Ma 24.4.Pertti, Albert, Altti, Albert,...» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Internet, radio, auto, e-pilleri, pesukone, lentokone... Kerro mikä ihmisen tekemistä keksinnöistä on mielestäsi ainutlaatuisin. Sähkö, tuuli, painovoima ja muut ilmiöt, joita ei ole rakennettu, eivät sellaisenaan kuulu kyselyn piiriin. Ole mahdollisimman konkreettinen ja perustele näkemyksesi muutamalla sanalla

Vastauksia 391 kplInternet ja hakukoneet siellä.

sasseParas keksinto mielestani on E-pilleri. Sen avulla naiset eivät ole riippuvaisia siitä suojeleeko mies heitä ei-toivotuista raskauksista.

SinttuVesijohtoverkosto, ilman vettä emme tule toimeen ja puhtaus on puoli ruokaa.

HuldaE-pilleri. Maailman väkiluku olisi paljon enemmän.

lenata 59Penisilliini. Ilman penisilliinin keksimistä ihmisen taistelu tauteja vastaan olisi epätoivoista, ehkäpä olisimme sen jo hävinneet?

MerviPesukone. Ehdottomasti ja epäilyksettä. Vaikka en ole mikään sottapytty ja lapsenikin ovat jo ohittaneet pahimman likaantumisiän, en tulisi toimeen ilman pesukonetta. Tai en ainakaan haluaisi tulla... Hui, pyykkipata ja avanto, ei ikinä! Pesukone on ihmisen suurin keksintö ja tekniikan riemuvoitto.

Laiska pyykkäriMielestäni KOTI on maailman paras keksintö. Se on mielestäni nimenomaan keksintö, vanha sellainen. Aikaisemmin kierreltiin ja metsästettiin, kunnes opittiin selviämään paikallaan. Kun ihmisellä on koti, hänellä on kiinnekohta elämäänsä. Paikka jossa on turvassa, paikka jossa hänellä on täydellinen hallinta, paikka joka on aina tuttu. Siellä pääsee palautumaan elämän haasteista ja miettimään seuraavia liikkeitä. Ei myöskään tarvitse käyttää energiaa miettiäkseen että missä sitä ensi yön viettäisi, vaan keskittymään tarvehierarkiassa ylempiin asioihin. Itse työn puolesta matkustavana voin sanoa että sanonta "There no place like home" pitää täydellisesti paikkansa!

TeemuE-pilleri, se on tuonut naisen elämään tasa-arvoa.

maamunaJääkaappi, koska ilman sitä ruoka pilaantuisi nopeasti. Suomessa toki kylmiäkin kelejä piisaa, mutta ihmisten elinolosuhteet ilman jääkaappia olisivat todella paljon huonommat maailmassa. Ihminen ei eläisi niin pitkään ja arki olisi raskaampaa. Jokainen voi kuvitella elämän ilman tätä vekotinta ja kuinka paljon vaikeampaa se olisikaan.

VillePesukone ja varsinkin pyykinpesukone; helpottaa KAIKKIEN ihmisten elämää

AMInvamopo. Kun ajaa mopolla ihmiset jopa pysähtyvät juttelemaan, mutta jos istut pyörätuolissa ja sinua autetaan, niin ihmiset eivät puhu minulle, vaan auttajalleni koska luulevat minun olevan "kasvis"

KylliRollaattori. Siinä ei ole mitään pelättävää. Jopa miehet ovat ottaneet sen omakseen, häpeilemättä. Helpottaa elämänkulkua aivan mahtavasti.

Ikääntyvä nainen 62 v.Pyörä. Niin moni mullistava keksintö perustuu pyörään.

FiAskoTaskulamppu - turvallinen valon lähde pimeimpään aikaan! :)

Melinda-Mielestäni penissilliini ja antibiootit, ovat pelastaneet monta elämää.

SindeNäinkin arkinen juttu kuin Viikkari, jolla olen saanut omat vaatekaapit siisteiksi. Ostin omille jo aikuisille pojilleni lahjaksi ko tuotteen  ja nyt on heidänkin kaappinsa ovat aika kivassa järjestyksessä, vanhimmalla jopa lasten kaapit, ja vanhin lapsenlapsi jopa itse käyttää viikkaria (=6v)

mummoVaatteet, sillä ilman niitä palelisimme :)

Mary-AnnE-pilleri antoi valinnan vapauden ja helpotti monen naisen ja perheen elämää. Nykyään helposti pidämme sitä itsestäänselvyytenä.

SissiTasoitusjärjestelmä golfissa! Kaksi täysin eri tason pelaajaa voi kilpailla keskenään ja molemmilla samat mahdollisuudet voittaa! :)

topgear69Ongelmajätelaitos!

Kesäläinen PauliMonien mieleeni juolahtaneiden, ihmisen tekemien keksintöjen joukosta valitsin parhaaksi vetoketjun. Pukeutuminen on meille kaikille jokapäiväistä puuhaa. Vetoketjun avulla vaatteen pukeminen helpottuu, säästyy aikaa, vaatteen lämmönsäätelyn vaihtelu vaivatonta, monikäyttöinen ja pitkäkestoinen sulkija ja keksintönä edelleen kehittynyt ja kehittyvä ajan vaatimusten mukaan moneen muuhunkin tarkoitukseen.

Hetali-i-i-i-i-isaIlmatiiviin purkin avaaja: mm. Saarioisilta saa. On helpottanut elämää kovasti "eikä maksa paljon"

vipuvoimaMielestäni ehdottomasti matkapuhelin. Se kulkee mukana, se on pienikokoinen, tarvittaessa sen voi sulkea, jos haluaa olla tavoittamattomissa, mutta sillä voi pitää yhteyttä tärkeisiin ihmisiin tarvitsematta aina mennä heidän luokseen.

Ystävät ovat tärkeitäVesi- ja viemäröintijärjestelmät. Me pidämme näitä asioita itsestään selvyytenä, entäs kun nämä lakkaa jostain syystä toimimasta, johan on hätä ; )

KaijaHakaneula. Sen käyttö on monipuolista ja voi pelastaa monesta kisallisesta tilanteesta. Sen avulla on helppo pujottaa kumi- tai muu nauha ahtaisiinkin kujiin.

TuulaKännykkä, kaukomatkoilta äänesi tai viestisi tavoittavat kohteesi.

SirkkaINTERNET ON KYLLÄ NIIN MONIPUOLINEN KEKSINTÖ, KOSKA SILLÄ PÄÄSEE MAAILMAN ÄÄRIIN KOTISOHVALTA, YMS.

ANJUSKALyijykynä! - Se on mahdollistanut lähes kaiken tekniikkamme kehityksen.

muutarhuriAuto, koska sillä pääsee paikasta a paikkaan b ihan kätevästi ja nopeasti, ei kulu viikkoa matkustaa Etelä-Suomeen tai käydä sukuloimassa sadan kilometrin päässä kuten hevoskyydillä. Painovoima vois olla jännä "valjastaa" energialähteeksi sillä sitähän riittäisi...

pippanaPyykinpesukone. Se helpottaa vanhempien työtä. Oma äitini pesi meidän kahden pyykit aina käsin. Lämmitti veden hellalla, joten tiedän mitä pyykin käsipesu on. Hienoa laittaa vaan pyykkiä koneeseen ja nauttia kun puhdasta tulee.

KaarinaKoti, kotona saa olla juuri oma itsensä ja sinne voi kutsua niitä ihmisiä joiden seurassa on hyvä olla. Koti voi pieni, suuri, rikas, köyhä, mutta se on asukkailleen lepopaikka.

SikkeSosiaalinen media. Se mahdollistaa saman asian puolesta ja vastaan sekä avustusryhmien ja rahoituksen mahdollisuuden apua tarvitseville. Olkoon facebook, yleensä internet yms.

KippariPolkupyörä. Sitä saapi polokee ja polokee ja ketjut ei lopu koskaan.

FillariVetoketju. Se ei ole vuosien saatossa toiminnaltaan muuttunut, vaikka onkin kehitelty erilaisia vetoketjuja. Vetoketjua käyttää jokainen. Miettikääpä vaatteiden pukemista ja riisumista, jollei vetoketjua olisi keksitty.

TellunenEi ole keksitty vielä. Nuorena uskoin raamattuun. Se kertoi mikä on oikein, mikä väärin, kuten kotonakin opetettiin. Uskontotunneilla oli kartta luokan edessä kertoen Kristuksen ja uskonnon leviämisestä. Mitä se on nyt? Aivan käsittämätöntä. On oppineita ihmisiä johtamassa kansoja tuhon tielle. Olen kirkosta eronnut vuosia sitten ja uskoin että ihmiset uskosta huolimatta tietävät mikä on oikein, mikä väärin. Nyt on niin, että mitä enemmän olet oppinut, sitä enemmän voit ansaita rahaa ja valtaa keinoja kaihtamatta. Kellään muilla kuin kavereillasi ja ennen kaikkea itselläsi on oltava hyvät olot, mistään muusta piittaamatta. Onko näin?

Ihminen.Lentokone

AIJJokainen ihminen on laulun arvoinen. Perustelu: Kenelläkään täällä ei olisi yksin hyvä olla, toisen ihmisen hyväksyminen ja kunnioittaminen ihmisenä on kaiken a&o.

Eteenpäin sano mummo lumessaLuku- ja kirjoitustaito, sillä ilman tuota taita ei muitakaan keksintöjä olisi saatu aikaiseksi.

NiinpäLääketiede, ehdottomasti. Monilta meiltä olisi jäänyt matka aivan liian aikaisin kesken, jo alkumetreillä kuten lapsellani, äidilläni ja veljelläni (leukemia). Elämänlaatua, turvallisuutta tuova ihmisen tärkein keksintö.

PilviOlen aina ollut sitä mieltä, että ihmisen paras keksintö on se miten ihminen lisääntyy... siis se teko, rakastelu, yhdyntä... kuka sen keksi, että tekemällä sillä lailla saa ihminen mitä ihaninta nautintoa ja vielä monesti onnistuu jatkamaan sukua... kumma juttu

AnnikkaIkävä kyllä monella hyvällä keksinnöllä on huono puolensa. Lentokoneilla pääsee helposti ja nopeasti paikasta toiseen, mutta ne saastuttavat. Internetissä pääsee "toiselle puolelle maailmaa" hetkessä, mutta väärinkäyttöä ja kiusaamista esiintyy. Jne. jne.

Jos ei nyt maailman paras keksintö, niin ainakin tosi hyvä on neulepuikot ja lanka. Jos otetaan vielä puiset neulepuikot, niin ovat ekologisemmat ja turvallisemmatkin.

Neulominen vähentää stressiä, auttaa jopa masennuksen ja uupumuksen hoidossa sekä henkisten asioiden hoitamisessa; neuloessa on aikaa miettiä, mutta ajatukset eivät käy liian raskaiksi, kun kädet kuitenkin koko ajan työstävät materiaalia. Neulomalla voi tuottaa iloa itselle ja lähimmäiselle. Esimerkiksi lahjasukat lämmittävät niin mieltä kuin jalkojakin. Neulomalla voi myös toteuttaa itseään. Neulominen auttaa hidastamaan nykypäivän hektisessä kilpajuoksussa...

HannaHakaneula

SeppoEn ehkä koskaan ole iloinnut niin kuin lapsena elopellolla, kun kuulin uudesta keksinnöstä: LEIKKUUPUIMURI! Ei enää käsiä raapivia lyhteitä, ei pölyisiä puintipäiviä ladossa olkikasan päällä. Ihmeellistä!

Elopellon tyttöAuto, ehdit toimittaa monta asiaa päivän aikana.

KiksuSilmälasit! Vastaus ei tarvitse nimimerkkiäni kummempia perusteluja.

-12 diopteria+hajataittoaKirjoitustaito, joka mahdollistaa tapahtumien ja tiedon kirjaamisen jälkipolville. Ilman kirjoitusta ei meillä olisi joku aamuista Aamiaistarjotintakaan ;-)

LeilaPesukone, koska minun käsieni iho ei olisi kestänyt sitä pyykkimäärää, jonka olen 63 ikävuoteen mennessä pessyt.

Eeva-LiisaTAMPAX! Kyllä naiset tietävät tämän ilman perustelujakin.

MarinaKahvinkeitin, päivä alkaa aina niin suloisesti tuoreella ja hyvältä tuoksuvalla aromijuomalla.

The OnePesukone! Omaishoitajalle tulee paljon pyykättävää. Kun kone pesee pyykit, ehdin sillä aikaa tehdä kymmenen muuta työtä.

Paula RuusinenPenisiliini ja yleensä lääketiede. Ihmishenki ja terveys on ykkösenä, se on siis kaiken perusta.

MielipideInternet, enää en osaisi olla ilman sitä.

internet riippuvainenPaperi

Isabelle PekonenPenisillini - antibiootti, joka lienee pelastanut miljoonia ihmishenkiä. Aineen antibioottisen vaikutuksen huomasi ensimmäisenä vuonna 1896 ranskalainen lääketieteen opiskelija Ernest Duchesne, joka teki aiheesta väitöskirjan vuonna 1897. Lääkkeeksi penisilliini löysi tiensä vasta Alexander Flemingin huomattua saman ilmiön vuonna 1928.

Veli Pekka TanninenPenisilliini

Jukka HLentokone. Saadaan pysymää valtavat massat ilmassa

Markku KemppainenSeparaattori

ripeVesijohdot ja viemäröinnit - ne todella helpottaa huushollinpitoa, säästää aikaa ja voimia.

TiinaPYÖRÄKELKKA, SE ANTAA LISÄÄ SOSIAALISTA ELÄMÄÄ IHMISILLE, JOTKA EIVÄT ENÄÄ VOI LIIKKUA MUULLA TAVALLA, SEKÄ TAVAN LIIKKUA RAITTIISSA ULKOILMASSA.

KRISTIINA1. Tulentekovälineet eli tulukset.
2. Pyörä

K. RataMeille suomalaisille se on mielestäni ilman muuta sauna. Ilman saunaa tämä kansa ei olisi selvinnyt hengissä. Siellä on synnytty, parannettu sairaudet, huolehdittu puhtaudesta ja ihmisten sosiaalisista tarpeista.

JukkaTiskiharja.Aivan tajuttoman kätevä ja pätevä väline: yltää ja puhdistaa sieltä mistä käsi ei yllä. Harja on hygieenisempi kuin rätti yms. ja sillä on työtä runsaasti tiskikoneesta huolimatta aina ja jatkuvasti. Harja muoto on vuosien aikana kehittynyt tekniikalta hyväksi ja ulkonäöltään hyvin hauskaksi. Siitä on myös käsin tekemisen vakavuutta ja rauhaa.

Saila K.-J.Internet, yhteydet pelaavat, tieto kulkee ja sitä saa näppäilemällä hakusanan.

MerjaKeittiöihmeet induktioliesi. Ruuanlaitto on muuttunut helpoksi ja hauskaksi perheelle. Kaikki onnistuu, ja nopeasti!

Kokki -73Paras keksintö on raudan sulatus ja muidenkin metallien sekä sen myötä keksitty saha, sekä käsikäyttöinen että moottoroitu. Miten paljon se onkaan nopeuttanut askareitamme ja helpottanut elämäämme.

tuiretuinenNavigaattori. Tällainen arempikin naiskuski uskaltaa lähteä tutustumaan uusiin kaupunkeihin kun miellyttävä miesääni kertoo mihin ajat ja kuvaruudussa näkyy vielä mitä kaistaa ajaa.

SukseeTERÄKSESTÄ VALMISTETTU ROISKESUOJA PAISTINPANNUN PÄÄLLE. SÄÄSTÄÄ MONILTA SIIVOUKSILTA HELLALTA.

RAISAKuukaustiskuppi. Kuppi on parantanut elämänlaatuani ja sen helppous on vertaansa vailla. Plussana ympäristöystävällisyys!

NinaUuni. Kun ruuan saa uuniin rauhassa hautumaan/kypsymään pitkäksi aikaa, vapautuu rutkasti aikaa esim. rakkaiden lasten kanssa ulkoiluun. Muutoin tuo aika kuluisi hellalla kattiloita hämmentäessä.

JebaKännykkä. Se on täydellisesti muuttanut maailmani. Voin hoitaa suurimman osan asioista kännykän avulla, olinpa sitten missä päin maailmaa tahansa. Ollut minulle käänteentekevä.

LentsuleenaImuri, helpottaa huomattavasti verrattuna että pitäisi lakaista koko koti.

JaanaEn tiedä onko se paras keksintö, mutta kovin helpottava kotihommissa, siis pyykinpesukone. Muistan kun lapsena oli pyykkipäivä niin käsin niitä lakanoita pestiin ja padassa keitettiin ja avannonlaidalla talvisin huuhdeltiin. Ihan kamalaa työtä.

LispiPyöreän muodon keksiminen liikkumiseen. Siihen perustuu kaikki kuivalla maalla tapahtuva liikkuminen paitsi kävely ja konttaus!

MapiMAKKARA

Pentti-Oskari KangasTransistori, joka mullisti puolijohdeteollisuuden ja koko maailman teknologioiden kehityksen. Transistorin keksivät 1947 Yhdysvaltalaisen Bell Telephone Laboratoryn fyysikot Walter Brattain ja John Bardeen.

Veli Pekka TanninenE-pilleri

UllaAuto... pesukone... auto.... vaikea valinta, mutta ilman autoa näillä leveysasteilla ei oikein tahdo pärjätä. Pesukonekin on ehdottoman ihana värkki, sillä nyrkkipyykki olisi tuskallista ja tuskin tulis niin puhdastakaan.

valinnan vaikeusNukutus. Moni hieno lääketieteen operaatio jäisi käytännössä toteuttamatta jos pitäisi järjissään kestää operaatiot.

TaijaHakaneula, se on yksinkertainen ja aina tarpeellinen ja kaikki voivat sitä käyttää

Aarne PiltoPuhelin. Olkoon se sitten vanha pyöriteltävä lankamalli tai nykyajan kännykkä. Puhelimella kulkee viestit ja avun pyytäminen ja paikalle ohjaaminen sujuu nopeasti.

NellyLeipä - olkoon se ruis-, vehnä-, kaura- tai "mikätahansa" leipä - - viljasta jauhoa, sekaan sitäsuntätä - taikina , josta leipäaines - joka uuniin ja ..hmmm... mikä tuoksu ja maku !

renki-ramiPainokone, miten tämäkin kysely olisi toteutettu ilman mahdollisuutta kirjoittaa se?

HarriSydämen siirto, koska sillä annetaan ihmiselle jatkoaikaa.

LumituiskuNanoteknologia ja varsinkin siihen liittyvät uusimmat, vielä vähän kait keskeneräisetkin, mutta silti aivan käsittämättömät 'täsmälääkkeet'. On se käsittämätöntä, että nielaisen lääkkeen ja se sitten osaakin hakeutua oikeaan paikkaan elimistössä....

Ikuinen ihmettelijäMillä voi kiusata opea, hyppiä twistiä ja kuntoilla? Vieläpä käsitöissä oiva tuote. KUMINAUHA

OliveNeula. Ilman neulaa meillä ei olisi näinkin hyviä ja toimivia vaatteita päällä.

eveliinaPenisilliini

hopoTuli. Siis tulen keksiminen, miten sitä saadaan ja kuinka kivien yhteen hakkaamisesta tai puun hieromisesta toista puuta vasten on päästy siihen, että nyt saamme tulen aikaan vain pienellä sormiliikkeellä. Helppoa vai mitä.

LessuTulitikku. Sen avulla saa aikaan lämmön ja valon. Se toimii sähkökatkojen aikana. Itsensä lämmittämisen lisäksi sen avulla saa järjestetyksi lämpimän aterian. Se on niin helppoa verrattuna aiempiin tulentekovälineisiin.

PäiviPyykinpesukone. Säästää aikaa ja käsiä varsinkin naisilla, jotka tätä hommaa eniten tekevät ja moniko mies ryhtyisi esim farkkupyykille käsipelissä? Epäilenpä ettei yksikään. Ilman ei pärjäisi enää. Astiat voi tiskata käsinkin ja kävellä työmatkat, vaan käsin en pyykkiä pesisi!

Äidin käsiä tarvitaan muuhunKännykkä. Esim. onnettomuuksissa saa hälytettyä paikalle nopeasti apua eikä tarvitse lähteä etsimään puhelinkoppia...

AnneHengityskone. Pelasti minun lapseni hengen vastasyntyneiden teho-osastolla.

Elämän ihmeHydrauliikan käyttö maansiirtoon ja kaivauksiin. On eniten helpottanut lapiolla kaivamisen tuskaa maailmassa. Mahdollistanut saada suuri voima pienellä moottorilla hidastamalla liikkeen nopeutta.

Se ToinenMaalämpöpumppu. Huippujuttu, kun energiaa saa jalkojen alta. Säästää todella paljon sähköllä tuotettavaa energiaa vaikkakin laitteen käyttöön tarvitaankin sähköä.

MerjaTransistori. Modernin yhteiskunnan perusta - vaikea kuvitella kehitystä 1950-luvun jälkeen ilman sitä.

TiedemiesMaanviljely. Jos sitä ei olisi keksitty, maailmamme olisi kovin erilainen keräillessämme ruokaamme luonnosta. Kun ihminen keksi miten tulen voi tehdä, voisi olla sitten toiseksi paras keksintö.

JouniHerbalife

TyytyväinenJääkaappi, että ruuat ym. säilyvät

SippeKsylitoli
- suomalainen keksintö
- suun terveyden lisäksi on todettu auttavan myös korvatulehduksiin

Päivittäinen käyttäjäTyppilannoite, meitä olisi 3 miljardia vähemmän ilman sitä

raparipaKirjaimet ja kirjoittaminen! Mahdollistaa kaikenlaisen viestimisen monella eri kanavalla, manuaalisesti, sähköisesti, sanan ja äänen avulla! Tekstin avulla voi jakaa asiaa, tunteita, mielipiteitä, faktoja ja ajatuksia jopa maailmanlaajuisesti! Kirjoitettu teksti opettaa, viihdyttää, rentouttaa, lohduttaa tai naurattaa, tilanteesta riippuen.

InksuCopy-paste. Se on auttanut miljoonia opiskelijoita ensin hoitamaan opiskelutehtävänsä nopeammin ja myöhemmin työtehtävänsä.

TuukkajPesukone. Tulee monesti mieleen, miten esim. mummoni ja muut 1900 luvun alun naiset uurastivat kodin puhtauden eteen olemattomilla meidän ajasta poikkeavilla Aatamin aikuisilla vehkeillä kädet avannossa sinertävinä.

MaikkuPyörä, sillä se mahdollisti kaiken siirtämisen helpommalla. Mielestäni se on ihmiskunnan kehityksen kannalta kulmakivi.

Marjut KoivistoPyykkikone. Lapsiperheissä verraton apuväline. Auttaa vanhuksia olemaan pitempään kotona, ei tarvitse mennä laitoshoitoon.

LekkuPolkupyörähän se on. Voiko olla kätevämpää nopeaa kulkuvälinettä, jos ei nyt tarvitse kulkea monia kymmeniä kilometrejä. Jos on terveyttä ajaa pyörällä esim. työmatkat, ei tule kalliiksi ja samalla kunto kohoaa ja ruokaostoksetkin kulkee siinä samassa.

Nimim."Kokemusta on"Ehdottomasti Pyörä. Kaikissa sen olomuodoissaan. Mahdottoman monisovelteinen ja tukeva rakenne. Synnyttää pehmeän liikkeen ja helpottaa kaikkea liikuttelua.

JOPOVirkkuukoukku! Sillä saa lankaa mutkalle ja virkatessaan myös päätä selväksi. Sillä voi tehdä jotain hyödyllistä, tai sitten jotain muuten vaan kivaa ja esteettistä nautintoa tuottavaa. Virkkuukoukku ja pikkuinen lankarulla on kätevä laittaa käsilaukkuun ja täyttää sillä joutilaat minuutit, jotka muuten tuntuisivat tyhjäntoimitukselta. Eläköön virkkuukoukku ja kaikki ihanat lankarullat!

MerjaKoti. Se ylittää kaiken muun ihmisen keksimän painoarvoltaan. Kuinka moni keksijä vaihtaisi sen keksintöönsä, mikäli joutuisi elämään loppuelämänsä ilman sitä, kodittomana?

TikkariPolkupyörä! Sillä pääsee nopsasti paikkoihin, pitkälle tai lähelle. Se ei vie paljoa tilaa, sitä voi itsekin korjata ja pitää kunnossa ja tuunata mieleisekseen. Lisäosilla esim. korilla siitä saa kätevän kuljetusvälineen. Se ei saastuta. Autoa ei edes tarvitse kun on hyvä fillari alla ja pääsee nauttimaan maisemista ja säästä ympäri vuoden. Rakastan omaa munamankeliani!

PixieRADIO. Se laulattaa pitkillä automatkoilla, pitää valvovalle seuraa aamun tunteina, tanssittaa kotitöitä tehdessä, rentouttaa jumppamatolla hikoilevaa ja tuudittaa uneen illalla. EHDOTTOMASTI RADIO!

EijaPolkupyörä. Se vapauttaa.

Mika SeppänenVillasukat

TiituParas keksintö on pyörä, siis pyörivä pyörä. Sen ympärille on keksitty ja keksitään aina uusia sovellutuksia. Keksittyinä on esim. vetovaunut, työntökärryt, polkupyörät, junat, autot, moottoripyörät, koneet vetopyörineen ja hammaspyörineen. Yleensä kuljetuskalusto. Myös kännyköiden, pesukoneiden, lentokoneiden ym. valmistuksessa tarvitaan pyörää. Kaikki nykyinen perustuu pyörään.

RistoOmpelukone. Monilapsisten suurperheiden kotitekoisten vaatteiden ompeleminen koneella vapautti paljon aikaa muihin askareisiin.

TsiriSilmälasit, olisin istunut jo kaksikymmentä vuotta pirtin nurkassa ilman silmälaseja

LeenaVessanpönttö. Esimerkiksi kerrostaloissa elämä olisi todella hankalaa, jos kaikki asukkaat jonottaisivat ulkohuussiin aamulla töihinlähdön aikaan. Lapsille ja vanhuksille karmea tilanne.

EufrosyneKasvinjalostus: Ilman sitä keräisimme edelleen metsistä kokopäiväisesti ruokamme. Kaikki ruokakasvit on valinnoilla saatu vuosituhansien aikana tuottamaan enemmän ihmisravintoa, jolloin aikaa on jäänyt muuhunkin :)

Hyvä kysymys!Järjestin viime keväänä yo-juhlat ja seuraavana aamuna tulin siihen tulokseen että maailman paras keksintö on ilman epäilyksen häivää ASTIANPESUKONE!  Ihana laite =))

PipaMielenkiintoinen aihe, joka panee myös miettimään arvoja. Pitää lähteä pohtimaan jossittelulla eli jos sitä tai tätä ei olisi, niin mitä sitten?

Nyt kun on kaikkea, tuntuu, että "keksintöjen" poisjättäminen lisäisi kotityötä (tiskikone, pyykkikone, kodinkoneet), jolloin ei voisi tehdä niin paljon ansiotyötä kuin nyt. Rahantulo heikkenee ja sitten pitää tehdä enemmän itse, niin ruokia kuin vaatteitakin jne. Minulle se sopisi, muistanhan tuon ajan.

Jos kulkuvälineet poistetaan, niin ollaan enemmän kotona, jää aikaa kotitöille, tässä tapauksessa se olisi hyvä juttu. Vaan mistäs otat sen kopukan, joka täällä kaupungissa meitä kuljettaisi?

Hyvää poistamisessa olisi se, että perheelle ja läheisille jäisi enemmän yhdessäoloaikaa, vaikka se käytettäisiinkin osittain niihin kotitöihin.

Näin lyhyen analyysin jälkeen voisin luopua lähes kaikista vempaimista edellyttäen että sähkö hoitaisi lämmityksen ja vedentulon. Mutta nehän eivät kuuluneetkaan niihin "keksintöihin".

Jotta ei ihan mökkihöperöksi tulisi, haluaisin säästää vanhanajan puhelimen, joka oli niin edullinen, että sai jutella tuntikausia ilman saldorajoituksia. Internetkin hiukan hykerryttää. mutta se koukuttaa liian helposti ja kotityöt jäisivät sen varjoon.

Minun valintani on siis puhelin.

PS. Tähän suuntaan ihmiskunnan on kai lähdettäväkin ettemme keksinnöillämme aiheuta itsellemme lopullista tuhoa.

Nettiajan mummiMaailman paras keksintö on kirjoitustaito ja kirjapainokone. Vain näiden avulla voi hyödyllistä perimätietoa ja -taitoa välittää tuleville sukupolville. Ja ilman niitä olisimme ilman Ajatusten Aamiaistakin!

Pekka Nyberg, SveitsiAuton sisätilalämmitin, koska on aivan ihana mennä lämpimään autoon, jossa ikkunat ovat sulat eikä tarvitse alkaa kraapimaan niitä. Voi kunpa olisin tiennyt sen jo vuosia sitten olisin aivan varmasti ostanut sen vaikka hinta olisi ollut pilvissä. Nyt olen nauttinut siitä vasta muutaman vuoden ajan.... mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

FoortinainenParas keksintö on LASI. Lasia tarvitaan ikkunoissa nähdäkseen ulos. (Esim. koti, auto, lentokone, lamput, silmälasit jne.) Myös juomalasina, tarjoiluastioina, koriste-esineinä käytetään lasia.- Ilman lasia ei kukaan ihminen tule toimeen!

SinnyPARANTAVA LÄÄKE. Vaikeisiin sairauksiin keksityt parantavat tai taudin etenemistä pysäyttävät lääkkeet. Itsekkäästi ajatellen ainutlaatuisin keksintö on vielä "työn alla".

Rouva ParkinsonVillasukat. Tuovat lohtua, lämpöä ja hyvää mieltä sukupolvesta toiseen. Villasukkia tarvitaan aina.

pgInsuliinin keksiminen. Vaikkakin sitä on olemassa niin Frederick Grant Banting (1891—1941) onnistui eristämään insuliinin ja kehittämään siitä lääkkeen diabeteksen hoitamista varten. Ilman sitä monen diabeetikon elämä nykyäänkin olisi hyvin lyhyt. Tämä on tärkeä keksintö myös meille suomalaisille, koska Suomessa diabetes on yksi vakavista kansantaudeista.

SugarPyörä. En tarkoita polkupyörää vaan alkuperäistä tuhansien vuosien takaista esi-isiemme oivallusta. Pyörä -keksintö ei kaipaa perusteluja.

Matti-OlaviSähköliesi. Ajatus siitä, että ruokaa pitäisi laittaa joka ikinen päivä tulen avulla kauhistuttaa. Hauskaa se joskus on mutta arjessa sähköliesi on nopea ja vaivaton. Ilman sitä ruuanlaitto olisi todella miettimisen takana.

NinaPyörä on ikivanha keksintö, mutta edelleenkin melkein kaikki liikkuu pyörillä!

PeksuMorseaakkoset. SOS niillä tehtynä on ollut useissa tapauksissa helpoin ja nopein tie saada apua.

OlliMaailma on täynnä upeita elämää helpottavia keksintöjä. Itse pidän maailman parhaana keksintönä vesi- ja viemäriverkostoa; on helppoa, kun puhdas vesi tulee hanasta eikä sitä tarvitse lähteä hakemaan ja kantamaan mistään ja viemäri vie kaiken ylimääräisen ja likaisen veden mennessään.

HelenaNeulepuikot! Miten ihanaa on käpertyä sohvan kulmaan neulomaan. Mieli lepää, voi käyttää luovuuttaan, suunnitella ja nauttia aikaansaamisen tunteesta.

NeulojatarPolkupyörä. Keväästä syksyyn, kun ajelen työmatkoja pyörällä, jaksan tämän 60-ikävuoteni kokemuksella joka kerta ihmetellen ihastella, miten hieno keksintö on, kun kahden kapean renkaan varassa ihminen pystyy tasapainoilemaan taitavasti - oli sitten pieni lapsi tai vanhus. Helpottaa ja nopeuttaa liikkumista saastuttamatta ympäristöä, vahvistaa lihaksia ja keuhkoja ja ennen kaikkea mieli nauttii. :)

"Metsänpeikko"Paras keksintö on tietysti pyörä, enkä tarkoita polkupyörää. Pyörä on osana monta eri keksintöä kuten auto, lentokone, kottikärry jne. Pyörä helpottaa ja mahdollistaa monia eri toimintoja joita ilman yhteiskunnan "pyörät" eivät pyörisi.

MaijamariaPUHELIN ON PARAS. Voi saavuttaa aina toisen ja hyvä apu matkoilla. Hyvä kännykän keksijä!

AnskuPuhelin, ehdottomasti. Sen avulla on ollut ihanan helppoa pitää yhteyttä kaukana asuviin ystäviin ja sukulaisiin. Sen avulla voi piristää yksinäisen vanhuksen elämää. Pieni hetki omasta on päivän kohokohta toiselle!

sariPolkupyörä. Se ei saastuta, sillä pääsee kaikkialle, jos vain jaksaa ajaa ja kunto nousee siinä samassa aivan huomaamatta.

VäiskiTuli ja sen ylläpitäminen/tekeminen. Kaiken elämän edellytys itse asiassa.

Hymy KuoppaIlman muuta kynä. Sillä voi kirjoittaa, muistiinmerkitä, piirtää, kaivaa korvaa ja että se ON PARAS keksintö!

uusioneitiRokotteet. Suurin siunaus ihmisille ja eläimille.

AnpeTulentekotaito. Muutti ruokailun, antoi suojaa ja lämpöä. Pyörä, auttoi liikuttamaan esineitä, asioita, rakentamaan kärryt joilla kulkea ja kuljettaa.

AbluxInternet- kertoo ihmisen älykkyydestä ja on tärkeä tiedon välityskanava.

IRIRANSakset! Niillä voi pienentää suurta, katkaista kiristäviä lankoja, leikata hiuksia, kuvia, kangasta, lehtileikkeitä, kukkia jne. Ja kaiken lisäksi jälki on siistiä.

IrjaAuto

mummiLentokone on mielestäni ehdottomasti ainutlaatuisin. Aina jaksan lentokoneen äänen kuullessani katsoa taivaalle ja ihmetellä miten tuollainen rautamöhkäle pysyy ilmassa. Ja aina vain suurempia ja suurempia rautamöhkäleitä sinne nostetaan lentämään. Vaikka itse olen usein matkustanut lentokoneella ihmetykselleni ei näy loppua.

OdeliPolkupyörä. On hämmästyttävää, miten sellaisen vempaimen kehittäminen on tullut kenenkään mieleen. Fillari toimii lihasvoimalla, on kestävä ja ehdoton menopeli joka maastossa.

anuAuto.

Se helpottaa ja nopeuttaa liikkumista. Esim mökille meno kestäisi ikuisuuden ilman autoa. Kovalla pakkasella saa lämpöä ja vesisateella on katto suojana. Ei tarvitse palella ja kastua. Takaluukkuun mahtuu suuri määrä matkatavaroita tai ostoksia.

Manna"Sukkanipsut". En tiedä, mitä ovat viralliselta nimeltään, mutta ovat sellaisia muovisia erivärisiä nipsuja, joilla sukat laitetaan pareittain pyykkikoriin, sieltä pesukoneeseen ja kuivumaan. Sukat pysyvät kokoajan pareittain eikä pesukone syö toista sukkaa. Lisäksi säästyy aikaa parien etsinnältä. Vielä kun jokainen perheenjäsen käyttää oman värisiä nipsuja, ei tarvitse miettiä, mitkä ovat kenenkin sukat. Ainakin yksi parhaista keksinnöistä.

JenniInternet ehdottomasti. Sen ansiosta koko maailma on auki.

PirkkoTiskikone on se paras ja pyykkikone varmaan yhtä hyvä ;-)

TuulaSähkö, sillä sitä ilman ei oikein pelaa mikään.

KrissePYÖRÄTUOLI. Lisää toimintakykyä monella tapaa!

TSEMPPIÄVetoketju. Ei ole yhtä näppärää kiinnitystä keksitty tilalle. Varmaan kaikki ihmiset joutuvat melkein päivittäin käyttämään sitä.

TuulikkiMaailman paras keksintö on kirjoitustaito - tai konkreettisesti ilmaistuna kynä ja paperi. Mihin kaikkeen tuo keksintö onkaan aikojen kuluessa johtanut! Ja mihin vielä johtaakaan? Nyt jo tähän: kynättömään ja paperittomaan kirjoittamiseen...

SannaAuto, auto on nykyisin melkein jokaisen ulottuvissa joko oma tai laina .. kulkee paikasta A paikkaan B, kantaa tavarat, vie kaverit, kuljettaa eläimet, maidon, ihan mitä vaan sisään mielii laittaa ja erilaisilla pyörillä muuttaa muotoaan .. uusiin mahdollisuuksiin .. EHDOTTOMASTI AUTO!

MariPSYKOLOGIAN OPPIKIRJA. Paitsi, että ihminen on oppinut tekemään kirjoja, tallentamaan niihin määrättömät määrät tietoa kaikkien lukutaitoisten luettavaksi, on ihminen oivaltanut, että voi oppia tutkimaan ihmismielen liikkeitä ja lainalaisuuksia, ymmärtää näin vaikeitakin ihmissuhteita ja pystyy nyt ohjaamaan ihmismielen liikkeitä ja kehitystä! Vertaisin tätä ikiliikkujan keksimiseen! Mahtavaa olla ymmärretty oikein, päästä vapaaksi aiheettomista syytöksistä!

TuuliMaariaPuhelin. Sitä on pystytty kehittämään. Se on nopea, turvallinen, monipuolinen, pieni ja näppärä. Se sopii lähes kaikenikäisille. Kuulet äänen, aistit tunteen, saat tarvittaessa vaikka apua vaikka mihin tarpeeseen. Saat yhteyden ystäviin, lapsiin, perheenjäseniin mistä ja mihin tahansa, milloin tahansa. Sillä voi tänä päivänä tallentaa tapahtumia muistojen arkkuun. Voit valita itsellesi sopivan puhelimen, sopivan hintaisen jne. Harva tulisi ilman sitä enää toimeen.

SariSähkö. Nopeuttaa ja helpottaa työskentelyämme ja on turvallinen.

MiljaMielestäni puhelin on edelleenkin (olen sellainen tekniikan "ihmelapsi", joka ei ymmärrä tekniikasta mitään)aika ihme vempain, kuinka ääni kulki ennen lankaa pitkin ja nyt sitten matkapuhelin, ihan ilmaa pitkin, vaikka kuinka satelliitin välityksellä..

ArlaIhmeellisin keksintö mielestäni on tietokone ja nämä älypuhelimet. En tiedä onko paras keksintö, mutta mitä kaikkea tapahtuu silmän räpäyksessä, on yksinkertaisesti ihme.

Riitta-mamaSanotaan vaikka, että tietokone kaikkine lisukkeineen. Kuinka moni asia on muuttunut tämän myötä eikä suinkaan kaikki parempaan suuntaan!

mummuMatkapuhelin, koska hätätilanteissa sillä saadaan nopeasti kutsuttua apua. Hyödyksi varsinkin, jos avun tarve syntyy kaukana asutuilta seuduilta. Eksynyt voidaan ymmärtääkseni sen avulla myös paikantaa.

LeenaParas keksintö on SÄNKY. Se on lähes jokaisella, Siinä voi levätä, ladata akkuja ja kokea elämän huippuhetkiä. Se lisää hyvinvointia ja parantaa elämänlaatua.

HeleenaTulenteon oppiminen. Meitä ei olisikaan täällä, ellei tulentekoa olisi keksitty.

MattiSänky on paras keksintö. Miten mukava sinne on pitkän päivän jälkeen kömpiä lepäämään ja rauhoittaa ajatuksensa uneen, kohti seuraavaa ihanaa päivää. Sinne voi mennä väsyneenä, iloisena, surullisena, sairaana ja yleensä aamulla on mieli/olo paljon parempi. Se on lasten ja aikuisten lempipaikka kaikkine ihanuuksineen, mylläämisestä satujen lukemiseen ja ilman sitä.. no ei kyllä olisi mitään ilman sänkyä, lattialla olisi kauhian kova nukkua :)

MiukulainenPuulla lämpiävä leivinuuni. Se lämmittää talon ja valmistaa ruuat ihan "niinku ittekseen", ja on lisäksi sellainen kodin lämmin sydän ettei paremmasta väliä. Kesällä toimii viilennysyksikkönä. Saisivat suomalaiset osata markkinointitaidon kyseisestä tuotteesta tuonne keskisen Euroopan homeisiin ja kosteisiin taloihinkin.

Lämpimät pakkasetMielestäni kaikkein paras keksintö on toinen ihminen. Hän osaa kuunnella ja ymmärtää sinua paremmin kuin joku internet Eli kaikkein paras keksintö on LÄHEINEN IHMINEN!

PopotSukkahousut! Taatusti monikäyttöisin vempain koko maailmanhistoriassa. :D!

riittaMaailman paras keksintö mielestäni on muovi. Sen keksiminen on mahdollistanut aivan valtavasti uusia keksintöjä. Muovi on helppoa ja halpaa tehdä, siitä voi tehdä melkein rajattomasti eri asioita ja se on suht kestävääkin.

Soile MattilaPyörä. Juuri mitään muuta olisi voitu kehittää ilman pyöriä.

MotiMietin tätä vastaustani pitkään. Mielestäni paras keksintö pitää olla sellainen, joka auttaa arjessa ja josta tulee lisäarvoa ihmisille. Maailman paras keksintö on mielestä paperin keksiminen.

LiisaRadio. Säveliä sieluun asti. Rakastan musiikkia.

huppalullaAutomaattinen pyykinpesukone. Se on vapauttanut naisille paljon aikaa, lisännyt tasa-arvoa miesten kanssa, mahdollistanut naisten koulutustason kehityksen, vähentänyt naisten tuki- ja liikuntaelin- kuormitusta sekä käsi-ihottumia. Olen vuosikymmenet sitten sanonut, että jos joutuisin autiolle saarelle ja saisin ottaa yhden esineen/laitteen mukaan, ottaisin ilman muuta pesukoneen. En tosin tiedä onko esim. aurinkoenergialla toimivia pesukoneita, enkä tiedä keiden pyykkiä pesisin jos olisin siellä yksin jokin lampaan talja päällä...

PesusieniPolkupyörä

Riitta EteläpääInternet

Ulla-MaijaPehmeät piilolinssit, ainakin menneen vuosisadan keksintö! Silmiin pannaan pieni pala muovia joka sisältää enimmäkseen vettä ja - voilá - melkein sokea näkee!

Rita RoosVetoketju - Käyttömahdollisuuksia tuhansia.

KatinkaPyhätunturin kainaloon perustettu Kairosmaja majatalo. Siellä ei rokki soi eikä humalaiset riehu. Siellä on rauhaisa kodinomainen tunnelma ja aikaa hiljentyä ja rauhoittua nauttimaan upeilla hyvin opastetuilla retkillä Lapin upeasta luonnosta. Ruokakin vie kielen mennessään...

"Lapista rauhaa hakeva"Maailman paras keksintö on vaikea valita, kun niitä on ziljoona jotka ovat yhtä tärkeitä, mutta mieleeni nousee arkipäivän asioista HAMMASHARJA! jos joutuisin autiolle saarelle, olisi se ruoan jälkeen ensimmäinen tavara jota tulisi ikävä. Jos suu on terve, säästyy monelta muulta vaivalta ;o)

PalleroEikös paras keksintö ole PYÖRÄ! Sen keksimisestä lienee aika paljon aikaa kulunut, mutta ihmisen keksintöhän se on!

mummu 79 vPyörä on ylivoimainen. Mitä kaikkea pyörä saakaan aikaan! Siirtyä paikasta toiseen, pyörittää jos mitä, tuottaa energiaa... Pääsi nuorena miehenä naapurikylään riiuulle...

Simo NikulaNOKKAKÄRRYT! Olen jälleen muuttanut ja mikä loistopeli onkaan nokkakärryt. Voin kuvitella että ne on keksinyt joku tiilenkantaja. (nyt 34:s virallinen kotiosoite, siis kokemusta on)

MANTUYhtä maailman parasta keksintöä on varmaan aika mahdoton valita, mutta suomalaisista keksinnöistä aivan huippu on astiankuivauskaappi! Varsinkin naisnäkökulmasta katsottuna aikaa säästyy valtavasti päivittäin, kun tiskejä ei tarvitse pyyhkeellä kuivata. Hygieenisyys paranee. Ja tämä keksintö on myös köyhien (siis TODELLA köyhien) ulottuvilla, toimii missä tahansa.

MinnaTulitikku. Sillä saa valoa, lämpöä, ruutiosasta vaikka ammusta. Sillä voi puhdistaa hampaat, kokeilla kakun kypsyyttä, käyttää vaikkapa sutin osana. Se on pieni ja kätevä. Helppo kuljettaa mukana kaikkialle. Auttaa nuotion-tupakan-polttopuun tulenteossa. Ehdoton valinta mukaan retkelle, autiolle saarelle.

Leena - kirjekyyhkyPuhelin! En vieläkään ymmärrä miten ääni tulee siihen kapineeseen. Olin kuitenkin sen verran utelias "tekniikasta" että nuorena tyttönä pikkuveljeni kanssa rikoimme kirveellä ullakolle tuodun vanhan, hienon, puisen ja koristeellisen ison seinäpuhelimen. Pettymys oli suuri, kun salaisuus ei vieläkään auennut.

SusiemoInternet, koska tämä on hyvää aivotyötä

koukkuun jäänytAjattelin ensin, että pesukone on paras keksintö, mutta kun muistin riemukkaan tunnelmalliset pyykkipäivät kahvitaukoineen, niin tulin toisiin aatoksiin. Ompelukone on ollut ehdottomasti parasta: sodan jälkeen ommeltiin tätien vanhoista mekoista ihania vaatteita, muodistettiin pukuja, korjattiin rikkimenneitä työvaatteita ja satoja vetoketjuja. Jos ei itse käytä konetta, niin kaikki me käytämme vaatteita, joihin on ompelukonetta tarvittu. Vaateteollisuus työllistää valtavan määrän ihmisiä kaikkialla maailmassa.

TuulaJuokseva vesi + viemäröinti perään. Pitänyt jengin hengissä keksimään kaiken muun edistyksellisen ja ainutlaatuisen.

MikaMinä sanoisin Tuli.

RachidYksi parhaista keksinnöistä on hammasharja. Vaikka itse tulisikin toimeen ilman sitä, on muilla hankalaa, jos et ole sitä käyttänyt aikoihin. Eipä tiedä mihin nenänsä tai silmänsä pistäisi. On kuitenkin edullinen hankinta ja helppo kuljettaa mukana.

Arja HPyörä

TusukaE-pilleri. Maailma liikakansoittuu hurjaa vauhtia. e-pilleri ehken hieman edes hidastaa sitä.

MummeliInternet on hyvä keksintö. Mummo voi lähettää lapsilleen viestejä pikana vaikka maailman toiselta laidalta.

MummelikuuKÄNNYKKÄ. Tavoitettavuus sanoin, kuvin ja sähköpostein vaikka maapallon toiselle puolelle. Ja paljon muita ominaisuuksia. Pieni laite ja niin monipuolinen.

Arvostan laitteen kehittäjiäPyykinpesukone, tulee puhdasta yhdellä napin painalluksella, tuskin kukaan haluaisi palata pyykkilautaan.

TaraInternet

ViPuEnatorPolkupyörä paras keksintö. Lähtee aina käyntiin eikä tarvitse tankata saa ajaa ilman ajokorttia. Sopii lapsille ja aikuisille.

"mummeli"Silmälasit on hyvä keksintö, niillä pystyy huononäköinenkin hyvään näkösuoritukseen.

Sepi 2Se kaveri, joka aikanaan ensimmäisenä keksi laittaa kaksi pyörää kiinni toisiinsa ja siirtää niiden avulla jotain painavaa, teki mielestäni maailman parhaan keksinnön.

SHHNykyaikainen lääketiede kaikkineen, koska ilman sitä en olisi tätä kirjoittamassa

MarianneSÄHKÖ. RAKENTAMINEN ON HELPOTTUNUT SITTEN EGYPTIN PYRAMIDIEN AJOISTA.

AINOANNELIJos ei olisi sähköä, olisi kaikki muukin jäänyt jälkeen elämänkasvussa. Nyt näen hyvin ja helposti rakkaani. Iltaisin minua ei palele, ja jos niin voihan mennä aina saunaan. Kahvinkeitin, imuri, astian-, ja pyykinpesukone helpottavat elämääni napin painalluksellani jotta minulla olisi enemmän aikaa rakkailleni...

SarirNokkakärryt

SikuPyörä. siitä se kaikki alkoi.

AijaInternet on mielestäni suurin mullistus elämässäni. Olen elänyt aikaa, jolloin kodissani ei ollut edes sähköä, eikä mitään luettelossa mainituista keksinnöistä, jotka toki aikanaan kaikki olivat suuria asioita. Internet kuitenkin kuuluu vanhuudenpäiviini kiinteästi ja nautin suunnattomasti kun koko maailma tulee kotiini ja heti aamulla saan "ajatusten aamiaisen" pöytääni katettuna. Ilman näitä yhteyksiä voisin olla aika yksinäinen ihminen ja ilman tietokonetta olisin tuskin ikäihmisenä julkaissut viittä kirjaakaan. Sähkö ja pesukone olisivat toki äitini elämää suuresti helpottaneet.

HilvePyykinpesukone on ehdottomasti paras keksintö. Muistan, miten orjuutettu äitini oli pestesään paljussa pesulaudalla seitsenhenkisen perheen pyykkejä. Itse nautin pyykinpesusta koneella ehkä juuri siksi, että tiedän, miten vaikeaa se voisi olla!

MaijuLeivinuuni ja takka. Ne antavat lämpöä, silloinkin kun ei sähköt toimi. Lämmön lisäksi niissä voi valmistaa ruokaa. Lisäksi ne luovat tunnelmaa.

Lapin tyttöAlgebra = laskuoppi. Ilman tätä ihminen ei olisi pystynyt kehittämään ja parantamaan tämän päivän yhteiskuntaa tavaroineen etc. (jos nyt sitä pitää ihanteena).

Vielä on toivoaHormonikierukka, tekee elämästä niin helppoa kun lapset on tehtynä jo.. kahvinkeitin, voiko aamu alkaa ilman kahvia, ei voi.. tietokone, tietää missä mennään ja tv myös.

rituLuku- ja kirjoitustaito: Eiköhän ne olleet kaiken sivistyksen ja tiedon alkuun panevat tekijät.

MaijuVetoketju

HennaRadio, koska ilman sitä ei olisi tietoa muusta maailmasta, olettaen ettei olisi myöskään TV:tä eikä internettiä käytettävissä. Radiota kuunnellessa voit tehdä hyvin monenlaisia töitä tai harrastusjuttuja niiden häiriintymättä.

SantraPyörä. Ilman sitä olisimme paikoillamme eikä tavarakaan liikkuisi.

HannelePyykinpesukone. Kauheeta jos käsin joutuisi peseen ja mistä niin isoja vateja JA missä pestä ja huuhteluun kuluisi vettä ja kosteusvauriiookin voisi tulla .

eilaAUTO on tosi hyvä, jotta etäisyydet lyhenivät huomattavasti ihmisten välillä.SÄHKÖHELLA on toinen, helpottaa ja nopeuttaa kotitöitä. RADIO olis kolmas, sai tietoa muustakin maailmasta.

LeilaSähkölamppu. Pimeä aika ihmiskunnan historiassa loppui tähän. Valo mahdollisti monet muut keksinnöt ja sähkötekniikan sovellukset.

Mara TInternet - Mahdollistaa yhteydet tiedonhakuun ja kontakteihin

HelkaInternet. Uskomaton alkumetreillään ja edelleen niin hyvässä kuin pahassa.

Elina BergrothKirja, koska lukeminen lisää asioiden ymmärtämistä.

Sirpukka1. Suomalainen keksintö: Tiskikaappi, tiskien kuivatuskaappi mikä lie oikea nimitys
2. Internet, sähköposti ja tietty tekstiviesti (tähän ei tarvii perustelua, eihän)
3. automaattiset pesukoneet (muistan ajan kun päiväkin kului äitillä saunalla pyykillä)

SRHAuto

RiittaPesukone + Vaimokulta

ReKaMaailman paras keksintö on ehdottomasti pyykinpesukone. Kodin tekstiilien ja vaatteiden puhtaanapito ennenaikaisin käsipyykkikeinoin olisi todella hankalaa nykypäivän asunnoissa. Esim. äidilläni meni aina päivä tai kaksi 5-henkisen perheemme lakana- ja vaatepyykissä, kun saunanpadassa lipeässä keitettiin lakanat ja muu pyykki pestiin saaveissa käsin.

Tänä päivänä ihmisillä on vielä paljon enemmän vaatteita kuin 60-luvulla, jolloin olin lapsi. Olen myös 70-luvun lopulla itse asunut talossa, johon ei vettä tullut kuin erilliseen saunarakennukseen, eli pyykkikoneesta en luopuisi - melkein kaikki muut kodin työt hoituisivat ilman laitteita.

ImmuEhdottomasti nykyinen pyykinpesukone! Tiedän ja olen kokenut mitä on talvella pestä vaatteita joenrannassa. Padasta tulikuumaa ja avannosta jääkylmää vettä pesemiseen ja pyykin huuhtelu avannossa paljain käsin. Valmis pyykki oli todella raikas!

AvantohuuhteluSukkahousut

SiskoAika kauas taaksepäin ajateltuna, sanoisin kynä! Pieni, mukana kuljetettava, ei tarvitse sähköä, jättää jäljen, saa viestitettyä toisille ihmisille asioita , säilyy pitkään, ei häviä, ellei polteta. Saa ihmisen persoonan esille, koska käsiala on erilainen jokaisella. kun se on mukana, ja kirjoittaa esim. kilpailukuponkiin kaupassa nimensä, voi vaikka yllättäen voittaa jotakin, tai jättää pienen rakkausviestin jollekin...

MaazaKOTI, joka sijaitsee maalla kaiken luonnon ja rauhan keskellä kaukana sivistymättömyydestä! Maaseudulla vallitsee sivistys koska siellä kunnioitetaan arvoja, esim. luonto, luonnon eläimet ja yleensä kaikkinainen rauha. Maalla asuu ihmisiä jotka osaavat kunnioittaa oikeita luonnollisia arvoja. Maaseutu on ihmisen paras paikka elää!

rakastan rauhaa ja luontoaPolkupyörä, sillä pyörällä kuljet paikasta toiseen, pyörä ei aikatauluta, pyörä antaa vauhdin hurmaa, pyörä kantaa taakkasi kaupasta ja torilta kotiin, pyöräilystä saa voimia ja lihaskuntoa ja liikehallintaa kestävyyden puolella.

mummiPenisilliini on mielestäni loistava lääketieteellinen keksintö. Sillä on vuosien varrella parannettu monet angiinat ym. ja estetty sairauden muuttuminen reumakuumeeksi tai muuksi vakavaksi sairaudeksi.

TuuliaAuto, koska se mahdollistaa nykypäivänä maalla asumisen ja ylipäätänsä paikasta toiseen liikkumisen

autoilijaKengät. Ne suojaa sinun jalkojasi ja hyvillä sellaisilla voit liikkua säässä kuin säässä. Ja jalat pysyy kunnossa.

Eeva vw-60Radio, kuulee mitä maailmalla tapahtuu

TupunaSähkön siirto hinta, joka on kallein rahti tuotteen hintaan verrattuna. Puillakin lämmittäessä säästää ainakin siirtohinnan verran vaikka hakisi puut ostettuna satojen kilometrien päästä.

Jouko HakkarainenInternet, näkymätön linkki jolla saat yhteyden ihmisestä toiseen ympäri maailmaa. Voit hakea tietoa mielin määrin kuvineen. Et voi haistaa, maistaa tai koskea tätä "lankaa"

MaijaEhdottomasti WC (vesivessa)! Olen kiitollinen siitä joka kerta siellä käydessäni. Kuinka vaivattomasti ja siististi ihminen voikaan perustarpeensa hoitaa. Vuosien mittaan myös tila ympärillä, sisustus, kauniit kaakelit, lattialämmitys ym. ovat vain lisänneet nautintoani. Olen sanonut tämän ääneen monia kertoja ja nyt sitä ihan julkisesti kysytään. Hieno keksintö!

AnskuE-pilleri. Ratkaisisi monia inhimillisiä tragedioita niin yhteiskuntien kuin suurten massojen kuin yksilöiden elämässä. Toistaiseksi ei vain ole ollut kulttuurista valmiutta ottaa tätä vastaan ja kärsimykset kaikilla tasoilla jatkuvat.

MarttaKyllä kännykkä on ehdottomasti paras keksintö. Kukapa olisi uskonut vielä 80-luvun lopussa että kymmenen vuoden päästä sitä kuljetaan pieni puhelin taskussa ja että sillä voi kuunnella radiota, ladata siihen mielimusiikkia ja ottaa valokuvia. Saati sitten nykyisin, kun puhelimissa on jo netit ym.toiminnot! En olisi minä ainakaan uskonut. Sen avulla on pelastettu lukemattomia ihmishenkiä ja se tuo turvaa monissa eri tilanteissa. Huippu keksintö!

TarjushkaKirjapaino mahdollisti tiedon tehokkaamman leviämisen.
Höyrykone vauhditti tekniikkaa ja teollistumista.

PenaPOLKUPYÖRÄ Ei tarvitse "polttoainetta" eteenpäin pääsee omalla lihasvoimalla kelillä kuin kelillä. Hyötyliikunta kohillaan. Ympäristöystävällinen, edullinen, pitkä käyttöikä, ei vaadi suuria remontteja kun hoitaa ja huollattaa säännöllisesti.

AnskuMatkapuhelin

DorisMaailman paras keksintö on e-pilleri. Se vapautti naiset ei-toivotun raskauden pelosta. E-pillerin myötä myös abortit vähenivät.

marjuskaPuhelin! Saadaan yhteyksiä ympäri maapallon. Tarvittaessa apua nopeasti ja tieto kulkee.

HilpanenPenisilliini on pelastanut paljon ihmisiä. E-pilleri on auttanut kaikkia naisia ja toivottavasti myös niitä, jotka ovat miesten alistamia.

Maire ImmonenInternet, sillä vaikka ei olisi radiota, ei autoa, ei mahdollisuutta lentokoneella lentelyyn tms niin silti maailma on avoin seikkailuun ja tiedonsaantiin sekä yhteydenpitoon niin ystävien kuin sukulaisten kesken.

PipsaTämä matkapuhelin etenkin vielä älypuhelin. On aikamoinen saavutus. Voi miten se vapauttaa ihmisen määrätyltä tavalta.

leksaaNoista ehdotetuista se on ehdottomasti e-pilleri. Siinä naisella on vapaus päättää omasta elämästään erittäin merkittävällä tavalla. Samalla se on tuonut paremman elintason perheille. Suomessa molempien vanhempien työssäkäynti on tullut mahdolliseksi, ja edes jonkinlainen elintaso on saatu perheille.

Naisen valtaKaikki mainitut keksinnöt ovat omana aikanaan olleet maailmaa mullistavia uutuuksia - vaikeaa valita niistä paras, koska niitä ei myöskään voi vertailla keskenään! Internet on keksintö, joka on muuttanut tiedonvälityksen kautta maailman erittäin voimakkaasti. Ehkä lopullinen vastaukseni on sittenkin AUTO.

SeijaLentokone..... ihminen on kautta aikojen halunnut osata lentää ja tämmöiselle matkustushullulle ilman lentokonetta menisi homma aika työlääksi..

Lelle


Kirjapaino, koska se mielestäni on kaiken tiedonvälityksen perusta.

EijaPenisilliini. Lääke, joka on säästänyt ihmishenkiä. Kyllä siinä materia jää toiseksi.

MarianneTällä hetkellä se on MATKAPUHELIN. Perusteluni: luo turvallisen olon mm. marjaretkillä ja missä tahansa paikassa. Nykyiset akut saisivat vain kestää kauemmin. Seuraava Nokian uusi menestys on omassa mielessäni...

Mummon mussuKyllä se minun mielestäni on lentokone kun ajattelee miten paljon ihmisten lisäksi otetaan tavaraa ja silti se nousee yläilmoihin, toinen on laivat.

helinäKyllä pyykinpesukone vie voiton kaikista. Olis tosi työlästä pyykätä lakanat ym. käsin työpäivän päätteeksi. Ilman pyykinpesukoneen käyttömahdollisuutta lapsiperhe on pian ihmeissään.

nimim.kone hajosiSänky. Levättynä kaikki sujuu mutkattomammin :)

Pikku-MyyKyllä se on pesukone. Muistan elävästi lapsuuteni pyykkipäivät, jolloin pyykkien pesu vei paljon aikaa ja oli rankkaa. Edellisenä iltana laitettiin pyykit likoamaan ja seuraavana pestiin. Työ alkoi veden lämmityksellä ja pesu tapahtui pyykkilautaa käyttäen. Valkoiset lakanat yms. keitettiin vielä, että pysyvät valkoisina. Huuhtelu tapahtui järvessä ja talvella jäältä käsin avannossa. Työ vei tosiaan koko päivän. Talvella kuivatus tapahtui avoullakolla, kuivuivat hitaasti, mutta olivat raikkaan tuoksuiset. Lapsuudessa pyykkipäivä oli hauska, oli erilaista toimintaa ja voi kokeilla pyykkäämistä, nyt vanhempana ymmärrän miten paljon työ on vaatinut aikaa ja on ollut hankalaa etenkin talvisin.

PipsaHISSI! - upea keksintö, joka toimii ilman konehuonetta - mahdollistaa korkeissa rakennuksissa ja paikoissa liikkumisen!

KaroliinaKyllä tuo internet on mullistanut tarpeellisen ja vähän tarpeettomankin asian haun

VirpiPuhelin. Se mahdollistaa yhteydenpidon silloinkin kun ystävät ovat kaukana toisistaan. Sen avulla saa apua, lohdutusta, se välittää myös lämpimät ajatukset.

LuurileenaNavigaattori. Säästää aikaa ja hermoja, kohottaa itsetuntoa.

SmaragdKyllä se on pyörä. Se on peruskeksintö, jonka varaan kaikki koneemme ja värkkimme on rakennettu.

SamiVaatteet - jokainen ihminen käyttää. Niillä voi myös viestiä; kansallispuku, väri, t-paidan teksti: Asenne ratkaisee aina! Viikunanlehdestä vintageen, tarpeellista ja turhaa, mutta ah, niin ihanaa!

MaaritTuli ja pyörä. Tuli siksi, että se mahdollisti pyörän valmistamisen. Pyörä siksi, että se mahdollisti niin autot, pillerit kuin useimmat muutkin keksinnöt.

Hilkka KLäpyskä, jolla voi taitella t-paidat ym. näpsäkästi. Tuota käyttäen saa kaappiin lisää tilaa huimasti ja sillä on todella hauska huiskia paitojen taittelut :) Läpyskällä on nimikin: Clothes Folder.

MinnaPeePuhelin tulee ensimmäiseksi mieleeni. Mitä tekisimmekään ilman puhelinta?

AnnuliiniPESUKONE. Sillä välin kun kone pesee pyykkisi, voit istua internetissä, kuunnella radiota, pestä autosi, leikkiä lastesi kanssa ja saat nopeasti puhdasta lentomatkalle lähtiessäsi...

eevanneli"Pumppu/kairatusta avannosta vettä". tuskin mitään muuta tavaraa kiittelen niin paljon kuin tätä pumppua. Se tuli n 25 v sitten markkinoille, ostin heti, enkä ole katunut. Pikkukorjauksia on siihen tehty parikin kertaa, kuten kumiläpän vaihto. Pumppu pelaa ja sillä saa kairan tekemästä reiästä mökillä saunavedet ensi pyhänäkin. Mieti miten ison avannon joutui ennen tekemään!

Eeva-mummiSilta. Sen yli on aina päässyt viemään ruokaa ja rakkautta naapurikylään. Se voidaan polttaa, jos sitä käytetään vihan kuljetukseen, ja rakentaa taas uudestaan.

Kari NikanderEhdottomasti pyykinpesukone. On niin mukava askarrella muuta sillä aikaa kun kone pesee vaatteet puhtaaksi. Puhtaiden pyykkien ripustaminen kuivumaan on sitten mukava homma.

HansuKello tai ajanmittarit ylipäänsä. Aina vaan tärkeämmäksi tulleet jopa sekunnit! Kellotettu elämä.

PBMMUISTITIKKU! Mahtava ulkoinen tallennus- ja kuljetusmenetelmä ainakin toheloille ja tumpeloille :)

TohelotarPyykinpesukone

KipaImuri, koska poistaa irtoroskat tehokkaammin kuin lakaisu!

pirree-pilleri - Naisten asema parani tosi paljon. Sen ansiosta voi nauttia rakkaansa läheisyydestä.

"Kiitos keksijöille"Polkupyörä. Saasteetonta ja stressitöntä liikkumista paikasta A paikkaan B, ja mukana kulkevat tarvittavat tavarat kuten kauppakassit, marja-/sienikorit tai vaikkapa kalavehkeet tai retkieväät ;)

Yx viherpiipertäjäMiesten ja naisten tasa-arvo, yleinen ja yhtäläinen kouluttautumismahdollisuus, koska silloin saadaan 50% enemmän aivokapasiteettia kehityskäyttöön.

KutaleE-pilleri > VAPAUS!

LeaHakaneula on maailman paras keksintö. Se oli esiaste Internetille. Hakaneulalla voi esim vaatetuksessa korjata repeämät, ratkenneet saumat tai uudelleenyhdistää materiaalit vapaasti uudelleen ja uudelleen. Hakaneula on konkreettinen malli virtuaalisesta nettimaailmasta... :)

HelenaIhmiskunnan paras keksintö on ehdottomasti astianpesukone. Inhoan tiskaamista, ja sitähän puuhaa riitti joka päiväksi aina siihen saakka kunnes vasta 38-vuotiaana sain oman astianpesukoneen. Nyt pysyy keittiö siistinä, ei tarvitse riidellä perheen kanssa tiskivuoroista, ei kuivu kädet, ei lohkeile kynnet, ja aikaa ja energiaa riittää muihin kotihommiin ja harrastuksiin. Eläköön astianpesukone!

Päivi 42v.Piinsiru. Ilman sitä mikään nykyiseen tietokoneaikaan kuuluva ei olisi mahdollista.

Antti Tuurnae-pilleri

miisukkaVaraava takka ja kynttilät. Vaikka itsellä ei ole koskaan ollut ongelmia sähkökatkosten kanssa, on kynttilöiden ja takassa tulen polttaminen hyvin kotoisaa ja tunnelmallista. Lisäksi tulee harrastettua hyötyliikuntaa puita hakiessa ja jos omaa metsää löytyy niin ulkoiltua tulee automaattisesti kun kesät viettää puunhakkuussa.

HeidiSukkahousut. Mistään muusta tuotteesta ei ole keksitty niin monta niksiä, kuin sukkahousuista.

AmarSähkö

mauriAstianpesukone. Ilman sitä elämäni olisi yhtä tiskaamista tai paperiastioiden polttamista :)

Helinä1. Vetoketju. Todella toimiva tiivis vaatteiden sulkemistapa.
2. GWS:n purkinavaaja. Yksinkertainen ja aina paras.

KikkaKirjapainokone

TpLhRokotukset tauteja vastaan. Ei tarvinne perusteluja.

AnneliMaailman paras keksintö on pyykinpesukone. Mietitäänpä vaan esiäitejämme, jotka jäälle tekivät avannon (saattoivat siinä miehet vähän auttaa) ja sen kamalan lipeän kanssa sormet jäässä pesivät käsin lakana- ja muun pyykin. Ehdottomasti pyykinpesukone.

haattarinneleHyviä keksintöjä on niin lukuisia, että vaikea valita. Lastenvaunut, itkuhälytin, mikro, radio. Kaikkein paras (ja eniten riippuvuutta aiheuttava) on kuitenkin kännykkä! Voittamaton keksintö - harmi myöntää :).

Kotona 1975Kirja, ehdottomasti. Kirjan kautta pääsemme katsomaan maailmaa toisen ihmisen kautta. Jopa voimme palata hänen maailmaansa niin usein kuin haluamme, katsoa vähän tai paljon ja viisastua. Kirja opettaa lukemaan, eikä ilman käyttöohjeiden lukutaitoa muista keksinnöistä ole paljon apua.

MarihPyykinpesukone

LiikunnainenAntibiootti

armarjTuli, hitsaus ja rakkaus :)

Nikodem ChlodnyLämminvesivaraaja; aina lämmintä vettä saatavilla (paljon), ilman pitkäaikaista lämmitysprosessia

csf95Kyllä vetoketju on ollut maailman sivu tärkein keksintö!

Benjamin GurkhaTekstiviesti = suomalainen keksintö, joka mullisti kännykän käytön ja nopean viestinnän reaaliajassa tavallisten ihmisten parissa maailmanlaajuisesti. Merkittävä tekijä myös Nokian kasvuun ja sitä kautta meidän kaikkien suomalaisten hyvinvointiin, asenteeseen ja itsetuntoon.

PiiPolkupyörä. Sillä pääsin aikoinaan työpaikalle ja takaisin kotiin. Sillä tein kesäisiä retkiä lastenlasten kanssa rannoille ja metsiin marjastamaan. Nykyään pääsen sillä ihan mihin haluan täällä kotikulmillani. Polkupyörään voi aina luottaa.

mummuMielestäni se on astianpesukone .On niin mukavaa kylläisenä kuunnella sen pesevän eikä tarvitse katsella likaisia astioita .Siistiä :-)

Pikku-iiris -55Pyörä. Sen sovellukset ovat tuoneet mukanaan lukemattoman määrän uusia keksintöjä. Harmi vaan, ettei sen keksijää saatane koskaan yksiselitteisesti selville. Retu Kivinen (Fred Flintstone) ehkä voisi auttaa, mutta häneenkään ei taida enää yhteyttä saada!

KaleJPyörä, ratas, pallo, yleensäkin kitkan vähentäminen.

JormaVaatteet. Ne suojaavat auringolta ja kylmältä. Nero on ollut se, joka keksi sukan kantapään teon!

Minä vainEri aikakausilla on kullakin omat parhaat keksinnöt. Nykypäivän ihmisille sanoisin, että INTERNET.

HolidayInternet.  Internet mahdollistaa yhteydenpidon kauempana oleviin lapsenlapsiin videopuhelun välityksellä. Se on aivan mahtavaa, kun sillä tavoin pääsee siihen heidän arkeensa mukaan ihan reaaliajassa.

CARPEDIEMPuhelin - Teki mahdolliseksi yhteydenpidon matkojen päästä aivan uudella, nopealla tavalla.

Juha62PYÖRÄ, eli ratas. Aikojen alusta on helpotettu elämää pyörien avulla. Pyöräthän (laakerit) ne pyörittävät koko maailmaa!

EveliinaRikkaimuri! ;)

KatiKyllä se on NAISENA e-pilleri! Vastuu ja vapaus.

mummeliMuovipullovalaisin, jossa sisällä valkaisuainetta, valaisee kuin 60 watin hehkulamppu, mutta ilman sähköä. Tässä linkki videoon
http://www.youtube.com/watch?v=JOl4vwhwkW8&feature=player_embedded

ämInternet, sillä pystyy hoitamaan paljon asioita nykyään.

ninniTällä hetkellä osaa taas arvostaa hanasta tulevaa vettä, kun sitä ei tule. Vesikatko jo ollut jonkin aikaa. Toinen vastaava on sähkö. Katkoksen hetkellä huomaa myös kuinka tärkeä se on.

Tanja-73Kissan talutusvaljaat on paras keksintö ehdottomasti! Kotikissa ja omistaja pääsevät ulkoilemaan vapaasti ja kissa pysyy reviirillään, ulkona on aistien valtava hienous molemmille kun luontoon pysähtyy ja ihailee näkemäänsä! Ilman valjaita kissani olis kaiket päivät sisällä koska lähiössä on kaikki vaarat väijymässä. Ulkoilemme kevät-kesä-syksy aikaan mukavilla säillä. Mulle kissani on opettanut ja opettaa edelleen kiireettömyyttä ja läheisyyttä ilman turhia krumeluureja! Yksinäisyyttäkään ei tunne kun on kissa. Kissa parantaa terveyttä monin tavoin. Suosittelen lämpimästi:) Savolaiseen tapaan kerroin hyvin laveasti:)

RituliSilmäneula, koska sen avulla pystyttiin ompelemaan ensin nahat ja sittemmin kankaat vaatteiksi meidän karvattomia kehojamme lämmittämään. Hyvä juttu varsinkin meille pohjoisen asukkaille.

SaijaTelevisio. Pidän sitä perustana moneen myöhempään keksintöön.

Mauri TurunenMielestäni aurinkokenno ja tuulimylly. Niillä tehdään vihreällä tavalla sähköä ja edistetään kestävää kehitystä.

VeskuTupperwaren liukueste on pelastanut meidän kodin jopa vesivahingolta.

Tarja-62Internet on avannut erinomaisen mahdollisuuden hakea tietoa ja viihdettä

ukkeliTietokone. Sillä voi tehdä mitä vain, mutta se ei yleensä toimi.

atk-hiiriLentokone, koska se pysyy ilmassa ja on nopea kulkumuoto pitkilläkin matkoilla !

Kaarina MäkikangasKännykkä. Olitpa missä tahansa et ole koskaan totaalisesti yksin. Se on ystävä hädässä.

IrmeliPesukone: koska pyykin peseminen on välttämätöntä ja raskasta ja aikaa vievää. Suuri helpotus elämään.

rituPuhelin, sillä voi hoitaa tärkeitä asioita ja pitää ystäviin yhteyttä.

MR86Auto - Ilman autoa ei päästäs täältä korvesta mihinkään asioille!

SohviKyllä päädyn kännykkään. Ystävät ja perhe aina lähellä, paljona asioita saa hoidettua. En pärjäisi itse ilman.:)

BisaNtePesukone. Se on helpottanut ihan eniten täällä tavallisten perheenäitien töitä.

PirjoE-pilleri, koska lapsia ei tule yli vanhempien kestokyvyn. Ylikansoittuminen vähenee. Luonnonvarat riittää paremmin. Naisilla riittää voimavaroja opiskeluun, ansiotyöhön jne, mikä nostaa perheiden elintasoa. Naisten terveys kohenee ja elämänlaatu paranee sitäkin kautta.

"orjuudesta vapauteen"E-pilleri, koska se on vapauttanut monet naiset ei-toivotuista raskauksista, aborteista jne. Jokaisella lapsella on oikeus olla toivottu ja rakastettu. Valitettavasti vielä on kirkkokuntia, jotka eivät hyväksy syntyvyyden säännöstelyä. Haluavat alistaa naisen.

mummeliEhkäisypilleri, ehdottomasti, tarvitseeko edes perustella miksi, jokainenhan sen tietää.

"Bavaria"Maailman paras keksintö on mielestäni POLKUPYÖRÄ. Se on nerokas mekanismeiltaan, sillä pääsee melkein mihin vain apostolinkyytiä nopeammin ja hyvinkin nopeasti ja se kulkee inhimillisellä uusiutuvalla energialla. Tosin valmistus vaatii mm metallia ja energiaa. Se on ikään kuin ihmisen mittainen keksintö/kapine. Toiseksi paras keksintö on mielestäni KUMI- tai kumiteräSAAPPAAT. Niilläkin pääsee melkein mihin vain kelillä kuin kelillä, ja jalat, jotka on tehty kulkemista varten, ovat suojassa.

Mape, kulkijaAIKATAULUT. Ilman yhteisiä, suunniteltuja aikatauluja olisi elämä aika kaoottista maailmassa. Henkilökohtaiset aikataulut taas saa ihmisen tekemään elämässään asioita.

Kari TamminenAstia, jossa voi tehdä ruokaa, keittää, paistaa, se on jo kauan sitten keksitty, mutta tärkeä, edelleen. Materiaalit ovat ajan oloon muuttuneet, mutta edelleen yhtä tärkeä. Sen jälkeen on vasta tulleet muut tärkeät arkeen sopivat tavarat. (Myös lääkkeiden keksintöjä edelleen tarvitaan ym.)

ElisabetTalon rakentaminen. Siitä yksinkertaisesta syystä, että : 1 Oma koti kullan kallis.2 Koti on paras paikka maan päällä. 3 Kotona sydän lepää ja sinne voi kutsua rakkaita ihmisiä.

eilainkeriPesukone  - Hakata avanto, keittää padassa, no way

Pirjo New YorkOn niin paljon hyviä keksintöjä, että parasta on vaikea valita. Minä ihmettelen esimerkiksi sitä, kun voin lähettää sähköpostia Sri Lankassa lomamatkalla olevalle työkaverilleni ja hän pystyy lukemaan sen siellä välittömästi. Ihmettelen myös sitä, että pystyn puhumaan kännykän välityksellä siskoni kanssa kun hän on autossa matkalla Keski-Ruotsissa ja minä autossa matkalla Etelä-Suomessa.

Sihteeri SirpaMietin aina pyykkiä pestessäni miten paljon pesukoneet ovat helpottaneet etenkin naisten elämää. Mummoni ja vielä äitinikin ovat pesseet pyykkinsä pulsaattorikoneella ja joutuneet talvisinkin huuhtelemaan pyykit avannossa, kun kaivosta oli kovalla pakkasella vesi loppu. Minä vain heitän likaiset vaatteeni koneeseen, valitsen lämpötilan ja annan sen koneen hoitaa työn. Ei ehkä ainutlaatuisin mutta todella upea keksintö. (No vaatii tietenkin myös sähköä ja vesijohdon.)

Klap ja klap, pyykkiä riittää vaan...Suomalainen arkkitehtuuri, joka on mahdollistanut vankkojen, pohjoismaihin soveltuvan asuntorakennuksen - asunnot eli kodit ovat turvallisia niin kestävyydessä kuin turvallisuudessakin.

TeittuItsenäisen asumisen palvelutalot vanhuksille ja sairaille. Ilman näitä ihmiset jäisi monesti oman onnensa nojaan ja usein varmasti myös sukulaisten huonoon hoitoon. Tai toisaalta joutuisivat toimintakykyisinä suoraan vanhustenkotiin tai johonkin osastolla, jotka eivät varmasti ole yhtään niin virikkeellisiä ympäristöjä ja jotka riistäisivät ihmisen itsemääräämisoikeutta ja itsenäisyyttä. Arvostan suuresti hoitohenkilökuntaa!

JenniE-pilleri. Sitä tulisi käyttää koko maailmassa monin verroin enemmän. Siinä on tämän maailman koko elämisen ydin. Maailma ei saastuisi, eikä luonnon varat kuluisi, koska ihmisen paljous on kaiken aikaan saanut, ajatteli mitä asiaa tahansa.

PaularVesijohtojärjestelmä. Vettä ei tarvitse noutaa, vaan se tulee luokse :) Järjestelmä on tuonut muassaan uusia keksintöjä, kuten pyykkikoneen.

ajraMVesikaivo

SeijaPyykinpesukone! Ei varmaan perusteluja sen enempää kaipaa. Kuka haluaa pyykätä käsin?

PikoHakaneula ,ollut monien kiperienkin tilanteiden pelastus maailmassa .ties milloin keksitty ja toimii yhä :)

maukkaRengas tai ratas sillä koko maailma pyörittää erilaisia rattaita: auton, pyörän eri koneiden rattaita. Ilman sitä keksintöä seisoisi koko maailma aloillaan

Anna Hälinen EkströmVesijohto! Miten helppoa elämä onkaan kun vesi tulee sisälle ilman lihasvoimaa ja ämpäriä.

PäiviHei! Maailman paras keksintö on ihmisen aivot.

HannuTransistori. Se on millä tahansa mittapuulla varmasti vaikuttanut eniten käytössä olevaan teknologiaan, ihmiskunnan kehitykseen ja talouteen. Transistoriin perustuva puolijohdetekniikka kehittyy koko ajan ja käyttö laajenee edelleen, jopa vaatteisiin (älyvaatteet).

KaitsuPuhelin. Muistan ajan lapsuuteni maaseutupaikkakunnalla, kun 12 talon pikkukylässä vain minun kodissani oli puhelin. Naapurin emäntä, 4 pienen lapsen äiti tuli kävellen meille, 1,5 km ja soitti kunnanlääkärille, että jos vois tulla vastaanotolle, kun lapsi kuumeilee ja niskassa on paise.. Tuota olen muistellut, että kyllä olisi ollut hyvä, että siinäkin kodissa olis ollut puhelin. Se on hyvä apu!

mummi53Kirjoitus.

JussiRaha, mahdollistaa paljon, mutta sen vähyys synnyttää luovuuden.

TainaVetoketju: Jo tänäänkin olen käyttänyt ainakin 10 eri vetoketjua, vaikka vasta aamutunnit menossa. Uskomattoman monikäyttöinen keksintö!

KatiskaPyörä - kaiken logistiikan äiti!

SamovaariJuokseva vesi- hana, suihku. ''Jo muinaiset kreikkalaiset...'' - vai oliko se roomalaiset ;)

SanttuEhdottomasti pesukone: olen ollut ilman pesukonetta kun lapset olivat pieniä ja se pyykin määrä oli valtava mitä raahasin äitini koneeseen. Lopulta äitini osti minulle koneen.

sirpaInternet - Lieneekö silti maailman paras mutta ainakin se tuo maailman lähemmäksi kun esim. saan aamiaiset joka päivä tänne Tansaniaan, eikä tarvitse odottaa viikkoa/viikkoja jos se olisi lähetetty postitse.

TuyaLAPIO, Kaikki maailman talot olisivat jääneet rakentamatta, jos lapiota ei olisi keksitty, koska siitä juontaa juurensa kaikki kaivinkoneet

PR-miesLasi(n valmistus). Se mahdollisti melkein kaikki muut keksinnöt, joista yksi tärkeimmistä ovat nykyaikaiset mikroskoopit, kun lasia opittiin hiomaan niin, että mikroskoopeilla pystyttiin suurentamaan miljoonakertaisesti. Se mahdollisti mm. DNA:n "keksimisen" ja monet muut lääketieteelliset löydöt.

MariannaAntibiootti on pelastanut monia henkiä ja vähentänyt kipua ja kärsimystä.

SonjaIhminen on tehnyt paljon hyviä - ja vähemmänkin hyviä keksintöjä, joten pelkästään yhden mainitseminen on lähes mahdoton tehtävä. Sanon kuitenkin että tietotekniikka ja erityisesti sosiaalinen media, joka saattaa yhteen sellaisiakin henkilöitä, joiden kanssa ei muuten tule oltua tekemisissä, pelkästään ajatuksia vaihtamallakin voi oppia paljon uutta ja kasvaa ihmisenä, jokaista ihmistä ei ehdi, eikä tarvitsekaan ehtiä kohdata silmätysten.

VadelmaVetoketju on melko kärjessä.

anaVETOKETJU ON HYVÄ KEKSINTÖ, KOSKA SE HELPOTTAA PIENTEN LASTEN PUKEMISTA, HOIDOSSANI ON ALLE 3-VUOTIAITA LAPSIA, JOITA AUTAN PUKEMISESSA. LAPSET OVAT ILOISIA KUN SAA ITSE VETOKETJUN KIINNI:)

PIIPEROLLAATTORI. Ilman sitä olisi paljon vanhuksia ja muita liikkumisongelmaisia, joiden itsenäinen liikkuminen ei olisi mahdollista.

hoitajaMaailman paras keksintö: Viuhka. (Ehkä on syytä mainita, että asun Espanjan Aurinkorannikolla, jossa suuren osaa vuotta on lämmintä, kesäisin hellettä.) Viuhkan saa halvalla, se on kaunis ja naisellinen kapistus, mahtuu käsilaukkuun eikä paina mitään. Viuhka ei saastuta ympäristöä eikä kuluta luonnon varoja, se ei pidä meteliä eikä häiritse ketään. Mutta se pelastaa lämpöhalvaukselta milloin tahansa hiki nousee pintaan, estää meikkejä valumasta poskelle, ja auttaa pitämään pään kylmänä vaikka jalat helvetissä kärventyisivät. Etelässä viuhka (+ vesipullo) on naisen paras ystävä.

SatuTässä minun Top 3 maailman parhaista keksinnöistä tässä hetkessä:

Käytännön elämässä paras keksintö maailmassa minulle äitinä on pyykinpesukone! Olisihan elämä aikasmoista puuhastelua pyykin parissa, jos tätä konetta ei olisi keksitty.

Internet puolestaan on jotakin sellaista, joka konkreettisesti yhdistää meidät kaikki ympäri maapalloa. Ajantasaista informaation välitystä ym. Ihmeellistä, miten esim. sähköpostiviestit tulevat perille muutamassa sekunnissa eri puolilta maailmaa!

Lentokone - olen juuri lähdössä ulkomaan matkalle ja ilman lentokonetta matkaan kuluisi kuukausia. Mahtavan upeaa päästä kohteeseen vain muutamassa tunnissa. Jos lentokonetta ei olisi, niin todennäköisesti tämäkin matka jäisi tekemättä. Huikea keksintö on siis lentokonekin!

PyykkäriäitiVALO! Esim. hehkulamppu, loisteputki, led-lamppu, mikä vaan. Olimme vuodenvaihteessa pari viikkoa ilman sähköä, ja eniten kaipasin valoa! (Kynttilänvalo on ihana yhden illan, mutta ei riittävä pitkäksi aikaa).

MummoWc paperi heti vessan jälkeen. Fiksut ihmiset ovat tajunneet wc merkityksen ja vielä fiksummat ymmärtäneet kehittää pyyhkimätuotteen. Hyviä tuotteita on PALJON kondoomi, uuni, kengät, vaatteet, puhelin, rokotteet, silmälasit, lasi yleensä, eristeet jne jne

saaravienokainoInternet on mahtava keksintö ja on apuväline niin hyvässä kuin valitettavasti pahassa. Valjastettuna hyvän käyttöön se on mahtava tietopaketti, päivittäinen apuväline niin työssä kuin vapaa-ajan harrastuksissa. Netin kautta pääsen myös aloittamaan päiväni Positiivareiden aamiaispöydän viisauksien parissa. Televisio on poistettu kokonaan kodistamme helmikuussa tasan kymmenen vuotta sitten. Samoin paikallislehden tilaus on lopetettu viitisen vuotta sitten. Netin kautta voi lukea ja seurata mitä haluaa silloin kun haluaa. Luopuminen televisiosta ja lehdistä on tuonut elämänhallintaa, tasapainoa ja työn ohella aikaa itse valituille asioille.

MajuMehupilli! Ei ehkä maailman hyödyllisin eikä varsinkaan ekologisin keksintö, mutta ainakin piristää mieltä. Pelkkä mehupillin ajattelu tuo mieleen kesän ja mukavat hetket terassilla. Se sopii lähes kaikkiin kylmiin juomiin eikä sitä käyttäessä naisilla huulipuna jää lasin reunaan. Mehupilliä voi käyttää missä tahansa maailmankolkassa eikä se näin ollen ole rajoittunut tiettyyn ympäristöön tai alueeseen. Mehupilli sopii niin juhlaan kuin arkeen ja esimerkiksi elokuvissa se mahdollistaa esteettömän näkymän valkokankaalle juomisen aikana. Mehupillin käyttö ei katso ikää tai sukupuolta ja sen lisäksi, että se on veikeä ja tietyissä tilanteissa sen käyttö voi olla viettelevääkin, on se myös ehdottomasti hygieniaa parantava kapistus.

Suski105Lukko ja avain, voi avata ja sulkea, sallia ja kieltää. Kummallakaan ei tekisi yksin mitään.

Paula MäkinenKatuluuta, mikään ei ole niin tyhjentävä, kokonaisvaltainen ja monipuolisesti käyttöön sovellettavissa oleva esine, kuin perinteinen, pitkävartinen ja jäykkäharjaksinen niinipuunkuoresta valmistettu katuluuta.

Talkkari vaanPyörä! Siis sellainen pyöreä rengas, jonka päälle voi rakentaa erilaisia kulku-, työntö- ja vetopelejä. Polkupyörä, auto, lastenvaunut, erilaiset kärryt ja vaikkapa juna, jne. Helpottaa todella paljon jokapäiväistä elämää.

Ajattelija SeijaPenisilliini - Se on pelastanut miljoonia ihmisiä ja tekee niin edelleenkin.

virpiPolkupyörä: se on helppo ja melkein kaikille sopiva kuntoiluväline

LilaPyörän keksiminen on ehdottomasti suurin asia. Se mahdollisti ennen eläinten perässä olevien rattaiden käytön ja tavaran ja ihmisten kuljetuksen. Nykyään tärkeitä jokapäiväisiä asioita ovat polkupyörä, auto, hulahula-vanne, karuselli jne. Mitä me oikeasti tehtäisiin ilman karusellia?

TiinaKantoliina. Se helpottaa äidin arkiaskareita, antaa mahdollisuuden lujittaa kiintymyssuhdetta ja rakentaa lapsen perusturvallisuuden tunnetta käytännöllisellä tavalla. Halvempi ja ekologisempi, monessa paikassa myös käytännöllisempi kuin vaunut tai rattaat.

AnneliPyykinpesukone, koska se helpottaa mielestäni eniten kodin hoidossa.

tuula.inkeriInternet, ilman tätä en saisi joka aamu positiivareiden ajatusten aamiaista sähköpostiini <3

Marjoe-pilleri

VäestönräjähdysSähkö. Se mullisti teollisuuden ja mahdollisti teollisuuden nousun. Tapaninpäivän myrskyn jälkeen monen päivän sähkökatkojen aikaan se nähtiin kuinka tärkeää sähkö on ja kuinka se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään.

PatuJääkaappi ja pakastin. Edistivät ihmisten toimeentuloa, koska ruokaa ei mennyt pilalle yhtä nopeasti.

Satu KronholmPUHELIN, koska puhelimella saa yhteyden toisiin ihmisiin pitkienkin matkojen päähän, vaikka itse olisi liikuntakyvytön.

Eila irmeliAstianpesukone. Helpottaa jokaista päivää.

MarjaInternet, sillä ilman sitä ei tällainen kahta työtä tekevä pystyisi hoitamaan asioitaan koskaan......

claudiE-pilleri ja pyykkikone. Helpottaa kummasti naisihmisen työtaakkaa.

MummuLääketiede, ehdottomasti. Monilta meiltä olisi jäänyt matka aivan liian aikaisin kesken, jo alkumetreillä kuten lapsellani, äidilläni ja veljelläni (leukemia). Elämänlaatua, turvallisuutta tuova ihmisen tärkein keksintö.

PilviInternet ja skype. Tietotekniikan keksinnöt tekevät elämän monipuoliseksi, kun osaan vielä jonkin verran englantiakin. Erikoisia tuotteita voi tilata ulkomailta ja ne tulevat muutaman päivän päästä.

ITInternet- se, että omasta huoneen nurkasta pääsee ns. ympäri maailman milloin haluaa, tuntuu edelleen ihan utopistiselta.

KolibriVesi-wc. Olen oppinut arvostamaan tätä keksintöä. Oltuani pari viikkoa näin talvisaikaa mökillä, jossa kovilla pakkasilla piti käydä ulkohuussissa, niin vesi-wc eli sisävessa on paras keksintö!

KirsiPyörä

Heikki SuumäkiTodella vaikea kysymys! Teollisuus on tuonut työpaikkoja sekä mahdollistanut massatuotannon eri tuotteille, joka on alentanut hintoja ja mahdollistanut tuotteiden saatavuuden köyhemmillekin kansalaisille.

TittaPesukone. Se on vapauttanut valtavan paljon energiaa muuhun käyttöön. (Ja nimenomaan naisenergiaa).

Sirkka TakomoSisäWC! Muutaman kerran kun -30 asteen pakkasella olemme olleet mökkeilemässä ja käyneet ulkohuusissa on sen jälkeen taivaallista päästä sisätiloihin ;)

eijuliLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot