La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto



Naisten välinen ystävyys


Kirsi kirjoittaa:
"Minua on pyydetty avaamaan Naisten päivän -tapahtuma. Haluaisin avaussanoissani puhua naisten välisestä ystävyydestä ja naisenergiasta. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä ne muille naisille merkitsevät? Ei miesnäkökulmakaan olisi pahitteeksi."

SISKOT

Nuori aviovaimo istui sohvalla kuumana kesäpäivänä juoden jääteetä vierailulla äitinsä luona. He puhelivat kaikenlaista elämästä, avioliitosta, aikuisuuden velvollisuuksista. Silloin äiti kilisytti jääpaloja lasissaan ja katsoi tytärtään syvälle silmiin. "Älä unohda Siskojasi" hän neuvoi. "He tulevat sinulle vielä tärkeimmiksi, kun vanhenet. Vaikka kuinka paljon rakastaisit miestäsi tai lapsiasi, tulet silti tarvitsemaan Siskojasi. Muista aina tavata heitä silloin tällöin, tee asioita heidän kanssaan. Muista, että Siskot tarkoittavat KAIKKIA naisia, ystävättäriäsi, tyttäriäsi, kaikkia sukulaisnaisiasi. Sinä tulet tarvitsemaan muita naisia. Naiset aina tarvitsevat toisiaan.

Olipas hassu ohje, nuori nainen ajatteli. Enkö ole juuri mennyt naimisiin? Enkö liittynyt parien maailmaan? Olen naimisissa oleva nainen, hyvänen aika! Aikuinen! Totta kai mieheni ja tuleva perheeni ovat ne, jotka riittävät minulle loppuelämäni!

Mutta hän kuitenkin oli kuunnellut äitiään. Hän säilytti kontaktit Siskoihinsa ja sai uusia naisystäviä vuosien myötä. Kun vuodet kuluivat, hän alkoi pikkuhiljaa ymmärtää, että äitinsä todella tiesi, mistä puhui. Kun aika ja elämä tekevät muutoksia naisen elämään, Siskot ovat yksi pysyvä ja muuttumaton asia!

Tässä on tärkeimmät asiat, jotka olen oppinut:
Aika kuluu
Elämä kuluu
Välimatkat erottavat
Lapset kasvavat
Työpaikat tulevat ja menevät
Rakkaus kasvaa ja katoaa
Miehet eivät ole sitä mitä pitäisi
Sydämiä särkyy
Vanhemmat kuolevat
Kollegat unohtavat
Ura päättyy

MUTTA Siskot säilyvät, oli teidän välillänne sitten kuinka paljon aikaa tai välimatkaa. Jos sinun täytyy kulkea yksin, Siskot ovat atkan varrella kannustamassa, rukoilemassa puolestasi, nostamassa inua, puuttumassa asioihin puolestasi ja odottamassa syli avoinna, kun tulet polkusi päähän. Vaikka joskus rikkoisit sääntöjäkin, he kulkevat rinnallasi tai auttavat sinut pulasta.

Tyttöystävät, työystävät, tyttäret, tyttärentyttäret, miniät, kälyt, äidit, isoäidit, tädit, siskontytöt, serkut, kaikki ihanat naiset siunaavat elämäsi!

Terveiset Kirsille tämän Siskot –tarinan välityksellä toivottivat:

Sisko
Maria
Pirkko - vaimo, äiti, mummi, ystävä
Mari
Nina
-Ellu-, Turku
A.T
Female -78
Mare
Eeva
Tepa sisko
Maijastiina
Helen
Merja-sisko
Hiti
Virpi
Hilkka 50v
Heli-sisko
Tiia Arjanne
Susku
Naisverkoston lenkki
Eräs siskoista
Tiiu
Sanna
Anne
Gitta
Nina
Meku

====================

Minusta naisten ystävyys on syvällisenpää kuin esim. miesten. Tavataan vaikka harvoin niin jutut
ovat heti henkilökohtaisia, kerrotaan surut, pettymykset ja ilot. Ei jutella niitä näitä ja mikään ei helpota niin oloa kun kuulee, ettei ystävänkään kilot ole pudonneet, koko päivä tuntuu alkavan paremmin.

Sinkku

====================

Minulla on neljä mahtavaa naisystävää, kokoonnutaan milloin milläkin kokonpanolla ja aina on yhtä MAHTAVAA tavata. Kasvattavia, ihania, rakkaita aarteita ovat ystävät minulle. Elämän kantava voima.

Maila

====================

Naisille on hyvin tärkeää läheisyys. Ja parhaan kaverin kanssa läheisyys on aivan erilaista, kuin perheen tai puolison. Siinä ei ole siteinä veri tai seksi. Siinä ollaan vain naisina ja ymmärretään toisia välillä ihan ilman sanojakin. Siitä saa energiaa. Itse olen kaukana ulkomailla ja tiedän nyt että ystävät tekevät maailmani! Hyvää naistenpäivää Teille upeat naiset! Ottakaamme ilo irti siitä että Meille on nimetty juhlapäivä mutta miehille ei!

Riksu

====================

Naisten välinen ystävyys merkitsee paljon. Moni ystävä on pelastanut päivän pienellä yhteyden otolla, kortilla tekstiviestillä tai soitolla, vaikka ehkä edellisestä yhteyden otosta olisi mennyt vaikka jo puoli vuotta tai vuosi. Mutta yhteys säilynyt kuitenkin.

Pilkkumi

====================

Ystävyys merkitsee turvaa, silloin kun sitä tarvitaan. Taustatukea ja kannanottoja molempia askarruttaviin asioihin. Yhteisiä ilon (ja surunkin) aiheita. Yhteisiä hetkiä, rakkaudella annettuja halauksia, herkkuja ja reseptejä. Ystävyys, hmmm se on energiaa.

Tiinuli

====================

Naisten välinen ystävyys on varmasti ainutlaatuista, sillä se kestää pienen kateuden, arvostelun ja sen mitä emme tiedä, mutta mikä olemassa on. Keneltäkään muulta tätä emme hyväksyisi kuin parhaalta naisystävältämme, sillä itse kukin syyllistymme tähän samaan. Kuitenkin se jokin sinussa on. Onnellista naisten päivää kaikille, myös miehille, sillä onnellinen nainen on iloksi kaikille.

Memmi

====================

Hyvä naisystävä on erityisen tärkeä. Hän on mukana ilossa ja surussa. Hän ei jätä, vaikka välillä en huolieni takia jaksaisikaan ottaa yhteyttä. Hän ymmärtää ja jaksaa olla ystäväni ja hyväksyy minut sellaisena kuin olen.

Kaijuliini

====================

Meillä on 7 naisen piiri, joka esiintyy yhdessä ja käy kerran vuodessa ruskareissulla. sen lisäksi tapaamme usein saunaillassa, illanistujaisissa, lenkillä jne. Yhdellä meistä oli töissä tosi rankkaa, painetta tuli sisältä ja ulkoa. Me 6 muuta järjestimme hänelle yllätysreissun, stressinpurkureissun, haimme hänet aamulla, puimme naamiaisvaatteet päälle ja lähdimme matkaan. Teetimme hänellä monta tehtävää matkan varrella jottei määränpää olisi selvinnyt liian varhain.

Mökillä lämmitimme saunan, hieroimme ja teimme erilaisia hoitoja. Tämän jälkeen syömään ja sitten tanssimaan. Kaiken tarkoitus oli antaa hänelle naisenergiaa kestää tulevat koitokset ja päästä irti stressistä. Samoin me teemme myös kaikille muillekin kun heillä on vaikeaa. Erityisesti syksyn reissun aikana puramme yhdessä toistemme ongelmia, paineita ja kuuntelemme. Toteamme aina reissun jälkeen, että tällä jaksaa taas seuraavat kuukaudet tehdä töitä kotona ja töissä. Lisäksi näissä ystävissä on se hyvä puoli, että voit sanoa suoraan asiat ettei tartte kierrellä ja kaarrella.

Tosi ystävä on se, joka tietää sinusta kaiken mutta rakastaa sinua silti! Tämä toimii meillä, ilman naispiiriämme emme varmaan jaksaisi niin hyvin jokapäiväisiä askareitamme.

Mirkku

====================

Naisten välisestä ystävyydestä puhutaan paljon, sitä on...mutta loppujen lopuksi sitä todella todella puhdasta, paljasta, ihan kaiken kestävää ystävyyttä on kuitenkin harvassa. Kun sinulla sellainen ystävä on, olet saanut aarteen. Se kestää KAIKKI; ilot, surut, tuskat, TUNTEET, menestykset ja menetykset... Se vaatii todella paljon, mutta niin myös antaa.

Ehkä naisen mieli on vähän "koukeroinen"... Tosiystävä muistaa sen sisällä olevan kultakimpaleen silloinkin kun toinen on täys paska. Mielestäni naisten välinen ystävyys vaatii enemmän kuin miesten… Kaksi toisiinsa omistautunutta naista, välillä täydellinen luottamus ja ystävyys. Siinä on voimaa ja naisenergiaa ihan mihin vain. Sen voimilla selvitään KAIKESTA! Terveiset ihanille ystävilleni!

BisaNte

====================

Naisenergia on pehmeänlujaa, maanläheistä ja käytännöllistäkin. Siinä luetaan satuja lapsille, käydään autokoulua ja avaruudellinenkin hahmottaminen sujuu. Verbaaliakrobatiaa, höpöttämistä ja vauhtia. Naisenergiaa on helppo jakaa, se ei käy päälle, mutta sen vaikutukset huomaa kuitenkin. Miehet on paljon jäykempiä. Naisenergialla valitaan vaikka naispiispaa.

Piponkutoja

====================

Minulla on ollut pitkä ystävyyssuhde serkkuni kanssa, joka asuu Saksassa. Olemme lapsesta asti jakaneet salaisuutemme, hyvät ja huonot päivämme. Voimme olla pitkäänkin tapaamatta, mutta aina sisimmässämme olemme lähellä toisiamme. Välillä voimme kiukutella toiselle, jostain tyhjänpäiväisestä tai vakavammastakin asiasta. Mutta silloin kun tarvitsemme todellista ystävää ja tukea aina silloin otamme toisiimme yhteyttä, joko sähköpostilla, skypellä tai puhelimella.

Ja sitten kun näemme, halauksessa on energiaa, joka tuntuu aina yhtä hyvältä, sydämelliseltä, lämmittävältä, välittävältä ja kantaa eteenpäin taas pitkän ajan. Se todellinen ystävyys antaa mahdollisuuden olla juuri oma itsensä ja kohdata toinen toisensa vaikka päivittäin, vaikka välimatkaa olisi kuinka paljon.

Tupuna

====================

Naisten välinen ystävyys on tunteiden sekamelskaa, joskus empatian täytteistä, joskus kateuden kitkeriä sanoja ja joskus tukahduttavia kiukunpurkauksia.

Helinä

====================


Minulla on sellainen kokemus, että naisten välinen ystävyys on sitä, että voi esim. soittaa sille kaverilla, kun oikein ottaa pannuun ja käämit meinaa palaa justiinsa ja kaataa sen koko roskaläjän sinne puhelimeen ja toinen kuuntelee ja ymmärtää. Eipähän tarvii sitten kotona raivota niille lähimmilleen. Toimii se myöskin niin, että ne positiiviset asiat jaetaan ja ollaan ihan oikeesti iloisia ystävän onnistumisesta, ilman kateutta tai muita negatiivisia tunteita.

Naisenergiahan on sitä, että pistää itsensä likoon täysin johonkin tiettyyn projektiin ja onnistuu siinä!

Toivottavasti tässä vähän edes oli eväitä sinun puheeseesi!

Laser

====================

Ystäväni tietää minusta kaiken ja pysyy kuitenkin ystävänäni.

TSIRI

====================

Naisen kokee elämässään asioita, mitä miehet eivät voi kokea. Esim. odotus ja raskaus. Näihin liittyy pelkoja, suruja, fyysisiä kipuja, ja erilaisia tunneherkkyyksiä (mm. hormonien vaikutuksesta). Toinen nainen, joka on kokenut samaa, voi antaa semmoista henkistä tukea, mitä mies ei ehkä pysty, vaikka haluaisikin. Sillä vain se joka on kokenut samaa voi oikeasti ymmärtää mistä on kysymys.

Toki miehen ymmärrys ja tuki ovat kultaakin kalliimmat, mutta joissain elämänasioissa vaan tarvitaan rakkaan miehen lisäsi myös sisaria.

Kaarina

====================

Naisten välinen henkinen sisaruus on upea juttu! Mies ei voi koskaan ymmärtää naista niin kuin toinen nainen toistaan. Vanhemmiten kateuden tunteet häviävät ja kanssasisaren menestyksestä ja onnesta voi aidosti ja pyyteettömästi olla onnellinen hänen puolestaan. Kannustaa ja tukea, olla läsnä ja kuunnella.

Lillukka

====================

Hei, Tässäpä minun naisnäkökulmaani.

Ystävättäret ovat tukena hädän hetkellä ja nauravat kanssani iloiten. Voin tukeutua heihin, kun minulla ei mene hyvin ja he auttavat jaksamaan. Ilossa me nauramme yhdessä itsellemme ja muille sekä näemme asioiden valoisat puolet. Ystävättäret kuuluvat molempiin "ryhmiin", ei voi olla vain ilossa tai vain surussa ystäviä. Toistamme tukien ja toisiimme luottaen jaksamme paremmin eteenpäin. Nauru ystävättären kanssa piristää päivän.

Sinkku

====================

Naisten välinen ystävyys on parhaimmillaan vastavuoroista kuuntelemista ja yhteistä ongelmienratkaisua. Kriisitilanteissa vain toinen nainen voi ymmärtää naisen ajatuksenjuoksua ja näin ollen pystyy tukemaan parhaiten. Naisenergia jyrää silloin kun pitää oikeasti saada jotain merkittävää aikaiseksi - siihen ei miehiä tarvita asioita hidastamaan ja mutkistamaan.

Virve

====================

En voisi pärjätä ilman naispuolisia ystäviä ja sisariani. Toinen nainen ymmärtää monet asiat samoin kuin minä, kun mies näkee asiat ihan eri tavalla. Miehen ja naisen ero on rikkaus eikä samanlaisia tarvitse ollakaan. Mutta juuri siksi tarvitsen naispuolisia ystäviä jakamaan tuntemuksiani ja ajatuksiani. Lähtökohtaisesti he ovat kanssani enemmän samalla sivulla.

Tärkeintä on se, että toinen nainen ymmärtää tunteitasi. Kun kuvailen mieheni loukkaava käytöstä tai asioita mistä tuli pahamieli - ystäväni ymmärtävät! Siis en ole hullu, tyhmä, liian tunteikas tai oikukas.

Marjut

====================

Ystävyys on sitä, että vie toisen lenkille "päätä" purkamaan vaikka olisi koko armaan päivän tehnyt urakalla raskasta työtä.

Ystävä sanoo mielipiteensä suoraan ei mitään nuoleskelua, tyhjää imartelua vaan niin ku se asia on: et vaan ole itse tajunnut.

Lumienkeli

====================

Minulle ovat kaikki parhaat ystävät kaikki kaikessa. Ja heidän kanssa voi puhua ihan mistä asiasta vaan. Ja nais energia porukka on sellainen että lähdetään porukalla välillä vähän irrottelemaan ja pitämään hauskaa iltaa keskenään.

Ellu

====================

Naisverkostoni antaa voimaa, uskoa ja tukea. Joukosta löytyy aina "se oikea", elämän jokaiseen hetkeen, joskus jopa tuplaten ja joukolla. Voin olla luottavaisin mielin, niin surun, ilon kuin epätoivon hetkellä, kun tiedän että tukijoukkoja löytyy! Mikä onni ja autuus olla osallisena tässä "sisarusparvessa"!

Nina

====================

Naisten välinen ystävyys on usein kahdenkeskistä maailmanparannusta ja "sielunhoitoa". Silloin käydään läpi harmitukset ja ilontunteet. Työssä naisten välinen ystävyys on parhaimmillaan toistensa kannustamista, pahimmillaan nokkimista.

Mistä tunnet sä ystävän

====================

Naisen ystävyys on parempaa kuin rakkaus.

Rita

====================

Ystävyys on tosi hyvä; avioeron hetkellä hyvä kuuntelija eikä valitse puoltansa tai ei ainakaan näytä sitä! Vapaapäivän yllätyksenä tulee kutsu saunaan ja jutut jää sinne seinien sisäpuolelle!

Manta

====================

Naisten välinen ystävyys.. hmm erittäin antoisaa voimaannuttavaa ja joskus vähän hermoille käypääkin. Kun ystävän kanssa saa katsoa peiliin ja aina sieltä ei näy hyvää ja kaunista.

Raadollisimmillaankin voi luottaa naisen ystävyyden kestävän tuulet myrskyt ja ne auringonpaisteetkin. Olen iloinen voidessani sanoa, että minulla on hienot ystävät, naisystävät peileinäni, joiden heijastukseen voin luottaa.

Tiinukka

====================

Naiset ja ystävyys

Ne molemmat ovat aivan kärkisijoilla elämässäni. Ovat olleet nyt noin 15 v ajan. Olen juuri 50 täyttänyt, minulla ei ole sisaruksia, sukulaisia hyvin vähän ja omassa perheessä on ollut vain miehisiä jäseniä. Miniäkin vasta pari kuukautta. Niinpä ystävättäreni ovat olleet erittäin tärkeitä tekijöitä mm tasapainon kannalta. Muuten olisin ollut liian miehisessä ympäristössä, koska työkin on ollut tekniikkaan liittyvää.

Olemme "keittiöpsykologialla" yhdessä selvittäneet monet ongelmamme, vertaistukena ollen päässeet monista kriiseistä (kohtuullisen isoistakin) yli ilman kovin suuria vaurioita ja tuoneet kasapäin iloa toisillemme. Mielestäni naiset ovat hyvin merkittävä tai suorastaan korvaamaton voimavara toisilleen ja yhteiskunnalle kokonaisuutenakin.

Naiset ovat lopulta se maailmaa pyörittävä ja pystyssä pitävä, jollei aivan Voima, niin kuitenkin perustekijä. Ne arjen sankarit, puurtajat ja vastuunkantajat perheissä ja työpaikoillakin ovat liian usein naisia. On aivan aliarvostettua se, että saa arjen rullaamaan: lapset ja kodin hoidettua, ansiotyön tehtyä ja huolehdittua siitä miehestäkin (hänenkin urasta) ilman totaalista uupumusta tai kaaosta. Se käy vaativastakin johtajakoulutuksesta ja edellyttää erinomaista organisointikykyä.

Minulla on onneksi muutama läheistäkin läheisempi rakas ystävä, joten en joudu rasittamaan ketään heistä kohtuuttomasti. Edelleen yritän ymmärtää olla pitämättä heitä itsestäänselvyytenä. Naisten keskinäiset välit eivät ole välttämättä lainkaan helppoja, ainakaan työpaikoilla.

Olen siis ehtymättömän kiitollinen ystävilleni kaikesta siitä avusta, tuesta, ilosta ja huomaavaisuudesta, jota olen vuosien varrella saanut. (Viimeksi he tekivät syntymäpäivästäni Universumin ihanimmat.) Hädän hetkellä auttaa jo se, kun tietää, että he ovat olemassa ja vaivojaan säästämättä, mitään kyselemättä valmiita tulemaan apuun. Olen milloin tahansa valmis tekemään kaikkeni heidän puolestaan - aivan vilpittömästi ja totta tarkoittaen sanottuna.

Olen äärettömän onnellinen siitä, että saan pitää heidät elämässäni.

Paula

====================

Jos luulen etten selviä siitä mitä elämä on eteeni tuonut tai jos liekki, jonka palo antaa minulle syyn nousta kaikkiin aamuihin, sammuu...

En käänny takaisin! En jätä lähtemättä! En lakkaa yrittämästä. En unohda sitä ystävyyttä, jonka varaan voi antaa ihmishengen, itkeä katkerat kyyneleet ja nauraa pihakeinussa kuutamolla betonihelvetin ympäröimänä. En unohda heidän ääntään minun nuottieni viivastoilla.

Naisen ystävyys on armolahja!

Taru

====================

Ystävät tuovat elämään niin paljon iloa. Mitä elämä olisikaan ilman yhtään ystävää, yhtään läheistä ystävää. Jo yksikin hyvä ystävä on paljon. Ystävät ovat rikkaus ja heistä kaikista olen todella kiitollinen.

Ystävät kantavat, välittävät ja auttavat. On ihanaa vain olla ystävän seurassa, takkatulen loimussa, ihan hiljaa.

Pienenä tyttönä muistan kuinka sydämen täytti valtava onnen ja ilon tunne kun sain olla hyvien kavereitteni kanssa, vaikkapa esim. uimassa. Ihminen tarvitsee rinnallensa toista ihmistä. Meidät on luotu kanssakäymisiin toistemme kanssa.

Yksikin hyvä ystävä on erittäin paljon ja hänestä tulee olla todella onnellinen ja kiitollinen.

~ Missu ~

====================

Naisten välinen ystävyys on jotakin sellaista, mitä ilman ei voi elää tai elämästä puuttuisi ainakin jotakin tärkeää. Jos hyvää ystävää ei ole nähnyt pitkään aikaan, tulee ikävä häntä ja tarve soittaa ystävälle tai tavata hänet.

Ystävän kanssa vietetyt yhteiset hetket kantavat pitkälle ja piristävät arkea. Mikään ei voi korvata hyvää ystävää. Hyvälle ystävälle voi kertoa niistä asioista, mistä ei voi keskustella oman puolison kanssa. Hyvä ystävä on aina valmis kuuntelemaan ja tukemaan vaikeina hetkinä, mutta iloitsee kanssasi myös silloin, kun sinulla menee hyvin.

Teija

====================

Naisystäviä näkyy kertyvä matkan varrelta samanhenkisistä naisista ja esim. talkootyötäkin tehtäisi välillä enemmän kuin on tarpeen, kun on niin kivaa yhdessä. Se lienee sitä naisenergiaa tai me puhutaan tätienergiasta...

Ekku

====================

Harrastan autourheilua. Vaikka naiset ovat pikkuhiljaa yhä enemmän löytäneet tämän miehisen lajin omakseen, on meitä edelleen mukana vähän suhteessa miehien lukumäärään. Vuosien varrella olen saanut itselleni ystäviä ympäri Suomea. Olemme tehneet itsellemme jonkinlaisen verkoston.

Kisojen välillä emme juurikaan tapaa, mutta sähköpostit kulkevat lähes päivittäin. Netissä tulee roikuttua pitkälle yöhön. Mikäli joku tarvitsee apua - syöksytään paikalle vaikka välimatka olisi pitkäkin. Ja ellei pysty tulemaan paikalle ovat kaikki hengessä mukana. Vaihdamme mielipiteitä laidasta laitaan ja niitä autourheilujuttujakin voi naisten kanssa puhua ihan eri tavalla kuin miesten.

Nainen sorasirkuksesta

====================

Valitettavasti tämä vastaus ei ehkä ole kovin positiivinen, mutta antaa todennäköisesti ajattelemisen aihetta. Minulla oli joskus nuoruudessani yksi hyvä tyttöystävä, johon luotin sataprosenttisesti. Hänen kohdallaan niin kuin monien muidenkin hänen jälkeensä, on toistunut sama ilmiö: nämä "ystävät" eivät ole olleet aitoja, he vetivät maton altani kerta toisensa jälkeen, käyttivät hyväkseen hyväntahtoisuuttani, sinisilmäisyyttäni, puhuivat muuta edessä päin ja toista yhteisille ystävillemme.

Ottivat vastaan minulta kaiken tarvitsemansa avun, mutta eivät koskaan tehneet myönnytyksiä minulle. Parhaat ystäväni ovatkin olleet miehiä. Naisiin en luota pätkän vertaa. Toinen nainen on näemmä aina toiselle susi. Voiko nainen olla KOSKAAN toiselle naiselle täysin objektiivinen, aidosti rehellinen ja myötäelävä. Vilpitön sanan varsinaisessa merkityksessä? En usko alkuunkaan! Aina on mukana kateus, pahansuopuus ja vahingoittamisenhalu. Näin olen minä asiat kokenut. Mutta yksi nainen on elämässäni, jonka tunteista VOIN AINA OLLA VARMA, hänen aitouttaan en ikinä epäile, hänen rakkautensa määrää ja tapaansa, jolla se osoitetaan ja jolla minä siitä vakuutun, ei voi mitata. Hän on äitini.

Birgitta

====================

Naiselle toinen nainen, jos hän on hyvä ystävä on sisar sisarettomalle. Kun vanhenee kuten minä (75 v) Ystävät ja varsinkin Sydänystävät, tämä sisaruus, ovat erittäin tärkeitä - oikeastaan tärkeimpiä asioita Elämässä. Tahdon elää vielä täysillä jok’ikisen päivän ja siksi yritän pitää yllä ystävyyksiäni, joita onneksi on paljon, aktiivisesti.

Annamanna

====================

Itse olen kokenut todelliseksi naisten väliseksi ystävyydeksi sen, että vaikka on välillä pitkiä aikoja - jopa vuosia - milloin ei olla yhteydessä, niin silti kun taas tavataan on kuin olisi eilen tavattu viimeksi. Ja saan ja annan toiselle täyden tuen ja avun ja neuvon mitä kulloinkin tarvitaan puolin ja toisin.

Anu

====================

Hyvä Kirsi,

Kuuntele kappale Ystävät. Susanna Haaviston ja Eija Ahvon duetossa ystävyys kuuluu jokaisessa sanassa. Meille jokaiselle tutulla tavalla siinä kerrotaan miten ystävykset saavat voimaa arjen nauruista ja itkuista ja enne kaikkea toisistaan.

Paras ystäväni 'löysi' yllättäen tämän kappaleen ja soitti välittömästi minulle ja sanoi että nyt löytyi meidän kappale, äkkiä tänne. Naapuriini siinä sitten säntäsin ja silmät kyynelissä kuunneltiin. Samalla kumpikin ajatteli miten joku on voinut tehdä juuri meidän ystävyydestä laulun.

Kiitokset tässä samalla sekä Susannalle että Eijalle hienosta kappaleesta.

Minna

====================

Naisten välinen ystävyys on elämän suola!
Ilman sitä elämästä puuttuisi hohtoa!
Naurut ja itkut jaetaan ja elämä tuntuu mahtavalta!

Viivi S

====================

Minusta naisten välinen Ystävyys on tosi tärkeä.
On kiva puhua niin sanottuja naistenasioita. Suunnitella ja toteuttaa yhdessä kaikkea jännää.
Matkoja, teatteria, ulkoilua ym.

Kertoa pieniä salaisuuksia, lähetellä kortteja ,viestiä ja yleensä pitää yhteyttä. Mitä elämä olisi ilman naisystäviä.

Leila

====================

Minua on onnistanut elämäni aikana saada lapsuudesta asti naisystäviä, jotka ovat kulkeneet matkassa mukana. Joidenkin kanssa olen viikoittain tekemisissä joidenkin vähän harvemmin, mutta aina on ilot ja surut jaettu.

Nämä oikeat ystävät erottaa tutuista siitä, että vaikka olisi välimatkaa tai aikaa olisi kulunut kuinka, niin yhteyden ottoa ei ikinä tarvitse ajatella ja aina ollaan samalla aaltopituudella ja kokemusten jakaminen on helppoa, itsestään selvää. Elämään on tullut ystävä lapsuudesta, nuoruudesta, opiskelusta, lapsien myötä, työstä ja mielenkiinnolla odotan niitä uusia naisia jotka vielä ehtivät elämääni tulla ystäviksi asti jääden.

Memmu

====================

Naisenergia on enemmän naisille kuin miehille ominainen kieli tai lähestymistapa, jolla asioita ei tarkastella pelkkinä asioina vaan niihin liitetään kokemus, arvot ja siten TUNTEET. Tällöin laitat itseäsi "peliin" ja paljastat itseäsi asia- tai ammattinäkökulmaa laajemmalta ja jopa syvemmältä. Ei tätä energiaa toki ole kaikkien naistenkaan kesken.

Sen olemassaoloa edellyttävätkin halu avata omaa näkökulmaa henkilökohtaisemmaksi ja valmius kohdata toiset, jolloin voi löytyä tunteiden yhteistä kosketuspintaa ja mahdollisuus kokemuksen jakamiseen. Nais- ja parhaimmillaan siskoenergia on kokemusten jakamista "lajitovereiden" kesken, ja se kantaa!

Mape

====================

Naiset ymmärtävät toisiaan monissa asioissa paremmin kuin miehet naisia. Ystävinä naiset tukevat toisiaan kuuntelemalla, myötäelämällä, hyväksymällä toisensa kaikkine, rohkaisemalla, antamalla positiivista palautetta ja energiaa. Töissä naisverkosto ideoi parannuksia yhdessä, auttaa toisiaan, pitää hauskaa yhdessä.

Sirpa

====================

Ystävyys on tärkeää, ei sukupuoli. Ehkä on kyse enemmän omista ennakkoluuloistamme, kun tuntuu, että toinen nainen ymmärtää paremmin toista naista kuin mies!

Naisystävää arvostava

====================

Nainen ja mies ovat samanlaisia. Paitsi, että mies ei voi synnyttää ero johtuu siitä, että nainen on luotu miehen kylkiluusta. Miehen tuleekin pitää naisista erityisen hyvää huolta siis omasta kylkiluustaan.

Tytöksi synnytään, mutta naiseksi kasvatetaan. Tytöille sallitaan tunteet ja opetetaan hallitsemaan niitä. Tytöiltä oletetaan kilttiyttä ja tämä johtaa monen asian yhtäaikaiseen hallintaan. Jos pojat kasvatettaisiin kuin työt - maailma olisi täynnä naisenergiaa ja kaikilla olisi turvallisempaa ja hauskempaa.

Matti

====================

Suomen Lähetysseuran kustannusliikkeeltä ilmestyi juuri eilen erittäin kauniskantinen kirja, nimeltään KAUNIIKSI KUTSUTAAN NEITOA, jonka ovat toimittaneet Kristiina Aatsinki, Irja Aro-Heinilä, Päivi Granström ja Maria Laakso.

Se on laadittu juuri naistenpäiviä ajatellen. Se sisältää koko naisen elämänkaaren runoin, lauluin ja mietelmin. Hieno kirja!

Hanna

====================

Naiset ovat ystäviä kuin äidit ja tyttäret keskenään. Naisten välinen ystävyys on täynnä energiaa!

Ritu

====================

Ilman naisystäviäni en olisi enää hengissä. Huomaan että minulla on kahdenlaisia naisystäviä; niitä jotka kriisitilanteessa ottavat sydämestään osaa ja itkevät kanssani eli ovat yhtä avuttomia kuin minäkin. Sitten on toisenlaisia, jotka sanovat: "Surku juttu, mutta mitä nyt voitaisiin tehdä! Katsotaanpa yhdessä!" Kumpiakin tarvitaan - ja on toki pari sellaistakin ystävää, jotka osaavat nämä molemmat näkökulmat. Luojalle kiitos naisystävistä!

Entinen Rööperin ruusu

====================

Naisten välinen ystävyys voi parhaimmillaan olla todella hienoa ja toinen toistansa auttavaa. Vain nainen voi ymmärtää naisen sielunelämää joten jos naisella on jokin ilo tai huoli tahi ongelma niin vain toinen nainen voi sen jutun täysin ymmärtää. Joten kaikki siskot pitäkää huolta toisistanne.

Naisenergiaa

====================

Minulla on useampikin hyvä naispuolinen ystävä, joista jokaisesta voisi sanoa ylistäviä sanoja, niin upeita ihmisiä ovat, kuten myös kaksi sisartani. Koen elämän vaikeuksissa olevani sellaisessa turvaverkossa näiden ihmisten ansiosta, tiedän että minua kannatellaan tuli eteen kuinka vaikea tilanne hyvänsä.

Ensimmäisenä tulee mieleen elämänvaihe yli 10 v. takaa, jolloin sairastuin vakavaan masennukseen. Parhaana apuna siitä selviämiseen pidän hyvän ystäväni ja siskojen aamullisia puheluita, joiden avulla jaksoin nousta ylös. Aamut olivat vaikeita, mutta lapset tarvitsivat äitiä silloinkin. Tunnilta ahdistus lieveni päivän mittaan ja iltaisin olo yhdessä perheen kanssa oli jo kevyempää.

Pari päivää sitten muistin viimeksi kiittää ystävääni tästä asiasta, joka kantaa vieläkin, kuten meidän vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö- ja avunantosopimuksemme. Tiedämme, että meillä on aina kuuntelija ja ymmärtäjä toinen toisissamme.

Heli

====================

Kuten Liza Marklundin kirjan nimikin sanoo "Helvetissä on paikka naisille, jotka eivät auta toisia naisia", naisten välinen ystävyys ja yhteen hiileen vetäminen pitäisi vihdoinkin nähdä luonnollisena naisten väliselle kanssakäymiselle. Meidän naisten tulee olla ylpeitä itsestämme.

Olemme ratkaisevassa asemassa tässä yhteiskunnassa ja on suorastaan loukkaavaa, että vielä tänä päivänä joudumme taistelemaan asemastamme yhteiskunnassa. Minulla on hyviä naisystäviä, joilla on hyvä itsetunto ja kykyä vaikka mihin, valitettavasti osa heistä on joutunut taistelemaan työyhteisössään omasta asemastaan ja jopa taistelemaan siitä, että naiseus saa näkyä.

Lasi samppanjaa hyvässä seurassa on aina tervetullutta ja jos saan naisystäväni naistenpäivänä koolle, kohotamme yhdessä maljan! "lapsi kysyi; "Miksi Jumala loi äidin? Siksi, että Jumalan kädet eivät riitä kaikkialle.."

Siru

====================

ON ihanaa olla Nainen! Naisten välinen ystävyys on Rakkautta ja siitä jos mistä saa naisenergiaa. On ihanaa kun saa olla ystävän seurassa oma itsensä ja jakaa ilot ja surut. Saa itkeä tai nauraa... Yleensä nauramme paljon! Minulla on kaksi "parasta likkakaveria" ja olemme toistemme tukipilareita omalta osin tässäkin elämässä....

Sari 43 v

====================

Naisten välisestä ystävyyden tärkeydestä: Minulla oli ystävätär lapsuudesta saakka. Yli 35 vuotta kestänyt ystävyys alkoi saada kummallisia piirteitä, kun muut ystäväni ja tuttavani alkoivat varoitella minua tästä ystävättärestäni. En aluksi ollut kuulevani varoituksia, mutta kun aikani kuuntelin (muutaman vuoden) ja niitä varoituksia alkoi kuulumaan yllättäviltä tahoilta, myös miehiltä, aloin uskomaan.

Asiat alkoivat "kloksahtamaan" yllättäen paikoilleen, kun otin etäisyyttä. Oli hirveä tunne huomata, että "paras ystävä", "olkapääni", puukotti selkään. Mietin vain niitä asioita, joita oltiin yhdessä eletty ja koettu. Vieläkin kaipaan sitä ystävyyden aikaa, vaikka ei olla vuoteen oltu tekemisissä. Jotenkin naisystävän "pettäminen" tuntuu paljon kamalemmalta, kun vaikka poikaystävä "pettää". Miehiä tulee uusia, mutta naispuolisia sydänystäviä ei tule montaakaan. Onneksi on näitä muita Ystäviä olemassa. Hulluinta tässä on se, että hän lopetti lopullisen yhteydenpidon.

-tarja-

====================

Hei Kirsi! Kerron sulle nyt yhden jutun mikä tuli heti mieleeni, kun luin sanan "naisenergia".
Meille tuli töihin uusi työntekijä, noin 50-vuotias nainen. Tuli Ruotsista Teneriffalle kuntoutusklinikalle potilasavustajaksi.

Oli myynyt oman hyvin menestyvän liikkeensä ja tehnyt sopimuksen miehensä kanssa, että molemmat saavat tehdä vuoden ajan mitä huvittaa, ikään kuin sapattivuosi avioliitosta. Lisa on niin ihana ihminen, kaikki päivät täynnä intoa, rakastaa uutta työtään ihmisten parissa, on ostanut uudet vaatteet, posket punoittavat, hän tuo hedelmiä raportille, halaa ihan vähimmästäkin syystä ja tartuttaa meidät kaikki naurullansa.

On kuin ilopilleri olisi pudotettu vesilasiin ja siellä se sitten poreilee ja pirskahtelee. Siinä meillä aimo annos naisenergiaa, joka on tehnyt meistä kaikista positiivareita, homma luistaa ja meillä on tosihauskaa!

Leena

====================

On ihana omistaa ainakin yksi hyvä ystävä, jonka kanssa voi iloita, surra, suunnitella ja toteuttaa monenlaisia asioita. Ystävälle voi kertoa kaikki asiat niiden oikeilla nimillä, ei tarvitse salata eikä muuttaa mitään. Ystävä ei myöskään koskaan tyrmää syntymässä olevaa kivaa ideaa, vaan lähtee siihen täysillä mukaan. Elämässä on virtaa ja voimaa, kun me tytöt olemme yhdessä, avaamme siipemme ja lennämme korkealle ja näemme edessämme olevat mahdollisuudet ja vielä toteutumattomat unelmat. Unelmista tehdään totta!

Kaisu

====================

Naisten välinen ystävyys on voimavara, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, sillä se on rentouttavaa, kannustavaa ja lohduttavaa.

Naisten ystävyys voi syntyä hiekkalaatikon reunalla, roskiksella, kampaajan tuolilla, naapurissa, työssä, koiraa ulkoiluttaessa, ts. kaikilla on mahdollisuutensa.

Naisystävä voi olla puheliaampi, kauniimpi, rikkaampi, rohkeampi, nuorempi tai vanhempi, pääasia on, että hän on selvästi erilainen kuin sinä itse. Tässä on naisystävyyden juju.

Eläköön naisystävyys!

====================

Naisten välinen ystävyys on syvää kuin valtameri. Ilot, surut ja onnen kyyneleet jaetaan tasapuolisesti. Aina ei tarvita edes sanoja, joskus jopa tieto siitä, että toinen on henkisesti läsnä vaikkei fyysisesti olekaan, tuo lämpimän ja lohduttavan tunteen elämän suurissa tapahtumissa. Hyvä ystävätär ymmärtää ilman suuria selityksiäkin.

Naisenergia puolestaan on vahvaa ja syvää. Kun naiset päättävät jotakin tehdä, niin silloin myös tehdään eikä siinä auta rypistellä. Naisenergiasta myös löytyy se pehmeämpikin puoli. Ei pelkästään raakaa raatamista vaan ajatus kulkee mukana.

A

====================

Nainen toisen naisen ystävänä olen niin suuri asia että sitä ei moni mies oikein kunnolla uskokaan. Minä olen siinä onnellisessa asemassa että minulla on miniä ja paras ystävä samassa paketissa. Me voimme naisten kesken tehdä kaikenlaista, minä tunnen että saan juuri sitä päivittäin tarvitsemaani voimaa juuri tästä edellä mainitusta naisesta.

Mielestäni sellainen ihminen jolla ei ole toista naista ystävänä niin ei hän elä täysillä elämää.

Anu56

====================

Olen yksinhuoltaja jolla on 2 erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Koska pakerran lasten kanssa yksin ja heidän kanssaan tapahtuu paljon, on upeata kun on ystävättäriä jotka jaksavat hakea kanssani apuja ja ratkaisuja milloin koulun kanssa tehtävään yhteistyöhön milloin selviämiseen avioerosta ja ex-palautteesta kuinka olen lapsia hoitanut.

Auttavat minua huomaamaan kuinka paljon olen tehnyt ja teen miten hyvin asiat todellisuudessa ovat ja miten paljon iloa on haasteellisissa lapsissa. Kuinka paljon ihminen oppii kun vain löytää oikeat ihmiset kannustamaan ja tukemaan itseään eteen päin. Kaikista haasteista huolimatta elämä on elämisen arvoista. Aina tarvii naisia jotka auttavat sinua hyppäämään elämässä eteenpäin jotta ei jää liiaksi kauaksi tuleen makaamaan.

Mänta

====================

Hyvät Siskot -

Pidetään aina mielessä, että ME olemme toisillemme aina paras tuki, turva, innoittaja, kuuntelija, ymmärtäjä jne!

Kyllä olisin paljon ahdasmielisempi ja ahdistuneempi, jos en omaisi vallan ihanaa naisverkostoa (=Ystäviä!). Mikään ei vedä vertoja sille, että esim. vaikeista tai noloista asioista voi vapaasti laskea leikkiä (ulkopuolisesta se saattaisi kuulostaa julmalta). Mutta itse asiassa kun asialle voi nauraa - se pienenee välittömästi ahdistavasta lumivyörystä pieneksi kissanpennuksi.

Siskoystävyyksiä tulee vaalia! Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kontaktoinnista pitäisi stressiä ottaa - yhteydenpidon tulee tuntua mukavalta! ps. aika ei unohda ystävyyttä!

Midi

====================

On ihanaa, kun istuu hyvän ystävän kanssa naamatusten tai puhelimessa, saa puhua ja puhua. Ystävä kuuntelee, vastaa ja ennen kaikkea puhuu itsekin kuin puuropata. Iloja ja suruja, itkuja ja nauruja, kaikkea sopivasti sekaisin. Asiat käydään läpi hyvin perusteellisesti!

Kata

====================

Onnittelen Sinua naisystäväni joka aina pidät naisten puolta, et ajattele pahaa naisystävästäsi koskaan, annat hänen puhua mielipiteensä ja toteat että olihan hyvin sanottu. Kiitos kun tänään juuri menet äänestämään jo ennakkoon naista Arkadianmäelle! Olen iloinen kun me naiset pidämme aina toistemme puolta ja hyväksymme juuri sinut omana itsenäsi!

Äänestän naista totta kai

====================

Omalta kohdalta voinen sanoa miten mahtava on omata tosi naisystävä. Minulla on ollut sellainen 55 vuotta ja meidän ystävyys vain jatkuu .Olemme nyt 62-vuotiaita olemme tukeneet toisiamme niin tyynet kuin myrskytkin olemme molemmat jääneet leskiksi ja siinä olemme olleet toisiemme tuki ja ilman tällaista tosi ystävää olisi ollut vaikeampi selvitä siitä surusta.

Nyt vietämme paljon vapaa aikaa toistemme seurassa se mitä meillä on koska olemme kumpikin yrittäjiä ja lapsemme ovat maailmalla. Tällainen ystävyys on todella kullan arvoinen.

Ystävät

====================

Tämä kuuluu varmaan siihen energiaa -osastoon.
 
Äitini on kasvattanut minut niin, että nainen pystyy mihin vaan. Hän toimii oppinsa mukaisesti, minkä vuoksi häntä suuresti ihailen. Hän on niin aktiivinen ja tehokas, että itselläni on suorastaan paineita pystyä samaan.

Pari vuotta sitten muutin asuntoon vanhassa kerrostalossa ja sain olohuoneeseeni vanhan kristallikruunun. Äitini kanssa pesimme kristallit ja ajattelimme odotella, että veljeni tulee kruunun asentamaan, kun piti yhdistellä johtoja ja kruunu oli aika painavakin. Minä en kuitenkaan jaksanut odottaa ja kasasin asunnossa olevista huonekaluista tornin, jota äitini piti pystyssä samalla kun minä kannattelin itseäni ja kruunua. Isäni neuvoi puhelimessa miten johdot yhdistetään. Näin tuli kruunu ripeästi asennettua ja on yhä paikallaan.

Kun äitini käy kylässä, yhdessä ihailemme, että onpa hyvin asennettu kruunu.

Hansu

====================

Syvää ja lämmintä yhdessäoloa, auttavaa kättä ja tukevaa olkapäätä nojattavaksi. Iloa ja surujen jakoa. Elämän aurinko ihan vain hiljaisellakin hetkellä. Sydämessäni perheenjäsen.

Heltsu

====================

Naisystävät ovat minulle elämän ehto ja henkireikä. Ilman heitä en jaksaisi. Siinä 3-kympin nurkilla huomasin heidän tärkeyden. Ehkä sekin on iästä kiinni. On minulla aviomieskin, mutta on paljon asioita, joita vain naiset ymmärtää.

Neitsyt 35v.

====================

Vinkki, vinkki Kirsille! Tutustu Stefan Einhornin kirjaan "Aidosti kiltti".

Sain itse sieltä runsaasti hyvää aineistoa vetäessäni samanhenkisen tilaisuuden ystävänpäivänä naisille. Meidän teema oli "myötäeläminen".

Maria E.

====================

Tutustuin ystävättäreeni 7 vuotta sitten ja siitä lähtien olemme olleet kuin paita ja peppu. Soitamme useita kertoja päivässä toisillemme, tapaamme melkein päivittäin ja teemme huikeita asioita yhdessä. Kaikki mitä olemme suunnitelleet - olemme myös toteuttaneet - ei sen vuoksi, että olisi pakko, vaan koska se on niin mahtavaa. Saamme aina tukea toisistamme ja annamme energiaa toisillemme. Periaatteena on aina "kaveria ei jätetä".

Olen huomannut kuinka yhteiset ystävämme ja tuttumme ihmettelevät meidän jaksamista (maratonit, Finlandia-hiihdot, jokavuotiset vaellukset Lappiin, ratsastusleirit, avantouinnit, ym. ym. ym.) ja nykyisin he ovat hengessä mukana ja kyselevät mikä on seuraava projekti.

Nuoruudessani minulla ei ollut hyvää tai ns. parasta ystävää vain kavereita ja tuttuja ja näin keski-iällä saatu mahtavan ihana ystävyys on enemmän kuin mitä ikinä olisin osannut toivoa. Ei ole asiaa tai aihetta mistä ei voisi keskustella - avaudumme aina toisillemme ja tuemme toisiamme. Mikään ystävyys ei ole ystävyys ellei myös erimielisyyksiä olisi ja joskus naurammekin riidoillemme, kun emme edes muista riidan aiheita.

Pullero

====================

En olisi selvinnyt useista elämäni karikoista ilman hyvien naisystävieni antamaa tukea, keskusteluapua ja erilaisten näkökohtien tuomaa laajempaa katsantokantaa ongelmiin. Tuttavat kenties vaihtuvat, mutta aidot ystävät jäävät ja mikä tärkeintä - heihin voi luottaa. Ei tarvitse esittää mitään ja voi olla negatiivinenkin, ilman että tarvitsee pelätä ystävyyden menettämistä, tulee hyväksytyksi kaikissa mielentiloissaan. Miesten osoittama "ystävyys" on useinkin tarkoituksenhakuisempaa, eikä ole läheskään aina vailla taka-ajatuksia. Jokainen voi tämän ymmärtää, kuten haluaa, peilaten omia kokemuksiaan.

Ystävyyttä ylistävä

====================

Tätä kaikkea arjen pyöritystä ei jaksa ilman toisten naisten naisnäkökulmaa, huumoria, kannustusta, tietoa siitä, että naiset todella on naisia niin kuin miehet ovat miehiä. Tämä maailma ei pyörisi ilman naisenergiaa, naisten organisointikykyä, naisten laajakatseisuutta, naisten fiksuutta. Mutta näitä asioitahan ei voi puhua kuin naisten kesken, pilke silmäkulmassa, miehiä toki samalla arvostaen. Eläköön me naiset!

Leijonaäiti 75

====================

Tässäpä vinnkejä -

Luin kesällä Ursula Markhamin kirja "Naisille, jotka eivät auta toisiaan on varattu paikka helvetissä". Allekirjoitan kirjan jokaisen lauseen- tosin kirjassa on myös positiivisena sanomana se, että mm. Hilary Clinton on saanut voimaa naistukiverkostolta- eli naistenKIN on mahdollista tukea toisiin, kun vain se jyvä / idea löytyy.

Miehille verkostoituminen, toisten tukeminen on luontevampaa ja sillä on pidemmät perinteet saunailtojen talkoiden ym. muodossa - naisille sen sijaan on tyypillisempää vertaileminen ja KADEHTIMINEN...

Anteeksi vaan - ja joidenkin naisten on vaikea tukea aidosti toisiaan. Esim. kotiäiti vastaan uraäiti vastakkainasettelun ovat naiset itse luoneet.

Samoin moni nainen vastustaa subjektiivista päivähoito-oikeutta - vaikka tämä laki auttaa nimenomaan naisia perhe-elämässä jaksamiseen.

Työelämässä varsinkin naisvaltaisilla hoitoaloilla vedotaan resurssipulaan – erityisesti terveydenhuoltoalan naisten keskuudessa - vaikka tosiasiassa on kysymys asenteesta ja palveluhalusta. Naisten ei tulisi itse vaikeuttaa omia asioitaan negatiivisella asenteella. Kun on positiivinen imago omasta ammatista päättäjätkin suhtautuvat palkkapyyntöihin positiivisemmin. Hyvin tehdystä työstä on helpompi pyytää lisää palkkaa. Ei saa antaa periksi olosuhteille - vaan pitää ITSE luoda YHDESSÄ paremmat olosuhteet.

Naisten kesken tarvitaan entistä enemmän laaja-alaista, avarakatseista ajattelua tarvitaan - naisten tulisi osata ajatella myös naapurin menestystä - auttaa, tukea, lohduttaa - eikä vain itseään. Moni nainen tarvitsee toisten naisten tukea - jopa ihan lähellä saattaa olla apua tarvitse kanssasisar.

Naisten tulisi oppia tukemaan toisiaan siinä on vielä tehtävää.

Vahva nainen jää helposti yksin- kuten myös heikko nainen - surullista, mutta väittäisin että SUOMESSA hyvinkin totta.

Silti - tukijoukot, tukiverkostot on mahdollista löytää - vahvaitsetuntoisten naisten joukosta.

Naiset - verkostoitukaa - luottakaa toisiinne. Tukekaa enemmän toisianne. Iloitkaa omasta ja toistenne menestyksestä!

Katriina R

====================

Naisten välinen ystävyys on välitöntä, hauskaa, joustavaa, auttavaista, antoisaa ja pysyvää hamassa vanhuudessakin.

Nainen

====================

Paras sydänystävä on kultaakin kalliimpi.
Hän ymmärtää ja kuuntelee niin ilot kuin surutkin.
Hän hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.
Hänen seurassaan on hyvä olla.
Hän, nainen, on ystävänä läpi elämän, äitinä, siskona, ystävättärenä tai mummona.

Hessutyttö


====================

Hei Kirsti "sisarten" välinen kateus kaataa monta hyvää asiaa

En osaa kertoa miten siitä puhuisi. Ehkä voi sanoa että kateuskin on luvallinen tunne ja että se tunnistettaessa pienenee ja voimme auttaa toisiamme. On vain niin kovin moni hyvä asia kaatunut kateuteen. Kerro siitä mitä voimme tehdä kun oma kateutemme meidät yllättää ja mitä voimme sanoa kun huomaamme ystävän tai työtoverin kateuden yllättävän.

Minusta asia on niin tärkeä että sitä ei voi sivuuttaa.

Marge

====================


Muutama sana ystävyydestä ja naisenergiasta.

Kasvoin siihen jo lapsena äitini ja mummoni hoivissa. Mummo oli äitini anoppi. Olen saanut säilyttää kaikki hyvät koulu- ja opiskeluaikaiset tyttökaverini. Vuosikymmenien
jälkeenkin monet ovat auttaneet selviytymään vaikeista paikoista.

Välimatkat ja kuluneet vuodet eivät ole muuttaneet mitään. Nyt olen elänyt ulkomailla jo melkein 30-vuotta. Ja täälläkin löydän samaa "naisenergiaa".

On ihmenainen, anoppini, joka opetti maan kielen ja tavat kädestä pitäen. Muutama ystävä ja tytär,
jota voi melkein sanoa ystäväksi myös. Niin ja tytön tyttö, joka auttaa leikkimaan ja luomaan taas.
Ystävyys syntyy siitä, että tehdään jotain yhdessä...

Yleensä naiset ovat aina kaikkina aikoina puhaltaneet samaan hiileen. Jos vain ei tule kateus
tms. väliin?

Maija

====================

Nainen: Ota omiin käsiisi elämäsi!

Hyväksy itsesi kokonaan! Jokainen on sankari omilla arvoillaan. Kärsimykset kirkastavat kruunua. Avara näköala avautuu hankalien nousujen jälkeen.

Liisa

====================

Ensimmäisenä, kun puhutaan naisten välisestä ystävyydestä, tulee mieleeni sanonta: Nainen on naiselle susi.

Tämän olen valitettavan usein joutunut todeksi toteamaan. Johonkin määrättyyn pisteeseen asti naisten kanssa voi olla ystävää, mutta jos kerrot omia arkoja asioitasi, voivat ne tulla vastaan tämän ystävän suusta hyvinkin ivallisena kommenttina kun hänellä on huono päivä.

Olen työskennellyt naisvaltaisissa työpaikoissa, sairaanhoitaja kun olen ja sieltä varsinkin ovat nämä karvaat pettymykset tulleet todistettua.

Syynä näihin voivat olla kateus, ihan mistä tahansa. Joskus jopa siitä, että mieheni osti auton eri liikkeestä kuin työkaverini mies oli työssä. Tästä seurasi työkaverin mykkäkoulu moneksi kuukaudeksi, kunnes joku ns. ystävällinen kertoi minulle syyn. Miksi tämä ihminen ei voinut kysyä asiaa minulta? Olisin voinut kertoa heti, että siinä toisessa kaupassa olevat autot olivat väärää merkkiä miehelleni, eikä suinkaan mikään henkilökohtainen loukkaus hänelle.

Nyt vanhempana, eläkkeellä ollessani olen yrittänyt luoda myös suhteita naisiin. Vaikeaa se on vieläkin. Usein asioista puhuminen menee kilpalaulannaksi vaivoista ja kolotuksista taikka kilpailuksi kuinka ajoissa on kylvänyt kukan siemenet tai kuinka monet sukat on neulonut.
Nämä ovat asioita, joita minun naisenpääni ei millään opi ymmärtämään. En varmaan saa koskaan sydänystävää naisesta. Miehistä kylläkin, siis ihan pelkkiä ystäviä. Oma aviomies minulla on, mutta silti myös ystäviä miehissä.

En osaa sanoa olenko isokin poikkeus naisten joukossa, jos olenkin vain hyvä "jätkä". Parhaimmillaan naisenergian olen tuntenut silloin kun työparinani on ollut ihminen, jonka kanssa työajatukset ja tekotavat sekä nopeus ovat olleet samaa luokkaa. Onhan sairaanhoitajan pystyttävä tiimityöskentelyyn, siihen yleensä pystytäänkin ainakin tyydyttävästi. Mutta enää en näillä tiedoillani yrittäisikään ystävystyä työtoverin kanssa, vaikka hän olisi työssä kuinkakin kiva.
Naisystävyys on parasta silloin kun se kohdistuu jonkin tietyn harrastuksen pariin ja pysyy aika tiukasti vain niissä raameissa.

Ulla

====================

Naisenergia ja naisten välinen ystävyys - voivat olla joillekin miehille "täyttä hepreaa". He vähättelevät ja tahtovat käsittää asian väärin, koska olettavat, että me naiset lyttäämme ja haukumme vain heitä "luomakunnan kruunuja", ja laittaisimme kallisarvoisen naisenergiamme ja hetket jolloin "parannamme maailmaa" naisystävien kanssa - miesväen mollaamiseen. Miehet ovat kaiketi juuri tuollaisella asenteella niitä "putkiaivoja". He eivät voi/tahdo käsittää miten me naiset saamme ystävyydestä sitä kallisarvoista "Naisenergiaa", josta saamme voimaa pilvisenäkin päivänä nähdä auringonpilkistyksen.

Naistenpäivää eivät miehet jostain syystä tahdo arvostaa ja se tuntuu harmilliselta. Mitä se on miehiltä pois - jos yhtenä päivänä kaikki naiset saavat oikeuden juhlistaa olemassaoloaan, sillä kaikilla ei ole lapsia ja sikäli äitienpäivää omakohtaisesti juhlittuna vietettäväksi. Naistenpäivä on päivä meille kaikille ihanille naisille!

Kirsikka

====================



Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot