La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Mitä turhia tavaroita olet hankkinut itsellesi: samppanjavispilän, käsilaukun jota et koskaan käytä vai leipäkoneen? Kuinka menettelet: säilytätkö esinettä, myitkö pois vai lahjoititko?"

========================

Pidän kaapissa monta vuotta jonka sen jälkeen vien kirpputorille.

Mumma

========================

Semmoinen iso cocktailsekoitin. Ollaan ehkä kerran käytetty ja ostosta on jo monta vuotta. Mutta siellä se hyllyllä vaan on ja kerää pölyä.

Tiina

========================

Ostin kerran Tupperware -kutsuilta sellaisen vuoan, jolla voi tehdä renkaan muotoisen lihamurekkeen ja siihen keskelle voi laittaa tarjolle vaikkapa vihanneksia. Yhden kerran käytetty. Tuolla se yläkaapin perällä edelleen odottaa käyttöä.

Aino
========================

Vien kaikki itselleni turhat tavarat Punaisen Ristin Konttiin, tai jos ovat aivan käyttämättömiä, laitan urheiluseuran arpajaispalkinnoiksi. Jos joku muukin sortuu ostamaan, menee raha ainakin hyvään tarkoitukseen. Turha kama kaapissa on kuin tekemätön työ.

Aikku

========================

Korkeakorkoiset kengät joita en voi käyttää jalkavamman vuoksi. Ovat edelleen kaapissa, jos joskus ja jne...

Arri

========================

Vuosien varrella varmaankin kaikenlaisia turhia tavaroita, mutta viimeisimpiä taitaa olla voileipägrilli, jonka sitten lahjoitin pojalleni. Siellä se onkin ahkerassa käytössä.

Ansku

========================

Sauvasekoittajan. Kerran-pari käytin. Siellä se komeron nurkassa yhä laatikossaan seisoo.

Onerva

========================

Lahjoitan pois pitkään kaapissa turhina seisseet tavarat.

Anja

========================

Ostin paristoilla toimivan drinkin sekoittajan vm 2000 häitä varten. Häissä konetta käytettiin kaiken kaikkiaan 1 kerran ja sen jälkeen masiina joutui hyllylle. 5 vuoden päästä kaapin perukoilta löytyi drinkkikone kovin pölyisenä ja kirpputorilta löysi uusi omistaja 2 eurolla täysin turhan tavaran itselleen.

Anna

========================

Toivoin lahjaksi perunankuorimakonetta. Kun sain sen ja totesin turhaksi, laitoin vahingon kiertämään ja tarjosin ystävälleni sitä. Hän osti sen ja käytti koneen loppuun asti!

Toiselle turhaa, toiselle tarpeen.

Anna

========================

Ilmakiharrin. Eihän sitä osaa hullukaan käyttää

Anna

========================

Ostin joskus maidonvaahdottimen. Esine jota käytin 2 kertaa ja sitten se unohtui.

Vispilä

========================

1. Autojen pienoismalleja. Pidän esillä kotona ja olen tyytyväinen!

2. Korkokengät joilla en oikeasti pysty kävelemään, mutta on ne silti hienot!

Annukka

========================

Turhin tavarani oli lahjaksi saama hampurilaisgrilli! Sitä ei käytetty kertaakaan ja jonkin aikaa sitä kaapissa katseltuani, laitoin sen johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen... Vaikka mitäpä sillä kukaan muukaan tekee, ellei ole himohampurilaisen syöjä!?

Anca

========================

Rihkamakoruja - pääasiassa korvakoruja. Nikkeliallergian vuoksi en voinut niitä kuitenkaan käyttää, joten annoin ne eräälle työkaverilleni.

Turhaa, niin turhaa

========================

Turhia tavaroita kertyy vuosittain, mutta niistä pääsee eroon, kun vie SPR:n kirppikselle lahjoituksena. Teimme muuton kesäkuussa ja vein silloin pari henkilöautollista tavaraa mainittuun paikkaan. Siellä on aina ystävällistä henkilökuntaa, jotka ottavat nämä lahjoitukset avosylin ja kiitellen vastaan. Sen jälkeen ei ole enää yhtään paha mieli, että on tullut kaikkea turhaa hankittua, koska menevät sitten kuitenkin hyvää tarkoitukseen.

Turhista tavaroista päivän hyväksi työksi

========================

Kun viime kesänä pellavavaatteet oli must, hankin itselleni sellaisen pitkän pellavaisen vaaleansinisen kietaisuhameen. No joo - olihan se varmaankin kiva silloin ja taisin pitääkin sitä jonkun verran. Mutta vielä pahemmin haksahdin, kun ostin pellavajakun: nätti malli ja silleen, mutta tasan tarkkaan se on ollut minulla kaksi kertaa päällä: kun sovitin ostaessani ja pari viikkoa sitten, kun sovittaessani totesin, että täysin turha ostos. Mutta kun oli niinkin kallis, niin en kyllä ole raskinut sitä poiskaan heittää. Siellä se vaatehuoneessa roikkuu henkarissa - varmaan vielä monen monta vuotta!

Ansku

========================

Heh:) Lista olisi varmaan pitkä jos kaiken laittaisi ylös, mutta yhdet jouluvalot olisi ainakin voinut jättää ostamatta. Ne olivat kylä käytössä ensimmäisenä vuonna, mutta nykyään vain lojuvat kaapissa. Ensinnäkin ne vilkkuvat, joten on kuin olisi koko ajan diskossa ja niistä saa päänsäryn. Sitten niissä on soittorasia josta tulee joku joululaulu ja sekin "venymällä"(onneksi sen voi laittaa pois päältä), eli ei kivaa kuultavaa. Tuona jouluna tyttäreni oli pieni ja innostui valtavasti tuosta kokonaisuudesta, kun taas itse tulin siihen tulokseen, että olis voinu jättää ostamatta sen hirvityksen. Ulkona ne voisivat olla jopa hauskat, mutta ohjeessa seisoo, että ainoastaan sisäkäyttöön...

Anne

========================

Keittiön monitoimikone on ollut kaapissa vuosia, koskaan en ole sitä vielä käyttänyt vaan teen keittiöaskareet edelleen "vanhanaikaisesti".

Rullaluistimet hankin muutama vuosi sitten, että voisin hauskalla tavalla kuntoilla. Koskaan en vaan ole vielä niitä käyttänyt koska pelkään kaatuvani.

Anne R.

========================

Olen tässä ammattilainen, sillä ostan tavaroita lahjoiksi. Sitten en enää muista niitä ja hankin uuden kun h-hetki koittaa.

Tällä hetkellä lahjakaapissani - mikä on siis kaappi, ei esimerkiksi laatikko - on mm.
- pystyteline, jossa on keramiikkaisia kuppeja.
- USA:sta ostamani lahjakassi, joka on Halloween- ja syntymäpäiväaiheinen. Eipä ole kyseiseen ajankohtaan osunut moneen vuoteen synttäreitä.
- erilaisia ja muotoisia kynttilöitä
- pikkukoruja
- kirjoja
- pikkusälää lapsille
- saippuoita
- viidet villasukat

Joillekin nämä tosiaan olisivat tarpeellisia, mutta en ole tullut aiemmin ajatelleeksi. Taidankin seuraavaksi tyhjentää kaapin ja ilahduttaa ihmisiä ilman erityistä syytä!

Itselleni olen hankkinut kymmeniä liikuntavälineitä, joille olen myös joutunut hankkimaan oman kaapin. On jumppapalloa ja -kuminauhaa, monenlaisia puntteja ja vempaimia. Käyn uimassa, kuntosalilla ja pyöräilen töihin, joten stepperikin pölyttyy käyttämättömänä. Onpa kellariin raahattu kokonainen kuntokeskuskin.

Tavoitevaatteita minulla on hyllyllinen. Viisi kiloa pois - pikkujuttu. Harmi vain, että 20 vuoden aikana on tullut kilo joka vuosi. Sekin muuten tarpeetonta.

Onneli

========================

Olen hankkinut vehkeen jolla nypitään mansikan kantaosa pois… En kyllä tiedä miksi ihmeessä, kai kun oli nätti! Ei sitten mitään käyttöä. Sormilla käy näppärämmin. En edes muista mistä sen ostin.

No saahan tästä joku euroja firmalle.

Mansikka Anneli

========================

Ostin kerran Hesan reissulla kalliin peruukin oikein peruukkiliikkeestä. Olen muutenkin "äkkinäinen", mutta se ostos on kaduttanut, koska itselläni on vahvat hiukset. Pidin sitä kahtena päivänä.

Siellä se peruukki on vaatehuoneen hyllyllä ja aina kun näen sen tungen syvemmälle piiloon.

Ansu

========================

Paristolaturi, ei ole tullut kertaakaan käytettyä, ollut mulla jo useita vuosia

Tasse

========================

Oikeasti, leipäkone, luulin, että sillä saa kätevästi gluteenitonta, mutta toisin kävi.
Pulloteline... ihanan pinkki, mutta aina tyhjänä.
Valtava arsenaali muovisia, todella käteviä säilytysastioita, aina tyhjiä ja tiellä.

Pikku kotini on pullollaan tarpeetonta, mutta raatsinko luopua yhdestäkään, tuskin. Ehkä sitten, kun taas muutan jonnekin...riippuu muuttoauton koosta.

Annu

========================

Vaatteita tulee joskus ostettua heräteostoksena ja joskus ne sitten jäävät käyttämättä tai niitä tulee käytettyä vain muutaman kerran. Osa on jäänyt jo pieneksi käyttämättöminä. Toisaalta joskus voi löytää jonkun sellaisen vaatteen kaapista ja ottaa käyttöön ensimmäistä kertaa monen vuoden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan säilytän esineitä kyllä aivan liikaa. Joskus tulee laitettua joitakin tavaroita kirpputorille myyntiin. Tekisi todella hyvää käydä aika ajoin läpi kaappeja ja poistella sinne kertynyttä roinaa. Jos raaskii. Nykyään sentään ei tule enää hamstrattua lasipurkkeja eikä viilipurkkeja..

Tiina

========================

Sähköveitsi ja munankeitin. Kaksi todella turhanpäiväistä vempainta.

Kierrätyskeskukseen menevät meidän tarpeettomat tavarat. Tai annetaan tutuille.

Ansku

========================

Pienellä aurinkopaneelilla toimiva akkuparistojen laturi oli teoriassa OK, mutta käytännössä kovin kömpelö mukana kuljetettava.

Antti

========================

Höyryrullat, joilla ei tee yhtään mitään!

Arja

========================

Kyllä piti ensin ankarasti miettiä, enkö todellakaan ole ostanut turhia tavaroita, kunnes lamppu syttyi! Olen ostanut mm. turhia vaatteita ja kengätkin ainakin kerran, joita en sitten koskaan ole käyttänytkään. Ensin ne lojuivat aikansa kaapeissa (1-5v), jonka jälkeen vein sellaiset kierrätykseen, kuten paljon muutakin, mitä en enää tarvitse. Muuta ei tule mieleen - olen varmaankin hyvin nopeaan tahtiin antanut sellaiset pois tutuille tai sinne kierrätykseen, että ovat jo mokomat unohtuneet.

Arja

========================

Kokoontaitettava lehtiteline.

Liian pieni, siihen mahtui hädin tuskin päivän lehdet, joten puuosat nakkasin takkaan ja kangasosasta sain pannunalusen.

Arja

========================

...leipäkone on kaapissa edelleen, samoin pastakone, joitakin kenkiä, joita en ole koskaan käyttänyt... Osa turhakkeista on jo kirpparilla, annettu pois!

Laukut, samoin kuin kengät ovat heikkouteni...

Armi

========================

Olen hankkinut paljon astioita, kuten myös turhia lastenhoitotarvikkeita. Lahjoitan kaiken pois niille, jotka luulevat tarvitsevansa niitä tai vien seurakunnan lähetyskirpputorille, näin ne saavat ainakin jonkun iloiseksi ja tulevat hyötykäyttöön. Luulisin.

Auli

========================

Racletin. Myin sen kirpputorilla hyvään hintaan. Kenkiä, jotka tarvitsisivat venytystä... ovat jääneet venyttämättä ja ovat edelleen kaapissani.

Tonttu-65

========================

Jalkapohjien tärinähieroja.

Eveliina

========================

Olen kenkä friikki, aina kun näen halvat (en osta yli 20 € kenkiä), kauniit kengät, niin ostan ne. Vaikka minulla ei olisi tarvetta niihin tai ne olisivat aivan liian epämukavat.

Onneksi ostan vain edullisia kenkiä ja kokoni on niin pieni...

Säilytän kaikki kenkäni kaapissa josta joskus kokeilen niitä todeten, ettei ne ole muuttuneet kaapissa yhtään käyttökelvollisimmiksi.

Joskus, liian harvoin, voin käyttää joitain niistä juhlissa tai tapahtumissa.

Mutta kun ne ovat niin kauniit...

Eeva

========================

Erilaiset kuntoiluvälineet: Kerran tilasin jonkin kummallisen vempaimen, jossa oli jousia ym. - lihaskunnon kohentamista varten. Onneksi ymmärsin palauttaa sen. Sitten olen ostanut jumppakuminauhan, jota en todellakaan ole montaa kertaa käyttänyt. Odotan, että koittaa se päivä, jolloin otan sen aktiiviseen käyttöön. Viimeksi hankin jumppapallon. Senkin käyttö on toistaiseksi jäänyt vähälle, mutta otanpa sen taas esiin, kun sopivasti muistutit. Kiitos!

Vastaus siihen, mitä teen tarpeettomiksi osoittautuville tavaroille: Yleensä säästän siltä varalta, että jos kuitenkin... joskus saatan lahjoittaakin pois tai panna kirpputorille myyntiin.

Ikuinen kuntoiluoptimisti

========================

Shampanjavispilä.

Shampanjavispilä

========================

Popcorn –kone ja pillifarkut.

Evis

========================

Ostin lähes kolme vuotta sitten PC:hen liitettävän skannerin, joka on edelleen avaamattomana pakkauksessaan. Säilytän sitä edelleen. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vielä tulisi käyttötarvetta.

Jemmari

========================

Minä vien ne lähetyksen kirpputorille. Silloin ne ilahduttavat monia: joku löytää itselleen mieleisen/tarpeellisen esineen halvalla, toinen saa kirpputorituotoista apua hätäänsä ja kirpputorin vapaaehtoiset ja minä itse iloitaan, että ollaan voitu olla mukana tässä ketjussa.

Eija-Inkeri

========================

Mehulinkoni oli yksi monista turhista tavaroistani. Olen ottanut sen vastaan äidiltäni, joka puolestaan oli saanut sen äidiltään. Tyypillinen innostava sähköinen työkalu keittiöön, joka jää käyttämättä, mutta johon on tuhlattu turhaan luonnonvaroja. Mehulingon seistyä vuosia komerossani annoin mieheni viedä sen pienkonejätteiden vastaanottopisteeseen viime viikolla. Toivottavasti tyhjä tila ei täyty uudella turhakkeella.

Eija

========================

Monesti tulee alesta ostettua housuja jotka saa halvalla ja sit kotona kun sovittaa tajuu että pienet ja näitä on todella useita kaapissa, no ne odottaa sitä laihdutuskuuria, jahka sen aloitan, josko vaikka huomenna tai ehkä tänään.

Eila

========================

Pieni rikkaimuri. Odottaa kotona käyttökohdetta.

Siistiä saa muutenkin

========================

Jumppanarut, joka todella kiinteyttää. Kahden käyttökerran jälkeen mitään tulosta ei ollut näkyvissä, joten mielenkiinto lopahti, ja narut ovat kaapin täyttönä pompuloineen.

Ellu

========================

Vaikka äiti jo opetti, että mitään ei pidä hankkia ellei ole miettinyt kolmea kertaa tarvitsenko sitä, käytänkö sitä, tarvitsenko sitä todella, niin silti tulee hankittua aina jotain krääsää, joka on todella turhaa. Yleensä valaisimia, kiikareita, purkkeja ja purnukoita yms. Viime aikoina on tullut hankittua turhaan lehtitilauksia, joista saa kivoja tilaajalahjoja. Saahan ne yleensä peruttua muutaman lehden tultua, mutta niin usein niistä tulleet lahjat ovat todella turhia, menevät rikki helposti ja saattavat aiheuttaa lisäharmia, kuten viimeksi erään lehden tilaajalahjana saatu monitoimikauko-ohjain. Se roikkuu vielä nurkissa kun en ole arvannut kenellekään antaakaan kun epäilemme sen sekoittaneen vanhan telkkarimme teksti-TV:n ohjauslogiikan minkä johdosta jouduimme ottamaan koko teksti-TV-kortin pois telkasta. Mutta yleensä turhat tavarat pääsevät jonkun ajan kuluttua kirpputorille, laitan normaalisti kerran tai kaksi vuodessa tavaroita kirpparille tai kierrätykseen. Niin ja tietysti eräs ryhmä turhia tavaroita ovat lahjat, joita saa, eikä oikein voi poiskaan heittää kun lahjoittaja (esim. sukulaiset tai anoppi) kysyy aina, että onko ollut käyttöä tai mihin laitoitte sen ja sen antamani esineen. Niistä kun ei aina ole hyötyä, mutta ei meinaa eroonkaan päästä...

Elsa

========================

Joskus tulee haksahdettua ihan vahingossa turhiin ostoksiin. Paras tapa päästä eroon turhuuksista on lahjoittaa ne vaikka arpajaisvoitoiksi. Saa joku toinen henkilö miettiä onko käyttöä vaiko lahjoittaa edelleen.

Turhaa

========================

Montakin turhaa tavaraa... monta turhaa vaatetta, turhimpia on ehkä imukuppi sammakot, jotka eivät edes näyttäneet sammakoilta... ja eivät pysyneet kylpyhuoneen seinässä, mihin ne kiinnitin.

Ostin muitakin turhia esineitä ensimmäiseen asuntooni kuten aakkosmagneetit, oudon muotoisen norsupehmolelun, kärpäslätkän mikä muistutti kukkaa, jolla ei voinut oikein edes pyydystää kärpäsiä, koska se olisi varmaan hajonnut.

Kotini näytti kauhealta jälkeenpäin ajateltuna.

Elina

========================

Ostan kirpputorilta vaatteita, joita en koskaan pidä. Pidän niitä kaapissani jonkin aikaa ja vien sitten kierrätykseen.

Elli

========================

Patterilla käyvän perunankuorintaveitsen. Jolla ei saanut mitään kuorittua kun perunasta tuli niin kova vastus niin se pysähtyi.

KRISSE

========================

Tupperwaren astiat suuremmalta osin on turhia, olen melkein kaikki vienyt kirpparille myyntiin (menevät hyvin kaupaksi muuten) olen jättänyt vain sellaiset kuten mitta-astian ja taikinakaapimen itselle eli juuri ne joita TARVIN eivätkä loju kaapin täyttönä...

Pilkkumi

========================

Patterikäyttöinen perunankuorimaveitsi! Sitä en ole kertaakaan käyttänyt. Sain sen kerran lahjaksi jostain.

Suurin kaappitilanviejäosuus kuitenkin kertyy tavaroista joita käytän vain kerran tai pari vuodessa. Ne ovat kivoja ja tärkeitä mutta niin kamalan isoja kuten vohvelirauta ja sitruspuserrin(sähkö).

Heidi

========================

Rikkaimuri! Oli niin "edullinen" että oli ostettava. Harmi vaan, että se pysyy päällä ehkä noin minuutin, kunnes pitäisi olla taas lataamassa puolisen tuntia. Siis en käytä koko höskää, ja tuolla kaapin pohjalla se lojuu. Ei tuollaista viitsi muille edes lahjottaa, toisaalta ei melkein käyttämätöntä raaski heittää roskiinkaan.

Mimosa

========================

Vuosien varrella kaapeistani, lähinnä keittiöstä, on löytynyt sellaisia kapistuksia useitakin, joita olen käyttänyt kerran tai pari. Hunajalusikka, munankeitin, lihamylly, voipallolusikka ja jäätelökauha tulivat heti mieleen. Niiden löytäminen on ollut hauskaa, kun olen yrittänyt palautella mieleen, mitä olen niitä hankkiessani suunnitellut. Tähän hauskaan muisteluun vietän tovin. Lahjoitan tavarat yleensä pelastusarmeijan kirppikselle tai jos tiedän jonkun tuttavan sellaista tarvitsevan, niin sitten hänelle. Roskiin ne eivät luotani päädy koskaan.

Heidi

========================

Valokuvakehykset ovat kohtuullisen käyttökelpoista tavaraa, paitsi minun tapauksessani. Kehyksiä on kertynyt monta laatikollista kun kaunista kehystä ei voi jättää kauppaan. Toisin sanoen säilytän nyt tyhjiä kehyksiä odottaen sitä päivää kun kaikki saavat kuvat sisäänsä. Sitten täytyykin jo miettiä mihin kaikki saa esille... Vinkkejä kehysten hyödyntämiseen otetaan vastaan!

Tuleva valokuvaaja?

========================

Hankin yleiskoneen kaikkine lisukkeineen 4 vuotta sitten. Käytin konetta yhden pullataikinan tekemiseen ja nyt keittiön kaappien siivouksen yhteydessä otin koneen pöydälle ja kiedoin lahjanarun sen ympärille, jonka jälkeen kone sai uuden ihanan kodin. (Poikani perheelle.)

Helsku

========================

Olin aina halunnut pitkät vaaleat hiukset ja koska ne ei vaan tuntunut kasvavan tarpeeksi nopeasti ja tuuheaksi, päätin ostaa peruukin. Olin silloin kolmikymppinen. Se maksoi ihan mielettömästi ja on siitä asti lojunut vaatekaapin perimmäisessä nurkassa. Kertaakaan en ole sitä kehdannut käyttää.

Hentsu vm.-61

========================

Ostin Tallinnasta tuliaisiksi pienet pihdit, joilla on tarkoitus ottaa tuoreesta mansikasta kara pois. Olen kerran kokeillut, homma ei toimi. Siellä ne lojuvat keittiön muiden omituisten vempaimien joukossa. Eivät vie tilaa, joten en ole poiskaan heittänyt. Ja kaunis esinehän se on, kiiltävä muovimansikka!

Helena

========================

Onhan noita vikaostoksia tullut tehtyä. Leipäkonettakin käytin kyllä, ainakin kerran vuodessa ennen kuin lopulta raaskin siitä luopua. Myin sen kirpputorilla. Samoin kävi kasvosolariumin, ja muutaman jumppalaitteen.

Heli

========================

Kerran hankin sähkökäyttöisen sitruspusertimen. Eka viikolla muksut saivat äidin tekemää appelsiinimehua, mutta sen jälkeen valmista purkista...

Milla

========================

Käsin pyöritettävän salaatti/juuresmyllyn joka ei koskaan toiminut, oli liian heikkoa tekoa, tuli hävitettyä keittiöremontin yhteydessä.

Vaatteista puhumattakaan

========================

Halusin välttämättä mehulingon. Sitä ei ole käytetty montaakaan kertaa ja nyt se on kellarikerroksessa varastoituna. Ei sitä koskaan tiedä, vaikka sitä taas tarvittaisiin.

Kaikkea täytyy säilyttää.

========================

Olen hankkinut leipien ja makkaroiden ym. viipalointia varten viipalointikoneen!

Aluksi kokeilin pari kertaa viipalointia ja kun tuntui, että muutaman viipaleen takia aparaatin puhdistukseen meni suhteettoman paljon aikaa, siirsin koneen keittiökaappiin alimmalle hyllylle, jossa se edelleen on ja vie tilaa tarpeellisemmilta tavaroilta! Terävä veitsi on parempi ja helpompi viipaloija.

Hilkka Hamsteri

========================

Jee, olen hankkinut erilaisista medioista turhia asenteita ja mielenkiinnon kohteita pitkän kaavan mukaan, vuosikymmeniä.


Olen niitä heitellyt menemään muutamia vuosia ja uskokaa vaan, mutta näin vapaa turhista asenteista ja turhista kiinnostuksen kohteista olin viimeksi lapsena.

Olen vapaa menemään ja tulemaan, olemaan ja olemaan olematta, mikään ei ahdista!

Ilmari

========================

Mehukone. On vielä jäljellä kaapissa.

Imppa

========================

Jos joku huolii niin annan tarpeettoman taaran pois. Vanhoista vaatteista teen muodistamalla käyttökelpoisia. Rikkinäiset sukkahousutkin ovat hyviä pölyjen pyyhkimiseen lattian nurkista, on niin sähköistä materiaalia. Pääasia on, että käy harvoin kaupassa ja aina harkitsee todella tarvitseeko sitä ostaa.

Nainen

========================

Turhia tavaroita on vuosien varrella tullut hankittua varmaan useita. Yksi, jota en koskaan edes kokeillut, oli jonkinlainen glögisetti, joka sisälsi kuusi pientä lasia, joissa oli muovipidikkeet, muoviset pikkulusikat ja tarjotin koko setille, värinä joulunpunainen.

Hankin sen muuttaessani kotoa omaan asuntoon ja ajattelin sellaisen kuuluvan joka kotiin ja olevan kovassa käytössä, mutta sinänsä nätti setti jäi pölyttymään kaappiin. Taisin laittaa sen lopulta kiertoon veljelleni samanlaisessa tilanteessa, kun lahjoitin hänelle ylimääräisiä astioitani. Eli muutakin turhaa keittiötavaraa oli hankittu!

Nanna

========================

Siellä se kuntopyörä retkottaa yläkerran käytävällä edelleen. Harvoin on tullut poljetuksi. Pitäisi tyrkätä telkkarin eteen, niin aina sillä joskus tulisi ajetuksi. Ja ainakin se silloin tulisi käyttöön hätätilapenkkinä.

Oon viime aikoina ruvennut käymään läpi kokoelmiani (lue: törkyläjät laatikoissa ja yläkerran hyllyssä). Tavoitteena rankemman kera käydä ne läpi ja jättää vain tarpeelliset. Toistaiseksi on lähtenyt kaatikselle 2 tajuttoman isoa pahvilaatikkoa täysin jonninjoutavaa tavaraa.

Ei se elämä näytäkään loppuvan siihen, että heittää pois vanhat kenellekään sopimattomat maalilla sotketut vaatteet tms...

Jane Kemp

========================

Ostin alennusmyynnistä hiustenvärjäyslaitteen, pakkohan se oli ostaa koska "halvalla sai", eikö näin televisiossa aikoinaan opettanut jo Sulo Vilen. Hienosti mainostettu värkki, ulkonäöltäänkin ihan hieno, mutta aikaan sillä ei saanut kuin sotkua ja hiukset niin takkuun että sai selvitellä melkoisen tovin. Ja hiustenvärjäys...siitä ei kannata edes puhua.

Jaana
========================

Hankin viime kesänä käytetyn leipäkoneen, koska halusin kokeilla erilaisia mausteita ja yrttejä leivän teossa. Mutta kokeiluni päättyivät onnettomasti, leipääni eivät nousseet, vaan olivat kovia kuin kivi. En raaskinut heittää leipäkonetta vielä roskiin, joten myin sen ihmiselle, joka sanoi tekevänsä sillä keliaa potevalle tyttärelleen leivät. Onnistuivatko/nousivatko hänen leipänsä, sitä en tiedä...

Jaana

========================

Muistui mieleen yks turha tavara...sitä en kyllä ole itse ostanut, vaan se on saatu. Nimittäin poppari-kone... Tuolla se on hyllyllä pölyyntymässä. Yleensäkin säilytän tavaraa muutaman vuoden ja sitten tulee joku innostus tyhjätä kaapit ja hyllyt... Ei kun myyntiin vaan... siellä ne voi mukavasti saada uuden kodin, jossa ovat ehkä hyllyllä kanssa muutaman vuoden ja sitten taas kiertoon!

Kikka

========================

Lahjoitan arpajaisvoitoksi

Janttu

========================

Hankin reilut 10 vuotta sitten ikkunanpesulaitteen. Siinä oli säiliö pesuaineelle ja jotenkin sen piti kuivatakin ikkuna pesun jäljiltä. Rehellisesti sanoen en enää edes muista miten se toimi. Käytin sitä vain kerran ja totesin, että vesiämpäri ja riepu toimii ainakin minun käytössäni paremmin. Laite oli vaatehuoneen hyllyllä myyntipakkauksessaan kaikki nämä vuodet kunnes keksin kysyä tyttäreltä hänen muuttaessaan miehensä kanssa uuteen kotiin, että olisiko hänellä käyttöä laitteelle. Hän otti sen lahjoituksena vastaan ilomielin. Saapa nähdä päätyykö se hänelläkin hyllylle odottelemaan mahdollista seuraavan sukupolven tarvetta.

Jartsa

========================

Pakko myöntää, että tarpeettomia heräteostoksia on tullut muutamia tehtyä, mutta yksi nousee ylitse muiden kun turhuudesta puhutaan. Joskus pienenä tuli ostettua tikkarinpyörityskone. Virallista nimeä tuolle vekottimelle en tiedä, mutta siihen laitettiin tikkari, painettiin nappia ja tikkari pyöri, jolloin se oli muka helpompaa syödä(?). Aika todella turha, sanoisin.

Joidenkin vuosien kuluttua ostohetkestä myönsin itselleni vekottimen olevan ehkä turhin tavara, jonka olen koskaan ostanut, yritin tyrkyttää sitä pienemmille serkuille. Ihme kyllä, kone ei kelvannut kenellekään heistä. Joten säilyttelen tuota joutavaa vekotinta vieläkin kaapissa! Eihän sitä koskaan tiedä...

Noin 20mk well spent

========================

Erinäisiä työkaluja (mm. pienen hienomekaniikka- porakoneen). Erinäisiä urheiluvälineitä (mm. rullaluistimet ja sulkapallomailat, sekä sukelluspuvun).

Säilytän, jos vaikka joskus tulis tarvetta.

Jukka

========================

Minä olen hamstraaja. Kaikki tavarat säilötään, kunnes muutaman vuoden päästä tulee sellainen hetki, että niistä voi luopua esim. myymällä kirpputorilla. Vaatteita lahjoitan keräyksiin.

Jutta

========================

Se oli sellainen metallinen tiiliskiven kokoinen laite, jonne piti laittaa märkää sanomalehteä, niin siitä olisi pitänyt tulla ikään kuin poltettavaa brikettiä. Yleensä lahjotan pois tavarat, joita en itse tarvitse, mutta tuo laite on muuttojen varrella hävinnyt jonnekin täysin tarpeettomana. Sitä ei olisi voinut edes lahjoittaa kenenkään harmiksi!

Polttopuun tekijä

========================

Kuntopyörän, jota ei tule käytettyä. Se toimii vaatetelineenä!

Kaija

========================

Kyllähän meiltä se samppanjavispilä löytyy. Vispaanko sillä sitten samppanjaa? En, vaan kananmunia!

Kaisa

========================

Jalkakylpylaitteen, jota en vielä ole antanut eteenpäin, vaan se muistuttaa pesuhuoneen nurkassa omasta olemassaolostaan.

Liinukka

========================

Pikkulaatikoita joihin lahja on helppo pakata esim. koriste-esine, maljakko tms. Eivät ole turhia silloin kun tarvii, mutta jos niitä keräilee niin paljon kuin minä...

Ehkä joskus saan inspiraation ja kannan kaikki keräyspisteeseen, mutta sitä päivää odotellessa.

Hamsteri

========================

Leipäkone tuli todella kerran hankittua, sain sen käytettynä. Kertaankaan en sitä itse käyttänyt, joten lopulta vein sen kierrätyskeskukseen, eli aika ekologinen tapa sentään kierrättää vaikka turhaan se meillä kävi.

Olive

========================

Ostimme mökille autonpesua varten painepesurin. Sitä ei koskaan ole voinut käyttää, koska vesi on ruosteenruskeaa eikä kaivossa juurikaan ole painetta. Nämä tosiasiat toki tiesimme ostaessamme - ei vaan tullut mieleen!

Olli&Katariina


========================

Turhis -tavarani on Tupperware -sitruspuserrin, jonka ostin eräiltä kutsuilta (oli sosiaalinen paine hankkia jotakin, tämä oli halvimmasta päästä). Sitruunat ja appelsiinit pusertuu yhä edelleen käsissä, sen kerran kun niitä täytyy pusertaa. Vempelettä en ole osannut ottaa oikeaan käyttöön, mutta kantensa ansiosta se toimii hyvänä säilytysrasiana. Viimeisimmäksi taisi olla munavoita! Eli en tiedä liekö turha tavara, käyttöä sille on löytynyt, muttei sitä ominta ja erittäin hyvin olisin tullut juttuun ilmankin!

Sitruspuserrin

========================

Olen hankkinut useita kenkiä joiden olen huomannut olevan täysin sopimattomia kotiin saavuttuani. Siellä ne lojuu komerossa vailla minkäänlaista käyttöä.

Katjuska

========================

Samppanjavispilän, joka seisoo kaapin perällä ja odottaa kuohuvia aikoja.

Tarja

========================

Todella turhin tavarani taitaa olla käsituellinen stepperi. Tätä nykyä se toimii lähinnä vaatteiden roikutustelineenä. Miksi? Minusta on paljon ihanampaa lähteä ulos lenkille tai pyöräilemään koska silloin näen luontoa, muita ihmisiä, eläimiä ja saan raitista ilmaa!

P.s. Onhan siitä se hyöty kuitenkin että saa pikkaisen lisää juuri sitä hyötyliikuntaa kun siitä pyyhkii pölyt!

Kipakka

========================

Suihkuradio, roskiin on lentänyt, rätisikin vielä eikä kanavat pysyneet kohdallaan, sitä paitsi miksi suihkussa pitäisi olla ylipäätään radio, eikö veden lorina ole mieluisampaa.

Kirsi

========================

Joskus tuntuu, että en muuta hankikaan... yleensä vaatetta ja ne taitaa olla vieläkin kaapin tukkona, en raaski hävittää.

Mehulinko, ei kertaakaan käytetty ja kaapissa 3v. Rhodokselta lyhyitä kietaisuhameita rannalla oloon, Suomessa ei kertaakaan päällä, kaapissa edelleen ja ollut jo 2v.

Kirppikseltä leivontakirjoja, mukamas kerään niitä, se on vaan tekosyy, en yhtäkään ohjetta ole tehnyt ostoni jälkeen.

Ja näitähän riittää pilvin pimein...

Kirsi

========================

Kuinka ollakaan, ostin kirpparilta taannoin oranssin, kovaa "muovia" olevan ns. iltalaukun. Sitä on ihana katsella ja se on koristeena makuuhuoneen seinällä. Pyyhin siitä säännöllisesti pölyt, mutta tuskin koskaan otan sitä mukaani minnekään. Se väri riitelee kaikkien vaatteiden kanssa, mutta en malta heittää sitä pois, koska jospa joskus jonkin asun kanssa se olisi täydellinen valinta.

Kirsi

========================

Onhan sitä turhaakin tullut hankittua, mutta olen antanut kaikki turhat pois sellaisille, ketkä ovatkin olleet niistä aivan innoissaan. Eli ei niin turhaa sitten kuitenkaan.

Hyvä mieli puolin ja toisin

========================

Ostin kerran televisiossakin kovasti mainostetun silitysraudan, jolla mainonnan mukaan saattoi silittää ikkunaverhotikin paikallaan ollessaan... totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempi...sen silitysraudan hinnalla olisin silloisessa elämäntilanteessani saanut kahdelle nuorimmaiselle pari pakettia vaippoja, että sellainen turha hankinta.

Kitta

========================

Ostin muutama vuosi sitten HIENON sihdin, johon kaatamalla kaakaojauhetta tai pölysokeria saa mukavasti kakut koristeltua. Sihdissä oli vielä käsikäyttöinen mekanismi, joka liikutti "propellia" sihdissä.

Yhden kokeilun jälkeen totesin, että laite on epäkäytännöllinen ja vieläpä mahdoton puhdistaa. Niin ja en niin hirveästi edes leivo.

Laite päätyi kirpparin kautta seuraavan "leipurin" käyttöön.

Kristiina

========================

Jalkakylpylaitteen ja tuolla se kaapissa pölyttyy käyttämättömänä.

Kristiina

========================

Minulta ei löydy mitään oikein turhaa, mutta löytyy muutamia tuubeja vartalovoidetta. Joskus olen ne ostanut, mutten koskaan käyttänyt. Kotona kun tuubin aukaisin, niin tuoksu ei ollutkaan miellyttävä. Kenellepä ne antaisin, tiedä en?

Kyllikki

========================

Hankin muovisen pilipali-raastimen, jossa on raasteen vastaanottolaatikko alla. Se on hankala käyttää ja niin turha. Vanha metallinen raastin on paras.

Mamma

========================

Vuokraamme ystävien kanssa silloin tällöin kirpputoripaikan, jossa annamme muille mahdollisuuden ostaa nämä turhat tavarat tosi edullisesti!

Laila

========================

Teddy-karvaisen kynäpurkin. Säilytän kyllä, mutta voisin lahjoittaakin. Ihan turha, tarpeeton mulle...

LK

========================

Ikkunanpesukone, jota mainostettiin ja joka periaatteessa toimii hyvin... käytännössä voi pestä vain ikkunan kerrallaan, kun on ladattava akkua.

Lea

========================

Ostin kerran Ikeasta piirustuspaperitelineen, sellaisen, johon laitetaan n. puoli metriä pitkä paperirulla. Minulla ei ole lapsia, joten sitä ei ole tarvittu. Se on nyt joko varastossa laatikon pohjalla tai kaatopaikalla. En nyt muista, laitoinko sen viime muutossa menemään. Olen usein ajatellut, että mitä minun pienessä päässäni liikkui, kun sen tavaran ostin.

Hullunkurista

========================

Käsilaukkuja, joita ei tule kuitenkaan käytettä. Täytyy hankkia varalta, jos tarvitsee sen sävyistä.

Käsilaukku

========================

Minulla on tarve hankkia toisten papereita ja mappeja kotiini. Luopuisinko niistä? En todellakaan. Sehän olisi katastrofi, jos koti olisi koti eikä konttori! Tosiasiassa en osaa päättää mistä raaskin luopua ja mitä en enää tarvitse.

Liepuska

========================

Löysin tässä kerran aivan ihanan ja "käytännöllisen" ja tietenkin tarpeellisen käsilaukun. Kallis vähän oli, mutta ostin, tulihan se todelliseen tarpeeseen.

Kotona tosin huomasin, että kaapissa roikkui lähes identtinen laukku, käyttämättömänä!!

No, nyt on jo molemmat "tarvekalut", kierrätetty eteenpäin, tarvitseville!

Leena

========================

Ostan alennusmyynnistä hiukan liian jämptejä vaatteita, koska ajattelen laihtuvani, mutta aina vähän lihon. Säilytän niitä jonkun aikaa ja lahjoitan sitten lähetyksen kirpputorille.

Mummeli

========================

Turhin kapine, mikä meidän huushollissa on ollut, on kananmunankeitin 1980-luvun alkuvuosina. Onneksi emme ostaneet sitä, vaan mies voitti sen jostain juoksukilpailuista palkintona. Käyttökertoja tuli 4 tai 5 ennen kuin se kapine älysi mennä rikki. Emme korjauttaneet.

Munat koviksi omin ja perinteisin konstein

Leenuska

========================

Ikkunapesin, laturilla. Ei tullut puhdasta reunoista. Painava. Akku ei kestänyt pitkään. Eipä mainostetakaan enää...

Leena

========================

Pari vuotta sitten ostin todella kauniit, ja myös todella korkeakorkoiset mustat sandaalit, hintaakin oli melko paljon. Siellä ne nyt koristavat vaatehuoneen nurkkaa kertaakaan pitämättöminä. Ainakaan vielä en ole niitä raaskinut kirpparille viedä.

Kesäkenkä

========================

Vuosia sitten hankin munankeittimen. Osoittautui todella turhaksi esineeksi. Perinteinen keittotapa edelleen parempi.

Vein sen munankeittimen kirpputorille.

Angel

========================

Kaapissa roikkuu muutama aivan ihana vaatekappale jotka olen ostanut alesta todella edullisesti. Ostettaessa ovat olleet vain pikkuisen liian pieniä. Mutta minähän olen juuri ollut hyvää vauhtia laihtumassa joten vähän ajan päästä niiden olisi pitänyt olla käytössä.

Sitä laihempaa hetkeä ei vaan ikinä ole tullut. HEH!

Tuon mokan teen ehkä kerran viidessä vuodessa ja vaatteet ovat niin ihania, että roikkuvat edelleen kaapissa odottamassa ja muistuttamassa että ei pidä ostaa sitä mitä ei heti käytä.

Geena

========================

Kauniin juhlapuvun = yläosa ja hame. Ei koskaan tullut niin hienoa tilaisuutta, että olisi ollut käyttöä. Myin kirppiksellä alehintaan. Joku osti ja toivottavasti hän löysi käyttöä.

Ei-juhliva

========================

Erilaisia jumppavälineitä on kertynyt nurkkiin ja niitä säilytän edelleen. Vaatekomerossa on myös joitakin "linnanjuhliin" sopivia vaatekappaleita ja lakeripiikkarit. Kutsua moisiin juhliin ei ole vielä saapunut eikä ole odotettavissakaan, kengätkin lienee kutistuneet käytön puutteesta, eivät edes mahdu enää jalkaan. Säilössä ovat vielä kuitenkin.

Liisa k

========================

Hammestin ominaisuuden omaavana, yleensä jonkin aikaa säilyttelen tavaraa ja joskus kun hermostun asioihin saan siivouspuuskan ja lahjoitan hyväntekeväisyyskirpputorille suuren jätesäkillisen turhaa käyttökelpoista tavaraa. Toivoen että niistä on jotain apua ja hyötyä toisille. Järjestö saa rahaa niistä kirpparilla ja, rahalla taas jotain hyvää voidaan hankkia asioita/ tavaroita niille joilla ei ole siihen muuten varaa.

Hamsteri

========================

Kyllähän turhia tavaroitakin on kertynyt. Pitäisi laittaa kierrätykseen tai laittaa pois. Esim. joitain vaatteita on vaatekaapissa, joita ei tule juurikaan pidettyä. Käyvät sitten ainakin lenkkivaatteiksi. Mitään isompaa turhaa ei onneksi ole tullut hankittua.

Liikaa tavaraa

========================

Kun turha tavara on tarpeeksi kauan aikaa ajelehtinut komerossa, vien sen SPR:n kirpparille, ja SPR saa siitä rahaa.

Maija

========================

Spagetin mittaamislaite. Se on vielä meillä, joskin voisin luovuttaa se kirpputorille.

Maija

========================

Olen tilannut paljon postimyynnistä, mm. vaatteita. Silloin tällöin tulee tilattua kivannäköinen vaate jota ei itse kuitenkaan osaa käyttää. Aiemmin yhdet farkut jotka sittemmin myin kirpparilla, ja nytkin kaapissa nököttää limen vihreä hame jota en vaan osaa päälleni laittaa. Saa nähdä miten sille käy. Varmaan kiikutan sen SPR:n konttiin…

Maria

========================

Pop corn –kone. Yritin myydä kirppiksellä, ei mennyt kaupaksi, joten vein sen yhteiskristilliseen. Toivottavasti joku onnellinen tekee sillä jotakin.

Marianne

========================

Olen oikein erikoistunut ostelemaan itselleni paitoja, joissa on jokin humoristinen teksti. Valitettavasti ei mene kuin hetki, kun vitsi ei enää aukea edes minulle.

Ja sitten on uudenveroiset paidat taas myynnissä kirpputorilla murto-osaan alkuperäisestä hinnastaan...

-:)

========================

Päätin aloittaa liikkumisen - hankin kalliit rullaluistimet, vaikka mies varoitteli, että eiköhän se liikuntaharrastus edullisimmillakin ala. Tuossa ne nököttävät kolmatta vuotta. Aktiivisesti kyllä liikun nykyisin, mutta rullaluistelusta ei koskaan tullut lajiani.

Keittiön puolelta turhuutta löytyi reilusti: maidonvaahdotin, mehulinko, leipäkone jne. - ei enää, myin kaiken menneellä viikolla pois ja siivosin muutkin turhat tavarat kaapeistani kirpparille ja läheisille vieden. Mieli puhdistui kodin puhdistumisen myötä.

Ei se ylenmääräinen tavara kotia kauniiksi tee - tai ihmistä onnelliseksi!

Marika

========================

Leipäkone lähti anopille, kun en kestänyt parin kuukauden leipomisen jälkeen enää yhtään tuoreen leivän hajuakaan! Kyllä ne muut ns. turhat tavarat on yritetty laittaa kiertoon, kirppareille tai jakaa muuten ja kyllä niitä on surutta roskiinkin kannettu. Turhan tavaran kanssa on vähän niin kuin vähän käytettyjen vaatteiden tms. kanssa: aikansa se nurkissa pyörii ja sitten tulee se suuri päivä, kun tornadoinventaario iskee ja silloin ei päässä paljoa kysellä: jos kuitenkin tätä vielä joskus tarvitsisi.

Astioiden kanssa on vähän sama juttu. Kippoa ja kuppia, toisillensa täysin sopimatonta, kaappien takanurkissa ne lojuu, eikä tule edes mieleen, kun ruokaa laittaa, että mulla on tällaisiakin. Munankeitin on niistä yksi. Munat keitetään kattilassa edelleen.

Marita

========================

Vohvelirauta! En tarvitse sitä tosiaankaan. Lahjoitin sen tyttärelleni.

Äiti vm.59

========================

Ensin tulee mieleen, että eihän niitä turhia tavaroita olekaan. Mutta kun katselen ympärilleni, niin huomaan että onhan niitä kertynyt jos jonkin näköistä.

Ai että säilytänkö? No säilytän. "Jos joskus tarvis". Meitä kun on monenlaisia, ja minä niistä se tavaroiden kerääjä. Onhan sitten jälkipolvilla hauskaa katsoa, kun penkovat vintilläni tutkien "mummon menneisyyden aarteita".

Hamsteri

========================

...mieheni antama joululahja joskus kauan sitten eli VIIPALOINTIKONE! Täysin turha kapistus, ehkä kerran - kaksi kokeilin, vanha puukko paljon parempi ja nopeampi. On kait vielä jossain kaappien kätköissä, kun en oikeastaan koskaan osaa heittää mitään tavaraa pois. Puolet huushollista sais kantaa kirpparille kun vain saisi energiaa siihen...

Mariza

========================

Olen ostanut monta turhaa vaatetta, jotka eivät sitten loppujen lopuksi oikein istukaan kurvikkaalla ja hieman pyöreällä vartalollani...

Ne jäävät kaappiini odottamaan sitä hetkeä, kun olen 10 kiloa laihempi. Vaatekaappini on pullollaan näitä vaatteita...

Keittiön kaappini on täynnä Tupperwaren astioita ja mieheni mielestä niistä puolet on turhia... ja kyllähän hän on oikeassa, jos miettii mitä astioita tulee käytettyä vuoden aikana ja mitä ei. Nyt olen antanut omaan kotiin muuttavalle pikkusiskolleni osan astioista, mutta vieläkin kaappi pullottaa muoviastioita...

Nuorempana tuli ostettua kaikenlaista pientä tilpehööriä, joita olen nyt aikuisena antanut tuttavaperheiden tyttärille, he ovat pienistä esineistä innoissaan. Nykyään onneksi ei tule vimmaa ostaa "krääsää", vaan sisustuksessa yritän noudattaa tiettyä linjaa.

Autoon ei tule ostettua mitään turhaa, en harrasta "tuunausta"!

Tilpehööri

========================

Ostamisen lisäksi turhaa tavaraa tulee kotiin myös lahjoina. Kaiken mitä en katso tarvitsevani, pistän kiertoon eli käytän paikallisen Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen tilaisuuksien arpajaisvoittoina. Kuulun itse mainittuun yhdistykseen ja olen nähnyt miten suuri riemu on kun voittaa arvonnassa jotain; kun oma nimi sanotaan ja pääsee hakemaan voiton!

Maritta

========================

Turhia tavaroita ostan lähinnä vain vaatteita tai tarjouksessa olevia astioita (ostan, kun halvalla saa) koneiden oston harkitsen tarkkaan.

Turhia tavaroita tarjoan ensin lapsille, mutta ne eivät huoli koskaan. Sen jälkeen vien ne SPR:n kirpputorille.

Marja

========================

Löysin Kittilästä jostain "sekatavarakaupasta" TEEPUSSIN LITISTIMIÄ. Ostin itselleni, tyttärelleni ja poikani tyttöystävälle. Kukaan ei ole sanottavasti käyttänyt laitetta, mutta ilmeisesti kaikki ovat säilyttäneet tuliaisensa siksi, että se on hauska ja todella maailman turhin tavara.

Lapinhullu Lahdesta

========================

Eilen kysyin ystävättäreltäni, kehtaisinko tarjota hänelle vanhaa käsilaukkuani, jota en enää varmuudella käytä. Hän oli ikikiitollinen siitä koska sellaista hän juuri tarvitsi eikä rahatilanne antanut myöten lähteä ostoksille.

Kirpputori on oiva paikka viedä turhia tavaroita.

Monta kertaa on kuitenkin käynyt niin että juuri sitä tavaraa josta olet luopunut, tarvitsisitkin jo heti seuraavan päivänä...

Marja

========================

Kauniit ja ihanat esineet säilytän, tavalliset tarpeettomat myyn kirpparilla tai annan sinne kiertoon. Täytyy myös muistaa sanonta "aika tavaran palkitsee" eli pientä hamsterin vikaa on... Mutta välillä on ihana puhdistaa koti itselle tarpeettomista tavaroista ja lahjoittaa ne paikalliselle SPR:n kirpparille.

Helinä

========================

Olen ostanut kananmunakeittimen vaikka keitän kananmunat kattilassa nopeammin.

Kananmunakeitin

========================

Hankin leipäkoneen joskus vuosia sitten, kun se oli mielestäni muka tarpeellinen. Olihan se leipä hyvää ja aina oli lapsillekin lämmintä leipää tarjolla.

Sitten lapset kasvoivat ja muuttivat kotoa pois.

Leipäkone jäi keittiön nurkkaan pölyttymään, lämpimän leivän viehätys oli kadonnut...

Sitten keksin, annan leipäkoneen lapsilleni kiertoon, käyttäkööt sitä itse kukin vuorollaan perheessään niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja antakoon sitten vuorostaan toiselle.

Useampi vuosi on jo kulunut ja leipäkone kiertää... enkä takaisin ota!

Marja-Liisa

========================

Monenmoista turhaa on tullut hankittua täyttämään komeroita. Taidan olla "joka alan hamstraaja". Toisaalta tavaraa sit löytyykin myöhempään käyttöön kuin käyttöön.

Hamsterilikka

========================

Ostin upeat "ranskalaiset korot". Oikeasti upeat ranskalaiset sandaalit korkeilla koroilla. Monta vuotta pyörittelin niitä vaatehuoneessa ja aina välillä sovittelin ja peilailin - siis upeat! Mutta koskaan en käyttänyt niitä missään, koska ne korot olivat oikeasti minulle aivan liian korkeat.

Siispä muutamien vuosien kuluttua vein ne kierrätykseen, siis kirpputorille ja myöhemmin kuulin, että ne siirtyivät heti uudelle omistajalle.

Marja

========================

Ostan aivan turhan paljon koruja, joita esim. loman joutilaisuudessa sovittelen, mutta kun on töihin meno ja kiire korut unohtuvat kaappiin.

Jospa ne vielä sopivat pienelle pojantyttärelle - retrona!

Tilasin kerran postimyynnistä silikonilisät rintaliiveihin, mutta toivottu muhkeus ei sopinutkaan imagooni. Myin ne avoimesti kirpparilla.

Maiju-mummi

========================

Ostin silitysraudan, jolla silitetään esim. verhoja, verhojen roikkuessa ikkunassa. Silitysrautaan laitetaan veden lisäksi suolaa. Onpa jäänyt tällä raudalla silittämiset vähiin. Jostain syystä.

Marjo

========================

Hankin vuosi sitten itselleni posliinisen kahvikannun, jota en todellakaan käytä. Mutta se on niin vastustamattoman kaunis esine, että pidän sitä avohyllyssä keittiössä ja nautin sen katselemisesta joka päivä!

Manka

========================

Kyllä minun turhin hankintani on patteritoiminen maidonvaahdotin. En ole käyttänyt kertaakaan ja ostin sen jo monta vuotta sitten.

Maippi

========================

Pastakone. Olen käyttänyt sitä tasan kerran ja se oli niin sotkuista hommaa, että into loppui. Joka paikka täynnä kuivumassa olevaa tuorepastaa. Palasin takaisin vanhaan hyvään, eli ostan laadukkaat tuorepastat kaupasta. En silti heittänyt konetta pois, sillä se oli tosi arvokas. Se ei vielä ainakaan lähde kirpputorillekaan. Odotan seuraavaa muuttoa, jolloin pastakoneen kohtalo varmaankin selviää. Oletan sen kulkevan mukanani ja otan sen varmaan käyttöön eläkeläisenä, jolloin alan jälleen tehdä pääasiassa ruokaa, jota rakastan.

Marjukka

========================

Limsakone n. 20v.sitten, edelleen keittiössä tiskipöydän nurkassa.

Limukone

========================

Vanhan auton, joka tuli lahjoitettua pois

Makelei

========================

Onhan sitä kaikkea turhaa tullut hankittua. Viimeisimpinä varmaan lenkkitossut, käyn kyllä lenkillä mutta aina on jotkut muut kengät jalassa. On ne mulla vieläkin, jos vaikka joskus saisin ne mukaan lenkille.

Mara

========================

Muoviset ruokailuvälineet ulkona tapahtuvaan ruokailuun. Parin kokeilukerran jälkeen uskoimme, ettei sellaisilla pihvejä voi syödä...

Tuolla ne ovat kaapin perällä edelleen, kun ei viitsi ketään tuollaisilla rangaista. Jossain vaiheessa päätyvät varmasti kuopuksen keittiöleikkeihin.

Merja

========================

Hopeoitu teesiivilä. Säilytän hyllyssä ja ihailen välillä.

Merja

========================

Olen hankkinut itselleni liian pienen vaatteen tsemppaukseksi ja vielä se kaapin uumenista löytyy, josko joskus tulisi päivä, että siihen mahtuisin, tosin aivan päinvastoin on käynyt.

Merja

========================

Kenkien lämmittimet, säilössä on, jos vaikka joskus tarvitsee...

Merja

========================

Olin muutama vuosi sitten todella sairaalloisen hoikka, kun en "voinut" syödä paljon mitään. Hankin silloin kalliit nahkahousut.

Nyt olen normaalipainoinen, mutta housut ovat auttamattomasti pienet minulle. En kuitenkaan raski luopua niistä, kun mietin, paljonko niistä silloin maksoin. En kylläkään tule mahtumaan niihin koskaan.

Melli

========================

Leipäkone. Yritettiin myydä pois kirpparilla, ei onnistunut. Nyt seisoo anopin ja appiukon vintillä.

Mervi

========================

Tässä keväällä tuli ostettua T-paita, aivan ihanan keltainen. En ole pitänyt sitä ollenkaan, koska siinä on niin kovasti paljetteja. Koko "rintamus" täynnä! Ihmettelen, miten en "huomannut" asiaa kaupassa.

Paita roikkuu kaapissani edelleen ja kokeilen sitä tasaisin väliajoin peilin edessä päälleni epäuskoisena sen sopimattomuudesta itselleni.

Luulen, että kysyn tuttavapiiristäni, jos joku tahtoo paljetein koristellun paidan...

Mia

========================

Kotoa pois muuttaessa tuli hankittua tajuttomat määrät kaikennäköisiä kippoja ja kuppoja keittiöön. Siis ihan ruokailuun tarkoitettuja, mutta määrä oli jotenkin naurettava (tulen suuresta perheestä, jossa kaapit ovat aina pullottaneet tavaraa, keittiössäkin). Jossain vaiheessa sitä sitten hokasi että eihän yksi ihminen tarvitse samaa määrää tavaraa kuin seitsemän ihmistä. Myin ylimääräiset kirpparilla ja kaapit tyhjenivät tarpeelliselle. Kun tätä samaa vielä osaisi soveltaa vaateostoksiin... No, oppia ikä kaikki.

Lähipiiristä olen oppinut sen, kuinka paljon näitä kolmen munan keittimiä, sähköisiä leipäveitsiä ja popcorn-koneita tarvitseekaan eli ei ollenkaan, jäävät vain pölyttymään ensin pöydälle ja sitten kaappiin. Siksi lahjoja ostaessa nykyään kysyn lahjan saajalta joko suoraan tai ongin jotain muuta kautta, että mitä todella tarvitsevat. Kun antaa lahjan, voi se samantien olla hyödyllinen.

Miia

========================

Aikanaan ostin tv-shopista kätevän jumppalaitteen jolla piti reisien solakoitua yhdessä yössä... Laitteen nimeä en muista, mutta se oli sellainen V:n mallinen, joka laitettiin reisien väliin ja yritettiin rutistaa reidet yhteen ja auki. Kävi niin että laite pomppasi pois jalkojen välistä ja paukahti suoraan nenään, joka murtui. Laite lensi roskiin heti, kun terveyskeskuksesta kotiuduin.

Monitoimikone on ollut toinen turhanpäiväinen esine. Laitteen kokoamiseen ja puhdistamiseen menee niin paljon aikaa, että olen jättänyt sen suosiolla kaapin perälle.

Ja vieläkin teen sitä, että ostan kaikkea älytöntä etenkin alennusmyynneistä (kun halvalla saa!). Pahin on kun ostaa vaatteita, jotka ovat liian pieniä, jos vaikka joskus laihtuisi...

Turhaan tuhlaava

========================

Jäätelöntekokone. Jonkin kerran olen yrittänyt sillä jäätelöä valmistaa, mutta vaikka kuinka ohjeita noudatan, jäätelöä ei synny. Kone on saatu kihlajaislahjaksi v. 1990. Kone on yhä kaapissamme toimettomana, koska minulle on pienestä pitäen opetettu, että "kuka lahjan lahjoittaa, se onnensa menettää".

Minni

========================

Aikoinaan ostin todella kalliin turvavyönalentimen lapselleni autoon. Se oli ihan onneton, turvaistuin ajaa saman homman paljon paremmin:) Möin sen sitten kirpparilla pilkkahintaan ja joku tarvitsi heti sellaista.

Tindy

========================

Kaikki turhat tavarat päätyvät ystäville ja sukulaisille, jos haluu saada on pakko antaa! Parasta on antamisen ilo! Tähän voisi vielä tokaista toisen sanonnan: Niin metsä vastaa kun huudetaan!! Iloa ja valoa sekä aurinkoista mieltä, sen siitä saa.

Oikku74

========================

Tilasin itselleni ministepperin ja kuntopyörän ja päätin että näitä tulen ahkeraan käyttämään. Käytänhän niitä myös mutten siinä mihin tarkoitukseen ne on tarkoitettu vaan toiseen kerään vaatteet kasaksi päälle ja toinen on pölyä varten sängyn alla, ne ovat turhimmat laitteet mitä olen ostanut mutta kuitenkaan en luovu niistä mistään hinnasta, ehkä sitten joskus...

Minna

========================

Aivan ihanat korkeakorkoiset kengät. En osaa enkä jaksa niillä kävellä! Hyvännäköiset on mutta aivan TURHAT.

Minna

========================

Design muovinen istuinalusta, joka asetetaan 2 ison limsapullon päälle -- ollut koristeena.

Tipi

========================

Turhin tavara meikäläisen taloudessa taitaa olla mehulinko. Sen hankin unelmoiden vastapuristetusta appelsiinimehusta aamuisin...

Siellä se yläkaapissa lepäilee odotellen päivää, jolloin saa ryhtyä tositoimiin.

Miiru

========================

Turhin ostos mitä viimeaikoina olen hankkinut, on liittyy aina jotenkin kotiaskareiden helpottamiseen... Kuten sukkien ja liivien pesupussi jota ei koskaan tule käytettyä vaan siellä se lojuu pesukoneen päällä.

Toinen yhtä tarpeeton on rikkaimuri. Apupöydällä se on muttei koskaan tule niin vähän muruja että se riittäisi vaan on otettava ihan oikea imuri.

Mutta aina kannattaa yrittää!

Mirka

========================

Hierova jalkakylpylaite on pölyttynyt sängyn alla vuosikausia. Turhauttavaa hilata se pistorasian lähelle, täyttää vedellä, varata pyyhe jalkojen kuivaukseen... Kuuma vesi ämpärissä pesuhuoneessa ajaisi saman asian. Vähän vaikea lahjoittaa kenellekään, kun ei ehkä käyttöä muillekaan.

Manta

========================

Jos hommaan jotain turhaa, jota en itse käytä tai tarvitse, kysyn ensin siskoltani onko tällä käyttöä kyseiselle esineelle ja jos ei ole, lahjoitan spr:n kirpputorille.

SPR

========================

Leipäkone tuli hankittua pari vuotta sitten, kun ajatus lämpimästä leivästä aamulla houkutteli vietävästi. Ja vielä Plussa-korttitarjouskin sattui kohdalle!

Muutaman kerran laitoin leipää tulemaan, mutta huomasin, että "käsin" leipoen tulee kyllä parempaa... Nyt kone pölyttyy kaapissa, eikä sitä ole tullut kaivettua sieltä. Joutaa vissiin kirpparille.

Nina

========================

Drinkkisekoittimen- niitä myytiin muutama vuosi sitten Citymarketeissa alennuksella ja minä tietysti sorruin ostamaan kun halvalla sai. Miten niin Vileeni? Kertaakaan en ole koko härveliä käyttänyt - ja se lojuu edelleen kaapissa, niin kuin se leipäkonekin!

Nixu

========================

Munankeitin-ritilä. Säilytin ensin monta vuotta, mutta kun en koskaan muistanut ottaa sitä esille kananmunia keittäessäni, myin sen kirpputorilla.

Orvokki V

========================

Muutaman vuoden takainen villitys jalkakylpy on pyörinyt taloudessamme pölyttymässä. Erittäin hankala ja tilaa vievä kapistus. Ei ole vielä tullut hävitettyäkään. Vanhempi tyttäreni on viime aikoina alkanut käyttää sitä uudestaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Luulen, että hänkin kohta unohtaa.

Outi

========================

Joskus harvoin on tullut hankittua turhaa roinaa, mutta ne on ollut hyvä myydä kirpputorilla. Muutkin siis ostavat turhaa roinaa.

Äippä

========================

Samppanjavispilän voitin arpajaispalkintona, todella turha tavara. Nyt olen kuitenkin keksinyt sille uusiokäyttöä, kun en siitä ole luopunutkaan. Käytän sitä sekoittaessani jauheesta ja maidosta itselleni dieettijuomia.

Taikuri

========================

Juuri noista ylläluetelluista todella samppanjavispilän ja leipäkoneen. Kummatkin olen kirpparilla uudelleen rahoiksi muuttanut. Myyntivoitot sijoitin järkevästi: ostin viereiseltä myyntitiskiltä pari puseroa (lojuvat edelleen komerossani käyttämättöminä), muutaman kirjan, (taitavat olla lukematta) ja tosi ihania pikkuesineitä muka koristeeksi (nekin lojuvat tuolla komeron nurkassa...)

Päivi Puttaalta

========================

Vohvelirauta. Tulipahan kerran käytettyä. Siellä se töröttää kaapissa edelleenkin muistuttamassa muista turhista ostosharkinnoista

Irmeli

========================

Maidon vaahdotin on ehdottomasti turhin ostokseni. Sehän piti saada (5 v sitten) koska Irish Coffeen päälle tarvitaan vaahdotettua maitoa, oli halpakin. Laite odottaa kaapin perällä juomaan tarvittavaa viskiä... ehkä hankin sitä laitteen 10 v päivän kunniaksi 5 v kuluttua?

Turha hankinta lienee myös 90-luvun alussa ostetut makeismuotit. Paketin takana suklaanamien ohje. Kauniit. Eilen vihdoin luovuin niistä. Nameja en kyllä vielä ehtinyt tehdä. Jospa muotit "perinyt" tyttäreni tuo niitä joskus minulle. Lupasi ensi jouluksi...tai ehkä seuraavaksi.

Päivi

========================

Turhin tavara jonka olen hankkinut on maidonvaahdotin. On tullut säilytettyä, vaikka olen käyttänyt sitä vain kerran, joten oikeastaan se joutaisi pois. Ehkä jossain vaiheessa vaikka myyn sen kirpputorilla.

Päivi

========================

Eurokolikko-renki (siis mihin saa kolikot arvon mukaan sijoitettua). Eihän sitä koskaan ole kerinnyt käyttää, kolikot makaa rahapussin pohjalla niin kuin ennenkin. Lahjoitin kirppikselle.

-päivi-

========================

Olen ostanut muutaman käsilaukun ja parit korkokengät, joita en tosiaankaan käytä, ne vain lojuvat kaapissani ja odottavat sitä päivää josko ottaisin ne käyttöön.....

PÄIVI

========================

Kysymykseen voi vastata vain kovin subjektiivisen käsityksen mukaan - on ensin mietittävä, mitä turhuus itselle merkitsee. Muistan yhden hyvän kortin WC:n seinältäni: Kaikki, paitsi ystävä, on turhaa! Koti voi olla täynnä käytännössä tarpeellisia ja kauniita tavaroita - ne kaikki tyydyttävät jotain tarvetta minussa tai muissa asukeissaan. Tarve voi olla turvallisuuden tunteen luomista, kauneuden palvontaa, vaihtelunhalua, käytännöllisyyttä, terveyttä tai ihan mitä vain tuntemuksia, jotka nekin vaihtelevat päivästä ja hetkestä toiseen. Voiko siis mitään turhaa ollakaan, paitsi jos ajatellaan sitä kovin lyhyen hetken sisällä. Kaikkia tavaroitaan ei toki tarvi koko ajan. Siis kuinka pitkällä aikajänteellä tarvetta pitäisi pohtiakaan. Loppujen lopuksi kaiken maallisen voi ajatella turhaksi. Tärkeimmäksi jää usko, toivo ja rakkaus ja niitä ylitän vaalia, en myydä, mutta lahjoittaa kylläkin.

Välttämättömintä etsivä

========================

Olen ostanut vatsatrimmerin (kaulimen tyylinen) tuolla se lojuu minua muistuttamassa sängyn alla.

Pönäkkä

========================

Säilytän niin kauan kuin on tilaa ja sitten kerralla kaikki pois kierrätykseen.

Paula Maria

========================

Maidonvaahdotinta en ole käyttänyt vielä kertaakaan. se odottaa keittiön laatikossa jo kolmatta vuotta, että muuttuisin viitseliääksi ihmiseksi, joka juo kahvinsa/kaakaonsa vaahdotetun maidon kera! ehkä vielä joskus...

Pauliina

========================

Toistaiseksi turhin hankkimani tavara on hula-hula-rengas. Ostin sen lomallani kolme vuotta sitten, kun ajattelin hankkia vyötäröni takaisin. Mutta kotona sisällä ei oikein mahdu sitä pyörittelemään, ulkona on liian kuuma, liian kylmä tai sataa tai ei kehtaa... Otin sen lomalla tänä vuonna mukaan vuokraamallemme mökille, siellä varastossa oli jo kolme samanlaista. Ei tullut sielläkään käytettyä, ei omaa eikä talon renkaita, joten pakkasin renkaani kiltisti taas asuntoautoon loman loputtua. Siellähän se pyöri ja kaatuili mukavasti, niin kuin menomatkallakin, kaikkien tiellä ja rasitteena. Kotona sille onneksi on sopiva säilytyspaikka ja siellä se taas odottaa pyörittelijäänsä...

Kadonneen vyötärön metsästäjä

========================

Itse en ole hankkinut (tai sitten en muista) mitään turhaa, mutta anopilta saimme kerran joululahjaksi sähköisen viipalointi koneen... eihän sitä lahjaa uskalla mihinkään laittaa. Paitsi nyt, tämä oli hyvä herätys. Kone kirpputorille tai lahjaksi, viimeistään 2 viikon kuluttua se on kadonnut...

Severi

========================

Sain kaupanpäällisiksi muuan ostoksen yhteydessä jäätelökoneen. Tuolla se on varastossa lojunut käyttämättömänä vuoden päivät. Ajattelin viedä kirpputorille myyntiin, josko joku toinen saisi aikaiseksi edes avata pakkauksen, tutustua vempeleeseen ja sitä kautta sisäistää kotijäätelön ihmeellisen maailman.

Jäätelökone

========================

KUOHUVIINIPULLON PÄIVÄNVARJO!

Eli sateenvarjo minikoossa, mikä asetetaan kuohuviinipulloon, ettei aurinko pääse lämmittämään juomaa liikaa. Heh. Ei ole käytetty siihen tarkoitukseen kertaakaan. Päivänvarjo sai sitten tehtäväkseen toimia tyttären nuken sateenvarjona. Oppia ikä kaikki.

Pia

========================

Usein ostan kaikkea pientä, täysin turhaa. Pyörittelen niitä hetken, kunnes raahaan taas tavaraa kirpparille. Silloin joutuu kaikki tavarat armottomaan syyniin: ellen ole viime aikoina niitä käyttänyt, en niitä tarvitse. Turhin ostamani asia on varmaankin raglette -grilli. Siitä en kyllä ole luopunut siinä toivossa, että joskus sitä käyttäisin. Kai tällä tavoin pehmittelen turhaa ostosta. Kun todella suostun ajattelemaan miten tässä käy... Vien sen kirpparille viimeistään parin vuoden päästä, kun olen aikani kypsytellyt ajatusta. Kaikilla tavaroilla on oma aikansa, ja vielä ei ole sen grillin aika.

Raglettegrilli

========================

Turhuuksien turhuutena pidän rakkauttani kenkiin. Tulipas hankittua, kuten mieheni tahtoo sanoa, se kenties sadaskin pari, ilman että minulla olisi todellisuudessa mahdollisuutta kaikkia noita hankkimiani kenkiä käyttää. Mieheni kommentti aina nähdessään ostaneeni jälleen uuden parin kenkiä:" Ostitko sen kaapin niille kengillesi kans?"

Jonkin ajan kuluttua, jos huomaan, etten todellakaan käytä niitä kenkiä, myyn ne pois internethuutokaupan välityksellä.

Pia H-B

========================

Voileipägrilli! Ja se todellakin lojuu tuolla kaapissa ja sitä on käytetty 2 kertaa, 4vuoden aikana.

Mikälie

========================

Hankin Huuto.netin kautta sähköisiä impulsseja lähettävän lihasten kiinteytyslaitteen. Humpuukia, humpuukia, muutaman kerran kokeilin ja laite on sen jälkeen lojunut kaapin pohjalla!!!

Pirpana

========================

Ostin kerran myyjän kehoituksesta uuteen takkiini "niin hyvin sopivan" strutsintöyhtö-hatun. Kotona sovitellessani sitä päähäni ei kotijoukkojen naurusta meinannut tulla loppua. Samaa mieltä olin kyllä itsekin peilikuvaani tarkemmin tarkasteltua.

Sen koommin ei hattu ole päässäni ollut. Mutta kerran sillä oli käyttöäkin, kun tyttäreni koulussa oli naamiaiset ja hän oli täti "Moonika".

Biba
========================

Turhia tavaroita lienee tullut hankituksi aika lailla...uusin hankintani on tomaattileikkuri. Kapistus näytti kaupassa oikein hyvältä ja aloinkin jo siinä vaiheessa ihmetellä, miten olenkaan tullut ilman sitä toimeen.

Kotona koekäytön jälkeen jouduin toteamaan mieheni kanssa, ettei laite käytännössä toimi! Tomaatti toisensa jälkeen meni lyttyyn ja pilalle. Lopulta siis vanha kunnon hedelmä/vihannesveitsi osoittautui parhaaksi työvälineeksi tomaateille. Todennäköisesti lahjoitan esineen muiden ns. turhien hankintojen kanssa kirpputorille.

Pipsukka

========================

Ostin kuusi numeroa liian pienen Emporio Panos-design uimapuvun, jossa oli piirrettynä graafisesti kaksi upeaa naista etuosaan. Ajattelin, että uimapuku kannustaa minua hoikistumaan. Uimapuku on roikkunut kaappiani kaunistamassa ja inspiraatiota antamassa nyt jo kolme vuotta. Päälle se ei vieläkään mahdu, mutta jonkinlaisen upeana naisena olemisen onnellisuuden tunteen olen saanut siltä, aina kun olen katsonut sitä. Päätin vihdoin pari päivää sitten antaa uimapuvun pitkälle ja hoikalle siskolleni; se on hänelle juuri sopiva. Kaikesta huolimatta tunnen että uimapuku tuli käytetyksi hyvään tarkoitukseen ja investointi turhuuteen kannatti.

Pike

========================

Turha tavara, jonka olen saanut lahjaksi lapsiltani, on jalkakylpyhaude. Lapset olivat lahjan hankkiessaan 12 ja 10 ja laittoivat siihen kaikki rahansa ja olivat niin innoissaan loistavasta lahjasta, etten raaski laittaa hökötysä kiertoon. He vielä vahtivat, käytänkö laitetta, joten joudun vähän siirtämään sitä aika ajoin. Perinteinen vati vaan niin paljon helpompi käyttää...

Sini

========================

Joskus tulee hankittua sellaista, mitä ei koskaan tule käytettyä (laukku, vaate, tms.). Tietyin aikavälein käyn läpi komerot ja kaapit ja seulon sieltä pois kaiken sellaisen mitä en ole vähään aikaan käyttänyt. Kerään kaiken pussiin ja lahjoitan ne kirpputorille, jota pyöritetään vähäosaisten tai syrjäytymisuhan alla olevien hyväksi. Lahjoittamalla tavarat eteenpäin saan itselleni sekä muille tuotettua hyvää mieltä.

Lahjoittaja

========================

Ostan aina kirpputorilta vaatteita sovittamatta. Usein niitä ei tule käytettyä. Silloin pistän ne uudelleen kierrätykseen eli myyn kirpparilla.

Pirri

========================

Kallein turha ostokseni on ollut neulekone, jolla ei tehty ainuttakaan oikeaa neuletta (eikä nurjaakaan) mm. siksi että työskentely sitoo paljon pöytätilaa, langat yms. tarvikkeet levittäytyvät itse asiassa puoleen huoneeseen.

Turhista tavaroista (eli rojusta) kärsivän kannattaa lukea Karen Kingstonin todella innostava kirja "Paikat kuntoon feng shuin avulla" (Taivaankaari). Luopuminen todella vapauttaa! En nykyään mietikään, paljonko rahaa voisin ehkä saada jos yrittäisin myydä tarpeettomia tavaroitani vaan lahjoitan ne ilolla pois (käyttökelvottomat roskiin), sillä arvokkainta on se vapaus ja "virta", jota saa kun puhdistaa kotinsa energiaa vievästä sälästä. Kokeiltu on tämäkin: Turhasta ostelusta pidättäytyminen antaa sielunrauhaa...

Uusia Tuulia

========================

Itse olen hankkinut samppanjavispilän, vaikken edes juo samppanjaa, mutta pojaltani sain lahjaksi kynsilakan kuivattajan eli pieni patterilla käyvä kone, joka puhaltaa ilmaa kun kynnet laittaa aukkoon. Kun se on lahjaksi saatu niin toki sitä pitää säilyttää, vaikka käyttö on jäänyt minimaaliseksi.

Kynsilakan kuivattaja

========================

Suoristusrauta...hiuksille...siinä on monta osaa ja oli niin vaikea, että loppu yrittäminenkin heti alkuunsa...pakkasin laatikkoon sikinsokin ja heitin kaapin perälle. Mutta en hävittänyt, vaan jos joskus varalle! Vaikka 100 % tiedän, että kukaan ei siitä tule olemaan kiinnostunut. Ja hinta 40 euroa! Kadun kyllä ....aikaa jo 2 vuotta kulunut, mutta aina vaan muistuu mieleen.

Pirske

========================

Olimme mieheni kanssa ostaneet munankeittimen jo silloin nuorena parina (26 v. sitten) kun niitä ei ollut tarjolla niin kuin nykyisin. Oli se niin turha sähkövehjekapistus että kyllä se jollekin heti kiertoon laitettiin.

Ja kuinka ollakaan (26 v myöhemmin) ystäväpariskuntamme olivat ostaneet juuri uuden munankeittimen jota sitten aamiaisella kylässä ollessamme esiteltiin meille.

Kuinka vaivattomasti sillä munat tulee valmiiksi juuri sopiviksi. Joopa joo ajattelin minä.

No, kotiin tultuamme mieheni huomasi että nyt on munankeitin tarjouksessa bonuskaupassa. Ja niinhän meillä on taas munankeitin. Ja käyttääkö hän sitä? Voitte vain arvailla, siellä se hyllyssä käyttämättömänä nököttää. Odotan vain lupaa milloin saan sen kirpputorilaatikkoon laittaa.

Raijukka

========================

Sähkökäyttöisen viipalointikoneen olen hankkinut ja olipa turhista turhin ostos! Kone on kyllä tallessa varastossa, jossa koetan parhaani mukaan piilotella sitä muiden (turhien?) tavaroiden taakse.

Nepsukka

========================

Minulla on ihanat punaiset kengät. Ne on ballerinat, joiden nahka on kuvioitua ja niissä on rusetti. Jalkaan sopimattomat, liian pehmeät, korottomat, mutta NIIN NÄTIT ja käyttämättömät. Siellä ne ovat kaapissa. Aina välillä niitä ihailen ja laitan takaisin kaappiin.

Raili

========================

Reisilihasjumpparin. Siellä se on odottanut kaapissa käyttöjä jo 2 vuotta. Olen päättänyt antaa sen arpajaispalkinnoksi kouluarpajaisiin, kun sellainen seuraavan kerran järjestetään. En tiedä silti kehtaanko...

Kössi

========================

Leipäkone. Aluksi sitä käytti mielellään, mutta koska siinä valmistuva leipä murenee niin helposti (leipojassa varmaankin vika), ei sitä erkkikään syö ehjänä. aloin sittemmin käyttämään konetta taikinan tekemiseen - ei sotkeennu kädet, ja saa taatusti tasaista taikinaa. eli leipäkone on turha, siitä syntynyt taikinavatkain sitä vastoin tosi tehokas.

Riina

========================

Muutettuamme puolisen vuotta sitten uuteen, isompaan asuntoomme, pakkasin kaikki "turhat" tavarat kahteen isoon pahvilaatikkoon. Laatikot odottavat ullakollamme syksyä jolloin tytär on lupautunut myymään ne kirpputorilla. Hän saa rahat ja minä pääsen eroon tavaroista joita emme ole 2-3 vuoteen käyttäneet. Ihanaa!

Kaikki aina "mollaavat" leipäkonetta. Yli 10 vuoden ikäistä leipäkonettani käytän yhä vähintään kerran viikossa pulla- tai leipätaikinan vaivaamiseen. Harvemmin enää teen sillä leivän valmiiksi saakka. Leipäkone on melkein viimeinen tavara josta luopuisin. ¨

Kotileipää

========================

Ikkunanpesurin, säilytän!

RA

========================

Ostin värittömän ripsivärin, jota en käyttänyt kokeilukerran jälkeen. Vasta vuosia myöhemmin raskin heittää sen roskiin.

Riitta

========================

Kerran pari vuodessa siivoilen kellarit, kaapit ja ne turhat tavarat ei mene heti roskiin vaan ensin kyselen tarviiko joku ystävistä juuri sellaisia mökille tai "uusia" vaatteita ja sitten loput uff:n laatikkoon, roskiin tai kirpparille. Kirpputorille myös kiva viedä pikku hilpetööriä joita ei malta heittää vielä roskiin, eikä kehtaa antaa ystäville

Lootus

========================

Toivoin kovasti mieheltäni 50-vuotislahjaksi leipäkonetta ja sain sen. Siitä on nyt hieman vajaa kaksi vuotta. Sitä on käytetty kolme kertaa. Taisi olla melko turha hankinta. Kyllä minä sitä viikoittain katselen ja mietin, että täytyisi, pitäisi, mutta aina se jää. On helpompi ostaa kaupasta.

Hennariitta

========================

MANKELI. Oli pakko saada ja siellä se nököttää varaston perällä. Yhden ainoan kerran olen sitä käyttänyt. Että silleen!

Riittuli

========================

Jep, käsilaukkuja löytyy, parit kengät, jotain vaatteita... kaikki on luonnollisesti hyvässä tallessa, jos niitä vaikka tulisi joskus käytettyä tai muoti muuttuisi. Mitään ei voi heittää pois, mä olen täysiverinen hamsteri!

Rulla

========================

Jippii!

Kerrankin järkevä kysely! Minäpä olenkin ollut jo kauan aikaani edellä, en ole koskaan ostanut turhaa tavaraa! Mutta, ajan myötä niistä ON TULLUT turhia tavaroita. Kuten esimerkiksi yleiskone, silloin, kun oli perhettä ympärillä, se oli tarpeen, ei enää > myyntiin.

Kahviastiasto kuudelle > myyntiin.
Ruokalautasia > myyntiin
Wokkipannu, iso >myyntiin
Lukemattomia keittokirjoja > myyntiin
Lasten leluja > myyntiin
Keittiölaatikoitten kätköistä löytynyttä tarpeellista, jollekin muulle, ei enää meille > myyntiin
Ei tarvi perikunnan aikanaan tapella turhakkeista!

Putsvek!

========================

Kyllähän niitä jokunen on vuosien varrella tullut hankittua. Tässä yks kaks tulee mieleen tehosekoitin. Olisikohan sitä pari kertaa käytetty... Kirppiksellä olen yleensä myynyt turhat tavarat. Pitäisiköhän seuraavalla keralla ottaa mukaan se tehosekoitinkin?

Aurinkonainen

========================

Mehulingon. Siellä se kaapissa vie tilaa edelleenkin.

Mehulinko

========================

Ilmeisesti minulla on turhaa tavaraa, koska joka paikka on täynnä jotakin tavaraa, joista joitakin ei tarvitse koskaan. Joitakin voi lahjoittaa mutta jotkin joutavat suoraan roskiin.

Aarteenetsijä

========================

Jäätelömuotit koin turhaksi. Ostin ne lapsille mehujään tekoon eivät tehneet niillä kuin kerran ja ne ovat olleet kaapissa varmaan yli kaksikymmentä vuotta.

Nyt sitten odottelen, josko tämä tällä hetkellä ainoa lapsenlapsi joka on nyt 10 kuukautta joskus niillä haluaisi sitten mummon kanssa tehdä mehujääpuikkoja.

En siis osaa sanoa vielä olivatko ne turhat!

Mehujäätelön muotit

========================

Liian pieniä/liian isoja vaatteita/kenkiä joita en laiskuuttani ole sovittanut kaupassa, ja jostain syystä ne ovat jääneet palauttamatta/vaihtamatta oikeaan kokoon! Olen lahjoittanut ne sitten sopivan "arkistointi" ajan jälkeen eri järjestöjen kirppiksille.

Höpsö mummi

========================

Leipäkone. Aluksi sitä innolla käytti joka-aamuisen tuoreen leivän toiveessa. Muutaman viikon kuluttua kone jäi keittiön yläkaappiin käyttämättömäksi.

Poikani muutti vuosia tämän jälkeen opiskeluasuntoon tyttöystävänsä kanssa. Muuttoa suunnitellessa hän kysyi, saisiko leipäkoneen muuttaessa mukaansa, koska leivänteko tulee halvemmaksi leipoessa itse. Näin kone pääsi jatkokäyttöön ja on heillä käytössä edelleen, nauttivat tuoretta leipää päivittäin.

Kaikille turhille tavaroille löytyy aina käyttäjä, yksi tarvitsee yhtä ja toinen toista.

Ritva

========================

Ostin kerran Tallinnan matkalla laivalta lähes valkoisen polkkatukkamallisen peruukin. Sille ei ole minulla mitään käyttöä.

Omat hiukseni olivat silloin lyhyehköt ja hennalla värjätyn punaiset. Joskus kotona kokeilen sitä päähäni tai yllätän vieraaksi tulevan. Kun vielä laitan aurinkolasit päähän, niin eipä kukaan ihan heti tunnistaisi.

Toistaiseksi kuitenkin säilytän sen. Se päässä on hauskaa joskus yksikseen itseäänkin naurattaa...

Ritva

========================

Itse vältän viimeiseen saakka sellaisen tavaran hankkimista, jota en välttämättä tarvitse. Silti sitä kertyy mm. lahjojen muodossa. Ja siinäpä hankaluus, sillä saatuja lahjoja ei kehtaa heti kärrätä kirppikselle.

Vinkki pikkujouluaikaan: sopikaa että kääräisette pikkupaketteihin parin euron lahjan sijaan jonkin itselle tarpeettoman ehjän tavaran. Pakettien availu on vähintään yhtä riemukasta kuin normaalisti, mutta turhan tavaran määrä ei ainakaan lisäänny - hyvällä tuurilla jopa vähenee!

Kerttu

========================

Kerran ostimme äitini kanssa molemmat tarjouksesta mehulingot, ajatuksen tietysti valmistaa terveellisiä tuoremehuja itse. Minä taisin kokeilla vehjettä kaksi kertaa ja äitini yhden. Laiteen käyttö vaatii paljon esivalmistelua ja putsaus on ihan mahdottoman vaivalloista, että kokeilujen jälkeen se on seissyt kaapissa odottamassa seuraavaa kertaa...

Vaikka olemme muuttaneet muutaman kerran, kone on seurannut mukana, jos sitä vaikka joskus tulisi käytettyä, ja roskiin ei raaski heittää ehjää konetta. Antaisin sen mielelläni pois, jos joku vain haluaa, vapaaehtoisia vaan ei ole vielä ilmaantunut...

Saara

========================

No on sitä tullut hankittua ns. heräteostoksia. Niistä pääsen hyvin eroon kun kerää kaikki turhaan hankitut tavarat yhteen ja pitää kirpputorin niin aina löytyy niille jatko-ostaja.

Turha tavara kiertoon, kierrätyshän on tätä päivää

========================

Tunnustan: Minulla on voileipägrilli, jota en ikinä ole käyttänyt. Siis todella turha kapistus! Ja mikä nolointa, niitä on peräti kaksi kappaletta! Käyttämättömät, vieläkin alkuperäisissä pakkauksissa olevat kapistukset ovat olleet jo hyvän aikaa portaikon alla pölyä keräämässä! Mitä lie tilaajalahjana ilmaiseksi saatuja! Mutta mulla on suunnitelma: Mä vien ne kirpparille! Laitan ota ilmaiseksi -osastolle, etteivät enää kotiini eksy takaisin! Vielä tulee päivä, jolloin saan aikaiseksi... Sitä odotellen...

Saija

========================

Turhat tavarani ovat ennen olleet tarpeellisia, mutta jääneet tarpeettomiksi, kun olen ostanut uutta tilalle. Ensin turhat tavarat vievät kaapissa tilaa tarpeellisilta tavaroilta. Siivousvimman yllättäessä turhat tavarat siirtyvät ullakolle. Kun turhia tavaroita on riittävästi, menen myymään niitä kirppikselle. Hinnoitteluperiaatteeni on se, että pääsen tavaroista eroon. Myyn siis "hyväntekeväisyyshintaan". Ostaja ei jää kiitollisuudenvelkaan, koska maksaa tavaran. Esimerkiksi vanhat lastenvaatteet myyn 50 snt kappale.

Salla

========================

Ennen turhiakin tavaroita tuli säilöttyä. Viimeisen kahden vuoden aikana olen muuttanut kaksi kertaa ja siinä samalla vienyt turhia tavaroita Spr:n konttiin. Viimeisessä muutossa lähti myös puolet huonekaluista (opiskeluaikana lahjoituksina saatuja ja edullisesti ostettuja, nykyään uusretroja, mutta siistejä ja käyttökelpoisia). Osa niistä meni tutulle nuorelle ensimmäiseen kotiin ja loput lahjoitin spr:lle. Tulipa samalla tosi hyvä mieli, kun jollekin tarpeen, kun itse en tarvitse. Itse sisustin omannäköisen kodin ja sekin tuottaa iloa!! Jatkossa yritän olla hankkimatta mitään turhaa, hyllyjen, kaappien ja ullakkojen täytettä. Yritän miettiä ostaessa tarvitsenko tätä varmasti ja voiko tätä käyttää hyväksi jossain muualla jos en tarvitse jne. Jos vähäkin arveluttaa niin parempi jättää ostamatta. Tässäpä uusi filosofiani asian suhteen.

Muuttaja-lahjoittaja

========================

Sähköpianon. Halusin oppia soittamaan, vuosia on mennyt ja edelleenkään en osaa soittaa. Haluan tehdä niin paljon muutakin ja tämä ei sittenkään ollut se numero yksi. Yritän myydä pois!

Pöppönen

========================

Kämmenmikro pölyttyy ja lojuu hyllyn loukussa.

Perunapuserrin jolla voi tehdä perunasta esim. ranskanperunan tapaisia suikuloita, olisikohan sitä pari kertaa käytetty joskus 8-9 vuotta sitten.

Salme

========================

Ostin uudet ihanat kengät, jotka kyllä tiesin jo ostaessa että ovat niin epäkäytännölliset että jää käyttämättä mutta kun "ne oli niiiin ihanat että oli aivan pakko ostaa".

Santtu

========================

Lukuisia kenkäpareja, joita en ole koskaan käyttänyt. Piti ostaa, kun sai halvalla. Säilytän siinä uskossa, että ne tulevat joskus muotiin ja rupean käyttämään niitä.

Sanna

========================

Olen ostanut kirpputorilta maailman ihanimman vaatekappaleen, ponchon, jolla en tee yhtikäs mitään. Poncho on erittäin ohuesta ja erittäin värikkäästä langasta tehty, se lähtee helposti purkautumaan, eikä todellakaan lämmitä eikä suojaa. Ja se on myös niin räiskyvän värikäs, että ei käy muiden vaatteiden kanssa yhteen. Näistä syistä johtuen en ole sitä koskaan muualla kuin kotona pitänyt, vaikka tykkään siitä kovasti.

Missään nimessä en voi ponchoa antaa eteenpäin, koska se on niin kaunis. Kannoin sen myös viimeisellä lomamatkalleni mukaan ja puolustin sitä matkakumppanini syytöksiä vastaan. Jokainen ihminen tarvitsee turhakkeen, jolla ei tee yhtikäs mitään, mutta jota kuitenkin voi silloin tällöin ihastella. Enkä tietenkään käyttänyt ponchoa matkalla kertaakaan. Maailman turhin vaatekappale odottaa minua vaatekaapissa, kaivan sen tasaisin väliajoin esiin ja ihastelen " onpa se kaunis".

Turhakkeesta mielenrauhaa

========================

Turhaakin turhempaa on ostaa alennusmyynneistä vaatteita sovittamatta niitä! Vuosien jälkeen ostotapahtumasta kaapistani löytyy aina vähintään pari rättiä, joissa roikkuu vielä (alennus)hintalaputkin kiinni. Todella tarpeellista... Silloin tällöin joudun tekemään kaapeissani suursiivouksen ja toimin seuraavasti: osan lahjoitan äidille, siskolle ja veljeni kihlatulle; osan kierrätän UFF:n tai pelastusarmeijan laatikoihin; osasta teen autonkiillotusrättejä ja surkeimmat viritykset heitän surutta roskiin. Tässä on positiivista se, että sukulaiseni osaavat jo odottaa tätä noin vuosittaista kierrätystapahtumaa ja ovat siitä iloisia!

Naisten perisyntikö?

========================

Ostin vuosia sitten käsilaukun joka oli omasta mielestä halpa ja tosi käytännöllinen, oli alessa. En sitten koskaan löytänyt sille käyttöä. Kerran sitten tuskailin että mitä tekisin sille anoppini kuullen, hän pyysi näyttämään ja hän ihastui siihen ja tahtoi ostaa sen, joten suostui asiaan. Olihan kyseinen laukku ollut jo useamman vuoden kaapissa viemässä tilaa.

Miisa

========================

Pyöritettävä raastin viimeksi... ei koskaan käytössä. Aina käytän vaan sitä perusraastinta joka on vissiin joka kodissa. Säilytän edelleen mutta seuraavaan kirpparipöytään lähtee.

Sarike

========================

Mitä en olisi hankkinut. tehosekoitin, neljä vuotta sitten = käyttänyt alle 10 kertaa, ja nekin kerrat tänä vuonna.

Vaatteita ja kosmetiikkaa tulee hankittua viikoittain, vaikka ei tosiaankaan ole varaa.

Toissa viikolla tajusin että tavaroita pitää hävittää, myyn ne kirppiksellä ja ne jotka eivät mene kaupaksi = KONTTIIN. tuleepahan jollekin käyttöön. ja maapallokin kiittää.

Sartsa

========================

Olen ostanut alennusmyynneistä roppakaupalla vaatteita, jotka sopisivat hienosti parin kilon pudotuksen jälkeen. Koskaan mokomaa paria kiloa ei saa pudotettua, joten pölyynnyttyään pari vuotta kaappien kätköissä ne päätyvät kierrätykseen.

Ehkä kallein turha ostos oli parikymmentä vuotta sitten Pori Jazzeilta ostettu kieltämättä hieno uniikkikaulakoru. Se oli todella massiivinen, iltakäyttöön tarkoitettu, kolmesta eri metallista käsin valmistettu luomus, jolle parikymppisellä neitokaisella ei valitettavasti löytynyt yhtään mitään käyttöä. Upea koru on jäänyt täysin käyttämättä ja on vieläkin muistona nuoruuspäivistä pahvilaatikossa muiden "muinaismuistojen" joukossa. Ehkäpä lapseni tai lapsenlapseni joskus löytävät siitä aarteen itselleen...

Sari

========================

Turhia tavaroita taitaa olla pitkin nurkkia, mieleeni tuli yksi todella tarpeelliselta opiskelija-aikana tuntunut pieni ompelukone, jota pidetään kädessä kuten saksia. Eipä ole sauman saumaa tullut huristeltua vehkeellä ja taitaa kone olla jemma nimisessä paikassa.

Sari

========================

Ostin muutama vuosi sitten kalliin Tupperwaren juustokuvun. Tuolla se on kaapissa, jos sattuisi olemaan käyttöä... Juuston päällä pidetään tuorekelmua niin kuin ennenkin.

Mammuli

========================

Ostin kalliin kantoliinan (joka on vähän niin kuin kantoliinan ja repun risteytys). Ostin tämän kun tyttömme oli jo liian iso siihen (oli tarjouksessa ja kun tuttavanikin osti).

Tämä on vieläkin avaamattomana paketissa (ollut jo muutaman vuoden). En kyllä vieläkään aio myydä sitä, vaan säilytän sen vielä. Vielä toivon, että se haikara tekisi muutakin kuin pikavisiitin perheeseemme, jotta minulla olisi tarve ottaa tuo kantoliina käyttöön.

Aika siis näyttää, oliko tämä sittenkään turha ostos, toivottavasti ei sittenkää ollut.

1 Tytön äiti

========================

Sain joskus lahjaksi samppanjavispilän, jota en ole koskaan käyttänyt kyseiseen asiaan
- miksi ottaa kuohuviinistä/samppanjasta kuplat pois?
- miksi siis ostaa ko. aineita, jos ei pidä poreista?

Niinpä joitakin vuosia myöhemmin keksi välineelle käyttöä, kun sain ensimmäisen lapseni, joka kasvoi velliveiheeseen ja sekoitellessani vellijauheesta velliä sähköttömällä mökillä kekkasin, että sillä pikku vispilällähän tämä homma toimii!

Ja niin vispilä oli kahden lapseni vellivispilä ja nyt tyttäreni käyttävät sitä kotileikeissään.

Sari

========================

Onhan noita kaikenlaisia tullut hankittua nurkkiin pyörimään, mm. valtava keltainen jumppapallo.

Yksi oivallisen hauska keino hankkiutua eroon turhista tavaroista on ollut käytössä työpaikan juhlissa, esim. pikkujoululahjaksi kaikki käärivät kotoansa jonkun käyttökelpoisen, itselle turhan tavaran. Paketit avataan ja sen jälkeen alkaa noppaleikki - kullakin nopan silmämäärällä on oma toimintaohje, jonka mukaan tavaroita liikutellaan henkilöltä toiselle - kummasti aina jotkut tietyt tavarat osoittautuvat kiihkeästi halutuiksi - ja kaikilla on hauskaa!! Paitsi ehkä sillä, joka joutuu illan päätteeksi raahautumaan kotiin taksilla sen valtavan keltaisen jumppapallon kanssa...

Sari

========================

Vedenkeittimen ja sain sille uuden kodin myymällä ystävälle, toinen oli mehulinko, jonka annoin pois.

Onneksi meillä tavarat vaihtaa omistajaa kiertämälläkin.

Sasu

========================

Ostin jaloillaan seisovan munankeittimen koska se oli niin hauskan näköinen ja siitä tuli hyvälle mielelle kun sitä katsoi. En ole juurikaan sitä käyttänyt siihen tarkoitukseen mihin se on tehty. Siinä se seisoo mikron päällä ja kieltämättä joka aamu kun katson sitä alkaa hymyilyttää. En raski poiskaan heittää sillä tuohan se iloa arkeen.

Satu

========================

Ikkunanpesurin

Aluksi sitä tuli kokeilumielessä käytettyä muutaman kerran, mutta kaikkein paras on vanha konsti: ikkunapyyhe ja kuivain. Taitaa se vieläkin loujua jossain varaston nurkassa...

Satu

========================

Todella turhauttavaksi koin mankelin. Ajattelin kyllä kuinka ihania ovat sileät, tiukat lakanakääröt. Ovathan ne.

En kuitenkaan jaksanut kostuttaa, venyttää jne. Vähitellen mankeli jäi täysin käyttämättä ja kökötti yksinään viemässä tilaa työpöydällä.

Kaikeksi onneksi naapuriin rakennettiin uusi talo jonka nuori rouva oli täsmälleen samaa mieltä kuin itse aikaisemmin eli mankeli ON tarpeellinen...sain siis myytyä sen hänelle.

Yleensäkin pyrin nykyään eroon kaikesta joka vähänkin uhkaa jäädä joko kaappiin tai hyllyille ihmettelemään. Joko myyn tai lahjoitan pois.

Satu

========================

Puristelusydäntyyny: sillä piti aktivoida käden lihaksia, että veri kiertäisi paremmin, mutta viikon tuli aktiivisesti käytettyä ja siihen innostus lopahti. Annoin tytölleni leluksi.

Satu

========================

Yksi tällä hetkellä harmittavista turhista ostoksista on pari numeroa liian pienet farkut. Niihin mahtuisin kun 10 kiloa laihduttaisin, mutta toistaiseksi ne odottavat kaapissa sitä päivää... Lisäksi meillä on varastossa 2 jätesäkillistä lasten pehmoleluja, joiden jokaisen kanssa on ehkä 1 yö nukuttu.

Satu

========================

Nahkahousut ostin, joita en ole koskaan käyttänyt enkä niihin enää mahdukaan.

Nahkahousut

========================

Kyllä se taitaa olla munankeitin. Edelleen kattila on mielestäni parempi vaihtoehto.

Sintu

========================

Liian pieniä vaatteita, pitämättömiä. Toiveena, että jonain päivänä sopisi niihin. Turhaa. Kaapit niitä täynnä. Mutta, jos positiivisella asenteella joskus vielä niihin mahtuisi, niin, en niistä luovu !

Sepi

========================

Höyrysilitin (esim. voi silittää vaikka jakku olisi päällä) seisoo käyttämättä kaapissa ja vie vain tilaa.

Jalkakylpyamme. Mies siitä puhui aina välillä, kunnes ostin sellaisen. Käyttämättä on, aina joutuu siirtelemään paikasta toiseen pois tieltä, kun saunotaan.

Olemme roinan kerääjiä, sota-ajan jälkeen syntyneitä, jotka eivät heitä mitään pois.

Seija Liedosta

========================

Leipäkone ja yleiskone, kalliita merkkimalleja! En vain voinut sietää leipäkone leipää, rutikuivaa ja hiton kuumaa tuoreena. Yleiskone, voi räkä ei semmoista pullaa/ muuta leivonnaista voi syödä tai tarjota vieraille! Omin käsin alustettu korvalaaki taikina, lihapiirakka, munkki ym. taikina on varmasti paras! Hienosti pääsin eroon annoin "hulttio" pojalle ja sen aikaiselle vaimokkeelle, ja kas ei tullu ikinä takaisin. Helppo nakki! Ei ole ollut ikäväkään!

Sentti

========================

Äitini toivoi 50-vuotislahjakseen silloin kovasti kätevän pöytägrillin. Me tyttäret ostimme sen hänelle porukalla kun se oli niin kallis. Kymmenisen vuotta sitten äiti antoi grillin minulle, se oli lojunut hänen kaapissaan käyttämättömänä koko ajan. Käytin sitä kerran ja laitoin kaappiin. Siellä se on pysynyt. Äiti on jo 71-v.

Tarvitsisiko kukaan vähän käytettyä pöytägrilliä?

Tarjolla olisi myös melkein yhtä vanha lähes käyttämätön mehulinko ja hieromakone.

SH

========================

Höyryprässi - muuton yhteydessä lahjoitin kaverille hänen huokaillessaan silittämisen työläyttä.

Molemmat tyytyväisiä!

Sinikka

========================

Sain sisareltani toistakymmentä vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi sellaisen puuläkkäräalustan keskellä törröttävän metallipuikon, jonka päässä on jonkinlainen klipsi. En tähän päivään mennessä ole keksinyt sille käyttöä. Jokohan raaskisi luopua siitä ja laittaa vahinko kiertämään.

Sirunen

========================

Turhia tavaroita on vaikka kuinka monta! Tässä muutama esimerkki; voileipägrilli, monitoimiraastin, sähkökäyttöinen veitsi...

Terhi

========================

Perunapuristin... en ole koskaan käyttänyt. Säilytän toki - josko joskus tarvisin!

Sipe

========================

Turhat esineet kirpparille, urheiluseuran arpajaispalkinnoiksi tai ystäville lahjoiksi

Sirpa

========================

Kaikille kertyy turhaa tavaraa. Noin viiden vuoden välein, käyn tavarani pois ja annan sellaiselle, joka tarvitsee. Yksi hankinta oli mehupuristin, jota käytin tosi harvoin ja annoin sen naapurin tytölle ja hän käyttää sitä nyt ahkerasti. Vaatteita tulee myös ostettua ja ne jäävät kaappiin. Ne annan vuoden sisällä semmoisille, jotka käyttävät. Kun muutin, annoin paljon pois astioita sisarusten lapsille, jotka olivat pesää perustamassa.

Sirpa L

========================

Turhin ostokseni oli kun ostin seitsemän vuotta sitten FONDYY-padan. En ole sitä koskaan käyttänyt, olen tarjonnut sitä ystävilleni, EI KELPAA. Nyt yritin myydä sitä kirpputorillakin EI KUKAAN OSTANUT.

Sigge

========================

Ehdottomasti turhin tavara, jonka koskaan olen hankkinut, on reisien kiinteyttämiseen tarkoitettu jumppaväline. Laitteen nimeä en enää muista, mutta se vehje laitettiin polvien väliin, ja polvia puristettiin yhteen. Sain parin käyttökerran jälkeen polveni tosikipeiksi. Nyt se härveli on ollut varaston perukoilla yli 10 vuotta, koska kukaan ei halua sitä ilmaiseksikaan.

S.A.

========================

Hankin aikoinani leipäkoneen suurin odotuksin. Mitä vielä, perhe ei pitänyt leivästä ja sen "leipominenkin " kesti kohtuuttoman kauan.

Vielä kun meinasin ko. koneen avulla polttaa koko talon, annoin koneen kälylleni.

Sotu

========================

En varsinaisesti ole tuotetta itse hankkinut, vaan saanut sen; SÄHKÖKÄYTTÖINEN SITRUSPURISTIN; kertaakaan en ole sitä käyttänyt. Siellä se pölyttyy kaapin nurkassa, tosi turha vempele.

Sohvi

========================

Kaikista turhin tavara mitä tiedän ja myönnän omistavani sen vieläkin. Se on boolimaljan koriste. Siinä lasipallosta roikkuu siiman päässä lasinen kala eli lasipallo jää boolin pinnalle ja kala uiskentelee boolissa. Hupaisinta on, etten edes järjestä boolijuhlia.

Suvi

========================

Yksi ehkä turhimmasta päästä olevista tavaroistani (joita on muuten enemmänkin) on munakauha. Tosin sain sen erään kilpailun palkintona mutta silti säilytän sitä vaikka en ole kai käyttänyt sitä kertaakaan kananmunien nostamiseen veteen tai vedestä pois. Itse asiassa en tiennyt kyseistä kapinetta olevan olemassakaan ennen kuin voitin sen. Siellä se silti lojuu keittiön laatikossa edelleen, luopuakaan kun en siitä osaa.

Suvi

========================

Kuntopyörä, kallis ja hyvä mutta jostain syystä ei kukaan käytä, tavallisella pyörällä per päivä n.10 km. Ei vielä myyty odotetaan että joku käyttää, vei aivan sairaan ison tilan varastossa.

Eira

========================

Ostin yli 25 vuotta sitten ystävättäreltä USA:sta tuodut upeat, mutta mielettömän korkeat sandaalit. Tiesin jo sovittaessani ja kaupat tehdessäni, että niillä ei voi kävellä eikä ylipäätään tehdä yhtään mitään. Ne ovat minulla varastossa, en henno niistä luopua. Joka vuosi varastoa siivotessa sovittelen niitä ja laitan takaisin laatikkoon.

Pullahiiri

========================

Muutot ovat toimineet mainioina inventaarioina. Mikäli kukaan ystävistäni ei ole ko. "turhaketta" tarvinnut, arvioin/kysyn lapseltani onko hänellä moiselle käyttöä leikeissään ja mikäli turhake on edelleen "turhake" päätyy se kirpparille tai kierrätyskeskukseen.

Joka muutossa vähemmän laatikoita?

========================

Siellä ne on yleensä kaapissa

Tarja

========================

Kenkiä ja käsilaukkuja, joita en koskaan käytä. Osan olen myynyt kirpparilla, osan vielä säilytän...

Tarja

========================

Olen hankkinut leivän siivutuskoneen 10 vuotta sitten. Nykyään kun on leivät suuremmassa määrin siivutettu ja siivuttamattoman kanssa melkein saman hintaisia, niin tulee ostettua valmiiksi siivutettua leipää. Kone on edelleen kaapissa tyhjän panttina, odottamassa josko sitä joskus tarvitsisi.

Tarja

========================

Jäämurskaimen. Olen mainoksen uhri ja ostin veivattavan murskaimen. Olimme menossa laivalle hesasta ja minun oli "pakko" saada se ostaa ja ottaa laivalle mukaan sekä sieltä kuljettaa takaisin kotiin Tampereelle. Olen käyttänyt sitä pari kertaa ja tuolla se on kaapissa. Todennäköisesti myymme sen kirpparilla jossain vaiheessa.

Lienuska

========================

Letittäjän eli koneen, joka on tekevinään pikku lettejä, mutta itse asiassa sotkee ja takuttaa hiukset todella kiitettävästi.

Tarja

========================

Nimenomaan leipäkoneen, mutta sen lahjoitin sitten ystäväperheeseen jossa on neljä lasta ja siellä se on hyvässä käytössä, lisäksi on tällainen hunaja "jotakin", meidän perheessä ei kukaan käytä hunajaa joten sitä ei ole käytetty kertaakaan, ehkä sitten jotain muutakin pientä!

Tarja

========================

Ostin n.7 vuotta sitten urheilullisen soutukoneen, kuvitellen saavani kiinteät reidet ja litteän vatsan.
Vaikka tykkään kävellä ja pyöräillä pitkiäkin matkoja, ei siitä olohuoneen lattialla soutamisesta tullut mitään.

Tuolla tuo laite on ollut makuhuoneen sängyn alla noin 6 1/2 vuotta. Olisi jo aika viedä se osto- ja myyntiliikkeeseen.

Tarja

========================

Sukset ovat aivan turha ostos meikäläiselle. Ostin ja hiihdin ostotalvena vain kerran ja nyt ovat sitten autotallin katossa roikkumassa ja odottamassa parempaa käyttöä. Innolla ostettiin sukset miehelleni ja itselleni, jotta voimme aloittaa uuden yhteisen harrastuksen. Tässä se meidän harrastus sitten on autotallin katossa roikkumassa. Hyvin suksi luistaa sielläkin. ehkä.

Piu

========================

Ostin epätoivon alhossa semmoisen tv-shopin vatsatrimmerin jolla piti saada tuloksia aikaan jo muutamassa viikossa.. No kyllähän se vaan on niin että vähän enemmän liikuntaa, vähemmän syötävää ja ihan niillä keinoin olen nyt 10kg laihempi

Taru

========================

Ota turha tavara käyttöön!

Todella turhat jutut tietysti pitää viedä kirpparille mutta kerronpa turhien mukien uuden elämäntehtävän. Minua on pistelty eripari mukeista joita olen keräillyt tai saanut lahjaksi. Niistä ei voi oikein tarjota vieraille kahvia, vaan sitä tulee laitettua samanlaiset kupit kaikille. Joku huolehtivainen sukulainen esitti että voisin järjestää keittiöni sellaiseen järjestykseen, kuin arvoiseni naisen kuuluukin!

Minulla jäi pitkään aamukahvi juomatta aamukiireiden vuoksi ja se on tosiasiassa vaarallisempaa liikenteelle, kuin tämä nykyinen hajamukien uusiokäyttö käytäntöni. Ehdin hyvin juoda kahvit aamuisin ajomatkalla työhön ja vielä posliinimukista... jos toisesta. Käytäntö on mielestäni erittäin miellyttävä ja olen paljon pirteämpi aamuisin töissä!Tämä käytäntö tietysti on johtanut siihen, että samojen kiireiden tai huolettoman elämäntyylin vuoksi pelkääjän paikalla on usein yhdestä viiteen mukia, joita sitten kannan perjantaisin tiskikoneeseen. Olisi mukava oppia tavoille että muistaisi aina viedä kupin saman tien tiskiin. Ehkä löydän tavaroistani jonkun tarralapun pidikkeen, joka on jäänyt asentamatta autoon. Siihen voisi kirjoittaa vaikka että: "Arvon neiti: Muista turha muki!"

Hilpeää viikonloppua!

Taru

========================

Saame joulu- ym. lahjoja yhteistyökumppaneiltamme, kuten espressokeitin, vino pino veitsiä, tarjottimia, pullonavaajia, fondykeitin, paitoja, sukkia ym. Hyviä käyttöesineitä, mutta määrällisesti niitä on enemmän kuin yhdessä taloudessa tarvitaan. Niinpä annamme niitä tuliais- tai joululahjoina sukulaisillemme.

Samoin käy vahinko-ostoksille.

Terttu

========================

Sorrun aina "edullisiin" huiveihin, jokunen käsilaukkukin on tullut hankittua. Säilytyksessä on paljon kaikenlaista ihanaa. Eivät vain osu yksiin tämän hetkisen tyylin/vaatetukseni kanssa.

Odottavat hetkeä, jolloin minulla on sopivat.

Ilahdutan ystäviäni antamalla näitä lahjaksi. Tietysti katsoen, että asuste sopii hänen tyyliinsä.

Teppana

========================

Jotain turhaa hankittuani alan miettiä, voisiko hyödytöntä tavaraa käyttää johonkin muuhun kuin sen alkuperäiseen tarkoitukseen. Näin kesällä esim. tarpeettomaan käsilaukkuun sujautetaan vessapaperirulla ja kannetaan mökille: laukun voi naulata persoonalliseksi telineeksi puuceen seinään - myös käytännöllinen vieminen tuttavien mökille! Kerran pidetyistä rihkamakoruista voi askarrella vauvalle mobilen tai marjapuskiin linnunpelättejä... Sitähän keksii vaikka mitä, kun päästää mielikuvituksensa kirmailemaan.

Tia

========================

Leivänleikkuukoneen, koska ostan nykyisin ruokavalioittemme takia erilaisia leipiä, ja ne ovat yleensä valmiiksi leikattuja. Leikkurimme on kierrossa milloin kelläkin kesäisin juhlien ja isompien tapahtumien aikaan.

Leivänleikkuukone

========================

Minä ostan kaikkea Nalle Puh tavaraa, aivan turhia suurin osa. Pidän esillä jonkin aikaa, sitten ne menevät kaappiin, mutten raaski niistä luopuakaan kun ovat niiiiiiiiin suloisia.

Tiina

========================

Olen saanut lahjaksi kolme maitovispilää, myin kaikki kirpputorilla 20:lla sentillä. Nyt kyllä harmittaa, yhden olisi voinut pitää, jos vaikka tekisi joskus mieli omatekoista cappuccinoa.

Tiina

========================

OLEN HANKKINUT VOHVELIRAUDAN, LEIPÄGRILLIN, MELOONINKOVERTIMEN, LUKEMATTOMAN MÄÄRÄN LAUKKUJA JA KENKIÄ SEKÄ TIETYSTI MYÖS LUKEMATTOMAN MÄÄRÄN KIRJOJA.

Tiinukka

========================

Turhia tavaroita on meillä se perinteinen leipäkone sekä pieni sähköllä toimiva " sipulin hienonnin" Helpommin saapi leivät käsin leipomalla sekä sipulin pieneksi käsin tekemällä.

Muut koneet täytyy etsiä aina kaapista muiden tavaroitten seasta. huh!

Tiina

========================

Minulle on ollut jo yli vuoden kirpputoripaikka ja siellä olen myynyt kaikkea itselle turhaa.

Samalla on siivottu kaappeja mökillä, vanhempieni luona ja anoppilassa, nyt on ollut periaate että kaikki turha pois nurkista, mutta kun siihen paikkaan ei voi kerralla viedä määräänsä enempää, joten pitkä prosessi.

Kuitenkin ihan hyvälle rupeaa näyttämään ja jonkin verran on jäänyt myös rahaa paikkamaksun jälkeenkin, kaikkea ei vain raaski heittää roskiin joten kirpparit on hieno idea.

Toki kummipoikani sai paljon astioita ym. lahjoituksenakin kun siirtyi omaan opiskelija-asuntoon. Kirpputorille lahjoituksia ja tavaraa tarvitseville, pois kaikki mitä itse ei tarvi. Kiitos!

Tiina

========================

Joskus tulee ostettua hetken mielijohteesta jotain todella turhaa, kuten juuri samppanjavispilä. Siellä se lojuu laatikossa vailla mitään käyttöä. Poiskaan ei voi heittää, ettei ukkokulta pääse asiasta mainitsemaan.

Ruiskukka

========================

Työpaikalla pidetyissä pikkujouluissa jokainen toi kotoa turhan käyttämättömäksi jääneen tavaran lahjaksi. Hupia riitti tosi pitkäksi aikaa

Tiina

========================

Pyrin pohtimaan aina hankintojani pitkään, että välttäisin turhat ostokset. Joskus sitä tulee kuitenkin ostettua asioita hetken mielijohteesta.

Viimeisin "repsahdus" oli munkin kadulla myymä kirja.

Kirjahyllyssähän se yhä nököttää ja tuskin tulee koskaan luetuksi, mutta ehkä kirjan hinnasta edes osa päätyy hyvään tarkoitukseen.

Poppeli

========================

Turhia tavaroita on tullut hankittua enemmän tai vähemmän. Esimerkiksi sydämenmuotoinen jääpalamuotti. Onhan se ihan kiva, mutta aika epäkäytännöllinen. Kertaakaan en ole sitä käyttänyt, mutta pidän toki tallessa, jos vaikka joskus tarvitsisin sitä.

Noa

========================

Yleiskone; siellä se seisoo keittiönkaapin perillä käyttämättömänä, jos vaikka joskus tulisi käytettyä

Tuija

========================

Tavalla tai toisella kierrätän eteenpäin: kirpparilla myyntiin, annan ystävälle tai sukulaiselle tai, tavarasta riippuen, spr:n tai Uffin keräyksiin.

Tuija

========================

Harrastin nuorempana aktiivisesti skeittausta eli rullalautailua ja tuli tuossa pari vuotta sitten taas hankittua lauta, jos sitä vaikka sitten menisi taas kokeilemaan kesäisin. Siinähän tuo nurkassa seisoo, kokeilemaan olen päässyt varmaan kaksi kertaa... Melko turha hankinta, mutta ainahan sitä voi toivossa elää sano lutikka.

Tuukka 30v

========================

Jäätelökone, jota olen käyttänyt yhden kerran. Nyt kone lojuu vaatehuoneen hyllyllä.

Tuula

========================

Kaikkein turhin tavara, mitä ikinä olen taloon kantanut, on ollut rantaradio. Ostin sen joku kevät kesän odotuksen pörinöissä ja oikeasti ajattelin, että kuuntelisin sitä sitten aurinkoa ottaessa rannalla. Se on muovinen, vähän kämmentä suurempi, ällöttävän vaaleanpunainen ja ääneltään todella huono. Mutta juuri sillä hetkellä se tuntui juuri siltä jutulta, joka toisi kesän vähän lähemmäksi. Laitoin siihen patterit, kuulokkeet paikoilleen ja takaisin pakkauslaatikkoon. Siellä se on vieläkin, eikä kertaakaan käytetty. Aina sen nähdessäni muistan, miten odotin lomaa ja lämpimiä ilmoja - ja työnnän sitä hieman syvemmälle laatikkoon todisteena naisellisen turhamaisuuden toteutumisesta taas kerran.

Rantaradio

========================

Ostinpa kerran siivutuskoneen. Kyseessä on sellainen veivattava makkaran, leivän tms. siivutuskone. Koskaan en ole sitä tarvinnut, koska kaikki on nykyään jo valmiiksi siivutettu.

Kone on milloin minkin kaapin ylähyllyllä pölyttymässä ja täytteenä.

Rouva

========================

Todella turha tavara jonka olen hankkinut (kirpparilta kuitenkin, onneksi) on silmien päälle asetettava naamio jonka voi viilentää jääkaapissa. Silmien ihon pitäisi piristyä ja tummuuden ja ryppyjen kadota... Ei toimi ainakaan niin että vekotin on kaapissa piilossa.

Silmänisku

========================

Kaapista löytyy käyttämätön leipäkone - toistaiseksi vielä säilytän! JOS vaikka joskus kokeilisi ja hyväksi havaitsisi?

Samaten kaapin perältä löytyy valikoima käyttämättömiä tai LÄHES käyttämättömiä käsilaukkuja, hetken hurmassa hankittuja.

Niitä annan sitten tyttärille, jos vaikka keksisivät niille käyttöä?

Karoliina

========================

Usein tulee tehtyä heräteostoksia kirppareilta jne. Mutta onneksi muutaman kerran vuodessa teen "täyspuhdistuksen" kodissani ja lahjoitan hyväntekeväisyyteen KAIKKI ne tavarat/vaatteet joita en oikeasti käytä. Tekee hyvää sekä omalle mielelle että myös jollekin todella tarvitsevalle!!

Ulpunen

========================

Olen ostanut itselleni tosi hyvän sipulihakkurin. Muistaakseni se maksoi melkein 20 euroa. Se oli mukamas ihan välttämätön saada. Niin siinä vaan kävi, että siellä se lojui kaapissa käyttämättömänä.

Muistan erityisen hyvin miten pääsin siitä eroon. Työpaikkani pikkujouluissa päätettiin turhan pikkujoululahjan sijasta paketoida pukinkonttiin tarpeeton, mutta uusi ja käyttämätön tavara, josta kukin halusi päästä eroon. Illasta muodostui ratkiriemukas kun availimme paketteja ja jokainen vuorollaan sai kertoa lahjoittamansa tavaran tarinan. Näin saimme kierrätykseen virheostokset ja lahjaksi saadut esineet, joita ei haluttu omaan kotiin. Ja kaikille tuli hyvä mieli!

Kaarina

========================

Munankeitin… Mielestäni se on melko lailla hyödytön keksintö.

Taloudessamme sellainen nyt on ja koko kaksivuotisen oleskelun aikana sitä on käytetty kolme kertaa (viimeksi eilen).

Joten kai se kodin on jo saanut ja oman paikan keittiön muutenkin ahtaalla pöydällä. Mutta vähän joutava on tuollainen laite jota ei käytetä kun joskus.

Luotan kattilaan

========================

Friteerauskeittimen.

Kertaalleen käytetty, nyt varastoituna. Mietin mahdollista myyntiä.

Anneli

========================

NOH...onneksi inhoan ostamista ja tavarakrääsää yleensä. Mutta aina välillä tulee semmoisia ihme kohtauksia kaupassa. Hiusten vääntämiseen esim. on hankittu jos vaikka minkälaista kiharrinta ja taivutinta ja papiljottia. Ovat kulkeutuneet sitten kirpparille ja roskikseen.. Kenkäkaupassa kenkien kauneus monesti sokaisee.. On tullut ostettua IHANAT piikkarit, joita ei voi itse asiassa pitää missään. Löytävät tiensä yleensä parin kaapissa vietetyn vuoden jälkeen kirpparille. Nämä tuli ekana mieleen, varmaan olis muutakin.

Taru

========================

Hankin 3 v sitten irrallisen sähköuunin keittiön työtasolle. Olen kerran käyttänyt sitä.

Vesa von

========================

Oikeastaan en koskaan osta mitään turhaa. Ainoa mitä tulee ostettua ei tarpeeseen on jokin kirja, joitakin tosi mieluisia kirjoja olen koettanut hamstrata jopa viisi samanlaista... Ihan vaan siksi että lapset saa joskus kun maailmalle lähtevät omat kappaleensa mukaan! Tietysti nämä alkuperäiset jää "mummolaan" ja toivonkin että siinä vaiheessa olisi jo "oikea kirjasto"

Yleensä en ostele kaupoista kuin välttämättömän ja vähän vähemmänkin. Kirppareitten suurkuluttaja olemme koko perhe. Sieltäkin periaatteella: jos ostan jotain laitan poistoon yhtä monta! En roskiin vaan kierrätykseen tai lahjoitan eteenpäin. Suosittelen kaikille samaa. Ainoa mikä näin ei kierrä on kirja - PITÄÄHÄN jotain kerätä!

Ja lapsetkin kun opettaa siihen että ainoa "omaisuus" mitä kukaan ei voi sinulta ottaa pois on tallennettu korvien väliin, niin hekin ymmärtää lukemisen "jujun"

Vii-veli ja viisikko

========================

Tykkään ostella käsilaukkuja, vaikken osaakaan niitä käyttää. Sama iänikuinen olkalaukku olalla kuljen päivästä toiseen tarkoituksena, taas kerran ostaa se laukku, jota sitten jatkossa käytän... Muutamia olen jo lahjoittanut vastaanottokeskukseen jaettavaksi eteenpäin, taidanpa laittaa loputkin sinne...

VirpiLadataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot