La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


Rakkain joululahja

Vastauksia 131Rakkain joululahjani on kullanvärinen metallinen sydämenmuotoinen rasia, jossa on sisällä kellastuneita paperilappusia. Jokaisessa lapussa on kaunis runo, joista suurin osa itse kirjoitettuja.

MagdeItsetehdyt lahjakortit kodin siivouksesta ja äidin ikiomasta vapaa-ajasta.

ÄiteeTyttäreni yläasteen käsityötunnilla tekemä jouluinen pöytäliina on edelleen aarteeni. Samoin hänen 11-vuotiaana laulamat, C-kasetille talletetut joululaulut. Nyt ne on siirretty CD:lle ja joka joulu niitä kuuntelen ja joskus muulloinkin!

Inkeri 56Kyllä se on kaikkein paras lahja, kun lapset ovat kaikki kotona jouluna huolimatta siitä missä asustelevat. Se yhdessäolo, sitä ei voi rahalla ostaa.

ailamariOlen 63-vuotias, enkä vieläkään unohda rakkainta joululahjaani lapsena. Sain sen monena jouluna peräkkäin, aina yhtä tervetulleena. 10-lapsisen perheen viidentenä ja poikalauman keskellä tytöllä ei paljoa lahjoja tai tavaroita ollut. Joka vuosi ennen joulua katosi se ainoa rakas mollamaijani, jota itkin ja kaipasin kuin äiti lastaan konsanaan. Pukki sen toi sitten jouluisin takaisin ja sillä oli aina uudet kasvot ja vaatteet, jotka myöhemmin sain tietää äidin laittaneen. Joka joulu olin pakahduttavan onnellinen saatuani tuon ainoan joululahjani, ikioman vauvani takaisin. Ennen joulua ei kukaan osannut kertoa, minne se oli kadonnut ja veljetkin vain pilkkasivat, kun iso tyttö itkee räsynukkea. Ilo oli sitäkin suurempi sitten, kun sen sain.

MarjattaMinun paras joululahjani oli se, kun syksyllä alle kilon painoinen lapsenlapsi pääsi jouluksi kotiin ja tuo pienen vauvan perhe tuli silloin meille mummilaan jouluksi. Sen syksyn jälkeen uskon, että se oli meille ihan jokaiselle paras ja rakkain lahja. Pieni hento tyttö, nukkui onnellisena ensimmäisenä jouluaattona vuorollaan kunkin sylissä. Se oli muistorikas joulu!

mummi 51Nukke jonka nimi oli Leena. Sillä oli vartaloon ommeltu pää. Ennen joulua se aina meni hukkaan ja pukki toi uudestaan, vartalo ja mekko oli uusittuna. En muista kuinka monena vuonna näin kävi, mutta muistan jännittyneenä odottaneeni minkälainen mekko Leenalla on päällä kun pukki sen taas tuo.
Äiti ompeli vartalon tietenkin jostain vanhasta lakanasta ja se kului vuoden leikeissä rikki ja mekkokin sotkeutui.

MuorikkaOlla kaveri lenkillä, ystävä kaikkina vuoden päivinä. Tehdä yhdessä kivoja asioita. Se ei maksa mitään. Molemmat saamme hyvän mielen.

Tupu"Tärkeintä ei tavara, vaan sydän lämmin ja avara". Näin aikuisena ihmisenä en niinkään ajattele mitä itse saisin vaan mitä antaisin läheisilleni. Minusta on ihanaa antaa lahjoja ja tehdä yllätyksiä. Lahjan ei tarvitse olla iso ja kallis vaan tärkeintä on, että se on annettu ajatuksella ja mietitty lahjan saajaa.
(Sitaatti muistaakseni Kiekua ja Kaikua)
Lämmintä joulumieltä ja antamisen iloa.

KirsikkaMuistan kuinka isäni oli tehnyt nukkekodin ja sinne huonekalut, samana jouluna sain äidin tekemät lapaset ja villasukat, olipa se hauska joulu. Kotona oli kiva leikkiä uudella nukkekodilla ja ulkona oli lämmin kun oli äidin tekemät lapset käsissä ja sukat kengissä, eipä palellut minua.

MarjaOlin 5-vuotias, kun sain joululahjaksi kävelevän Lumikki-nuken ja vuosi oli 1960. Se oli siihen aikaan tosi iso juttu, mutta se ei kävellyt sen aattoillan jälkeen, koska veljeni joka oli 10-vuotias rikkoi sen koska joulupukille oli tullut virhe ja hän oli kirjoittanut molempiin suklaalevyihin nimen Anne ja minähän en suostunut antamaan toista niistä veljelleni. Joten hän tuumasi, että toi nukke ei sitten kävele tän aaton jälkeen. Ja niin siinä kävi, että tultuaan illalla wc:stä hän avasi oven jota vasten nukke nojasi, vaikka huusin kuin palosireeni, että et avaa ovea muuten nukke kaatuu ja menee vieteri päästä poikki - kierrä keittiön kautta. Mutta ei auttanut huuto, hän tuli ovesta ja nukke kaatui naamalleen lattiaan ja vieteri napsahti poikki ja se ei todellakaan kävellyt sen aaton jälkeen, mutta oli silti paras joululahja jonka lapsuudestani muistan - leikin sillä kävelemättömyydestä huolimatta monta vuotta.

PikkulkkaViime jouluna isoveljeni oli sairaalassa. Sairaalajakso oli pitkä ja uuvuttava myös meille läheisille. Veljeni, jolla ei ole omaa perhettä, on viettänyt aina jouluaaton perheeni parissa - nyt olikin toisin. Kuopukseni ja minä sitten menimmekin PHKS:ään jouluaattoiltana tervehtimään veljeäni. Sairaala oli hiljainen. Rauha oli maassa. Kotimatkalla poikkesimme hautausmaalla viemässä kynttiööitä. Lapseni mielestä hautausmaamme uusi hieno uurnalehto olisi oiva pulkkamäki. Minua hymyilytti ajatus siitä, kuinka edesmenneet rakkaamme seuraisivat jostakin, kun jäljelle jääneet riemuitsisivat pulkkamäestä hautausmaalla - tuskin he kovasti pahastuisivat. Muutama viikko joulun jälkeen veljeni toipui ja kotiutui 9 viikon sairaalajakson jälkeen. Sain joululahjani: olen saanut pitää veljeni.

Pikkusisko "kirsikkanenä"Vaaleahiuksinen, kiharatukkainen nukke, joka sai nimekseen Tuula. Valitettavasti kadonnut maailman turuille!

HanneliRakkain on lapsen tekemä, puusta ynnä muusta luonnon materiaalista ja niitä on monta eivätkä ole maksaneet mitään muuta kuin aikaa ja vaivaa.

joniLämpimät sukat, tossukat, yöpaita, kirja, punaviini, suklaa, suihkuvaahto, tuoksu. Joka vuosi joku näistä tai kaikki. Aina yhtä ihanaa joulun aikana.

HiluMeillä ei ollut tapana käydä joulukirkossa lapsuudenkodissani. Muistan joulun ekaluokkalaisena, kun aikuinen siskoni vei minut aamulla aikaisin joulukirkkoon. Oli pimeää vielä ja hautausmaan kynttilät loistivat ja päällä juuri saatu collegeasu.

systeriOpiskelin työn ohella sairaanhoitajaksi. Ennen joulua oli tenttisuma ja olin aivan poikki. Poikani avovaimonsa kanssa tulivat paria päivää ennen joulua. He siivosivat ja koristelivat kodin juhlakuntoon sekä leipoivat jouluhyvät. Se on paras saamani joululahja.

HelikkiTunnetusti kaupassa käydessäni kainalossani on kori, johon laitan ostokseni. Muovipusseja ei kotoa löytynyt. Poikani, joka oli jo muuttanut pois omilleen, antoi lahjaksi pehmeän paketin ja sisältö oli valtava kasa hänen ostamiaan muovipusseja siististi nippuun pakattuna. Todellista kierrätystä, silmäni kostuivat onnen kyynelistä... :)

WilhelmiinaMuistan lämmöllä, miten ilahduin avatessani pakettia, jonka sisältä paljastui vanha joulukuusen koristepallo!  Sen koristellun lasipallon olin aina lapsuudenkodissani saanut asettaa ensimmäisenä koristeena kuuseemme kunniapaikalle ja nyt se on tarkoin valitulla kunniapaikalla omassa kotikuusessamme!

Annukka57Kaikkein rakkain taitaa olla vankilassa teetetty kapiokirstu. Mutta muita ihania lahjoja ovat mm. untuvatäkki, korut, kirjat, CD-levyt, koti-asut ja -tossut jne!

HannisVillasukat, suklaa, hyvää viiniä

miumauEhdottomasti hienoin ja unohtumattomin lahja on äitini tekemä valokuvakirja sukuni historiasta, ihmisistä jotka ovat eläneet jo ennen syntymääni. Äitini oli kaivanut heidän syntymäpaikat, ajat ja kuolinajat esiin ja kuvannut hautakivet. Kirja jatkui kuvin aina siihen vuoteen kun sen sain ja itse saan täydentää siitä eteenpäin.

merjaAnnoin perheeni  jäsenille liput kylpylään ja kaikki tykkäsivät kovasti siitä, ettei tullut mitään säilytettävää roinaa! Sai mennä lillumaan silloin kun halusi

marianneRakastan kirjoja, olen aina rakastanut niitä. Muistan vielä kun 20 vuotta sitten sain tädiltäni lahjakortin akateemiselle kirjakaupalle. Mikä ilo voida valita ilman että piti ajatella hintaa!

NinaSain tyttäreltäni viime jouluna lahjakortin, joka oikeutti viiteen jalkahierontaan, jotka hän itse teki. Aivan ihana lahja henkilölle, joka tekee seisomatyötä eikä euroja kulunut yhtään.

"Kevein jaloin"Tavaralahjat eivät tuo sitä tunnetta, mitä joululta odotan.  Rakkain joululahja on lapsenlapsen kirkkaat silmät joulupukkia odotellessa. Joulun odotus ja valmistautuminen kiireettömästi yhteiseen juhlaan, silläkin uhalla että kaikki ei mene ihan etiketin mukaisesti..tunnelma, lämpö, rakkaus lahjan suurimpana sisältönä!

eromummoRakkain joululahjani on tähän asti ollut veljeni antama Nalle, sellainen sahanpuruilla täytetty upponallen näköinen nallukka, tosin kova sellainen. Yhä edelleen näin 40-vuoden jälkeen se istuu makuhuoneen hyllyköllä, tosin vähän reissusta rähjääntyneenä. Tyttäreni koira söi puolet toisesta kädestäkin, mutta yhä edelleen se on yhtä rakas.

UppisEräänä jouluna sain lahjaa koko vuodeksi: sain apua ja yhteistä aikaa. Uimahallireissu, leipomisilta, kynttiläillallinen, apua tietokoneen päivitykseen, ikkunanpesuapua, renkaidenvaihto ja kesäretki.  Parhaita lahjoja ovat ne, joita ei ole kiireessä marketista hankittu, vaan joihin antaja laittaa jotakin itsestään.

TiiuRakkain joululahjani on isäni tekemä nukketalo jonka sain lapsena. Talo on kaksikerroksinen ja isä oli tehnyt sinne myös huonekalut. Lahjaa ei oltu suuren koon takia paketoitu, vaan se oli peitetty filtillä. Nukketalo on pysynyt ehjänä kaikki nämä 40 vuotta. Isää ei enää ole, mutta isän kädenjälki säilyy lahjassani ikuisesti.

SatuKun nyt jo lähes aikuinen lapseni oli pieni, meillä oli rahasta tiukkaa ja aikuisten kesken sovittu että lahjoja hankitaan vain lapsille. Jouluaattona tyttö sai paketteja ja oli niistä onnellinen, mutta oli myös pistänyt merkille, ettei äidille ja isille paketteja tullut. Joulupäivän aamuna kun heräsin, kuusen alla oli 2 pakettia (edellisillan revittyihin lahjapapereihin käärittynä). Äidille tytön oma unipupu ja piirustus! Isille oli ilmaantunut tytön leikkipuhelin. Pupu ja puhelin ovat edelleen tallessa ja joka joulu tapahtumaa muistellaan erityisellä lämmöllä.

NannaMinulla on yhä tallella yli 30 vuotta sitten joululahjaksi saamani nukkelapsi. Nykyäänkin se on kulkenut mukanani muutosta toiseen.

melindaMuistan edelleen 30 vuoden takaisen lahjan: pehmeä nukke, Mari, jolle äitini oli itse kutonut raitaisen villahaalarin. Muistan kun äitini kutoi haalaria iltaisin kotona ja kyselin mikä siitä tulee. Äitini vastasi, että työkaveri saa vauvan ja he sopivat, että jokainen töistä tekee sille vauvalle jonkin vaatteen. Täydestä meni minuun.  Ilmeeni oli jouluaattona varmasti näkemisen arvoinen, kun tajusin tutun villahaalarin Marin päällä!

MinnaPellavainen saunatyyny viime jouluna oli oiva lahja minulle joka rakastan saunomista. Siitä on riittänyt iloa melkein joka päivälle, vähintään 3 kertaa viikossa.

SaunaloverParas joululahja on omien lasten kanssa heidän pienenä ollessa vietetyt hetket leipoen ja joulua laittaen. Lämmittävä muisto tässäkin nykyisessä harmaudessa!

Iloisia muistojaOlin väsynyt ja tulin aaton aattona kotiin. Tyttäremme oli siivonnut ja laittanut ruokaa. Vaikka pöydässä oli salaattia ruokana, tuntui se juhla-aterialta, kun punainen liina oli pöydällä ja kynttilät paloivat.
Se oli paras joululahja.

Lekku50-luvulla tätini jokajouluinen lahjapaketti meille isolle katraalle lapsia, oli henkilökohtainen: sisälsi vanhalla joulukortilla päällystetyn leivoslaatikon, jossa oli omena, pipariämmä, kis kis -karkki ja jouluinen servetti.

AiriRakkain lahjani istuu yhä makuuhuoneessa parisängyn päällä minun puolellani, toisella puolen on puolisoni oma vastaava. Eli lahja on lapsuusvuosilta, olisinkohan ollut 4-5v. kun sen sain, vanhanajan 50 cm iso teddynalle. Nalle on kulkenut matkassani koko ajan nähden elämäni kirjon. Hieman on matkanvarrella saanut kolhuja, tassua ja jalkaa on korjattu, mutta tunne on säilynyt.

Aina kun nallen otan syliini, muistan sen ensi hetken, kun joulupukki ojensi nallen minulle (ilman käärepapereita), se lämmin tunne on aina sydämessäni. Oma, ikioma iso nalleni.

nyt 46v.Eräs joulu, minun ollessa noin 8-vuotias, mummo tuli jouluaaton aamuna. Mitään muuta kuin se syli ja läsnäolo ei ole mielessä lapsuuden jouluista.

RAIJA AEräänä vuonna olimme perheen kanssa kaukana reissussa emmekä vaihtaneet joululahjoja. Kuitenkin perhe,  jossa majoituimme jouluaattona, antoi lahjaksi minulle pienin paketin, jossa oli jotain ihanaa voidetta. Muistan sen tunteen, kuinka se sykähdytti!

MillaMieheni vanhemmille, jotka ovat jo iäkkäitä ihmisiä 75- ja 81-vuotiaita, laitan heille aina lahjakortin jossa lupaudun tekemään suursiivouksen ja pesemään ikkunat ja lahjakortin voi lunastaa heille sopivana aikana. He sitten soittavat kun haluavat siivoukset. On kuulemma lahjoista paras. Ystävälleni, jolla on pienet tytöt, laitan lahjakortin ja lupaan vapaan viikonlopun hänelle ja hänen miehelleen. Lastenhoito järjestyy meillä kotona eli haen lapset  Ja kortin voi lunastaa heille sopivana aikana . soitto vain ja on myös kuulemma paras lahja.

Vain aikaa, ei eurojaParasta joululahjaani ei tarvinnut miettiä kauaa. Olimme mökillä viettämässä joulua ja poikani, silloin n. 9-vuotias, käpertyi viereeni sohvalle jouluaterian jälkeen ja sanoi minulle: äiti, minä luotan sinuun sataprosenttisesti. Se oli varmaan kauneinta, mitä minulle oli sanottu koskaan.

TaruRakkain joululahjani on ollut ehdottomasti pehmolelu, jonka sain jouluna 1988. Se on niin hassun värinen ja muotoinen, etten ole koskaan päässyt selvyyteen, onko se pehmonalle vai -koira, mutta eipä sillä kai niin väliä. Joka tapauksessa Turre -nimeä kantava otus on kulkenut mukana reilun parikymmentä vuotta ja on matkassa edelleen. Leikkikaverina olemisen lisäksi se on saanut toimia lohduttajana ja turvan tuojana, ja ollut tietysti muuten vain halailtavana. Vaikka se nykyään saa vain istuskella rauhassa kun leikkijät ovat kasvaneet aikuiseksi, lohduttajana sitä saatetaan joskus edelleen tarvita. Turren saadessani joululahjat tulivat vielä oikeasti joulupukilta.

TinttiParas "joululahja", jonka itse olen saanut, on se ensimmäinen joulu, kun me perheenä vihdoin olimme vain kotona.. Ennen oli aina tapana, että kaikki kokoontuvat anopin luokse viettämään jouluaattoa. Mutta kun lapsia on monta ja tavaraa paljon, on valtavan ihanaa, kun saa vain syödä kotona ja mennä saunaan ja nauttia hiljaisuudesta - mitenkään kuitenkaan sitä anoppiakaan unohtamatta. Voihan siellä vierailla niinä muina pyhinä :)

kolmen äitiTyttäreni ovat yllättäneet minut itse tekemällään CD:llä, johon oli tallennettu lempimusiikkiani. Kanteen oli leikattu lehdestä punainen gerbera, joka on lempikukkani. Kannen tekstissä luki SUPER MOM´S COLLECTION.  CD:n sisällöstä oli kommentteja, kuten mamin nuoruuden suosikki, tai naisenergiaa ja ihana mies Pentti Hietanen jne...

MatöyssiTyttäreni opiskellessa toisella paikkakunnalla rahat olivat vähissä, mutta halu antaa äidille lahja. Sain kolme lahjakorttia. Jokaista varten oli itse tehty kaunis taitettu kortti, jonka välissä kauniilla tekstillä kirjoitettuna kohde: siivous, ikkunanpesu, silitys. Lahjakorttien voimassaoloaika 1 vuosi. Kaikki tuli käytettyä ja todella tarpeeseen. Paras joululahjani koskaan.

PäiviSain ystävältä lahjakortin, jossa hän lupasi kolme elämystä:  höyryjunamatka eväineen ja lounaineen Keravalta Porvooseen.  Luontoretki Villa Elfvikiin.  Vapaavalintainen retki saajan valitsemaan kohteeseen. Lahjan antaja vastasi kaikista järjestelyistä ja kustannuksista. - hienoin lahjani ikinä!

Kun vuoden 2004 joulukuun alkupäivinä sain 3. IVF-hoidon jälkeen tietää, että olen raskaana. Se on ollut tähän mennessä elämäni paras joululahja. Edelleen olen siitä lahjasta onnellinen.

YrjoIrmeli äitiMinusta itse tehdyt lahjat ovat arvokkaimpia/ihanimpia. Silloin tietää, että lahjan antaja on ajatellut lahjan saajaa syvemmin. Lahjaa ei saa minusta ostaa, jos lahja PITÄÄ ostaa. Täytyy ajatella, että lahjan SAA ostaa, rakkaimmaalleen/ystävälleen/naapurilleen.
Tuija

Olin jo aikuinen, iltatähtipikkuveli 7-vuotias. Koulussa oli opeteltu virkkausta ja veli halusi tehdä minulle patalapun joululahjaksi. Silmukat eivät oikein onnistuneet siten kuin piti ja joulukin lähestyi uhkaavasti. Aattoiltana paketista paljastui 3,75 metriä harmaasta villalangasta virkattuja ketjusilmukoita. Äidille veli oli sanonut, että ymmärtäisin kyllä.

MarleeIlta perheen keskellä kiireettömästi, kynttilänvalossa. Ruoasta ja toisista nauttien.  Joulu ei tarvitse paketteja. Se tarvitsee vain aikaa ja hiljentymistä. Kiitoksen vuoden uurastuksista, kiitoksen eletystä elämästä rakkaiden kanssa.

- sari -Sain rakkaimman joululahjani aikuiselta sisareltani jouluna 1996, jolloin lapseni olivat 6-, 8- ja 13-vuotiaat. Sisareni oli käärinyt kenkälaatikon sanomalehtipaperiin, nauhana oli paalunarua ja nimikortti oli tuohen kappale. Paketti oli kevyt ja sen sisällä oli paras lahja ikinä: paperiseen tonttuun oli kirjoitettu lupaus hoitaa lapsiamme tammikuussa kun menin mieheni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Pariisiin. Lapsenhoitojärjestelyt olivat vielä siihen asti olleet avoinna. Tuo lahja nostaa vieläkin kyyneleet silmiini, koska se oli niin ihana. Pariisiin pääseminen oli myös pitkäaikainen haaveeni ja siis iso juttu. Toistaiseksi myös ainoa kerta kun olen siellä käynyt.

pikkusiskoRakkain joululahjani on työpaikallani laatikossa niin, ettei se ole joka päivä silmissä, mutta osuu silmiin silloin tällöin ja löytyy tarvittaessa. Lahja on tyttäreltäni, mustaan filmikoteloon (siltä ajalta kun kameroissa oli vielä filmi) on laitettu rikkoutuneitten helmien helmiä, korkkina keltainen pääsiäismunan sisäkotelon puolikas ja ruutupaperille kirjoitettu RAUHAA JA RAKKAUTTA on kiinnitetty läpinäkyvällä teipillä. Sain tämän tyttäreltäni yli 20 v sitten yksinhuoltajayrittäjä-äitinä, eikä ole antajalleen maksanut mitään. Yritykseni täytti juuri 25 v ja tyttäreni 33, joten hän on ollut n. 10 v antaessaan tämän. Kaupassa myydään kaikenlaisia rauhoittavia stressileluja, mutta tämän yli ei mene ikinä mikään, olen suunnitellut, että kun lopetan työnteon, laitan sen yöpöydän laatikkoon niin, että se kulkee mukanani mahdolliseen sairaalaan ja vanhainkotiin. Kun tyttäreni kyselee joululahjatoiveita, kerron että olen jo saanut.

Rauhaa ja rakkauttaJaan teille idean, jota käytämme yhdistyksemme pikkujoulujuhlassa tänä vuonna ensi kertaa: Pikkujoulukutsussa pyydetään kaikkia tuomaan joku pieni lahja pukinkonttiin. Lahjan tulisi olla kierrätyslahja, siis joku tavara tms. asia jota et itse enää tarvitse, mutta josta voi olla iloa jollekin muulle vielä pitkään. Odotan jännityksellä mitä pukki minulle ja muille ojentaa.

LillukkaJos mielikuvitus ei riitä, niin esim. sivulla www.ytv.fi/joulu voi tutustua aineettomiin lahjavinkkeihin. Itse voi sitten askarrella kauniin lahjakortin.
Anu
1. vihje. Esim. Lapsiperheelle tai vanhukselle palvelulahjakortti, joka sisältää lupauksen omasta ajastasi, siivouksen, asioilla käymisen, "lapsenlikkana olon" tai jotakin muuta tarvittavaa palvelusta.

2.vihje. Tähän täytyy varautua jo heti juhannuksen jälkeen. Tee pakastimeen joulusaunavihtoja. Voit laittaa jo pakastaessasi kauniin pienen kortin mukaan, jos Sinulla ei ole taitoa sitoa vihtaa vitsaksella, luonnonläheinen pellavanaru on ihan yhtä hyvä. Omatekoinen joulukortti mukaan, ei maksa kuin vaivan.

3. vihje. Leivo tai tee esimerkiksi smetanasilliä, sinappisilakoita, joulusinappia yms. ruuanpuolta. Pakkaa kauniisti ja anna. Varmasti mieluinen lahja. Maksaa vähän, mutta on suuri lahja.

nm. OmenainenRakkaita lahjoja on ollut paljon elämän varrella, mutta viime joulun lahja tuli ensimmäisenä mieleen. Äitinä ja yksityisyrittäjän vaimona saan tehdä meidän perheessä aina yleensä ruuat. Huomaamattani sanoin aina et täytyy ruveta vääntämään ruokaa, vaikka en tarkoittanut sitä millään pahalla niin toisista ilmeisesti se siltä kuulosti. Jouluaattona paketista löytyi kyltti "äidin tekemään ruokaan sekoitetaan aina ripaus rakkautta". Se päätyi paraatipaikalle keittiön seinälle ja sen jälkeen minä en ole enää "vääntänyt" ruokaa, sillä eihän rakkaudella tehtyä voi vääntää.

ÄippäLapset, ystävä tai puoliso voi itse askarrella pahvista kortin esim. 10 kertaa hartiahierontaa tai jalkapohjien hierontaa. Lahjan antaja tekee hieronnan lahjan saajalle itse. Täysin ilmaista, ihanan rentouttavaa, yhdessäoloa.

Virpi HänninenTyttäreni ollessa 5-vuotias hän oli pyytänyt mummua ja pappaa viemään hänet kauppaan ja oli sieltä omilla säästöillään ostanut puisen kukan, käärinyt pakettiin ja kirjoittanut isolla äiti. Liikutuin lahjasta todella paljon ja nyt neiti on 15v ja kukka on yöpöydälläni koristamassa ja en mistään hinnasta luopuisi siitä. Siinä lahjassa se ajatus oli kaikkein tärkein.

TaruTässä pari esimerkkiä rakkaimmista joululahjoistani: omatekoiset lahjat tai jouluaatto, kun menimme joulukirkkoon ja sen jälkeen syömään äitini omatekoisia jouluruokia ja illalla vielä joulusaunaan (maallinen mammona ei korvaa rakkaudella ajateltuja lahjoja)

hilppeIstu kaikessa rauhassa keittiön pöydän ääreen ja kirjoita rakkaillesi runo. Taatusti omaperäinen lahja ja juuri sinulta.

JennyTulee mieleen itseni piirtämä sarjakuva lahjan saajasta, jonka annoin joululahjaksi. Sarjakuva on edelleen hyvässä tallessa.
JuhaYllättävin ja myös siinä mieleen mukava että on ollut jo yli 10 vuotta säännöllisesti käytössä kun vain kelit sallivat: potkukelkka. Sillä kulkevat kevyesti niin lapset, kauppakassit kuin vaikkapa takkapuut liiteristä sisälle pihan ollessa kaljamojäätiköllä. Nopein kulkuneuvo myös postilaatikkoreissuille.

SannaTeininä (1970-luvulla) sain lahjaksi kasetti-radiosoittimen. Ja vasta jälkikasvun myötä rakas, loppuun soitettu, laite rikkoontui.  Toinen laite, vieläkin käytössä, on hiustenkuivaaja, jonka sain silloiselta poikaystävältäni (nyk.aviomies) jouluna 1980

PäikköSain kerran yhdeltä viidestä lapsestani hänen itse kirjoittamansa lahjakortin, jossa hän lupasi tarjota luonaan kolmen ruokalajin illallisen. Suurperheen äitinä oli tosi mukava istua valmiiseen ruokapöytään :)

Emma-mummiMinulla on sama joululahjatoive vuodesta toiseen: Hyvä kirja ja aikaa lukea sitä. Usein toiveeni on toteutunut!

Minna-muoriMinä ja mieheni päätimme viettää viime joulun kahdestaan mökillä. Unohtumattoman joululahjan sain, kun tyttäreni miehineen tuli aatoksi yllätyskäynnille. Saunoimme, herkuttelimme jouluruuilla ja vietimme yhdessä ihanan aattoillan. Yleensä he viettävät aaton kotonaan ja käyvät vaihtamassa lahjoja aatonaattona. Siksi viime jouluna sain rakkaimman joululahjani moniin vuosiin. Yleensä meillä on jomman kumman vanhemmat (vuorotellen) viettämässä joulua. Siis, antakaa aikaa läheisillenne, sillä se on paras lahja aina. Hyvää joulunalusaikaa kaikille.

Anneli 53Ehdottomasti parhaita ovat olleet sellaiset, joita olen todella kaivannut, mutta joita en ole osannut edes pyytää.  Olen laulaja ja eräänä jouluna sain mieheltäni kaksi opusta jotka liittyvät laulutekniikkaan ja laulajan uraan. Olin hyvin tiedonjanoinen silloin ja ahmin kirjoja kuin leipää seuraavat kuukaudet, ja opin niistä todella paljon. Oppimishaluiselle muusikolle todella hyvä lahjaidea.
Toinen oli viime jouluna mieheni minulle ostama kannettava tietokone. Minulla ei ollut sellaista ollenkaan enkä ollut osannut sitä edes pyytää, joten mies kyllä räjäytti sillä pankin, olin ihan äimänä :)

MaijaLapsuuden jouluista muistan aina Sinisen suklaalevyn ja Osto- ja myyntiliikkeestä ostetut kirjat ja sarjikset. Aattoillan parasta hupia oli syödä suklaata ja lukea. Mitkään lelut ja vempaimet eivät ole jääneet mieleen. Mukava euroton lahja on vaikka käydä laulamassa ystäville joululaulu kesken kiireisimmän joulunvalmistelun. Jospa se rauhoittaisi joulunviettoon!

KatiAnna oma tekemä kortti, johon olet kirjannut kutsun ja laittanut alustavan päivämäärän, jota sitten yhdessä voitte muutella sopivaksi:  "Tervetuloa luokseni nauttimaan mukavasta yhteisestä illasta. Muistellaan menneitä, parannetaan tätä päivää ja suunnataan nenät kohti upeaa huomista. Yhteinen aika kanssasi on minulle lahja ja sen lahjan haluan jakaa kanssasi."

MarjoPoikani olivat silloin murkkuja ja olivat yhdessä päättäneet, että sinä jouluna ei enää lahjoja ostettaisi vaan antaisimme toisillemme vaan aikaa. Yhdessä mietimme ruokalistat ja hankimme vain niitä syötäviä, joista kukin pitää (ei välttämättä edes jouluruokia). Olin ollut koko vuoden tosi kiireinen ja pinna kireällä, joten he haluisivat antaa minulle lahjan, joka oli samalla lahja koko perheelle. Tästä tuli meille uusi ja ihana joulunviettotapa.

MarttaRakkain joululahja minulle oli joka joulu mummin kutomat villasukat ja lapaset, mummi kutoi ne meille kaikille (7 lasta)

TuijaUnohtumattomin joululahjani oli noin 12-vuotiaana; olin kovasti toivonut Uppo-Nalle -pehmolelua ihastuttuani ensimmäisiin Uppo-Nalle kirjoihin. Joulupukkiin en enää uskonut ja minun annettiin ennen joulua ymmärtää, ettei noin isolle tytölle pehmoleluja enää voi ostaa ja kun niitä oli jo ennestään runsaasti. Paketit olivat kuusen alla aattona jo aamupäivästä ja kävin niitä hieman salaa kokeilemassa. Yhdessäkään ei tuntunut mitään pehmeää ja olin jo menettää toivoni. Kunnes yhden paketin päädystä kokeilemalla tunsin Uppo-Nallen jalan! Nalle oli kääritty aaltopahviin, jotten heti päältä tunnistaisi. Onneksi päädyssä oli pelkkä lahjapaperi ja jouluni oli pelastettu. Maltoin syödä juhlaruoat ja "odottaa pukkia" rauhallisesti, kun tiesin, että toivotuin lahja oli vain paketin aukaisun päässä. Uppis on edelleen tallella :)

Nina 42vYllätyslahjat voivat välillä olla mukavia, mutta mielestäni parhaimmat lahjat ovat niitä, joita lahjan saaja itse toivoo ja tarvitsee. Itse olin joulun alla antanut miehelleni monia lahjavihjeitä, että hän voisi itse niistä valita, minkä lahjan haluaa antaa.

Jouluna hän antoi minulle toivomani kaulakorun, joka oli hyvin mieluisa. Kun minulla on koru kaulassa, päivä ei mitenkään voi mennä huonosti. Tiukan paikan tullen rutistan korua ja muistutan itseäni, että me kaksi selviämme kyllä kaikesta yhdessä.

XxxIsän tekemä päreporo, joka vietin pirtin ikkunan alle hankeen.

PenariusEnsimmäinen ikioma kirjani! Ehkä 9-vuotiaana, nuortenkirja. Se on yhä tallella, vaikka kirjoja on kertynyt monta hyllyllistä sen jälkeen. Olin 60-luvulla lukenut koulukirjaston melkein läpi kun sain sen, mutta OMA kirja!

ImmuMinulla on neljä lasta ja kaikkein rakkaimmat joululahjat ovat olleet lasten itse minulle, hellyydellä tekemät lahjat. Olen saanut mm. pari hienoa leikkuulautaa, monta pannulappua ja tosi kauniit, itse huovutetut korvakorut. Sydämeen otti, kun pieni poika kertoi jouluna, miten sormenpäät olivat olleet hellinä, kun korupalloja huovutti, vieläkin muistan tuon hellän tilanteen. Hienoa, että meillä on koulujärjestelmä, missä lapsille opetetaan kaikenlaisia käden taitoja muiden oppien lisäksi.

Neljän lapsen äiti, HyvinkääPOIKANI SYNTYMÄ 11.12 ,SILLOIN VIETIN IKIMUISTOISIMMAN JOULUN

tasseItse neulotut sukat, lapaset ja pipo! Lämmittävät edelleen:) Myös avaimenperä, jossa on henkilökohtaisesti rakas valokuva jostakin asiasta, ilahdutti kovasti.

MinskuYllätysjoulupukin vierailu joka tuli toivottamaan rauhallista ja hyvää joulua yksinäiseen jouluuni.

MepaSain mieheltäni yhtenä jouluna omatekoisen hierontalahjakortin. Sain häneltä muistaakseni 5 hierontakertaa. Ilmainen lahja, mutta taisi olla paras sen joulun lahjoista.

Kaunis ajatusLähes kolmekymmentä vuotta sitten sain mieheltäni helmiriipuksen, yksi ainoa iso aito helmi! Olin teho-osastolla, sairauteni takia joulukuinen lomamatkakin oli peruuntunut, yksi lääkäri jo kertoili, kuinka monta ruotsalaista oli kuollut samaan tautiin. - Helmi muistuttaa vieläkin, että mieheni halusi minun selviävän.
Sanoinhan sen jo alttarilla, mitä sitä jatkuvasti...

Tänä jouluna olen onnellinen. Minulla on mies ja 2-vuotias lapsi. Vuosi sitten mieheni sai elämänsä takaisin toisen ihmisen tragedian kautta. Miehelleni tehtiin onnistunut maksansiirto. Keväällä hylkimisenestolääkkeet aiheuttivat syövän, mutta siitäkin hän selvisi. Olemme selviytyjiä koko perhe. Oletko Sinä tehnyt elintestamentin?

Nimim. Onnellinen jouluValokuvaan mielelläni, mutta edelleenkin lojuu jossain pussillinen filmirullia. Vuoden 2005 joulupukki kaivoi Tönöllä minulle kovan paketin. "Adoptiotädille :D" luki paketin päällä.

Saatesanat: [i]Tervetuloa nykyaikaan, sen taikaan kuuluu keino uusi..  siirtää muistoihin tämänkin joulun kuusi.[/i]

Sain pienen käytännöllisen digikameran. Siitä suurkiitos satulle (viipaleita.net), hintansa monin kerroin takaisin saatu; naurun hinnalla (ja kiukkuisten lasten ilmeillä). (tuloksia esim kuvaboxissa ja satun blogissa, tunnistaa päiväyksestä kuvissa)

GinaSain kerran jouluna oikein ison lahjan, paketista paljastui valtava laatikko...ja kyllä minua jännitti...laatikosta löytyi lempikirjailijani Nicolas Sparksin kirja ja iso pehmokoira. Kirjan välissä taisi olla vielä sata markkaakin alennusmyyntiostoksia varten.

Vesimies74Itselleni rakkain joululahja on kihlasormus 24.12.1971 ja se on edelleen vihkisormuksen kumppanina. Toivottavasti aviomieheni on omastaan samaa mieltä.

anja 49Sain rakkaani kotiin jouluksi. (vaikka minulle oli usealta taholta sanottu, että vasta uuden vuoden jälkeen)

PäiviOllessani nuori aikuinen, äitini teki joululahjaksi jalkapallon kokoisen neulatyynyn, omenan näköisen. Se ei ole päässyt hukkumaan muutoissakaan ja on edelleen aktiivisessa käytössä. Se muistuttaa minua edelleen jo vuosia sitten kuolleesta äidistäni, tuo hyvää mieltä.

LiisaTodella hyvä lahja taas yhden kulutushysteerisen joulun keskellä, oli saada ystävältä vuohi kehitysmaahan. Oli muistaakseni kirkon ulkomaan avun kautta. Itselle ei tullutkaan mitään turhaa hyllyn täytettä eikä muutenkaan mitään tarpeetonta, kun kaikkea jo on. Ja toisilla toisaalla ei mitään...

MarjaanaLahjakortti, missä lahjan antaja lupaa tulla x-kertaa lapsenvahdiksi. Lupaus tulee myös pitää, sillä muuten lahjasta tulee unohtumaton, negatiivisessa mielessä. Tämä on lahja, jonka itse olisin halunnut saada ollessani yksinhuoltajana, joka vastasi vielä lastensa lisäksi eri puolella kaupunkia asuvista vanhuksistaan. En koskaan saanut tällaista lahjaa, mutta nyt annan niitä toisille.

Leena LaaksoOlen saanut monenlaisia lahjoja elämässäni. Semmoista ihan nappiin osunutta ja unohtumatonta en ole vielä saanut, mutta tiedän mikä se olisi: Jos joskus saisin matkalahjakortin, niin se olisi varmasti sellainen. Matkalahjan pitäisi olla semmoinen että minä voisin lähteä matkalle ilman omaa kukkaroani ja kaikki syömiset yms. kuuluisivat siihen. Tällainen olisi myös hemmotteluloma jossakin kotimaan kylpylässä. Minä kun en ole koskaan vielä ollut yhdessäkään kylpylässä.

Mökin muoriParhaat joululahjani ovat olleet päihteettömät joulut vanhempieni luona. Näin yli 20-vuotiaanakin arvostan sitä; muina päivinä saa sitten juoda kuinka huvittaa. Päihteetön joulu on lapselle tärkeä, iästä viis.

simpuraRakkain joululahjani on joulupoika, joka syntyi keskosena joululahjaksi, vaikka piti syntyä vasta helmikuussa. Rakkain joululahja perheen äidille on perheen hyvä mieli jouluna ja suloinen toimettomuus pyhinä, kun kaikki on onnistunut hyvin ja saa olla vain. Kannattaa siis valmistaa joulu hyvin, jolloin tyytyväisyys palkitsee!

maijuKliseisesti ilmaistuna parhaat lahjat eivät ole tulleet paketeissa. Arkisen kiireen katoaminen ja perheen kokoontuminen yhteen ja hyvä ruoka on ollut paras lahja.

Reissu-LassePyysin suksia joululahjaksi 1953 ja sainkin koska kouluun ei talvella päässyt tiettömän taipaleen takaa, lunta oli noin metri Kolin korkeudella, sukset oli tarpeelliset . Monta vuotta niillä hiihdin, monasti oli kärjet katkenneet ja paikattu pellillä jota saatiin ameriikan paketeista joita annettiin varattomille perheille.

Emppu v.53-6,5v.Isoveljeni oli tehnyt koulussa puutyötunneilla "nukensängyn" Leena-nallelleni. Pituutta oli reilut 60 cm ja väri oli punaruskea. Olin aivan haltioissani hienoudesta, ja Leena-nalle pötköttelikin sängyssään useita vuosia. Myöhemmin lahjoitin lelusängyn kummitytölleni. Yli 40 vuoden jälkeenkin sänky on yhä tallessa.

StellaKaunis kangasnukke (Räsynukke), jonka äiti oli teettänyt ollessani 5 v vuonna 1955! Silloin ei juuri muita lahjoja saanut ja lelut olivat velipoikien tekemiä puuleluja.

EikkaParas lahja on ollut koru tai kello aviomieheltä. Koru on henkilökohtainen ja kertoo, että minua on haluttu hemmotella. Kattilasta tulee toiset fiilikset, vaikka tärkeähän sekin on..

MantaKyllä ne on ne aidot perinteiset villasukat. Edelleen.

HelinäEräänä jouluna tyttäreni antoi lahjaksi minulle joulusiivouksen.  Muutama vuosi sitten töissä oli kiirettä ja väsyneenä en jaksanut paneutua kaikkeen jouluvalmisteluun. Aikuinen tyttäreni Merja tuli kotiin joulun viettoon. Olipa ihanana kun hän aloitti joulusiivouksen! Koti kiilteli puhtautta ja sielustani olin kiitollinen - olen vieläkin!

LiisaEi mikään materia voi voittaa sitä, että on aikaa olla kiireettömästi perheen ja sukulaisten kesken; Rauhoittua, lukea, pelailla, lauleskella ja kuunnella lauluja, ulkoilla ja syödä hyvin ja tietysti keskittyä joulun sanoman äärelle.

JoulunIhme"Rakkain " joululahjani olisi ollut minulle 40-luvun lapselle kokonainen makkaralenkki, minulle yksistään. Isossa perheessä harvoin saimme makkaraa. Tämä oli hartain toiveeni!  Viisi vuotta nuorempi pikkuveljeni sai sellaisen, mutta minä en.

MustarastasSain kutsun hoitaa 7 kuukauden ikäistä lapsenlastani päivän ilman vanhempien läsnäoloa.

tittaItselleni tärkein joululahja (tai oikeastaan kaksi lahjaa) on se, jonka annoin tässä muutama vuosi sitten. Ensinnäkin sen tekeminen tuotti iloa koko perheelle ja isovanhemmat arvostivat ja arvostavat edelleen lahjaansa suuresti.
Toinen oli se, että keräsimme lasten hauskat lausahdukset ja sanonnat että sanat kirjaseksi ja lisäsimme joukkoon lasten valokuvia ja piirustuksia. Lahja oli hauska siksikin, kun lapset lahjaa annettaessa olivat jo reilusti pikkulapsi-iän ohittaneita.

Toinen lahja oli se, että äänitimme oman joululevyn. Valitsimme kahdeksan kappaletta ja nauhoitimme pianon, kitaran ja laulun omiksi ääniraidoikseen. Tässä lahjassa tarvitsee jo jonkin verran erikoisosaamista, mutta ei meilläkään kovin erikoiset saati kalliit laitteet olleet.

Lahjat olivat todella edulliset ja lämmittävät vieläkin antajan mieltä.

Jouluhöperö MariSain tyttäreltäni (19v) äitienpäivälahjaksi koristellun kirjeen, jonka otsikkona oli: "10 syytä, miksi minun äitini on sankari".  Hän oli kirjoittanut siihen 10 kaunista ajatusta minusta. Lahja on liikuttava, koska olen ollut yksinhuoltaja, eikä elämä ole mennyt ihan niin kuin satukirjoissa.
Teen kirjeestä taulun huoneeni seinälle :) Tätä ideaa voi varmaan käyttää myös jouluna.

" Kiitos kantaa"Seinäkalenteri, jonka kuukausitaskuihin oli kirjoitettu jokaiselle kuukaudelle oma lahjakortti "Tunnin hieronta", "Aamiainen sänkyyn"... Kalentereita saa marketeista hintaan 6 euroa; lahjakorttien rahallista arvoa ei voi edes mitata.

MaaritOppikoulun ekalla isältä saamani tyttöjen kirja, joka innoitti lukemaan lisää muitakin kirjoja. Kirja on tallessa vieläkin yli 50 v jälkeen.

helenasPalataanpa 1950-lukuun ja maaseudulle. Unohtumattominta lahjaaei ole yksi, vaan monta:  potkukelkka, Ihmeellinen maailma -kirja, nukke jonka silmät avautuivat ja joka itki, mustetäytekynä. Potkukelkka ei enää ole minulla. Muut ovat aarteitani, joista en luovu.

AYL 68Rauhallinen Jouluaatto ilman kiirettä, ruuanlaittoa, tarjoilua. Musiikin kuuntelua,  joululauluja laulaen oman perheen kanssa. Menneitä Jouluja ja poisnukkuneita läheisiä muistellen.

Tunteet onOpiskelijatyttäreni tarjoama ilta minulle, äidilleen, miellyttävässä ruokaravintolassa kanssaan haluamanani päivänä ja lisäbonuksena tarjoutuminen kaikkeen apuun syntymäpäiväjuhlajärjestelyissäni ja juhlien aikana. Voiko enää parempaa joululahjaa saada?

MarjaOliko rakkain, mutta ainakin unohtumattomin ja mielestäni hauskin sodanjälkeisen lapsuusajan (isältä saamani) joululahja oli pieni, vihreä, pahvinen, hyppivä sammakko. Se on jäänyt ikuisesti mieleen.

ViherpeippoVuosia sitten sain joululahjaksi punaisen vohvelikankaisen joululiiliinan, tuolloin kuusivuotias lapsenlapseni oli sen itse ommellut. Joka Joulu liina on yöpöydälläni ja tuottaa minulle lämmintä joulumieltä ilon tunteen.

hilkka-mummiValokuvat ja välillä jo kehystettyinä. Niissä rakkaat muistot säilyvät.

Joulu on pianLapsena sain lahjaksi lelukoiran, joka liikkui ja haukkui. Se oli minulle rakas vuosia, ja kun siitä alkoi "turkki" kulumaan puhki, paikkasin sitä erilaisilla kankailla. Koira on minulla vieläkin tallessa vaikka tuosta ajasta on kulunut melkein kolmekymmentä vuotta.

MariRakkain joululahjani on jokavuotinen joulukirje jonka saan mieheltäni. Ajatuksella laadittu kirje kuluvan vuoden yhteiselosta on arvokas lahja, jota ei voi rahalla mitatakaan. Hyvä euroton lahja pääkaupunkilaiselle ja miksei muualtakin tulevalle on Hakasalmen huvilan valokuvanäyttely vanhasta Helsingistä (valokuvat Signe Brander), lahjakorttiin voi sisällyttää sen, että osallistuu itse tähän retkeen.

AnskuMinä odotan aina sitä Kismet-suklaata, se on niin hyvää, ei maksa paljon, vuodesta toiseen se on paras lahja minkä voin saada, lapset kyllä tietää sen : )

anniinaPalasimme iäkkään äitini kanssa jouluaattona 1995 kotiin matkalta Lanzarotelta. Kun Finnairin kone laskeutui Vantaan lentokentälle, päättyi filmi Kulkuri ja joutsen. Tapsa Rautavaara lauloi: Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa ja lentää siivin valkein niin kuin joutsen. Ulkona satoi lunta. Oli ihmeen hyvä tulla kotiin taas! Aikuiset lapseni olivat valmistaneet joulun luonani, joulupöytä katettuna, kuusi koristeltuna ja herkullinen tuoksu tuli jo ovelta vastaan (ovat molemmat kokkeja). Istuuduimme joulupöytään kiitollisina että saimme taas kaikki olla yhdessä. Ulkona satoi lunta ja joulun ihana tunnelman sai meidät kaikki onnellisiksi.

TuulikkiRakkain lahja, hhhhmmm...  taitaa olla silmänsä sulkeva vauvanukke, jolle Liisa-täti oli tehnyt äidin kanssa mahtavan vaatevaraston! Samaiselle nukelle eno oli rakentanut sängyn. Vuosi oli 1956! Nukke sänkyineen on vieläkin tallella!

SirmeliJouluaattona puolen päivän aikaan tuli vasta Suomeen muuttanut, vain vähän suomea osaava, nuori venäläinen lomittajaharjoittelijamme Aleksei toivottamaan hyvää joulua ja tarjoitui tulemaan ilman palkkaa iltatöille navettaan. Hän sanoi, ettei hänellä ollut rahaa ostaa lahjaa, mutta toivoi näin voivansa kiittää siitä tuesta, mitä hän meiltä oli sinä syksynä saanut. Iloisesti yllättyneenä ja liikuttuneena kutsuimme Aleksein jouluaterialle ja -saunaan navettatöiden jälkeen. Se jouluaatto on jäänyt unohtumattomana mieleen.

Alli Saisin viettää jouluni minulle rakkaiden lasteni ja heidän perheidensä kanssa

äiti/mummuJalkahoito-lahjakortti
SeikkuSiskoni lapsena minulle omapaistama piparkakku, tomusokerikuorrutus kauniisti nimeni ym. -  tavallista isompi ruskea pipari

Hellu63Paras lahjani on ehdottomasti ollut, kun olen saanut kiiltokuvia ja muoviset helmet sekä sukset, sellaiset lenkkisukset. Olen ollut muistaakseni 9 v. ja meillä oli tosi köyhä koti ja yllätys oli suuri kun sain noin monta lahjaa. Nyt yli 60-vuotiaana muistelen sitä usein, kun kaupat ovat täynnä kaikenlaista "turhaa" tavaraa ja joulun sanoma on tyystin unohdettu. Tiedän, että tuo joulu lapsuudestani on ollut tosi tärkeä, kun vuosienkin jälkeen muistelen sitä usein. Se on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Kiitos vanhemmilleni, olette antaneet arvokkaan muiston.

Pirjo-mammeliTalonrakennusprojekti oli meneillään ja työmaalla vietettiin todella tiiviisti aikaa. Oli huono omatunto, kun oli jäänyt kyläilemiset ja ystävien tapaamiset vähiin. Ihana ystävä tuli työmaalle termospullon ja vastaleivottujen korvapuustien kanssa! Eipä ole koskaan kahvi ja pulla maistunut niin hyville!

KahvikissaKummityttöni tekemät joulukuusen koristeet taikataikinasta, jotka oli maalannut vesiväreillä. Taikataikina: 2dl vehnäjauhoa,1dl suolaa, 1dl vettä, 2rkl ruokaöljyä.

vilmaJoulukranssi!  Nyt lumettomasta metsästä saa oksia, pieniä havuja, mustikanvarpuja ja käpyjä. Koristeeksi värikäs nauha ta i lankatupsu. Valmista kranssit ystävillesi hyvissä ajoin. Kun annat sellaisen vaikka muutamaa viikkoa etuajassa, se ilahduttaa saajaa pidempään ja sinä olet hoitanut sekä lahjan että kortin hyvissä ajoin.

LinneaOlin 12-vuotias, kun sain nyt jo edesmenneeltä mummoltani joululahjaksi posliininuken. Nukella oli ihanat hiukset ja sininen satiininen mekko röyhelöineen ja valkoisine esiliinoineen!  Tällä hetkellä nukke nököttää kirjahyllyssä lasioven takana kunniapaikalla ja vieläpä täysin ehjänä! Aikaa tuosta joulusta tulee tänä jouluna kuluneeksi 23 vuotta ja muuttojakin on ollut monta monituista tässä välissä!

MaruskaViime vuoden joulukuussa, vähän ennen joulua kävin luovuttamassa SPR:llä verta. Joulun pyhinä isäni joutui sairaalaan ja sai siellä pussillisen verta. Minun joululahjani isälle? tai jollekulle toiselle. Tänä vuonna päätin tehdä vähän enemmän, kutsuin SPR:n liikkuvan veripalvelun työpaikalleni ja niin minä, työkaverit ja lasten vanhemmat pääsimme perjantaina antamaan oman osuutemme hyvään tarkoitukseen. Ja taas tuli hyvä mieli.

Saldo miinuksella, hemoglobiini plussan puolella :)Rakkaimmat joululahjat ovat varmaan kaikki olleet pelejä, muistan ainakin kuinka olin innostunut Trivial Pursuitista ja The Simsistä. Lautapelejä on niin mukava pelata joulun pyhinä, ja ne käyvät lahjaksi kaikille.

MarchesaLeikekirja, jonka tätini oli kerännyt vuosien varrelta minusta. Lämmitti narsistista luonteenlaatuani kovasti.. ;)

Terhi


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot