Ma 24.4.Pertti, Albert, Altti, Albert,...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
UteluarkistoUtelu: MINKÄ NEUVON ANTAISIT NUORELLE ITSELLESI? Jos nuori sinä istuisi pöydän toisella puolella, niin miten ohjeistaisit hänet tulevia vuosia varten?"


Vastauksia 176 kplÄlä anna tehdä itsellesi mitään pahaa. Jos seurassa huomaat, että tilanne kääntyy hankalaksi (odotettavissa esim. tappelua) lähde pois. Älä petä ystävää - jossain vaiheessa hän voi olla ainoa, joka auttaa sinua.

Isän tipuKaikki koulutus on plussaa. Vaikka et nyt innostuisikaan koulusta, se antaa sinulle VAPAUSASTEITA tulevia valintojasi varten. Toivon nimittäin sydämestäni, että löydät Oman Juttusi. Sitten voit zoomata koulutustasi sen mukaan. Ensin on kuitenkin saatava hyvä pohja, jotta pääsee jatkoon. Annan sinulle täysin vapaat kädet hankkiutua mille tahansa alalle, jos vain koet sen omaksesi - haluan että olet onnellinen omalla tavallasi. Tämä koskee kaikkia muitakin elämäsi osa-alueita: elämänfilosofiaasi, parin valintaa (jos olet homo, älä pelkää vaan kerro, hyväksyn sen täysin). ELÄ! Rakasta muita niin kuin minä rakastan sinua.

PirjoliisaOle järkevä ja opiskele kunnon ammatti. Suomessa siihen on hyvä mahdollisuus.

ÄitiOta Jeesus omaksi Vapahtajaksesi ja auttajaksesi jo nuorena. Tavoittele unelmiasi äläkä anna muiden epäuskon ja arvostelun lannistaa! Löydä omat vahvuutesi ja kehitä niitä. Olet kiva ja herkkä nuori nainen ja rakastamisen arvoinen.

HillamarjaUsko omiin kykyihisi ja uskalla tarttua uusiin mahdollisuuksiin.

TuulaSanoisin itselleni että hanki perhe, lapsi nuorempana, älä odota että olet 35. Laita rahaa säännöllisesti säästöön, vaikka vähänkin kerrallaan, ei koskaan tiedä milloin siitä olisi hyötyä. Hanki itsellesi "täsmällisempi" ammatti. Nauti elämästä enemmän ilman biletystä ja juhlimista.

SuziOpi kommunikoimaan. You learn to relate to other people. Deversify.

Pirjo, New YorkElämä on liian lyhyt riitelemiseen, asenne ratkaisee aina, koskaan ei saa antaa periksi, muista että olet itsekin elämäsi aikana kaiken ikäinen (et esim. ikuisesti nuori ja terve), kuuntele, yritä ymmärtää muidenkin mielipiteitä ja näkökulmia, juttele, puhu,

elsaLuota siihen että elämä kantaa. Vaikeuksia kyllä tulee, selviät niistä maalaisjärjellä ja luottamalla sekä itseesi että toisiin ihmisiin, äläkä unohda Luojaasi, sillä hän haluaa sinulle hyvää. Iloitse aina kun voit, jaa iloasi muille - se kannattaa! Juhli pieniäkin asioita - niin elämässäsi arjen lisäksi paljon kohokohtia. Älä väheksy pieniä alkuja, niiden päässä voi olla jotain suurta. Kohtele aina lähimmäistäsi kuin itseäsi - koskaan et tiedä mihin uusi ihminen sinua matkallasi vie. Ole oma itsesi - olet parasta mitä sinulla on, olen sinusta ylpeä!

MerjaHymyile ja kiitä, niillä pärjäät!

Mummoni ohjeOle rohkea, nauti elämästä. Lähde ajoissa... huonosta avoliitosta ja ole aina ajoissa paikalla. Rakasta rohkeammin ja näytä se. Älä anna kenenkään lannistaa sinua. Ole armollinen itsellesi ja nauti elämästä, koska sinusta tulee erittäin upea nainen.

AnneRehellisyys. Sydän tietää. Arvosta itseäsi ja muita. Kunnioitus. Nöyryys elämän edessä, mutta kuitenkin suurten asioiden tavoittelu.

BisaNteVoi pojat että sanoisin asioita, vaikka en tiedä, olisivatko neuvot menneet perille. Kannattaa miettiä hetken, mitä tekee ja keiden seurassa, sillä ihmiset vaikuttavat koko loppuelämääsi, ellei muuten niin pääsi sisäisesti. Rajuja tunteita ja tapauksia ei ikinä unohda. Säästä itseäsi sille ihmiselle, jonka todella oikeasti uskot olevan sen arvoinen ja kenties tulevaisuutesi ja elämäsi kumppani. Pidä huolta terveydestäsi, kaikki tekosi vaikuttavat pitkälle. Harrasta.

SirdaIstuhan hiljaa ja kuuntele koulussa opettajaa ja keskity vain opetukseen. Käy koulu loppuun.

JussiUsko itseesi, älä epäröi kysyä kun olet kysymysten äärellä. Elämä kantaa! Ota elämä vastaan ilolla ja pyydä apua kun sitä tarvitset. Älä paini yksin ongelmien kanssa. Rakasta itseäsi ja ole hyvä itsellesi. Tee asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä. Muista myös auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat.

MamuliLuota itseesi ja kuuntele muita.

ElinaPidä puolesi älä anna ihmisten käyttää sinua hyväkseen. Mieti että kaikella mitä nyt teet on vaikutus sinun tulevaisuuteesi ja sitä kaikkea voidaan käyttää sinua vastaan. Nuku aina yön yli ja päätä sitten.

PullukkaNauti jokaisesta hetkestä.

ABC1. Tutustu itseesi ja löydä hyvät ja huonot puolesi. Yritä parantaa huonoja ominaisuuksiasi parhaasi mukaan.
2. Tutustu moniin eri ammatteihin ja työtehtäviin ennen kuin valitset urasi. Muista, että voit aina vaihtaa alaa ja kouluttautua uudelleen mikäli valitsemasi ammatti ei tunnu hyvältä.
3. Tee se minkä lupaat, näin saat ihmisten luottamuksen. Älä lupaa mitään, mitä et aio tai voi toteuttaa.
4. Opi pitämään itsestäsi. Kelpaat juuri sellaisena kuin olet.
5. Kulje omia polkujasi, vain niin löydät oman juttusi elämässä.
6. Tartu tilaisuuteen sen sattuessa kohdalle. Se menee yleensä hetkessä ohi.
7. Nauti arjen pienistä asioista päivittäin. Aamukahvin tuoksusta, sateen ropinasta, syksyn tuoksusta...

Seuraavat vuodet tulevat kulumaan todella nopeasti. Muista toteuttaa haaveesi ja unelmasi ennen kuin olet liian väsynyt tai vanha lähteäksesi sille "maailman ympäri"-matkalle.

RailisSanoisin: Olet yhtä hyvä kuin muutkin ihmiset, älä usko niitä, jotka muuta väittävät. Luota itseesi enemmän - ja päästä ihmisiä lähemmäs itseäsi! Muista, että jokainen erehtyy välillä, niin sinä kuin muutkin, se ei merkitse maailmanloppua. Ja jos/kun kompastuu matkallansa, pitää nousta ylös ja jatkaa elämää.

Nyt mittarissa 80 vuotta.Luota tulevaan, panosta opiskeluun, rakasta täydestä sydämestäsi. Niin ja valitse tekstiilityö valinnaisena oppiaineena.

HeippanaUsko rakkauteen. Ole oma itsesi. Tee niitä asioita, joita rakastat. Älä odottele muita, kulje vaan rohkeasti omaa polkuasi. Tee lapsia, kun vielä voit... ei ne olekaan niin kauheita kuin luulet.

RouhuJuha Vainion "Sellaista elämä on" laulun sanoissa on ohjetta nuorelle vastaisuuden varalle - laulun mukaan itkee myös nelikymppinen ja tiedän kokemuksesta, että itkee vielä ainakin viisikymppinenkin ...

VadelmaVaikket haluaisikaan opiskella paljon, niin kuitenkin sen verran, että jokin ammatti pitää hankkia. Oppivuodet eivät mene hukkaan, ja työssä kerkiät olla loppu elämäsi. Pidä ystävä-, ja perhepiirin välit hyvinä, niin saat aina tukea ja apuja tarvittaessa. Eli läheisten tuki, opiskelu ja työasiat kuntoon, niin on hyvä jatkaa elämää.

yx äitiLuota itseesi ja kuuntele sisäistä ääntäsi; suojele itseäsi, äläkä yritä yli voimiesi - joskus voit luovuttaa jos toinen ei tee omaa osuuttaan yhteisessä yrityksessä, on kyse sitten pari- tai ystävyyssuhteesta.

kokemus ei koveta, vaan herkistääKertoisin nuorelle minälleni: olet kaunis ja upea juuri tuollaisena kuin olet! Lakkaa murehtimasta muiden mielipiteitä, vertaamasta itseäsi muihin ja soimaamasta turhaan itseäsi.

HannaOle aina rehellinen itsellesi ja muille. Ole aina luonnollinen oma itsesi, koska se on kaikkein helpointa ollakin. Kunnioita vanhempia ihmisiä, koska heillä on aina elämänkokemusta enemmän kuin itselläsi. Se, mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä hyvin, ainakin omien rajojesi puitteissa. Tärkeintä ei ole, mitä tekee, vaan miten. Ota vastaan vastukset elämässäsi haasteina ja mahdollisuuksina. Ajattele ja toimi elämässäsi positiivisesti, sillä siitä muodostuu silloin luontaisesti itsellesi myönteinen elämänasenne. Suuriinkin tuloksiin on yleensä helpompi yltää pienin askelin kerrallaan, kun on valmis ponnistelemaan! Ole avulias ja auttavainen, sillä jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!

EfraimHyvä Taina, elämässä tulee suuriakin vastoinkäymisiä. Niistä ei saa lannistua. "Mikä ei tapa, se vahvistaa". Vastoinkäymisten lomassa koet myös suurta onnea. "Paistaa se aurinko joskus risukasaankin".

TainaTee omasta elämästäsi omannäköinen, luota itseesi ja tekemisiisi, älä suorita elämää vaan elä se.

KristiinaÄlä huolehdi niin paljon, vaan anna asioille aikaa järjestyä itsekseen.

HanneleArmahda itsesi. Älä yritä väkisin. Saat sen, mistä luovut. Mitä enemmän vakuutat, sitä vähemmän vakuutat. Sinä riität juuri tuollaisena kuin olet. Rauhoitu ja nauti hetkestä.

IsmoOle rohkea ja tee kaikkea, mitä haluat! Rakasta ja rakastu, anna kaikkesi. Luota huomiseen, arvosta jokaista ihmistä ja kohtele hyvin. Olet paras oma itsesi! Anna itsellesi anteeksi ja rakasta Jumalaa.

SinisiipiOle rohkeampi ja älä murehdi asioita niin kauheasti!

SinipiikaAinoat ihmiset, jotka eivät koskaan epäonnistu ovat niitä jotka eivät koskaan yritä mitään.

MaaritTämä on todella helppo, neuvoisin itseäni opiskelemaan kunnon ammatin ja ryhtymään asuntosäästäjäksi.

VadelmaUsko itseesi, sillä sinussa on kyky tulla siksi mitä ikinä haluatkin. Et tiedä sitä vielä mutta 20 vuoden päästä voit nähdä sen. Toivo vain sitä minkä voit itse toteuttaa. Rakkaus tuo elämään tarkoituksen, muista rakastaa itseäsi, sillä se mahdollistaa suuremman rakkauden ympärillesi. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo ja rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

HabaOle aina oma itsesi, älä kukaan muu. Ajattele aina ennen kuin teet tai sanot jotain, miltä sinusta itsestäsi tuntuu, jos olet vastaanottamassa jotain sanallista viestiä tai teon kohteena.

RiittaMalta hetki, älä kiirehdi. Elämää on vielä tulossa. Kaikkea ei tarvitse saada ja tehdä heti.

MantariiniElä päivä kerrallaan ja rakastaen. Maksa laskusi, ulkoile ja nauti.

HelinäPidä äitiyslomien päälle hoitovapaata mahdollisimman pitkään! Älä hötkyile. Muista, että lapset ovat lapsia vain hetken.

MummeliOle rohkea. Luota itseesi ja tee niin kuin sinusta tuntuu. Älä myötäile ihmisiä jotka vaikuttavat vahvoilta ja pelottavilta omine vahvoine ajatuksineen, he juuri lopulta arvostavatkin sitä että sinulla on oma tahto ja näkemys. Ja toiseksi, halaa niin paljon kun voit!

HansviliNeuvojen antaminen nuorille on aina hyvin kyseenalaista. Miten hyvin me itse otimme onkeen vanhempien ja viisaampien neuvoja aikoinaan?

Itse olen omilleni yrittänyt sanoa, että tärkeintä on aina pysyä itsensä, omantuntonsa ja oikeustajunsa kanssa sovussa. Tärkeintä on kuunnella sydämensä ääntä, ja tehdä asiat niin kuin ne hyvälle ja oikealle tuntuu, ja niin että ei vahingoita itseään eikä muita. Elämä on etsimistä ja löytämistä. Koskaan meistä ei tule valmiita, mutta mahdollisuus kasvaa ja tulla hieman paremmaksi meillä kaikilla on, jos niin haluaa. Kaikki tarpeellinen meissä kuitenkin on aina valmiina.

RitiriiNämä kaksi neuvoa olen antanut omille lapsilleni:
- Älä koskaan kadehdi naapurisi iloja kun et tiedä hänen salaisia surujaan!
- Aina on olemassa ihmisiä joilla on asiat paremmin kuin meillä mutta aina on myös ihmisiä joilla on asiat huonommin kuin meillä!

Marja-RiittaPidä huoli terveydestäsi. Osoita läheisillesi, että he ovat sinulle tärkeitä. Nauti ruuasta, kun sen aika on, ja syö kohtuudella. Asu ulkomailla. Usko, että sinun aikasi kokea elämää, tulee, kun sen aika on. Älä tee asioita, joihin et ole vielä fyysisesti tai henkisesti valmis. Ole kiitollinen ja keskity hyvään.

HeidiSinä varmasti tulet tekemään virheitä ja sinusta itsestäsi riippuu miten tulet ottamaan ne. Otatko opiksesi, vai jäätkö surkuttelemaan niitä, suosittelen ensimmäistä.

MamaAINA KANNATTAA YRITTÄÄ!

OnnistaahanVain sinä itse olet vastuussa omasta elämästäsi ja päätöksistäsi. Ei kukaan muu. Toimi sen mukaisesti, myös huomioidessasi muiden ajatuksia.

soloOta asiat rennommin

TainaKun olet tekemässä opiskeluvalintaa, tee rohkeasti oma valintasi kuuntelematta muiden toivomuksia ja käskyjä. Kyse on omasta elämästäsi, valitse unelma-alasi ensin, huomaat kyllä nopeasti jos valitsit väärin ja ehdit vielä vaihtamaan

Väärin valittuPahat ajat menevät ohi. Sinnittele.

TiinaPoikaseni. Elämä on kivaa.
- Kunhan vain muistat ottaa kopin, kun pallo tulee kohti. Ja muista. Mahdotonta ei ole, on vain mielikuvituksen puutetta. Rakastan sinua!

KujuUskalla kysyä asiasta kuin asiasta. Se helpottaa elämää.

EmmiElä elämäsi kuten olet suunnitellutkin ja nauti jokaisesta päivästä ja elämän pikkuasioista. Kuten minä olen tehnyt koko ajan ja huomannut että isotkaan vastoinkäymiset ei kaada kun on monta pientä onnistumista pitämässä pystyssä. Rakasta miestäsi ja muista joka ikinen päivä, että hän on ainutlaatuinen, näin rakkaus kukoistaa teillä ja lapset ovat tasapainoisia ja onnellisia.

KatjaÄlä pelkää. Usko itseesi, sinussa on enemmän potentiaalia kuin ikinä uneksitkaan. Yritä kaikkea, äläkä häpeä epäonnistumiasi, opi niistä. Yritä uudelleen. Minä rakastan sinua.

Missu W.Kuuntele sydäntäsi ja toimi sen mukaan. Älä anna muiden odotusten ohjailla toimintaasi.

HelskyEtsi! Sillä etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.

Anna-Leena"Anna asian hautua aina yön yli, ennen kuin teet ratkaisusi" (Olis jäänyt monta huonoa siirtoa tekemättä, jos olisin noudattanut aikanaan)

elämä opettaaÄlä kadota itseäsi toisten toiveisiin.

Lost and foundTee se, minkä koet olevan oikein. Jos teet väärin, anna itsellesi anteeksi, ja yritä ottaa opiksi. Pidä huolta itsestäsi, niin olet onnellisempi ja muille mukavampi. Älä mieti, mitä muut sinusta (ja ulkonäöstäsi) ajattelevat. Mitä he ajattelevat, sitä et oikeasti voi tietää, eikä sinun tarvitsekaan. Ole positiivisen utelias elämälle!

PaulaÄlä mieti mitä mieltä toiset ovat, tee unelmistasi totta! Älä kuuntele muitten mäkätystä, valitse positiiviset kaverit itsellesi. Luota itseesi, näe ja koe maailma, usko huomiseen ja kunhan et tee pahaa itsellesi tai muille, mitään laitonta, saat tehdä ihan mitä sinua huvittaa! ;) Tee omat päätökset, älä annan muiden viedä....... NAUTI ELÄMÄSTÄ!

BenitaOle rohkeampi ja vastusta kiusauksia. Ole niiden ystävien kanssa joiden todella haluat olla. Unelmoi ja toteuta unelmaasi rauhallisesti. Mene rohkeasti kohti unelmaa. Jätä äidin haukkumiset ja ongelmat omaan arvoon ja hae tukea opettajilta ja muilta luotettavilta läheisiltä. Elämä ei ole kiinni siitä onko sinulla poikaystävää. Ne ehtii myöhemminkin. Älä ota alkoholia, vaikka siitä tuleekin hyvä olo vähäksi aikaa. Älä aloita tupakanpolttoa. Ymmärrä, että siitä tulee elämänikäinen riesa, etkä välttämättä pääse siitä koskaan eroon. Pyri opiskelemaan juuri sitä alaa, jonka haluat, äläkä usko niitä läheisiä, jotka haluavat vain nopeasti päästä sinusta eroon. Elä rauhassa, ei ole mitään kiirettä aikuistua.

KaarinaKatsoisin nuorta minää suoraan silmiin ja puhuisin lempeästi, syvällä rintaäänen kokemuksella:
Katso eteenpäin luottamus silmissä, hymy huulilla ja sydän avoimena.
Ole tämän päivän lapsi, älä eilisen kasvatti.
Tunnista voima itsessäsi ja käytä sitä siellä, missä voimaa tarvitaan rakentamaan rakkaudella.
Luota sydämen ja kätten voimaan tehdessäsi valintoja omassa elämässäsi, olemalla läsnä tässä hetkessä.
Kasvata itsellesi siivet, jotka tarpeen vaatiessa kannattelevat sinut katkeruuden, kyynisyyden ja kateuden yli. Anna siipiesi voiman tuoda rakkauden tuulahdus kosketus sinnekin, mihin katkeruus, kyynisyys ja kateus yrittävät tehdä pesää. Voimallaan, hymyn ja hyvyyden siivillä lentää lempeästi ja kauemmaksi.

EijaNauti nuoruudestasi, olet vain kerran nuori. Opiskele ammatti mistä itse olet kiinnostunut, älä anna muiden tehdä valintoja puolestasi. Opiskele kieliä se kannattaa ja avaa mahdollisuuksia vaikka mihin.

KreettaOpiskele, ja hanki ammatti. Perusta perhe mieluummin lähempänä kolmekymppistä. Kunnioita muita ihmisiä. Muista että raha on käyttöväline eikä itseisarvo

Kari 58Älä taivu ympäristön vaatimuksiin ja paineisiin. Tee elämästäsi oman näköisesi. Mieti mitä sinä itse haluat elämältäsi, etsi tiesi ja kulje rohkeasti omia tavoitteitasi kohden.

TuulaUsko itseesi, pärjäät kyllä. Jos et onnistu tavoitteessasi ensimmäisellä kerralla, yritä uudelleen. Asiat järjestyvät!

Pidä huolta itsestäsi ja ole hyvä ystävä läheisillesi. Ystävät ovat kultaakin kalliimpia vuosien varrella, läpi koko elämän.

MinnaElämä tarjoaa lukemattomia upeita tilaisuuksia tehdä asioita eri tavalla tai kokeilla uutta. Tartu niistä mahdollisimman moneen!

AnskuEn mitenkään, minä nuori ei kuitenkaan haluaisi neuvoja vanhalta keski-ikäiseltä minulta. Jokaisen täytyy tehdä oma polkunsa elämään.

PiudeKuuntele kaikkia tapaamiasi ihmisiä, sillä jokaisella on sinulle opetettavaa. Hymyile ja ole ystävällinen, se voi pelastaa monen ihmisen päivän. Hyvät käytöstavat auttavat sinut pitkälle. Älä suhtaudu itseesi ja asioihin liian vakavasti.

JattaUsko itseesi ja kuuntele sydämesi ääntä! Ole positiivinen, älä anna toisten mitätöimisen lamaannuttaa itseäsi!

jumalatarKuuntele sisimpääsi ja luota siihen, että olet hyvä juuri sellaisena kuin olet. Tee asioita, joista saat iloa ja innostut. Yritä olla vertaamatta liikaa itseäsi muihin.

SusannaHuumori on pelastusliivi elämän virralla.

MollamaijaNuorena kuuntelin ja otin vastaan vanhempien ihmisten neuvot ja opastukset huonosti vastaan. He tuntuivat olevan niin kovin vanhanaikaisia ja ajastaan jäljessä. Jos nyt olisin nuori, painaisin neuvot ja opastukset tiukasti mieleeni, kaikkia ei olisi pakko noudattaa, mutta ainakin kuuntelisin ja pohtisin heidän ajatuksiaan.

TittaNeuvoisin itseäni muistamaan sen että vaikeuksista huolimatta elämä löytää polkunsa ja merkityksensä. Ja vaikka elämässä ei näy kuin synkkyyttä niin valo löytyy niistä pienistä asioista. Tulet vielä huomaamaan että asenne ratkaisee aina, ja että sinulla sitä riittää. Olet vahva.

vähänliikaaKulkiessasi avaat sen uoman, jossa jälkeläistesi joki virtaa.

CindyKukaan pahat sanat niellyt, ei ole koskaan vahingoittanut vatsaansa.

SirpaJos voisin antaa sinulle vain yhden ominaisuuden, antaisin sinulle kyvyn nähdä itsesi kuten muut näkevät sinut....silloin huomaisit kuina upea ihminen olet!

EveTee työtä kuin rakastaisit ikuisesti.
Rakasta kuin kuolisit huomenna.

PiaÄlä siis huolehdi huomispäivästä, se kyllä pitää itsestään huolen.
-Matteus 6:34-

GabrielOpiskele sellaista mitä haluat. Kaikkea sellaista mitä todella haluat. Älä väheksyä omia kiinnostuksen kohteitasi, äläkä mieti opintojen hyödyllisyyttä, kunhan opiskelet huolella.

Kunnioita omia rajojasi. Ihan kaikkeen ei tarvitse mennä mukaan. Olet silti mainio tyyppi. On hyvä olla avoin ja ennakkoluuloton. On hyvä myös olla ehjä ja kokonainen. Älä hajota itseäsi.

Ymmärrä, että vaikka kaikki eivät jaa näkemyksiäsi eivätkä kaikki pidä sinusta, et silti välttämättä ole väärässä, eikä sinussa ole vikaa. Sinussa on oma ainutlaatuinen arvokkuutesi, ja kohtaat vielä ihmisiä, jotka arvostavat sinua juuri sen takia. Tee niin itsekin.

KaipaavaHuima saa olla muttei tyhmä. Kuuntele vanhempien neuvoja, kokeile, mutta ajattele järkevästi miten kokeneemmat sinua ohjaavat. Se ei ole sinun kiusaksi vaan sinun parhaaksesi. Mutta valitettavasti liian monet asiat sinun on vain opittava kantapään kautta, mutta elämä opettaa meitä kaikkia!

Hs65Ensin mieleen tuli montakin erinomaista neuvoa, mutta sitten tajusin, etten oikeastaan haluaisi neuvoa ollenkaan. Jos olisin aikanaan tehnyt toisenlaisia valintoja, voi olla että olisin saavuttanut elämässäni erilaisia asioita tai päässyt jossakin kohtaa helpommalla. Toisaalta minulta olisi voinut jäädä kokematta ja saamatta monta sellaista hyvää asiaa jotka minulla on nyt.

MustasiipinenKunnioita omia tunteitasi, älä tee niin kuin muut tekevät. Uskalla rakastaa ja rakastua, vaikka joutuisit välillä katkaisemaan välit jopa vanhempiisi. Elä elämääsi niin, ettei tarvitse katua sitä, ettet heittäytynyt tilaisuuksien tullen. Anna palaa. Kuuntele itseäsi. Vastoinkäymisiltä et välty, mutta tulet elämään onnellisena, jos uskallat olla erilainen. Tulet olemaan monien ihmisten rakastama ja jopa esikuva rohkeudesta.

HellukkaOpastaisin luottamaan itseensä ja tekemään elämässään niin kuin oma sydän sanoo ja itsestä parhaalta tuntuu.
Neuvoisin myös jättämään muiden miellyttämisen vähemmälle ja ottamaan vastuun omasta onnesta, vaikka se tarkoittaisikin sitä, ettei voisi olla kaikille mieliksi.

Jotain ymmärtänytAjattele ennen kuin teet jotain, mitä katuisit myöhemmin (koko elämäsi).

RaijaViime kädessä - käytä järkeä; omaa järkeäsi.
Viime päätöksessä - kuuntele sydäntä; omaa sydäntäsi.
Älä käytä koskaan kyynärpäitä eteenpäin päästäksesi vaan varaa mieluummin avuksesi ojentuviin kyynärvarsiin.

ireneElä kiltisti päivä kerrallaan.

LeenamummuÄlä kuuntele jos toiset puhuvat pahoja asioita sinusta, sillä olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Lue ja tee työsi hyvin, mutta muista, että olet onnellinen vain silloin kun voit henkisesti hyvin. Tämän vuoksi muista levätä, pidä perhe- ja ystävyyssuhteistasi huolta ja tee vain asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi.

HooVoi, jospa Nuori Minä vielä kuuntelisi, ja ottaisi onkeensa: "Luota itseesi. Sinä osaat. Sinä onnistut. Olet fiksu ja viisas. Sinusta on vaikka mihin. Usko itseesi. Usko vielä enemmän. Sinä onnistut! Pidä puolesi ja usko itseesi. Sinua ei saa kukaan nujertaa, jos joku niin haluaa tehdä, juokse - ja kauas! Älä uhraa hänelle ajatustakaan! Kaikkea ei ole pakko oppia kantapään kautta, eikä Ihan kaikkea tarvitse itse kokea - vaikka paljon tarvitseekin - voi ottaa oppia sen jo kokeneilta ja uskoa, että he ovat oikeassa. Ennen kaikkea: luota itseesi. Sinä pystyt."

MiaÄlä kadu mitään.

SariOta nyt itseäsi niskasta kiinni ja mene sen tummatukkaisen ja ruskeasilmäisen pojan luo. Sano sille vaikka aluksi, että mitäs sulle kuuluu?

Tympii vieläkin 45 vuotta sitten jäänyt tilaisuus, jota ei uskaltanut käyttää...

juliaOle oma itsesi, anna itsesi kasvaa rauhassa, luota itseesi, asiat tapahtuvat oikealla hetkellä mitä tahansa elämässä tapahtuukin. Muista kiittää. Ja jos tarvitset apua, älä turhaan pidä mitään kynnyksiä pyytää apua. Olet rakas.

ÄippäElä täysillä niin, että voit olla itseesi tyytyväinen ja muista , että sinä ole sinä, arvosta kavereitasi ja heidän ajatuksiaan. Kaikkihan ovat oikeassa!

IPSuurin osa ihmisistä on luottamuksesi arvoisia, mutta ihan kaikkiin ei kannata luottaa. Älä anna puhua itseäsi ympäri, vaan kuuntele itseäsi.

Ei enää ihan niin sinisilmäinenUskalla olla oma itsesi, älä anna muiden ohjata liikaa tekemisiäsi ja ajatuksiasi.

JaanKuuntele itseäsi, sieluasi, ja tee ratkaisuja sen mukaan. Pyydä apua, jos olet epävarma. Ajattele ihmisiä ystävinä ja tutustu heihin. Älä kiirehdi. Anna aikaa itsellesi ja lähimmillesi. Ei ole sattumaa, että synnyit juuri siihen perheeseen ja siihen sukuun mihin synnyit. Ei ole sattumaa, keneen tutustut. Kaikella elämässä on merkitys. Se voi olla salaisuus, joka aikaa myöten selviää. Elämä on mielenkiintoinen seikkailu. Onnettomuuskin voi olla siunaus. Sinä pärjäät kyllä. Sinusta pidetään huolta.

KorpiensamoajaVastaisin samalla tavalla kuin isoisäni kirjoitti yli 40 vuotta sitten Muistoja -kirjaani: "Ahkeruuden anna olla ystäväsi verraton. Mieli raitis, liesi lämmin palkkanasi siitä on."

MummiAsioilla on taipumus järjestyä!

älä huolehdi turhaanUsko itseesi, sillä tulet onnistumaan. Älä kuitenkaan laita kaikkia munia samaan koriin. Saat vielä ihanan miehen ja ihanat häät, kunhan maltat odottaa rauhassa. Iloitse terveydestä, sillä se ei ole itsestäänselvyys.

TulitikkutyttöOle rohkea, usko itseesi ja pyri tekemään sitä mitä oikeasti haluat. Muista, että olet hyvä, ainutlaatuinen ja arvokas.

RicoAsioilla on tapana järjestyä.

Näin omia ohjeistettuKäy ne koulut ensin, oikeasti. Naimisiin, perheen perustamiseen ja töihin ehtii vähän myöhemminkin. Elä ja nauti :)

PiipiKertoisin hänelle että olet rakastettu ja tärkeä ihminen ja että vaikutat nyt ja tulet vaikuttamaan monien muiden ihmisten elämään tulevaisuudessa. Sanoisin että tulevaisuutesi on paljolti kiinni omista valinnoistasi ja että pystyt mihin vain ikinä haluat, ja minä tuen sinua parhaan kykyni mukaan.

Ainakin itse olen jäänyt kaipaamaan jotain tämäntapaisia sanoja aikoinaan läheisiltäni.

armiUsko siihen, että sinä riität omana itsenäsi. Älä välitä liikaa siitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Ole rohkea ja anna elämän kantaa. Älä tyydy siihen, miten asiat ovat, vaan uskalla tavoitella niitä asioita, joista salaa unelmoit.

TuijaLuota itseesi. Muodosta oma käsityksesi asioista ja niiden merkityksestä itsellesi ja läheisillesi. Toimi sitten käsityksesi mukaan, kuitenkin kuunnellen myös muiden ajatuksia. Muista että erilaisuudessa on rikkaus. Ihan uuden alun mahdollisuus, jota ilman toista ihmistä et ehkä huomaisikaan. Ennen kaikkea ole Sinut itsesi kanssa. Se on hyvä ja kestävä pohja kasvulle ja toisenlaisten ajatusten arvioinnille ja omien vahvistamiselle. Unelmoi. Paneudu toteutettavien unelmien merkitykseen itsellesi ja läheisillesi. Auta toisia niin autat myös itseäsi. Kuuntele vanhuksia hakeudu heidän juttusilleen. Opit menneisyydestä tulevaa varten. Saat perspektiiviä ja rikastutat omaa arvomaailmaasi. Elä arvojesi mukaan, mutta koettele niitäkin että näkisit elämää laajemmin että kasvaisit ihmisenä, itsesi ja läheistesi vahvuudeksi.

JopoTapio Rautavaaraa siteeraten: "En päivääkään vaihtaisi pois". - Muistan hyvin; se ensimmäinen ohjeistus itselle tuli ihan selkärangasta jo ollessani 17-vuotias, eikä suinkaan pöydän äärellä, vaan tuolloin moottoripyörän selässä. Manifestoin kavereille erään crossimontun reunalla (tosi filosofiauskottava paikka;) näin: "Kundit, mä tiedän tasan mitä mä teen ja haluan tästä eteenpäin". -  Tiesin ja päätin; vapaaehtoisena armeijaan, muutto pois kotoa, opiskelemaan työn ohessa ja oma koti/parisuhde. - Kaikki meni juuri noin. Jos nyt jonkun neuvon vielä iskostaisin mielen syövereihin, niin tämä; älä muutu katkeraksi, koska juuri tuon ominaisuuden puuttuminen on tehnyt minusta nöyrällä tavalla vahvan. Lisäohjeistuksena vieköön eteenpäin positiivinen tunne, että se paras juttu on vielä tekemättä, tai kokematta; sen vaan vaistoaa. Summa summarum; kyllä ne aikoinaan tehdyt ohjeistukset ovat varmaan monille osa tätäkin päivää; ne vahvistuvat ja jalostuvat, jos ovat olleet hyviä valintoja.

Jari J, LahtiElämä on tässä ja nyt, mutta myös huomenna. Elä niin, että voit pystypäin ja kirkkain silmin kohdata huomisen. Se odottaa sinua, juuri sinua.

Pilke silmässäOhjeistaisin häntä kuuntelemaan omia tuntemuksiaan ja tekemään rohkeasti sitä, mikä kiinnostaa ja mikä tuntuu oikealta. Kannustaisin olemaan oma itsensä, eikä pyrkiä aina valitsemaan sitä mikä on hyödyllistä ja järkevää. Kertoisin, ettei asioita ja suuria päätöksiä kanttata stressata ja murehtia niin paljon, sillä kaikista ratkaisuistaan oppii jotakin ja myöhemmin voi oivaltaa niiden merkityksen. On parempi tehdä päätöksiä kuin jäädä tilaan, jossa ei kykene päättämään mitään.

ElinaOlet kaunis, olet herkkä, olet sitkeä ja rohkea. Uskalla kuunnella sisimpäsi ääntä ja luota siihen. Hyvää matkaa!

AnnielinaKuuntele sydämesi ääntä, ja uskalla tehdä ratkaisut sen pohjalta.

NiinaÄlä jarruttele - anna palaa täysillä!

PirkkoMieti, missä ja minkälaisena näkisit itsesi esim. kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä? Suunnittele, mitä sinun täytyy tehdä päästäksesi tähän tavoitteeseen. Jaa päämääräsi pienempiin osiin ja aseta välietappeja, ettei tunnu liian raskaalta. Aseta itsellesi tavoite ja ala sitä pikku hiljaa toteuttamaan. Harvoin asiat tapahtuvat sormia napsauttamalla, vaan niiden eteen täytyy vähän nähdä vaivaa. Jos et suunnittele, niin aika kuluu ja vuodet vierivät ja pian huomaat, että aika on kulunut ohitsesi (ainakin joidenkin asioiden suhteen), valitettavasti.

Omasta kokemuksesta viisastunut IsoäitiTartu tilaisuuksiin, älä emmi. Tilaisuuksiin tarttumatta jättämistä tulet katumaan enemmän, kuin sitä että yritit ja välillä onnistuit, välillä ehkä et.

MarjoRakasta itseäsi ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, vertaamatta itseäsi muihin ihmisiin. Elä aina tässä hetkessä, älä murehdi huomista etukäteen. Kuuntele itseäsi, sisimpääsi, sillä sieltä löydät vastaukset omiin kysymyksiisi.

ÖköOle rehellinen itsellesi, ole teoissasi rohkea ja tee enemmän kuin lupaat.

EliasElä rohkeasti!

MekuruOle oma itsesi. Siitä huolimatta, että muut yrittävät muokata sinua ja päättää mitä sinä haluat. Kyseenalaista aina toisten mielipiteet sinua itseäsi koskevissa asioissa. Pidä kiinni tavoitteistasi, ne ovat sitä mitä todella haluat. Vaikka joskus tuntuu siltä, että sinua ei arvosteta, olet arvokas ja hyvä sellaisena kuin olet.

OdeliHei, Minä sanoisin hänelle, että kuuntele kaikissa ratkaisuissasi omaa sydäntäsi, intuitiotasi - ja ole rohkea tekemään niin kuin sydän sanoo. Älä anna muiden vaikuttaa päätöksiisi. Näin elämästäsi tulee onnellinen ja oman näköisesi.

Vain ElämääMitä teet tänään huomisen elämäsi eteen?

AnttiPanttinenOman elämänkokemukseni perusteella antaisin ohjeeksi kuunnella itseään. Se pitää sisällään niin omantunnon, kuin voimavarojen kuuntelun ja havainnoinnin. Se vaatii vain pysähtymistä aika-ajoin oman itsensä äärelle, ajatuksella.

EsmeraldaTee päätöksesi omassa sydämessäsi, äläkä muiden!

TainaIhmiset on luotu tähän maailmaan samaan aikaan siksi, ettei kenenkään tarvitse olla yksin. Älä pelkää elämää vaan ole rohkeasti oma itsesi. Pyydä apua, jos sitä tarvitset ja auta itse niitä, jotka tarvitsevat apua. Opiskele elämää varten ja näe maailmaa. Tee paljon hyvää työtä, mutta muista viettää aikaa myös läheistesi kanssa. Ole utelias ja onnellinen.

MakuNauti nuoruudestasi luottavin mielin. Elämä ehtii kyllä opettamaan kovuutta kerrakseen. Ole oma ihana itsesi.

tittiOle armollinen itsellesi, mokata saa! Älä pelkää virheitä, ihan kaikki tekevät niitä. Niistä otetaan opiksi ja jatketaan matkaa!

KirsiMarjaRehellisyys, rakkaus ne elämässä kantaa anteeksianto sydämestä, uuden voiman antaa. On Jeesus meille pelastus, hän luvannut on kerran, kun kuljet tiesi rukoillen, saat johdatuksen, Herran.

Sydämen lämmöllä.Sinä olet minulle tärkeä, sinä merkitset minulle paljon. Sinun seurassasi on niin kiva ja hyvä olla. Kun ikävä polttaa ja satuttaa, niin silloin kuuntele sydäntäsi ja muista että muistot ovat kauneinta mitä sinulla on.

PelletärOlet taitava ja hyvä työssäsi. Olet vakuuttava ja saat muut mukaasi innostumaan. Opettele luottamaan toisten tekemiseen ja anna itsellesi mahdollisuus erehtyä. Työ on vain osa elämää; pidä huolta myös itsestäsi!

"Pekka Junttonen"Uskalla vaan rohkeasti olla oma itsesi!

Minna EKehottaisin minua tarttumaan heti niihin mahdollisuuksiin, jolloin pulssi on kiihtynyt, muttei vaan ole uskaltanut ottaa mahdollisuudesta kiinni. Käskisin minun myös iloita joka ikinen aamu kellon soidessa siitä, että kello soi, koska olen saanut tilaisuuden elää uuden päivän.

NadjuskaOle rehellinen, tunnollinen, rakasta läheisiäsi ja itseäsi ja hymyile

lentsuErota hyvä pahasta ja keskity vain hyvään, erota oikea väärästä ja tee kaikkesi oikeiden asioiden eteen. Ole hyvä muille unohtamatta kuitenkaan itseäsi. Asioilla on tapana järjestyä. Kuuntele itseäsi mikä tuntuu pahalta älä keskity siihen, suuntaa voimasi kaikkeen mikä tuntuu hyvältä ja oikealta. Pidä lähelläsi vain niitä henkilöitä jotka tuovat hyvän mielen. Monet asiat voi tuntua nyt pahoilta ja isoilta mutta ajan kuluessa ne muuttuvat mittasuhteissaan huomattavasti pienemmiksi.

KippariHuolehdi itsestäsi, tärkeintä ei ole se että kelpaat jollekin miehelle vaan että kelpaat itsellesi. Opiskele sillä tieto ja taito on ainuita todellisia pääomia, niihin ei markkinavoimat iske. Määritä päämäärä ja mene sitä kohti vaikka pieni askel kerrallaan. Hankaluuksia kohdatessa ÄLÄ KOSKAAN ANNA PERIKSI. Luo suuri ja hyvä ystävä ja tuttava verkosto. Älä polta siltoja takanasi...vaan rakenna uusia. (tosin nämä asiat varmaan pitäisi kertoa paljon selvittävämmin keinoin kun näin "aikuisten" kesken ne tähän laitan ytimekkäästi)

Venla-SaaraUskalla lähteä maailmalle - sinä pärjäät, olet rohkea, reipas ja osaat kieliä! Älä anna periksi, arvosta itseäsi - sinä olet arvokas omana itsenäsi ja tuot iloa paljon kaikkien ympärillä olevien elämään!

tuijaLuota itseesi ja taitoihisi! Älä vähättele itseäsi! Rakasta itseäsi (se EI ole itsekkyyttä!) Kuuntele vanhojen viisauksia, mutta kierrätä ne oman sydämesi kautta! Anna itsellesi lupa nauttia elämästä - ja auta toisia löytämään se sama ilo!

MaruToivon, että sinulla on unelmia siitä mitä haluaisit loppuelämältäsi, sillä ilman suuntaa ei voi olla päämäärää. Muista myös aina luottaa omiin kykyihisi, sinussa on paljon enemmän mitä ikinä nyt uskotkaan.

AnnaMene autokouluun!

tuula.inkeriKäy katsomassa, onko se ruoho vihreämpää siellä aidan toisella puolella silloin, kun se askarruttaa, niin et koko loppu elämääsi tarvitse sitä märehtiä!

MärehtiäJatka haaveilua ja itseesi tutustumista kaikesta tästä kiusaamisesta ja yksinäisyydestäsi huolimatta, sillä voi pojat, miten hieno tulevaisuus sinulla on edessä!

TVPidä homma hanskassa!
Pyöritä siitä vaikka pallo ja tähtää tarkasti.
Pidä sydämesi lämpimänä.

KatriSinä itse vastaat tulevaisuudestasi. Opiskele, anna itsellesi aikaa miettiä mitä todella haluat. on lupa erehtyä, mutta myös korjata ja muuttaa asioita. Hanki ystäviä ja muista että ystävyys on antamista ja saamista. Ole rehellinen. Pitkänpäälle se kantaa enemmän kuin luuletkaan. Nuorena oppivainen. Vanhana viisaampi!

Mummo 76Kehottaisin sanomaan useammin kyllä, olemaan välittämättä toisten puheista ja nauramaan vieläkin enemmän kuin nauroin silloin. Kehottaisin myös harrastamaan liikuntaa sillä nyt sen aloittaminen on vaikeampaa.

SannaMielenrauha on paras aarteesi maailman myrskyihin. Harjoittele sitä tietoisesti ja säännöllisesti.

Maria77Kuuntele sydäntäsi ja ole oma itsesi.

AulikkiTärkeintä ei ole tip top siisti koti, vaan aika jonka antaa perheelleen

TerttuUsko itseesi ja niihin päätöksiin joita teet. Ulkopuolelta tuulee aina ja niiden tuulien suuntaan tai voimakkuuteen et voi vaikuttaa, eikä tarvitsekaan. Kun olet tekojesi takana, ei haittaa vaikka kaikki ei aina menisikään niin kuin toivot. Tiedät kuitenkin aina miksi teit mitä teit ja voit taas päättää seuraavasta askeleesta. Omat mokat kun on niin paljon helpompi kestää, kuin ne jotka teki toisten tuulien mukaan. Pidä kuitenkin korvat ja silmät auki, jotta saat mahdollisimman paljon tietoa päätöstesi tueksi. Ja ennen kaikkea, muista muistaa itseäsi; helli ja hoivaa. Näin jaksat tehdä läheisillesi samoin. Muista motto: asioilla on taipumus lutviutua, joten nauti ja pysy elämässä kiinni, sateella ja poutasäällä.

IrmeliTärkein vinkki nuorelle itselleni olisi se että "älä luovuta heti, yritä sitkeästi useampi kerta kouluun/unelman onnistumista yms, jos asia on sinulle oikeasti tärkeä". Toinen tähän liittyvä neuvo olisi että "älä anna muiden ihmisten sanella sitä mitä saat tehdä. Kateellisia ja ivallisia ihmisiä löytyy aina ja niitä jotka yrittävät keinolla millä hyvänsä tuhota toisten onnistumiset ja onnen. Älä anna heidän määritellä sinua tai elämääsi!" Ja sit vielä "kun se pieni ääni sisälläsi kertoo mikä on sinulle hyväksi ja miten olisi itselle paras tapa toimia, USKO SITÄ ja toimi sen ohjeiden mukaisesti!" : ) Ja tuohon liittyen hyvin tärkeä: "jos joku asia sujuu uskomattoman helposti ja onnistuu heti ja tuntuu siis siltä että eihän näin hyvää tuuria voi olla, niin unohda vanha suomalainen sanonta "jos joku tuntuu liian helpolta / hyvältä, sitä se myös on tai että älä osta ensimmäistä, kiertele ja vertaa". Ja katin kontit, uskomatonta tuuria esiintyy silloin kun olet omalla toiminnallasi sellaista ansainnut eli ensimmäinen katsomasi asunto / ensimmäinen auto liikkeessä etc voi todellakin olla se paras eli helppoja 'onnenpotkuja' todellakin esiintyy! Oman itsesi vuoksi luota ja usko tähän!

Nyt yritän elää näin..Tee työsi kuin iät eläisit, rukoile kuin huomenna kuolisit.

topeOle oma itsesi! Luota itseesi!

luota itseesiEn dag i sänder! Sakta går man långa vägar!

MiaKokeile kaikkia ovia.
Älä anna epäonnistumisen pelon estää sinua pyrkimästä päämääriisi.
Ole iloinen jokaisesta päivästä minkä saat elää. Vastoinkäymiset kasvattavat ja antavat aina jotain mitä ei siinä surun hetkellä välttämättä heti huomaa.
Ole rohkea elämässäsi ja tee se satuttamatta muita.
Auta ja rohkaise muita, saat siitä monin verroin itsellesi takaisin.

TepsukkaEtsi rohkeasti omia polkujasi äläkä välitä muiden mielipiteistä ja ohjeista liian tarkkaan. Tartu ilolla eteesi avautuviin tilaisuuksiin ja innostu siitä, mitä kulloinkin teet. Vaikeiden haasteiden edessä usko siihen, että selviydyt niistä aina jollakin tavalla ja opit kokemastasi jotain, mikä kantaa sinua vastaisuudessa.

TerhiMinun ohjeeni itselleni; harkitse ja usko. Lähinnä itseesi.

HansuKunpa et pitäisi kiirettä sitoutua kovin aikaisin. Katselisit maailmaa ja tutustuisit erilaisiin ihmisiin, koska muuten et ehkä saa koskaan tietää, miten toinen toistaan ihanampia ihmisiä tämä maa päällään kantaa. Asu hetki yksin ja tutustu itseesi. Ehdit vielä kokea kaiken haluamasi, vaikka et pitäisikään niin kiirettä - ja ehkä siitä syystä vielä enemmänkin.. :)

Mari -66Muille voit yrittää esittää, valehdella tai teeskennellä. Itsellesi et.

TiinaVaikka kokisit minkälaisia vastoinkäymisiä ja harmaita päiviä, älä koskaan lakkaa yrittämästä! Sisukkuus ja usko siihen, että voi luoda itse oman elämänsä - ne ovat elämäsi tärkeimpiä asioita. Kaikella on tarkoituksensa, mutta joskus saattaa kestää vuosia, ennen kuin tarkoitus selkenee. Muista rakastaa itseäsi ja kunnioittaa omaa minuuttasi. Elämä on sinulle auki!

HeskaliToteuta unelma-ammattisi, älä tyydy vähempään!

TiinaKeskity vielä enemmän koulunkäyntiin!
Lähde opiskelemaan haaveammattiasi, vaikka joutuisit useamman kerran pyrkimään.
Kuuntele sydäntäsi rakkauden kohdalla, älä hoppuile asian kanssa.
Älä vaadi itseltäsi koko maailman pelastamista.

Jotta tuo onnistuisi, pitäisi minun ensin sanoa vanhemmilleni: kasvattakaa minusta nuori, joka uskoo itseensä ja pystyy toteuttamaan nuo asiat.

Vasta vanhana vahvaOle rohkea, pidä kiinni unelmistasi, ota riskejä. Aina ei kannata pelata varman päälle. Älä pelkää tekeväsi virheitä, sillä niistähän oppii ja jokainen niitä tekee. Ihminen tunnetaan teoistaan. Se mitä voit tehdä lähimmäistesi ja itsesi hyväksi, on tehtävä nyt, sillä huomisesta emme tiedä. Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Kohtaa heidät avoimin mielin. Kaikkien kanssa voi tulla toimeen, vaikka heistä ei ystäviäsi tulekaan. Huumorilla ja oikealla asenteella pärjää aina. Hymy valaisee elämää, sillä on suuri voima. Muista, että ilo ja suru kulkevat elämässä rinnan. Lähimmäiset ja ystävät ovat kullankalliita, pidä heistä huolta, samoin itsestäsi. Etsi elämästäsi niitä asioita, jotka ovat hyvin enemmän kuin niitä, jotka ovat huonosti. Elämä on lahja, ainakin täällä Suomessa. Hyvää elämää sinulle!

LenotskaKehottaisin häntä vakavasti asettamaan oman itsensä etusijalle. Tekemään ratkaisunsa itsenäisesti omien ajatustensa ja tunteidensa perusteella. Toki muidenkin mielipiteitä kannattaa kuunnella, mutta niiden ei saa antaa olla tärkeimpiä. Tee itse ratkaisusi, ole myös valmis kantamaan niistä vastuu.

NatanenOle avoin ja pidä "harava" maassa - aina siihen jotain tarttuu. Kun on rehellinen itselleen, on sitä samalla kaikille muillekin. Ole ajoissa, parhaat palat jaetaan ensin.

Kunhan kirjoitinOle rohkea. Älä jää suremaan äläkä lannistu joidenkin ihmisten ilmaisemista pahoista sanoista. Yritä etsiä luotettava henkilö, jolle voit kaiken kokemasi kertoa. Toivottavasti löydät "turvahenkilöksi" aikuisen ihmisen, joka kannustaa sinua ja, jolla on aikaa keskustella ajatuksistasi, suunnitelmistasi ja, joka haluaa tukea, kannustaa ja nostaa sinua. Toivottavasti löydät omat lahjasi, joita uskallat kehittää. Yritä selvittää mitä juuri sinä itse toivot ja haluat elämältäsi. Pyri johdonmukaisesti seuraamaan omien lahjojesi ja kykyjesi mukaista etenemistietä. Opiskele, kuuntele mahdollisimman laajasti eri mielipiteitä, mutta älä hätiköidysti lähde seuraamaan ketä ja mitä tahansa. Luota oman mielesi ja sydämesi ääneen, älä vahingoita itseäsi mielistelemällä muita. Näe perusasiat ilonaiheena; luonto kaikkineen, erityisesti tähtitaivas, linnut, kukat, puut. Löydä liikkumisen ilo luonnossa ja koko elämäntavassasi.

Sydämessä pohjoinen jokimaisemaElämä on. Mihinkään ei ole kiire.

Kaikki elämässä kokemasi on vain huojahtelusta johtuvaa seiniin törmäilyä pitkässä kapeassa ajan putkessa. Se, mikä tänään näyttää maalilta onkin vain etäinen kajo siitä todellisuudesta, johon elämä sinut valmistaa.

Älä siis hermostu, vaan auta niitä, joiden putki on kiinni sinun putkessasi. Se vähentää kokonais-huojuntaa ja yhteistörmäilyä.

Keskity siihen mistä pidät ja löydät sen mitä tahdot.

Älä kanna kaunaa, äläkä muista pahalla. Sillä jo ohitettu putken kohta on mennyttä elämää, sitä ei enää ole. Ei muillakaan.

Kaikki ovat samanlaisessa tuubissa. Kaikkien kohtalo on sama. Sen mitä sinä koet tänään, on joku muu jo kokenut tai se on vielä edessä huomenna.

Opi ja vahvistut. Anna ja onnistut.

talkkari vaanElä rohkeasti elämäsi sellaisena, kuin se kulloinkin Sinulle avautuu ja miten sen juuri nyt kohtaat. Yritä tunnistaa pöydässä vastapäätä istuvan lähimmäisesi katseesta hänen todellinen itsensä, kuulla hänen sanoistaan hänen todellinen viestinsä Sinulle. Ole utelias ja kiinnostu maailmasta ympärilläsi kuin lapsi; sitä ihmetellen ja siihen aina uudestaan rakastuen. Elämä on kaiken sen arvoista!

pauliinaOle armollinen, niin itseäsi kuin muitakin kohtaan. Erehtyminen on inhimillistä ja jos ei mitään tee, ei tee virheitäkään. Pää pystyssä ja avoimin mielin - kaikki on mahdollista, sinullekin!

PirdeMuista että SINÄ OLET TÄRKEÄ JA IHANA ihminen, jos joku on ilkeä tms., hänellä on vain huono olla jostakin syystä, siis ymmärrystä.

wiiviMurehtimiseksi sikseen, asioilla on tapana järjestyä

PipeUsko omiin mahdollisuuksiisi ja siihen että yrittämällä voit vaikuttaa tulevaisuuteesi. Mitä enemmän teet, sitä varmemmin saat tahtomasi. Mitään ei tapahdu yrittämättä.

Martta-Maria"Älä yritä täyttää muiden odotuksia, todellisia tai kuviteltuja - se on mahdotonta. Sen sijaan tee asioita, joita haluat tehdä, jokaisena hetkenä."

ManteliÄlä mene liiallisuuksiin. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, keskitie vie pidemmälle.

tharÄlä anna periksi, jos todella haluat jotain elämältä, niin voit saavuttaa sen.

KaitsuKatso elämääsi rohkeasti, usko sen kantavuuteen.
Lajittele vahvuutesi; heittäydy niille ja tiedä että vain opettelemalla lisää omaan lahjakkuuteen OLET SAAVUTTAVA UNELMASI. Heikkouksia on kaikilla, mutta nekin menettävät merkityksensä kun uskot siihen mikä on ehjää ja vahvaa sinussa.

Paula-mummiOle rohkeampi ja luota itseesi! Olet hyvä ja kyvykäs, sinä osaat ja pärjäät kyllä, vaikka mikä tulisi. Varustaudu tulevaan, ettet menetä kaikkea mitä olet saavuttanut. Eikä muut ihmiset ole sen kummempia kuin sinäkään!

TessiSäilytä iloinen ote ja mielenkiinto elämään. Jaa ystävällisyyttä kaikille, jollei muuten, niin ainakin hymyilemällä. Se kantaa sinua pitkälle ja tulet aina saamaan iloa päivääsi.

Ja pidä aina 20€ seteli jemmassa kukkarossa, piilopaikassa tai piilolokerossa. Näin sinulla on rahaa aina kukkarossa. :)

DaaliaKuuntele aina sisimpäsi ääntä. Onko tämä sitä mitä todella haluan tehdä. Muista, että omat valintasi ohjaavat elämääsi. Älä tee mitään siksi, että luulet jonkun muun toivovan sitä. Kun rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, säteilee se rakkaus myös muihin ihmisiin. Pidä rauha sisimmässäsi. Muista, että minkä ikäinen oletkin, sisälläsi on aina se sama utelias, innostunut ja iloinen lapsi, joka olit syntyessäsi. Voit olla edelleen samanlainen, jos vain haluat.

MaruÄlä anna vihasi olla sinussa yön yli. Siis tee sovinto ennen kuin käyt nukkumaan. Se on joskus hyvinkin vaikeaa, mutta erittäin hyvä keino. Äitini antoi tämän keinon minulle täytettäväksi kun menin naimisiin 38 vuotta sitten. Se sopii oikein hyvin avioliittoon, mutta kaikkeen muuhunkin sosiaaliseen kanssakäymiseen.

AnckiOle rohkea. Älä pelkää epäonnistumisia, sillä niistä oppii. Ellei koskaan epäonnistu, ei todennäköisesti koskaan uskalla edes yrittää.
Usko itseesi ja rakasta itseäsi. Rakasta niin paljon, että uskallat nousta puolustamaan itseäsi. Älä aina tee vain muille, sillä jos sinä väsyt, kuka sitten auttaa muita?
Nauti jokaisesta päivästä, sillä se on aina ainutkertainen.
Elä unelmaasi, mutta älä unelmoi elämääsi.

Titi
Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot