheisteni voimaa hyväksyä tosiasiat.

Nadja


Viettäisin aikaa rakkaitteni kanssa, tallentaisin joka hetken sydämeen, rakkautta, haleja, suukkoja, eläisin "kuin viimeistä päivää". Söisin kaikkea hyvää ilman murheita (olen syöppö).Varmistaisin että omaiset muistaa että en halua hautapaikkaa, vaan haluan olla vapaana meressä tai metsässä, ei mitään kalliita surun juhlia, ei mustia vaatteita, jos ihmiselle annetaan kuukausi aikaa hän on varmaan sairas ja sen pitäisi olla iloinen asia että pääsee tuskista. Haluaisin muistella läheisteni kanssa kaikkia tärkeitä tapahtumia, häitä, syntymiä, ristiäisiä, rippijuhlia.....

Lelle


Jos pystyisin, siivoisin kellarikomeroni kaikesta sinne kertyneestä roinasta vuosien mittaan.
Ottaisin kaikkiin sellaisiin ihmisiin yhteyttä, joihin on pitänyt ja aina on jäänyt, en kuitenkaan
kertoisi kuolevani.

Lisbet


Kirjoittaisin pojilleni kirjeet tulevaisuutta varten pyyhkisin pöydän puhtaaksi eli kertoisin jokaiselle rakkaalle kaiken suoraan salaisuuksia myöden ja eläisin nauttien lasten kanssa viimeiseen asti.

mamma-76


Läheiseni olisin niiden lähellä arjessa. Kuuntelisin vielä tarkempaa niiden arkielämää ja antaisin voimaa selviämiseen. Nauttisin arjen ja luonnon ilmiöistä. Kiittäisin taivaan isää päivistäni ja toivoisin hänen huolenpitoa kaikille jotka jää arjen keskelle.

Mummo


Tapaisin henkilökohtaisesti kaikki läheiseni ja kertoisin kuinka paljon he minulle merkitsevät. Kirjoittaisin kirjeen juuri syntyneelle lapsenlapselleni ja kertoisin miten ylpeä mummi minusta tuli ja mitä toivoisin hänen tulevaisuudelleen. Lasteni toivoisin voivan jatkaa elämäänsä surusta huolimatta.

Leena-mummi


Olisin kotona, kyläilisin, ja tapaisin kaikkia niitä läheisiä ja rakkaita ihmisiä jotka ovat myötä vaikuttaneet kasvuuni ja kehitykseeni ihmisenä, joksi olen tullut. Nauttisin todella suurella sydämellä nousevista aamuista, saunoisin joka päivä pihasaunassa, nautiskelisin kaikesta arjen pienistä iloista ja viettäisin hiljentymisen aikaa

kotohöperö


Juuri tätä mitä nykyään teen

mualaisäiti


Nauttisin joka päivästä. Viettäisin ajan läheisteni kanssa ja lemmikkieni. Ehtisin jättää kaikille ystävilleni jäähyväiset

pilkkumi


Lepäisin - ja nauttisin rauhassa elämästä kokonaisuudessaan.

Helinä


Viettäisin ajan pienten lasteni ja mieheni kanssa, nauttien pienistä elämän iloista, kuten hyvästä ruoasta ja juomasta, aurinkoisista ilmoista, mahdollisesti matkustaisimme, haluaisin nähdä ja kokea mahdollisimman paljon ja jättää lapsilleni kauniit muistot yhteisestä ajasta ja retkistä.

heluna


Laittaisin heti pois komeroista ja lipastoista kaiken turhan roinan, jota olen aikonut tehdä viimeiset muutaman kymmenen vuotta. Sitten viettäisin kaiken mahdollisen ajan läheisten ihmisten kanssa, koska sen kuukauden jälkeen se olisi myöhäistä. Katselisin valokuvia ja kirjoittaisin niihin viimein, ketä niissä on ja mitä tapahtuu. Vaikea kuvitella tuollaista, mutta olen nähnyt läheltä, kun tällainen tilanne tulee eteen ja siinähän on ihminen itse lopulta aika voimaton.

Manttu


Olisin kaiket päivät ulkoilemassa ihailemassa luonnon ihmeellisyyksiä.

Yrittäjä


Jäisin pois töistä ja antaisin aikaa perheelleni. Lähtisimme Lappiin vaeltamaan ja viettämään aikaa rakotulilla nauttimaan hiljaisuudesta kauas tästä melusta ja kiireestä. Rauha ja rakkaus täyttäisivät yhteisen aikamme, haluaisin jättää jälkeeni hyviä muistoja jälkeeni.

Imelda


1. Järjestäisin iloiset kutsut kaikille läheisilleni ja merkitseville henkilöille; mm. ystäville jne. elämässäni. Huomioisin heitä kaikkia henkilökohtaisesti ja positiivisesti. En kuitenkaan kertoisi, että aikani on lyhyt enää.
2. Pyytäisin julkisen puheenvuoron seurakunnassani yhteisessä tilaisuudessa ja kertoisin uskoni merkityksestä elämässäni ja siitä, mitä hyvän tie saa aikaan ihmisen elämässä.
3. Järjestäisin kutsut myös tietämilleni heikompiosaisille, syrjäytyneille ja "halveksituille".

Jos voimia olisi, nämä kaikki tekisin tuon kuukauden aikana avustettuna.

Sirpa


Nauttisin jäljellä olevasta kuukaudesta samalla tavalla kuin nytkin, vain päivä kerrallaan mitä elämä tuo tullessa. Vaikka kuolisin sadan vuoden päästä, silti jää paljon kokematta ja näkemättä. Siis turha kiirehtiä ja rynniä sinne tänne, nautitaan vaan elämästä niin kauan kuin sitä riittää.

Esa


Minä lähinnä jatkaisin nykyiseen malliin eli olisi perheeni kanssa, ehkä saisin puhuttua heidät mukaan yhteiselle lomalle. Nauttisin joka hetkestä niin kuin teen nytkin. Ei ne suuret ilot vaan pienet asiat ratkaisevat kun niitä tulee jatkuvasti.

Tarja


Äitini nukkui pois muutama pvä sitten. Jos itse tietäisin päivieni lukumäärän, kertoisin kaikille rakkaimmilleni miten tärkeitä he ovat olleet minulle ja pyytäisin anteeksi niiltä joille olen tehnyt väärin.

Palleroinen


Tapaisin ystäviäni ja sukulaisiani. Viettäisin lapseni kanssa aikaa, koska nyt kun olen yrittäjä ei ole aikaa liiemmin ollut.

Sopuli


Jatkaisin elämääni kuten tähän asti, ehkä keskittyisin enemmän jakamaan eväitä jäljelle jäävien kanssa, tietoa, taitoa, elämänkokemusta. Selvittäisin myös lasteni kanssa hautajaisiin ja perintöasioihin liittyvät asiat. Työpaikasta voisin kysyä lomaa (jos he saavat sijaisen, hoidan ihmisiä työkseni.) Kävisin uimassa lastenlasten kanssa ja pesisin äidin ikkunat. Elän nyt hyvää elämää.

Mummi


Hemmottelisin perhettäni ja sukulaisiani leipomalla herkkuja ja viettämällä heidän kanssaan mukavia päiviä. Lenkkeilisin ja harrastaisin myös koirieni kanssa.

memma


Eläisin!

Inra


Sanoisin neljälle lapselleni ja neljälle mummonpienelle heit, keskustelisin kihlattuni kanssa olisiko hän mukanani Lapin erämaassa sen viimeisen kuukauden. Matkailuautolla lähelle tähtistä taivasta, tunturin syleilyyn, sinne minä menisin.

Aituli51


Olisin mahdollisimman paljon läheisten ja rakkaitten ihmisten kanssa. Välttäisin kaiken kiireen. Liikkuisin luonnossa, Luojan suuressa kirkossa. Muistaisin lukea ilta- ja aamurukoukseni paremmin kuin nyt. Tietäisin, en ole missään asiassa korvaamaton. Nauttisin siitä, mitä minulla on. (en ajattelisi sitä, mitä minulta puuttuu ja miten vähän minulla on aikaa.) Todellisuudessa kukaan meistä ei tiedä, onko aikaa paljon vai vähän. Rakastaisin kaikkea Hyvää ja Oikeaa!

puuhastelija


Eipä siinä muuta voisi ko elää edelleen päivän kerrallaan... mutta soisin itselleen kaikkea sellaista mistä olen kieltäytynyt aika ajoin, kuten suklaan syönti ym. herkkujen syönti... Laittaisin kaikki asiat kondikseen eli siivoaisin ja tekisin inventaarion tavaroistani... Ehdottomasti tekisin testamentin ainoalle rakkaalle tyttärelleni... Huolehtisin arkun ja hautajaisvalmistelut valmiiksi (haluan polttohautauksen ja että tuhkani sirotellaan mereen).... Loisin mielikuvia sitä h-hetkeä odotellen että mikä, kuka tai missä mahdollisesti olisin sen jälkeen ja uskon että "se" paikka on myöskin kiva paikka kuten on minulla nytkin on... Minun mottoni; *meillähän on vain yksi elämä ja se yksi elämä on aina jossain ja elä sen mukaan ja kaikella on jokin tarkoitus*

Marza


Nostaisin kaikki säästöni ja kiertäisin katselemassa kaunista maailmaa...niin kauan kuin raha- tai aika riittäisi!

Maria 69v


Hyvästelisin kaikki minulle rakkaat läheiset. Lähtisin pariksi viikoksi etelän lämpöön ainaisesta kylmyydestä.

Tuikku


Oletettavasti tuo kuukausi menisi nopeammin kuin normaalisti, mutta pyhittäisin suurimman osan ajasta läheisten ja ystävien kanssa yhdessäoloon. Hoitaisin kaikki mahdolliset velka-asiat niin hyvin kuin suinkin ja yhden päivän omistaisin kaappien siivoukselle. Pois kaikki turha ettei jälkeenjääville jää sitä vaivaa. Hyvät vaatteet veisin vaikka johonkin seurakunnan keräykseen. Muu maallinen omaisuus meneekin ainoalle tyttärelle. Huh... osaisikohan sitä oikeasti toimia noin, vai menisikö aika laskien päivien vähyyttä.

Anne


Eläisin.

Iso Paha Susi -Mummu


Käyttäisin ajasta mahdollisimman paljon olemalla läheisteni ja ystävieni kanssa. Kesällä istuttaisin puutarhaani monivuotisia kukkia ja puita. Kiertelisin metsät ja mannut. Nousisin aamuisin katsomaan auringonnousun ja iltaisin seuraisin auringonlaskun.

Jäähyväiset


Mistä minä tiedän onko minulla edes sitä kuukautta? Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.. Jatkaisin normaalia elämääni, paitsi että järjestäisin asiani kuntoon lapsen ja miehen elämää helpottaakseni.

Pirkko L


Ensimmäiseksi järjestäisin juhlat, joihin kutsuisin kaikki sukulaiset ja ystävät. Kuukauden olisin perheeni kanssa. Kertoisin tarinoita omasta lapsuudestani omille lapsilleni ja siirtäisin isovanhempieni viisauksia heille. Tarinoiden kertomisen olen jo aloittanut, koska en voi tietää milloin on se viimeinen alkaa kuukausi.

Sanna


Eläisin niin kuin ennenkin. Tavallinen arki on parasta elämää.

mummeli


Olisin mahdollisimman paljon perheeni kanssa, kertoisin heille joka päivä kuinka tärkeitä he ovat! Viettäisin paripäivää yksin pohdiskellen paikassa jossa haluan viettää aikaa ja loppuviikon perheen kanssa siellä missä ei ole perhettä hajauttavia häiriötekijöitä...hyvästelisin kaikista rakkaimmat ystäväni iloisesti Yllätysjuhlilla!

Auringonkukka


Keräisin rakkaat ihmiset ympärilleni ja olisin heidän kanssaan mahdollisimman paljon. Keskusteltaisiin kaikista asioista, tehtäisiin yhdessä jotain unohtumatonta ja hauskaa. Käytäisiin kylpylässä ja spa-hoidoissa. Katsottaisiin hyviä elokuvia, saunottaisiin...

Kirsikka


Kertoisin Hänelle, kuinka paljon hänestä välitän.

Teenkin sen tänään


Kävisin kaikkien ystävien ja hyvien tuttujen luona juttelemassa hauskoja.

Elisa


Irtisanoutuisin työstäni, ja viettäisin sen kuukauden perheeni ja läheisteni kanssa.

Jarkko


Minä järjestäisin jälkeenjääville asiat omasta puolestani siihen malliin, että heillä olisi mahdollisimman hyvä jatkaa elämää eteenpäin.

Mimma


En tekisi mitään erityistä, vaan eläisin täysillä joka ikisen sekunnin tässä ja nyt.

jane 58


Ottaisin yhteyttä kaikkiin elämäni tärkeimpiin ja rakkaimpiin ihmisiin, kertoisin heille, mitä he ovat minulle merkinneet ja miten vaikuttaneet elämääni. Seuraavaksi toteuttaisin pitkäaikaisen haaveeni matkasta, jonne olin aina suunnitellut meneväni mutta en koskaan aikaisemmin ehtinyt.

Marita


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa jäljellä haluaisin tavata kaikki ystäväni ja kaukaisetkin sukulaiset joista aina ajattelee, että pitäisi ja olisi kiva tavata näin 30 vuoden jälkeen kun ennen vietettiin kaikki kesät yhdessä mummolassa II-joen rannalla. Kirjoittaisin lyhyen muistelman elämästäni vain läheisten käyttöön missä paperille olisi laitettu tämä rakkaus mitä tunnen heitä kohtaan. Huolehtisin, että kaikki "velvoitteeni" olisi hoidettu kuntoon eikä epäselviä asioita jäisi, ettei kenenkään tarvitsisi ajatella miksi.

Myös tämän kaiken tarkoitus on siis nauttia itsekin siitä viimeisestä kuukaudesta, jottei jäisi paikalleen surkuttelemaan kohtaloaan vaan tekee sitä mitä haluaa. Sitä paitsi; usko, toivo ja rakkaus ei lopu koskaan :)

Jaana


Kertoisin rakkailleni rakkaudestani heitä kohtaan, valmistelisin heitä kuolemaani. Minulle olisi tärkeätä että he eivät surisi vaan iloitsisivat siitä että olemme saaneet viettää tämänkin ajan ydessä. Elän kyllä nytkin niin että jos kuolisin huomenna kaikki tietäisivät rakkauteni. Halaukset ja "minä rakastan sinua" kuuluvat jokapäiväiseen käytökseeni

jaana lehto


Viettäisin kaiken ajan rakkaitteni eli perheen ja ystävien parissa. Hoitaisin omaisuus- ja perintöasiat kuntoon että saisin lapsilleni turvatun tulevaisuuden.

Mera


Eläisin!

Tepsu


Tapaisin ystäviäni ja sukulaisiani, viettäisin aikaa heidän kanssaan enemmän. En välttämättä kertoisi sairaudestani heille, ainakaan heti.

Tuumailija


Ensimmäiseksi selvittäisin läheisteni kanssa epäselvät asiat keskustelemalla. Antaisin anteeksi muille ja itselleni virheet ja väärät teot. Olisin kaikkien niiden tavoitettavissa, jotka haluavat minut tavata. Söisin erilaisia herkkuja, pelkäämättä lihomista!

hoituri


Eläisin kuukauden niin että en ajattelisi kuolemaa lainkaan vaan tekisin matkan jota olen suunnitellut ja joka ei toteudu tapaisin ystäviäni siellä etelässä Suomessa. Lopun aikaa eläisin vain perheelleni ja antaisin kaiken minkä pystyn ja osaan perheelleni.

Misa


Eläisin edelleen päivän kerrallaan nauttien elämän iloista loppuun asti!

Pipsa


Jos jaksaisin, niin lähtisin Italian matkalle, jonne olen haaveillut jo pitkään. Garda-Järvelle.

Anita


Laittaisin loput rahani likoon ja veisin kaikki läheiseni yhteiselle mökille tai vaikkapa etelänmatkalle, jossa esim. äitini ei ole koskaan ollut.

Viettäisimme mukavaa aikaa kaikki yhdessä ja kertoisin kaikille kuinka tärkeitä he ovat minulle.
Puhuisimme sisarusteni ja äitini kanssa lapsuutemme tapahtumista ja kertoisin heille kuinka onnellinen olen ollut heidän tyttärenään ja siskonaan ja kuinka paljon heitä rakastan.

Omille pojilleni kertoisin kuinka ylpeä olen heistä ollut aina ja kuinka paljon heitä rakastan, aina ja ikuisesti ja että he tulevat pärjäämään elämässään, kun luottavat itseensä ja tekevät muille ihmisille asioita, joita haluaisivat tehtävän itselleen.

Avomiehelleni kertoisin, että vihdoinkin olen löytänyt Elämäni miehen ja kuinka onnelliseksi hän on minut tehnyt. Hänen pojilleen ja pojan lapsille kertoisin kuinka onnellinen olen heistäkin ollut, kun olen saanut lisää ihanaa perhettä.

Parhaimmille ystävättärilleni kertoisin miten ihania ja upeita ystäviä he ovat olleet. He ovat auttaneet ja kuunnelleet aina kun olen heitä tarvinnut ja minulla on ollut hauskoja ja välillä surullisia hetkiä heidän kanssaan.

Toivoisin kaikille läheisilleni, että he eläisivät jäljellä olevan elämänsä niin hyvin kuin voivat eivätkä unohtaisi kertoa ja näyttää läheisilleen kuinka tärkeitä he ovat.

Marja


Kun minulla (niin kuin monella muullakin)on niin tapana kerätä kiitosta sillä, että koko ajan teemme jotain hyödyllistä, niin viimeisenä kuukautena olisin vaan, "laiskotellen". En tekisi mitään siksi että "pitää" tehdä. Ja olisin syyllistymättä siitä!

-Nelli


Ensimmäisenä päivänä tyhjentäisin kaiken turhan roinan kodistani, ettei se jäisi jälkeenjäävien huoleksi. Seuraavaksi varmaan vierailisin kotiseudullani, katselisin itärajan taakse, silmilläni hakisin lapsuuskodin vanhojen pihapuiden latvuksia, ajattelisin heitä, jotka ovat ennen minua menneet. . Tämän jälkeen tulisin kotiin ja viettäisin aikaani mahdollisimman paljon läheisteni kanssa.

Lillukka


Viettäisin sen ajan rakkaan aviomieheni kanssa yötä päivää. Olisimme lähekkäin, juttelisimme, niin että olisi hyvä lähteä onnellisena.

Hessutyttö


Kävisin omien läheisteni luona, hyvästelisin, kysyisin, onko välillämme kaikki ok. Juttelisin lapsille ja lastenlapsille siitä, mikä elämässä on tärkeää ja millä on oikeasti merkitystä. Kiittäisin niitä jotka ovat olleet minulle elämässä tukena ja turvana. Kertoisin uskostani Jumalaan, jonka turvin pääsen Taivaan kotiin.

mummi50


Antaisin kaikille läheisille ja ystäville rakkautta ja auttaisin niitä jotka apua tarvitsevat

nuppi


Viettäisin aikaa lapsenlasten kanssa.

TuikkuOlisin kotona perheen kanssa, ulkoilisin, tekisin ruokaa, siivoisin, pesisin pyykkiä, leikkisin lasten kassa jne. koko kuukauden. Viettäisin "tavallista arkea", johon nykyään pitää varata kalenterista aikaa, jotta työ (vaikkakin kiva) ei syö koko aikaa.

Teamleader


Tämä ei ole vaikea. Viettäisin ajan perheeni kanssa, ihan missä vaan, mutta perheen kanssa.

kik67


Tämän viimeisen kuukauden aikana kutsuisin ystäväni, yksi kerrallaan, luokseni. Vierailujen aikana kiittäisin heitä kaikesta ja antaisin heidän ymmärtää miten tärkeitä he ovat olleet minulle. En välttämättä kertoisi mitään tulevasta. Viimeisen viikon istuisin mökillämme rantakivellä ja kuuntelisin meren kohinaa, puiden huminaa ja lintujen laulua. Nauttisin kaikesta näkemästäni yksin.

Ulla


Menisin Roomaan

Kode


Pelaisin lasten kanssa lautapelejä.

hanna


Rukoilisin

Timbe


Irtisanoutuisin työstä, jotta voisin joka aamu herätä innostuneena ja miettiä ensimmäiseksi, mitähän mielenkiintoista tänään tekisin.

Judy


Viettäisin sen kaikkien viiden lapseni kanssa.

Tarja


Isäni menehtyi syöpään. Hän ei tupakoinut, ei käyttänyt alkoholia, liikkui ja nukkui säännöllisesti sekä söi terveellisesti (kehui äitini laittamaa kotiruokaa ja salaatteja). Isäni opastuksella viimeisen elinkuukauteni eläisin täyttä elämää yllä olevilla opastuksilla.

Sari


Maalaisin sen taulun, jonka olen ajatellut ripustaa seinälleni, jotta jälkeen jäävät voivat nähdä kuka minä oikeasti olen

malik


Jatkaisin niin kuin tähänkin asti. Vierailisin niiden sukulaisten luona, joihin olen pitänyt yhteyttä.
Samoin jättäisin hyvästit ystävilleni.

alpoh


jäisin pois työstä ja viettäisin jäljellä olevan ajan perheeni kanssa. Ehdottomasti.

äiti-73


Vain olisin.

Jaakko Räisänen


Viimeisen kuukauden aikana viettäisin paljon aikaa lasteni kanssa ja tekisimme yhdessä niitä mukavia asioita, mitä olemme tehneet aiemminkin, mutta jostain syystä ne ovat "kiireen" takia jäänyt tekemättä. Haluaisin luoda lapsiin tulevaisuuden uskon ja sen että elämä kantaa ja sillä on tarjottavana ihania asioita; aina ei tarvita lottovoittoa hyvien asioiden toteuttamiseen. Yhteen kuukauteen mahtuisi joku pieni lomamatka. Arjessa kiinni loppuun saakka.

Sipuli


Tietäisin, että minulla on yksi kuukausi elinaikaa. Pyytäisin Anteeksi heiltä, joille olen aiheuttanut mielipahaa - Kiittäisin heitä, koska se on kasvattanut minua. Kutsuihin ystäväni ja tuttavani viimeiselle aterialle, yrittää olla puhumatta, mitä on tulossa. Valmistaisin loppulangoistani vielä yhden villapaidan - kaikilla väreillä! Mutta - kukaan meistä ei voi sitä tietää etukäteen - elämme vain päivän kerrallaan, tulevaa on turha murehtia - menneeseen turha katsoa - koska mennyt tekee kipeitä muistoja. Meidän pitää hyväksyä asiat sellaisena kuin ne ovat. Olla Kiitollisia tästä päivästä!

Aada


Tietenkin yrittäisin tehdä kaikkea hyvää mitä vaan keksisin. Ennen kaikkea pyytäisin anteeksi kaikilta; Jumalalta ja kanssaihmisiltä etteivät pahalla muistaisi. Sitten vaan luottaisin Hyvän Jumalan armoon ja pelastukseen, Hänhän on luvannut olla läsnä elämämme viimeisessäkin hetkessä.

Irma Inkeri


Eläisin unelmani niin hyvin kuin pystyisin. Eläisin sitä elämää, jota oikeasti haluaisin elää, jos uskaltaisin. Eläisin.

Tanja S.


Ajateltuani hetken tulin siihen tulokseen että mikäli vuodenaika sallii niin istutan puita, hedelmäpuita ja muitakin. Niistä jää muisto minusta lapsilleni ja siitä mikä on minulle ollut tärkeää. Sen lisäksi tapaan kaikki ystäväni ja läheiseni. Pyydän anteeksi kiirettäni ja välinpitämättömyyttäni ja kiitän yhteisistä hetkistä. Haluaisin viettää aikaa meren ja luonnon lähellä, koska koen olevani osa luontoa. Luonnon helmassa viettäisin loppuhetket kiittäen saamastani ajasta, kirjoittaisn ajatuksiani tuleville sukupolville.

Mami-09


Luultavasti en tekisi mitään toisin kuin tähänkään asti. Tosin ehkäpä toteuttaisin unelmani moottoripyörästä kaikesta rahattomuudesta huolimatta.

Marianne 65


Jos näin olisi, jäisin välittömästi pois töistä ja maalaisin kaikki keskeneräiset työni loppuun.

Ansku


Järjestäisin asiani niin, että lasten toimeentulo ei olisi uhattuna. Olisin lasteni kanssa ja yrittäisin jättää heille hyviä yhdessäolon muistoja.

Nina


Lähtisin tyttäreni, tyttärentyttäreni ja ex-vävyn ja poikani ja hänen ystävänsä kanssa etelän lämpöön viettämään viimeisen kuukauden kaikkien näiden rakkaiden ihmisten kanssa.

Ansku


Toistaisin itseäni. Jotta voin olla varma siitä että läheiseni tietävät ja ymmärtävät mitä olen tuntenut heitä kohtaan.

Nippe


Jäisin töistä pois. Leikkisin lastenlasten kanssa. Olisin ulkona. Jos kunto sallisi, matkustelisin ulkomaillakin. Kirjoittaisin kaikille lapsille "rakkauskirjeen"

mummi vain


Lähtisin matkalla, kävisin kaikki kauneushoidot läpi, ostaisin uusia vaatteita, värjäisin tukkani ja leikkauttaisin uuteen uskoon. Söisin suklaata ja ottaisin kaksi siideriä, lista on pitkä.....

jaska


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, iloitsisin kaikista niistä hetkistä, joita minulla on ollut ilo elää tähän asti. Matkustaisin minulle rakkaimpiin paikkoihin ja hymyilisin viimeiset hetkeni niiden kanssa, joista on tullut rakkaimpia kaikkien näiden kokemuksien varrella. Haluaisin myös tuoda hymyn mahdollisimman monen kasvoille, jotka eivät vielä ole onneaan löytäneet.

Hymy


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, iloitsisin kaikista niistä hetkistä, joita minulla on ollut ilo elää tähän asti. Matkustaisin minulle rakkaimpiin paikkoihin ja hymyilisin viimeiset hetkeni niiden kanssa, joista on tullut rakkaimpia kaikkien näiden kokemuksien varrella. Haluaisin myös tuoda hymyn mahdollisimman monen kasvoille, jotka eivät vielä ole onneaan löytäneet.

Hymy


Olisin mahdollisimman paljon perheeni kanssa, mieluiten jossain luonnon rauhassa mökillä. Puhuisin kaikki asiat halki, halaisin ja rakastaisin läheisiäni. En haluaisi tehdä siitä surun kuukautta vaan ennemminkin rakkauden täyttämän arjen jäähyväiset. Nauttisin hetkestä.

Kirjoittaisin lapsilleni kirjeet, jotka he saisivat avata 18-vuotiaana - siinä kertoisin omasta nuoruudestani ja elämänpolustani sekä evästäisin heitä aikuisuuteen. Jos ehtisin, tekisin "aikakapselin" eli säilöisin johonkin tuon kirjeen, kuvia, koruja tms. ja lapseni saisivat avata sen aikuistuttuaan.

Elsi


Ottaisin perheeni mukaan ja lähtisin viettämään laatuaikaa täysihoitoon

TarjaEläisin samalla lailla kuin tähän asti. Jokainen päivä voi olla se viimeinen päivämme ja jokainen kohtaaminen ihmisten kanssa viimeinen kohtaamisemme. Iloitse joka hetkestä!

Perhepäivähoitaja


Nauttisin läheisten seurasta, kävisin lyhyellä matkalla jossain ihanassa, kauniissa paikassa. Järjestelisin asioita.

******


Matkustaisin Amerikkaan, johon olen kerran elämässäni haaveillut meneväni ja järjestelisin asiani kuntoon, ettei suvun tarvitse nähdä sitä vaivaa.

Sinikka


Viettäisin aikaani läheisteni kanssa. Pyytäisin heitä muistamaan, kuinka maailmassa on paljon kauneutta ja kuinka ihana paikka se on, huolimatta siitä, että uutisointi perustuu negatiiviseen sävyyn. Keroisin läheisilleni ja ystävilleni kuinka paljon he merkitsevät ja ovat tärkeitä elämässäni.

Merjakävisin vanhainkodeissa yksinäisten vanhusten luona, kuuntelisin heidän muisteloita eletystä elämästä, pitäisin kädestä kiinni, halaisin, en sen vuoksi menisi, että saisin puhua omasta tilanteestani, vaan sen vuoksi, että tietäisin lähdön hetken koittaessa, että ehkä minä sittenkin tein jotain hyvääkin elämässäni.

SiniSilmä


Kiittäisin kaikkia rakkaitani. Kiittäisin kaikkia muitakin. Kiittäisin elämää kaikesta, mitä se on jo antanut. Uppoutuisin sisäiseen hiljaisuuteen niin paljon kuin mahdollista, ymmärtääkseni paremmin, mitä minun vielä on mahdollista tehdä. Ja tekisin sen.

Auri


Eläisin elämää joka päivä ja olisin kiitollinen niistä päivistä mitä vielä on. Joka aamu on onni kun avaa silmät ja huomaa; elän vielä.

onnellinen elämästä


Eläisin tätä elämää yhtä täysillä kuten tähänkin saakka.

akilles


Viettäisin ajan lastenlasten kanssa. Käytäis ongella ja ihmeteltäisiin pieniä ihmeitä. Yrittäisin kertoa läheisille, mitkä asiat ovat elämässä oikeasti tärkeitä. Että heiltä ei menisi viittäkymmentä vuotta sen huomaamiseen, niin kuin minulla meni.

Muumimamma


Jäisin pois työstä ja kävisin jäähyväiskäynnillä lapsieni ja lähisukulaisteni luona. Sen jälkeen olisi helpompi siirtyä tuonpuoleisiin.

Liisa1


Kertoisin sukulaisilleni kuinka paljon heitä rakastan. Siivoaisin kaikki turhat paperit ym. pois, ettei muille jäisi niin paljon tehtävää. Muistuttaisin siitä, että hautajaistoiveeni on senkin ylälaatikossa.
Kutsuisin papin antamaan ehtoollisen. ja vielä kerran pyytäisin anteeksi niiltä joita olen loukannut.

Voi jos näin kävisikin.


Kertoisin lapsilleni (he sen kyllä tietävätkin nytkin) ja miehelleni kuinka paljon heitä rakastan.
En lähtisi laajentamaan ystäviin ja muihin tuttuihin tätä. Järjestäisin omat asiani niin että jälkeläiset voisivat jatkaa elämää ilman minua. Viettäisin aikaa heidän kanssa . Ennen kaikkea pyytäisin heitä jatkamaan elämää eteenpäin. Muistelemaan minua toisinaan, mutta kuitenkin katsomaan eteenpäin.

ulla


Tekisin ihan samoja asioita kuin tähänkin asti. Tietysti, jos ihan varma olisin lähdöstäni, jättäisin luultavasti enemmän jäähyväisiä.

Minttu


Yrittäisin löytää ne ihmiset, joille olen ollut kelju tai tehnyt vääryyttä pyytääkseni anteeksi.

Leenukka


Myisin omaisuuteni ja maksaisin velat, ettei omaisille jäisi sitä riesaa. Lopettaisin työssäkäynnin ja tapaisin vielä kerran kaikki ystäväni ja viettäisin päivän jokaisen kanssa ja lopun ajan nauttisin ihanan perheeni kanssa yhteisiä hauskoja hetkiä keräillen, tehden kaikkea mitä mukavaa mitä he haluavat. Levätä voisin sitten haudan levossa. Muistaisin kiittää kaikkia ja pyytää kaikilta anteeksi!

Jacke


Mitäkö tekisin..... ensiksi korjaisin, tai ainakin yrittäisin korjata, epäkohdat. Esim. töissä kertoisin esimiehelleni ja työkavereideni pomoille mitkä asiat klikkaavat ja millä voisi parantaa työssä viihtyvyyttä ja yhteishenkeä. Seuraavaksi lähtisin perheeni kanssa Thaimaahan ja hellisin heitä siellä. Kertoisin heille miten paljon heistä olen aina välittänyt, vaikken ehkä riittävästi sitä sanonutkaan. Pyytäisin anteeksi hetkiä, jolloin en ole aina jaksanut.

Kertoisin vanhemmilleni, miten tärkeitä he aina ovat olleet minulle ja että miten kiitollinen olen heille siitä, että ankaralla kasvatuksellaan kasvattivat minusta kunnollisen kansalaisen ja toivoisin että voisivat olla myös lasteni elämässä sellaisina ihmisinä, jotka neuvovat ja opastavat.

Sitten kokoisin yhteen kaikki rakkaat ystäväni ja kertoisin miten tyhjää elämäni olisi ollut ilman heitä. Kiittäisin siitä, että ovat olleet tukenani monissa elämän vaikeissa kohdissa. Loppuajan kirjoittaisin kirjaa, jota läheiseni voisivat sitten lukea kun olen poissa. Siihen kokoaisin ajatuksiani ja positiivisia terveisiä heille kaikille.

Tiina


Yritän pitää aina mielessäni sen, että jos mahdollisuus tarjotaan, siihen täytyy uskaltaa tarttua. Ei sitten joudu katumaan tekemättä jättämisiä, vaikka kuinka olisi helpompaa kulkea valmiita polkuja. Mitä menisin viimeisellä kuukaudella? Nauraisin, nauraisin, nauraisin ja huomaisin kaikki pienet ihmeet.

Laura


Kävisin läpi jokaisen ihmissuhteeni ja kertoisin keskeneräiset ajatukseni - positiivisella tavalla. Todennäköisesti haluaisin sen jälkeen vetäytyä hiljaisuuteen vain lähimpieni läsnä ollessa. Toivoisin voivani kohdata Korkeimman ja nukkua pois rauha sielussa.

- sari -


Muuttaisin isoäitini luokse, koska hän asuu kaukana ja täyttää toukokuussa 104 vuotta, enkä ole häntä siksi oikein oppinut tuntemaan.

kikka


Viettäisin aviopuolisoni ja lapseni perheen kanssa lopun aikani!

Helena


Eläisin tätä normaalia hyvää arkeani pitäen perheen, työn ja harrastukset tasapainossa. Pitäisin silmät avoinna, ja sylini myös. En varmaan jaksaisi "tehdä kuolemaa" koko kuukautta, läheisistäni puhumattakaan...

Tyytyväinen


En ainakaan harkitsisi matkaa "maailman ympäri"! Viettäisin tuon ajan perheeni ja ystävieni kanssa. Tekisin heidän kanssaan sitä, mikä heille olisi tärkeää. Yrittäisin saada heidät ymmärtämään, että heidän elämänsä ei lopu, vaikka minä olenkin täältä poissa. Kävelisin metsässä ja kuuntelisin sen hiljaisuutta.

Raija


Kuukaudessa ehtisin käydä kaikkien rakkaitteni luona ja kertoa, miten mahtavia ihmisiä he ovat!

maiju


Haluaisin viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni ym. läheisten kanssa. Voisin matkustaa vielä kerran Egyptiin katsomaan pyramideja ja mökille haluaisin myös mennä nauttimaan hiljaisuudesta ja kiireettömyydestä. Mutta tärkeintä olisi yhdessäolo ja tekeminen perheen kanssa.

Anne


Siivoaisin kotini nopeasti kaikesta turhasta ja sellaisesta mitä ilman tulee toimeen; ja keskittyisin läheisteni auttamiseen.

ollo


Ottaisin yhteyttä kaikkiin vanhoihin ystäviin ja viettäisin aikaa heidän kanssaan muistellen yhteisiä hetkiä lämmöllä. Ottaisin loppuelämän tavoitteeksi naurun ja hyvän eteenpäin viemisen.

Vivi


Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa rakkaimpieni kanssa - kertoisin heille kuinka tärkeitä he ovat. Yritäisin nauttia jokaisesta jäljellä olevasta hetkestä.

Tiina


Jos kävisi niin onnellisesti, että saisin tietää eläväni VIELÄ kuukauden, vierailisin omaisteni luona, keskustelisin tulevaisuudesta ja yhteyksistämme. Ottaisin kädestä kiinni puolisoani ja kertoisin kuinka meidän elämämme jatkuu vielä kuukauden ajan. Siivoaisin kaappieni salaisuudet pois. Miettisin paljon sitä, kuinka ihanaa elämä on ja luovuttaisin itseni tälle kuukaudelle, ihan kokonaan. Kävisin pedikyyrillä, jossa koskaan ennen en ole käynyt ja kosmetologilla hellittävänä.
Näin eläisin viimeisen elinkuukauteni.

Henna


Neuvottelisin erään sukulaiseni kanssa siitä, että hän tukisi vanhempaa poikaa äitini asioiden hoitamisessa. Neuvottelisin lasteni isän kanssa siitä, miten hän voi tukea poikia siinä, miten he hoitavat hautajaiseni, perunkirjoituksen, perintöveroasiat ja miten heidän asumisensa järjestetään kuolemani jälkeen. Näyttäisin pojille, missä on heille kirjoittamani heidän elämänsä tarinat ja minun elämäni tarina. Kutsuisin ystäväni koolle ja antaisin heidän jakaa keskenään kaikki runokirjani. Tähän kaikkeen kuluisi noin viikko. Työasiat selvittäisin pomoni ja työkaverini kanssa (jätän aina joka päivä pöydän niin sanotusti puhtaaksi, joten lähtöni töistä olisi helppo). Sen jälkeen jatkaisin kolme viikkoa tavallista elämää kotona niin kuin tähänkin asti läheisilleni ruokaa laittaen, kotia hoitaen ja mieluisia kirjoja lukien.

Olen jo ajatellut tämän tilanteen, eikä pelota


Hei. Töistä jäisin heti pois ja viettäisin mahdollisimman paljon aikaa poikani (12v) kanssa. Ehdottomasti käytäisiin Lapissa hänen kanssaan laskettelemassa ja hiihtämässä. Ja toinen jonka vois toteuttaa, käydä hänen kanssaan ravintolassa syömässä (ei pizzalla kuitenkaan). Se että olisin paljon läsnä hänelle ja voisin opettaa että elämästä pitää nauttia.

Rakkaudesta elämään


Lopettaisin työt, vuokraisin asuntoauton ja pakkaisin perheeni siihen ja siirtyisimme sinne minne nenä näyttää ja hyvältä tuntuu heti!

Jaana


Kertoisin läheisilleni kuinka rakkaita he ovat minulle. Kun olen poissa, haluan heidän jatkavan elämäänsä ja tekevän elämässään sitä mitä he oikeasti haluavat. Sillä tekemällä sen mitä itse haluaa saa paljon positiivista energiaa elämän arjen pyöritykseen. Itse haluaisin viettää loppu ajan kumppani kanssa kahdestaan kiertämällä Suomea ja kokemalla sen mitä kerkeää. Toivoisin hänen löytävän uuden kumppanin rinnalleen kun hän on valmis uuteen suhteeseen.

Pirjo


Tapaisin kaikkia minulle tärkeitä ihmisiä ja nauttisin heidän seurastaan. Muistelisin heidän kanssaan yhteisiä kokemuksiamme. Keskustelisin lasteni kanssa siitä, mitä he ajattelevat tulevaisuudestaan ja keneen he voivat turvata huolissaan. Puhuisimme myös siitä, että kaikkien on vuorollaan luovuttava elämästä ja sen vuoksi on opeteltava nauttimaan hetkistä. Luopuminen ei ole vaikeaa kun sen tekee sovussa itsensä ja muiden kanssa.

Isäni teki näin...


Mitä tekisin jos minulla olisi kuukausi elinaikaa? Ensin tekisin sen/ne mistä olen aina haaveillut (esim. matkustaisin jonnekin missä olisin aina halunnut käydä). Viettäisin aikaa perheeni kanssa. Nauttisin viimeisistä päivistäni heidän seurassa. Ja jos kunto sallii, voisin käydä vielä töissä.

NMM


Matkustelisin lasteni kanssa ja näyttäisin heille kuinka kaunis maailma onkaan

Mirja


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, viettäisin sen rakkaimpieni kanssa. Kirjoittaisin kirjeen niille, joita en ehtisi nähdä ja varmistaisin, ettei kenenkään tarvitsisi ajatella, että jotain jäi kesken.

Tiiu


Kertoisin kaikille minulle rakkaille henkilöille kuinka tärkeitä he ovat minulle.

hannelooreOttaisin yhteyttä niihin vanhoihin ystäviin, joita en ole tavannut aikoihin sekä niihin joiden luona "en ole ehtinyt" käydä. Istuttaisin männyn ja antaisin ohjeet sen kasvattamiselle, siitä pitäisi kasvaa samanlainen kuin lapsuuteni "känkkyrä mänty" minkä oksilla tapasin istua ja miettiä tulevaa sekä katsella pilviä. Tekisin testamentin. Kävisin Sri Lankassa ja Malediiveillä, koettaisin hieman auttaa heitäkin.

Mama


Realisoisin suurimman osani omaisuudestani (ei siis paljon mutta tarpeeksi). Kutsuisin hyvät ystäväni ja sukulaiseni reissuun kanssani joko kotimaahan tai ulkomaille. Loppuajan viettäisin "laatuaikaa" perheeni ja läheisten kanssa.

Ulla


Siihen tietoon kiire ja työt loppuisi. Viettäisin loppuajan seurustelemalla enemmän jokaisen lähiomaisen ja ystäväni kanssa ja kertoisin heille kiitoksen kera, kuinka paljon he minulle merkitsevät. Kertoisin myös enemmän Jeesuksesta ja Jumalan rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan.

LienukkaMikäli pystyisin tuolloin liikkumaan, lähtisin matkalle uuteen ympäristöön. Lomamatkoillani olen huomannut sen tehokkuuden. Pääsee pois normaaliympyröistä, tulee uutta mietittävää jo pienistäkin tilanteista. Se on ihmiselle tärkeää ja virkistävää.

Jos en voisi liikkua, järjestäisin juhlat tavalla tai toisella. Musiikkia, ruokaa, ohjelmaa, seurustelua. Kesällä ulkona, talvella vaikkapa isossa teltassa.

Kaikki irti


Eläisin elämää niin kuin nytkin.

amelie


Sanoisin itseni irti työpaikasta ja olisin mahdollisimman lähellä läheisiäni ja antaisin heille hyviä muistoja viime hetkistäni.

vepsutin


Pitäisin suuret juhlat jonne kutsuisin kaikki ihanat ja vähemmänkin ihanat ystävät, tuttavat ja sukulaiset.. Juhlien jälkeen ottaisin perheeni ja veljenperheen mukaan ja äidin ja lähtisimme yhdessä kaukomaille reissaamaan.. Reissun jälkeen olisimme kotona ja nauttisimme normaalista arkirutiinistamme

kirsikka


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa ja tietäisin sen, viettäisin koko loppuajan perheeni kanssa nauttien jokaisesta sekunnista tuntematta huonoa omaatuntoa tekemättä jääneistä töistä - niin ansiotyössä kuin kotitöissäkin! Tekisimme juuri niitä asioita mikä hyvältä tuntuu sillä hetkellä. Samalla toki taustalla järjestäisin asioita niin että läheisteni on hyvä jatkaa minun poistuttua....

Nanna


Nauttisin elämästä, olemalla luonnossa ja matkustelemalla, tekemällä kaikkia kivaa.

kevät


Hei, jos aikaa olisi vain yksi kuukausi, en tekisi yhtään mitään, olisin vain rauhassa lasten ja miehen ja muiden läheisten kanssa. Ammentaisin voimaa luonnosta.

Sanoisin välittömästi itseni irti työstäni ja viettäisin viimeisen kuukauteni tehden sitä, mitä minä haluan. Viettäisin aikaa läheisteni kanssa ja nauttisin heräävästä keväästä, auringosta ja kulkisin kotiharjulla. Istuskelisin kivillä, halaisin puita ja kuuntelisin luonnon ääniä. Kaikkeen tähän ei viimeisen vuoden aikana ole ollut aikaa. Työ vie liian suuren osan elämästä ja uuden kodin mittava remontti on syönyt kaiken jäljelle jäävän vapaa-ajan. Ajatuskin siitä, että aikaa olisi vain yksi kuukausi, itkettää. En tiedä olisiko voimaa oikeasti kaikkeen tuohon, mutta palkkatyöhön en käyttäisi siitä minuuttiakaan.

Jaanuska


Viettäisin aikaa perheen ja ystävien, sekä sukulaisten parissa.

-minna


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, lopettaisin työnteon saman tien. Lapset jäisivät pois koulusta ja mies töistä kuukaudeksi ja lähtisimme perheen kanssa jonnekin aurinkoon ja lämpimään, missä tekisimme viimeisestä yhteisestä kuukaudestamme ikimuistettavan perheelle.

Siiri


Ottaisin kauan kaipaamani vuorotteluvapaan ja viettäisin enemmän aikaa lasteni ja lastenlasteni kanssa, matkustaisin heidän kanssaan Suomessa ja kertoisin kaikki sellaiset asiat mitkä heidän tulee tietää mummustaan ja hänen elämän vaiheistaan. Nauttisin aamukahvin terassilla satoi tai paistoi, ja lopun ajan mikä jää vapaaksi kirjoittaisin omaelämä kertaa, sellaista minkä voi myös lukea. Laulaisin rakkaiden ystävieni kanssa kaikki ne laulut, jotka on vuosien varrella harjoiteltu ja esitetty. Vanhemmilleni kertoisin, ettei elämä ole epäoikeudenmukainen vaikka joudunkin lähtemään ennen heitä ja kuinka paljon heitä rakastan. Illalla käpertyisin puolison kainaloon kuin silloin ennen ja pyytäisin pitämään lujasti kiinni. Sellaisille ystäville, joita en ole voinut tavata vuosiin laittaisin viestin, että miten ihanaa on ollut saada olla heidän ystävänsä ja tuntea heidät.
Iltarukouksessani kiittäisin Taivaan Isää kaikesta siitä mitä olen saanut elämäni aikana kokea ja nähdä. Olen saanut viettää rikkaan, monipuolisen ja onnellisen elämän!

Mummu56


Viettäisin laatuaikaa olemalla tyttäreni kanssa niin paljon kuin mahdollista. Kulkisin luonnossa nauttien sen kauneudesta ja puhtaudesta. Iloitsisin alkaneesta keväästä, auringonvalosta, linnunlaulusta ja päivän ensi säteistä. Tapaisin omia vanhempiani, lähisukulaisiani ja ystäviäni ja kertoisin heille elämän hyvistä ja positiivisista puolista ja siitä kuinka tärkeä on löytää ne ja nauttia niistä. Kertoisin, että kannattaa olla kiitollinen jokaisesta aamusta johon saa herätä - jokaisesta ystävällisestä hymystä jonka saa kohdata.

Iloitsisin ja nauttisin elämästä ja olisin kiitollinen kaikesta ja kaikista. Matkustaisin jonnekin johon olisin aina halunnut mennä ja nauttisin täydesti kaikesta.

Hannele


Viettäisin jokaisen päivän lasteni, mieheni, rakkaitteni kanssa kotona. Kulkisin jokaisen huoneen, nurkan ja pihamaan kulman huolella läpi.

Äiti -75


Jos minulla olisi yksi kuukausi elinaikaa, haluaisin viettää sen rakkaimpieni kanssa. 11-vuotiaalle nuorimmaiselleni koettaisin ehtiä kertomaan mahdollisimman paljon asioita ja järjestellä asioita. Samoin aikuisten tyttärieni kanssa. Lähtisin vielä ratsastamaan. Ottaisin yhteyttä tärkeisiin ihmisiin, en varmaan kertoisi asioiden tilaa, vaan kertoisin kuinka tärkeitä he ovat minulle.

Helena


Kertoisin miehelleni, että olen aina rakastanut häntä, vaikka muutakin olen viestinyt, erityisesti olen rakastanut hänen vastuullisuuttaan, kun hän on omalla eleettömällä tavallaan pitänyt huolta lasten ja heidän lastensa turvallisesta elämän kulusta, ja myös kaikkien tapaamiensa lähimmäisten, tuttujen ja vieraiden, kertoisin hänelle miten ihailen hänen syvää eettistä vakaumustaan tehdä se hyvä, mitä hänen on mahdollista omassa elämässään.

Ihailen ja kunnioitan - jopa rakastan


RAKASTAISIN KÄYTÄNNÖN TEOILLA. EN PUHUISI KUOLEMASTA, VAAN ILOSTA, ILOSTA, ILOSTA. SITÄ JAKAISIN YMPÄRILLENI. JA LÄMPÖÄ, HELLYYTTÄ, HYVYYTTÄ. OSOITTAISIN TUHANSIN ERI TAVOIN, MITEN PALJON LÄHEISENI MERKITSEVÄT MINULLE, MITEN TÄRKEITÄ HE OVAT MINULLE.

Maamo


Kirjoittaisin kirjeen luettavaksi hautajaisissani. Kirjeessä pyytäisin heitä olemaan itkemättä ja muistelemaan, mitä mukavaa meille on yhdessä sattunut. Jonkun ihanan laulun pyytäisin siellä yhdessä laulamaan. Ja jos Taivaassa tavataan, niin... Ja varmaankin siivoaisin muutaman lipaston laatikon, kun kaikkea ei kehtaa jättää toisten siivottavaksi.

Milla


En murehtisi mitään. Lähtisin Thaimaahan rakkaani kanssa ja nauttisin ilman huolia siitä kuukaudesta. Itsekästä ehkä mutta tältä tuntuu.

Kala


Olisin läheisteni kanssa ja puhuisin vain totta =)


Olisin päivät lasten kanssa, iltaisin joisin shamppanjaa miehen kanssa ja öisin järjestäisin valokuvat...

Mandi


Tekisin parhaani mukaan kaikille lähimmäisilleni tuta, kuinka tärkeitä he ovat olleet elämässäni ja kuinka kiitollinen olen heille siitä.

Nuppu


En olisi töissä kuten nyt vaan lomalla. Tällä lomalla harrastaisin kuten nykyisinkin liikuntaa hiihtoa, kävelyä, jumppaa ja uintia. Kyläilisin ja viettäisin aikaa enemmän kuin nykyisin sukulaisten ja ystävieni kanssa. Kertoisin useasti lapsilleni kuinka tärkeitä he ovat ja kuinka paljon rakastan heitä. Samoin sisarilleni ja ystävilleni kertoisin kuinka tärkeitä ovat minulle. Sitten minulla jäisi aikaa enemmän lukea kirjoja, leipoisin ja lähtisin ekstemporee aterioimaan rakkaani kanssa seisovasta pöydästä ns. ulos. Nauttisin luonnosta, metsässä vaeltamisesta, lintujen laulusta, väreistä luonnon, vesistöistä, auringosta, kuusta ja kaikesta muusta. Rakastaisin paljon maailmaa syvästi sielun sopukoita myöten.

Kisumisu


Pyytäisin kaikki elämääni suuresti vaikuttaneet ja läheiset ihmiset koolle (vaikka vedoten lähestyvään dead line:n jos ei muuten) ja järjestäisin heille (ja itselleni)kunnon tico tico -PIRSKEET!!

Mervi MeriläinenViettäisin aikaa rakkaitteni kanssa, minun tapauksessani perheeni kanssa,
haluaisin nauttia jokaisesta sekunnin murto-osastakin heidän kanssaan, se ei varmaan olisi pelkän onnen täyttämä kuukausi, mutta kuitenkin se tunne, että me olemme yhtä kantaisi varmaan sen koko kuukauden ja antaisi niin paljon.....

taiju


Haluaisin kertoa kaikille lähimmäisille ja ystävilleni mitä hyvää he ovat minulle elämän varrella tuoneet. Haluasin viimeiseksi kuukaudekseni pysähtyä täysin ja olla lähimpien ihmisteni kanssa mökillämme järvenrannalla ja nauttia heidän seurastaan ja kauniista luonnosta ja tehdä yhdessä arkisia asioita laittaa yhdessä ruokaa ja kävellä kauniissa luonnossa tai vain maata sängyllä ajattelematta mitään.

riikka


Nauttisin joka ikisestä aamusta mitä minulla olisi jäljellä ja olisin ystävieni kanssa

Marina*Sanoisin irti ulkomaailman; TV-lupani ja lehtitilaukseni. Kirjoittaisin kirjeitä rakkaimmilleni lohduksi tulevaan ja toiveiksi tulevaisuuteen. Pysäyttäisin ajankulun, antaisin itseni perheelleni, vanhemmilleni, nauttisin joka silmänräpäyksestä. Elämä on lyhyt, joka tapauksessa; miksi odottaa niin myöhään, olen jo aloittanut pakenemisen hellyyteen.

Muru


Minulle kerrottiin neljä ja puoli vuotta sitten, että minulla on syÖpä, sain leikkausajan, joka oli noin kuukauden päässä. Minä en voinut itselleni mitään, ainut ajatus oli - minä kuolen. Minulle tuli paniikkihäiriöitä, kun aloin tehdä kaikkea mielestäni tärkeää, siivosin komeroita, heitin pois vanhoja "huonoja" tavaroita. Mietin useaan otteeseen, että pitääkö minun tehdä testamentti. Aloin kirjoittaa tietokoneelle tärkeimpiä ajatuksiani, mutta siinä vaiheessa, kun en enää saanut kunnolla hengitettyä, menin lääkäriin ja sain rauhoittavat lääkkeet.

Otin ensimmäisen, istuin ulkona kiikussa, kun oli niin kaunis syyspäivä. Noin puolen tunnin kuluttua olo rauhoittui, huomasin päivän kauneuden, syksyn värikkyyden, lintujen laulun ja lukemattomia muita asioita. Loppuajan ennen leikkausta minä edelleen "valmistelin" kuolemaani. Yritin puhua miehelleni, mutta hän aina vain sanoi, että et sinä kuole. Tunsin olevani niin yksin ajatuksieni kanssa. Leikkauspäivänä poltin viimeisen tupakkani. Päätin silloin, että sentään tämä on minun oma päätökseni. Ajatuksissani ajattelin, että jos kuolen, niin kuitenkin tiedän itse päättäneeni tupakanpolton lopettamisen.

Pari päivää myöhemmin heräsin pitkän leikkauksen jälkeen. Olin täysin sekaisin ja kysyin ihmeissäni, että olenko minä selvinnyt leikkauksesta! Hoitajat kertoivat kaiken menneen hyvin. Sillä hetkellä tuntui elämä todella ihanalta, vatsassa oli noin puolen metrin haava, mutta se oli pientä: Minä elin! Aikaa on kulunut, mutta se oma päätökseni on pitänyt, tupakka jäi pois lopullisesti.

Eilari


Viettäisin aikani läheisteni kanssa. Lähtisimme porukalla pitkälle matkalle ja kustantaisin koko porukan. Nauttisin perheestäni ja lapsenlapsestani.

Sirkka


Lähtisin 2-3 vko:n matkalle moottoripyörällä vaikka ulkomaille. Jonnekin missä on aina haaveilut vielä käyvänsä. Loppu ajan pitäisin yhteyttä tai kävisin tapaamassa itselle tärkeitä ihmisiä. Kertoisin heille kuinka tärkeitä he ovat olleet minulle.

Makke


Viettäisin aikaa lasteni, läheisteni, ystävieni kanssa. Kertoisin heille kaiken, mitä haluan kertoa. Selvittelisin "vanhat kaunat" jos niitä olisin. Koettaisin tehdä poislähdöstäni edes hieman helpomman muille, lapsille. Kertoisin kuolemasta kauniisti, jotta lapset ymmärtäisivät sen pakollisena mutta jollakin tapaa turvallisen asiana.

Heidi


Viettäisin aikaa perheen kanssa ja valmistelisin lapseni äidittömään aikaan. Kertoisin kaikille, kuinka paljon heitä rakastan.

Kristiina


Lähtisin kahdeksi viikoksi Santorinin saarelle ja lopun ajan viettäisin lasten kanssa ja samalla hoitaisin hautajaisjärjestelyt ja tekisin testamentin.

Asioilla on tapana järjestyä


Eläisin normaalia arkea. Mutta viettäisin paljon aikaa mieheni ja poikieni kanssa.

Eeva


Hyvästelisin läheiseni ja ystäväni ja toivottaisin heille hyvää loppu-elämää.

Jatta


Pyrkisin viettämään mahdollisimman paljon aikaa läheisteni kanssa; 77-vuotiaan äitini kanssa menisin kylpylään, alzheimeria sairastavan isäni kanssa voisin käydä vaikka Joensuussa, missä hän on syntynyt. Ystävien kanssa viettäisin mukavan viikonlopun hauskan tekemisen parissa. Ja lasteni (14 ja 16) kanssa tekisin matkan heidän ehdoillaan mihin he haluaisivat lähteä ja mitä tehdä.

Marja


Kirjoittaisin kaiken sen, mitä en ole ehtinyt puhua läheisilleni.

Lukutikku


Tietysti pari päivää vain itkisin, tämän jälkeen eläisin päivän kerrallaan tietäen että kukaan ei voi sanoa varmasti mitä tuleman pitää.

"optimisti"


Rakastaisin ja muistaisin läheisiä ja kaukaisempia ihmisiä. Toimisin sellaisten yhteiskunnallisten aatteideni eteen, joita olen aina pitänyt tärkeänä. Nukkuisin ja uneksisin edelleen, sillä valitettavasti yksi kuoleva nainen ei saa maailman kattavaa rauhaa aikaiseksi kuukaudessa. Kirjoittaisin ajatuksistani rakkailleni päiväkirjaa. Pitäisin lopuksi isot ja hauskat juhlat ja sitten lentäisin pois.

Rauhaa ja rakkautta


Olisin perheeni kanssa. Viettäisimme laatuaikaa arjessa, olemalla yhdessä, tekemällä niitä asioita, jotka ovat kaikille mieluisia.

Annansilmä


Veisin lasteni perheet mukanani kuukaudeksi luksusmatkalle, jos talvi niin kaukomatkalle lämpimään tai jos kesä, niin Kreetalle. Mukaan lastenhoitaja (+ koululaisten opintojen valvoja) ja ohjelmaan paljon retkiä, hyvää ruokaa ja juomaa. Vietetään laatuaikaa perheen kesken eikä lasketa senttejä. Maksan tyttärille ja vävyille kuukauden virkavapaat. Ja ennen matkalle lähtöä kaapeista vaatteet ja turhat koriste-esineet kirpputorille. - Ja kaikille 3999 euroa rahaa ennen perinnönjakoa.

Sirkka


Vastausta ei tarvitse edes miettiä. Olisin itsekäs, Irtisanoisin asuntoni, myisin omaisuuteni, lähtisin Australiaan nähdäkseni pingviinejä luonnossa ja palaisin suomeen norjan kautta nähdäkseni jäämeren ja norjan. viettäisin viimeiset ajat kotipuolessa sukulaisten, kummilasten ja ystävien luona. kuukausi, ehdin kyllä ja jos en, niin toteutin ainakin haaveeni lähtemällä Australiaan ;).

Kaisa


Kävisin kaikkien rakkaitten luona kertomassa kuinka paljon he merkitsevät minulle, kulkisin päivät koiran kanssa luonnossa, lukisin lukemattomia kirjoja ja tekisin yhden (ensimmäisen) maalaukseni.

Luhtis


Kävisin vetelemässä turpiin muutamaa tyyppiä. Lopun aikaa istuisin pilkillä, hyvät eväät ja termarissa kuumaa jallukaakaota.

Jaska


Lopettaisin työt heti! Luulenpa, että jokainen tuossa tilanteessa menisi shokkiin. Shokista toivuttua, tapaisin lapsiani ja lapsenlapsia. Nauttisin heidän seurastaan. Todennäköisesti yrittäisin jättää heille sanoillani jonkinmoista henkistä testamenttia. Kaikki muu maailma menettäisi merkityksen, raha, menestyminen, koulutus ym. Haluaisin olla rakkaimpieni, mieheni ja lasten seurassa loppuun saakka.

TuHeKokoaisin kaikki läheiset koollee ja viettäisin heidän kanssaan intensiivisesti aikaa. Kävisin läpi mahdolliset mieltä painaneet asiat, kertoisin vielä kerran rakkailleni miten paljon he ovat minulle merkinneet.

Kirjoittaisin kirjeitä nyt 5-vuotialle tyttärelleni. Yksi kullekin syntymäpäivälle aina aikuisuuteen asti. Kertoisin läheisilleni miten toivoisin heidän kasvattavan tytärtäni.

Kulkisin luonnossa ja hakisin sieltä voimaa kestää tuskainen ajatus siitä, että on enää muutama päivä aikaa. Ei minulla ottaisi koville ajatus siitä että kuolen, tiedän että Jumala huolehtii minusta kuolemani jälkeen. Mutta minua ahdistaisi ajatus siitä, että joudun erilleen pienestä tyttärestäni. Miten tyttöni jaksaisi, kuka hänestä pitäisi huolen? Koettaisin viimeisen kuukauden aikana turvata hänen tulevaisuutensa.

Marjo


Viettäisin suurimman osan ajastani lasteni kanssa. Kirjoittaisin myös joka lapsukaiselleni kirjeen heidän elämästään ja mitä olemme kokeneet. Sekä tulevaisuuteen tsemppaavia ajatuksia yms... järjestäisin ystävilleni mukavan illanvieton.

pamela


Muuttaisin äkkiä nykyistä väsynyttä ja masentunutta elintapaani. Olen varma, että se ei olisi niin vaikeata ja aionkin nyt tämä mielessä pikkuaskelin yrittää muuttua siksi elämänmyönteiseksi ja iloiseksi optimistiksi, joka kerran elämässäni olin.

Svirvel


Viettäisin koko loppuajan tiiviisti mieheni ja neljän pienen tyttäreni kanssa. Sanoisin heille kaikki ne sanat, jotka niin monta kertaa ovat jääneet sanomatta ja yrittäisin jollain tavalla valmistella rakkaitani elämään oman kuolemani jälkeen. Itkettää jo pelkkä ajatuskin...

Pia


Olisin perheen kanssa, kulkisin luonnossa ja kiittäisin kaikesta mitä olen saanut kokea.Kertoisin lapsenlapselle kuolemasta ja sielunvaelluksesta. Kuuntelisin mielimusiikkiani. En välittäisi kellosta. Jättäisin jäähyväiset keholleni hiljaisuudessa. Pitäisin juhlan itselleni johon kutsuisin lähimmät ystäväni ja sukulaiset. Ja toivon että minulla olisi voimaa tähän ilman katkeruutta jotta perheeni tottuisi että menen eteenpäin, en häviä.

Aila Maria


Pysäyttävä kysymys. Keräisin perheen lähelle. Yhdessä jaettaisiin vielä jakamattomia asioita. Puolison kanssa mahdollisimman paljon kahden. Rohkaisisin rakkaita luottamaan itseensä. Elämään käsillä olevaa hetkeä täysillä. Onni ei tule etsien vaan eläen. Itkeä silloin kun itkettää ja nauraa silloin kun naurattaa.

Tarja


Järjestäisin lasteni tulevaisuuden niin hyväksi kuin pystyn ja viettäisin lopun aikani heidän ja lastenlasten sekä muiden läheisten kanssa.

SiskosEläisin.

Sampo


Ensimmäinen ajatus, mikä tuli mieleeni: Jättäisin työni ja ottaisin rakkaan mieheni ja kaikki muut rakkaat läheiset mukaani matkustamaan lämpimiin ja luonnonkauniisiin paikkoihin.

SantaMaria


Lopettaisin työt, olisin rakkaitteni kanssa, söisin ja joisin hyvin. Tekisin kaikkea mistä pidän, lukisin, reissaisin ja nauttisin.

Aikku


Varmaan toteuttaisin kaikki unelmani heti eli ottaisin eron kauan miettimästäni rakkaudettomasta liitosta, hommaisin se puutalounelman edes kuukaudeksi ja katselisin uusin silmin maailmaa tyttäreni kanssa ja ottaisin ilon irti joka päivältä.

Kiipeli


Jos minulla olisi yksi kuukausi elinaikaa.. kutsuisin luokseni rakkaimpani, lapset ja lastenlapset, söisimme yhteysaterian ja kertoisimme puolin ja toisin tärkeät asiat ja halaisimme rakkaasti . nyyh.. nyt jo itkettää... Rukoilisimme yhdessä lopuksi.

yx Eilamummeli


Reissaisin ensin pari viikkoa pitkin Suomea ja Eurooppaa ja koittaisin nähdä mahdollisimman monta ystävää... Sitten ottaisin kaikki jotka vaan suinkin pystyvät tulemaan mukaani kotiin maalle, ja nauttisin hyvästä seurasta, ruuasta ja juomasta elämäni loppuun saakka. Senpituinen se!

Liselle


Menisin naimisiin! Ostaisin meille häälahjaksi kahden viikon kylpyläloman ja kylpisin kaiken päivää! Sitten kiertäisin kaikki sukulaiset ja ystävät, jättäisin heille hyvästit ja kehoittaisin heitä olemaan iloinen siitä, että pääsen vihdoin maaliin.

Viimeisellä viikolla pakkaisin tavarani, lahjoittelisin ne tutuille ja siivoisin asunnon. Sitten vain pukeutuisin kauniisti, kävisin kampaajalla hakemassa kauniin kampauksen ja meikkaisin itseni hehkeäksi. Omaisten olisi vähän mukavampi käydä sulkemassa arkun kansi.

Sitten istahtaisin lempituoliini, olisin tyytyväinen elettyyn elämään ja onnellinen siitä, että sain viettää viimeisen kuukauteni juuri niin ihanasti, kuin haluaisin viettää tulevan lomani.

"Tyytyväinen mieli on kuin alituiset pidot!"

Tyytyväinen!


Pikkutarkkana ihmisenä laittaisin ensin kaikki käytännön asiat kuntoon. Seuraavaksi kävisin niin rakkaaksi muodostuneessa Espanjassa viikon lomalla, mielelläni ottaisin sinne mukaan mieheni, kaikki lapseni sekä lapsenlapseni ja veljeni perheineen. Vanhempani elävät vielä mutta he eivät voi matkustaa Espanjaa joten viettäisin myös heidän kanssaan aikaani. Viikon kuluttaisin ystävieni tapaamiseen. Muuta minä en tarvitse siinä oli kaikkein tärkeimmät minun elämässä.

Helen


Tapaisin kaikki tutut ja puolitutut ja nauttisin heidän seurastaan ja siitä ilosta, kuinka ihania ihmisiä minulle on suotu ympärille... :)

Maritta


Viettäisin ajan kotona neljän seinän sisällä rakkaideni kanssa ja kertoisin heille kaikilla mahdollisilla tavoilla, kuinka paljon heitä rakastan! (Taidan tehdä sen jo tänäänkin)

Terhi


Sanoisin itseni irti nykyisestä työpaikastani ja lähtisin kehitysaputöihin, missä saisin auttaa ja ohjata sellaisia lapsia opiskelun ääreen, joilla muuten ei siihen ole mahdollisuutta.

Unelmia


Heittäisinpä työt sikseen ja viettäisin aikaa kaikkien rakkaitten ihmisten kanssa. Kirjoittaisin elämäni tarinan ja sen parhaat hetket ja vanhempieni opastukset lapsille muistoiksi ja kiertoon laitettaviksi. Pysyttelisin tyynellä mielellä ja nauttisin kaikista aikaan saannoksistani; ihanista lapsista, lämpöisestä kodista, rakastavasta puolisosta. Yrittäisin parhaani mukaan jättää jälkeeni mukavia muistoja, kannustavia sanoja ja toivon kipinän.

meku


Tekisin saman, mihin pyrin joka päivä. Olisin kiitollinen mahdollisimman monesta asiasta, mikä on kohdannut minua. Ajattelen taolaisittan: *Kaikki mitä minulla tapahtuu, on parasta mitä minulle voi tapahtua.*

Virpukka


RAKASTAISIN! Osoittaisin rakkautta joka päivä niille kaikkein rakkaimmille ihmisille; lapsilleni, miehelleni, sukulaisilleni, viettäisin aikaa heidän kanssaan. Lisäksi olisin SPONTAANI, luottaisin sisäiseen ääneeni ja tekisin kaikkea sitä mitä oikeasti haluaisin, en sitä mitä minun pitäisi tehdä. Yksi konkreettinen, spontaani teko olisi MATKA Afrikkaan, ihmisen alkujuurille.

Tähdenlento


Keskittyisin nauttimaan lapsistani, ystävistäni ja perheestäni. Ulkoilisin, juttelisin, järjestäisin juhlia niin sukulaisille kuin naapureille kuin lasten tarhakavereille. Ottaisin rohkeasti yhteyttä mieheen joka on pyörinyt mielessäni, vaikka vaara olisikin että aiheutan hänelle vain sydänsuruja. Mutta haluaisin vielä kerran nauttia kahden aikuisen välisestä rakkaudesta.

-Eppu


Muuttaisin läheisten luo asumaan: äiti, sisko ja sen lapset

kk


Tekisin jokaisen minulle läheisen ihmisen kanssa jotain uutta ja kivaa - seinäkiipeilyä, benji-hypyn, kuumailmapalloajelun, matkustaisin vielä kerran Roomaan ja ensimmäistä kertaa New Yorkiin, kokeilisin uusia makuja eri ravintoloissa, nauttisin ympäröivästä maailmasta, luonnosta, kukista, tuoksuista, mauista, tunteista, ilosta, surusta, rakkaudesta..

En tekisi mitään sen vuoksi että se on hyödyllistä ja minun täytyy, vaan tekisin kaiken vain tekemisen ilosta.

JenniMinä viettäisin paljon läsnäolevaa lähiaikaa lasteni kanssa. Järjestäisin heille tukiverkon, joka auttaisi lähtöni jälkeen. Kirjoittaisin tärkeille ihmisilleni kirjeen ja kävisin monta syvällistä keskustelua. Iloitsisin joka hetkestä joita saan vielä elää. Olisin hetkissäni läsnä. Surun hetkellä hakisin toisilta lohtua.

Tosiasiassa ajattelen usein, että mitä nyt tekisin jos minulla olisi vain pari viikkoa elinaikaa. Ajatus houkuttelee esiin tämän hetken arvokkaana lahjana. Ja se saa kiirehtimään oman kynttilän siirtämistä pois vakan alta. Sydänlämpöiset asiat osoittautuvat tärkeimmiksi.

Jutta


Näin äkkiseltään ajatellen, en tiedä, niin hirveä paniikki varmaan iskisi! Mutta kyllähän aika varmasti menisi 14-vuotiaan tyttären asioiden järjestämiseen (olen yh-äiti), hänen "valmistelemiseen" asian suhteen, tyttären ja läheisten kanssa aikaa viettäen mahdollisimman paljon. Aika järkyttävää ajatella, että tällainen tilanne tulisi eteen. Luultavasti surisin enemmän tyttäreni kohtaloa kuin omaa kuolemaani.

Jaana


Jatkaisin elämää kuten nytkin.

Sari


Kiittäisin ja vielä kerran kiittäisin elämästä jonka olen saanut elää ja rakkaistani. Ja yrittäisin toteuttaa edes muutaman unelmistani, jos aika antaa myöten.

Nasu


Kertoisin ystävilleni ja perheelleni kuinka paljon heitä rakastan ja viettäisin loppuajan heidän seurassaan, tekisin lyhyehkön matkan jonnekin ulkomaille ja järjestäisin etukäteen kaikki hautajaisiin liittyvät asiat, ettei läheisteni tarvitsisi surunsa keskellä huolehtia.

perhonen


Keskittyisin lähimpiin ihmisiin. Kertoisin lapsilleni sekä sulhaselleni, kuinka paljon heitä rakastan. Ystävilleni kertoisin, kuinka paljon heistä välitän. Katselisin vuosien varrella filmatut videot lapsista, muista läheisistä sekä lukemattomista ulkomaanmatkoista. Samoin selaisin ne kymmenet valokuva-albumit, joita olen vuosien varrella hartaasti täydentänyt kirjoitusten kera.

HennaJärjestäisin vihdoinkin kaikki valokuvani albumiin ja kun kuvat olisivat hienossa järjestyksessä, kutsuisin rakkaimmat ihmiseni yhdeksi viikonlopuksi luokseni kuvia ja elämääni katselemaan.

Katriina


Ok, siis mitä tekisin? Ajaisin tänään Hämeenlinnaan vanerikurssille. Ottaisin kolme kangasta ensi viikon tilkkutyökurssin mallia varten. Sen lisäksi valitsisin kankaita "siltatyötä varten". Lukisin palatessani keskiviikon tenttiin ja tekisin ensi sunnuntain koulutehtävät. Samalla suunnittelisin alitajunnassa siltatyötä. Oikeastaan jatkaisin kaikkea, mikä nyt on menossa! Siltatyötä en varmaan saisi valmiiksi, mutta kuvan jättäisin tähän koneelleni taustakuvaksi. Se on niitä siltoja, joita on hyvä katsella jälkeenpäin.

PirjoSisko53v


Olisin mahdollisimman paljon läheisieni kanssa ja valmistaisin heitä lähtemiseeni! Nauttisin viimeisistä hetkistä heidän kanssaan.

Hipi


Jos olisi vain kuukausi elinaikaa jäisin töistä pois ja käyttäisin ajan kaikkeen mukavaan ja läheisten kanssa olemiseen. Tanssisin, kävisin teatterissa, elokuvissa ja lasten, kavereiden ja sukulaisten luona. Järjestäisin työkavereille illanvieton luonani. Tekisin matkan, jolla voisin nauttia luonnonkauneudesta, hyvän ystävän kanssa. Nauttisin elämästä!

emppu


Viettäisin ajan tyttäreni ja koirieni kanssa matkustellen (Turkissa) ja varmistaisin, että hänellä on jatkossakin ympärillä positiivisia ihmisiä, joilta hän saisi apua kun minua ei enää ole. Tutustuttaisin tyttäreni isäänsä, jota hän ei ole koskaan tavannut. Mutta hoitaisin paperit (nimeämäni positiiviset varavanhemmat) niin, että tyttärelläni on turvallinen paikka asua hyvän ystäväni luona.

BB


Kuukausi elinaikaa -tosi lyhyt hetki. Lähtisin matkalle nauttimaan elämästä ja samalla moikkaisin tutut ja sukulaiset, jotka osuvat matkan varrelle. Suunnittelisin perinnöt ja hautajaiset,,,

ainayksin


Olen varma, että pyytäisin kaikki rakkaani luokseni ja pitäisimme yhdessä iloiset juhlat ja olisimme onnellisia.

Hyvissä voimissa


Varmaankin ottaisin vihdoinkin aikaa ihan itselleni, mutta edelleen ajattelisin lapsiani. Kirjoittamalla tämän voi yhdistää.

Meistä jää elämään se, mitä muut muistavat - sen, mitä näkevät meidän tehneen. Tämä on helppo ymmärtää, kun asuu maalaistalossa, jossa menneiden polvien työn jäljet näkyvät - isäntien raivaamissa pelloissa, työkaluissa, huonekaluissa, emäntien työn jäljet ryijyissä, pellavalakanoissa, pöytäliinoissa, taikinajuuressa. En ole jättänyt jälkeeni mitään vastaavaa, mutta kirjoittaa osaan. Kertoisin lapsuudestani, omasta perheestäni ja sukulaisistani, elämästäni täällä miehen kotitilalla, unelmistani, ajatuksistani, heidän lapsuudestaan, hauskoista tapahtumista, suruista ja murheista ja siitä, miten elämästä kuitenkin selviää hengissä - yhdessä muiden kanssa.

Velvoittaisin vanhimman lapseni pitämään huolen siitä, että tarinani säilyy ja sen myös tulevat lapsenlapset voisivat lukea. Muun ajan nauttisin mieheni hyvästä seurasta ja söisin vain lempiruokiani hyvän viinin kera. reseptivihkoni järjestäisin uudelleen niin, että miniätkin saavat siitä selvää ;) Arkipäiväni tuskin suurperheessä miksikään muuttuisi, lapset pitävät huolta siitä, että vauhtia riittää loppuun asti.

Emäntä


Kertoisin vanhemmilleni kuinka paljon rakastan heitä ja kiittäisin kaikesta huolenpidosta. Menisin sedän vaimon luo ja sanoisin suuni puhtaaksi. Matkustaisin Kreikkaan tapaamaan ystäviäni ja nauttimaan aitoa Kreikkalista ruokaa. Hymyilisin joka päivä :) Menisin kirkkoon tekemään synninpäästön.

Sarkki


Kertoisin kaikille läheisilleni kuinka paljon heitä rakastan, loisin rakkausmaailman.

UllaHei, olen usein miettinyt, mitä tekisin jos tietäisin, että elinaikaa on jäljellä vähän. Vastaus on: viettäisin sen aikuisten poikieni kanssa jossakin lämpimässä, esim. Mallorcalla, keskustellen ja elämänohjeita antaen. Myös he saisivat antaa palautetta menneestä elämästä. (muuten usein teemmekin sitä, että keskustelemme koko yön heidän kanssaan ja aamulla on virkeä ja onnellinen olo).

EijairmeliMaksaisin omat hautajaiskuluni, myös kaikki juoksevat laskuni yms.

VOISKO SEN PAREMPAA LAHJAA ANTAA LAPSILLEEN JA LAPSENLAPSILLEEN, KOKEMUKSESTA VIISASTUNUT.

VILLAPALLO


Keräisin kaikki ystäväni kokoon sekä vanhempani ja rakkaat kissani..menisimme jonnekin missä saisimme viettää aikaa kenenkään ulkopuolisen häiritsemättä...saunoen, puhuen, syöden siten että kaikille jäljelle jääneille jäisi tästä hyvät muistot - viimeinen kuukausi kanssani..

Ninni


Kutsuisin kaikki ystäväni koolle ja pidettäisiin hauskat juhlat. En ole varma kertoisinko juhlien lopuksi, miksi olen heidät kutsunut. Luultavasti kertoisin. Oman perheen kanssa mukavaa yhdessäoloa, joista jäisi heille mukavia muistoja. En järjestelisi kuitenkaan omia hautajaisiani.

Kaija


Kävisin tapaamassa kaikkia minulle rakkaita ihmisiä, niitäkin, joita en ole vuosiin tavannut (kuitenkin maksimoiden ajan perheeni parissa).
Kertoisin tunteeni avoimemmin, kuin normaalisti ehkä teen..

Nina


Kirjoittaisin kaikille minulle tärkeille ihmisille kirjeen, kuinka paljon he minulle merkitsevät ja ovat antaneet elämääni. Laittaisin talon pikana myyntiin, pakkaisin XXL simmarini, passit ja hammasharjat koko perheelle ja lentäisimme ykkösluokassa Hawaijille.

Hula-hula :-)


Tietysti haluaisin nauttia elämästäni kaikin mahdollisin keinoin. En yrittäisi korvata lapsilleni aiemmin elettyä aikaa, mutta olisin heille varmasti läsnä entistä paremmin. Olisin läsnä ja KUULISIN, mitä heillä on sydämellään. Kuuntelisin myös oman sieluni laulua, mitä en tähän mennessä ole tarpeeksi huomioinut. Mutta miksipä en tekisi tätä kaikkea ihanaa jo nyt, kun minulla on aikaa siihen käytettävissä ainakin 50 vuotta! Kiitos ajatuksesta!

Jaana 36v.


Ensin pitäisin läheisilleni illanistujaiset, jossa voisimme kerrata elämän huippuhetkiä. Veisin ystäväni matkailuautolla paikkoihin, joista olemme unelmoineet.

Lähellä


Ottaisin töistä lomaa ,että saan olla rauhassa lapseni kanssa. työpaikalla järjestäisin jäähyväiskahvittelut. järjestäisin lapsen asiat, kun minua ei enää ole, että missä asuu ym.
yrittäisin elää loppuelämän niin että lapselleni jää mukavat muistot.

ulla


Rukoilisin syntejäni anteeksi ja taivaaseen pääsyä.

Tepa


Kokoaisin kaikki rakkaani yhteen. Vuokraisimme talon jostakin kauniista paikasta, vaikkapa Italian Toscanasta ja viettäisimme yhdessä viimeiset kallisarvoiset hetket.

Maikku


Pyytäisin anteeksi kaikilta joita mahdollisesti olen loukannut/"haavoittanut" Myös itseltäni. Sen jälkeen nauttisin jokaisesta hetkestä tehden/toteuttaen niitä asioita sekä unelmia jotka syystä tai toisesta ovat aiemmin jääneet tekemättä ja jotka mahtuvat 1kk.

Elisabeth


Eläisin, aivan samalla lailla kuin nyt. Ainoastaan puhuisin omaisillilleni. Että kun on hautajaispäivä, niin surkaa minua silloin, mutta huomenna jatkakaa elämäänne.


Varmaan viettäisin ajan rakkaimpien ihmisten kanssa - minun tapauksessani he ovat tytär ja tyttärentytär. Yrittäisin antaa viime hetken neuvot ja ohjeet heidän tulevien päiviensä varalle.

Siru


Tapaisin kaikki sukulaiseni, ystävät, tuttavat, viettäisin aikaa perheeni kanssa, kaikkea kivaa keksien. Nauttisin työstäni. Kävisin tulevaa kaikkien kanssa rehellisesti läpi.

Tiinuli


Jos saisin tietää eläväni vain kuukauden, myisin kaiken omaisuuteni, lopettaisin työnteon, pitäisin suuret juhlat, joissa viini virtaisi ja laulu raikaisi. Sen jälkeen lähtisin kuukaudeksi läheisimpieni kanssa johonkin matkalle. Pidettäisiin hauskaa lasten kanssa ja tuhlattaisiin kaikki loputkin rahat ja hemmottelisin miestäni ja lapsia ja antaisin heille kaikkea, mitä ikinä toivoisivatkaan (todennäköisesti kuitenkin jotain vaatimatonta).

Mari the Kid


Jouduin tätä asiaa tuumailemaankin tuossa reilu 10 vuotta sitten, kun oma maailmani hetkeksi synkkeni siitä tiedosta, että hyvänlaatuiseksi luultu kasvain olikin ihan muuta. Onneksi lääketiede on kuitenkin tänä päivänä jo sillä tasolla, että eteenpäin vain porskutellaan! ;o) Mutta jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, se olisi ehdottomasti aikaa läheisille - lähtisimme viimeinkin sinne etelän lomalle koko perhe. Nauttisimme toistemme seurasta viimeiseen hengenvetoon saakka.

Marikki


Ottaisin poikieni lapset luokseni niin usein kuin heillä olis mahdollisuus tulla. Omat isovanhempani olivat kuolleet jo silloin kun itse synnyin, joten mitään sellaisia muistoja ei ole. Itse olen nauttinut mummuna olemisesta täysin rinnoin ja jos tosiaankin aikaa ei olisi enempää, haluaisin jättää heille muiston läsnä olevasta ja välittävästä "muorista", joka oli heistä kiinnostunut ja onnellinen.

muoriliini


Hau! Pakkaisin kassillisen kamoja ja koirani. Houkuttelisin tyttäreni, 18 vee ja rakkaani mukaan ja muuttaisin mökille. Saunomaan, tekemään lumienkeleitä ja liikkumaan luonnossa. Laittaisin liekitettyjä pippuripihvejä. Iltaisin tuijottelisimme takkatulta jutustellen ja mussuttaen poppareita.

Pipsa


Viettäisin laatuaikaa perheen kanssa

Satu


Yksi kuukausi on kovin lyhyt aika, mutta yrittäisin toteuttaa mahdollisimman monta unelmaani ja hemmotella lapseni aivan pilalle :) Unelmiini kuuluvat matka Roomaan ja Lapin vaellus Rakkaani kanssa. Viettäisin ikimuistoisen illan ystävieni kanssa aivan kaikessa rauhassa. Vaikuttaisi siltä, että minun kuukauteni pitäisi olla kesällä. Hemmottelun lisäksi lapset saisivat aikani ja yrittäisin järjestää asiat niin, että he voisivat jatkaa elämäänsä mahdollisimman helposti ja mukavasti.

Terhi


Kiittäisin kaikkia ystäviäni ystävyydestä, rakkaudesta ja tuesta ja pyytäisin anteeksi jos olen loukannut ja käyttäytynyt sopimattomasti :) pitäisin läheisteni kanssa juhlia koko kuukauden! ja antaisin elämän neuvoja, nauttikaa toisistanne ja hymyilkää ja iloitkaa jokaisesta päivästä! pitäkää toisistanne hyvää huolta, ketään ei saa jättää yksin!

elämän iloa:)


Kävisin varmasti läpi niitä tavaroita, joita vuosien aikana on kertynyt ja säilöytynyt laatikoihin ja kaappeihin. Niiden avulla antaisin muistojen tulla ja mennä. Samalla miettisin, onko vielä olemassa joku, joka siitä ilahtuisi ja lahjoittaisin sen hänelle. Toinen vaihtoehto on, että tapaisin ystäviäni, ehkä yhdistäisin edellisen ja tämän vaihtoehdon kutsumalla heidät luokseni. Järjestäisin iloiset kutsut, joissa voisin toimia (tai joku toimisi "meklarina") ja jokainen saisi valita niin paljon tavaroistani itselleen kuin haluaisi.

Kirpputorijuhlija


Tahtoisin tavata kaikki rakkaat ihmiset ja kertoa heille kuinka paljon heitä rakastan ja kiittää heitä siitä ajasta, jonka olen heidän kanssaan saanut olla. Tahtoisin rohkaista heitä tekemään elämässään niitä asioita, joita he sydämessään ovat tahtoneet. Pyytäisin heiltä: "Elä sitä elämää jota rakastat, ja rakastat sitä elämää jota elät".

Nimim.


Viettäisin koko kuukauden läheisteni kanssa, erityisesti lasteni. Lukisin heille ääneen niin paljon kuin mahdollista ja kävisin heidän kanssaan paikoissa, joista jää hyvät muistot.

kolmen äiti


Keräisin ystävät yhteen ja pitäisin lättykestit. Tanssisin. Kuin viimeistä päivää ;)

TarjaKyllä sitä varmaan kuukauden yrittäisi tehdä lapsilleen selväksi asiaa ja valmistella heille kaikenlaista... etsiä apua. Epäilen että perheen ja ystävien kanssa sen loppuajan viettäisi... keräilisin kuten tähänkin asti. Kuukausi on niin lyhyt aika ettei sitä kannata enää tuhlata esim. matkusteluun... vaan panostaa kotona oleviin ihmisiin.

Onnellinen


Seurustelisin läheisteni kanssa, nauttisin luonnosta ja auringon lämmöstä sekä valosta. Järjestelisin viralliset paperini helpottaakseni kuolinpesän selvittäjän työtä ja merkitsisin edellispolvilta saatuihin tavaroihin saajien nimet (meillä uusioperhe). Tarkistaisin oman hoitotestamenttini, elinluovutuskortin sekä omaisuudenjakotestamenttini.

Kutoisin isokokoiset sukat lapsenlapsilleni 10 vuoden päästä sopiviksi ja kirjoittaisin heille kirjeet.
Jos olisin huonossa kunnossa, yrittäisin nauttia vain raikkaasta ilmasta, pyytäisin viemään vielä kerran Nuuksion metsään ja meren ääreen. Rauhoittuisin kuolemaan.

Nietos


Nauttisin pienistä hetkistä, viettäisin aikaa läheisten ja ystävieni seurassa. Keräisin voimaa luonnosta enkä suostuisi luovuttamaan vaan toivoisin, että elinaikaa olisi sittenkin enemmän.

marikki


Menisin tervehtimään kaikkia minulle läheisiä ihmisiä ja haluaisin muistella yhteisiä hetkiä.

Retu


Kirjoittaisin tekeillä olevan kirjani valmiiksi ja toimittaisin sen painoon. Kuukauden aikana haluaisin tavata lisäksi myös ihan kaikki elämääni positiivisesti koskettaneet ihmiset (läheiset sukulaiset, ystävät, tuttavat, työtoverit)

Sirkku


Jäisin heti pois töistä. Ja viettäisin aikaa vain omieni kanssa; lapset ja parhaat ystäväni. Kertoisin, kuinka paljon olen heitä aina rakastanut. Laittaisin lasten valokuvat järjestykseen, jotka pitänyt tehdä jo kauan :-). Pyrkisin hoitamaan myös pakolliset juoksevat asiat pois päiväjärjestyksestä.

Eija


Lopettaisin työn. Myisin rivitaloni ja lähtisin yhdessä lasteni ja rakkaani kanssa koko kuukaudeksi viettämään aikaa yhdessä ja matkustamaan tämän kuukauden ajaksi. Kallisarvoisinta minulle on lapseni ja miesystäväni ja viettäisin sen kuukauden heidän kanssaan, mutta tekisin siitä kuukaudesta sellaisen, jota he voisivat ilolla ja hyvällä mielellä ajatella jälkeenkin päin :)

kamomilla41


Viettäisin kuukauden mahdollisimman tarkkaan itselleni rakkaiden ihmisten, eläinten ja asioiden parissa; vanhempieni, siskoni, avomieheni ja perheenjäsentemme koirien. Tapaisin ystäviäni ja kävisin tallilla rapsuttelemassa ja hoitamassa hevostani. Haistelisin kevään tuloa, kuuntelisin lintujen laulua ja nauttisin lisääntyvästä valon määrästä. Yrittäisin saada lähimmäiseni ymmärtämään, että he saavat surra poismenoani, mutta toivoisin, etteivät he jäisi suruunsa kiinni, vaan muistaisivat itse elää.

Marketta


Viettäisin lopun elämäni äitini, lasteni ja elämänkumppanini kanssa eli rakkaitteni seurassa.

Raija


Osoittaisin rakkaimmilleni niin teoilla kuin sanoilla rakkauteni heille. Sen miten rakkaus jatkuu vaikka toinen kuolee

-lauri-


Muuttaisin lähelle ystäviäni. Viettäisin kaiken ajan perheen ja ystävien kanssa. En valittaisi, haluaisin lasteni saavan ihania muistoja äidistä. Jos olisi rahaa, matkustaisin Australiaan.

Heta


Moikka! Haluaisin toki hyvästellä kaikki läheiset, joten järjestäisin kunnon kekkerit, mieluummin ennen kuin jälkeen kuoleman. Omien rakkaitteni kanssa haluaisin tietysti viettää aikaa niin paljon kuin mahdollista, kenties pienen aurinkolomankin ennättäisimme tehdä. Haistelisin, maistelisin, tunnustelisin, kuuntelisin elämää ja haluaisin varmistaa, että läheisten elämä jatkuisi hyvällä myötätuulella. Eipä siinä ennättäisi surkutella omaa kohtaloaan!

Päivi


Kävisin ensimmäiseksi valokuvaajalla, joka ikuistaisi kasvoni jotta voisin antaa kuvani läheisilleni. Järjestelisin asiani niin, että perheelleni jäisi mahdollisimman vähän vaivaa hautajaisten ja muiden asioiden hoitamisessa. Haluaisin, että minut tuhkataan ja tuhkani siroteltaisi rakkaaseen mökkijärveeni. Hautaa en halua, ettei läheisieni tarvitsisi nähdä vaivaa sen hoitamisessa - sen takia valokuva, josta he voisivat halutessaan muistella minua.

- ei vielä -


Viettäisin aikaa lähimpieni kanssa, nukkuisin tosi vähän ja auttaisin mahdollisimman monta ihmistä alkuun liiketoiminnassani. Eli sitä mitä teen myös nyt - ainut vaan että työpäivä vie leijonan osan ajastani!

Tanja P


Tekisin samaa kuin nytkin. Kävisin töissä, jakaisin päivät kivojen työkavereideni kanssa. Illalla lenkkeilisin koirieni kanssa. Olisin lasteni ja lastenlasten kanssa. Soittelisin ystäville, kävisin heidän luona. Aamuisin lähettisin tekstiviestin niille läheisille jotka eivät asu luonani ja toivottaisin ihanaa päivää. illalla uusi viesti toivottaisi heille hyvää yötä. Eli mikään ei muuttuisi nykyisestä. Miksi odottaa että minulle kerrottaisiin kauhea uutinen tehdäkseni jotain hyvää ja ihmeellistä. Olen valmis joka päivä siihen että tämä päivä voi olla minun tai läheiseni viimeinen. Kerron rakkailleni joka päivä että he ovat minulle tärkeitä. Katson kuitenkin tulevaan niin kuin eläisin ikuisesti. Meillä jokaisella on oma aikamme täällä, en halua hukata siitä hetkeäkään.

Jokainen heti elämää


Istuttaisin jokaisena päivänä yhden tammen taimen.

jamppa


Hyvästelisin sukulaiset, ystävät, tuttavat ja erityisesti lapseni ja lapsenlapseni. Muistuttaisin heitä kuinka lyhyt elämä on. "Eläkää se toisianne rakastaen ja kunnioittaen. Suuttua saa ja pitääkin, mutta sopikaa riitelyt ennen nukkumaan menoa. Iloitkaa elämän pienistä hetkistä. Hymyilkää, halatkaa. Olkaa Aurinkoja toisillenne". - Niin minäkin teen.

-marke-


Eläisin päivä kerrallaan ja tekisin mitä mieleen juolahtaa ja parhaimmalta tuntuisi juuri sillä hetkellä. Vaikka se olisi sohvalla makaamista. Pääasia, että voi olla tyytyväinen tekemisiinsä.

-K


Ensimmäiseksi jäisin sairaslomalle, vaikka ei fyysistä vaivaa olisikaan. Korvien välissä se tuntuisi kyllä tarpeeksi rankalta. Sitten tekisin listan kaikista niistä henkilöistä, jotka haluaisin tavata ennen maallisen vaellukseni loppua. Ja tapaisin tavalla tai toisella heidät. Jos olisi voimia, lähtisin puolisoni ja lasteni kanssa viimeiselle matkalle maailman ympäri toivoen, että loppu tulisi jossain lämpöisessä maassa auringon laskiessa. Jos matkaa ei enää jaksaisi tehdä, toivoisin voivani viettää viimeist päivät sairaalaympäristössä kaikkein läheisimpien ollessa vierelläni. Niin, ja söisin suklaata ja joisin samppanjaa enkä välittäisi pennin vertaa kilokaloreista.

Hilkulla ollut


Ottaisin yhteyttä kaikkia minua kohtaan rikkoneisiin ja kertoisin antaneeni anteeksi. Myöskin ottaisin yhteyttä kaikkiin, ketä kohtaan olen itse rikkonut ja pyytäisin anteeksiantoa. Muistuttaisin kaikkia läheisiäni ikuisesta rakkaudestani heitä kohtaan.

sininen kosminen käsi


Lopettaisin koulun ja työn ja kyläilisin kaikkien kavereiden, sukulaisten ja tuttujen luona. Pitäisin suuret iloiset juhlat ja toiseksi viimeisellä viikolla kävisin perheen kanssa lomalla jossain kivassa paikassa. Sitten viimeisen viikon viettäisin kotona lasten ja perheen kanssa. Niin ja söisin ravintolassa joka päivä herkullisia ruokia=)

ss


Osoittaisin kaikille lähimmäisilleni rakastavani heitä. Kävisin lasteni kanssa ostoksilla ja ostaisin heille kaikkea mitä he haluaisivat. Ja sitten herkuttelisimme käymällä ravintolassa syömässä. Nauttisin kotona olemisesta rauhassa lähimmäisteni kanssa. Kirjoittaisin ylös omat elämänohjeeni lapsilleni.

Marjo


Hemmottelisin itseäni, kävisin kylpylässä, kokeilisin kaikkia mahdollisia hemmotteluhoitoja. Neuloisin ison pinon villasukkia seuraavalle sukupolvelle. Nauttisin hyvästä ruuasta ja juomasta, katsoisin romanttisia elokuvia...

Slow


Järjestäisin todella hyvin järjestellyt juhlat koko suku- ja ystäväpiirille.

Pia


Kertoisin läheisilleni kuinka paljon heitä rakastan. Jos voimat sallivat kävisin minulle tärkeissä paikoissa viimeisen kerran. Antaisin läheisteni valita koruista ja muista henkilökohtaisista tavaroistani mitä he haluavat muistoksi minusta. Muistuttaisin läheisiäni tekemästäni elintenluovutustestamentista.

Tirlittan


1. Järjestäisin pienet ja hiljaiset hautajaiset.(avaimet käteen periaatteella)
2. Hoitaisin lemmikeilleni kodin, missä niitä rakastetaan.
3. Tyhjentäisin oman kotini.
4. Jättäisin kiitoskirjeen ystävilleni ja tuttavilleni, ei mitään itsesäälissä rypemistä, vaan tavataan kun aika on.
5. Ilmoittaisin myös, että velkoja ei ole.
6. Lopuksi toivoisin että järjestelyjäni ei muuteta.

Unesta heräävä.


Lopettaisin työnteon tähän paikkaan ja viettäisin kaiken aikani omien lasteni ja äitini kanssa.

Äiti -66


Ensimmäinen ajatus tuli, että halaisin rakkaitani kaiken aikaa ja laittaisin asiat Jumalan kans kuntoon, että olisin valmis muuttamaan Taivaan kotiin. Selvittäisin välini myös muidenkin ystävien kesken, ettei kenellekään jäisi pahaa mieltä täältä poistuessani.

Esteri


Olisin tiiviisti perheeni kanssa jutellen ja nauttien. Parhaille ystävilleni soittaisin ja kertoisin miten tärkeitä he ovat. (nämä voisin kyllä oikeastaan hoitaa jo nyt alta pois). Hävittäisin "katkerat" päiväkirjani, vaikka siinä menisi hyvätkin asiat mukana. Kävisin oopperassa ja muitakin asioita tekisin, mitä olen aina siirtänyt. Toivottavasti en ainakaan laskisi päiviä surun vallassa ja itkien. Siihen ei loppuaikaa kannattaisi kuluttaa.

Aku


Olisin yhteydessä edelleen kaikkiin lapsiini ja juttelisin heidän kanssaan, niin kuin nytkin. Rakkaus elää ikuisesti.

Antsu


Toki viettäisin tuon ajan erityisesti rakkaimpieni kanssa ja tapaisin myös mahdollisimman monta tärkeää ihmistä matkan varrelta. Selvittelisin kaikki kesken jääneet asiat ihmisten ja Jumalan kanssa. Vain ihmisillä ja jättämälläni muistolla on väliä. Sitten olisin omasta mielestäni valmis-toivottavasti!

Sikke


Mielenkiintoinen kysymys. Mitä siis tekisin elämäni viimeisen kuukauden? Muutaman minuutin pohdiskelun jälkeen asia hahmottuu selkeänä. Viettäisin paljon aikaa perheeni / läheisteni parissa, etsisin käsiini muutaman elämän varrella hankitun tosiystävän ja kävisin kertomassa heille, että miten tärkeitä he ovat olleet minulle ja miten he ovat vaikuttaneet elämääni positiivisesti. Työ jäisi taka-alalle, joka on aikuisiällä ottanut jo ihan suuren roolin elämässäni.

Pirre


Ottaisin lainaa (ku omat ei tällä hetkellä riitä) ja lähtisin kaukomaille - tekisin kuukauden jotain vapaaehtoistyötä jossain köyhässä maassa. Opettaisin koulussa tai auttaisin esim. naisia jossain - missä nyt apua tarvitaan. Ja tyttö mukaan tietenkin, oppimaan laajempaa maailmankatsomusta.

Minna


Omaisuuteni jakaisin (sen vähän) ja lähtisin kiertää kylpylöitä ja nauttisin kaikki hoidot, joita ei ole raskinut ottaa. Vierailisin kaikkien ystävieni ja sukulaisteni luona.

hupia


tekisin kaiken sen mitä minun omaiseni tekisivät minun kuoleman jälkeen , siivoaisin kotini hyvin ja heittäisin kaiken tarpeettomasn pois , järjestäisin kaikki järjestykseen ,ja suunnittelisin hautajaiseni kunnolla , ja päätän jo nyt aloittaa järjestelyn koska en tiedä huomista , eilenen on mennyt huomisesta en tiedä mut tänään auttaa herra , ja rukoilisin kaikkien puolesta sen kuukauden ajan

Nimim.


Pyytäisin lapsilleni ja miehelleni kuukauden vapaaksi koulusta ja työstä. Olisimme yhdessä ja muistelisimme yhteisiä aikoja ja rohkaisisin heitä tulevaisuuteen. Kutsuisin omaiset kylään ja söisimme hyvin. Muistelisimme monia kommelluksiani elämässäni (joita on lukuisia) ja nauraisimme niille viimeisen kerran yhdessä. Kysyisin jokaiselta tietävätkö he mitä on rakkaus maanpäällä, jos jollakin on käsite hukassa sanon sen hänelle. Lopuksi sanon heille: Rakkaus ei kuole koskaan. Perheeni on läsnä kun lähden.

Loppuun asti yhdessä


Kokoaisin koko perheen (lapset, lasten perheen ja lapsenlapsen) yhteen kuukaudeksi ja nautittaisiin kaikin keinon viimeisestä kuukaudesta.

Outi


Pyytäisin kaikilta joita olen loukannut anteeksi. Lopun aikaa viettäisin iloiten elämästä jokaisena jäljellä olevana päivänä ja tehden asioita joista nautin.

Raijuska


Viettäisin kaiken mahdollisen ajan perheen ja ystävien kanssa juhlien kuin viimeistä päivää. Järjestäisin mukavia illanviettoja, leffailtoja, veisin risteilylle, matkustaisin etelään perheen kanssa. Kaikki rahat voisi pistää menemään. Toivoisin, että kaikille jäisi mukava muisto yhteisistä ajoista.

PP


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, käyttäisin ajan läheisteni kanssa. Haluan olla heidän lähellään, ilahduttaa ja lohdutta heitä sekä auttaa heitä tunteiden tunnistamisessa ja sallimisessa. Kertomalla lapsenlapsille historiaani, elämäni valintoja ja vahvistaa heidän tunnettaan omasta ainutlaatuisesta merkityksestä.

Tuija-mummu


Haluaisin viettää mahdollisimman paljon aikaa läheisteni kanssa luonnossa.

Luonnollista


Kuukausi elinaikaa tästä päivästä eteenpäin: Taidanpa tehdä sen ajattelemani toisen majakkatuikkulan savesta tänään. Käyn joka päivä lenkillä; nautin tästä maaliskuusta oikein tosissani. Lähden katsomaan Ateneumiin Kalevala-näyttelyn. Syön särkypillereitä tämän kuukauden niin, etten tunne noita kipuja ja pystyn tekemään kaikkea muutakin mieleen juolahtavaa.

Selkä/jalkasärkyinen mummeli


kirijeen kirijoottaasin
kaikille
koko konkkaronkalle
kaharellekymmenelle
omalleni
ainaki kymmenelle
ystävälleni

lopuuksi viä
sanoosin kaikille

kuinka maharottomasti
rakastan
kuinka palijo on
rakkautta siinä käres
joka vilikuttaa jäähyvääsiksi

ja vois sitä käväästä vaikka kosmetolookilla
ku seki olis hyvä kokeella

sylis pitääsin voorontiestä
kaikkia pienimmästä suurimpahan

ku kysyyt
mitä tekisit
jos aikaa olis vain vähä

vaikka

kaikki tuo pitääs ymmärtää teherä
joka ikinen päivä

vaikka ne tietääki
rakkauteni määrän

s’olis kumminki paree
ku sen sanoos
aina

Ma-ppiSiivoaisin kaappini ja pyytäisin anteeksi "tietyiltä ihmisiltä", koska minulla on tapana kiusata muita.

Pipsa


1. Pyytäisin rakkailtani anteeksi tekemiäni valintoja, odottamatta anteeksiantoa tai myötätuntoa.
2. Nauttisin Suomen kauniista luonnosta eli olisin ulkona ihastelemassa luonnon ihmeitä.

Ippa


Eläisin ihan oikeasti koko loppuajan. Nauttisin ihanista läheisistä omaisista ja ystävistä, kuten tähänkin asti.

Elämä itsessään on Ihanaa.

Ei siihen mitään ihmeitä tarvita.

:)

PääPä


Käyttäisin viimeisenkin roponi kaikkeen sellaiseen, mitä olen aina halunnut tehdä: matkustelisin paikoissa joissa olen aina halunnut käydä. Ja ehkä tekisin myös käsilläni jotain luovaa, josta jäisi jonkinlainen muisto jälkipolville. Sukulaisille en välttämättä uskaltaisi kertoa kuolevani, kaikkein lähimmille ehkä, että voisin halata heitä viimeisen kerran ja kertoa kuinka ihania he ovat.

-itsekäskö?


Kiertäisin kaikki sukulaiset, joita en ole tavannut 30 vuoteen. Pyytäisin anteeksi kaikilta ihmisiltä, joita olen elämäni aikana loukannut. Kävisin Lapissa, johon olemme mieheni kanssa haaveilleet pääsevämme, joka kesä. Tekisin itseni ja taivaan isän kanssa sopimuksen, että hän kaikkivaltias ottaisi minut matkustelusta väsyneen ikuiseen Taivaan uneen kaiken anteeksi saaneena, poikansa Jeesuksen nimessä ja veressä, kuten hän on sanassaan luvannut.

Salme


Jatkaisin elämääni samaan tapaan kuin ennenkin. Tyytyväisenä työssä ja kotona rakastavan miehen rinnalla.

amyh


Haluaisin viettää tyttäreni, äitini ja veljeni perheen kanssa mahdollisimman paljon aikaa. Tapaisin ystäviäni tosi usein, seurustelisin heidän kanssaan. Rukoilisin, kuuntelisin Radio Deitä. Sitten tietysti tekisin käsitöitä, kävisin uimassa avannossa, sauvakävelisin ja hydrobiccaisin.
Päiväni olisivat täynnä elämää. Lopettaisin työni ennen tätä. Siis nauttisin elämästä niin kuin nyt, mutta tihennetyssä tahdissa ja kuolisin elämästä kylläisenä :).

Sinisiipi


Tosiaan kävisin kaikkien niidenkin ystävieni luona joita en ole muistanut viime aikoina. Lopun aikaa käyttäisin niin että menisin Lappiin jonnekin sivuun kiireestä ja nauttisin lopun elämääni!

Pohjoisen poluille


Olettaen että se kuukausi olisi kuitenkin aktiivista aikaa, irtisanoutuisin töistä, realisoisin turhan ja reissaisin tapaamaan kaikkia rakkaita läheisiäni viettääkseni rauhallista aikaa heidän kanssaan sekä kirjoittaisin yöaikaan kertomusta elämästäni jälkipolville muistoksi. Viimeistä edeltävänä päivänä menisin meren rannalle vain aistimaan luonnon yhteyttä ja jättämään maailmalle hyvästit.

Ulpu


Saman tien hyvästelisin lähimmät ja rakkaimmat ihmiset ja kävisin pari päivää istuskelemassa Rooman colousseummmin raunioilla ja sieltä reppuselässä Santiago de compostella tietä kulkemaan

saltmami


Viettäisin sen ajan aperheeni ja ystävieni kanssa. Lepäisin ja keskustelisin. Söisin hyvin ja joisin lemppariani kuohuviiniä. Kertoisin läheisilleni kaikki kauniit asiat jotka olen aina halunnut kertoa. Lisäksi kertoisin etten pelkää kuolemaa, eikä heidänkään ole syytä pelätä. Toivon ettei lähtöni surettaisi, vaan minua muisteltaisiin ilolla ja rakkaudella, niin kuin minäkin läheisistäni ajattelen. Itkisimme eroamme yhdessä, mutta ne olisivat kuitenkin ilon ja rakkauden kyyneliä.

Peippo


Jatkaisin elämääni samaan malliin kuin tähänkin asti, mikäli mahdollista; kävisin töissä, huolehtisin perheestä, ottaisin osaa jooga-tunneille ja pitäisin yhteyttä läheisiini. Sitä vastoin illat käyttäisin kirjeiden kirjoittamiseen, missä kertoisin kullekin vastaanottajalle, mitä he ovat minulle merkinneet, mitä olen heiltä saanut ja miten heitä arvostanut. Pyytäisin heitä elämään täyttä elämää ja muistamaan yhteiset hetkemme hyvällä. Luulen että se olisi paras perintö mitä voin heille antaa. Lapsille ja miehelle sanoisin ja osoittaisin nyt päivittäin miten tärkeitä ovat, eikä suruun saa jäädä liian pitkäksi aikaa.

Tiina


Ensimmäisenä tuli mieleen asioita, jotain en ole vielä päässyt elämäni aikana tekemään: haluaisin matkustaa ulkomaille, jonnekin kauemmas, erilaiseen paikkaan kuin Suomi. Matka ei tietenkään olisi mitään ilman omaa rakasta. Sitten mieleeni juolahti, että en haluaisi kuitenkaan olla poissa liian kauan, sillä minulla on vielä monta ystävää ja perheenjäsentä, joita haluaisin nähdä ja joiden kanssa haluaisin viettää mukavaa aikaa. Siinä tulisikin nopeasti kuukausi täyteen. Tärkeämpää en keksinyt.

Zobitti


Pistäisin välit kuntoon Yläkerran kanssa - lukisin Raamattua, rukoilisin - ja välit kuntoon lähimmäisten kanssa jos jotain on jossain.

Tilda


Lähtisin matkalle sinne, minne olen aina halunnut mennä.

Sirkku


Kirjoittaisin kirjeen veljentytölleni/pojalleni, joka syntyy syksyllä. Kertoisin äidilleni, että rakastan häntä. Tapaisin Oikeita ystäviäni. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa mieheni kanssa. Matkustaisin mieheni ja ystävieni kanssa. Kuuntelisin loistavaa musiikkia. Näistä lähes kaikki ovat asioita, jotka teen seuraavan kuukauden aikana, vaikka se toivottavasti ei olekaan viimeiseni :)

Onnellinen


No ihan ensin kyllä tekisin sen, mikä on ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta aina jäänyt; kirjaisin ylös kaikki tilit yms. mistä jälkeenjäävillä voisi olla jotain saatavia. Lisäksi kirjaisin ylös toiveet hautajaisjärjestelyistä yms, ettei läheisten tarvitse alkaa tällaisia pohtimaan surunsa keskellä.
Sen jälkeen viettäisin aikaa läheisten ja ystävien kanssa ja lahjottaisin jokaiselle jonkin henkilökohtaisen muiston itsestäni.

Vadelma


Haluaisin viettää loppuaikani lasteni kanssa yrittäen antaa heille mahdollisimman paljon eväitä elämää varten ja nauttia heidän seurastaan.

Mammaliini


Minä viettäisin aikaani mahdollisimman paljon mieheni, lasteni ja lastenlasteni kanssa. Käyttäisin aikamme keskusteluun kaikesta mahdollisesta. Tärkeintä olisi, että jälkeläisilleni jäisi levollinen olo, kaikki asiat olisi selvitetty ja "tietoni/perintöni" lapsilleni annettu. Silloin voisin jättää jäähyväisiksi heille tunteen ikuisesta rakkaudestani.

Eemarj


Kutsuisin kaikki ystävät ja sukulaiset yhteen ja järjestäisin juhlat...saisin keskustella kaikkien kanssa ja nähdä heidät.

Eppu-54


Viettäisin aikaa enemmän perheen ja ystävien kanssa. Äidin poismeno on saanut arvostamaan omaa perhettä ja läheisiä yhä enemmän. Nauttisin jokaisesta päivästä niin kuin se olisi viimeinen.

Pirkko


Viettäisin yhden päivän jokaisen elämäni varrella rakastamani miehen kanssa, muisteltaisi ihanaa aikaa, kun rakkautta oli välillämme. Sitten viettäisin yhden ainokaisen ystävättäreni kanssa kaksi päivää. Loppukuukauden olisin mieheni ja poikani kanssa.

Ikuinen unelmoija


Huolehtisin, että lapseni tietävät kaikki pankki-, vakuutus- ym. tärkeät asiat ja tekisin maksimimääräisen verovapaan lahjoituksen lapsilleni. Elinluovutustestamentin olen hoitanut jo aikaisemmin ja siitä muistuttaisin vielä läheisiäni.

Järjestäisin myös isot juhlat, johon kutsuisin kaikki minulle tärkeät ihmiset. Niille, jotka eivät pääsisi tulemaan, kirjoittaisin kirjeen. Lapsille antaisin myös kirjallisesti muistoksi oman henkisen perintöni eli arvot, joihin itse uskon ja joita olen heille vuosien varrella yrittänyt opettaa.

Mama


Jäisin pois töistä ja viettäisin aikaa ystävien ja sukulaisten kanssa. Ehkä tekisin pienen matkan jonnekin lämpimään. Varmistaisin, ettei jälkeeni jää mitään perintösotkuja yms. Yrittäisin tehdä rakkaalleni jatkon helpommaksi jos vain voin.

haikeutta ilmassa?


Lähtisin maailman ympärysmatkalle perheeni kanssa. Mukaan voisivat toki tulla isovanhemmat! Siis yhteinen aika läheisten kanssa, mutta myös maailman ihmeiden(joita vielä en ole nähnyt) katsominen kuuluisi loppuelämän tärkeimpiin tekemisiin.

Susa


Lähtisin pitkälle eräretkelle ja toivoisin kuukahtavani luonnon helmaan.

unelmapuu


Eläisin ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti eli normaalia päivärytmiä. Perheeni kanssa yrittäisin tehdä enemmän koko perheelle yhteisiä asioita esim. jokin lomamatka tai pidennetty viikonloppu mökillä. Itselleni toteaisin, että elämäni on ollut antoisaa kaikkine iloineen ja vastoinkäymisineen ja olen valmis lähtemään. Laittaisin kaikille tosiystäville kortin tai viestin, että aikani on loppumassa, mutta he ovat olleet tärkeitä ihmisiä elämäni vaiheissa.

Kimmo


Aivan ensimmäiseksi matkustaisin Kainuuseen, jossa vietin lapsuuteni. Kävisin tervehtimässä siellä asuvia sukulaisiani, joita en ole nähnyt pitkään aikaan. Mummot olisivat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, sillä hekin poistunevat tästä maailmasta nopeasti. Sitten ottaisin yhteyttä ystäviini, ja järjestäisin illanistujaiset, joissa katselisimme vanhoja valokuvia, puhuisimme yhteisistä kokemuksistamme ja muistoistamme. Tämän jälkeen jakaisin kaiken maallisen omaisuuteni jollekin taholle, jolle ne olisivat eniten hyödyksi; osan ystävilleni, osan hyväntekeväisyysjärjestöille. Viimeiseksi hyvästelisin perheeni, ostaisin lentolipun etelään turkoosin meren äärelle ja palaisin minulle rakkaimpaan elementtiin, eli veteen, laitasukelluksen muodossa. Viimeiset viikot elelisin kultaisella hiekkarannalla yksikertaisesti bungalowissa, söisin tuoreita ananaksia aamupalaksi ja sukeltelisin päivät pitkät.

LiisaHilma


Kertoisin lapsille tilanteesta, asiakirjat löytyvät ja sopu pitää säilyä. Viettäisin aikani lastenlasten kanssa, nauttisin ja unohtaisin tapahtuman. En antaisi lasten nähdä tuskaa, itkisin yksin ollessa, en mennyttä aikaa, ainoastaan elämättä jäänyttä elämää.

mummeli


Kokoaisin oman perheeni, puolisoni, lapsemme, vanhempani ja sisarukseni perheineen ja matkustaisimme kuukaudeksi paratiisiin nauttimaan auringosta, lämmöstä, vedestä, hyvästä ruuasta ja juomasta. Kuukauden ajan tekisin mitä haluaisin tai olisin tekemättä. Nauttisin elämän viimeisistä hetkistä kaikin tavoin.

marge


Kävisin jättämässä jäähyväiset kaikille ystävilleni. Haluaisin heidän kanssaan viettää viimeisen ajan. Haluaisin että muistelisimme menneitä ja nauttisimme tästä ajasta.

Jon


Nauttisin elämän lopusta.

elämä on elämisen arvoinen


Matkustaisin itselleni tärkeiden ihmisten kanssa paikkoihin, joissa haluan käydä.

sunshine


Sanoutuisin välittömästi irti töistä ja ottaisin lapset pois hoidosta. Touhuaisin lasten kanssa kaikkea kivaa ja pyhittäisin illat miehelleni. Jossain lämpimässä maassa voisimme myös käydä parin viikon reissulla.

Niila


Ensimmäisenä päivänä listaisin jälkipolville ja läheisille heidän elämäänsä vaikuttavat asiat ja ohjeet, jotka olin ajatellut tehdä - joskus. Lopun aikaa käyttäisin purjehtien jossain lämpimässä, läheisteni kanssa.

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa.


Keskittyisin täysillä perheeseeni! Sen verran hoitaisin "muita asioita", että perheen ei tarvitse selvitellä minun mahdollisia sotkujani jälkeenpäin.

Mia


Jättäisin työpaikkani, pitäisin suuret juhlat, myisin asuntoni ja käyttäisin rahat maailmalla asuvien ystävien lentolippuihin. Loput antaisin hyväntekeväisyyteen.

HS


Kertoisin lapsilleni rakkaudestani heitä kohtaan sekä myös mitä kaunista ja hyvää näen heissä.
siitä ylijäävän ajan käyttäisin sukulaisten ja ystävien kauneuden ja hyvyyden esiin kaivamiseksi heidän sisältään.

maanantaina 13.10 syntynyt


Jäisin pois töistä ja viettäisin koko jäljellä olevan aikani ihanan pienen lapsenlapseni kanssa.

Mummi


Rakastaisin niin paljon kuin vain sydämessäni ennättäisin läheisiäni, viettäisin aikaa heidän kanssaan ja nauttisin elämästä kaikilla mausteilla.

Leena


Pitäisin työkavereille juhlat ja jäisin pois töistä. 2 päivää käyttäisin siihen, että siivoaisin kodista pois kaiken turhan roinan, ettei se jäisi jälkeen jääville. Sen jälkeen tekisin 2 viikon matkan unelmalomakohteeseen (Malediiivit, Seychellit), jossa ottaisin kaikkia mahdollisia luxushoitoja ja nauttisin auringosta ja rauhasta. Viikon käyttäisin ystävien ja läheisten seurasta nauttimiseen. Viimeiset päivät lukisin, nauttisin luonnosta ja kuuntelisin hyvää musiikkia.

Margit


Tapaisin kaikki läheiseni, työkaverini, naapurini ja muutkin lähipiirissä olevat ihmiset. Kiittäisin heitä siitä, että olen saanut tuntea heidät ja kertoisin jokaiselle jonkun asian, josta häntä ihailen.

Mosfosfatum


Koska olen 49 V ja töissä YT:t käynnissä, neuvotteluja jäljellä vielä 5 vkoa, pyytäisin työnantajaltani, että voisin pitää etukäteen ensi kesän kesälomani 4 vko (kun vielä ei ole selvinnyt tuleeko irtisanomislappu käteen vai ei). Matkustaisin vanhempieni, äiti 79 V ja isä 78 V luokse viettämän viimeiset hetkeni. Ottaisin mieheni ja tyttöni mukaan. Pyytäisin, että tyttöni 14 V koulusta annettaisiin hänelle erikoisvapaata, että järjestely onnistuisi. Haluaisin myös, että mieheni vanhin tyttö voisi tulla Poikansa 6 kk:tta kanssa minun mukaamme, jolloin minulla olisi kaikki rakkaat ympärillä. Tietysti olisi ihanaa, jos myös omat sisareni voisivat käydä tänä aikana mummolassa meidän luona. Koska ensi kesää jäisi näkemättä jolloin täyttäisin 50 Vuotta! Toivoisi myös läheisimmät ystäväni luokseni, että voisin viettää laatuaikaa heidän kassaan. Ellei työnantaja antaisi minulle etukäteen ensikesän kesälomaa, sanoisin itseni irti ja lähtisin välittömästi maalle vanhempieni luokse. Itse asun Helsingissä ja vanhempani asuvat 350 km päässä.

laatuaikaa


Myisin oitis omaisuuttani niin paljon, että voisin matkustaa kahden lapseni kanssa kauniisiin paikkoihin ja viettää kaiken jäljellä olevan aikani heidän kanssaan ja matkustaa purjelaivalla, josta olen aina myös haaveillut, Kirjoittaisin kirjeet kaikille läheisilleni ja ystävilleni, joissa muistuttaisin heitä elämään täysillä ja pelkäämättä elämänsä ja kertoisin kuinka paljon heitä kaikkia rakastan ja arvostan.

Riitta


Olisin Perheeni ja Ystävieni kanssa tiiviisti ja Ajattelisin Positiivisesti!

satuleena


Kirjoittaisin joka päivä ajatukseni ylös läheisiäni varten, jotta he voisivat myöhemmin ehkä oppia asiasta jotakin ja erityisesti kertoisin, kuinka rakkaita nämä ihmiset ovat minulle olleet.
Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Anneli Lehtikangas


Niin paljon olisi tehtävää... olisin lähellä rakkaitani, kertoisin heille, että en minä mene pois, olen heidän luonaan jossain muodossa myös poistumiseni jälkeen. Tekisin matkan jonnekin kauan haaveilemaani paikkaan, luontoon ja hiljaisuuteen.. Itsesääliin ei olisi syytä vaipua. Rohkaisisin läheisiäni elämän valintatilanteissa luottamaan omiin tuntemuksiin ja tyytyväisen elämän etsimiseen.

Soikkeli


Olisin mahdollisimman paljon läheisteni kanssa ja antaisin aikaani.. Lukisin hyviä kirjoja, nauttisin luonnosta, etsisin rauhaa eri tavoin. Kaikki turha pois..

"olemisen sietämätön keveys"


Järjestäisin ja jakaisin tavarani, ettei omaisten tarvitse tehdä sitä. Lopun aikaa viettäisin perheen ja ystävien kanssa

H


Järjestäisin kaikki paperini ja asiani niin, että lapsillani olisi mahdollisimman helppoa suoriutua perunkirjoituksesta ym. asioista. Tämän opin äitini kuoleman jälkeen. Kertoisin kaikille raikkailleni, kuinka paljon heitä rakastan. Tekisin vielä sellaisia asioita, joita olen aina halunnut tehdä, esim. hyppäisin laskuvarjolla. Matkustelisin vielä niin kauan kuin ehtisin.

Varpu


Täytän t perjantaina 13 päivä 50v, joten olen tässä muutoinkin pohdiskellut loppuelämääni.
Olisi vielä paljon tehtävää, kuten: Ostaisin oman hevosen ja ratsastaisin mahdollisimman paljon. Varaisin aikaa perheelleni enemmän ja hellittäisin työtahtia.Pyrkisin turvaamaan lasteni toimeentulon!

50-v heppatyttö


Kävisin kiittelemässä ja halaamassa kaikki ihmiset, jotka jakoivat kanssani ilot ja surut tällä elämän retkellä, ja järjestäisin sitten itselleni iloiset maahanpanijaiset, joihin kutsuisin heidät kaikki.

pilvistä pudonnut


Viettäisin aikani rakkaiden läheisteni kanssa, tapaisin kaikki ne ihnmiset, jotka ovat minulle tärkeitä eri tavoin. Sanoisin sanat, jotka haluaisin, kertoisin, miten arvostan/rakastan/ihailen häntä.

Lasteni kanssa käyttäisin leijonan osan tästä ajasta; tietysti. Tankkaisin heidät niin täyteen rakkautta, rohkeutta, uskoa ja voimaa, että he eläisivät onnellisina eteenpäin. Tekisimme jotain konkreettista yhdessä, maalaisimme suuren taulun, istuttaisimme puita, jotka siis säilyisivät muistoina viimeisistä yhteisistä hetkistä ihan konkreettisina. Ja matkan tekisimme unelmapaikkaamme, jossa keskittyisimme ainoastaan yhdessäoloon, vanhemmat ja lapset.

Auringon tyttö


Kotiuduin kuukauden thaimaan reissulta noin puolitoista viikkoa sitten. Meillä oli kaverin kanssa erittäin hauska matka ja tutustuimme paljon uusiin ihmisiin. Lähinnä suomalaisiin. Olen aina pitänyt moottoripyöristä matkailun lisäksi. Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, lentäisin thaimaaseen, ostaisin hienon moottoripyörän alleni ja kiertelisin paikkoja, jotka vielä jäivät näkemättä, mutta ovat listallani. Ottaisin ehkäpä muutaman kaverinkin mukaan ja totta kai maksaisin matkat. Muutaman viimeisen päivän rauhoittuisin katselemalla simpsoneita.

Sarppa


Ottaisin lomamatkan Thaimaaseen ja lepäisin siellä lämmössä viimeiset hetket.

Aurinkotyttö


Tanssisin

Tangotar


Viettäisin aikaa rakkaiden kanssa olemalla läsnä ja tekemällä heidän kanssa asioita joista pidämme. Nauttisin jokaisesta hetkestä ja pyytäisin heitä tekemään samoin.

Amia


Mielestäni ei voi koskaan tietää että niin runsaasti aikaa. jokainen hengenveto voi olla viimeinen. Jos kuitenkin kuukausi niin golf saisi siitä ison osan.

tapsa


Olen 58-vuotias ja tyttäreni tytär täyttää toukokuussa 3 vuotta. Viettäisin niin paljon aikaa pikku neidin kanssa kuin vain voisin. Hän on ehdottomasti parasta elämässämme.

Pia


Viettäisin kaiken ajan rakkaan perheeni kanssa. Kävisin läpi elämän iloisia asioita heidän kanssaan ajatuksella, että se vie heitä eteenpäin sitten kun minua ei enää ole, muistelisin hyviä hetkiä menneestä. Positiivisessa hengessä. Elämä jatkuu kuitenkin ja niin pitää olla. Viimeisenä päivänäni haluaisin vielä nähdä myös erään tietyn, hyvin tärkeän ihmisen oman perheeni ulkopuolelta. Muutamalle ihmiselle varmaan kirjoittaisin kirjeen, jossa kiittäisin heidän olemassaolostaan.

Tupsu


Eläisin niin kuin tähänkin asti. Jokainen kuolee joskus joku vain aiemmin. Jokaisella on hetkensä täällä, kenellä lyhyt kenellä pitkä.

mari67


Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa läheisteni kanssa, en hössöttäisi ja turhaan kiirehtisi pää edellä paikasta toiseen.

Äippä


Lopettaisin työn teon sillä hetkellä ja viettäisin aikani tyttären poikani 6 kk ja Aada koiran kanssa.

Terttu


Eläisin kuin viimeiset reilut 5 vuotta olen elänyt, silloin hyppäsin pois kiireen ja valheen oravanpyörästä. Tänään kuuntelen sisimpäni ääntä, paljon turhaa on jäänyt pois. Lapsille muistuttaisin itsensä arvostamisen tärkeyttä!

pirjomaija


Kutsuisin ystävät koolle ja viettäisin mukavan illan heidän kanssaan. Loput ajasta viettäisin tyttären lapsen seurassa.

Nim.


Lähtisin rakkaimpieni kanssa etelän lämpöön.

neitsyt 63


Halaisin lapsiani, kuuntelisin heitä, minulla ei olisi enää kiire minnekään, nauttisin vain läheisistäni. En haluaisi lähteä minnekään, viimeiset päivät istuisin penkillä ja nauttisin näkymästä mökkijärvelle, kuuntelin lintujen laulua ja jättäisin tyytyväisesti hyvästit elämälle, tietäen että minulla ei olisi mitään kaduttavaa, koska olen aina tehnyt parhaani.

tarja


Elinaikaa kuukausi:

- otan yhteyttä kaikkiin minua elämäni varrella koskettaneisiin ihmisiin ja kerron heille, miten heistä välitän
- pyrin elämään näkemällä kaiken kauniin ympärilläni ja edistämään oikeudenmukaisuutta ja hyvyyttä
- haluan nauraa ja iloita yhdessä ympärillä olevien ihmisten kanssa
- eläisin kuten lapseni, joka eli 14-vuotiaaksi nukkuen hiljaa ja yllättäen pois eräänä helmikuisena maanantai-aamuna kaikkien suureksi suruksi

"äiti"


Lähtisin välittömästi pois työpaikastani. Jos olisin hyvässä kunnossa, lähtisin ulkomaanmatkalle. Käyttäisin kaikki säästöni tähän matkaan. Tekisin kaikkea sellaista, josta olen aina sanonut, että en voi tai en uskalla.

"Matkalle"


Kiittäisin työtovereita menneistä yhteisistä vuosista ja lähtisin hyvin nopeasti rakkaitteni luo. Haluisin tavata jokaisen läheiseni ja kertoa hänen erityislaatuisuudestaan. Kannustaisin miestäni ja tytärtäni elämään täyttä elämää, arvostamaan olevaa, eikä haikailemaan mennyttä tai tulevaa. Osoittaisin rakkauteni kaikin mahdollisin keinoin.

Irmeli


Tuohon kysymykseen on osaltani selkeä vastaus: jatkaisin tätä ihanaa arkea kuten nytkin; nauttisin jokaisesta hetkestä. Halaus lähimmäiselle ja hymy; luonnon seuraaminen ja tyytyväisyys. Jokainen aamu kerron itselleni että tästä tulee hyvä päivä. Takana on viime vuodelta oman nuoreni itsemurha; tänään kolmannen syövän hoidot menossa; mutta silti en anna periksi katkeruudelle. Elämä on ihanaa ja ilo tulee kuvioihin pieninä hetkinä elämän yksinkertaisista asioista. Pihan lasten lumiukoista; oman lapsen halauksesta; vieraan hymystä ja ystävällisestä sanasta. Aina elämä ei ole aurinkoa eikä vaikeuksia itse valitse mutta silti elämä on elämisen arvoista ja tuo joka päivä mukanaan uutta. Kaikista kallisarvoisinta mitä voit toiselle antaa on se aika ja hetki jota on käytettävissä. Hyvää arkea meille kaikille :) Pidetään toisistamme huolta ja myös itsestämme.

Mamu


Matkallehan sitä melko varmasti tulisi lähdettyä perheen kanssa. Minulla on monta lasta, joten asia olisi erityisen haastava. Paljon hetkiä yhdessä, videointia, kiireetöntä oloa. Itseäni ei kuolema pelota, mutta paljon tulisi varmasti lasten kanssa keskusteltua kuoleman jälkeisestä elämästä. Ei varmaan tulisi tuhlattua aikaa turhaan narinaan ja nalkutukseen, mutta varmasti pari kunnon leimahdusta saataisiin aikaiseksi. Luulisin, että elämä olisi sen kuukauden aikana hyvin tiivistä, vahvaa ja intensiivistä.

Mette


Viettäisin sen lasteni kanssa tekemällä asioita. joita he ovat monta kertaa pyytäneet minua tekemään kanssa, mutta joita en ole mukamas ehtinyt työkiireiden vuoksi tehdä.

Muumimamma


Jatkaisin nykyistä työtäni siinä määrin kuin se olisi mahdollista, joka on puoliksi vapaaehtoistyötä ja puoliksi palkkatyötä, vanhus- päihde- vammais- ja mielenterveysasiakkaitten parissa. Kävisin myöskin sukulaisiani tapaamassa.

Joppe


Viettäisin ajan lasteni kanssa ja suunnittelisin heille vaikkapa jonkinlaisen "elämänohjekirjasen" sitten isompana luettavaksi.

äiti x 2


Minulla on aivokasvainleikkaus edessä 10 pv kuluttua ja jos lääkäri kertoo leikkauksen jälkeen edellä mainitun, niin toteutan kaikki ne unelmani mitä olen halunnut aina tehdä. Henkilökohtaisesti ottaisin kamerani ja lentäisin Madeiralle. Kulkisin levadoita pitkin ja ihastelisin maisemia, imisin luonnon kauneuden voimaa väreissä. Tallentaisin näkyni kameralle, myös pienintä kukkaa yksityiskohtaisesti zoomaten. Elämä pitää olla täyteläistä loppuun asti. Jos en kuntoni vuoksi voisi matkustaa, ottaisin värikkäimmän kirjan käteeni ja katselisin sitä tehden mielikuvitusmatkoja ja kirjoittaisin runoja.

Jaana


Istuttaisin omenapuun.

Sylvi


Jos saisin tietää, että minulla on yksi kuukausi elinaikaa, haluaisin viettää sen rakkaitteni kanssa. Yrittäisin kaikin tavoin osoittaa, kuinka ihania ja tärkeitä he ovat minulle aina olleet. Varmasti tekisin myös jotakin vapaaehtoistyötä vielä niin kauan kuin pystyisin jotakin hyvää tekemään ja joitakin auttamaan ja ilahduttamaan.

Eeva-Liisa


Kävisin tervehtimässä kaikkia sellaisia ihmisiä, joiden luokse minun on aina pitänyt mennä kylään, mutta en muka ole ehtinyt. Viettäisin paljon aikaa perheeni, ystävieni ja sukulaisteni kanssa. Suunnittelisin siinä sivussa itselleni juuri sellaiset hautajaiset, jotka tahtoisin. Jos olisin poltaanut jonkin sillan siten takanani, että se on jäänyt vaivaamaan, kävisin rakentamassa edes jonkun kyhäelmän tilalle, jos sillan toisessa päässä siihen enää oltaisiin valmiita. Tai sitten vain kävisin pyytämässä anteeksi.

Luultavasti öisin kirjoittaisin kirjaa ajatuksistani jälkipolvien luettavaksi. Kyllä sitä kuukauden jaksaisi säheltää, olisihan sitä sitten haudassa aikaa nukkua. Nämä suunnitelmat tietenkin edellyttävät sitä, että en olisi vuoteenomana sairaalassa. Jos olisi se tilanne edessä, pyrkisin voimieni mukaan juttelemaan kaikkien niiden ihmisten kanssa puhelimessa, joita muuten menisin tapaamaan. Hankkisin nauhurin ja äänittäisin tarinoita, joita sitten jälkipolvet voisivat kuunnella. Kuolemakin on vain asenteesta kiinni...

Mamillaria


Kiittäisin siitä mitä olen saanut elämässäni ja nauttisin viimeisistä päivistä kaikkien rakkaitten ihmisten kanssa ja yrittäisin sopia erimielisyydet niidenkin kanssa, jotka vihaavat katkeruudessaan minua.Antaisin anteeksi ítselleni ensin tekemäni virheet ja toivoisin muidenkin antavan minulle, rauhallista ikiunta ja pääsisin taivaankotiin ja kerran näkisin kaikki rakkaani uudelleen.

ikuisuus tuntematon


Liekö muuttaisin mitään siitä tavasta jolla nyt elän. Tuntisin itseni tekopyhäksi jos vuosien jälkeen alkaisin ottamaan yhteyttä ihmisiin vain sen takia, että elämäni on päättymässä. Olen tällä hetkellä tyytyväinen elämääni vaikka esim. rahat on aina tiukalla niin näin haluaisin jatkaa loppuun asti.

Hanna


Testamentti, elintestamentti, hoitotestamentti on valmis. Samoin ruumisarkku kotona ja ns. hautavaate. Järjestäisin loput arkistot ja valokuvat. Kutsuisin lapset ja lapsenlapset juhlimaan. Meilaisin ystäville kiitokset yhteisestä matkasta ja muuten panisin sähköpostiini ja puhelinvastaajaan viestin, että olen siirtynyt ajasta ikuisuuteen!

autuas aiju


Lastenlasten ja lasten kanssa viettäisin laatuaikaa, täydentäisin "miten haluan tulla haudatuksi" testamenttiäni. Käsi avopuolison kädessä lähtisin matkalle "tuntemattomaan"

lahjis


Lähtisin perheenki kanssa kiertämään maailmaa, katsomaan paikkoja joita ei vielä olla nähty ja olemaan yhdessä ilman ahdistavia ja tylsiä arkirutiineita.

Heli


Olisin mahdollisimman paljon lasteni ja mieheni kanssa, pyytäisin kaikkia ystäviäni kylään ja kokkaisin heille hyvää ruokaa. Kävisin perheeni ja joidenkin ystävieni kanssa pienellä lomalla sellaisessa paikassa missä en ole koskaan käynyt. Istuttaisin puutarhaamme oman puuni, pihlajan, jotta minusta jäisi jotain elämään.

Marjukka


Kerron tositarinan lähimenneisyydestä oikeasta tilanteesta, jossa ihailemani henkilö toimi kuten itse haluaisin toimia. Tiedosta, että hänellä oli laajalle levinnyt syöpä, johon ei enää ollut hoitokeinoja meni vain 6 vkoa siihen, kun hän rauhallisesti nukkui pois hyvässä saattohoidossa.

Tiedon saatuaan hän otti välittömästi yhteyttä läheisimpiin ihmisiinsä ja kertoi asiasta ja pyysi heitä huolehtimaan siitä, että hänen tahtonsa toteutuisi hautajais- ja muissa järjestelyissä. Hän teki hyvin konkreettisen testamentin. Hän siivosi ja tyhjensi asunnostaan kaiken poisheitettävän ja turhan. Hän tapasi lähimpiä ystäviään ja tarkoin valikoituja työtovereitaan. Hän hoiti raha-asiansa kuntoon, lakkautti lehti- yms. tilauksensa....

Toisin sanoen hän huolehti siitä, ettei jälkeenjääneille jäänyt mitään ongelmia tai ylimääräisiä taakkoja surun lisäksi. Hänen itsensä suunnittelemista hautajaisistakin tuli pienessä hänen valitsemassaan piirissä kaunis ja lämminhenkinen tilaisuus ja hän tulee säilymään mielissämme ikuisesti elävänä ja positiivisena ihmisenä, joka rakasti meitä ja huolehti meistä vielä viimeisillä rajoillakin.

Näin haluaisin itsekin toimia ja oikeastaan olen jo aloittanut osan valmisteluista mm. laatimalla hoito-, elinluovutus-, hautaus- ja omaisuustestamenttini, koska en tiedä päivieni määrää. En pelkää kuolemaa ja mielestäni positiivisuutta on tehdä tulevaisuuden suunnitelmia - kuolemastakin!

Rakkauttaan voi osoittaa läheisilleen niin monella eri tapaa. Onni on olla IHMINEN ihmiselle.
"Tee muille se, mitä haluaisit itsellesi tehtävän"

Kaivaten ja lämmöllä muistaen


Mähän antaisin perheelleni aikaa ja valmistaisin heitä pois menooni. Yrittäisin jättää heille hyvän muiston itsestäni.

Tiina


Kävisin katsomassa tämän pallon hienoimmat paikat, vesien syvyyksistä Mount Everestin huipulle saakka parhaimman kaverini kanssa.

Sirokko


Haluaisin kertoa ihmisille kuinka tärkeitä he ovat, antaisin positiivista palautetta. ehkä hyvästelisin tietyt ihmiset ja paikat. nauttisin elämäni viimeisistä päivistä ja osoittaisin välittämistä, puhuisin ihmisille elämän tärkeistä asioista. kirjoittaisin muistoja, istuttaisin kukkia...

pirre


Kirjoittaisin heti Äidin muistelmat puhtaaksi, projekti on kesken. Sen jälkeen kirjoittaisin kaikille elämäni tärkeille ihmisille kirjeen, jossa kertoisin, mitä he ovat minulle merkinneet - kirjeen saisivat perheen jäsenet, sukulaiset, ystävät, työkaverit.. Välillä siemailisin punaviiniä (jotain vähän kalliimpaa..), kuuntelisin musiikkia ja katselisin kaikkea ympärilläni olevaa kaikessa rauhassa. Varmaan tulisi myös vähän itkettyä... mutta haluisin myös nauraa rakkaitteni kanssa menneitä muistellen.

Arja


Ensiksi rukoilisin, että voisin viisaasti käyttää ajan ja saisin uskoa lähteväni Jeesuksen kanssa rajan yli taivaan kotiin. Sitten kutsuisin kaikki lapset perheineen kotiini ja kertoisin heille, että haluan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa rakkauden hengessä ja jos mahdollista toteuttaa joitain heidän toiveita. Kertoa heille vielä kerran elämän arvojärjestyksestä, jota pidän tärkeänä. Viettää aikaa myös ystävien kanssa, käydä ja auttaa niitä ihmisiä, joilla on vaikeaa. Nauttia kaikista elämän pienistäkin iloista ja kiittää Jumalaa jokaisesta päivästä. Näitä haluaisin, mutta eri asia miten sitten todella suhtautuisin. Toivottavasti edes vähän tuohon suuntaan!

Tusina-Mummo


Todennäköisesti minulla olisi nopeasti etenevä sairaus. Pyytäisin riittävästi kipulääkettä. Kertoisin asiasta lähipiirille. Lepäilisin ja mietiskelisin. Ja odottaisin ketkä tulevat tervehtimään.

Jatkoajalla elävä


Kutsuisin kaikki läheiset ihmiseni juhlaan, jossa soitettaisiin lempimusiikkiani ja tarjottaisiin lempiruokiani. Kirjoittaisin "henkisen testamenttini" lapsilleni. Lähtisin matkalle, josta olen aina haaveillut.

Katie


Sehän pitäisi mennä mökille saunan lämmitykseen.

Aki


Myisin oman osuuteni omaisuudestani (siis vain välttämättömän osuuden jos pakko) lähteäksemme koko perheeni kanssa pitkälle lomalle aurinkoon, valoon, lepoon ja keskustelua varten sopivaan yksityisyyttä suojaavaan lomapaikkaan eli paratiisiin. Loppuajan järjestelisin omat asiat kuntoon, jakelisin koruni ja vaatteeni niitä tarvitseville, ettei lähtöni jälkeen perheellä ole vaikeaa niihin puuttua. Järjestelisin omat hautajaiset "oman näköiseksi". Tapaisin kaikki omaiset, läheiset ja ystävät hyvästelläkseni heidät ja pyytäisin anteeksi jos jotain on ollut välillämme, aika ei varmaan riittäisi joten kirjoittaisin kirjeet osalle. Koirani hyvästelisin joka päivä uudelleen ja toivoisin, että tytär ottaa sen omakseen. Ihanan kotimme laittaisin hyvään järjestykseen, että miehelläni olisi helppo ja hyvä asua kodissamme ilman minua. Viimeiset päivät ja tunnit vain istuisin ja ihastelisin omia ja yhteisiä saavutuksiamme kuten lapsiamme, kotiamme ja toisiamme.

Päivi-nurse


Pyytäisin anteeksi kaikilta joiden mielen olen pahoittanut ja joita olen lyönyt laimin, jotta voisin rauhassa ja levollisin mielen nauttia viimeisistä päivistä. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa läheisteni kanssa, kuuntelisin linnunlaulua, puronsolinaa, lasten ääniä leikkipuistossa. Katselisin kuinka ruoho kasvaa ja pilvet liikkuvat taivaalla. Heittäisin kalenterin nurkkaan ja nukkuisin silloin kun nukuttaa, söisin kun on nälkä, enkä suunnittelisi päiviä täyteen tohinaa ja kaahotusta. Tekisin vain niitä asioita, joita pidän tärkeinä ja jotka tuottaisivat mielihyvää läheisilleni ja saisin samalla itselleni hyvän mielen.

raksu


Jatkaisin elämääni juuri niin kuin nytkin, sillä teen parhaillaan sitä, mitä olen aina halunnut tehdä - elää normaalia elämää.

soikku


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa käyttäisin aikani todennäköisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämiseen niin monelle ihmiselle, kuin koskaan kykenisin. Käyttäisin myös suuria summia rahaa täydellisen studion vuokraan, jossa nauhoittaisin orkesterimme kanssa niin monta kappaletta, kuin koskaan kykenisin. Sitten kun demo olisi valmis veisin sen jokaiselle tuttavalle, jonka olen eläissäni tavannut ja toivottaisin heille kaikille kaikkea hyvää ja ehkä joisin vielä kaakaot jokaisen kanssa.

Pullapää


Viettäisin perheeni kanssa laatu aikaa ja matkustelisin. Olisin rakkaitten ihmisten lähellä.

Taina


KERÄISIN KAIKKI RAKKAAT IHMISENI YMPÄRILLENI JA KERTOISIN HEILLE KUINKA PALJON HEITÄ RAKASTAN.

pike-58

Tekisin jonkinlaisen testamentin. Lähtisin ehkä maailmanympärimatkalle. Kävisin teattereissa ja musiikkiesityksissä, konserteissa. Tekisin kaikkea kiinnostavaa.

Adventurer


Vierailisin kaikilla läheisilläni, kertoisin heille kuinka tärkeitä ovat minulle. Ja jos olis vielä rahaa, veisin kaikki rakkaat paratiisisaarelle..

päivittäin


Kutsuisin kaikki ystäväni ja sukulaiseni yhteen. Tekisimme jotain mukavaa yhdessä, kilpailisimme peleillä, söisimme hyvää ruokaa, laulaisimme hauskoja ja vähän vakavampiakin lauluja. Minulle jäisi lämmin välittämisen tunne ja jälkeenjääville mukava ja hauska muisto viimeisestä juhlasta.

Pampam


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, käyttäisin sen poikani tulevaisuuden järjestämiseen, sekä hänen seurastaan nauttimiseen ja sitten kun kuukauden päästä sulkisin silmäni, kiittäisin häntä siitä miten onnellinen olen saanut olla kun sain hänenlaisensa ihanan pojan.

Adoptioäiti


Jokaisen elävän olennon kohdalla toisin julki sen hyvän, jonka hänessä aistin, näen, kuulen tai tiedän. Siunaisin silmilläni kaiken sen minkä luonnossa näen.

Yemanya


Kuukausi olisi varsin lyhyt aika! En kaipaisi lopuksi elämääni mitään erikoisia kokemuksia. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa läheisteni kanssa. Tekisin järjestelyjä, jotta lapsellani olisi turvallista olla myös jatkossa. Valmistaisin lapseni tilanteeseen mahdollisimman hyvin ja yrittäisin antaa toivoa tulevaisuuteen. Pyrkisin jotenkin muistamaan lähimpiä ihmisiäni asioilla, jotka ovat heille mieluisia. Antaisin kiitoksen elämäni varrella kätensä ojentaneille, rinnalla kulkijoille. Kirjoittaisin myös jokaisesta päivästä ajatuksiani muistiin jälkeen jääville. Eläisin arkea niin kuin jokainen päivä olisi erityinen juhlapäivä...

nallukka


Tiedän tämän tunteen. Sain muutama vuosi sitten kuulla, että minulla olisi agressiivinen rintasyöpä. Silloin elämäni vilisti silmieni editse kuin filminauha. Tässäkö tämä oli? Voi kunpa saisin eilisen takaisin. Onneksi silloin se oli vain väärä diagnoosi ja sain uuden elämänmahdollisuuden. Siispä; minulla on neljä lasta. Kertoisin heille ja haluaisin viettää aikaa heidän kanssaan. Ei mitään suurta menetyksen tuskaa vaan sitä, että he jatkaisivat elämäänsä eteenpäin toisiaan tukien ja muistaisivat meidän yhdessä vietetyt hyvät hetket. Että he muistaisivat minut "sinä hulluna äitinä, jonka kanssa oli mukavaa".

hymyhuuli


Samaa mitä nytkin. Hoitaisin lapsiani.Tosin jättäisin siivoamatta ja sen tilalta leivottaisiin ja syötäisiin suklaata ja jätskiä. Hassuteltaisiin. Ja ukkokullan kanssa sitten muutakin kivaa...Nauttisin loppuelämästä.

lähes sama meno jo nyt :)


Tyhjentäisin pakastearkkumme ihanista pakasteista (marjoista lihoista ym.)ja laittaisin niistä hyvää ruokaa ja kutsuisin ystäviä syömään ja pitämään hauskaa. Tätä ei voi olla jatkamatta...nimittäin, sen jälkeen minut voisi pakastaa eli syväjäädyttää odottelemaan aikaa parempaa jolloin minut voisi hoitaa jällen elävien kirjoihin.

"Aippa"


Siivoaisin koko huushollin ja heittäisin kaiken ylimääräisen ja arvottoman pois. Kirjoittaisin toiveeni hautajaisista. Kaiken tämän jälkeen hyvästelisin kaikki minulle rakkaat ihmiset. Nauttisin
lasillisen hyvää viiniä ja jäisin odottamaan mitä Pyhä Pietari minulle sanoo taivaan portilla.

Taivaan portilla


Keskustelisin jokaisen sukulaiseni kanssa ja pyytäisin anteeksi jos olen heitä loukannut, viettäisin perheeni kanssa lopun aikani

maitsu


Viettäisin aikaa rakkaiden ihmisten kanssa kaikkea kivaa yhdessä tehden. Nauttisin niistä hetkistä ja toivoisin heidän muistelevan niitä hetkiä myös. Oikeastaan en halua hautaa, että siellä pitäisi käydä, vaan riittää että miettivät mielessäni niitä hetkiä joita olemme yhdessä viettäneet.

Kassu


Istuisin alas, katselisin ympärilleni ja tekisin muiden hyväksi kaiken sen minkä tarpeelliseksi näkisin ja ehtisin (ilman paniikkia). Lopun aikaa joogailisin astangaa ja kirjoittelisin ylös ajatuksia musiikkia kuunnellen.

TiinaMakaisin sängyssä naama seinään päin niin kuin Raamatun Hiskia ja kiukkuaisin Jumalalle kun ottaa minut pois kesken päivieni. Anoisin hartaasti lisävuosia. Sitten lähtisin koirieni - mieluiten myös hevoseni - ja Kultani kanssa samoilemaan metsäpolkuja kotikulmille ja Lappiin asti. Vesillä oltaisiin. Luonnon ihmeitä imisin itseeni ja yöksi käpertyisin oman Kullan kainaloon.

"mettäläinen"


Käyttäisin kaiken aikani ja tarmoni 10-vuotiaan tyttäreni ja mieheni kanssa, jotta muistoissa voisin olla mukana tyttöni elämässä tästäkin eteenpäin.

Prinsessamme


Jatkaisin edelleen elämistä niin kuin tähänkin asti!

Ritva Olsoni


Tekisin varmasti samaa mitä tänäkin aamuna puhdistaessani itseäni negatiivisuuksistani ja pyytäessäni täyttöjä. Huomasin, että ikävöin meidän kadoksissa ollutta kissaa ja tajusin taas että odotusenergiani voi työntää kissaamme poispäin. Muistin, että olemalla sydänyhteydessä pysymme
positiivisina ja lähempänä. Joten hehkutin rakkautta sydänchakrastani kissallemme Roosalle. Kohta soitettiinkin ja kysyttiin oliko meillä kissa kadoksissa. Sain heti hakea rakkaan kissamme takaisin. Niin toimisin muissakin asioissa ja saisi nähdä sitten mikä se lopullinen elinaika vielä olikaan.

Aurinkoisin sätein Taikku


Jos tietäisin,että minulla on kuukausi elinaikaa, kutsuisin koolle ystäviäni ja sukulaisiani työtovereitani, siis kaikkia minulle merkityksellisiä ihmisiä. Kertoisin heille, kuinka tärkeitä he ovat minulle, kiittäisin heitä siitä, mitä he ovat minulle merkinneet. Haluaisin viettää rakkauden ja ihmisten täyttämän kuukauden, mutta myös hiljentyä itsekseni, tehdä tilinpäätöstä elämästäni ja toivoa sopii, että saldo on reippaasti plussan puolella.

Leenis


Tapaisin kaikki mahdolliset läheiseni.

Nim.


Kirjoittaisin parhaalle ystävälleni pitkiä viestejä, joissa kertoisin, kuinka tärkeä hän on minulle. Kertoisin, etten sure kuolemistani, sillä ehdin tavata hänet. Elämäni ei ollut täysin turha. Hän voi iloita surun sijasta, tietäessään merkityksensä minulle, tietäessään etten lähde tyhjin käsin.


Sirkka


Viettäisin laatuaikaa lasteni ja mieheni kanssa, tekisimme reissuja joista olemme puhuneet, kävisimme paikoissa joihin olemme aikoneet mennä ja rentoutuisimme kotona yhdessä

äiti85


Viettäisin sen lasteni ja lapsenlapseni kanssa sekä muiden läheisteni kanssa ja nauttisin heidän seurassaan hetket joita ei enää tulisi ja pyrkisin auttamaan heitä ymmärtämään edessä olevan eron ja että jatkaisivat omaa elämäänsä eteenpäin eivätkä käpertyisi suruunsa ja muistaisivat ne ajat jotka saimme elää toisistamme nauttien

Nimim.


Elämä on pysäyttänyt minut kerran tällaisen asian eteen. En tiennyt huomisesta. Mutta. En oikeasti tiedä nytkään, vaikka olen selvinnyt sairaudesta ja pysäytyksestä. Elän tätä hetkeä. Enhän tiedä huomisesta. Miksi haikailisin huomiseen tai kuukauden päähän tai vuoden päähän. Nautin joka hetkestä. Otan myös vastoinkäymiset vastaan. Niistäkin selvitään aina jotenkin. Kiitän joka ilta kuluneesta päivästä, kiitän ihmisistä joita olen kohdannut ja kiitän ystävistä ja läheisistä. Olen oppinut elämän karikoissa sen, että onneni syntyy pienistä asioista.

Eppu


Haluaisin kertoa kaikille ystävilleni, kuinka paljon olen heistä pitänyt. Ja arvostanut heidän ystävyyttään. Sitten käyttäisin kaikki säästöni ja muuttaisin äitini ja perheeni kanssa saareen, kesäpaikallemme. Nukkuisin hiljaa ikiuneen keinuun käpertyneenä orastavan ruohon tuoksuun ja pesää rakentavien lintujen lauluun.

Tupuna


Käyttäisin aikani perheeni ja läheisten rakkaitteni kanssa olemiseen, jutteluun, elämiseen jokaisena päivänä, niin kuin se olisi viimeinen päiväni. Sanoisin ääneen ne kiitokset ja lämpimät ajatukset, mitä ei vielä ole tullut sanotuksi, pidettyäni niitä liian vähäpätöisinä sanoina. Turvaisin lasteni tulevaisuuden parhaalla mahdollisella tavalla. Kiittäisin Jumalaa jokaisesta eletystä päivästä.

Tirlittan


Yrittäisin nauttia täysin loppuelämästäni. Eli teen niitä asioita mitkä tuottavat eniten nautintoa minulle. Jokaisella on omat asiat joista he nauttivat. Minulle molemmat poikani, äiti, veljet siskot ja heidän lapsensa ja perheensä. Söisin hyvin, joisin viiniä, seurassa, tottakai. Eli ei elämäni muuttuisi juurikaan viimeisinä päivinä.

Sini


Tekisin sitä samaa, mitä teen nytkin. Eli annan aikaani ja rakkauttani lähimmäisilleni. Tämän teen siitä syystä, koska en tiedä tälläkään hetkellä onko tämä viimeinen kuukausi elämässäni.

Tepalius


Hyväksyn, että elämä on rajallinen. Olen ollut saattohenkilönä usealle läheiselle ja ystävälle. Kuolema ei pelota. Meillä jokaisella on kuitenkin omat tapamme reagoida asioihin, myös saadessamme tiedon siitä, että elämämme on loppusuoralla. Toiset hätääntyvät ja elävät viimeiset päivänsä voivotellen elämätöntä elämää ja sitä etteivät he ole ennättäneet tehdä niitä asioita, joita he olisivat aina halunneet tehdä. Sitten on niitä ihmisiä, jotka ovat eläneet koko elämänsä täysillä, nauttineet ja kokeneet elämänsä seikkailuna. Näitä ihmisiä kuolema ei pelota samalla lailla kuin niitä, jotka ovat jättäneet elämän elämättä. Toivon kuuluvani jälkimmäisiin. Olen elänyt ihanan ja elämyksiä täynnä olevan elämän. Olen siitä kiitollinen ja onnellinen.

Sairastan harvinaista sairautta, johon saan säännöllistä hoitoa sairaalassa. Olen mielestäni suhteellisen nuori, mutta olen varautunut jo aikoja sitten kaikin tavoin poismenooni. Olen tehnyt testamentin, hoitotoivomuksen ja hautaustoivomuksen. Olen myös sopinut mieheni kanssa huoltajuussopimuksen lapsistamme veljeni ja hänen vaimonsa kanssa, mikäli me molemmat kuolisimme lastemme ollessa alaikäisiä. Lapsemme ovat vielä nuoria, joten olen kirjoittanut heille valmiiksi kirjan elämä eri asioista sekä kirjannut "äitimäisiä" ohjeita tulevaisuuden varalle. Olen pitänyt päiväkirjaa. Harkitsen satujen lukua CD:lle sekä videotervehdystä lapsille ja miehelleni. Kaikki on valmiina. Perheen asiat ovat kunnossa, joten niistä ei tarvitse huolehtia.

Viimeisen kuukauden haluan vain nauttia perheeni ja sukulaisteni läheisyydestä. Syödä hyvin ja nauttia kauniista musiikista, iloita ja olla kiitollinen vielä yhdestä uudesta päivästä. Nauttia auringosta ja meren tuoksusta. Haluan kertoa satuja ja lukea satuja lapsillemme. Katsella lasteni ja mieheni kanssa valokuvia ja videoita elämämme varrelta. Olla lähellä ja rakastaa heitä, halata heitä ja suukotella heitä aamusta iltaan. Olla läsnä. Mieheni kanssa aion muistella mennyttä yhteistä taivalta sylikkäin hyvän viinin kera. Itkeä ja nauraa. Tiedän, että mieheni selviää poismenostani, joten en pelkää. Toivon, että olen elänyt niin, että minusta on jäänyt hyvä muisto läheisten, ystävien, työtovereiden ja elämän varrella kohtaamieni ihmisten mieleen. Tiedän, että en ole täydellinen ja tiedän tehneeni virheitä. Meistä kukaan ei ole täydellinen. En kuitenkaan kadu mitään, sillä en murehdi menneitä. Tämä päivä on tärkeintä, sanat joita sanomme ja se miten käyttäydymme kohtaamiamme ihmisiä kohtaan.

Kun loppu on lähellä toivon, että saan nukahtaa mieheni syliin, suukottaa häntä ja lapsiani viimeisen kerran. Paijata, halata ja lohduttaa. Olen iloinen, että elin ja nautin ajastani täällä maan päällä. Jatkan elämääni lapsissani, muistoissa ja rakkaitteni sydämissä. En pelkää, nukahdan vain ja olen vapaa tästä kuoresta, joka kerran oli minä.


MimiHakisin sairauslomaa kuukaudeksi tai käyttäisin jo ansaitsemani vuosilomat välittömästi.

Tällä kuukauden ajanjaksolla:
Ottaisin lainaa, niin paljon kuin saisin. Näillä rahoillani maksaisin nykyvelat pois (kuluva aika 1 pv).

Järjestäisin omat hautajaiseni niin valmiiksi kuin pystyisin (2-3pv).

Siivoaisin / järjestelisin kotini sellaiseen kuntoon, että lasteni olisi helppo löytää tavarat oikeilta paikoilta ja turhat / liiat tavarat veisin Uffin laatikkoon / heittäisin roskiin (3 pv).

Kaksi päivää mennee yllättäviin tilanteisiin ja matkajärjestelyihin, sillä:

Lähtisin lasteni kanssa yhteiselle kahden viikon matkalle niihin kohteisiin, joihin he ovat haaveilleet pääsevänsä (14 pv).

Yhden päivän käyttäisin kuuntelemalla pelkästään mielimusiikkiani.

Kahden päivän aikana kirjoittaisin blanco-kirjaan kaiken sen muiston / tiedon kokemistani elämänopeista, mitä haluaisin tyttärilleni perinnöksi jättää.

Kirjoittaisin kullekin läheiselle ystävälleni oman kirjeen, jossa kertoisin ne asiat, joita hänessä ihailen tai joita pidän hänen hyvinä puolinaan (2pv).

Yhden päivän kuluttaisin istumalla järven rannalla, katselemassa laineiden liplatusta ja yhden päivän kallioisella seudulla kuuntelemassa hiljaisuutta.

BB


Viimeisen elinkuukauteni aikana toivoisin voivani tavata sukulaisiani ja ystäviäni, jotta voisin jutella kaikkien kanssa ja nauttia lähimmäisistäni, kehottaisin heitä nauttimaan elämästään ja toteuttamaan haaveitaan ja unelmiaan. Haluaisin viettää "laatuaikaa" rakkaiden lasteni kanssa viemällä heidät itselleni tärkeisiin paikkoihin, itä-suomeen ja lappiin. Kertoisin lapsilleni ja läheisilleni, että he ovat minulle rakkaita ja että heidän pitää jatkaa omaa matkaansa iloisina ja onnellisina, vaikka minä olen jäämässä matkasta pois. Yrittäisin elää lopunaikani vailla turhia murheita ja ottaa kaiken irti elämästä.

KK


Lähtisin perheeni kanssa Intiaan loppukuukaudeksi.

Hanna


Ottaisin perheen mukaan ja oltaisiin mökillä ihan rennosti ja yhdessä. Syömistä, saunomista, uimista auringonpaisteessa.

Ansku


Tilaisin kotiini ammattitaitoisen kokin ja tarjoilijat ja kutsuisin lähimmät ystäväni ja sukulaiseni syömään. Kutsuisin heidät muistelemaan, nauramaan, itkemään ja juhlistamaan yhteisiä vuosiamme. Kertoisin, kuinka tärkeitä nämä ihmiset ovat minulle, ja lopuksi meille esiintyisi esim. a cappella -kokoonpano. Tämän jälkeen matkustaisin rauhalliselle paratiisisaarelle kahden viikon lomalle rakkaani kanssa, ja jättäisin jäähyväiset maailmalle kotiin tultuani. Vierelläni olisi perheeni ja läheisimmät ystäväni. Nukahtaisin rauhallisesti omana sänkyyn Sibeliuksen viulukonserton soidessa taustalla.

Onneksi on elämää


Ensimmäiseksi järjestäisin kaikki maiset asiani ja paperini niin että voin kuolla rauhassa, ja niin, että kolme tytärtäni pääsevät helpommalla. Sitten järjestäisin nuorimmaisen tytön, 13 v, uuden asuinpaikan. Kaksi vanhempaa ovat jo itsenäistyneet. Kun kaikki pakolliset on hoidettu, EHKÄ alkaisin tupakoimaan uudestaan (15 lopetusvuoden jälkeen), ja syömään kaikkea mahdollista hyvää vaikka kuinka lihottaisi. Viettäisin aikaa lasten ja lastenlasten kanssa ja törsäisin vaatimattomia säästöjäni heidän kanssaan, ja itseksenikin.

Totuus on, että mielelläni täältä lähden kun käsky käy, enhän kuitenkaan usko kuolemaan loppuna vaan uuden alkuna, kivana seikkailuna, kuin toiselle paremmalle planeetalle muuttamisena.

Satu


En menisi enää töihin - hyvästelisin kaikki työtoverini. Seuraavaksi kävisin suvun ja ystävät hyvästelemässä. Jos vielä voimia riittäisi, niin nauttisin perheen kanssa lopun ajan yhdessä.

Janetsu


Oi, jatkaisin elämääni samalla tavalla kuin tähänkin asti. Sillä eihän kaikki päivät voi olla pelkkää auringonnousua mutta ei niin myrskyäkään. Molempia annetaan varmasti meille sen verran kuin jaksamme kantaa. Päivääkään en vaihtaisi pois.

Kirsi


Parhaimmat ystävänä asuvat niin kaukana, että nykyisen työni vuoksi pääsen tapaamaan heitä liian harvoin. Vierailisin heidän luonaan pitkään ja hartaasti ja kertoisin heille miten paljon he ovat minulle merkinneet. Pyytäisin anteeksi mieheltäni ja lapsiltamme kaikkia kiukuttelun hetkiä ja loukkaavia sanoja. Kertoisin heille miten suunnattomasti heitä rakastan. Kirjoittaisin kirjan omasta elämästäni ja lasten varhaisista vuosista - ihan vain lapsiamme varten. Kirjan voisi antaa heille jokaiselle 18-v- lahjaksi. Siivoaisin kodin lattiasta kattoon, ja kaiken muun ajan haluaisin viettää rakkaitteni kainalossa. Ja luulenpa niin, että saisin tästä kaikesta niin paljon positiivista energiaa, että elämäni siirtyisikin jatkoajalle:).

Suunnitelma B


En mitään mitä en tekisi muutenkin. Elikkä eläisin ihan normaalisti.

Virpi Hannele


Pyytäisin kaikki läheiseni yhteen, viettäisimme mukavan yhdessäolon ajan keskenään. Muistelisimme niitä hauskoja asioita mitä itse kukin on elämän varrella kokenut. Kiittäisin siitä, että he ovat kuuluneet elämääni. Pyytäisin että he eläisivät mahdollisimman hyvän elämän ja toivon että olisin voinut omalla elämälläni antaa heille jotain sellaista mitä he voivat muistella hyvällä. Järjestäisin "oman näköiseni" hautajaiset. Järjestäisin niin, että lemmikkini saisivat uuden hyvän kodin.

M.A.H


Viettäisin kaiken loppuajan rakkaimpieni seurassa. Niin ihmisten kuin koirieni ja hevosten kanssa. Ratsastaisin joka ikinen päivä. Nauttisin maastoretkistä hevosella. Nostaisin tililtä rahani ja jakaisin kaiken rakkaimmilleni.

Pike -53


Lukisin hyviä kirjoja. Kävisin uimahallissa usein. Söisin hyvää ruokaa. Nauttisin elämästä kaikin puolin. Jos aurinko paistaisi, antaisin sen hyväillä ihoani. Kirjoittaisin kiitos kirjeen siskoille ja veljelle.

seinesinikka


Yrittäisin käydä läpi kaikkea hyvää, mitä olen saanut kokea ja kertoisin sen myös niille ihmisille, joiden avulla ja kanssa olen saanut hyvistä hetkistä nauttia. Rakkaimmat ihmiset saisivat luonnollisesti kaiken sen ajan, jota yksinolosta ja omilta ajatuksilta jäisi vapaaksi. Elämä päättyy joka tapauksessa joskus, joten alkujärkytyksestä päästyäni kai hyväksyisin asian ja yrittäisin olla kiitollinen kaikesta saamastani. Kuukausi on niin kovin lyhyt aika tai mikä hyvänsä aika on liian lyhyt, jos täytyisi tietää kuolinpäivänsä.

Tupu


Jäisin ehdottomasti pois töistä ja viettäisin kaiken ajan lasteni ja mieheni kanssa. Tietysti yrittäisin tavata mahdollisimman paljon kaikkia muitakin rakkaitani, ystäviä ja sukulaisia. Mikään ei ole tärkeämpää kuin rakkaat ja läheiset ihmiset!

ämmä


Siivoaisin nopeasti kaikki kaappini ja laatikkoni, ja heittäisin kaiken turhan pois, tai lahjoittaisin kierrätykseen. Tuhoaisin "yksityisasioitani" koskevat paperit. Kävisin jokaisen ystäväni luona, ja kertoisin, että tilanne on nyt tämä, älä sure, lähden tyytyväisenä elämääni. Jakaisin pois kaikki omaisuuteni ja järjestäisin hautajaistilaisuuteni ym. valmiiksi. Viimeiset pari viikkoa nauttisin konserteista, elokuvista ja teatterista / oopperoista / näyttelyistä, ja herkuista! ;-)

Jente


Eläisin jokaisen päivän niin että tietäisin olevani onnellinen sen loppuelämäni jota on jäljellä. Niinhän se on muutenkin; jokaisena päivänä pitäisi olla Iloinen ja onnellinen sekä kiitollinen kaikesta mitä on saanut tehdä ja olla Ystävien ja sukulaisen kanssa. Pienistä asioista tulee hyvä olo ja Hymy.

J.L


Toteuttaisin hulluimmatkin haaveeni. Jättäisin hyvän mielen jäähyväiset lähimmäisilleni ja suunnittelisin omanlaiseni hautajaiset.

Iitu


Yrittäisin tehdä kaikkea erilaisia juttuja, joista elämässä pidän. Lukisin hyvän kirjan, runoja, nauttisin luonnosta, kuuntelisin hyvää musiikkia jne. Nämä ovat sellaisia asioita mitkä rentouttavat.
Haluaisin myös matkustaa muutamaan maahan, jossa en ole vielä koskaan ollut.

Ehkä tärkeimpänä kaikista kuitenkin haluaisin jättää jotain itsestäni jäljelle. Esimerkiksi haluaisin auttaa jollain köyhällä alueella vaikkapa rakentamalla kaivon.
Käyttäisin viimeisen kuukauden myös hyvyyden ja ystävällisyyden levittämiseen (tuntemieni ja muidenkin) ihmisten keskuudessa.

Tähdenlento


Jos tietäisin, että minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, käyttäisin sen antamalla rakkautta läheisilleni pieninä tekoina ja sanoina joka päivä. Niin koetan tehdä nytkin, koska minulle ei ole luvattu kuukauttakaan, vaan on vain tämä hetki kuten jokaisella ihmisellä. Olen havainnut niin selkeästi, että antaessaan saa. Se toimii - aina. Olen hiljan sairastanut rintasyövän ja toipunut siitä hoitojen, elämänhalun ja ennen muuta kannustuksen, tuen, rukousten avulla. Mieheni sai kuulla kaksi vuotta sitten, että hänen aggressiivinen syöpänsä oli uusiutunut ja siitä voi päätellä, että jäljellä oli lyhyt aika (osoittautui noin kahdeksi kuukaudeksi). Olimme jo siihen mennessä puhuneet kaikista asioista eikä välillämme ollut mitään selvitettävää. Kuoleman varjossakin nautimme joka päivä pikkuihmeistä: läheisistä, ystävistä, viesteistä ja ennen muuta yhdessäolosta, joka oli hiljaista, mutta rauhallista, vaikka välillä ahdistikin. Suru on rakkauden hinta, mutta se kannattaa maksaa. Mieheni suuri hetki oli mm se, että hän vielä kerran sai laskea jalkansa kotipihan nurmelle ja ihailla alkaneen kesän kauneutta.

Onnellinen hetken lapsi


Kyläilisin jokaisen ystäväni luona. Tahtoisin jakaa lopun elämäni heidän kaikkien kanssa.

kotiäiti


Ensiksi 2 viikon ulkomaanmatkalle 2 poikani kanssa eli aurinkolomalle. Sitten vielä Lappiin mökille lomailemaan / sukulaisia tapaamaan! Toivottavasti olisin vielä matkustuskunnossa!

"kultahippu"


Ensimmäisenä kiittäisin siitä, että olen saanut syntyä tähän aikaan, saanut elämältä paljon ja voinut tutustua mielenkiintoisiin ja ihaniin ihmisiin vuosien varrella.

Antaisin kaiken aikani rakkaimmilleni. Touhuaisimme kuten aina ennenkin, tietäen kuitenkin, että pian on aika jättää jäähyväiset. Kertoisin rakkaimmilleni ja ystävilleni, kuinka he ovat tehneet elämästäni juhlan, josta ei puuttunut mitään.

Penkoisin puutarhaani, kuten aina ennenkin olen joka kevät tehnyt, kertoisin kukkasille, että pian minun aikani on täysi. Istuisin puutarhapenkille ja ihastelisin aikaansaannoksiani, jonka Luoja on minulle mahdollistanut antaen taitoa ja viisautta kaiken toteuttamiseen. Istuisin ja antaisin kyyneleitteni puhdistaa viimeisetkin kysymykset, joihin emme ehkä koskaan saa vastausta.

Keräisin kaikki aistini täyteen elämän riemua, jota voin nähdä lapsissani, pakahduttavaa onnen tunnetta, jonka saisin vielä kokea rakkaimpani käsivarsien suojissa. Vahvistaisin uskoani siitä, miksi halusin täällä ajassa kulkea kapeaa ja kaitaista, yksinkertaista tietä, että olisin valmis kohtaamaan viimeisen koettelemukseni, pelottavan kuoleman virran.

Jättäisin ympärilleni väreilevän, keväisen auringonpaisteen, joka kertoisi eronikävän keskelle jääneille raikkailleni, että olen joka hetki heidän lähellään. Olen kukkasissa ja luonnossa, joita rakastin. Olen lähteen luona, jolla on yhä edelleen tuhat uutta tarinaa kerrottavanaan. Olen kastepisarassa, joka aamun sarastuksessa loistaa kirkkaampana kuin yksikään timantti, ja jonka kesän lempeä tuuli kuivaa kerta toisensa jälkeen. Niin rakkaimpienkin kyyneleet, ikävän tuoman pisaran heidän poskiltaan kesän lempeä tuuli kuivaa, jättäen sieluun henkäyksen kaipausta, joka ei murra heidän elämäänsä, vaan antaa toivon jälleennäkemisen riemusta. "Olen vastassa teitä kerran, kun ajallanne tulette yli kuoleman virran", heille sanoisin ja nukahtaisin lempeään uneen rakkaani sylin lämmössä.

Lähtijän kasvoja ympäröi onnellinen hymy, yksinäinen kyynel poskipäällä, joka heijastaa tuhat sädettä yli kuoleman varjon. Jäljelle jää kauniit muistot, joita ei kuolema voi erottaa lähtijän ja hänen rakkaittensa väliltä.

Sellainen olisi minun viimeinen kuukauteni, elämänmakuista elämää, joka viimein hiipuisi lempeään uneen.

Enkeli


Kirjoittaisin kaikille rakkailleni pitkän kirjeen, jossa kertoisin heille muistoja elämästäni heidän kanssaan. Kirjoittaisin kirjeeseen myös sen, että he ovat tärkeimmät ihmiset minulle. Pyytäisin heitä lukemaan kirjeen aina syntymäpäivänään, jotta he muistavat kuinka hienoja ja tärkeitä ihmisiä he ovat :)

Tiina


Rupeaisin tekemään itselleni arkun suomalaisesta puusta, ehkä koivusta. Pyytäisin tyttäriäni tekemään minulle kauniin arkkuvaatteen, jonka esikoinen saisi sitten itselleen muistoksi. Sitten menisin Lappiin, lempipaikkaani Inariin metsikköön ja hakisin itselleni hautakiven, sammaleisen luonnonkiven. Hakkaisin siihen itse oman lempinimeni eikä mitään muuta.kirjoittaisin viimeiset viikot päiväkirjaa, joka jäisi lapsilleni muistoksi. Lopuksi kävisin hyvästelemässä vanhan äitini ja kaikki sisarukseni. Lopuksi viettäisin viimeisen viikonloppuni parhaimpien ystävieni kanssa. Kuolinvuoteelleni haluaisin kaikki kolme lastani, mieheni ja lempisisareni. Sitten laittaisin käteni ristiin ja toivoisin että saisin nukkua ikiuneen, koskaan enää heräämättä ei ylä- eikä alakerrassa.
Kuolinilmoitukseeni laitettaisiin sanat: Hän ei ollut ilkeä ihminen.

Aurinkotuuli


Laittaisin mökkini myyntiin. Keräisin pojat vaimoineen ja lapsineen koolle ja sanoisin että nyt lähdetään sille paljon puhutulle unelmamatkalle vaikkapa Thaimaahan.

Kepa


Siivoaisin kaappini sellaisista tavaroista joita en haluaisi muiden näkevän ja nauttisin perheestäni olemalla heidän kanssaan. Sulkisin sähköpostini ja kännykkäliittymäni. Söisin mitä haluaisin ja tuhlaisin rahani.

nelde


Tervehdys! Realisoisin omaisuuteni ja matkustaisin Rakkaani kanssa paikkoihin joihin olen halunut,(haistelisin ja maistelisin elämää), kysymys kuuluu olenko tuon kuukauden ajan matkustuskunnossa? Muussa tapauksessa miettisin tarkasti, keille haluan lapsettomana, ilman rintaperillisiä testamentata pienen jäämistöni. Ainakin siinä on mukana vähäosaisia, vammaisia, lapsia jne.(saman mietiskelyn teen matkallani)

Onhan päivä vielä huomennakin


Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa minulle rakkaiden kanssa, todennäköisesti mahdollisimman lähikosketuksessa, halaisin paljon. Ja siivoaisin kaappini ja laatikkoni tyhjäksi turhasta rojusta että ne eivät jäisi muille siivottaviksi. Kirjoittaisin kirjeen kaikista rakkaimmille ja kertoisin siinä mitä aika heidän kanssaan on merkinnyt :)

pikkusisko


Jättäisin oitis nykyisen työni ja alkaisin tavalla tai toisella hoitaa eläimiä ja tehdä vapaaehtoistyötä sekä keskittyisin minulle rakkaiden ihmisten kanssa olemiseen muun ajan. Näistä sydämeni saisi täyttymyksensä.

Maarit


Järjestäisin 2 vuotiaan poikani huoltajuuden niin, että tietäisin hänellä olevan hyvä äiti myös jatkossa.

yh- äiti


Viettäisin sen ajan ehdottomasti elämällä "täysillä"! Haluaisin viettää ajan perheeni ja läheisteni sekä ystävieni kanssa, matkustaa johonkin ihanaan lämpöiseen paikkaan kultani kanssa, tehdä ja kokea jotakin sellaista, mitä en vielä ole kokenut. Haluaisin rohkaista ja neuvoa kaikkia jatkamaan elämäänsä iloisena ja nauttimaan siitä ja tekemään sitä mitä haluaa ja haluaisin myös, ettei kukaan surkuttelisi kohtaloani. Haluaisin nauttia jäljellä olevasta ajasta, enkä jäädä suremaan sitä kuinka vähän minulla on aikaa jäljelä. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta asenne ratkaisee... ;)

Loppu Hyvin, KaikkiHyvin


Alkaisin tyhjentää komeroita tavaroista joista ei olisi muuta kun riesaa omaisilleni.

Maila


Olisin paljon perheen kanssa. Ottaisin yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Matkustaisin jonnekin, jossa en ole vielä käynyt, mutta haluaisin. Järjestäisin asioita. Toivottavasti ei tällaiseen tilanteeseen koskaan joudu, vaan saisi elää pitkän elämän.

Kauheaa ajatellakin tilannetta


Antaisin kaiken aikani neljälle lapselleni. Jokaikisen hetken!

Tarja


Jokaisena päivänä nauttisin siitä että saan olla perheeni ja ystävieni seurassa. Pitäisin puhelimitse tai kirjeitse yhteyttä niihin ystäviin joita en voi tavata. Kävisin töissä nauttien siitä että saan tehdä juuri sitä mitä haluan. Ja tunteeni ailahtelisivat itkusta nauruun...

hiihtelijä


Eläisin

Kai


1. Kertoisin kiireesti lapsilleni, aviopuolisolleni, vanhemmilleni ja ystävilleni, kuinka paljon heitä rakastan.
2. Halaisin lähimmäisiäni paljon enemmän, kuin nyt.
3. Työssäni on niin mukavaa, että jatkaisin sitä ainakin pari viikkoa. Ihan lopun ajasta eläisin vain lähimmilleni.
4. Elän jo nyt, kuin viimeistä päivää - siis nautin elämästäni. Mutta vielä voisi tietysti:
mennä useammin ystävien kanssa istumaan viihtyisään kahvilaan. Kävellä kiireettömästi luonnossa.
5. Kirjoittaisin jäähyväiskirjeitä ja otattaisin itsestäni valokuvia vanhemmilleni, lapsilleni ja tuleville lapsenlapsilleni.

Martta


Onpas vaekee kysymys.
Taitaisi mennä muutama päivä miettiessä, mikä olis tärkeä saada loppuun. Ainakin yrittäisin hävittää kaikki vanhat tarpeettomat paperit (verop.,laskut, tiliotteet ym.) pois jälkipolvien tieltä. Heiltä säästyis aikaa turhan penkomiseen. Heille esittäisin toiveeni viimeisestä matkastani ym. jälkihoidosta. Jos sattuisi vielä ruokahalut olemaan tallella, veisin lähimmäiseni hyvään ravintolaan nauttimaan kunnon ateria. Toivoisin heidän jatkavan omaa elämäänsä täysillä.

Hippuli


Nauttisin luonnon jokaisesta asiasta, kertoisin kaikille läheisilleni kuinka paljon heitä rakastan. Kirjoittaisin lapsenlapsilleni kirjeet ja kertoisin elämän pienistä onnen asioista.

Leena


Eläisin kuten tähänkin asti, mahdollisimman normaalia elämäntäyteistä elämää perheen ja ystävien kanssa. Todennäköisesti pyrkisin painamaan mieleeni tuoksuja, makuja ja tunteita tuonpuoleista varten. Missään nimessä en haluaisi minua kohdeltavan kuin kuolevaa. Pyrkisin tekemään niitä asioita, joista olen aina nauttinut.

Sokuri


Ensiksi sopisin läheisten kanssa, kaikki erimielisyydet, sillä anteeksianto puhdistaa ihmisen sisältäpäin. Menisin Rakkaani kanssa mökille luonnon rauhaan. Nauttisin luonnon kauneudesta ja eläisin jokaisen päivän täydestä. Sulkisin tv:een, radion ja netin, enkä olisi kännykän ulottuvissa. Vain Rakkaani ja minä olisi tärkeää ja tunne joka on meidän välillä

Tiitu


Tehtävää olisi vaikka kuinka paljon, mutta pitkän miettimisen jälkeen se valkeni aivan kristallin kirkkaana:

Jos olisi syksy, talvi tai kevät varaisin Lapista jonkun aivan ihanan mökin jostain rauhallisesta paikasta, kaukaa humppahelveteistä. Varaisin junavaunun ja keräisin kaikki läheiseni, sukulaiseni ja ystäväni siihen vaunuun ja veisin heidät matkalle ainakin viikoksi, mielumin kahdeksi. Lappi on näkemättä, melkeinpä kaikilta läheisiltäni, koska matkat sinne ovat niin kalliita. Siellä voisimme viettää yhteistä aikaa ja saisin tilaisuuden kertoa heille kaikille, kuinka paljon heitä rakastan. Lähimmäiseni ovat minulle maailman tärkeimpiä ihmisiä, ilman heitä en olisi tässä oman elämäni aallokossa selvinnyt.

Tuikku


Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa tyttäreni kanssa. Kutsuisin kaikki tärkeät ystävät kylään vuorotellen jättääkseni jäähyväiset heille sekä myös rakkaat sukulaiset. Laittaisin kaikki mahdolliset tärkeät asiakirjat järjestykseen, jotta jälkipolven olisi helppo järjestellä asioita jälkeeni.

pianko


1. Sopisin kaikki riidat ja erimielisyydet
2. Kertoisin omalle miehelleni ja tyttärillemme kuinka tärkeitä he ovat olleet minulle ja kuinka paljon heitä rakastan.
3. Kirjoittaisin kaikille tyttärille oman pienen kirjan äidiltä tyttärelle. Ohjeita, kannustuksia, perinteitä äidiltä ja mummulta heidän käyttöönsä.
4. Suunnittelisin oman hautajaiseni ja kirjoittaisin mahdollisesti testamentin.
5. Nauttisin 100 % jokaisesta hetkestä mitä olisi jäljellä.

Tuiteli


Ensimmäinen ajatus oli, että lomailisin ja keskittyisin kauniisiin asioihin riippuen siitä, missä kunnossa olisin. Oikea vastaus pidemmän miettimisen jälkeen on kuitenkin, että en tiedä...en onneksi ole sellaiseen tilanteeseen joutunut!

Susa


Haluaisin jakaa aikani / tekemiseni perheeni, ja lähimmäisteni kanssa.

manta


Ottaisin töistä vapaata ja viettäisin ajan lasteni kanssa tehden kaikkea hauskaa (he ovat pieniä!). Kenties matkustaisin vielä jonnekin suuren meren rannalle...

pia


Kiertäisin ystävältä ystävälle ja kiittäisin heitä menneestä halaten sydämellisesti. Jos vielä tuntisin jonkun olevan vihamieheni, lähestyisin häntä myös peruuttamattoman uutisen kera ja pyytäisin anteeksi omia virheitäni. Sitten järjestäisin jäämistöni siihen malliin, ettei perikunnan tarvitse alkaa siitä tappelemaan.

- älä anna auringon laskea vihasi yli -Töihin en enää menisi.Suunnittelisin kuinka minut haudataan ja järjestäisin kaikki raha- ym asiat kuntoon, ettei lasten tarvitsisi niin paljon. Kävisin sisarusteni luona Ruotsissa. Kävisin myös tapaamassa ystäviäni, ketä en ole pitkään aikaan tavannut. Puhuisin paljon läheisteni kanssa ja sopisin kaikki mahdolliset erimielisyydet. Haluaisin olla paljon kotona ja mökillä mieheni kanssa. Kehottaisin häntä etsimään itselleen uuden rakkaan, sitten kun minua ei enää ole. Ei varmaan muuta ehtisikään.

Mimmi -55


Viettäisin kaiken mahdollisen ajan perheeni, lasteni ja lastenlasteni kanssa. Jos rahallisesti mahdollista veisin heidät kanssani yhteiselle matkalle lämpöön ja aurinkoon. Ottaisin myös yhteyttä kaikkiin rakkaisiin sukulaisiini ja ystäviini, kutsuisin heidät koolle, tarjoaisin hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. En kuitenkaan kertoisi tilanteesta, haluaisin heille mukavan muiston miellyttävistä viimeisistä yhteisistä hetkistä.

Eveliina-45


Keräisin kaikki minulle rakkaat ympärilleni ja kertoisin miten tärkeitä ja rakkaita he ovat.

Tupuna


Keräisin kaikki minulle rakkaat ympärilleni ja kertoisin miten tärkeitä ja rakkaita he ovat.

Tupuna


Käyttäisin kaiken aikani lasten ja muiden läheisten ihmisten kanssa olemiseen. Hoitaisin kaikki ihmissuhdeasiat kuntoon, ettei jälkeen jääneille jää mikään kaivertamaan mieltä.

*monoi*


Hoitaisin hoitamattomat tärkeät ihmissuhteeni. Yrittäisin auttaa niitä, joita olen luvannut tukea. Olisin lähimpieni kanssa mahdollisimman paljon yhdessä, missä vain se parasta olisi, linnunlaulua ja meren kuohua kuunnellen, jos mahdollista. Rauhoittaisin itseni ja armaani hetkeksi joutavasta maailman hyörinästä, tuttuun olkaan nojaten.

Carlos Blanco


Olisin rakkaitteni seurassa!

Jatta


Kirjoittaisin kaikille lähimmilleni kirjeet avattavaksi sitten, kun olen mennyt. Kirjoittaisin myös muille elämääni selkeästi vaikuttaneille. Ja kirjoittaisin puheen luettavaksi hautajaisissani :-)

Tapaisin kaikki lähimpäni ja tarjoaisin heille juhla-aterian. Lopettaisin palkitsemattoman työni teon tähän paikkaan ja lähtisin mieheni kanssa maailmalle!

Tuhlaisin maailmalla kaikki, mitä minulla on ostamalla kummilapsilleni ja muille kaikkea kivaa. Söisin kaikkia herkkuja vailla huolta kertyvistä kiloista. Tekisin inventaarion ja yksityiskohtaisen testamentin "turhista" mutta tärkeistä tavaroistani (esim. päiväkirjat). Järjestäisin uudet ohjaajat ohjaamilleni jumppa- ja tanssitunneille. Tekisin kaikkeni lähteäkseni nauraen.

MiaLähtisin mieheni kanssa lappiin, koska sinne olen aina halunnut mennä.

Tiima


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, sanoutuisin välittömästi irti työpaikastani ja lähtisin lomalle Aasiaan kuukaudeksi perheeni kanssa.

Iris


Olen kerran aikaisemmin pysähtynyt miettimään tätä ja ratkaisuni: Kertoisin jokaiselle minulle tärkeälle ihmiselle, kuinka paljon heitä rakastan. Niin pyrin tekemään oikeastaan jo nyt - Kukaan kun ei tiedä koska täältä kuollaan.

Kaukana kotoa


Viettäisin kaiken aikani lastenlasteni Elinin, Milon ja Aminan kanssa sekä omien lasteni

Marianne


Nauttisin jokaisesta hetkestä .

Maisa Lehtonen


Minä lopettaisin työn tekemisen ja laittaisin ensin kotini kuntoon. Kävisin läpi joka nurkan, järjestelisin ja heittäisin pois ainakin puolet vuosikymmenten aikana kertyneistä tavaroista. Tuntuu, ettei tuollaiseen perusteelliseen työhön ei ole aikaa edes kesällä, koska silloin on joko liian hyvä tai liian huono sää. Siivouksen jälkeen tekisin perheeni kanssa matkan Egyptiin ja Jordaniaan vuosituhantisten aarteiden äärelle. Matkalla kertoisin perheenjäsenilleni, kuinka paljon iloa minulla on heistä ollut elämäni aikana. Sitten nukahtaisin onnellisena tietäen heidän selviytyvän loistavasti loppuelämästään.

Lesu


Pyrkisin avaamaan suvun perintöriidat, "nostamalla kissan pöydälle "ja lopun ajan viettäisin ainoastaan rakkaitteni kanssa.

Pike


Tekisin kaikkeni saattaakseni loppuun kaikki keskeneräiset työt ja kertoisin kaikille rakkailleni sen, miten tärkeitä he ovat minulle ja pyrkisin löytämään enemmän aikaa heidän kanssaan yhteyden pitämiseen ja yrittäisin mahdollisuuksien mukaan tavata heistä niin monta kuin olisi suinkin mahdollista. Jättäisin jälkeeni kasallisen kirjeitä heitä ilahduttamaan kuolemani jälkeen, että he saisivat niistä lohtua muistellessaan minua ja antaisivat ehkä anteeksi elämässäni tekemäni virheeni, jotka olisivat koskettaneet heitä tai sen etten ole aina ehtinyt tai jaksanut pitää niin paljoa heihin yhteyttä kuin olisin nyt toivonut.

Surusiipi


Matkustaisin heti Los Angelesiin ja kävisin Hawaijilla, siihen menisi 2 viikkoa. kiertäisin rakkaat sukulaiseni läpi. tapaisin 5 lapsuuden aikaista tyttökaveria - iinäpä se tärkein.

ulla


Jäisin vuorotteluvapaalle ja viettäisin aikaani nauttien hyvästä ruuasta läheisteni ja hyvien ystävieni kanssa sekä jos olisi kesä, laittaisin puutarhaani kauniiksi nauttien siellä touhuamisesta. Jos olisi talvi, kirjoittaisin elämäni hyvistä hetkistä ja muistoista päiväkirjaan, jotta läheiseni saisivat sitten lukea muistojani heistä.

Pörris


Kutsuisin kaikki läheiset omaiseni yhteen ja tekisin selväksi lopun ajallisen aikani. Antaisin koruni lasten lapsille sekä arvo esineet myös. Järjestäisin hautaus tilaisuuden sisällön omanlaiseksi ja ottaisin elämän rajallisuuden tyynesti vastaan, sehän meidän jokaisen saavuttaa aikanaan.

syövän sairastanut, vielä työikäinen.


Heittäytyisin vapaalle ja nauttisin perheeni olemassaolosta ja läheisyydestä.

Raista


Matkustaisin perheeni kanssa etelään aurinkoon, nauttisin lämmöstä, merestä; meren tuoksusta ja aaltojen kohinasta.

eijuu


Tapaisin kaikkia läheisiä ystäviäni ja sukulaisiani. Leikkisin paljon lastenlasteni kanssa. Hupsuttelisin ja hulluttelisin.

Eila


Minä lopettaisin työt. Haluaisin tavata läheisimpiä sukulaisia ja ystäviä ja viettää heidän kanssaan aikaa. Lähtisin perheeni kanssa lomamatkalle aurinkorannalle. Pyytäisin läheisiäni valokuvaamaan lapsiani, miestäni ja itseäni, heille muistoksi. Sanoisin rakastavani heitä.

Tanja -73


Yhdeksi viikoksi lähtisin reissuun rakkaani kanssa. Jonnekin uuteen maahan nauttimaan lämmöstä, auringosta ja yhdessäolosta. Kävisin paljon raveissa, ajaisin paljon omalla hevosellani. Viettäisin mahdollisimman paljon aikaa läheisien kanssa. Yrittäisin olla iloinen, nauttia elämästä täysin siemauksin. Hyvää ruokaa ilman että tarvitsee miettiä kiloja.

Tuulahdus


Nauttisin elämästä ihan niinkuin nytkin, tosin en välttämättä uskoisi että asia on niin, hemmotteluttaisin itseäni.

elämästä nauttiva


Kutsuisin kaikki läheiset omaiseni yhteen ja tekisin selväksi lopun ajallisen aikani. Antaisin koruni lasten lapsille sekä arvo esineet myös. Järjestäisin hautaus tilaisuuden sisällön omanlaiseksi ja ottaisin elämän rajallisuuden tyynesti vastaan, sehän meidän jokaisen saavuttaa aikanaan.

syövän sairastanut ,vielä työikäinen.


Kertoisin lapsilleni kuinka heitä rakastan ja etsisin käsiini myös miehen jota salaa ihailen.

Välittäminen on tärkeintäViettäisin aikani lastenlasten parissa, ja samalla kirjoittaisin heille tarinaa..... Siinä kaikki!

Ansku-mummo


Lähtisin matkustelemaan ja katselemaan maailmaa osan aikaa ja sitten palaisin tyytyväisenä nauttimaan kotonaolosta lopun aikaa.

eläkeikä kaukana ja karkaa koko ajan kauemmaksi


Viettäisin aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, syöden mieliruokiani ja tehden kaikkea mukavaa. Esim. laskettelua, uintia, lukisin muutaman hyvän kirjan. Matkalle en lähtisi, luonteelleni ominaisesti varmaan järjestäisin myös perheeni tulevaa elämää.

LellaJakaisin aikani kaikkien rakkaitteni kanssa ja koittaisin toteuttaa heidän toiveensa minun suhteeni.

HeliKeräisin perheeni ja muut rakkaat ihmiset lähelleni tai lähietäisyydelleni ja viettäisin heidän kanssaan tavallista arkea, kunnes aikani tulisi täyteen.

Mardu


Olen saanut tänään kuulla, että ystävälläni on yksi kuukausi elinaikaa. En voi ymmärtää, että näin voi käydä.

S-uru


Onpa vaikea kysymys, johon ei aikaisemmin ole miettinyt vastausta. Ensinnäkin yrittäisin itse hoitaa kaikki asiani ja hautausjärjestelyt niin valmiiksi, että pojalla ei olisi niitä ongelmia. Kiittäisin omia rakkaita kaikista yhteisistä vuosista, ja yrittäisin sopeutua siihen, että minun aikani täällä loppuu. Mutta tällä hetkellä ajatus siitä, olisi tosi vaikeaa jättää kaikki.

Inkeri


Sopisin vanhat riidat, jos niitä olisi, kutsuisin ystäväni yhteiseen iltaan esimerkiksi nyyttikesti periaatteella, tosin en kertoisi kutsun syytä. Viettäisin ystävieni kanssa sellaisen illan että "jäisi kaunis ja hauska muisto minusta". Selvittäisin asiat läheisteni kanssa tarvittaessa, että voisin lähteä levollisin mielin.

surusilmä


Jos kykenisin, siivoaisin kodistani pois kaiken turhan helpottaakseni omaisteni työtä. Viettäisin jäljellä olevan ajan ystävien ja sukulaisten kanssa seurustelemalla.

Tiitta


Ottaisin yhteyttä kaikkiin ystäviini ja sukulaisiini. Järjestäisin heille ikimuistoisen juhlan ja antaisin jokaiselle pienen muistoesineen joka kuvaa minua itseäni parhaiten.

Sigu


Evankelioisin ystäviäni, ja hankkisin lisää ystäviä

Antti


Jokaisen päivän pyrkisin elämään mahdollisimman onnellisesti jakaen sitä samaa onnea ympärilleni tehden mahdollisimman monta ihmistä iloiseksi.

Pitäisin huolen siitä, että kaikki rakastamani ihmiset saisivat tietää olevansa tärkeitä ja arvokkaita. Toteutan tätä ajatusta nyt jo, sillä elämä on osoittanut että jokainen päivä voi olla viimeinen.

Elämäni viimeisen kuukauden eläisin pelkäämättä. Pelkäämättä vieraille keskustelemista, tuntemattomalle hymyilyä, kassaneidin hiusten kehumista, tai varsinkaan epäonnistumista. Pelkäämättä rakkautta tai sen osoittamista, tai ylipäätään mitään. Eläisin luottaen ihmisten hyvyyteen.

Tiina


Haluaisin ehdottomasti viettää kaiken jäljellä olevan ajan minulle rakkaiden ihmisten kanssa. Minun olisi myöskin PAKKO päästä käymään Taj Mahalilla, olen koko "pienen" elämäni halunnut nähdä niin mahtavan rakkauden tunnustuksen. Minun olisi myös rohkaistuttava kertomaan eräälle minulle rakkaalle ihmiselle kuinka kauan olen hänestä välittänyt ja välitän hänestä edelleen, luulen jopa että rakastan häntä. Minun olisi kerrottava myös muille tuttavilleni ennekuin on liian myöhäistä kuinka paljon he merkitsevät minulle. Tästä sainkin idean, että ehkä sen pitäisi sittenkin sanoa jo tänään. Ennen kuin olisi vain se kuukausi elinaikaa.

Onnellinen


Kutsuisin kaikki ihanat ystäväni juhlimaan, enkä kertoisi aihetta lainkaan, ehkä viimeinen mahdollinen yhdessä vietetty hetki...Toiseksi matkustaisin jonnekin haavelomalle, jota en ole vielä päässyt tekemään. Kolmanneksi kertoisin kaikille niille ihmisille, joista välitän todella paljon, että rakastan heitä...

Ejukki


Menisin pienelle saunamökilleni, saunoisin joka ikinen päivä enkä haluaisi sinne vieraikseni ketään (paitsi omat lapset tietenkin). Olisin vain, katsoisin kaikki auringonnousut ja auringonlaskut ja siemailisin punaviiniä puoli lasia päivässä. Meditoisin sillä tavalla.

juska


Möisin kaiken krääsän minkä olen kerännyt ja kustantaisin kaikki 12 lastani vyöhyketerapiaan, osteopatiaan ja muihin vaihtoehtohoitoihin, jotta selviäisivät kaikesta siitä, mitä isänsä väkivalta minua kohtaan heihin aiheutti. Jotta he saisivat voimaa omaan elämäänsä ja voisivat elää sen paremmin, ilman väkivaltaperheessä eletyn lapsuuden tuomaa painolastia, kuristusotetta ja taakkaa. Jotta he itse eivät käyttäisi väkivaltaa, jotta he jaksaisivat huomioida lapsiaan ja puolisoitaan lämmöllä ja rakkaudella. Siihen tarvitaan eheytymistä, eikä nykyinen koululääketiede ole siinä hyvä.

Helleenas


Olisin lasteni, aarteideni kanssa leijonan osan tästä ajasta ja tankkaisin heidät niin täyteen rakkautta, rohkeutta, itseluottamusta ja elämään luottamista, kannustusta ja kaikkea sitä, mikä heitä kantaa elämässään eteenpäin. Tekisimme yhdessä myös matkan unelmiemme kohteeseen ja nauttisimme täysillä kaikesta! Kotosalla maalaisimme suuret taulut yhdessä ja istuttaisimme vaikkapa pihallemme puun, eli jotain, mikä säilyy ja kasvaa merkkinä yhteisistä viimeisistä ajoistamme.
Muun ajan käyttäisin muiden läheisten kanssa tapaamiseen, jolloin kertoisin kaikille heille, sen miksi he ovat juuri niin tärkeitä minulle, kertoisin kunnioituksesta, ilon tuottamisesta, rakkaudesta, ystävyydestä ja kaikesta sellaisesta hyvästä, mitä olen heidän kunkin kanssaan saanut kokea. Uskoisin, että pitäisin suuret ilon juhlat kaikille rakkaille lähimmilleni.

Auringon tyttö


Ehkäpä sopisin hautausurakoisijan tarvittavista toimenpiteistä. Aidoille ystäville lähtöni syyn.

Aukki.


Ihmissuhdekiemuroiden selvittely veisi yhden tai kaksi päivää. Haluaisin tavat muualla asuvan sisareni ja hänen lapset, joita en ole nähnyt moneen vuoteen. Euroopassa on muutama paikka, jossa haluaisin käydä, niihin menisi viikko. Lopun ajan haluaisin pyhittää pojalleni ja keskusteluille hänen kanssaan. Keskustelut joita nyt ja vähän myöhemmin tarvitsisi keskustella. Haluaisin nämä kaikki asiat tehdä rauhassa ja kiireettä, jotta minulla itselläni olisi rahallinen ja levollinen mieli koko ajan.

Tintti


En kävisi enää töissä vaan käyttäisin kaiken mahdollisen ajan ystävien, kumppanin ja sukulaisten kanssa olemiseen. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on ystävällisyys, läheisyys ja sielun rauha - mikään ei saa jäädä sanomatta tai kaihertamaan mieltä. Halaisin kaikkia aina nähdessäni ja lähtiessäni ja kertoisin miten paljon heistä välitän ja miten tärkeitä he ovat. Pyrkisin nauttimaan jokaisesta hetkestä yhdessäolon, urheilun ja hemmottelun muodossa - en voivottelemalla tulevaa, siihen ainakin pyrkisin!

Mimmi


Varmaankin kokoaisin läheiset lähelleni ja viettäisimme sitä kuulua "laatuaikaa" sen ajan, kuin sitä vielä luvattu olisi.

ellu


Tekisin kaikkea sellaista mitä mieli tekee. Laittaisin kellon pois, ei olisi kiire minnekään. Tapaisin ystäviäni ja sukulaisiani. Jos olisin voimissani sen verran, että kykenisin matkustamaan, tekisin vielä yhden matkan minulle rakkaaseen Lappiin mahdollisimman rauhalliseen paikkaan. Viettäisin aikaa mökillä kuntoni mukaan. Olisin paljon lastenlasten kanssa. Söisin mitä mieli tekee enkä ajattelisi kilojani.

Onnellinen mummi


Ensin etsisin kaikki ystäväni, entiset ja nykyiset. Halaisin ja pyytäisin anteeksi, jos olen joskus loukannut heitä. Sen jälkeen ottaisin poikani kainalooni ja lähtisin loppuajaksi Kreetalle! Nauttisin ihanista ihmisistä, auringosta, mahtavasta ruuasta, maisemista, kaikesta siellä. Poikani kanssa.
Minut saisi myös haudata sinne.

Leena


Kiittäisin jokaista kanssamatkaajaani yhdessä kuljetuista taipaleista!

Lolita


Nappaisin kamerani, mieheni ja meidan kasi koiraa asuntovaunumme. Menisimme paikkoihin mitä ei olla ennen nähty ajasta huolimatta nauttisin luonnon antimista täysin, joka hetkestä täysin joka tuoksusta, äänestä, mausta, katseesta, kosketuksesta.......

Tarja


Keräisin ajatukseni kokoon, eli seisahtuisin mietiskelemään, missä ollaan. Pääpiirteittäin kertoisin
omaisilleni mielen päällä olevat käytännön asiat, jotka heidän olisi hyvä tietää ja hoitaa jatkossa.
Sitten vain OLISIN ja nauttisin loppuajastani. Kiirettä ei ole mihinkään! Elämähän on ikuinen.

Seikku


Ottaisin aikuiset lapseni ja ystäväni mukaani ja lähtisimme yhdessä matkalle esim. Pariisiin, Teneriffalle, Thaimaahan ja nauttisimme yhdessä kaikesta näkemisestämme

Roosapuu


Vuokraisin juhlahuoneiston ja kutsuisin kaikki ihmiset jotka ovat koskettaneet elämääni jollain tavalla (hyvällä tai huonolla) juhlimaan kanssani kaikkina viimeisinä päivinäni. Se olisi heille kiitos kokemuksista elämäni tiellä.

Ilex


Tapaisin kaikki mahdolliset ystäväni ja muistelisimme kaikkea yhdessä kokemaamme niin hyvää kuin huonoakin. Myös läheisemmät sukulaiset katsastaisin vierailuilla. Sitten matkustaisin viikoksi Kreikkaan lähipiirini kanssa, ja sen jälkeen taas runsaasti ystävien näkemistä, sillä he ovat elämän suola ja voimavara!

"Appelsiini"


Rakkaallani on upea ääni toivoisin hänen laulavan minulle joka päivä. Hän kertoisi minulle tulevaisuuden suunnitelmistaan samoin lapsemme. Olisimme yhdessä ja lukisimme. Tekisimme pienen matkan Valamon luostariin. Pitäisivät minua kädestä kiinni.

Arja


Käyttäisin loppuelinaikani olemalla mahdollisimman paljon läheisteni kanssa. Vähentäisin työntekoni minimiin, jotta olisin kotona aina lapseni tullessa koulusta kotiin.

Aile


Puhuisin perheen, suvun ja ystävien kanssa. Jakaisin kirjani ja käsityötarvikkeeni niitä arvostaville. Järjestäisin asiani mahdollisimman pitkälle että perheellä olisi mahdollisimman vähän huolehdittavaa poismenoni jälkeen

Eilen isänsä menettänyt


Eläisin täysillä ja viettäisin kaiken aikani läheisteni kanssa. Paljon mukavia hetkiä.

elämänilo


Viettäisin aikani rakkaiden ihmisteni kanssa. Lukisin jonkun ihanan kirjan. Kävelisin pitkiä luontolenkkejä. Hiljentyisin rukouksessa ja valmistautuisin muuttamaan Taivaan kotiin!

iiris


Kertoisin rakkaille ihmisille, kuinka paljon välitän heistä. Miestäni kehuisin jaksamisesta kanssani ja kannustaisin elämään täysillä itsensä ja lastemme vuoksi. Ystäville ja työkavereilleni kertoisin heidän hyviä puoliaan, jotta he muistaisivat kuinka arvokkaita he ovat.

Ansku


Pistäisin kaikki asiani järjestykseen. Keskustelisin omaisteni kanssa ja kertoisin toivomukseni hautajaisteni suhteen, eli mahdollisimman halvoin kustannuksin haluaisin maallisen majani haudattavan tai tuhkattavan. Kalliita kukkalaitteita on turha kenenkään haudalleni tuoda, enhän kukkia ole juuri elämässänikään saanut, mitä nyt sitten.. yhden ruusun jokainen voi tuoda.
Kertoisin myös kaikille rakkailleni miten paljon heitä rakastan ja miten paljon he minulle merkitsevät. Jos jotain epäselvyyksiä läheisten kanssa on, ne on korkea aika puhua selväksi.
Laskuni ja muut asiani selvittäisin. Lisäksi tekisin hoitotestamentin, jos tilanteeni on toivoton, en halua, että sitä pitkitetään turhilla toimenpiteillä, jotka vaan jatkaisivat kärsimyksiäni. Haluan vaan riittävän kipulääkityksen ja hyvän perushoidon.

Askel


Pitäisin ihania gourmet-kekkereitä ystävilleni - osoittaisin heille, kuinka paljon heitä rakastan ja arvostan. Joisin ja LAULAISIN - opettelisin vihdoinkin edes yhden kokonaisen oopperaroolin. Laulaminen on tärkein harrastukseni. Jos olisi rahaa, matkustelisin kaikki ne paikat joista olen vielä jäänyt haaveilemaan. Ennen kaikkea keskittyisin rakastamaan itseäni ja muita.

Pirjoliisa


Maailmanympärysmatka

JariViipyisin hetkessä jokaisessa kuunnellen kehoani. Rauhassa aamuni aloittaisin ja menisin luonnon rauhaan kuulemaan ja kokemaan sitä, miten kaikki liittyy kaikkeen, minä mukaan lukien. Ymmärtäisin ja ennen kaikkea muistaisin sen, että elämä on vain tässä hetkessä.

Liljuska


Kutsuisin kylään kaikki ne ystäväni, joita olen laiminlyönyt pitkän aikaa, kun en muka ole jaksanut (omien vaikeuksieni takia), laittaisin itse hyvää kotiruokaa, osaan kunhan viitsin, pyytäisin heidät yksi ystävä tai pariskunta tai perhe kerrallaan, mutta en kertoisi kenellekään etten eläisi enää kauan. Sen olen heille kaikille velkaa! Minulla on ollut onni omistaa kannustavia ihmisiä ja heille olen paljon velkaa. Sitten viimeistä edellisenä päivänä söisin Oululaisen jälkiuunileivän ja joisin päälle pullon perhekaljaa, keliaakikko, kun olen..

Helena Valkeakoskelta.


Tekisin jokaiselle läheiselleni yhden onnellisen ja hyvän päivän.

Kiira


Järjestäisin perheelleni, vanhemmilleni, sisarusteni perheille ja ystävilleni yhteisen illanvieton. Pidettäisiin hauskaa hyvän ruuan ja juoman seurassa. Puhuttaisiin suut puhtaiksi, ettei kellekään jäisi tunnetta mitä olisi pitänyt vielä keretä sanoa. Jäisi hyvät muistot kaikille. Laittaisin valokuvat albumeihin ja kirjoittaisin kuvatekstit, koska mieheni ei sitä tekisi. Saisivat lapseni sitten ainakin jo eletyn elämän katseltavaksi.

tallaaja


Minulle olisi vain yksi vaihtoehto: haluaisin viettää rakkaitteni kanssa yhdessä tuon ajan! Siitä elämä lähtee ja siihen sen olisi lohduttavinta loppuakin!

Kipakka


Todennäköisesti sulkeutuisin kotiin, masentuisin enkä pystyisi tekemään mitään. Jos pystyisin tekemään jotain niin veisin vaatteitani ja muita tavaroitani roskiin etteivät jäisi muiden harmiksi.

Yksin asuva


Toteuttaisin pitkäaikaisen unelmani käydä Australiassa lomalla. Soittaisin joka päivä parhaille kavereilleni tai kävisin heillä. Järjestäisin perheeni tulevaisuuden kannalta tärkeät asiat ja keskustelisin heidän kanssaan tulevaisuudestaan ilman minua.

Kipa


Alkaisin elää järjestä piittaamatta tunteella : )

T


Viettäisin aikaani rakkaitteni kanssa, aivan kuten nytkin!

Jaana


Viettäisin aikaa tärkeiden ihmisten kanssa, kävisin issikkavaelluksella, ottaisin rennosti ja nauttisin joka hetkestä täysin siemauksin. En ainakaan opiskelisi enkä tekisi töitä. Söisin epäterveellisesti, koska kuolisin kumminkin. Tiivistetysti: tekisin juuri sitä mitä haluaisin, enkä mitään muuta.

ranttis


Jos olisi vielä runsaasti rahaankin käytössä, niin matkustaisin lasteni ja koiran kanssa katsomassa maailmaa vähän joka kantilta. Myös saattaisin kutsua kaikki sukulaiset samaan paikkaan yhtä aikaa ja viettää yhteinen hetki elämää heidän kanssaan.

hanne


En haaskaisi aikaa työntekoon, enhän enää tarvitsisi siitä maksettavaa matalapalkkaa. Kävisin tanssimassa niin paljon kuin ehtisin. Lakkaisin laittamasta ruokaa ja herkuttelisin muiden tekemillä herkuilla, terveellisyydestä välittämättä. Eläisin kuin viimeistä päivää, enkä ajattelisi mitä muut sanovat. Vai uskaltaisinko sittenkään "menettää mainettani" viime metreilläkään?

liian kiltti


Viettäisin aikaa läheisteni kanssa joita ovat kaksi aikuista tytärtä ja oma mies. Itkisimme ja nauraisimme yhdessä ja muistelisimme asioita. Pyytäisin anteeksi. Söisin kaikkea epäterveellistä varsinkin karamelliä tosi paljon. Kävisin tervehtimässä parhaita ystäviäni. Menisin kylpylään ja ottaisin kaikki mahdolliset hoidot. Otan sinnekin mukaan perheeni .Järjestäisin hautajaiseni perheen kanssa ja kertoisin toiveeni niistä.

eija


Viettäisin paljon aikaa perheeni ja siskojeni lasten kanssa. Kertoisin, että rakastan heitä. Lisäksi varmistaisin, että kuoltuani koirani saisi hyvän kodin lopuksi elämäänsä.

Emilia


Laittaisin kaikki asiani kuntoon. Antaisin kaikki vaatteeni tavitseville, lapseni saisivat kaiken mitä haluaisivat tavaroistani sekä pankkikirjani. Antaisin jotain eri ihmisille ja seurakunnalle evankelioimiseen, loput seurakunnan kirpputorille. Kävisin hyvästelemässä ystäväni, varmistaisin
ettei kellekään ole jäänyt mitään hampaan koloon minun puheistani tai teoistani, jos olisi pyytäisin anteeksi. Olen ennenkin rukoillut ja lukenut raamattua päivittäin mutta luulen et olisin paljon enemmän näiden asioiden parissa sekä olisin seurakunnassa, viettäisin hiljaisuuden retriittiä ja valmistautuisin kohtaamaan Jeesuksen Herrani ja Jumalani.

Toisen maan kansalainen


Tapaisin kaikkia niitä henkilöitä, joita olen kaivannut ja joiden tapaamista olen siirtänyt paremmalle ajalle.

Eija Inkeri


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, niin viettäisin mahdollisimman paljon aikaa rakkaitteni kanssa, hehän ovat elämäni suola ja ovat antaneet kaikkensa, miksi en siis heille soisi kaiken mahdollisen ajan jäljellä olevasta?

tintti


Ottaisin repun selkään ja ostaisin junalipun jonnekin ja sieltä taas jonnekin; - katsoisin mistä itseni löydän. Tekisin interrail-reissun, joka jäi nuoruudessa tekemättä. Katselisin Euroopan kulttuurikaupungit, patikoisin Alpeilla, ajelisin Pariisissa metrolla, tapaisin eri maissa asuvat ystäväni, yöpyisin jossakin reppu pään alla, söisin patonkia ja joisin punaviiniä puistossa puun alla. Lopuksi tuhkani siroteltaisiin syntymäkotini pelloille!

Hanneli


Jos olisin liikuntakykyinen, lähtisin jonnekin eksoottiseen maahan tai maihin reissulle kolmeksi viikoksi ja viimeisen viikon järjestäisin läheisilleni ja tosiystäville viikon pituisen juhlan luonani ja sitten kun se tapahtuu, olisin kauniisti ruskettunut ja valkoiset pitkät hiukset kiharalla, omassa kukkamekossa ja hymy huulilla. Omaisille jäisi kaunis positiivinen muisto.

Paula


Viettäisin aikani läheisimpien ihmisten (aviopuoliso, lapset, lastenlapset, äiti, sisarukset)kanssa ja muistelisin menneitä hyviä aikoja. Pyytäisin heitä muistelemaan minua hieman joskus, itkemäänkin hieman, joskus mutta ennen kaikkea jatkamaan omaa elämäänsä.

Mummu 55


Matkustaisin Caprille ja olisin siellä viikon. Lopun ajan jakaisin lasteni ja lastenlasteni kanssa kertomatta heille ajan vähyydestä. Eläisin täysillä! Tätä yritän opetella...

Elämä on ihanaa, kun sen oikein ymmärtää


Hei! Ottaisin yhteyttä kaikkiin niihin ihmisiin joihin on pitänyt jo monesti olla yhteydessä. Toteuttaa toiveeni käydä New Yorkissa.

Kuju


Kutsuisin perheeni, lähimmät sukulaiseni ja ystäväni koolle, tarjoaisin heille hyvän aterian ja haluaisin muistella menneitä asioita, myös kiittää heitä elämän matkasta. Haluaisin antaa ohjeita lapsilleni tulevaa varten ja lohduttaa jos mahdollista. Pyytää anteeksi jos olisin aiheuttanut jollekin pahaa mieltä. Lisäksi haluaisin nauttia kauniista maisemista ja luonnosta, katsella puutarhassani kukkivia kukkia. Nauttia kesätuulen huminasta...

Mirjami 51


Viettäisin ajan Rakkaiden, tärkeiden ihmisten eli oman perheen, läheisten sukulaisten ja ihanien ystävien kanssa. Kertoisin kaikille että Rakastan heitä ikuisesti, kiittäisin heitä jokaista ajasta, jonka sain viettää heidän kanssaan täällä maan päällä. Ja sanoisin ettei pidä säikähtää, jos joskus tuntisi kosketuksen olallaan, se olen minä, enkelinne :)

Piia


Eläisin lopun elämäni täysillä!

Marita


Kyllä se on oma perhe jonka kanssa haluaisin viettää viimeisen kuukauden. Toivoisin että säilyttäisin loppuun saakka iloisuuteni ja huumorintajuni. Olisi mukava jos läheiset muistaisivat minua "hän oli aina niin iloinen ja hyväntuulinen, hyvä äiti, reilu työkaveri, ystävä" jne.

eila


Lainani olisi jo hoitanut vakuutusyhtiö. Ei tarvitsisi murehtia siis lapsista ja perheestä: heidän toimeentulostaan. Pitäisin suuret juhlat. Ruokaa ja juomaa: Juha Tapio ja Lauri Tähkä akustisena esiintymässä meille kaikille (he eivät päässeet hääjuhlaamme, harmillista, sillä sinne olisivat olleet tervetulleita; molemmat. Tähän juhlaan he osallistuisivat mukisematta). Jokainen päivä voisi olla kukkien ostopäivä. Tuoreet kukat pöydässä. Muuten elelisin varmasti kuten nytkin: vaatimattomasti ja turhista suotta murehtimatta. Valittamatta. Joka aamu saisi itkeä, surra ettei ole enää paljoa jäljellä. Kun päivän suru olisi aamulla surtu voisi askareita jatkaa entiseen malliin. Kävisin mummolassa tervehtimässä kohta 90 v mummoani.

Mutta mitä isäni teki viimeisen kuukauden aikana? Isänpäiväksi hän vannotti meitä lapsia ostamasta mitään: ja kun päivä tuli hän suuttui saadessaan lahjoja. Hän otti itsestään valokuvia, joissa hänellä on parta (normaalisti kapiainen ei pahemmin partanaamana kuljeskele). Hän jätti rakkaimman ystävänsä paperinkeräyspinon alimmaiseksi palun jossa luki "en jaksa enää". Hän kävi vielä torstaina normaalisti kokouksessa. Lauantaina häntä ei enää ollut. Mitä muuta hän on tehnyt vain luoja tietää.

Siis: haluaisin, että läheiseni tietää kuitenkin että menen. Jos itse tietäisin lopun olevan lähellä. Rehellisesti ja murehtimatta. Iloiten jokaisesta jäljellä olevasta hetkestä. Hetket on kultaa.

Tuiqqu


- Ehkä itkisiin ensiksi
- Miettisiin elämääni
- Tekisiin sovinnon kaikkien kanssa, antaisin anteeksi itselleni sen, mitä olen tehnyt vääriin tietäen tai tietämättä
- Yrittäisin lohduttaa niitä ketkä jää suremaan

Usko, toivo ja rakkaus


Eläisin päivän kerrallaan ja toteuttaisin joitakin haaveitani, olisin läheisteni kanssa. Jos on jotain sovittavaa jonkun kanssa, tekisin myös sen.

Rauni


Järjestäisin juhlat joihin kutsuisin kaikki rakkaat ystäväni. Elämän päättymisestä en ystävilleni kuitenkaan kertoisi, että juhlat eivät menisi surkutteluksi. Jättäisin kaikille kirjeen joissa kertoisin miksi olen niin ollenninen juuri hänen ystävyydestään. Muun ajan viettäisin perheeni kanssa ja reissaisin =)

Henttulivei


Matkustaisin Kuubaan näkemään vielä Castron ajan. Vierailisin sukulaisteni ja ystävieni luona vielä kerran ennen kuolemaani. Olisin onnellinen, kun on vielä kuukausi aikaa elää ja muuttua edes hieman paremmaksi ihmiseksi, vaikka jokainen päivä olisi hyvä elää kuten se olisi viimeinen päivä. Silloin osaa nauttia ja iloita elämästä paljon ja ehkäpä olisi parempi ihminen kanssaihmisillekin.

lumiperhonen


Viimeisenä kuukautena tekisin varmaan kaikkea sitä mistä nauttisin. Söisin ei-niin-terveellistä ruokaa, olin mökillä, enkä stressaisi pikkuasioista. Ja ennen kaikkea tahtoisin olla läheisiäni lähellä, antaa mahdollisuuden niihin viimeisiin muistoihin. Varmaan vielä yrittäisin saada välini kuntoon kaikkien niiden kanssa, joiden kanssa ne ovat hieman epäkunnossa. Antaisin anteeksi ja pyytäisin anteeksi. Rakastaisin koko sydämestäni jokaista hetkeä, onnellisena jokaisesta uudesta aamusta, ilman valittamista..

näinvoisiolla


Kirjoittaisin elämäni tärkeimmät asiat kirjaksi, jotta ajatukseni jäisivät elämään jälkeeni. Kävisin myös joidenkin minulle merkityksellisten ihmisten luona kyläilemässä ja viettäisin muuten aikani tiiviisti perheeni kanssa.

Hilkka


Pitaisin kotonani avointen ovien paivia, kutsuisin ystavia ja tuttavia ja sukulaisia luokseni laulamaan ja juttelemaan. Otattaisin itsestani paljon kuvia pienia lapsiani varten. Niin- yhittaisin pelkastaan omille lapsilleni ainakin pari paivaa viikossa. Lukisin heille, leikkisin heidan kanssaan, leipoisin, maalaisin, kehuisin heita valtavasti. Luultavasti pitaisin paivakirjaa ja lisaisin siihen omia muistojani lapsuudestani. Se jaisi perinnoksi lapsillenmi.

Anpula


Jakaisin sen läheisten ja ystävien kanssa kiittäen ja kertoen heille, mitä he ovat minulle merkinneet ja miten ainutlaatuisia he ovat.

Pipe


Tapaisin kaikki läheiset ihmiseni, järjestäen jokaisen tärkeän ihmisen kanssa yhteisen päivän tekemällä meille yhteisiä asioita. Sen jälkeen lähtisin reppumatkalle mieheni ja koirani kanssa kiertämään ensin Eurooppaa ja siitä spontaanisti eteenpäin. Katselemalla, pysähtymällä ja tapaamalla vielä monta tuntematonta kadunkulkijaa matkanvarrella.

Katarina


Nauttisin jokaisesta hetkestä perheeni kanssa. Kävisin ehkä viikon jossain lämpimässä lomakohteessa perheeni ja ystävieni kanssa. Lahjoittelisin omia kivoja tavaroitani niille ystävilleni, jotka ovat niitä joskus ihastelleet. Kysyisin lapsiltani ja mieheltäni, että mitä he haluaisivat minun kanssani tehdä vielä tämän ajan ja pyrkisin sen heidän toiveidensa mukaisesti täyttämään. Yrittäisin olla mahdollisimman positiivinen ja yrittäisin ymmärtää kaikkia asioita niiden omilla merkityksillään. Suukottelisin ja halisin miestäni ja lapsiani pitkin päiviä.

Pinkki


Ottaisin omaa lomaa / sairaslomaa työpaikalta. Kävisin pikavisiitillä kaikkien ystävieni luona ja kertoisin kuinka paljon he ovat minulle merkinneet tai kutsuisin kaikki luokseni "juhlimaan".
Viettäisin laatuaikaa perheeni - myös lastenlasteni kanssa. Hemmottelisin itseäni virkistävällä kylvyllä, tanssilla, melonnalla. Eli kaikella sellaisella mistä pidän. En tekisi mitään sellaista koko kuukautena mistä en pidä. Koittaisin mahdollisimman paljon siirtää positiivista ajattelua muihin.

Satu-muori


Laittaisin kiinni kännykän, en lukisi lehtiä tai katsoisi uutisia.
Olisin lähellä perhettäni, kaikki aistit avoinna.
Taivaalle katselisin, tähtiä, pilviä ja aurinkoa. Minulla ei olisi enää kiire - ei minnekään.
Loppu aika olisi pyhitetty läheisille ja rauhalle. Muistojen luomiselle jälkeen jääville, itselle merkitys näin viimeisiin päiviin saakka.

Pikku Rii


Olisin rakkaiden läheisteni ja ystävieni kanssa niin paljon kuin mahdollista. Kertoisin heille kuinka paljon heistä välitän ja kuinka tärkeitä he minulle ovat. Ja yrittäisin olla murehtimatta turhia.

Tupuna


Viettäisin perheeni kanssa kuukauden. Tuona aikana kertoisin heille miten paljon he ovat antaneet minulle rakkautta, kun olen saanut heitä rakastaa. Mikään paikka ei voisi korvata tuota aikaa heidän kanssaan. Myös tekisin videon jossa kertoisin elämästäni ja ihmisistä jotka ovat vaikuttaneet sen onnistumiseen. Laulaisin lopuksi siihen videoon laulun rakkailleni.

Tatti


Jatkaisin perinteisillä päivärytmeillä ja positiivisella asenteella kuten tähänkin asti .

Positiivinen Lasse


Kuukausi jäljellä mielenkiintoisesta elämästä? 1)Tarkistaisin, että varmasti olen muistanut testamentissani kaikki minulle merkitykselliset ihmiset. 2)Maksaisin lopun asuntovelkani pois.
3) Tekisin muistolevyn hautajaisiini. Musiikin keinoin kertoisin matkastani täällä. Samalla antaisin ohjeen ostaa kukkarahalla shampanjaa - kukkasista nautin eläissäni, shampanja hauskuttakoon puolestani poissa ollessani. Kuinka hyviä muistoja se kirvoittaakaan muistelijoiden mieleen!!!
4) Ilmoittaisin läheisilleni lähteväni pitkälle matkalle ja matkustaisin (takaisin) Japaniin.
5) Hakeutuisin kirsikkapuistoon (jos aika alkaisi NYT - kukinta-aikaan) ja söisin sushia ja joisin sakea ja shampanjaa. Samalla muistelisin kaikkia rakkaitani, jotka onneksi tietävät kuinka tärkeitä minulle ovat. Kun tuuli käy ja minä olen poissa, rakkaat jäävät ja tietävät merkityksensä. Sen olin varmistanut jo eläessäni.

Satu, kerran säikähtänyt


- Eläisin elämääni, kuin ennenkin, koska ei kuukaudessa kerkiä ns. tekemättömiä asioita hoitaa tehdyiksi. Myöskin tehtyjen virheiden viime hetken fiksaukset, olisivat auttamattomasti tuomittu epäonnistumaan.

heguli.tampere


Jäisin pois töistä tai ehkä olisinkin sairaslomalla tuossa tilanteessa. Omistaisin loppuajan perheelleni ja varmistelisin miehen ja lasten pärjäämistä. Lähinnä opettamalla lapsiani yhä enemmän tuntemaan Jumalaa ja turvaamaan häneen. Kirjoittaisin myös perheelleni elämänkertani tai jotain sen tyyppistä.

Sari


Nukkuisin

mummo


Viettäisin kuukauden perheen parissa. Johon kuuluu lapset, lapsenlapset ja muut lähisukulaiset. Ja tietysti ystävät.

Ritva


Jos mahdollista niin katsoisin, että minun suuri haaveeni, pieni metsäkämppäni valmistuisi ja sinne istuttaisin puun jokaiselle lapselleni. Antaisin heille yksitellen ainakin yhden kokonaisen päivän siellä. Kirjoittaisin valmiiksi runot ja muistelmat jotka ovat hajallaan joka paikassa. Yhtenä iltana ajaisin kotipaikalleni, joisin pullon viiniä lapsuudenystäväni kanssa ja poltaisin monta tupakkaa (olen täysin raitis). Saisimme yhdessä itkeä ja nauraa. Lopulta rukoilisin Jumalaa oleman minulle armollinen, antamaan syntini anteeksi ja ottamaan minut vastaan. Ja niin minun sieluni olisi valmis.

Lea


Matkustaisin Italiaan; Assisiin ja rukoilisin hiljaisuudessa jokaisen sekä rakkaimpieni, läheisteni että vihamiehieni puolesta niin rakkauden kuin anteeksi antamisen nimessä. Nauttisin rauhasta ja kauneudesta yltäkylläisesti sekä ikuistaisin tunnelmat ja ajatukseni päiväkirjaan, jonka jättäisin tyttärelleni muistoksi.

hajuherne


Oikeasti tämän olen jo kokenut. Minulle lääkäri sanoi: "ei ole muuta tehtävissä, kuin hauta kaivaa"...itkin 2 viikkoa, tekemättömiä lapsiani, nuorta avioliittoani. Sitten se ajatus valkeni: hei minä VIELÄ elän ja aloin ELÄÄ kunnolla. Muutimme pian ulkomaille, vähän pakotin miestäni sinne....Sen jälkeen olen osannut elää ja nauttia elämästä. Tuosta päivästä / lääkärin tokaisusta on kulunut nyt jo 39 vuotta ja omistan 2 poikaa ja 2 lastenlasta. Olen elänyt KUIN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ.... katumatta mitään, nauttien. Pieni kuolema on "poikaa"....se opettaa.

Kaarina


Odottaisin onnellisena täältä pois pääsyä, en joisi, en viettäisi huonoa elämää... kukaan ei ole tänne jäänyt!

Mara 2


Kävisin tapaamassa kaikkia ystäviäni ja tuttaviani tai vaihtoehtoisesti järjestäisin suurempia yhteistapaamisia sekä lisäksi kävisin elämäni ensimmäisen (ja viimeisen) kerran jossain kylpylässä. Järjestystä noille tekemisille en tiedä ja voisihan niitä jotenkin yhdistääkin.

merja1. Haluaisin varmasti varmistua siitä, että minulla (ja läheisillänikin) olisi kuoleman jälkeen iankaikkisen elämän toivo. Olisin kuin Tuhlaajapoika. "Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut ja sinä kunnioitat minua." Jatkoaikaakin on lupa rukoilla!
2. Huolehtisin(niin hyvin kuin se nyt minulle olisi mahdollista), että jäljelle jäävät voisivat elää onnellista ja muut huomioon ottavaa elämää. Touhuaisin heidän kanssaan enemmän, matkustelisimme yhdessä, sovittelisin, jos olisi riitaisuuksia.
3. Siivoaisin kaiken turhan tavaran pois nurkista, jottei se jäisi perillisten tehtäväksi. Lahjoittaisin hyvät tarvitseville.
4. Toteuttaisin sellaisia juttuja, jotka ovat nyt jääneet hiukan muiden asioiden varjoon: maalaisin, tekisin käsitöitä, lukisin, kuuntelisin mieleistäni musiikkia, opiskelisin kieliä.
5. Kertoisin perheelle myös, miten hautajaiset ym. kuolemaan liittyvät asiat toivoisin järjestettävän, jottei heidän tarvitsisi niillä vaivata ajatuksiaan.


Onnellinen mummo


Lähtisin ja olen jo lähtemässä Kiinaan, missä ainut poikani käyttää aikaansa, voimavarojaan sekä kiinan kielen opiskeluun että hyvien asioiden jakamiseen erikulttuuri jne. taustaisten kanssa. Olen lähtenyt joka aamu (loma-aikoja lukuunottamatta) vuodesta 1958 kouluun, opiskelemaan, syntymäkodin maataloustöihin, työelämään opiskelun jälkeen – vastuullisesti - kuten 1950-lukulaisten elämäntapaan kuuluu. Otan vuorotteluvapaata - vaikka talouselämä, työpaikat ovat monitoikkoisessa jamassa. Olen nähnyt työni kautta ihmisten henkilökohtaista elämää monessa polvessa hyvin läheltä työterveyshoitajana ja tajunnut entistä selvemmin elämän limitit ja mahdollisuudet sekä kiitollisuuden elämäni hyvistä puolista. "Molemmat jalat tallella voi kiertää itsensä ympärillä ja jalattomana kiertää maailmaa". Puhutaan elämän hallinnasta, koen sen ajatuksen epäkelpoisuuden , ajattelen enemmänkin elämän ymmärtämistä.

Kiina on vanha kulttuuri, mistä valitettavasti tuodaan esiin tuoreimmat -merkkiset piirteet (mitä ei ole kieltäminen ), ja toisaalta tuolla kulttuurilla on pitkästä juoksusta paljon meille annettavaa. Ja ennen kaikkea on arvokkainta voida kokea myös poikani nykytodellisuutta, perhe-elämää. Irrottautuminen arjesta on ennakkoharjoitusta - jos se sallitaan - myös tulevia luopumisia varten ja toistaiseksi joudumme luopumaan myös elämästämme...kukin.

Raija Maija


Jos pystyisin liikkumaan, niin liikkuisin luonnossa yksin ja yhdessä perheeni ja ystävien kanssa. Olisin läheisimpien (perheeni) kanssa ja pitäisin läksiäisjuhlat kutsuen sinne ystäviä ja sukulaisia. Siinä sivussa tekisin ajatustyötä positiiviseen kuolemaani ja järjestelisin omia hautajaisiani.

Miki


Kirjoittaisin valmiiksi muistelmani, joihin lisäisin jokaiselle lapsenlapselleni (4) erityisen kappaleen ja kertoisin, miten äärettömän tärkeitä he ovat minulle. Hyvästelisin huolella kaikki pihani ihanat kukat ja kasvit, jotka ovat tuottaneet valtavaa iloa vuosikymmenet.

Maija


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, en tekisi juuri mitaan, keraisin ymparilleni kaikki rakkaat ja nauttisin olostani heidan kanssaan. Tekisin hyvaa ruokaa ja herkuttelisin ne hyvan viinin kera. Kerrankin ei tarvitsisi huolehtia painon noususta. Matkustaisin takaisin rakkaaseen koti Suomeen tekemaan kaiken taman! Muu maa mustikka, oma maa mansikka!

Merja


Oletetaan, että pystyn tekemään kaikkea. Menisin kylpylälomalle läheisteni kanssa, viettäisin paljon aikaa lastenlapsieni kanssa siellä. Hassuttelisin ja leikkisin heidän kanssaan niin paljon sielu sietää.
Tekisin risteilyn hyvän ystäväni kanssa. Ehkäpä kirjoittaisin tärkeimpiä asioita itsestäni ja läheisteni suuresta merkityksestä itselleni. Ja kirjoittaisin kauniin runon. Ainakin omasta mielestäni kauneimman :)

amelia


Olisin onnellinen että pääsen siirtymään toiselle tasolle jatkamaan henkistä kehitystäni. Kertoisin perheelleni ja kaikille rakkaille ystävilleni kuinka paljon heitä rakastan ja toivon heille kaikkea hyvää! Elämä ei koskaan katoa eikä lopu, olomuoto vain muuttuu. Näin minä uskon.

Elämä on ikuista.


Ennen kaikkea kertoisin kaikille läheisilleni, kuinka tärkeitä ja rakkaita he ovat minulle, ja
kuinka olen iloinnut heistä.

Isoäiti.......toivoisin voivani nauttia eli elää tavallista elämää sen viimeisenkin kuukauden.

lele


Käyttäisin yhden päivän työasioiden järjestämiseen, siirtäisin tiedostot jollekulle toiselle ja toivottaisin menestystä. Lopun ajan olisin perheeni ja läheisteni kanssa yötä päivää. Yötä päivää. Ja hyvästelisin heidät suuren ikävän ja kiitollisuuden mielellä.

Anni


Minä viettäisin aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa, perheeni ja ystävieni kanssa.

Nina


Jos terveys sallisi ja vointi, lähtisin vielä kaukomatkalle. Kutsuisin parhaat ystäväni kylään, jaettaisiin yhteistä aikaa, jutellen tai hiljaa ollen. Nauttisin kotona olemisesta yksin, kuuntelisin, muistelisin. Kaiken voitavan ajan ulkoilisin ja todella - vain olisin.

Maija


Pyytäisin kaikki rakkaa ihmiset luokseni ja kertoisin kuinka paljon heitä rakastan.

Taku


Kertoisin kaikille, että Jeesus rakastaa sinua ja haluaa sinut kanssaan viettämään ihanaa iankaikkisuutta. Kertoisin, että minä olen sinne menossa, koska Jeesus kuoli puolestani ristillä ja sovitti kaikki syntini. Olisin onnellinen ja odottaisin sitä päivää kiihkeästi, että pääsisin pois tästä turhuuden ja tuhoon tuomitun maailman myrskystä.

sirps


Viettäisin aikani lasteni ja läheisteni kanssa, jos he haluavat olla minun kanssani. Juttelisin, miten he toimivat, kun minua ei enää ole. Järjestelisin asiat siihen kuntoon, että lapset pärjäävät ilman minua.

äitee


Keräisin kaikki rakkaani yhteen, matkustaisimme Malediiveille ja viettäisimme siellä yhdessä sen viimeisen kuukauden. Suru ja varsinkin ilo saisivat olla läsnä.

Anni


Nauttisin joka hetkestä!

Nimim.


Jäisin pois töistä. Viettäisin aikaa kaikkein rakkaimpien ihmisten kanssa ja matkustelisin. Tekisin kaikkea mitä ei ennen ole uskaltanut, koska ei sillä olisi mitään väliä vaikka nolaa itsensä.

Ode


Kutsuisin yhtenä päivänä kaikki sukulaiseni kotiini nyyttikestipäivällisille ja kertoisin kuinka paljon heitä rakastan ja kuinka onnellinen olen, että minulla on ollut onni omistaa heidät sukulaisinani.

Kaikkina muina loppuelämäni päivinä kertoisin sanoin ja teoin kuinka heitä rakastan, erityisesti miestäni ja kolmea poikaani!

Tälläkin hetkellä maailman onnellisin äiti ja vaimo


Venetsiaan ja sitten vielä takaisin lapsuuden maisemiin.

Vikki


Viettäisin aikaani perheeni ja ihanien ystävieni kanssa. Toteuttaisin unelmiani voimien mukaan. Mutta miksi en tekisi sitä jo nyt, kun aikaa on toivottavasti enemmän kuin tuo kuukausi ?!

Kuukauden mukana ollut


Ensin varmaan itkisin ja surisin elämäni päättymistä. Sen jälkeen yrittäisin järjestellä asiat niin, että lapseni selviäisi mahdollisimman hyvin eteenpäin kuolemani jälkeen.

Edunvalvoja-äiti


Minä haluaisin viettää viimeisen kuukauden luonnossa avaran taivaan alla lastenlasten kanssa. Luonnon ihmeistä nauttien ja luonnon musiikkia kuunnellen.

Muffi


Kertoisin kaikille minulle rakkaille ja tärkeille ihmisille miten paljon heitä rakastan ja mitä he ovat minulle merkinneet, kertoisin selviytymiskeinoista jotka minua ovat auttaneet jaksamaan elämäni vaikeina aikoina. Lohduttaisin läheisiäni että olen aina mukananne. Laittaisin myös tärkeimmät paperit yhteen kansioon josta ne löytyvät. Hävittäisin sellaiset henk.koht. dokumentit joita en halua läheiseni lukevan ja joilla ei heille ole mitään merkitystä. Haluan myös kiittää ja antaa toivoa ja uskoa tulevaan. Söisin niin paljon kuin jaksan ja siltä tuntuu rommi-rusina-suklaajäätelöä (Ingman,Creamy,vähälakt.).

Tarja


Kiittäisin läheisiäni, lapsiani, sukulaisiani, työkavereitani ja Jumalaa. Kirjoittaisin lyhyen ja kauniin kirjeen jokaiselle lapselleni. Lähtisin arvokkaasti, kertomatta kenellekään siitä, että kuolisin kuukauden päästä. Tietysti kertoisin kuolleelle isälleni ja veljelleni, että täältä tullaan. Ehkä ostaisin laadukasta shampanjaa ja kilistäisin itselleni. Ehkä kävisin parhaimmassa ravintolassa viimeisellä illallisella lasteni kanssa. Hävittäisin kaiken arvottoman. Maksaisin arkun ja hautapaikan. Siirtäisin kaikille lapsilleni prikulleen saman summan rahaa, jos tililläni olisi rahaa. Kirjoittaisin testamentin muistaen tasavertaisesti jokaista lastani. Ehkä valitsisin kirjoituksen kuolinilmoitukseeni. Varmaan itkisin joka päivä...ainakin nyt itkettää, koska en haluaisi kuolla!

ATSALEA


Lukisin hyviä kirjoja ja välissä katselisin elokuvia.

Kaunotar


Ottaisin yhteyttä kaikkiin sukulaisiini ja ystäviini ja tuttuihin ja kertoisin tilanteeni ja hyvästelisin heidät. Olisin mahdollisimman paljon läheisteni kanssa ja loisin heille ilmapiirin, ettei minulla ole hätää ja että he saavat myös olla turvallisella mielellä elämässään jatkossakin. Ottaisin ihan rauhallisesti, kaikkihan me kuollaan joskus!

sinisiipi


Eläisin kuin viimeistä päivää!
(13.03. oli muuten talvisodan päättymispäivä!)

eskose63


Vuokraisin hienon mökin järven rannalta ja viettäisin siellä lomaa kummityttöni ja vähän muidenkin sukulaisteni kanssa.

Kummitäti


Viettäisin aikani tärkeitten ihmisten kans ja yrittäisin elää normaalia elämää. Kertoisin ja näyttäisin joka päivä kuinka paljo rakastan niitä. näkisin elämän varmasti eri tavalla.

minä


Aivan ensimmäiseksi söisin yhteen menoon viisi mignonmunaa. Sitten nukkuisin niin pitkään kuin huvittaa. Menisin hyvästelemään nykyiset työkaverini ja oppilaani. Kävisin tapaamassa myös rakkaimpia sukulaisiani ja ystäviäni. Mutta ennen kaikkea tahtoisin viettää mieheni kanssa kahdestaan kahden viikon intensiivisen loman kaikkine ihanuuksineen. Viimeisen päiväni haluaisin olla lasteni kanssa. Kuukauden aikana kirjoittaisin myös lapsilleni ja ehkä joillekin muillekin, mitä heille toivoisin ja kertoisin, mitä he merkitsivät elämässäni. Kävisin myös kirkossa hiljentymässä.

Anne


Annoittepa kysymyksen! Ensimmäisen viikon sulattelisin asiaa ja katselisin ympärilleni kuin elämäni ensimmäisinä päivinä. Kaksi seuraavaa viikkoa viettäisin aikaa lasteni, ex-mieheni ja äitini kanssa Madeiralla. Viimeisen viikon haluaisin, että arki palaisi jo lapsienikin tähden ja koulussa, jossa olen töissä muistuttaisin elämän hetkellisyydestä ja toisen ihmisen tärkeydestä elämässämme. Voisin lähteä rauhallisin mielin. Ikävä jäisi lapsiani, mutta onneksi on mahdollisuus kohdata heidät taas.

Olin tällaisessa tilanteessa v. 2003, mutta minut saatiin leikkauksella pelastettua tähän elämään. Meillä kaikilla on aihetta kiitokseen.

Lea


Viettäisin koko ajan perheeni kanssa. Tekisimme kaikkea kivaa ja viettäisimme sataprosenttisen täyttä elämää. Mieheni jäisi koko kuukaudeksi pois töistä.

Täyttä taikaa


Opiskelisin, jotain mitä olen aina halunnut. Viettäisin aikaa rakkaiden parissa ja kosisin poikaystävääni.

ansku


Järjestäisin tapaamisia ystävieni kanssa ja nauttisin heidän seurastaan. Lähtisin vaeltamaan Lappiin muutamaksi päiväksi. Katsoisin "ne parhaat" elokuvat, jotka olen elämäni aikana nähnyt ja todennut ne parhaiksi. Lukisin itseni uneen joka ilta.

jatta


Viettäisin aikaa parhaiden pitkä aikaisten ystävieni ja läheisempieni kanssa. Söisin ja joisin ihan kaikkea mitä mieli tekee, koska enää ei tarvitse miettiä terveyttä!! Pyytäisin anteeksi kaikilta, joita tiedän kohdelleeni väärin. Avopuolisoni, lapseni ja lapsen lapseni, sekä 90-vuotias äitini (jos vielä jaksaisi sen kestää) olisivat viimeisenä vierelläni.

Elämästä oppinut


Viettäisin aikaa lasteni ja lastenlasteni kanssa niin paljon kuin mahdollista. En kertoisi elinaikani lyhyydestä heille, jos ei olisi pakko. Maalaisin yhden taulun Laittaisin henkilökohtaiset asiani järjestykseen. Hyvästelisin kaiken omalla tavallani. En pelkää tänään kuolemaa. Huomaan, että kiire tulis. Se ei olis kivaa. Ehkä pitäis saada 2 kuukautta.

Kati-mummu


Sanoutuisin irti työpaikastani. Tekisin tilit selviksi läheisten kanssa ja järjestäisin haluamani hautajaiset. Lähtisin lopuksi kiertämään niin monta luontokohdetta kuin ehtisin. Kuvaisin kaiken retkeltäni.

LP


Järjestäisin äkkiä rock-tapahtuman, pussaisin kaikkia, makaisin mökillä (jos olisi kesä), söisin kaikki erilaiset pullat, mitä on keksitty, rakastaisin aktiivisesti, kävisin tanssimassa ja lähtisin käymään Kolilla. Kuukausi on kyllä aika vähän... Saisiko yhtään lisäaikaa?

le


Myisin koko omaisuuteni, lukuun ottamatta poikani tavaroita. Ostaisin matkan pojalle ja itselleni johonkin kauas, ja viettäisimme unohtumattoman loman, pyytäisin pojan muistelemaan sitä aina kun meinaa surra kuolemaani.

Anne


Kirjoittaisin läheisilleni jäähyväiskirjeet, mihin menisi päivä tai kaksi. Sitten vajoaisin itsesääliin ja itkisin itseni kuoliaaksi viikossa.

ennustajaeukko


Olen innokas käsityöläinen/askartelija ja näin ollen olen hankkinut paljon kaikenlaisia tarvikkeita. Tätä asiaa on tullut pyöriteltyä jo joskus mielessä, että mitä tekisin noille minulle tosi mieleisille asioille, ettei jälkeenjäävät hävittäisi niitä "väärin" ja tällä PERJANTAIUTELULLA tuon asian ratkaisu on helppo. Ottaisin ystäviini yhteyttä lahjoitusmielessä ja jakelisin tarvikkeet kullekin harrastuksensa mukaan.

Ei elämästä selviä hengissä...


Ehdottomasti laulaisin kaikki loruni eka lapsenlapselleni ja pistäisinpä ne muidenkin riemuksi paperillekin. Olen aloittanut jo;)!

kumma-mumma


Asiat Jumalan ja ihmisten kanssa kuntoon ja sen jälkeen eläisin täysillä.

Liisa V


Sanoisin kaikille lähimmilleni, kuinka paljon heitä rakastan ja kuinka merkityksellisiä he minulle ovat. Katselisin kaunista kotiani ja kiittäisin siitä, miten onnekas olen elämässäni loppujen lopuksi ollutkaan.

AinoMaarit


Sanoisin itselleni aamuisin: Ota tästä päivästä kaikki mahdollinen irti. Muista etsiä hyvä puoli kaikista asioista. Auttaisin ja myötäeläisin läheisteni kanssa voimieni mukaan. Jättäisin itseni Jeesuksen Kristuksen huomaan, enkä murehtisi mistään.

Maritta


Vielä tarkistaisin, että suuntani on taivaan kotiin. Haluaisin viettää mahdollisimman suuren osan ajastani kaikkien rakkaitteni kanssa. Jos on jotain ongelmaa jossakin ihmissuhteessani, hoitaisin välimme kuntoon. Kirjoittaisin vielä rakkailleni muistoja, jotka koskettavat yhteistä elämäämme. Kirjoittaisin evääksi heille kannustusta ja kertoisin, miten paljon heitä rakastan ja mitä he ovat minulle merkinneet. Antaisin heille jonkun muiston itsestäni, josta tiedän kunkin pitäneen.
Haluaisin siunata heidät jokaisen ja että he siunaisivat minut. Kertoisin ,että haluan kerran tavata heidät taivaan kodissa.

Mustarastas


Viettäisin enemmän aikaa lastenlasten kanssa, menisin pilkille, katselisin ja kuuntelisin luontoa, lintujen kevätlauluja, muutama akvarellityö, viettäisin aikaa vanhojen tuttujen kanssa, menisin kirkkoon, rauhoittumaan miettimään ja kiittämään.....

miettijämummi


Kokoaisin perheeni ja lähimmät ystävät ja lähtisimme yhdessä jonnekin mukavaan paikkaan viettämään yhdessä mukavia hetkiä. HALUAISIN MYÖS OLLA JOSSAIN LÄMPIMÄSSÄ MAASSA PATIKOIMASSA MIEHENI KANSSA.

Pelleriina


Viettäisin ajan minulle tärkeimpien ihmisten, kahden poikani kanssa. Haluaisin kertoa heille, miten paljon he merkitsevät minulle. Jäisin pois töistä, jotta voisin antaa aikaa läheisilleni. Mikäli terveydentilani sallisi matkustamisen, lähtisin pienelle matkalle poikieni kanssa. Pojat ovat jo isoja, toinen aikuinen ja toinenkin melkein, mutta haluaisin että heille jäisi hyvät muistot viimeisestä elinkuukaudestani.

Anneli 46


Rakkailleni lapsilleni Sadulle ja Antille sanoisin ensimmäiseksi Rakastan teitä suunnattomasti, ovat minulle tärkeintä elämässäni,(asia jonka sanon heille muutenkin aika usein). Rakkaille hyville ystävilleni joita on aika paljon ottaisin yhteyttä toivottaakseni heille hyvää kevättä ja onnen hetkiä! Omasta murheestani en kertoisi. Todellisuudessa toivon hyvän elämäni jatkuvan. Rakkaudella!

Leenuska


Viettäisin aikaa lasteni (10v. ja 13 v.)kanssa kotona ja esim. Lapissa, jonne olemme jo pitkään halunneet, eikä vielä ole ollut mahdollisuutta mennä.

Kiireinen äiti


Viettäisin kaiken mahdollisen ajan läheisteni kanssa.

Maarit


Jos olisi vain kuukausi aikaa - niin tekisin kuin Lutherin sanotaan sanoneen: istuttaisin omenapuun.
Soittaisin kaikille rakkaille, jotka asuvat liian kaukana tavata. Lähellä olevat kutsuisin juhliin kun on syytä juhlia että on ystäviä. Istuisin illalla kynttilänvalossa rakkaimmat kainalossa.

AnneN


Lähtisin tapaamaan ystävätärtäni Ugandaan ja ehkä auttamaan hänen työssään aids-lasten orpokodissa.

unelma


Nauttisin kaikilla tavoin niistä päivistä jos en olisi niin huonossa kunnossa, et pitäis olla vaan petipotilas. Reissuisin ja nauttisn luonnosta.

axsu


Halaisin vastaani tulevaa ihmistä, pyytäisin anteeksi virheeni, antaisin anteeksi toisille pyytämättä, itkisin, nauraisin, rakastelisin, leikkisin lasten kanssa, ottaisin ryypyn murheeseen, söisin lempiruokiani, liikkuisin, opiskelisin ja nauttisin luonnosta. Siis tekisin niin kuin teen nytkin.

-maahinen-


Miettisin mitä jätän lapsilleni nähtäväksi(valokuvat), luettavaksi(kirjeet, kortit, kirjat) ja kaiken muun tuhoaisin polttamalla. Tekisin hoitotestamentin. Katsoisin vanhoja suomalaisia elokuvia kiikkustuolissa istuen, laulaisin vanhoja suomalaisia iskelmiä, nukkuisin päivät ja valvoisin yöt.

Nappi


Aikaa lapselle, koirille, käsitöihin, itselle ja matka.

niksu


Jos minulla olisi vain kuukausi aikaa, mutta voimani pysyisivät loppuun asti enkä joutuisi vuoteen omaksi, aloittaisin hyvästelemällä kaikki työtoverini. Jäisin töistä pois ja antaisin kaiken lopun aikani täysillä perheelleni.

Sillä välin kun mies olisi töissä ja lapset koulussa järjestelisin tulevia hautajaisiani, jottei läheisteni tarvitsisi keskittyä kuolemani jälkeen niihin, vaan he voisivat surra rauhassa. Tekisin hautajaisistani itseni näköiset "läksiäiset", en niinkään perinteisiä itkuvirsisurijaisia.

Perheeni kanssa tekisimme ainakin yhden yhteisen lomamatkan johonkin sellaiseen paikkaan mihin lapset ovat aina halunneet mennä... siis johonkin lämpimään. Miestäni auttaisin laittamaan talon viimeisetkin puuttuvat paikat kuntoon.

Kertoisin lapsille ja miehelle mitä on tapahtumassa ja puhuisin heidän kanssaan kuolemasta ja ettei se olisi mikään pelottava asia ja surtuaan oman aikansa heidän pitäisi jatkaa elämäänsä iloisina eteenpäin ja muistaa viimeisen kuukauden hyvät hetket.

Tuhkimo


Lähtisin piiiitkään haaveissani olleeseen kehitysaputyöhön, esim. Sri Lankaan Marjan ja Pentti-Oskarin jalanjäljille.

pirre


Viettäisin sen rakkainpieni seurassa, tekisin testamentin.

Heli


Viettäisin mahdollisimman paljon aikaani lasteni ja läheisteni kanssa. Söisin hyvin ja nauttisin elämästä, kuten tälläkin hetkellä:)

Suvi


Aamulla  kun herään avaan tietokoneen, luen lehdet ja teen kaikki tärkeät tehtävät. Tarkistan ja luen sähköpostit ja etenkin Aamun ajatuksen. Teen samoja asioita kuin ennekin. Kutsun ystäviä kylään ja vierailen toiten luona. Valmistamme yhdessä hyvää ruokaa ja syömme yhdessä. Käymme kävelyllä. Näin kuluisi viimeinen kuukausi. Toivottavasti saa olla terveenä.

Madam


Jos saisin tietää, että minulla on tasan yksi kuukausi elinaikaa jäljellä, haluaisin käyttää sen tekemällä rakkaimmat ihmiseni iloisiksi ja onnellisiksi, silloin minulla olisi itsellänikin onnellinen ja hyvä olo. Kertoisin ja näyttäisin heille joka päivä, miten rakkaita ja tärkeitä he minulle ovat, viettäisin aikaa heidän kanssaan ja KUUNTELISIN heitä, en olisi itse koko ajan äänessä. Auttaisin asioissa ja tehtävissä enemmän kuin nyt teen, asettaisin heidät tärkeämmäksi kuin itseni.

mt


1. Järjestäisin juhlan kaikille niille ystävilleni joita en ole tavannut pitkään aikaan
2. Matkustaisin paikkoihin joihin en muka ole ehtinyt matkustaa, mutta joihin liittyy muistoja
3. Haluaisin valvoa kuutamoyön ja katsella auringonlaskun ja nousun

Eila


Jatkaisin samalla tavalla, mutta joka päivä ajattelisin sitä, miten ihmiset kohtaan ja mitä voin heille antaa aivan arkisissa tilanteissa. Samalla kertaa miettisin myös sen, mitä heiltä saan ja kiittäisin heitä siitä. Enkä vain ajattelisi sitä.

Mariza


Lopettaisin työn teon. Antaisin perheelleni niin paljon rakkautta ja huomiota,että he muistaisivat minut rakastavana ja ihanana äitinä. Eläisin niin täysillä perheelle kuin voi.

Taina


Lähtisin läheisteni kanssa matkalle johonkin, missä on lämmintä, aurinko paistaa ja meri on sininen. Juttelisin läheisteni kanssa asiat niin selviksi kuin ikinä mahdollista.

Tupu


Miettisin mitä olen tehnyt elämälläni, elämässäni ja mitä kenties on jäänyt tekemättä. Siis tekisin elämästäni inventaarion ja toimisin sitten sen mukaan mitä kokisin vielä tärkeäksi suorittaa tämän ihmiselämäni aikana. Rauhassa ja hiljaisesti toimien tapaisin ne ihmiset jotka ovat tärkeitä minulle ja pyrkisin selvittämään epäselvät asiat ja mahdolliset erimielisyydet, niin että kaikilla olisi hyvä olla suhteessa siihen mitä olen ollut ja merkinnyt heille. Niin ja vaikka kuukausi on lyhyt aika, niin paljon siinä ajassa ehtii kun jättää kaiken turhan pois. Näin ajattelen nyt, sitä ei sitten tiedä mitä oikeasti tekisin todellisessa tilanteessa.

Riki


Ottaisin lomaa töistä ja lähtisin rakkaimpieni kanssa lomalle ja tekisin kaikkea sitä mistä pidän eniten.

Olla rakkaimpieni parissa.


1. Kävisin hyvästelemässä rakkaimmat ja läheisimmät ihmiset.
2. Kävisin katsomassa vielä kerran minulle rakkaita ja/tai tärkeitä paikkoja.
3. Kirjoittaisin elämäni tarinan ja monistaisin sen kaikille kiinnostuneille.

Tyttö Vuokkomäeltä


Yksi kuukausi elinaikaa, mitä tekisin... Ensin ajattelin että toteuttaisin kaikki unelmani... Mutta sitten tajusin, että en tekisi mitään sen kummempaa kuin tähän astikaan, paitsi että nauttisin kaksin verroin jokaisesta hetkestä ajatellen että onhan tässä vielä kuukausi...

Läheiseni ja ystäväni saisivat itse päättää miten toimisivat jos ylipäätään kertoisin. En ole varma että haluaisin rasittaa heitä ennakkotiedolla. Molemmat -kertominen ja kertomatta jättäminen - tuntuvat haasteellisilta.

Satu


Viettäisin aikaani perheenjäsenteni kanssa, solmisin avioliiton avopuolisoni kanssa, sekä lähtisin hänen kanssaan Amerikkaan tapaamaan toisen perheeni.

Feebs


Tapaisin ystäviäni ja sukulaisiani, eli nauttisin elämästä parhaan kykyni mukaan. Jos mahdollista myös matkustelisin.

Kickan


Eläisin tätä aivan tavallista arkipäiväelämääni, sillä tämä on sitä parasta, perheeni ja ystävieni keskellä.

Ritva K.


Hyvästelisin ystäväni, sitten vetäytyisin raikkaimpani kanssa johonkin luonnonkauniiseen, rauhalliseen paikkaan. Siellä miettisin elämääni, lukisin vielä elämänfilosofioita, että olisin valmis kuolemaan, joka mahdollisesti on uusi elämä uudessa paikassa. Haluan elää tämän elämän siten, että on hyvä jatkaa, jos kuolema on uusi elämä.

Pirjo


Viettäisin aikaa mahdollisimman paljon lasteni, rakkaiden ystävieni ja muiden läheisten kanssa. Työnteko loppuisi luonnollisesti heti ellei ole jo loppunut aiemmin. Järjestäisin lasteni asiat, koska ovat vielä alaikäisiä. Järjestäisin myös viralliset paperiasiat kuntoon listaamalla lainat, vakuutukset, sopimukset jne. Tekisin testamentin. Varmaan järjestäisin omat hautajaisetkin kun olen luonteeltani järjestelijä...

Tupu


Vierailisin yksinäisten ihmisten luona ja antaisin tarvitseville sitä mitä minulla on, rahani, huonekaluni, vaatteeni, kaiken. Selvittäisin mahdolliset riidat ja lopulta menisin maailman kauniinpaan paikkaan, suomalaiseen koivumetsään ,järvenrannalle pieneen mökkiin kuuntelemaan hiljaisuutta, istuttaisin vielä yhden koivun ja jäisin katsomaan viimeistä auringon nousua ja sen laskua.

Pike


Tekisin työtä, josta minut muistetaan, ja rakastaisin, viettäisin aikaa luonnossa ja oman kullan kainalossa.

Auli


Kasaisin kaikki tärkeät ihmiset lähelleni ja tarjoisin ilmaisen ulkomaan matkan!
Loput rahat antaisin niille joilla sitä on erittäin vähän.

kesäheinä


Olen ajatellut useinkin sitä, että minun kerrottaisiin sairastavan parantumatonta sairautta ja elinaikani olevan vain joitakin viikkoja. Minulla on ikuisuusprojekti, romaani, jonka kirjoittaisin loppuun. Ennen en suostuisi kuolemaan. Myös ilmoittaisin viimeisen tahtoni kirjallisesti, sekä haluaisin saada tilaisuudet viettää kahdenkeskistä aikaa jokaisen läheiseni kanssa, saadakseni jättää jäähyväiset puhuen kaikista mahdollisista mieleen tulevista tapahtumista, sekä nyt että sitten kun minua ei enää ole.

Haluaisin valmistaa läheiseni siihen, että minulla on hyvä olla myös täältä lähtiessäni, kun vain tiedän heidän ymmärtävän asian.

En usko, että haluaisin matkustella, vaan tärkeintä olisi ehdottomasti viettää paljon aikaa läheisteni kanssa. Olen yli 60-vuotias, joten ei tämä ajatus vaikuta muutenkaan vieraalta.

kruunumarjaana


En tekisi enää töitä. Nauttisin jokapäiväisistä asioista. Tekisin retkiä luontoon yksin, perheen tai ystävieni kanssa. Hemmottelisin itseäni menemällä kylpylään ja ruokailisin ravintolassa joka päivä. Kirjoittaisin runon tai hauskan tapahtuman(minkä olemme yhdessä kokeneet)jokaiselle kaverilleni ja perheenjäsenelle. Lopuksi viettäisin jäähyväisjuhlan heidän kanssa.

Nina


Menisin naisen nimeltä Minna luo (tiedän missä hän asuu) ja pyytäisin häntä mukaan varaamalleni Rooman 2 viikon matkalle. Teimme saman matkan vuonna 2008 ja se oli ihanin ja paras matka (ja elämäni viikko) mitä olen koskaan elämässäni kokenut. Olemme matkustelleet ympäri maailmaa ja kaikki matkat ovat onnistuneet hänen kanssaan hyvin (kuten elämä yleensäkin), mutta Rooma oli ylitse muiden. Ja Minna naisena, täydellisyys (ainakin minulle)!

Nyt suhteemme välissä on jokin "ihmeelinen asia"/ "este", joka estää tapaamisemme. En tiedä todellista (oikeata) syytä ja se todella vaivaa minua. Siis en todellakaan tiedä todellista syytä!

Voin sanoa että nyt (tällä hetkellä) elämä tuntuu menevän hukkaan, kun en saa/voi tavata häntä ja elää hänen kanssaan.

Ramsay


Myisin taloni ja jakaisin rahani äitilleni, siskolleni ja siskonlapsilleni, koiralleni hyvä koti ja hyvät vakuutukset ja ruokarahat, ja osa hyväntekeväisyyteen (ostaisin luonnonsuojelumetsän, Bris-lastensuojeluun) Kävisin hyvästelemässä läh. sukulaiseni ja ystäväni ja siivoaisin jälkeni pois! Ja olisin hiljaisesti viimeisen viikon jotta olisin ajatuksissani mukana lähtöön maailmasta. Kiitäisin kaikkea Elämästäni!

Jaana


Halaisin kaikkia tapaamiani itselleni tärkeitä ihmisiä ja kiittäisin heitä siitä, että olen saanut tutustua heihin. Olisin äärimmäisen läsnä lasteni ja puolisoni kanssa, mikäli kykenisin. Ainakin haluaisin olla ja yrittäisin.

Näyttäisin lapsilleni joitakin tärkeitä paikkoja , joiden toivoisin antavan heille näkemyksen siitä, mitkä ovat juureni ja mitkä ovat heidän juurensa, joilla he voivat kasvattaa itsensä näköisen elämän niin, että he tietävät kuuluvansa johonkin tärkeään, vaikka en enää fyysisesti olisi läsnä.

Olisin onnellinen siitä kuukaudesta, sillä elämä olisi voinut mennä huonomminkin. Saisin olla loppuun saakka itselleni tärkeimpien ihmisten kanssa. Vaikka tiedän kyllä, että kantaisin suunnatonta huolta, huolta muiden selviämisestä. Sitä huolta lieventäisin nauttimalla luonnosta...

Päivä kerrallaan - aina


Eläisin elämästä nauttien, kuten nytkin.

one life


Jos minulla olisi vain kuukausi elinaikaa, yrittäisin tehdä siitä kuukaudesta onnellisen läheisilleni.

Gitta


Kirjoittaisin vimmatusti kaikki asiat, mitkä on jäänyt sanomatta läheisilleni. Saisivat lukea jälkeenpäin, mitä olen ajatellut, koska olen huono tuomaan esiin verbaalisesti asioita. Laatisin valmiiksi hautajaismenoni ja toivomukseni kuoleman jälkeen. En halua hautaan, vaan tuhkan sirotettavaksi Lapin tunturiin. Olen ajatellut tulla Seitana takaisin.

Ebbastiina


Kirjoittaisin kaikki aloitetut kirjeet valmiiksi, yhden uuden koko elämästäni, suunnittelisin hautajaiseni sekä opettaisin mieheni käyttämään tietsikkaa! Hänen täytyy minun lähtöni jälkeen hoitaa laskut ja muu nettiliikenne itse. Jos jää aikaa, niin pyrähtäisin jonnekin, paikkaan mikä on sydäntäni lähellä ja haluan nähdä maisemat vielä kerran - rakkaimpani kanssa.

Krista


Viimeisen kuukauden jatkaisin samaa. mitä nytkin: hoitaisin kolmea naapurissa asuvaa vunukkaani kuten tähänkin asti 3 päivää viikossa - edellyttäen, että olen voimissani. Tapaisin tyttären perheen kuten ennenkin. Laittaisin jo taitetun runokirjani painoon ja maksaisin varmaan sen painatuksenkin. Olisin iloinen, että minulla on - on ollut ELÄMÄ, jonka olen koettanut ELÄÄ IHMISTEN KANSSA. Muistuttaisin pelimannikavereitani toiveestani saada ILOISET HAUTAJAISET, koska kuolen ilman haikeutta elämästä kyllikseni saaneena.

Katri


Jäisin kotia työelämästä ja askartelisin paljon käsilläni. Välillä lepäisin sohvalla tekemättä yhtään mitään, antaisin ajatusten vaeltaa. Olisin vaan laiskana.

Marjut


Pyytäisin kaikki neljätoista lastani yksitellen luokseni ja puhuisin menneestä elämästä heidän kanssaan ja rohkaisisin heitä tulevaisuuden suhteen. Kiittäisin heitä siitä, että olen saanut näin suuren lahjan juuri tämän lapsen mukana. Elämäni ei ole ollut tyhjä, eikä merkitysetön. Elämäni jatkuu näissä jälkeläisissäni tavalla tai toisella.

onnellinen äiti


Eläisin kuin viimeistä päivää, ei siten kuin se ymmärretään, vaan: Nauttisin olostani perheen kanssa, tekisin minulle tärkeitä harrastuksia ja tehtäviä. Tekisin kaikkea sitä mitä ole siirtänyt huomiseksi. Lopettaisin laihdutuskuurin. Kirjoittaisin kirjeitä kaikille minulle tärkeille ihmisille. Kävisin paikoissa jotka ovat tulleet rakkaiksi elämäni aikana. Istuttaisin jonkin puun tai kasvin. Tieto viimeisestä elinkuukaudesta olisi loppuelämäni ensimmäinen päivä.

Elämän myönteinen hyönteinen


Kävisin tapaamassa kaikkia elämäni varrella kohtaamiani ihmisiä ja kiittäisin heitä. Ehkä järjestäisin juhlan, jonne kutsuisin heidät kaikki - siellä nauraisimme, itkisimme ja ennen kaikkea rakastaisimme toinen toistamme.

ulpunen


Kertoisin heti läheisilleni ja ystäville, missä mennään. Haluaisin tavata heitä paljon, pitää kekkereitä, johon minun ois haettava osaketta varten lainaa, koska käteistä ei juuri ole. Kävisin pikavisiitillä veljeni pohjoisen mökillä, vaikkapa lentäen, koska en oo sinne vielä milloinkaan päässyt.Eläisin ns. täysillä, olen liki kuuskytvee, omalla tyylilläni! Kirjoittaisin niin pal muistelmii issestäin, ko siin ajassa ehtis! Jälkipolvelle.

Winkuraeukko


Jos minulla olisi kuukausi elinaikaa, varaisin matkan johonkin eksoottiseen paikkaan ja ottaisin sinne mukaan kaikkein läheisimmät, rakkaimmat ihmiset. Lopun ajan viettäisin kertomalla ystäville ja läheisille mitä he ovat minulle merkinneet ja kuinka paljon heitä rakastan.

Tinttu


En kertoisi sitä. Yrittäisin olla paljon läheisteni kanssa.

Nikke


Kävisin isovanhempien, vanhempien, kummien, kummilasten, sisarusten, ystävien luona ja viettäisin heidän kanssa mahdollisemman paljon aikaa. En haluaisi olla lainkaan yksin. Keräisin laatikkoon kaikki henkilökohtaiset paperit joita en haluaisi näyttää muille ja kirjoittaisin laatikon päälle että heittäkää suoraan nuotioon .(Itse en hävittäis siltä varalta jos ihme parantuminen tapahtuisi, tarvitsisin sen jälkeen) Mikäli vaan jaksaisin niin kirjoittaisin kuka saa minkäkin huonekalun, ei tulisi perillisille tappelua asiasta (isotätini oli näin aikoinaan tehnyt, helpotus perillisille).

onneton


Alkujärkytyksen laannuttua - sikäli mikäli se koskaan ehtisi näin lyhyessä ajassa laantua - pakkaisin perheeni ja reppuni ja poistuisin maasta. Toteuttamaan reissu-unelmaani,  kokemaan hetkeksi haaveeni. Vaikkakin vain lyhyeksi ajaksi. Ennen tahi jälkeen reissuni pitäisin PITKÄT, SUURET JA ILOISET juhlat kaikille ystävilleni ja sukulaisilleni - paljon hyvää ruokaa ja juomaa, musiikkia, tanssia, naurua & yhdessäoloa! Tai sitten minä vaan lamaantuisin loppuelämäkseni...

Läheltä liipannut


Ensin surisin, sitten kiitäisin elämästä, jonka sain. Sanoisin lapsilleni ja lastenlapsilleni, että he ovat kaikkein rakkainta mitä olen saanut aikaan. Jos olisi kesä, painuisin järven rannalle, lilluttelisin varpaitani järvessä, kuuntelisin luonnon ääniä ja uskoisin, että elämä jatkuu jossakin toisessa muodossa ja mökkisaunan piipusta tupruaisi savu :))

Jatta


Kävisin tapaamassa kaikki tuttavani, ystäväni, sukulaiset ja viettäisin heidän kanssaan mukavan
hetken. En kertoisi heille tulevasta tapahtumasta.

kuukulkija


Eläisin ihan niin kuin tähänkin asti

Kinsteri


Listaisin kaikki ystäväni ja lähettäisin heille postia: "Kiitos, että sain tutustua Sinuun ja olla ystäväsi". Rutistaisin ja suukottelisin oman perheeni jäsenet niin, että minun halauksia ja suukkoja riittäisi heille loppuelämäkseen. Menisin metsään kuuntelemaan metsän ääniä, niitylle ihastelemaan niityn kukkaloistoa, meren rannalle kuuntelemaan laineitten liplatusta ja lokkien kirkuntaa. Viimeisessä iltarukouksessani kiittäisin elämää. "Elämälle kiitos. Olen saanut elää hyvän elämän: minua on rakastettu ja minä olen saanut rakastaa. Mitä muuta ihminen voi toivoa?"

Enkeli


Lähtisin koko perheeni kanssa ulkomaille johonkin ihanaan lämpimään paikkaan

Annikka61


Ei kyllä kannattais jäädä suremaan täältä lähtöään. Ehkäpä hyvästelisin läheiseni ja lopultakin kertoisin, kuinka tärkeitä ja rakkaita ovat olleet minulle (tää kun jää aina vain aatokseksi. Kirjoittaisin ajatuksiani kirjeinä ystävilleni, serkuille, veljille.... Taitaa kuukausi olla liian lyhty aika!

viltsu


Kokoaisin kaikki rakkaimmat yhteen luokseni ja kertoisin mikä on tilanne ja puhuisimme asiat halki, eläisimme hetkisesti tietäen sen päätyvän, nauraen itkien

Lakp


Hemmottelisin perhettä. Pysähtyisin kuuntelemaan ihmisiä, katsomaan lumen kimallusta ja harmaata pilveä. Neuloisin tyttären vauvalle. Opettelisin uusia mielenrauhaa lisääviä asioita. Pysähtyisin hetkeen keskustelemaan ihmisten kanssa, kannustaisin hyvään muutokseen. Oikeastaan aikalailla sitä, mitä nytkin teen.

Eikku


Antaisin iloa ja onnea elämäni ihmisille. Laittaisin kotini kuntoon. Rukoilisin ja ylistäisin Jumalan suuruutta.

Tiinuska


Kirjoittaisin omasta elämästä muistelmat valokuvien kera ja sitten kertoisin kaikille läheisilleni kuinka merkittäviä ihmisiä he ovat olleet elämässäni ja kuinka paljon olen heitä rakastanut.

Maria


Tapaisin minulle tärkeät ihmiset, itkisin, kiittäisin yhteisistä hyvistä hetkistä, surisin sitä että aikaa ei ole paljon. Mietin vain että miksi en voisi tehdä sitä nyt, kun loppuaikani ei ole tiedossa!
ELI TOIMINKIN JO NYT. Kiitos taas.

Oivallusko


En kertoisi kenellekään vaan jalkaisin elämääni kuten ennenkin. Optimistisesti toivoen, että lähtö olisi kivuton.

tuuletin


Viettäisin aikaa perheen kanssa, kirjoittaisin ajatuksiani muistoksi, nauttisin hyvästä ruoasta ja viinistä, kulkisin luonnossa, rakastaisin täysillä.. eli kaikkea sitä mitä jo teen.

Santtu


Panisin ihmissuhdeasiat kuntoon. Jakaisin omaisuuteni. Tekisin hautaustoimiston kanssa sopimuksen.

kevättä odotellessa


Olisin kaikista läheisimpien ihmisten kanssa niin paljon kuin mahdollista; naurettais ja itkettäis elämälle. Kertoisin heille kuinka tärkeitä ovat minulle ja että rakkaus ei katoa. Pitäisin kunnon läksiäisjuhlat. Järjestäisin varmaan myös käytännön asiat niin että olisivat sillä mallilla kuin toivoisin niiden olevan.

Kuolema on syntymä takaisin todelliseen olemukseemme. Sattuuhan se täällä ihmiselämässä, on monesti traagista ja vaikeaa ymmärtää. Elämä on arvokasta, ja kuolema yhtenä elämän osana myös arvokasta.

IriS


Jos minulla olisi vain kuukausi aikaa elää- nauttisin elämästäni . joka päivä olisi ainutlaatuinen-kutsuisin kaikki ystävät luokseni, kiittääkseni heitä ja tarjoaisin heille parasta, mitä voisin loihtia tarjottavaksi-
Kertoisin omaisilleni, kuinka paljon heitä rakastan- jokainen päivä on uusi ihme koettavaksi-

pirpana


Matkustaisin Tanzaniaan kummilapseni luo 2 viikoksi. Näkisin miten puutteen keskellä osataan iloita. Seuraavalla viikolla tapaisin kaikki hyvät ystäväni eri puolilla Suomea ja viimeisellä viikolla pitäisin juhlan omaisilleni. Viimeisenä päivänä haluaisin nähdä vain lapseni.

Sairaan hyvä hoitaja


Viettäisin aikaa veljien pojan ja tyttöjen kanssa - osan ajasta mieluusti myös koko perheen kanssa
Rakkaani kera haluaisin sulkeutua jonnekin kahdestaan ainakin viikoksi. Pyytäisin ystävät kylään elämäni suurimpiin juhliin, jotka kestäisivät tietysti tuon lopun ajan tarjolla olisi musiikkia, laulua, tanssia, improvisaatiota, klovneriaa, teatteria, konsertteja, hyviä ruokia ja juomia runsain mitoin

paula


Hei! Kutsuisin rakkaan poikani ja kaikki rakkaat sukulaiset sekä parhaat ystäväni juhlimaan kuukaudeksi kanssani.

t.höpönassu Tupu

Taikavaaran noitanokinokka


Myisin omaisuuteni ja maksaisin pankkivelkani ja lähtisin kuukauden kestävälle maailmanympärimatkalle. Mukaan ottaisin perheeni; mieheni, lapseni perheineen.

Marde


Loppupeleissä, uskon että eläisin niin paljon tätä normaalia elämää mitä nytkin elän arkineen ja juhlineen. Ajankäyttöön tulisi varmaankin tarkennuksia. Elän tällä hetkelläkin semmoista elämää miksi olen itse elämäni rakentanut yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa, joten miksi muuttaisin sitä.
Ystäväni sairastaa syöpää ja joutuu olemaan hoidoissa sairaalassa. Se mitä hän kaipaa sairaalassa on tavallista arkielämää. Tavallisia asioita joita on tehnyt ja niitä ihmisiä joiden kanssa elellyt tähänkin asti.

Jaana


Ottaisin työstäni lopputilin. Läheisilleni kertoisin pitäväni vuorotteluvapaata, koska en haluaisi kertoa heille totuutta. Ottaisin retkeilyvarusteeni mukaan ja suunnistaisin kohti Lappia. Jos olisi talvi, isutisin pilkkiavanonnalla rautuja narraamassa. Jos taas olisi kesä, vaeltaisin pienelle tunturipurolle tammukoita narraamaan. Keittäisin nuotiolla nokipannukahvit ja paistaisin juuri saamiani tammukoita. Siinä tunturijärven rannalla miettisin kauniita sinisiä ajatuksia. Tekisin inventaarion elämästäni - mitä tuli tehtyä ja mitä jää tekemättä. Nauttisin viimeisistä päivistäni niin kuin olisin elämäni halunnut elää - poissa kaikesta kiireestä ja oravanpyörästä. Viimeisenä päivänä tulisin sitten läheisteni luo ja kertoisin kuinka paljon heitä rakastan.

Rautu-tyttö


Lukisin kaikki Ykköset-lehdistä keräämäni Tom Lundbergin positiiviset pakinat ja varmaan ehtisin liimata ne kirjaksi! Perikuntakin tulisi iloiseksi, kun pakinat eivät olisi enää levällään...

Mirjast


Olisin puolisoni ja lasteni kanssa ja kirjoittaisin heille kirjeet tulevaisuudessa luettavaksi.

Santsu


Olisin lapseni kanssa.

ulpuniina


Jos jaksaisin, siivoaisin kaappini, hävittäisin tarpeettomat tavarat ja nimeäisin ne, jotka haluan luovuttaa johonkin arkistoon tai sukulaisille. Kirjoittaisin muutamia kirjeitä muistoksi lapsille ja lastenlapsille. Hankkisin hautapaikan. Kirjaisin muutamia toiveita hautajaisista. Koettaisin järjestellä asiani niin, että muiden olisi helppo hoitaa niitä eteenpäin. Kävelisin ulkona ja nauttisin tutuista maisemista, keräisin taivaan ja meren, puut ja pilvet silmieni pohjiin.

Yksin asuva


Haluaisin tavata kaikki elämäni varrelta merkitykselliset ihmiset joko kaffeen tai hyvän ruoan parissa. Jotkut sopisivat ehkä vaikka merenrannalle retkieväitä nauttimaan kanssani. Voi se voisi tehdä viimeisistä päivistäni niin lohdulliset.

Kippari


Eläisin päivän kerrallaan, tapaisin ystäväni, perheeni ja sukuni js järjestäisin heille pienen iloisen juhlan. En puhuisi mitään kuukauden mittaisesta tulevasta ajasta. Päivä vain ja hetki kerrallaan....

Jatta


Olen tyytyväinen nykyiseen olotilaani, siksi jatkaisin nykyisellä tyylillä, mutta lisäisin yhteydenottoja ystäviini, sen lisäksi jälkeenjäävien helpotukseksi huolehtisin viimeisistä toimenpiteistä

Rita, pian 80


Kertoisin ystäville ja läheisille kuinka he ovat olleet tärkeitä elämässäni. Ja jotka ovat loukanneet minua, niin antaisin anteeksi.

Päivi


Järjestäisin tärkeät paperit kansioon perunkirjoituksia varten. Nimeäisin osan tavaroista kenelle haluan jättää ne. Kertoisin muitakin asioita joita suku tarvii tietää.

isosisko


Haluaisin tavata kaikki elämäni varrelta merkitykselliset ihmiset joko kaffeen tai hyvän ruoan parissa. Jotkut sopisivat ehkä vaikka merenrannalle retkieväitä nauttimaan kanssani. Voi se voisi tehdä viimeisistä päivistäni niin lohdulliset.

Kippari


Ottaisin yhteyttä kaikkiin sukulaisiin, ystäviini ja tuttaviini, ja pyytäisin heiltä kaikilta anteeksi, jos he kokevat minun loukanneen tai suututtaneen heitä. Sen jälkeen omistautuisin vain Jumalan Armon ja Anteeksi annon suojiin. Rukoilisin koko ajan ja toivoisin pääseväni taivaaseen, jossa mieheni minua jo odottaa, jos Luoja suo näin.

maanha


Ottaisin kaikki rakkaimpani mukaan ihanalle luxusmatkalle. Siellä juteltaisiin oleellinen ja tärkeä, mitä vielä ei ole ehditty, osattu tai uskallettu sanoa. Yrittäisin myös omilla järjestelyillä, teoilla helpottaa jälkeenjäävien elämää, jatkamista.

marjukka


* Lopettaisin välittömästi työt.
* Pyytäisin juuri löytämääni sielunkumppaniani menemään kanssani naimisiin.
* Kaksi ensimmäistä viikkoa matkustaisin hänen kanssaan niissä ihanissa paikoissa joista olen haaveillut.
* Toiset kaksi viikkoa haluaisin viettää minulle tärkeiden ihmisten kanssa.
* Lisäksi haluaisin jättää itsestäni jonkin konkreettisen jäljen tähän maailmaan: istuttaisin puita.

Ransu


Varmaankin eka järkytyksestä selvittyäni hoitaisin paperi-, raha- ym perintöasiat kuntoon ja antaisin perheelle ohjeita arkun hankintaan ja hautajaisjärjestelyihin yms., jos en sitten lamaantuisi kokonaan ja olisin tekemättä mitään ja välittämättä mistään makailisin sohvalla ja oottelisin että muut vuorostaan hoitavat asiat.

Eikka


Pitäisin juhlat, joihin kutsuisin kaikki ystävät ja kylänmiehet. Paljon musiikkia ja viiniä ja hyvää ruokaa. Komerot jäävät kyllä järjestämättä

Tsiri


Edellyttäen että pysyn liikkumaan vapaasti, yrittäisin kahden viikon aikana tavata tärkeimmät ystävät ja sukulaiset. Viettää heidän kanssa aikaa, kertomatta syy miksi. Viikon olisin yksin, ehkä erämaassa. Kirjoittaisin jonkinlaiset memoaarit. Tietylle henkilölle viimeinen kirje. Julkistettavaksi mun kuoleman jälkeen. Tekisin jonkinlainen testamentti. Viimeiset päivät viettäisin normaalisti läheisten piirissä. Kuolemasta en puhuisi vaan rakkaudesta ja ystävyydestä. Koska kuolema on osaa elämää ja sen matkasta. Ja se matka jatkuu. Sen matkan päämäärä ei ole tärkeä, vaan itse matka.
Eli tekisin sen mitä minä nytkin yrittä tehdä.

Frej-Johan


Vastaan kuin tyttäreni saatuaan tiedon edessä olevasta sydänleikkauksesta "Äiti, minä teen kaiken sen mitä olin suunnitellut tekeväni ennen kuin sain tiedon" Eli, viettäisin vapaata minulle rakkaitten ihmisten kanssa.

kiinko48


Ottaisin ja pyytäisin, että aviomiehenikin ottaisi vapaata töistä, että saisimme viettää yhdessä viimeisen kuukauteni. Jos pystyisin liikkumaan ja ajatukseni kulkisi, haluaisin matkustaa Ranskaan mieheni kanssa. Ranskassa emme ole aikaisemmin käyneet ja se on minun suurin lomamatka unelma. Ranskan matkasta jäljelle jääneen ajan haluaisin viettää normaalia perhe-elämää kotona mieheni ja lapsiemme kanssa. Sukulaisille ja tuttavilleni en kertoisi viimeisestä elin kuukaudestani, koska en halua, että he soittaisivat mahdollisesti päivittäin ja kyselisivät vointiani ym. tai alkaisivat vierailla meillä normaalia enemmän ja surisivat minua tai perhettäni jo etukäteen.

40 vuotias vaimo ja äiti


VIETTÄISIN LASTENLAPSIENI KANSSA LEIKKIEN.

PUPU


Viettäisin kuukauden (yksityisellä) aurinkoisella palmusaarella mukanani tärkeimmät ystäväni, musiikkia ja laatikoittain suklaata. :) Olisi ihanaa unohtaa kaikki stressi ja muu turha, joka on vaivannut elämääni ihan liikaa. Viimeisen kuukauden vain tanssisin, uiskentelisin, lepäilisin ja tekisin juuri niitä asioita, joita rakastan. Ja juuri niiden ihmisten kanssa, joita rakastan. :)

Sonja


ELÄISIN kuin "viimeistä päivää" ja kuukautta! Eli ihan niin kuin nytkin yritän elää : jalat maassa, pää pilvissä, tähyten ylös, alas ja ympärilleni tarkkaillen ja haparoiden kaikilla käytettävissä olevilla aisteillani, voimillani, taidoillani ja ILON /POSITIIVISUUDEN suurennuslasia hyväksi käyttäen !
Nautin elämästä (tässä iässä eniten) ja koen täällä oloni ja elämäni LAHJANA. Koen olevani vasta HAVAHTUMASSA tai SYNTYMÄSSÄ Elämään !

"MUUTTOLINTU"


Viettäisin kaiken aikani rakkaitteni ja lähimmäisteni kanssa. Naurettaisiin, elettäisiin ja oltaisiin yhdessä.

Birge


Viettäisin viimeisen kuukauden läheisten, rakkaiden ihmisten kanssa, perheen, ystävien sukulaisten, eläen sitä arkea mitä tavallisestikin. Haluaisin kertoa heille mitä he ovat minulle merkinneet, kuinka tärkeitä he ovat olleet elämässäni.

Pirjo


Viettäisin ajan itselleni läheisten ihmisten kanssa. Aviomies, tytöt ja mummin mussukka. Yrittäisin valaa heihin uskoa, että elämä jatkuu minun pois menonkin jälkeen. Muistot kantavat eteenpäin , suru pitää surra, mutta silti elämä jatkuu. Nauttisin päivistä niin täysillä kuin se suinkin olisi siinä tilanteessa mahdollista.

yks mummi


Ottaisin viimeisien viikon töistä vapaaksi. Kutsuisin kerran kaikki läheiseni viettämään yhteisiä iloisia hetkiä. Kävisin yhden kerran jossakin matkoilla( edellinen ulkomaanmatka oli v.-92!!)En jäisi suuremmin miettimään, mitä kaikkea on vielä jäänyt tekemättä, vaan eläisin päivän kerrallaan.

Marjis


1. lukisin tallessa olevat mailit ja siivoisin pois.
2. tuhoaisin paljon ylimääräistä paperi/Cd-kamaa
3. Olisin syömättä
4. mitä en tekisi olisi että kertoisin kenellekkän näin hullua ajatusta ettäkö olisin olemassa vain kuukauden.
5. Kyseenalaistaisin henkilön / koneen joka väittäisi määräajaksi kuukauden (minkä vuoden kuukaudesta olikaan kyse)

GinaH


Kun vuosi sitten tähän aikaan sain kuulla sairastavani rintasyöpää, oli ensimmäinen ajatukseni siitä, että kuolemahan tässä nyt tulee. Eipä tullut ja syöpä on hoidettu pois, mutta tämä ajatus konkretisoi sen, mitä todellakin tekisin jos...

Olen takaisin työssäni, mutta enää minulla ei ole kiirettä. En enää osaa ottaa työtehtäviä liian henkilökohtaisesti enkä tunteella, ennen niin hankalat asiat eivät enää ärsytä lainkaan. Huomasin puoli vuotta poissaolleena, että en olekaan korvaamaton. Oikein hyvin olivat pärjänneet ilman minua.

Moni muukin asia on muuttunut, koska asenne ratkaisee!

En esimerkiksi koskaan ennen raaskinut mennä kalliisiin rock-konsertteihin jonne liput maksavat lähes satasen. Nyt minun ei tarvitse kahta kertaa miettiä hankinko lipun. Ensi kesänä upeat keikat kutsuvat!

Siis jos elinaikaa olisi vähän tai paljon, tekisin niin, että ELÄISIN NYT. Ja niin yritän tehdä.

A :-)


Eläisin täysillä lapsilleni ja lasten lapsilleni Järjestäisin asiat kuntoon.

Hilu


Heräisin joka aamu keittämään vaimolleni aamupuuron ja -kahvin. Tarjottimelle laittaisin lapun ; RAKASTAN SINUA!

Jukka


Kävisin ulkomailla. Viettäisin aikaa kaikkien rakkaitten ihmisten kanssa. Olisin vaan tässä ja nyt.

Malei


Kävisin moikkaamassa sukulaiset (joista osaa en ole tavannut yli 10 vuoteen) ja sen jälkeen matkustaisin esim. Intiaan nauttimaan viimeisistä päivistäni

Päivi


Jos tietäisin eläväni yhden kuukauden, nostaisin kaikki säästöni ja jakaisin osan lapsilleni, loput nälkää kärsiville lasille.

kaiken kärsinyt


Kertoisin lähimmäisilleni, kuinka paljon heitä rakastan ja kuinka tärkeitä he ovat minulle. Ihmettelisin elämää ja sen kauneutta. Yrittäisin hyväksyä kuoleman.

Meri


Sen hetken viettäisin lasteni, veljeni, äitini ja enoni seurassa. Kerrottaisiin hauskoja sattumuksia mitä kenellekin on elämässä tapahtunut. Nautittaisiin hyvää ruokaa ja yhdessäolosta. Ystäviä kutsuisin mukaan. Kertaakaan en haluaisin kenenkään murehtivan poislähtöäni(jos he siitä tietäisivät) vaan hetket olisivat täynnä naurua ja hyviä asioita. Lapsille antaisin elämän ohjeita ja lopussa kiittäisin rakkaitani siitä että olen saanut pitää heidät luonani näinkin kauan. Sanoisin: mitä työ itkette? Miehän olen teitin sydämmis aina!

GG73


Polttaisin kaiken turhan kaman, joka jäisi toisten harmiksi. Hyvästelisin mieheni, lapseni, lapsenlapseni, ja sisarukseni ja äitini - kertoisin kuinka heitä rakastan ja odotan heidän tuloaan sinne tuonpuoleiseen. Nauttisin jokaisesta auringonnoususta ja -laskusta. Eläisin täysillä viimeiseen hetkeen asti.

Ellu-mummi


Käyttäisin mahdollisimman paljon aikaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa ja kaivelisin muistoja (myös konkreettisia), niin kuin teen nytkin usein.

Elän vain kerran


Menisin rakkaalle kotipaikalleni ja kutsuisin kaikkia perheenjäseniä ja ystäviä käymään luonani ja viettämään kanssani aikaa niin paljon kuin he haluavat. Tapaisin myös sukulaisiani ja kiertäisin kaikki rakkaat paikat.

Merja


Viettäisin aikaa lasteni kanssa, järjestäisin heidän elämäänsä (minkä pystyn), jotta heillä olisi turvallista ja hyvä jatkaa elämäänsä. Myös muiden läheisten kanssa aikaa. Järjestäisin juhlat ystävilleni. Reilusti vähemmän työtä, mutta täyttä elämää loppuun saakka. Sitten olisi hyvä mennä mieheni luo.

kuuskasi


Sopisin jokaisen ystäväni tai läheiseni kanssa puoli päivää, jonka viettäisimme yhdessä tehden jotain mukavaa tai vaan ollen ja jutellen ja lopun päivää antaisin kaikkeni miehelleni ja lapsilleni, olisimme siis yhdessä! Kertoisin joka päivä, kuten tähänkin mennessä, miten paljon heitä rakastan ja miten tärkeitä he ovat minulle! Valmistaisin heidät poismenooni ja vahvistaisin uskoa siihen, että heillä elämä jatkuu kaikesta huolimatta!

Riitta


Veisin lapsenlapseni koko kuukaudeksi Suomen Lappiin. Opettaisin hänelle eräretkeilytaitoja, selviytymistä luonnossa luonnon keinoin. Makkaran käristyessä nuotiolla kertoilisin hänelle perheemme ja koko sukumme tarinoita. Makuupussissa kuuntelisimme öisiä eläinten ääniä. Opettaisin häntä rakastamaan Suomen luontoa joka säällä.

Mummi 2000


Viettäisin aikaani perheeni, sisaruksien sekä vanhempien kanssa. He ku ovat tärkeitä elämässäni. Ovat tuki ja turva.

Heikku


Hyvästelisin kaikki rakkaat ihmiset ja viettäisin aikaa heidän kanssaan. Lähtisin matkalle johonkin lämpöiseen ja aurinkoiseen maahan. Nauttisin kaikesta niin kauan kuin se on mahdollista. Ehkä esittäisin toiveita kuinka haluaisin hautajaiseni vietettävän?

yhden lapsenlapsen mummu


Menisin naimisiin.

Juli


Pyytäisin kaikkein rakkainta ihmistä mukaani matkalle, josta olemme yhdessä haaveilleet. Maksaisin matkan tietenkin myös hänelle ja tuhlaisimme kaikki rahani kuukaudessa.

Hansu


Nauttisin rakkaitteni seurasta, selvittelisin laskuni ja muut sekä itkisin ja rukoilisin ihmettä ja lisää aikaa elää ja nauttia elämästä!

"Kirsikankukka"


Olisin läsnä läsnä ja läsnä lapsilleni ja juttelisin heidän kanssaan kaikesta mahdollisesta!

Katja


Kävisin mahdollisimman monen ystävän luona ja neuvoisin tekemään niitä asioita elämässä joita haluaa mutta jostain syystä ei uskalla. Elää täytyy silloin kun voi ja tekemällä juuri niitä asioita jotka ovat tärkeitä itselle. Monesti ihminen tuntuu miettivän, että miltä muista asiat tuntuu jos teen niin tai näin...Uskallus tarttua puuttuu ja se on myöhäistä "kuolinvuoteella"
Periaate tee mitä haluat, muut tekevät mitä uskaltavat.

Jari


Yrittäisin nähdä elämän valoisia puolia mahdollisimman paljon ja selvittäisin, mitä mahdollisuuksia minulla on esim. harrastaa jotain vielä. Minulla on kerran ollut elämä katkolla, hyvin lähellä loppua, mutta sitten kun tieto tuli, että paranen, niin aloitin uuden lehden elämässäni, enkä ole sitä katunut. Hankin uusia ystäviä ja heidän kanssaan minun on hyvä olla. Nyt voin elää täyttä elämää. Toivon,että jokainen muukin voi elää täyttä elämää. Siunausta jokaiselle täällä kävijälle.

Harmaakarhu


Haluaisin kaikki läheiseni koolle ja pyytäisin anteeksi kaikilta niiltä, joita olen joskus loukannut. Vietettäis kivat juhlat, muisteltais menneitä.. kukkia saisivat tuoda jo silloin vaikka kokonaisen huoneellisen, koska hautajaisissa niistä en enää nauti.

Nainen -66


Viettäisin aikaa läheisteni kanssa. Jos olisi jotain erimielisyyksiä, sopisin ne. Laitettaisiin hyvää ruokaa ja kuunneltaisiin musiikkia. Voisin kirjoittaa ylös minulle tärkeitä ajatuksia. Jos haluaisin, voisin kirjata ylös myös esim. toiveita hautajaisia varten. Niin ja tekisin elintenluovutustestamentin.

Tuulikki


Viettäisin paljon aikaa rakkaitteni kanssa. Sopisin riidat, jos niitä olisi.

Sontsa


Olisin tiiviisti perheeni kanssa, kävisimme lomalla täyshoitoineen. Kutsuisin läheiseni ns. hautajaisiini, jossa itse olisin vielä läsnä, hyvästelisin heidät.

Möttönen


Viettäisin laatuaikaa perheeni kanssa ja laittaisin asiat kuntoon niin täällä maan päällä kuin yläkerran kanssa!

markelmi


Haluaisin muuttua paremmaksi ihmiseksi. Muistaisin kaikkia ystäviäni ja läheisiäni. Kiittäisin heitä ja toivottaisin heille hyvää ja onnellista elämää. Kaikille haluaisin sanoa, että eläkää joka hetki täysillä ja nauttikaa elämästä. Älkää sanoko huomenna tai joskus. Muistakaa joka hetki elämä on tässä ja nyt!

Hildur


Nauttisin elämästä täysin siemauksin ja järjestäisin itselleni mieluisat hautajaiset. Ettei niiden järjestäminen ja maksaminen jäisi muiden kontolle.

eevuliini 62


Lopettaisin työn teon. Viettäisin aikaa läheisteni kanssa. Haluaisin näyttää lapsenlapsilleni Levin kevään. Veisin ne kelkkaretkelle tunturiin ja joelle. Istuisimme nuotiolla ja söisimme pohjoisen herkkuja. Kävisimme myös Egyptissä snorklaamassa ja nauttimassa auringosta. Kävelisin Brahan ja Budabestin katuja ihailemassa rakennuksia ja katselemassa ihmisiä. Yksin matkustaisin Japaniin, jossa en vielä ole käynyt, mutta haaveillut vielä meneväni. Viimeisen viikon viettäisin rakkaani kainalossa. hellisin ja rakastelisin sängyssä, luonnossa ja kalakämpällä takkatulen loisteessa.

mimmi -58


Eläisin positiivisesti "täysillä" vointini ja kykyni mukaan.

RP


Jos minulla olisi kuukausi elin aikaa. yhden viikon telttailisin yksin metsässä kuuntelisin ja katselisin luontoa eläisin maan läheisesti antaisin aikaa itselleni ja tapahtumien kulkuun yrittäisin itse ensin hyväksyä väistämättömän. Toisen viikon antaisin läheisilleni ja ystävilleni ,yöpyisin heidän luonaan ja keskusteltaisiin ja muisteltaisiin hauskoja juttuja ei vaivuttaisi synkkyyteen . mieli silloinkin positiivisena ,mitä olemme saaneet kokea yhdessä miten onnekkaita olemme olleet. kolmannen viikon tekisin kirjeitä läheisilleni ja kortteja sähköpostia jotka omaiseni tavoittaisivat kuolemani jälkeen. Viimeisellä viikolla haluaisin kulkea käsikädessä läheisteni kanssa kertoa heille että elämä jatkuu kaikilla meillä vaikka emme näe toisiamme .toiveemme ja ajatuksemme kohtaavat meidät tutuissa paikoissa ja tilanteissa omissa olemmekin olemme ain toistemme sielussa.

maarit


Syövän sairastaneena pohdinta kuoleman läheisyydestä on tuttu. Kuukaudessa ehtii laittaa asiansa järjestykseen, testamentti, hoitotahto ym. Yksinasujana kävisin tavarani/paperini lävitse niin että perilliselle jäisi vähemmän vaivaa. Aikaani viettäisin rakkaimpien läheisteni ja ystävieni seurassa, heidän ehdoillaan. Pyrkisin säilyttämään mielenrauhani ja toivon ettei pelko saisi sijaa. Sopu itsensä ja Jumalansa kanssa on tärkeintä.

Hän joka letittää tuulen


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot