La 29.4.Teijo, Henning» Onnittele sähköisellä kortilla!
Hae
Uteluarkisto


"Mitä tehdä kun parisuhde on jumiutunut arkisesti paikalleen? Lomailemaan ei voi lähteä; puoliso on yrittäjä. Ideat ovat vähissä. Mitä tehdä pienellä rahalla ja vähällä ajalla? Osaisitko auttaa?

Vastauksia 244


=========================

Nythän on niin, että homma aloitellaan tarkastamalla yritysidea. Jos ei tuota tarpeeksi, edes kerran vuodessa hemmotteluviikonloppuun vaimolle / miehelle niin jotain on pielessä. Eikä yrittäjänä oleminen ole mikään este lomien ja viikonloppuvapaiden pitämiselle. Yrittäjien yhteinen luulotauti on "olen korvaamaton aina ja kaikkialla". Täytyy muistaa, että ihminen joka huolehtii levostaan ja jaksamisestaan säännöllisesti jaksaa loppupelissä paljon pidemmälle ja laadukkaammin kuin hermo kireällä "väsymättä" painava yli-ihminen, joka pysähtyy silloin kun pysäytys tulee tavalla tai toisella. Itse joutunut pysähtymään oikein kunnolla pitkän kaavan kautta ja joutunut miettimään asiat uudelleen alusta saakka. Miettiä mitä todella tärkeitä asioita on ja mitkä loppupelissä eivät. Tässä oma tärkeysjärjestys: lapset, puoliso ja terveys kärjessä tasapisteissä. Sitten monia monia asioita ja lopuksi sokerina pohjalla yrittäminen. Kun kaikki muut asiat kunnossa, niin yrittäminenkin helpottaa ja aikaa löytyy mitä kummallisimmista paikoista.

Oletteko hakeneeet yrittäjien "tuettuja" lomia. Hotellipaketti naapurikylän "hotellissa" ilman kännykkää.

Paras terapia kuitenkin lähes ilmaista jopa tuottavaa ainakin näin syksyisin. Sanko ja puolukkapuimuri mukaan (tai sienikori ja -kirja), syksyiseen metsään samoilemaan. Jos vielä saa lainattua sukulaisten tai ystävien mökkiä niin sauna lämpöiseksi, pullollinen viiniä (vain 1), takkatuli, manteliöljyä (apteekista) puolison hierontaan ja aikaa, ei minnekään kiirettä niin kyllä se siitä lähtee...

Yrittäjät pakkolomalle!

=========================

Voi hyvänen aika, toivottavasti ei taas tule niitä kynttiläillallisehdotuksia ym. vanhanaikaisia juttuja jotka on sataan kertaan kirjoitettu täälläkin.

Lähetä hänelle tunteidesi mukaisia tekstareita, jos arki on jumiutunut ja tunteiden osoittaminen vaikeaa aloita lievemmästä päästä "parhaat vesiurheilulajit ovat rahassa uiminen, onnessa kylpeminen ja syliisi sukeltaminen." Siirry pikkuhiljaa tunteikkaampiin ja rohkeampiin ja näytä myös tunteesi kotona. Ole seksikäs ja viettele... Kyllä tulee väriä arkeen.

Eitzu

=========================

Lyhyt viikonloppu omanen kahden mökillä saunoen ja marjastaen. Hyvää ruokaa ja viiniä mukaan. Raitista ilmaa ja lepoa. Kännykät ehdottomasti kiinni. Ei Tv:tä.

Tuula

=========================

Laittakaa kätevä lempi-illallinen yhdessä uuniin. Käykää ensin kävelyllä ja ihailkaa syksyä, vaikka sateistakin. Sitten saunaan ja nauttikaa vain toisistanne, jutelkaa ja kuunnelkaa hyvää musiikkia. Televisiota ei saa laittaa päälle, se pilaa tunnelman. Ihan yksikertaista ei vie paljon aikaa, eikä maksakaan kuin illallisen hinnan.

Pääpä

=========================

Saunailta kahden mökillä tai kotona. Hierontaa, vastalla kylvettämistä, uimista nakuna... Jatkot takan ääressä, hyvää syömistä yhdessä kokkaillen, vaikkapa lasilliset viiniä. Ei kiirettä mihinkään... TOIMII

KAHDEN

=========================

Varatkaa yksi ilta viikossa vain teille ja syökää silloin hyvin joko kotona eli laittakaa tavallisesta poikkeavaa hyvää ruokaa ja kattakaa kauniisti, tai sitten lähtekää ulos syömään. Samalla huomioiden toinen toisenne hyvin.

Tiiti

=========================

Itselläni mieheni kanssa samat ongelmat: yrittäjä hänkin. Olemme kuitenkin joskus aikojen alussa sopineet että huomioisimme vaikka kerran kuussa toisiamme yhdessä jotenkin, siis tavoite molemmille selvä asia, tosin se unohtuu välillä ajanpuutteen vuoksi. Mutta ehdottaisin meidän kohdalla hyväksi havaittua seuraavaa: Olipa arki tai pyhä kun aikaa joskus on niin extempore jokin seuraavista: elokuviin, teatteriin, tanssimaan tai nautitte hyvää ruokaa & juomaa mielipaikassanne. Kummasti piristää eikä vaadi isoja suunnitelmia etukäteen.

Anita

=========================

Hellikää toisianne, pienetkin huomionosoitukset toiselle tekevät hyvän mielen molemmille. Osoittakaa välittämistä ja sitä, miten tärkeä toinen ihminen on. Puhuminen on hyvin tärkeää, sitä voi opetella, jos ei tule luonnostaan. Rakastakaa ja kertokaa myös se. Pieniä tärkeitä "juhlan" hetkiä voi luoda arkeen esim. valmistamalla hyvää ruokaa (parasta, jos voi tehdä sen yhdessä), kattamalla kauniisti ja rauhoittumalla kynttilän valossa nauttimaan yhteisestä hetkestä. On hienoa, kun on rinnalla ihminen, jonka kainaloon voi käpertyä kaiken kiireenkin keskellä edes hetkeksi.

Kokemuksesta oppinut

=========================

Yrittäkää löytää sellainen harrastus, josta molemmat pitää. Onko se sitten punttisali, kävely, tanssiminen tai mikä tahansa, joka on vaan teidän juttu. Yritätte toteuttaa sen pari kertaa viikossa yhdessä. Ja mikä parasta, kunto kasvaa ja arkikaan ei tunnu enää niin arkiselta.

Anita

=========================

Moikka, tää kolahti heti - koska usein on vähän rahaa. (asuntolaina) Mutta tekemistä löytyy vähällä rahallakin: minä suunnittelen retket vaikka fillarilla ja omat eväät mukaan sillä ne saa halvemmalla, kuin kaupasta tai kioskista ostettuna. Myös linturetket tai luontoretket ovat antoisia ja halpoja.

Anja

=========================

Näin syksyllä ehdotan kokeilemaan sieni- tai marjaretkeä yhdessä. Evästä ja marjakopat mukaan. Ei vie juuri rahaa ja ajan voi itse päättää! Mutta voitte yhdessä vaikka opetella tunnistamaan yhden sienen tai jonkin uuden kasvin. Seuraavalla kerralla kasvin nähdessänne muistatte varmaan, että opitte sen yhteisellä retkellä!

metsän tyttö

=========================

Pyydä puolisoasi treffeille! Vaikkapa sähköpostin välityksellä. Kerro aika ja paikka, ja kysy sopisiko se hänelle. Laittaudu kauniiksi, aivan kuten olisit menossa hänen kanssaan ensimmäisille treffeille. Jos mahdollista, nähkää vaikka vasta sovitussa paikassa sovittuun aikaan...

Itse kokeilin tätä ja huomasin sen todella tehokkaaksi. Kihlattunikin piti sitä todella hyvänä ajatuksena. Jo yksi ilta rauhallisissa merkeissä hyvän ruuan kera tekee ihmeitä. Ne olivat kenties elämäni parhaat treffit! Odottelen jo innolla seuraavia:)

Anna

=========================

Halaa, hiero hartioita, käsiä, jalkoja... suutele hartioille, kaulalle, leukaperiin, otsalle, suulle ... Koeta saada puolisosi hymyilemään... hulluttele hetki... ole 17-vuotias... yllätä hänet sängyssä, ruokapöydässä, kahvilla, saunassa, suihkussa... tee kerrankin sitä, mistä olet aina salaa haaveillut. Ei puolisosi siitä suutu ja JOS suuttuu, sitten on huumorintaju kuollut ja on syytä mennä ammattiauttajalle....

kokenut tietää

=========================

Kirjoitapa rakkaallesi rakkauskirje. Kerro ja muistele mihin hänessä ihastuit, mitkä asiat välillänne toimivat hyvin, mikä on mielestäsi hänen upein ominaisuutensa, entä mikä ulkomuodon kohta sytyttää. Muistele, mitkä yhdessä tekemänne asiat ovat olleet sinulle tärkeitä ja mieliin painuvia.

Laita kirje paikkaan, josta miehesi löytää sen niin, että voi rauhassa sen lukea. Niinhän yölintukin laulaa, että sitä saa mitä tilaa. Ajattele ja toivo, että olet laittanut tilauksesi sisään ja se on alku yhteiseksi hyväksi.

Ansku

=========================

TEHKÄÄ ARJESTA JUHLAA HYVÄN, YHDESSÄ VALMISTETUN, RUOAN KANSSA JA NAUTTIKAA ARJESTA YHTEISTÄ LAATUAIKAA VIETTÄEN!

NÄIN TEHNYT

=========================

Suunnitelkaa yhdessä viikon ruokalista koti-illallisia varten. Molemmat saavat toivoa lempiruokia, joiden valmistaminen kestää noin puoli tuntia. Kumpi on ensin kotona puoli tuntia ennen sovittua ruoka-aikaa valmistaa ruoan. Käykää jompikumpi sitten kaupassa ostamassa kaikki tarvikkeet viikon ajaksi. Nauttikaa tästä tavasta vaikka koko loppuelämä! Ihana istahtaa yhteiseen ruokapöytään juttelemaan ja nauttimaan. (Idea toimi au pair perheessäni Yhdysvalloissa)

Mimmi

=========================

Järjestä viikonlopuksi syksyinen luontoretki. Varaa mukaan jotain tosi hyvää syötävää/juotavaa. Kävelkää johonkin laavulle tai johonkin muuhun kivaan luontopaikkaa, missä voitte istahtaa ja nauttia syksyn väreistä. Suomesta löytyy ihania luontopolkuja ja kansallispuistoja. Vietetty aika luonnon keskellä rauhoittaa mieltä.

Jos retkimieltä löytyy enemmänkin, niin ottakaa lämpimät makuupussit ja teltta mukaa, retkeilkää johonkin erämaajärven rannalle, pystyttäkää teltta, tehkää iltanuotio ja nauttikaa syksyn pimeästä säästä.

Luontoihminen

=========================

Vaikka aikaa on vähän jää sitä aina sen verran, että on aikaa niska-hartia-hieronnalle. Siinä saa olla hiljaa lähekkäin tai sitten keskustella päivän/viikon tapahtumista.

Tai sitten lämmitä sauna. Virittele tunnelma kynttilöin. Jääkaappiin saunajuomat. Mukaan saunahunaja/turve jne.

Jos teillä on lapsia, jättäkää ne hoitoon ja lähtekää ulos syömään oikein kunnolla. Jos lasten hoitoon jättö tuntuu ylivoimaiselta. Virittele kynttilätunnelma olohuoneeseen, tilaa kotiin pitsaa, vuokraa kunnon leffa tms. Tärkeintä olisi kai kiireetön hetki kahden kesken...

Niin kuin Tabermannkin sen ilmaisee "Joka on pidellyt aaltojen silittämää kiveä kädessään, TIETÄÄ ETTÄ JATKUVILLA HYVÄILYILLÄ ON IHMEITÄ TEKEVÄ VOIMA...

Iita-Liina

=========================

Aloittakaa uudelleen treffit!
- Sopikaa tapaamisen johonkin kahvilaan
- Päivällisen sijaan syökää piknik olohuoneen lattialla
- Käykää elokuvissa, konserteissa, muissa kulttuuritapahtumissa (löytyy varmasti myös pienellä rahalla)
- Muuttakaa rutiineja
- Keksikää yllätyksiä makuuhuoneessa

Anne

=========================

Miksipä ei voi lähteä lomalle?

Joka viikonloppu on lomaa, ainakin päivän. Eikös vain. Silloin voi lähteä retkeilemään lähimetsään - kuin lapsena. Eväät mukaan ja termokseen kahvia ja koko ajan vain niistä hetkistä nauttien. Olen käynyt esim. kallion päällä keittämässä retkikeittimellä kahvit. Kuuntelin tuulta ja katselin kaunista Suomenmaata. Ystäväni joka harrastaa valokuvausta vei palvelualalla olevan miehensä retkelle kantajaksi ja otti eväät mukaan. Lähtivät tosi aikaisin sunnuntaiaamuna ettei illan työasiat vielä paina päälle. Ja olihan se mukavaa vastapainoa hiljainen aamu usvaisella suolla. Tuloksena hienoja valokuvia ja hyvää mieltä. Umpihankihiihto on myös hauskaa ja tosiaan erilaista paineenpurkua. Saa nauraa kumpi tekee komeamman lumienkelin.

AnneN

=========================

Miten olisi kynttiläillallinen vain teille kahdelle. Hyvää musiikkia, kynttilävalaistus ja herkullista ruokaa, unohtamatta kielen mennessään vievää jälkiruokaa..

Romantikko

=========================

Pakkaa hänen tavaroidensa sekaan aamulla salaa jotain tosi hempeää vaatettasi, jonka hän sitten löytäisi työpaikallaan. Mukaan pieni viesti tulevasta yhteisestä illasta. Kata pöytä kauniisti ja tee pieni yhteinen iltapala. Nauttikaa toisistanne!

12 vuotta yhdessä

=========================

Minulla on ollut sama ongelma (mies yrittäjä ja "aina menossa"). Meillä alkoi tepsiä näillä eväillä: Iltasella kevyttä naposteltavaa (kasviksia, hedelmiä) isolla vadilla, molemmat rinnakkain sohvalla, kynttilöitä olohuone täynnä, rentouttavaa rauhallista musiikkia taustalla. Siinä sitten joskus pelataan korttia, täytetään ristikoita ja samalla keskustellaan, aiheena yleensä "tulevaisuus" (mitäs me sitten kun lapset on lähteneet kotoa).Visioita, haaveita, toiveita... Koska sekin aika koittaa ja jos nyt on alkanut suhde jumittumaan, niin mitä se on sitten??? Tosi upeeta mennä nukkumaan sellaisen illan jälkeen ja aloittaa seuraava aamu eilistä muistellen.

Yrittäjän vaimo

=========================

Tee ihmeessä yksin joku pieni matka jonnekin kylpylään tai vaikka sukulaisiin, jonne olet ajatellut kauan, että "pitäisi käydä". Huomaat, miten jo matkan suunnittelu virkistää. Tämä pieni ero virkistää molemmin puolin. Sinulla on oikeus omaankin elämään, eikä elämä ole pelkästään sitä miehen varjona olemista. Olen itse huomannut että jos en joskus tee jotain mitä todella haluan, alan pian syyttää sitä toista osapuolta omasta pahasta olosta. Eikä kyse tarvitse todellakaan olla mistään isosta asiasta, mutta se on itselle todella tärkeä. Toivottelen hyvää viikonloppua!

Jo suunnittelukin virkistää!

=========================

Itse kokeilin seuraavaa piristystä ja toimi. Varasin hotellista yön ja pakkasin miehen kamppeet laukkuun valmiiksi. Iltapäivällä sanoin miehelleni, että käy suihkussa ja vaihda vaatteet päälle niin lähdetään ajelemaan jonnekin. Ajoimme lähikaupunkiin, kävimme elokuvissa ja syömässä ja yövyimme hotellissa. Ei sen kummempaa, mutta mukavaa vaihtelua arkeen!

Ansku

=========================

Eväsretket ovat ihania breikkejä arkirutiineista - kotiseudultasi löytyy varmasti luonnonkaunis paikka, johon voitte mennä vanhanaikaisesti eväsretkelle. Hätätilassa oma piha käy. Ulkona syöminen on hauskaa. Aina voitte järjestää hemmotteluillan toisillenne - hyvää musiikkia, saunomista, hierontaa (tuoksuvan hierontaöljyn kera) - tarjolla hedelmiä, raikkaita juomia.

Aktiivinen kuunteluilta, sovitte että kuuntelette toisianne aktiivisesti. Se tarkoittaa sitä, että toinen kertoo haaveistaan, toiveistaan, peloistaan, mistä ikinä, valitkaa aihe. Toinen kuuntelee niin, ettei keskeytä, ei kommentoi, ei edes nyökkäile vaan antaa toisen kertoa ja keskittyy todella kuuntelemaan. Tällainen kuuntelu on toisillemme lahja.

Yhteinen hyvä työ: päätätte yhdessä ilahduttaa vanhaa, yksinäistä, sairasta ystävää, sukulaista, naapuria tms. "apu lähimmäiselle". Tällainen laupeuden työ on ihana tehdä yhdessä, se yhdistää entisestään. Ihan arkisesta päivästäkin voi tehdä hauskan kun keksii sinne joukkoon pieniä seikkailuja. esim. lainaatte kirjastosta jonkin rentoutus cd:n ja kuuntelette/koette sen yhdessä.

Järjestäkää yhteinen elokuvailta tuttavien kanssa, niin että vuokraatte filmin ja katsotte sen yhdessä kotona. Hauskaa vielä aikuisiälläkin. Oheen tietysti kaikkea "elokuvahyvää". Tällaisin keinoin minä olen piristänyt läheisteni ja omaa arkea.

Tyttö meren ääreltä

=========================

Aivan pienestä lähtien...
Ostin miehen jalkoja varten poreilevia jalkakylpypalloja, (en uskonut hänen suostuvan..) siinä saunan lauteilla hän sitten liotteli jalkateriään. Mies tekee meillä yleensä ruoan, joten hemmottelen häntä tekemällä erilaista ruokaa.. ja saan aina kehuja! Tee joku toista ilahduttava pieni teko, ostos tai ehdotus, josta arvelet toisen ja ITSESI NAUTTIVAN !

belier

=========================

Arjen onnellisuus lähtee pienistä asioista. Muista kertoa toiselle joka päivä kuinka tärkeä hän sinulle on. Arki-illastakin voi tehdä juhlaa, kun laittaa ruuan kauniisti esille, sytyttää kynttilät, rauhoittaa pienen hetken illasta rauhalliselle kaksinololle. Tv kiinni ja keskittyy toisiinsa, ihan oikeasti kuuntelee mitä sanottavaa toisella on.

Juhlaa saa vaikkapa sillä että käy yhdessä syömässä ja sen jälkeen vaikkapa teatterissa tai konsertissa, sekin tuntuu lomalta kun lähtee edes yhdeksi illaksi säännöllisesti pois kotoa.

Anu

=========================

Hyväksy tilanne ellet halua luopua tai kulkea omia polkuja. Keskustele tai neuvottele puolisosi kanssa tilanteesta tai hae ulkopuolista parisuhdeapua esim. parisuhdekurssilta. Lähetä puolisollesi sähköpostitse muutos- tai toivomusehdotelma. Tai unohda hetkeksi puoliso. Elä elämääsi. Puutarhassa tapahtuu aina kasvua ja kuihtumista. Pelto on nyt lepotilassa, oletteko tekin? Käy taidenäyttelyssä, vuokraa elokuva. Tee metsäretki ja poimi suppilovahveroita. Istuta puu ja/tai kukkasipuleita. Suunnittele sisustusta tai suihkulähdettä. Osta uudet kengät tai muu sykähdyttävän ihana juttu. Ota lasillinen punaviiniä ja lue hyvä kirja.

Atsaleea

=========================

Jos teillä on kotona amme, on mukava ottaa hetki rennosti ihanantuoksuisessa kylvyssä (yhdessä tietysti). Valona kylpyhuoneessa tietysti vain kynttilöitä ja taustalle jotain rentoutusinstrumentaalimusiikkia. Tämän jälkeen tietysti kevyttä hierontaa molemmille vuorotellen.

Jos ammetta ei löydy ja löyly löytyy, niin sinne vaan molemmat saunahunajaa hieromaan ja vastojen kanssa heilumaan. Löylyveteen jotain eksoottista tuoksua leijumaan kanssanne. Naamiot molemmille toisen levittämänä löylyn jälkeen.

Jos ei ammetta eikä saunomismahdollisuutta ole, voi toki pimentää asunnon verhoilla ja luoda tunnelmaa suurella määrällä kynttilöitä ja rennolla musiikilla. Lattialle tyynyjä ja peittoja (miel. ei pölyiselle). Sitten vaan hipelöimään/kopeloimaan/hieromaan toisianne?

Sitten voisitte miettiä toisistanne hyviä puolia ja sanoa ääneen mietinnän tuloksenne vuorotellen. Esim. olet hyvä pitämään lupauksesi, sinulla on kyky asettua toisen asemaan, olet johdonmukainen, täsmällinen, haluttava jne.

Voisitte ottaa lukutuokion, jossa vuorotellen lukisitte jotain molemmille mieluista kirjaa ja keskustelisitte aina välillä sen käänteistä. Ehkä jonkinlainen mietelausekirjakin voisi olla mukava. Voisitte pohtia oletteko asioista samaa vai eri mieltä.

Tekisitte hedelmistä nektaria yhdessä. Puristaisitte mahdollisimman monista hedelmistä mehua ja joisitte sitä tai tekisitte hedelmäsalaattia. Sitten syöttäisitte sitä toisillenne. Jos vyötärölle mahtuu, voisitte kruunata herkun kuohukermalla.

Alkoholia nauttivat voivat tietysti hankkia, jotakin extrahyvää/kallista juomaa, jota nautitaan niille sopivista laseista.

Jos mahdollista, pari voisi pystyttää teltan pihalleen, jonkun tutun pihalle tai lähialueelle, jossa tämä on luvallista. Telttaan otetaan mukaan kaikki mahdolliset hemmotteluvälineet hieromarasvoista herkkuihin ja nukutaan kylki kyljessä kuunnellen yön ääniä telttakankaan läpi. Tietysti olisi hienoa, jos löytyisi kahdenmaattava makuupussi, niin silloin läheisyys olisi todella likioloa.

Armi

=========================

Ne ajat, mitä olette yhdessä, tehdä asioita tietoisesti yhdessä. On se sitten tiskausta, siivousta, TV:n katselua, löhöilyä, ulkoilua, mitä vain... Ja ennen kaikkea puhua tilanteesta.. puhuminen avioliiton punainen lanka..

Artsi

=========================

Olen itsekin yrittäjä, eikä aikaa tahdo olla. Pienellä rahalla voi vuokrata kanootit ja retkeilyvarusteet ja lähteä pariksi päiväksi melontaretkelle ja yöpyä vaikka jossain saaressa. Varmasti on vaihtelua ja jälkeenpäin mukavia muistoja.

Arska

=========================

Tiedän varman keinon mistä miehet ovat kiinnostuneita. Menkää yhdessä tantrakurssille hakemaan eväitä väljähtyneeseen parisuhteeseen. Ei ota aikaa paljoa ja varmasti mies kiinnostuu kun erotiikasta on kysymys. Kursseja löytyy Helsingin suunnalta useampiakin... ainakin tantraloven sivuilta ...

Tantrikko

=========================

Kysele aina välillä jotain puolisosi työasioista. Osoita että olet edes vähän kiinnostunut siitä mitä hän tekee. Me yrittäjät olemme niin kovin yksin työhön liittyvine ongelminemme, ettei puhtia riitä enää kotiasioiden ja parisuhteen hellään hoitoon. Ei ole tärkeää mitä hän sanoo, vaan se että osoitat olevasi kiinnostunut / huolestunut / yleensäkin välität siitä miten hänellä menee. Jokainen meistä kaipaa tulla kuulluksi, ymmärretyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Ps. katsokaa televisiota sohvalla, nojatuolissa ei pääse hivuttautumaan toisen kainaloon!!!

Parrakas

=========================

Pienellä yhteisellä ajallakin pärjää jos sen käyttää hyödyksi; lähtekää ulkoilemaan syysilmaan kahdestaan. Viettäkää ilta kahden viinin, illallisen, saunan, leffan, suklaakonvehtien, kynttilöiden, pelin jne. parissa. Loikoilkaa sohvalla sylikkäin ja jutelkaa kaikesta sellaisesta mistä ei ehkä tule koskaan jutelleeksi esim. elämäni paras hetki, paras lapsuusmuisto, lempiväri, ihanin tuoksu, lempi vuodenaika etc. Yksikään stressitön hetki ei ole liikaa. Jos rahaa on käyttää vähän enemmän niin varatkaa yksi päivä, jolloin käytte vaikkapa uimassa, hieronnassa, sitten ulkona syömässä. Tsemppiä :)

Asta

=========================

Niin vaikeeta on jos niin ottaa, mutta menepä hänelle avuksi ja saat olla puolisosi kanssa ja viettää aikaa hänen kans ja jos hän sitten pääsis kotiin lämmitätte saunan otatte viini paukut ja käperytte tv ääreen katsomaan sen filmin mikä on aina pitäny yhdessä kattoo mut kun aika ei riitä. Ja niin kuin saduissa... te elätte onnellisena loppuun saakka.

Anni-Helena

=========================

Pienellä rahalla... Olisi kuitenkin hyvä lähteä ulos, pois tutuista kotinurkista. Kävely kirpeässä syys-säässä voi onnistua kesken "työ"päivänkin. Mukaan termoksellinen lämmintä kaakaota ja lämpöiset alustat jolle istahtaa.

Leffaankin voi lähteä "pienellä" rahalla, vaikka työpäivän jälkeenkin. Leffan jälkeen kupponen kuumaa viihtyisässä kahvilassa. Elokuvan voi valita niin että siitä jää jotain keskusteltavaa.

mica

=========================

Jos ei pidemmälle matkalle ole siis mahdollisuutta lähteä, niin yleensä on aikaa ainakin yhden illan ja yön verran. Eli yksi hemmotteluvuorokausi yhdessä. Ensin vaikka syömään, sitten tanssimaan tai konserttiin ja yöksi sitten vaikka paikalliseen hotelliin, jossa illalla vielä käytte yhdessä kylvyssä ja juotte lasit viiniä kynttilän valossa. Koettu on, kyllä sekin arkea kivasti katkaisee.

Crisse

=========================

Yhteinen kävelyretki ruskaiseen metsään tai rannalle. Pieni, halpa mökki vuokralle ystäviltä ja sinne kahdestaan nauttimaan rauhasta. Tai pieni reissu kaupungin vilinään, osaa taas olla tyytyväinen omaan pieneen elämään.

Mamma

=========================

Hartioiden hieronnasta tulee mukava olo kummallekin kun hierotte niitä vuorotellen. Myös varpaiden ja jalkojen hieronta tuo mukavan olon.

Eeva

=========================

Lähetä lapset isovanhempien luokse yökylään.

Ota Perjantai-iltapäivä vapaaksi ja valmista upea illallinen, laita koko koti täyteen kynttilöitä ja sammuta sähkövalot. Odota miestäsi joissain vaatteissa mistä hän pitää, kun hän tulee kotiin, anna hänelle käteen hänen lempijuomaansa, hiero tuoksuöljyllä hänen jalkapohjiaan hyvän musiikin soidessa, ja siitä sitten pikkuhiljaa illallisen ääreen. Syökää hitaasti ja useita ruokalajeja, jotta on aikaa keskustella. Kyllä se siitä lähtee - eikä maksa kuin vaivan....

chiara

=========================

A-ha. Ehdottaisin seuraavaa:
Ala hoitaa häntä - siis puolisoasi.
Pieni hetki joka päivä eri keinoin.
Voita aloittaa päästä tai varpaista, miten haluat.

Tee jalkahieronta tai kasvohoito (sen voi tehdä miehellekin). Älä unohda rauhoittaa hoitotilannetta, laita taustamusiikkia ja tunnelmavalot. Älä pety kun hän nukahtaa hoitojesi aikana. Et luultavasti saa mitään vastapalvelusta, mutta hyvän mielen saa kumpikin.

Eikä maksa mitään. Voit myös oheistoimintona laittaa hyvää iltapalaa, lukea hänelle ääneen tai pyytää kertomaan itsellesi iltasadun. Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa: anna aikaa ja huomiotasi tärkeimmälle ihmisellesi, vannon ettei mene hukkaan!

Kekseliäs köyhä

=========================

Hankkikaa yhteinen harrastus, joka ei maksa mitään, esim. liikunta: kesällä lenkkeily metsässä, pyöräily tai rullaluistelu (opettelu yhdessä on kivaa!) ja talvella hiihtäminen tai luistelu (opettelu uudelleen on tosi haaste).

EKE

=========================

Pieni resepti, jonka olemme toistaneetkin muutaman kerran:

Yksityisyrittäjämieheni työaika päättyy joka päivä klo 21. Olen varannut paikat ja ostanut liput elokuvan myöhäisnäytökseen. Ostamme isot popcornit ja limut. Asetumme mukaviin nojatuoleihin elokuvateatterissa ja annamme elokuvan viedä meidät hetkeksi pois maailmaansa. Elokuvateatterista ulos tullessamme kaupungin pimeys ja valot sopivat tunnelmaan, kiire kaduilta on poissa. On mukava kävellä käsi kädessä kaupungin yöllisiä katuja ja jutella vain yhdessä. Olemme hetkeksi olleet jossain muualle ja palailemme hiljalleen arkipäivään seuraavana aamuna. Olo tuntuu hyvältä...ja on tuntunut jo 11 vuotta.

Eija

=========================

Menkää yhdessä lenkille, vaikkapa sauvakävelylle. Mieli virkistyy molemmilla, kunto kasvaa ja ennen kaikkea voitte samalla keskustella kahdestaan. Laivamatka Tukholmaan tai Tallinnaan ei vie paljon aikaa eikä maksakaan paljon.

Eila

=========================

Lähtekää viikonloppuna sieniretkelle syksyiseen metsään ja meren rannalle. Mukaan lämpimät vaatteet, hyvät eväät ja viltti. Sille voi olla muutakin käyttöä kuin eväiden syöntialustana.

Eila

=========================

Ehdottaisin täyspainoista toisen kuuntelemista 10 min päivässä. Mitä Sinulle tänään kuuluu? Toinen asia voisi olla yhdessä sen miettiminen, mihin toisissanne ihan alussa ihastuitte. Nimim. 35 yhteistä aviovuotta.

Onnellinen Vaimo

=========================

Jokin uusi yhteinen harrastus, kuntosali, avantouinti, sauvakävely, elokuvissa tai teatterissa käynti, kävelyretket yhdessä perheen kanssa , tv- kiinni, keskustelua ja vain yhdessä olemista, saunominen, herkullinen ruoka, yleensä jokin uusi asia, mitä ei ole aikaisemmin tehnyt.
Eval

=========================

Me kokeilimme seuraavaa:

Varasimme mökin yhdeksi vuorokaudeksi, lähdimme aamulla kaikessa rauhassa kahdestaan ajamaan muutaman kymmenen kilometrin päähän. Mökillä laittelimme rauhassa ruokaa, soutelimme, kävelimme metsässä, grillailimme, lämmitimme saunaa ja illalla istuskelimme pohtimassa kaikkea pientä ja suurta kynttilän valossa. Palasimme kotiin seuraavana päivänä illansuussa.

Yksi vuorokausi tuntui viikon mittaiselta ihanuudelta ja tuo iloa viikkoja jälkeenpäin ja antaa voimia, toinen tuli paljon paljon paljon läheisemmäksi. Mökkeja voi katsoa esim. netistä Lomarengas tai kuntien kotisivuilta.

Laatua halvalla

=========================

Ensin molempien pitää varata aikaa tähän...

- koti-ilta: käykää saunassa, siellä syntyy hyvät keskustelut, syökää sen jälkeen jotakin hyvää jossakin muualla kuin ruokapöydässä. Tässä voisi nainen olla jo pukeutunut hyvin seksikkäisiin alusvaatteisiin vaikkapa kylpytakin alla ja jatkosta päätätte itse...

-Luonnossa: onko teillä mahdollisuus istua avotulen ääressä joko omassa metsässä tai omalla pihalla?

Tuli on ihmeellinen elementti, ei välttämättä tarvitse edes puhua. Tähän kuuluu tietenkin myös hyvää syötävää (makkara tai juustoa ja viiniä, ehkä minttukaakaota ja suklaata...) Tähän vuodenaikaan on mukavaa kun on pimeätä ja tulihan lämmittää.

-Joka päivä: Halatkaa toisianne paljon, kertokaa toiselle jos hän näyttää hyvältä tai on tehnyt jotakin hyvin, ja kerro myös että rakastat häntä.

metsämörri

=========================

Tehkää arjesta juhlaa, ottakaa edes yksi ilta vapaata järjestämällä lapsille hoitopaikka (jos teillä on lapsia). Tehkää jotakin, mitä yleensä ette tee. Käykää ulkona syömässä, tai laittakaa kotona "ravintolaillallinen". Vuokratkaa hyvä elokuva tai jos mahdollista, käykää elokuvissa. Varatkaa aikaa keskustelemiselle illan lomassa. Yhdessä jonnekin museoon tai näyttelyyn menokin tekee jo paljon.

Itse viime kesänä vietimme päivän turisteina kotikaupungissamme, kuljimme läpi nähtävyyksiä, söimme ulkona, kävelimme kaupungilla katsellen kaikkia rakennuksia turistin silmin. Varasimme yhden yön hotellista ja olimme kuten olisimme olleet vieraassa kaupungissa. Huomasimme miten paljon arjen keskellä jää omasta kotikaupungistamme huomaamatta, sitä kulkee kiireesti töihin tai hankkimaan kaupungilta sitä mitä tarvitsee. Monet hienot seikat olivat jääneet huomaamatta. Siinä samalla parisuhteemmekin sai uutta virtaa, meilläkään ei ollut varaa tai mahdollisuutta lähteä pitemmälle lomalle. Yksi päivä ja yksi yö, aamiaisen jälkeen palasimme kotiin.

Pilpero

=========================

Tässä yksi kohtalotoverisi - takana yli 20 avioliittovuotta ja elämäntoveri yksityisyrittäjä. Viikot kuluvat usein lähinnä toisia tervehtiessä toisen lähtiessä töihin / omiin harrastuksiin / lasten harrastekuljetuksiin ym. tai tulossa sieltä tai sitten lyhyehköihin puhelinkeskusteluihin välttämättömistä hoidettavista asioista... Kiireessä tulee myös toisinaan sanottua asioita sanoilla, joita ei tarkoita muutoin kuin tilanteen ärsyttämänä... Emme kuitenkaan anna sen hämärtää onnellisuutta hyvistä asioista joita meillä on - koti, lapset, terveys, tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Varaan meille aina muutaman kerran vuodessa vuorokauden mittaisia hengähdystaukoja; teatteri / konsertti / messut / kylpyläviikonloppu / joku kiva kesätapahtuma jne. jossakin lähikaupungissa sekä illallinen, yöpyminen hotellissa ja kiireetön aamiainen ennen paluuta kotiympyröihin. Se toimii - tarjolla on sopivanhintaisia paketteja ja aikaa ei kulu yrittäjyyden arjesta liikaa. Lisäksi on aina jotakin mitä odottaa pari seuraavaa kuukautta, mieli korkealla ja aika ja rutiinit kulkevat kuin siivillä! Ko. viikonloppuina on aikaa rauhassa jutella ja keskittyä vain toisiimme, se virkistää pitkäksi aikaa, että taas jaksaa...

Yrittäjän vaimo

=========================

Saman asian kanssa olen painiskellut... Lähdimme yrittäjämieheni kanssa viikonlopuksi lähikaupungin kylpylään. Meillä on 3 ala-asteikäistä lasta, mummu otti lapset.

Kylpylässä emme olleet tuntevinamme toisiamme. Istuimme "vahingossa" samaan pöytään, virittelimme keskustelua kuin vieraan (mutta kiinnostavan) ihmisen kanssa. Ulkopuoliset varmaan luulivat, että emme tunne toisiamme? En tiedä, emme kiinnittäneet heihin huomiota. Leikki oli ERITTÄIN antoisa - oli kiva kun oma puoliso panosti minun kuunteluun ja minä hänen. Kerroimme elämästämme (ei alusta asti) ja toiveistamme. Lopulta sitten, yllätysyllätys, päädyimme samaan hotellihuoneeseen...

Se viikonloppu oli aivan upea, olemme saaneet siitä juttua vielä jälkeenkin päin. Koittakaas - ei maksa paljon eikä vie paljon aikaa.

Hanne

=========================

Laittakaa telkkari pannaan vaikkapa viikoksi. Jutelkaa. Muistelkaa mitä teitte, kun oli kivaa yhdessä. Hierokaa toisianne, vaikkapa vaan jalat, saunokaa, herkutelkaa. Käykää yhdessä lenkillä, elokuvissa, teatterissa, lukekaa kirjaa toisillenne. Suunnitelkaa tulevaisuutta, rakentakaa pesää...ja antakaa anteeksi toisillenne kaikki paha mitä matkan varrella olette toisillenne sanonut tai tehnyt ja olkaa kiitollisia, että saatte elää tasaista arkea.

Ei aina niin tasaista

=========================

Koti-ilta kahden. Pöydällä kynät ja molemmille paperi. Kumpikin kirjoittaa, mitä hyvää toisessa on. Vain plussamerkkiset asiat. Sitten omat toiveet, miten haluaisi toisen huomioivan itseään. Ei yhtään moitetta, ainoastaan vaan mitä toivoo. Vaihdetaan paperit ja sitten vain toimeen. - Ehkäpä syntyy keskustelua, leikkimieltä mukaan, ja uudelleen koko juttu, jos unohtuu jutut!

Kokeiltu

=========================

Onko asuinpaikkasi lähiseudulla esim. Metsähallituksen luontopolkuja tai tulistelulaavuja? Usein vesistöjen läheisyydessä veneenlaskupaikoilla on myös laavu ja nuotiopaikka. Sinne kun menee makkarat ja termarikahvit mukanaan vierähtää aika tosi mukavasti nuotiota poltellessa ja makkaraa paistaessa ja siinä sivussa mukavia jutellessa. Savunhajuinen ulkoilma virkistää mieltä ja ruumista ja samalla tuo hyvää mieltä myös parisuhteeseen. Välttämättä ei tarvitse olla eräihmisiä että voi lähteä retkelle ja kustannukset on melko vähäiset.

Syysretkiin ihastunut

=========================

Osoita rakkautta puolisollesi ja palvele häntä pyyteettömästi. Äärettömän vaikea läksy. Vaikeinta on se, että rakkautta tulee osoittaa, vaikkei rakkauden tunne hehkuisikaan ja ennen kaikkea silloin. Rakkauden osoittaminen on tekemistä, katsomista, koskemista ja puhumista.

Hemppa

=========================

Tehkää tärät viikonloppuna johonkin hotelliin. tuo jännitystä elämään. Jotain eroottisia vaatteita mukaan, edes uudet sukat, piristää kummasti. Jos lapsenvahdista tekee tiukkaa, eikä ole sukulaisia samassa kaupungissa, linkkiytykää jonkun lapsenne ikätoverin perheen kanssa ja ottakaa vuorotellen lapsia yökylään. "Viikonlopunvieton" voi toteuttaa myös kotona - mielikuvitusta peliin....

kultsu

=========================

Tee hyvää ruokaa, sytytä koti täyteen kynttilöitä ja pukeudu mukavasti.. Sitten vain odotat että miehesi tulee kotiin ja pyydät käymään pöytään. Syötte hyvin, muista jälkiruoka ja siirrytte sohvalle katsomaan jotakin hyvää leffaa. Ajoissa sänkyyn jolloin esim. vielä kerkiit hieromaan miehesi kipeitä hartioita ja aamulla pirteinä ylös sängystä uuteen aamuun...

Uskoisin että miehesikin tajuaa sen jälkeen että suhdetta tarvitsee hoitaa, molempien osapuolien, ei vain toisen! Mukavaa rentoutumisiltaa =)

HentunLiisa

=========================

Järjestä miehellesi yllätysillallinen. Satsaa ruokaan ja viinin kunnolla. Unohtamatta suussa sulavaa jälkiruokaa! Kynttilän valossa, hyvää musiikkia taustalla. Pukeudu niin kuin olisit menossa ulos todella merkittäviin juhliin.

Hiltu

=========================

Etsi jostain läheltä joku vaellusreitti, ulkoiluvaatteet päälle, eväät mukaan ja yhdessä vaellukselle syksyn ruskaa ihailemaan ! Erään kerran kun saavuimme laavulle, siellä eräs perhe paistoi nuotiolla lohta ! >Meillä on yleensä vain makkarat mukana...

Moonika

=========================

Saunailta kahden kesken ja hyvää ruokaa päälle.

eerika

=========================

Jos on mahdollisuus ottaa vapaaksi koko viikonloppu, niin ratkaisu on....Mennään Eteenpäin -viikonloppu! Etukäteen maksettu, henkilökohtaiseen ja kahdenkeskiseen kanssakäymiseen tarkoitettu tilaisuus. Luentoja on, mutta ei ryhmätöitä eikä ryhmäkeskusteluja. Moni pari on rakastunut uudestaan...!!

http://www.memennaaneteenpain.fi/

Ja jos tilaisuus miellytti ja taloudellinen tilanteesi sen sallii, voitte kustantaa samanlaisen viikonlopun toiselle parille.

Ilkka

=========================

Pienten lasten vanhempina meilläkin on yhteinen aika ja rahat vähissä. Havaitsimme toimivaksi ko. tavan nauttia toistemme seurasta ja saada piristystä arkeen. Eli valitkaa jokin teema esim. Kreikka, kreikkalainen ruoka ja rakentakaa yhdessä illallinen sen ympärille. Kaunis kattaus, tunnelmallinen valaistus ym. kohdalleen ja nauttimaan!

Irene

=========================

Mielikuvitus kehiin! Kynttiläillallinen, ei se tarvitse olla mitään hienoa ja upea. Pientä naposteltavaa ja makunystyröitä hemmoittelevaa. Puhuminen on paljon helpompaa kun ei räikeät valot loista, pehmeässä kynttilävalossa on paljon mukavampi avautua toisilleen.

Pyjama-ilta rakkaan kanssa toimii myös, kokeiltu on. Herkut kehiin ja hyvä romanttinen filmi katseltavaksi. Herkkä koskettelu toimii joka päivä ohimennenkin. Kevyt suudelma aamukahvin juodessa, hellittelynimet ja rakkauden tunnustukset....

Hellyyden ehdoilla

=========================

En tietenkään tiedä, missä päin asut, mutta itse menisin Ikaalisten kylpylään yhdeksi yöksi, ottaisin huoneiston yksityiseltä, itse käytämme vuokraajaa JP-lomia, os.
jari.pihkoluoma@empower.fi, hinta muistaakseni n. 40 euroa/yö/huone viikonloppuna, viikolla halvempi. Parhaat huoneistot on tosi kauniita ja tilavia, niissä voi tehdä itse ruuat, jossa säästää tosi paljon.

Jos haluaa, voi mennä pariksi tunniksi vesitropiikkiin kylpylään, hinta muistakseni 12 euroa/hlö rentoutumaan. Ulkoilumaastot on mahtavat, talvella voi hiihtää jäätä pitkin Ikaalisiin ja nyt tähän aikaan kävellä kauniissa ruskametsässä. Illalla voi mennä ravintolaan tanssimaan, hinta n. 10 euroa/hlö, bändit on aina olleet tosi hyviä tai sitten vain viettää aikaa huoneistossa kynttilän valossa.

Matkalle kannattaa ottaa ne seksikkäämmät alusvaatteet ym. ja tosiaan kynttilöitä. Jos parisuhde ei tästä yhtään piristy, niin kumma on!

Jos rahaa on vähän enemmän, Tallinnan hotellimatkat on myös mukavia. Itse olemme menossa lokakuussa pe-su matkalle, hotelli neljän tähden Grand, hinta 119 euroa, sisältää katamaraanikuljetukset, kaksi yötä hotellissa, aamiaiset ja yhden illallisen. Tähän ei ole liittymäkuljetusta, joten Hesaan pitää matkata omin neuvoin. Järjestäjä on Ikaalisten matkatoimisto.

Yleensäkin neuvoisin, että suhteeseen kannattaa panostaa ja järjestää romanttisia hetkiä juuri kynttilöiden, viinin ja erilaisen pukeutumisen kera. Silloin tulee juteltua ihan erilailla ja rakastelukin tuntuu taas vähän erilaiselta. Kaikkea hyvää elämäänne!

Pitsiä ja kynttilänvaloa

=========================

Elämä on juuri arkea eikä lomia tai rahalla ostettavissa. Tee omasta arjestasi mieluinen. Onni ei ole toisen taskussa vaan omassa päässä. Kun itse voit hyvin viihtyen askareissasi niin toinenkin voi paremmin. Arki on juhlaa.

Aikuinen

=========================

Yksi hotelliyö ei kohtuuttomasti kukkaroa rasita. Pyydettävä huone, jossa oma sauna tai amme; rentouttavaa yhdessäoloa. Hyvä illallinen, tanssimista, yön ohjelma vapaavalintainen, rauhallinen aamu, rauhallinen aamiainen... muistettava pyytää myöhäinen huoneenluovutus. *** kännykkä jätettävä kotiin! Jos tuntuu mahdottomalta toteuttaa, niin toteutettava kotona, mutta toimittava, kuin olisitte hotellissa.

onnea matkaan

=========================

Menkää katsomaan hyvä elokuva ja sen jälkeen syömään hyvin.

Elina

=========================

Hotelliyö puolison kanssa, hyvää ruokaa, hyvää musiikkia ja yhteistä aikaa. Samaan voi yhdistää vaikka teatterin tai taidenäyttelyn tai vaikka ikkunaostoksia. Kiinnostuksen ja budjetin mukaan. Tämän voi toteuttaa melko pienellä budjetilla eikä myöskään vaadi paljon aikaa. Kaupunki saa aivan uudet kasvot kun sinne lähtee lomalle.

Toinen vaihtoehto sieniretki, raikasta ilmaa ja kaunis luonto. Sieltä sitten kotiin ja yhdessä kokkaamaan gurmee ruokaa saaliista. Yhdessä valmistettu juhlaillallinen ja sen nauttiminen jättää aina hyvää mieltä. Silloin on annettu aikaa toiselle oltu yhdessä. Tämä tosin edellyttää että pitää sienistä ja ruoan valmistuksesta.

Somebody

=========================
Vaikka tämä kuulostaa tylsältä niin toimii eikä sitä ole...Menkää keilaamaan kahdestaan... lapset jää kotiin ja sinä ja miehesi olette vain ihan kahdestaan. Muutama tunti riittää viikossa ja rahaakaan ei mene kovin paljoa... =) Suosittelen. Oma yhteinen aika on hyvin kallisarvoista ja sitä kannattaa vaalia.

Miia76

=========================

Menkää "ensitreffeille"....... jokainen tietää mitä tarkoitan...toivottavasti;)

Mika

=========================

Kun tiedät, että on tulossa pieni vapaahetki, järjestä romanttinen ilta kotona. Alkuvalmistelu: Järjestä lapset jonnekin yökylään. Valmista herkullista ruokaa, kata se kauniisti. Luo tunnelmallinen valaistus kynttilöillä. Kun miehesi tulee kotiin, sulje "salaa" kännykät ja muut puhe-elimet. Vuokraa jokin elokuva, mistä kummatkin pitää. Tee pientä naposteltavaa ja laita olohuoneen lattialle tyynyjä ja vilttejä. Kun ilta koittaa: Rauhoittukaa syömään ja nauttimaan toistenne seurasta. Ruokailun jälkeen (jätä kaikki siivottavaksi aamuun) siirtykää olohuoneeseen tekemällesi keitaalle ja nauttikaa elokuvasta + naposteltavista. Ehkä elokuvan jälkeen keksitte muutakin puuhaa!!! = )

Eikö ole melkein sama, kuin menisitte hotelliin ja kävisitte elokuvateatterissa. Nautinnollista iltaa Teille molemmille!

Minttuliina

=========================

Järjestäkää treffit – niin kuin silloin alussa - molemmat valmistautuvat tahollaan ja tulevat sovittuun paikkaan omia teitään. Kokeiltu on ja yllättävä kyllä treffit olivat niin jännät, että vatsanpohjassa vilisi pieni pelko tuleeko treffattava ja miltä näyttää.

Naimisissa 17 vaihtelevaa vuotta

=========================

Lapset hoitoon, hyvää ruokaa, pullo (tai vaikka kaksi) punaviiniä, paljon kynttilöitä, joukossa muutama tuoksukynttilä. "Hävitä" tv:n kaukosäädin, hyvää musiikkia soimaan hiljaisesti taustalle. Kyllä se siitä, onnensa eteen voi paljon tehdä ihan itse!!!

HD-Minna

=========================

Miten olisi puolisolle tekstiviesti "päiväkahvi-seurasta" tai kysyt neuvoa mitä teet kun "vuoteenlämmitin" ei toimi - oli kylmää viime yönä.

minsu

=========================

Kirjoita puolisollesi kutsu illalliselle, jonka järjestät kotona. Illallinen ei tarvi olla mitään erikoista vaan puolisosi mieliruokaa. Älä puhu hänelle etukäteen asiasta. Kutsuun kirjoitat milloin ja monelta sekä runon esim.

Tule luo, itses tuo, minun hunajaani juo!
Olen sun, sinä mun, saanko hetken kaivatun?
Ihosi on ihana, makusi niin suloista, tule jo,
anna minun maistaa sua! Läheisyys on lämpöistä,
sykäytät mun sydäntä, pidä mua lähellä, rakasta!
Saamisia uumoilen, kiihkossani vapisen,
joudu jo, pistä usvaa putkeen vaan!

Kokeiltu on ja tämä on toiminut!

minsu

=========================

Pitäkää yksi ilta kerran viikossa niin, että omistaudutte vain toisillenne: Pitäkää tv, puhelin ja tietokone kiinni, viekää lapset mummille tai kummille yökylään. Tehkää YHDESSÄ ruokaa, hellikää toisianne, kävelylenkki käsi kädessä. Omat tanssit olohuoneen lattialla nuoruuden lempikappaleen tahdissa, puhukaa ääneen toiveistanne ja tunteistanne, hierokaa toisianne (jalkapohjat, hartiat, kämmenet niska, päänahka...), saunokaa, syökää ja lempikää. Ei maksa paljon muuta kuin paljon tahtoa ja vähän vaivaa. Rakkaus lisääntyy korkojen kanssa =O)

minttu

=========================

Me olemme joutuneet käyttämään vuosia mielikuvitusta parisuhteen hoitamiseen, sillä olemme ylivelkaantuneita ja rahat todella tiukassa. Havaitsimme kivaksi tavaksi viettää yhteistä aikaa niin, että lapset menivät yökylään joko kavereilleen tai meidän kavereille ja lähtivät sinne jo hyvissä ajoin aamupäivästä. Mieheni kanssa vietimme ensin aikaa ulkona, luonnossa liikkuen ja sen jälkeen lämmitettiin sauna ja nautittiin hyvää ruokaa ja viiniä ja tietenkin puhelimet olivat kiinni ja ovet lukossa eli olimme leikisti jossakin reissussa. Katsoimme televisiota/elokuvia ja juttelimme joskus henkeviä joskus niitä näitä, aina tilanteen mukaan. Rauhallinen yhteinen yö ja seuraavan aamun pitkät unet, kahdenkeskinen aamupala ja kummasti sitä oli melkein kuin uudesti syntynyt ja se puolisokin oli taas se sama ihana ihminen, johon oli aikoinaan rakastunut.

Nadesta

=========================

Yllätä! Laita se kynttiläillallinen, suunnittele mukava hemmoitteluilta, tai jotakin mistä tiedät toisen pitävän ja mitä niin harvoin teette yhdessä. Raha ei ratkaise, koska moni asia, jolla parisuhdetta voi piristää arjesta on ilmaista. Ei sen tarvitse olla se Afrikan reissu tai kallis matka. Se voi olla koti, retki, päivän patikkareissu/kalareissu/luontoretki, mitä vain kunhan olette yhdessä. Voitte tehdä jotain esim. mennä elokuviin, mikä onkaan sitten se teidän juttu. Tai vain olla ja sulkea tv, puhelimet ja viedä lapset mummolaan tai kummilaan. Ne on niitä arjen pieniä iloja, jotka auttavat jaksamaan ja parantavat suhdetta.

Ninsku

=========================

Miten ja missä tapasitte? Jos paikka on lähellä, järjestäkää "uusinta". Silloin muistuu mieleen, mitä toisessa alunperin näki. Kuka tietää - ehkä siitä alkaa uusi "kuherruskuukausi", kun opettelee tuntemaan toista uudestaan avoimin mielin. On vaikeaa unohtaa omat luulot, käsitykset ja arvailuista muodostuneet mielipiteet, mutta se kannattaa.

Ninni

=========================

Nyt tarvitaan ystävät apuun, jos on lapsia. Niille lapsukaiset viikonlopuksi tai ainakin yhdeksi yöksi. Muutoinkin yksi hyvä ystävä voisi olla jelppimässä. Mies, kun tulee kotiin viet hänet pikku kävely lenkille (jos saat) jos et niin kaikki valmiiksi jo ennen kun mies tulee kotiin. Tähän käy myös autoajelu esim. meren rannalle tms. Nyt ystävä kattamaan sinun tekemän hyvän pienen illallisen valmiiksi kynttilänvalossa yllätyksenä , kun palaatte kotiin. Hyvää viiniä ja tausta musiikkia. Sitten löhöilyä olohuoneen sohvalla, kännykät kiinni, hyvä filmi...musiikkia tai mistä sitten pidättekin.

Eiköhän tämä systeemi toimi vielä yhteiseen ihanaan yöhönkin.

Nina

=========================

Laita sauna lämpiämään, vie isäntä lenkille tai sulkkista pelaamaan tai jotain muuta kahden keskistä liikuntaa, saunan jälkeen istutte rauhassa nauttimaan herkullisesta iltapalasta viinipullon kera. Ja tietysti kielto päälle, että nyt ei sitten puhuta työasioista. Lapset lähtevät mielellään joskus yökylään mummulaan / kummeille / serkuille / kavereille.

Toinen kiva yllätys voisi olla tehdä piknik-eväät mukaan ja mennä yllättämään isäntä työpaikalle. Riippuen millä alalla hän on, voit pyytää jotain ystävää varaamaan ajan häneltä sopivaan hetkeen ja mennäkin itse eväinesi tuolloin tai sopia jonkun työntekijän kanssa, että saat lainata isäntää tunniksi kesken työpäivän.

Pienetkin yllätykset piristävät arkea

=========================

Jos lapsia on, käydään läpi mahdolliset tuttavat, sukulaiset ym. jotka voisivat ottaa lapset yöksi hoitoon. Sitten mennään kahdestaan ulos syömään tai valmistetaan kotona yhdessä helppo mutta herkullinen ateria. --sen kypsymistä odotellessa voisi avata viinipullon. Kun on syöty, voidaan olla rauhassa ja nauttia toisten seurasta. Aamulla on aikaa herätä rauhassa (onhan sunnuntai) ja suunnitella seuraavaa yhteistä hetkeä......

Kaima

=========================

Ota ukkosi nenäsi eteen ja kerro suoraan missä mennään! Mitkään omat tekosi tai vihjailusi ei mene perille pitkää päivää tekevälle miehelle tai naiselle. Järjestä pieni rauhallinen hetki ja kerro tilanne. Kerro miltä sinusta tuntuu ja mitä haluaisit. Sinulla ei yksin ole vastuuta parisuhteenne toimimisesta. Varaudu, että joudut keskustelemaan useamman kerran.

Metsäretki, elokuvat ja nakkari, tarjoushotelliyöpyminen, vaikka jalkapallomatsi... Joku asia mikä teitä yhdistää tai kiinnostaa. Ei sitä tarvitse Himalajalle kiivetä.

Suutari jolla ei ole kenkiä

=========================

Varaa 20-tunnin risteily luxushytillä. Hyvää ruokaa tunnelmallisessa ravintolassa (ei buffet), viiniä ja yhdessäoloa. Aamiaiseksi erikoisaamiainen kiireettömässä ympäristössä. Elätte vuorokauden vain toisillenne. Vastaa viikon lomaa, ainakin meillä, ja arjenkin kokee sen jälkeen toisin.

Yrittäjän puoliso

=========================

Järjestä erilainen vapaailta, esim. perinteisen lauantaisaunan ja tv:n katselun sijasta järjestä tila, jossa voitte hieroa toisianne hierontaöljyllä - tai edes sinä puolisoasi näin ensimmäisellä kerralla. Irrota tv:n pistoke, piilota kaukosäädin. Laita rentouttavaa mutta mielestänne musiikkia ja kynttilöitä. Jotain hyvää syötävää - ei mitään gourmeeta, mikä edellyttäisi "jäykkiä" puitteita - lisäksi hieman hyvää viiniä. Vaikkei kuulosta kummoiselta, tuntuu ihanalta, kun joku huomioi ja keskittyy täysin toiseen. Ehkä sinun vuoro on sitten seuraavalla kerralla. Onnea ja tsemppiä parisuhteeseenne. Työtä se vaatii, valitettavasti.

Päivi

=========================

Pakataan reppuun retkieväät sekä lämmintä juotavaa ja lähdetään yhdessä luontoon. Nautitaan metsän keskellä eväistä ja toistemme seurasta. Retken päätteeksi saunotaan kynttilänvalossa, laitetaan takkaan valkea ja kyhnytetään takkatulen äärellä oman kullan kainalossa.

Päivi

=========================

Lämmin huone, kynttilät palamaan, pyyhe/lakana lattialle, rentouttavaa hyvää musiikkia, pullo tuoksuvaa hierontaöljyä ja anna kumppanille kokovartalohieronta. Illan päätteeksi voi rentoutua lasillisella viiniä ja sujahtaa puhtaiden lakanoiden väliin, lähekkäin. Ilman turhia puheita, kyselemisiä ym. höpinöitä ja tietysti puhelimet kiinni!!

Koko homman voi sujahtaa max. 45 min, taatusti rentouttavaa, yllätyksellistä tässä tilanteessa ja edullista.

Elvis

=========================

Satsaa kahdenkeskiseen viikonloppuun silloin tällöin. Lapset hoitoon, kännykät kiinni jne. Hankkikaa yhdessä hyvää ruokaa, viiniä ja kynttilöitä. Tehkää ruokaa yhdessä, jos haluatte. Nauttikaa kiireettä yhdessäolosta!

Kattakaa pöytä kauniisti, kynttilät palamaan ja hyvää viiniä palan paineeksi. Tehkää sitä, mikä yhdessä tuntuu hyvältä, ei paineita puhumiseen, jos siltä tuntuu jne. Katsokaa hyvää leffaa, jos sellainen sopii teille. Satsatkaa vaan itseenne.

Huomaatte, että viikonlopun jälkeen on hyvä olla taas pitkään.

Kohdelkaa toisianne ystävällisesti ja joskus myös pienin huomionosoituksin eikä aina vaatien.

Päivi

=========================

Perinteiset keinot tietenkin: lapset, jos niitä on, mummolaan tms. Sitten koti-ilta; Tilatkaa valmisruoka, tai valmista jotain helppoa ja maukasta. Vuokratkaa muutama pähkähullu komedia tai action pätkä, ja käperry miehen kainaloon. Ei vaateita seksistä, ei vaateita mistään, ihan vain olla vaan.

Seuraava aamu: nauttikaa toisistanne, tehkää yhdessä aamiaista. Tai ihan vaan jutelkaa kaikista niistä asioista, mistä unohdetaan jutella kun suhde on pitkällä: politiikka, taiteet, kirjallisuus. Kaikki ne aiheet, minkä takia alunperin piditte toisianne kiinnostavana.

Pau

=========================

Kun me halusimme viettää yhdessä aikaa parantaaksemme parisuhdetta veimme lapset tuttava pariskunnalle yöksi ja vietimme kahdestaan päivän ja yön kotona. Aamulla lähdimme kävelemään lähimetsään vaikka räntää tuli taivaan täydeltä. Tulimme kotiin ja saunoimme. Illalla söimme aikaisemmin paistamaani pannupizzaa hyvän viinin kera. Nautiskelimme talon hiljaisuudesta ja kahdestaan olosta. Vieläkin lapsien kasvettua isoiksi muistelemme näitä noin kerran vuodessa viettämiämme "seksilomia".

Paula

=========================

Pienellä rahalla ja lyhyellä viikonloppulomalla uutta piristystä arjen harmauteen. Hanki tarjouksesta kylpylähotellin viikonloppupaketti teatteri illallisineen. Näin hemmottelet itseäsi ja puolisoasi edullisesti uusiin ponnistuksiin pois normaaleista arjen askareista. Pieni yhdessäolon hetki "normaalista" rutiinista irrotellen piristää ihanasti.

Arjen harmaus unholaan!

=========================

Varatkaa vaikka tunti yhteistä aikaa ja sopikaa hemmottelevanne toisianne. Osta hyväntuoksuista hierontaöljyä/talkkia/vartalovoidetta ja hierokaa toisianne vuoron perään kaikessa rauhassa. Hierottavan tehtävä on vain nauttia olostaan. Yhteinen kylpy/sauna voisi myös olla nannaa. Kylvyssä/saunan jälkeen tietenkin pesette toisenne jollain ihanan pehmeävaahtoisella saippualla. Ihanaa voisi olla myös vain käpertyä toistensa kainaloon köllöttelemään vaikka puoleksi tunniksi. Voitte myös sopia, että tähän ei liity mitään seksuaalisia odotuksia tai vaatimuksia, vain mahdollisuus nauttia olostaan.

Koska muuten olette viimeksi tanssineet yhdessä? Suosikkihitaat soimaan, hämärä valaistus ja nauttikaa toistenne läheisyydestä.

Vie puolisosi kävelylle syksyiseen metsään ja kävelyn jälkeen vaikka munkkikahville.

Jos aikaa on oikein vähän, nopea karhunsyleily (ja siihen liitetty ystävällismielinen toiselle murahtelu) muistuttaa ainakin meillä, mistä parisuhteessa oikein olikaan kysymys.

Kiireinen mutta onnellinen

=========================

Saunokaa kynttilänvalossa. Käyttäkää tuoksuöljyjä ja hyvän tuoksuisia suihkusaippuoita. Sen jälkeen kokovartalo hieronta kummallekin. Hierotte toisenne vuorotellen Yhdessä valmistettu iltapala kynttilän valossa, kaunis kukkakimppu pöydällä, ehkä joku romanttinen elokuva illan päätteeksi omalla sohvalla oman rakkaan kainaloon käpertyneenä. Toimii meillä ainakin! Yrittäjänä tiedän miten yhteinen aika on kultaakin kalliimpaa ja kun mahdollisuudet lomaan ovat olemattomat on onni löydettävä pienistä yhteisistä hetkistä arjen kiireen keskellä.

Pimpula

=========================

Tee jotain sellaista, mitä et ole koskaan tehnyt, yllätä! Vie puolisolle aamupala sänkyyn, pese hänet suihkussa ja anna esim. jalkahierontaa sen jälkeen. Kyllä joku hyvä piirakka + salaatti + hyvä viini + kynttilät ihan eri paikassa kuin normaalisti syödään esim. olohuoneen lattialla tyynyjen päällä, on varmasti mukavaa ja suhteellisen edullista vaihtelua, hyvää musiikkia siihen vielä lisäksi.

Yllätä

=========================

Selän pesu saunassa vuorotellen: Parisi asettuu pyyhkeelle mahalleen lauteelle makaamaan. Kaada ohuena norona vettä isolla napulla pitkin hänen kehoa. Levitä saippua käsin kevyesti samalla hieroen ja lopuksi kovemmin pesusienellä hieroen aina nilkoista hartioihin. Huuhdo tämän jälkeen taas napun avulla. Lopuksi kaada vilpoisaa vettä ensin ohuelti ja lopuksi reippaammin... olo on kuin olisi järvessä uinut! Sen jälkeen on kiva kölliä sohvalla sylikkäin ;-) Taatusti tehokas hellittely ja suhteen piristyskeino.

Piipana

=========================

Lähtekää luontoon samoilemaan. Jättäkää puhelimet kotiin. Jos on päivä aikaa, lähtekää aamulla ottakaa grillattavaa mukaan, nauttikaa raikkaasta ilmasta, kuunnelkaa luonnon ääniä ja vain olkaa. Nauttikaa toistenne läheisyydestä. Jos on aikaa viikonloppu, menkää jonnekin eräkämppään ja yöpykää siellä.

luontoon

=========================

Pieniä romanttisia, yhteisiä hetkiä, jotka ei kovin paljoa rahaa vaadi...
- illallinen kynttilänvalossa, hieman viiniä...
- yhteinen kävelylenkki, kännykät kotiin ja voi keskittyä omiin juttuihin...
- rentouttavaa saunomista kynttilänvalossa... saippuoikaa toisenne...
- yllätä aromiöljyhieronnalla... jos on hajusteallerginen, niin tavallinen ruokaöljykin käy...
- jos lähistöltä löytyy vaellusreitti/ulkoilureitti, evästä ja höyryävää kahvia reppuihin ja menkää patikoimaan...
- meditoikaa yhdessä... kiireen keskellä on hyvä välillä pysähtyä...

Yrittäjänainen

=========================

Herätä puolisosi aamulla pikku suudelmilla esim. kasvoille, huulille, kaulalle. Jos on kiire jo töihin, ei ehkä arvaa enempää suukotella. Voi tulla vieläkin kiireempi. Ulko-ovella vielä suukko tai pari ja luja halaus sekä hyvä työpäivän toivotus. Ei maksa mitään.

Pirjo

=========================

Kivat tekstarit ja kirjelappuset arjen keskellä tuovat yllätyksellisyyttä arkeen ja visetien "intiiniys" tuo kivaa vipinää. Tämä edullista huvia. Jos se yrittäjä vaan lähtee juttuun mukaan. Meillä se toimi joskus aikaisemmin.....

sinikainen

=========================

Käynti viihdeuimalassa / viihdekylpylässä vain muutamaksi tunniksikin piristää, antaa hieman eksoottista latausta ja mukavaa raikkautta !

Pipe

=========================

Onko aikaa viikko, päivä, parituntia? Jos viikko, pankaa puoliksi ja tehkää sitä mistä pidätte. Yrittäkää paneutua toisen pitämiseen. Esim: Jos mies kalastaa, lähde kalaan, jos pidät teatterista, menkää vaikka yön seuduksi jonnekin muualle, tehkää sitä mistä pidät.

Pääasia, että voisitte ennakkoluulottomasti, ilman vaatimuksia toiseen nähden paneutua toistenne mielipuuhiin. Tehdä ja olla yhdessä ilman, että aina tarkkailette onko minun toiveeni nyt saaneet tilaa varmasti yhtä paljon. Arjestakin löytyy paljon pieniä, mukavia ja ihaniakin asioita, kun ne vaan huomaa. Onnen näkemisiä!

Pirkko

=========================

Meillä ongelma ajanpuutteen suhteen on ihan sama. Vaikka tasa-arvon kannattaja olenkin, niin yritän hoitaa kotityöt mahdollisimman pitkälle yksin, jotta kaikki se aika, jonka mieheni pystyy olemaan kotona, olisi "yhteistä syliaikaa". '

Yritän järjestää arjen keskelle pieniä juhlahetkiä; leivon sämpylöitä iltapalalle ja sytytän kynttilöitä valmiiksi ennen miehen kotiintuloa jne. Joskus joku pienikin yllätyslahja, jossa idea on tärkeämpi kuin arvo, voi piristää toisen päivää ja mieltä kummasti! (Vastaavasti näitä yllätyksiä sitten järjestetään minullekin). Selkähieronta illalla ennen nukahtamista tuntuu mukavalta kenestä tahansa ja samalla on mukava jutella päivän asioita ja kuulumisia. Lähettelemme toisillemme työpäivän aikana "rakkaustekstiviestejä" ja joskus (valitettavasti liian harvoin) järjestämme "vapaapäivän", jolloin ei tehdä töitä, kotihommia tai muutakaan arkista, vaan loikoillaan aamulla sängyssä pitkään, käydään ehkä näyttelyssä tai elokuvissa ja ulkona syömässä.

Tärkeintä on viettää edes vähän aikaa yhdessä ja osoittaa arvostavansa toista; ei hieno paikka tai paljo raha! Tsemppiä!

Rekku

=========================

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Meillä ainakin toimii esim. hotelliviikonloppu vaikkapa omassa kaupungissakin. Sittenpähän ei ole pitkä kotimatkakaan ja saa nauttia viikonlopusta hotellipalveluin "loppuun asti". Yhteisen harrastuksen aloittaminen on myös koettu hyväksi.

Riikka

=========================

Keksikää yhteinen harrastus, jonne lähdette viikoittain. Esim. paritanssikurssi kansalaisopistossa.

Riitta

=========================

Lähtekääpä metsäreissuun, luontopolulle tai vastaavalle, eväät mukaan mieltymysten mukaan vaikkapa vielä pieni lämmikepullokin taskuun. Pysähtykää laavulle makkaraa paistamaan ja kahvia juomaan, poimikaa sieniä, katselkaa luontoa ja ihmetelkää miten kaunis ja muuntautumiskykyinen se voikaan olla. Illalla laittakaa hyvää ruokaa ja sytyttäkää kynttilä ja avatkaa viinipullo, keskustelkaa ja kuunnelkaa mielimusiikkianne. Toimii!

Pienistä asioista ne ilot pitää löytää, turha pettyä niitä maailmaa mullistavia tapahtumia odotellessa, saattaa vaan käydä niin, että elämä menee ohi odotellessa...

Vuosikymmenten kokemus

=========================

Kaikessa muutoksessa kannattaa muistaa, ettei toista voi muuttaa, ainoastaan omaan suhtautumiseen ja käytökseen voi halutessaan vaikuttaa. Kaiva muistilokeroistasi se alkuajan rakastunut tunne ja muistuta itseäsi siitä, miksi puolisoosi rakastuit. Keskity kaikkiin niihin hyviin asioihin, mitä teillä on ja jätä negatiiviset toisarvoisiksi. Hyppää ulos arkirutiineista ja tee arkisia asioita vähän toisella tavalla. Huomioi puolisoasi kuten haluaisit hänen huomioivan sinua, halaa ja suukota paljon, hymyile, keimaile ja ole rakastunut. Ei vaadi erityistä aikaa eikä rahaa, vain vaivaa. Ei tarvita mitään poppaskonsteja, yksinkertaisista asioista yleensä elämä rakentuu parhaiten.

Ripatsu

=========================

Parisuhde aaltoilee ja väljähtelee aina välillä, se on tuttua varmasti kaikille. Ajan kanssa lopetetaan toisen koskettaminen ja hyvänä pitäminen, toisesta tulee itsestäänselvyys ja se kadottaa rakkautta. Osta aromaattista hierontaöljyä, hiero iltaisin miehesi kipeitä hartioita, väsyneitä jalkoja. Ja päin vastoin. Siitä voi pikkuhiljaa siirtyä eroottisempaan hierontaa, omia tunteitaan ja halujaan kuunnellen. Jokapäiväinen halaus ja koskettaminen saa ihmeitä aikaan. Menkää yhdessä hotelliin yöksi, salakuljeta sampanjaa ja pitsipöksyt mukanasi!

Suukkosuu

=========================

Tehkää jotakin mielestänne epäsovinnaista.Värjätkää miehen hiukset, muuttakaa rouvan lookia, ostakaa jotakin uutta esim. langattomat korvakuulokkeet, niin voi tanssien imuroida ja kiertää huushollissa häiritsemättä ketään. Tehkää kepposia toisillenne.

JÄRJESTÄKÄÄ yrittäjälle yksi vapaailta/viikon loma.

Kokemusta on.

=========================

Hei, meillä on ollut sama tilanne. Mieheni kanssa olemme löytäneet onnen pienistä hetkistä ja lähinnä tämä johtuu molempien korvien välin remontista. Elämähän on enimmäkseen arkea ja arki tuo onnenhetkiä päivittäin, kun ne vaan oppii näkemään. Sehän on sitä elämää parhaimmillaan: että lapset kasvavat ja kehittyvät, että on työ, jota tehdä ja että olemme terveitä ja rakastamme toisiamme. Ota siis arkisen onnenlinssit päähäsi: katsele arkeasi niiden läpi ja huomaa kaikki ne ihanat pienet onnenpisarat ympärilläsi. Järjestäkää vaikka olohuoneeseen piknik illalla lasten nukuttua. Kynttilöitä, ihana ateria, kauniit vaatteet päälle ja toisen läheisyys. Ah, voisiko elämä siitä enää parantua. Ja ennen nukkumaanmenoanne käykää kurkistamassa suloisia lapsianne - katsokaa kuinka kauniita he ovatkaan.

onnellinen Ritu

=========================

Lähtekää lenkille syksyiseen luontoon, lämmittäkää sauna ja syökää sen jälkeen jotain ihanaa viinin kanssa. Jos pystytte sijoittamaan vähän enemmän rahaa, lähtekää teatteriin ja sen jälkeen ulos syömään. Meille nämä asiat ovat nautintoja, kun elämäntilanne ei suuria irtiottoja pienten lasten vuoksi vielä salli.

Pienistä Hetkistä Onnellinen

=========================

Ei aina tarvi luksusta, pienikin raha ja aika riittää. Ota kori ja täytä teidän herkuilla, levitä viltti olohuoneen lattialle, ympärille kynttilöitä ja tee treffit miehesi kanssa vaikka leffateatterin eteen. Käykää leffassa ja palatkaa kotiin piknikille...ei se aika.. vaan laatuaika.

ikuinen romantikko

=========================

Vaikka kynttilöiden valossa saunaan ja sen jälkeen kynttilä illallinen kotona.

Sari

=========================

Kotiin ei kannata jäädä, vaikka se olisi edullisin vaihtoehto. Pyykit ym. "tekemättömät" työt vaivaavat kuitenkin koko ajan.

Esim. edullisia hotellipaketteja löytää S- ja K- ja Tradekan yns kautta. Yksikin yö hotellissa; illallinen ja aamiainen valmiin ruokapöydän ääressä ja hieman tanssilattialla pyörähtelyä, vie kummasti arjesta hetkeksi pois. Laivaristeilytkin ovat suht edullisia, kun ei tarvitse ostaa kaikkea mitä "halvalla" saa.

Jos on lapsia, niin varmasti jostakin saa hoitajan yöksi, jos vain haluaa hoitaa parisuhdetta. Meillä onneksi on mummolat, niin pääsee välillä hoitamaan parisuhdetta, joka on kiireisen arjen vuoksi silloin tällöin jumissa.

Yrittäjä, vaimo ja äiti - yhdessä paketissa

=========================

Kerran viikossa varaatte yhden illan vain teille. Eli joka viikko olisi yksi ilta, jolloin voitte yhdessä tehdä mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Olla yhdessä, käydä lenkillä kahdestaan, käydä ulkona syömässä paremmin, mennä elokuviin, pitää pitkä sauna ilta, harrastaa jotain yhdessä, mennä uimaan jne. Kun se aika on varattu ja joka viikko sama ilta niin molemmat tietävät että ei sovi siihen muuta menoa! Jostakin se aika on vain otettava parisuhteellekin, että se voi hyvin! Hyvää viikonloppua kaikille!

yksi ilta

=========================

Meillä on tilanne, että mies on reissumies ja lapsi 3½-vuotias. Pienin väliajoin viemme pojan mummulaan ja vietetään iltaa kahdestaan tai hyvässä porukassa. Sekin jo virkistää kivasti.

Sari

=========================

Valmista romanttinen kynttiläillallinen, hyvät pihvit viineineen, hunajasauna ja hierontaa. Paljon huomiota puolisolle, jo vähällä vaivalla saa ihmeitä aikaan

oma ilta

=========================

Yhdessä saunaan ja mukaan saunahunajaa, ei syötäväksi vaan siveltäväksi. Saunan jälkeen kumppanin jalkojen raspaus ja rasvaus, voi ottaa koko vartalohoidonkin.

honey

=========================

Parisuhteessa on tärkeää antaa ns. laatuaikaa toiselle. Järjestää välillä kiireetöntä aikaa vain toista varten. Silloin kannattaa vaikka suunnitella hemmottelujuhla kynttilävaloineen ja hyvine ruokineen. Tärkeintä on kuitenkin toiseen keskittyminen myönteisellä tavalla.

Sipri

=========================

Meillä on ollut vähän samanlainen tilanne.

Olen itse ollut nuorena luonnossa liikkuja, mutta mieheni ei. Nyt olen saanut hänetkin innostumaan luontoretkeilystä. Ilmeisesti hän koki luonnonrauhan auttavan jaksamaan paremmin. Joskus sunnuntaina laitamme pienet eväät reppuun, ulkoiluvaatteet päälle ja ulos. Ajamme autolla johonkin lähtöpisteeseen ja sitten patikoimaan. Joka kunnassa on varmaan merkittyjä, valmiita luontopolkuja.

Ei tätä joka sunnuntai jaksa, mutta muutaman kerran kesän-syksyn aikana. Suosittelen kokeilemaan!

Sirpa

=========================

Viikonloppuillat ovat oikein ihania, kun saa olla kaikessa rauhassa kotona, tehdä jotakin hyvää syötävää, saunoa, maistella vaikka jotakin hyvää viiniä, katsella telkkaria jne. Ja esim. sunnuntaina (tai silloin kun on aikaa) voi vaikka käydä yhdessä marjassa, sienessä, tai vain muuten ulkoilemassa. Ulkona ollessa tulee helpommin juteltua kaikenlaista. Ja ulkoilun jälkeen on taas ihana mennä kotiin, varsinkin nyt syksyn hämärtyvinä iltoina on niin kodikasta.

Apris

=========================

Mitä kivaa siitä arjesta, läheltä voisi löytää? Erilainen yhteinen ateria ,yhdessä valmistaen (ethän ole opettanut puolisoasi tulemaan aina valmiille?), yhteinen iltalenkki, joka päätyy johonkin yllättävään kohteeseen - esim. "ulos iltakahville"? Tehkää joka tapauksessa jotain eri tavoin kuin ennen - siitä seuraa aina jotain odottamatonta. Tai tehhkää jotain sellaista kivaa, mitä teitte yhdessä silloin kun rakkaus oli vielä nuori ja tuore! Tai yhdessä konserttiin, teatteriin, tansseihin, lätkämatsiin? Varaa liput ja pyydä ne postin tuomina kotiisi tms. Ennen kaikkea: pidä itsestäsi ja mielialastasi huolta, se on tarttuvaa...

Arkilempeä

=========================

Eihän se arjen onni isoista asioista koostu. Parisuhteeseen saa lisää virtaa ihan pienelläkin, siihen riittää vaikka pieni yllätys, esim. arkena spagetin seuraksi pullo punaviiniä ja ehdottomasti kynntilän valo! Herkkähetki aamun varhaisina tunteina, ennen kuin lapset herää ja täytyy lähteä töihin on helppo toteuttaa, eikä edes maksa mitään! Kello vaan aiemmin soimaan ja puolisoa "herättelemään". Halaus ja suukko kun toinen tulee kotiin, mietihän muuten milloin olet viimeksi tehnyt niin?

Arkikin on juhlaa

=========================

Irrottautminen arkirutiineista piristää kummasti. Viikonloppu picknic lämpimän termaripullojuoman ja kotona valmiiksi tehtyjen eväiden kanssa kunnon patikkaretken jälkeen kallionharjanteella, kylki kyljessä on tunnelmallista - hetki seisahtuu ja ajatukset lepäävät siinä toisen ollessa lähellä.

SusaF

=========================

Meillä laitetaan joskus lapset nukkumaan aiemmin, ja sitten kaivetaan pakastimesta jäätelöä ja katsellaan jotain telkasta nauhoitettua sarjaa tai lainattua leffaa. Olemme molemmat Huonosti käyttäytyvien miesten ja Näkemiin vaan murun ystäviä, elokuvista katselemme toimintakomedioita sekä Speden elokuvia mielellämme. Kun istuu sohvalla toisen kainalossa tai pitää puolison päätä sylissä silitellen, kaikkoavat huolet hetkeksi vähän etäämmälle.

mamma

=========================

Voit vain kurkkia aidan toiselle puolelle... Eiku kynttilöitä voi poltella, metsään voi tehdä yhdessä pitkän patikkaretken, katsella auringonlaskua järven rannassa ja ottaa puheeksi jumiutunut parisuhde, siis ennen kaikkea yhdessä pohdiskelu voisi auttaa. Toisaalta myös ystävien kanssa jutustelu aiheesta voi avartaa ja myös piristää.

Samassa veneessä

Tarja

=========================

Me lähdemme tanssimaan. Paikanvaihdos pois kotoa. Kenties jotakin sellaista jota ette ole vielä koskaan tehneet: ooppera, teatteri, konsertti.

Tarja

=========================

Aluksi käytte ulkona syömässä. Pidätte rentouttavan koti-illan. Vuokraatte hieman eroottisen huom. hieman eroottisen videon. Sen lisäksi vaikka käsivoiteella hierotte toisianne vaikka vain hartioista . Sillä aikaa sauna lämpiää ja saunaan ja loppu lutviutuu itsekseen .

P.S . Ei pidä olla liikoja toiveita että ei tule pettymyksiä, sillä ne pettymykset ne vasta ottaa pattiin.

Koti-iltojen puolesta puhuja

=========================

Ostaisin
www.elamansuola.fi -kaupasta Rakkauspelin nimeltään Kahden Kesken. Varaisin rauhallisen illan kahden kesken ja pelaisin sitä;-) Vaatii hyvän huumorintajun, ainakin meillä oli tosi hauskaa pelatessa...nauru maittoi !

T. Seppänen

=========================

Yhdessä vähällä rahalla voi
- käydä elokuvissa
- pyöräilemässä
- katselemassa auringonnousua tai -laskua

- patikoida
- pitää kahdenkeskeinen illallinen
- tehdä eväsretki jännittavään paikkaan
- mennä kirjastoon
- vuokrata video ja katsella sitä yhdessä
- jos on puutarha, puuhailla siellä
- talvella tehdä lumiukko yhdessä pihaan
- mennä soutelemaan
- käydä uimahallissa
- käydä luistelemassa / hiihtämässä
- yleensäkin harrastaa urheilua yhdessä
- pelata seurapelejä (esim. shakki aikuisille)
- ja tietenkin lukea Kama Sutraa yhdessä ja jutella mitä uutta voisi vielä keksiä
- tai pyytää ystäviä kylään ja keskustella jostain tietystä aiheesta: ehka puolisossakin löytyy uusia piirteitä
- käydä kirpputoreilla
- käydä museoissa tai taidenäyttelyissä
- mennä erikoiseen, ikimuistoiseen paikkaan syömään tai nauttimaan drinkki
- tehdä autoajelu mukavaan pikkukaupunkiin (Porvoo, Kotka, Naantali jne)

Tarja

=========================

Mainoksen tyhjälle takasivulle mainoskynällä pieni myönteinen viesti esim. "Tsemppiä tänään!" tai "Tykkään susta aina vaan." Edistyneempi versio: "Viisi asiaa, jotka teit hienosti tällä viikolla". Sitä saa, mitä kiittää.

Taru

=========================

Tehkää sellaista mitä ette ole koskaan/aikoihin tehneet! Menkää leffaan, keilaamaan, seinäkiipeilemään - vain mielikuvitus rajana. Eikä sitä tarvitse osata, vaan mennä ja olla yhdessä.
Syksyinen luonto kaksin on piristävä! Viini ja juusto ilta yhdessä tai hyvien tuttujen kanssa mukavaa!

Tea

=========================

Pienet teot ovat ratkaisevia. Kosketus, halaus, toisen kuunteleminen antavat jo paljon. Lappusia ("tykkään susta", "olet tärkeä", "sinulla on kauniit silmät") voi jättää eri paikkoihin; keittiön pöydälle, jääkaapin oveen. Tekstiviestit, joissa kerrot välittäväsi. Keitä kahvit / teet toiselle ilman pyytämättä, hiero hartioita, päätä. Pikku lahja tyynyn alle kun hän on tulossa nukkumaan sinun kanssasi saa aikaan kikatusta (kirja rakkaudesta tai välittämisestä).. eikä tarvitse olla nimi- tai syntymäpäivä. Sopikaa saunatreffit vaikka keskiviikkoillaksi ja juokaa sen jälkeen kuohuviiniä.

Toivottavasti tehoaa.. mieti, mikä oli tärkeää ja ihanaa silloin alussa kun tutustuitte.

Meillä ensi-ihastus jatkunut jo 26 v, siitä ajasta 7 v. aviossa. Muista, että tee se toiselle minkä haluaisit itsellesi tehtävän.

Tette

=========================

Metsäretki! Eikä maksa paljoa, on ihanaa kun keittää kahvit termariin, mukaan hyvät pullat ja sitten vielä paistelee makkaraa. Ja se luonto ja hiljaisuus...

tee tee

=========================

Järjestäkää yksi viikonloppu yhteistä aikaa ja menkää parisuhde-kurssille! Minulla mieheni kanssa on kokemusta "parisuhteen rikastuttamiskurssista", nimenomaan siitä miten jokapäiväiseen arkeen saadaan uutta "ytyä". Erittäin suositeltava kaikille pariskunnille hyvänä "parisuhteen huoltokeinona"! Sieltä saa uusia virikkeitä ja oppii katsomaan asioita ehkä vähän eri näkövinkkelistä kuin ennen...

Vaimo

=========================

Suomessa järjestetään eri puolilla vapaaehtoisvoimin Mennään eteenpäin -viikonloppuja, joihin ainoa pakollinen maksu on ilm. maksu, muistaakseni 35 eruoa. Noin 6000 paria vähintään tietääkseni on sen käynyt, sitä ei mainosteta missään, tieto kulkee suusta suuhun - menetelmällä.

Lisätietoa saa
http://www.memennaaneteenpain.fi

Suosittelen, se on tarkoitettu kaikille liittoonsa virtaa haluaville pareille. Aikaa tarvitaa pe-illasta su-iltaan, lapsia ei voi ottaa mukaan.

Tellervo

=========================

"Piknikille naapuri puistoon, autoretki(juna)naapurikaupungin torille (siellä voi olla vaikka markkinat), lähi alueen campingille yöloma mökissä (asuntoauto/asuntovaunu), löhöilypäivä kotona kahdestaan (kynttilöitä, punaviiniä, hyvää ruokaa ja te kaksi).....(ps. nämä kaikki on todettu hyviksi, pieni irtiotto normaalista päivärytmistä!)

Mielikuvitusta ei vieläkään ole kielletty käyttää.... Tsemppiä teille!

Mielikuvitusta peliin!

=========================

Kirjoita kortti:

Kullalleni ihan tavallisena arkipäivänä syksyllä 2004. - Tiesitkö että rakastan sinua? Olen onnellisessa asemassa, olenhan naimisissa parhaan kaverini kanssa!

Muikeliini

=========================

Meidän tapamme: Lataamme reppuun eväsleivät, makkaraa, mustan kahvipannun, ja lämpimän villapaidan. Päälle mukavat vaatteet (jos sataa sadetakki ja saappaat) Ajamme lähimmän luontopolun alkuun ja tassuttelemme illan hämärässä laavulle, teemme tulet keittelemme kahvit, paistamme makkarat ja kuuntelemme tuulen huminaa (tai sateen ropinaa), muutaman illan tummuvan tunnin. Sitten tallustelemme voimia saaneina takaisin arjen pyörteisiin. Luonnolla on ihmeellisen hoitava ja rentouttava voima, joka toimii eikä maksa hirmu paljon.

Tepa

=========================

Jos haluatte päästä lähes "arkikustannuksilla", järjestäkää muut esteet alta pois ihan tavallisen viikonlopun ajaksi. Ostakaa sitten kaupoista kaikkea pientä suolaista & makeaa naposteltavaa, jota voi panna kippoihin ja syödä, kun huvittaa. Laittakaa kaikkialle kynttilöitä. Käykää pitkällä kävelyllä käsikkäin ja palatkaa kotiin peiton alle juomaan kuohuviiniä... Unohtakaa, että muuta maailmaa edes on olemassa - kuten silloin kerran, vastarakastuneina.

Vaihtoehdoksi kerron, että itse sain muutama kuukausi sitten mieheltäni upean lahjan: Hän oli tullut ennen minua töistä kotiin ja seisoi ovella vastassa ojentaen kirjekuorta. Ihmetellen otin kuoren vastaan. Sisältä löytyivät liput toisen kaupungin teatteriin ja esite ravintolasta, josta mies kertoi varanneensa pöydän näytöksen jälkeen. Ennen kuin ehdin suutani avata, hän sanoi jo sopineensa lapsen ja lemmikkien hoidon, jotta saisimme olla aivan kahdestaan. Jestas, menen onnesta sekaisin vieläkin sitä ajatellessani!

Tipsu

=========================

Aloittakaa aamu uinnilla yleisessä uimalassa, käykää illalla syömässä jossain ravintolassa jossa ette ole aiemmin käyneet, ja illan kruunaa keskustelua sohvan nurkassa hyvän juoman parissa...

Tintti

=========================

Varatkaa joka viikko esim. yksi ilta toisillenne ja keksikää vuorotellen jokin joko kumpaakin tai vain toista kiinnostava juttu, jonka teette yhdessä. Vaikkapa lenkki + lenkkisauna, kauneudenhoito/rentoutushetki, kynttiläillallinen yhdessä, polkupyörien huoltoilta, luontoretki, runojen lukeminen, taidenäyttelyssä käynti, ... Juoni on, että toinen lähtee mukaan vaikkei kyseessä olisikaan lempitekeminen! Suhde piristyy, kun teette yhdessä asioita ja vietätte aikaa enemmän toistenne kanssa. Opitte tuntemaan toisenne uudestaan, positiiviselta näkökannalta!
Tiina

=========================

Retki iltasella luonnon helmaan yhdessä on taatusti romanttinen ja edullinen ratkaisu. Mukaan vain kunnon eväät ja viinipullo, kynttilälyhtyjä ja taskulamppu. Eri puolilla Suomea on tarjolla oikein mukavia retkeilypaikkoja, esim. laavuja, joten nuotiopaikka löytyy helposti. Siis siitäkään ei saa tekosyytä! Yhdessä on mukava kuunnella syksyisen metsän hiljaisuutta - ja unelmoida. Jos miestä ei saa lähtemään metsään asti, niin saman voi toteuttaa vaikkapa omassa puutarhassa.

Retkelle luontoon

=========================

Ota selvää lähialueen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonnasta. Menkää vaikka museoon, taidenäyttelyyn, käykää keilaamassa jne... piipahtakaa kesken kiireisen päivän idyllisessä kahvilassa, jotakin mikä vähän poikkeaa tavallisuudesta.

Parinkymmenen kilometrin säteellä joka puolella Suomea löytyy varmasti mitä moninaisimpia luontokohteita, eväät mukaan ja nauttimaan yhdessäolosta luonnon helmassa.

Loppujen lopuksi miun mielestä on ihan sama mitä tekee kunhan tekee sen oikealla asenteella, ei vähä yhteinen aika tunnu yhteiseltä lainkaan jos jompikumpi tai molemmat miettii työasioita tai sitä kuin vähän on yhteistä aikaa.

Nauttikaa hetkestä ja eläkää tässä ja nyt.

zilla

=========================

Normaaleista arjen tapahtumista voi tehdä juhlaa. Esim. Ruokailu tapahtuukin tunnelmallisessa kynttilänvalossa kauniisti katetussa pöydässä, saunareissulla toinen tai molemmat saavat hieronnan toiselta ja saunan jälkeen kun on hyvä rasvata itsenä sen voi tehdä puoliso.

Aikaa kannattaa varata parisuhteelle ja ne lyhyet hetket lasten nukkumaanmenon jälkeen kannattaa hyödyntää. Ja kun muistaa, että se antamisen nautinto voi olla jopa suurempi kuin saamisen, niin pitkälle pääsee

Mutta on hyvä aina etukäteen kertoa toiselle aikeistaan, jotta toinen ei tietämättään loukkaa. Esim. olet laittanut ruokapöydän upeaksi eikä puoliso pääsisikään paikalle yllättävien kiireiden takia on hänellä edes mahdollisuus järjestää asioita jos tietää aikomuksestasi.

Tuija N

=========================

Pukeudu parempiisi ja vie kumppanisi tunnelmalliseen ravintolaan. Nauttikaa hyvästä ruuasta ja viinistä. Miettikää suhteenne alkuaikoja, elämän kulkua. Löytäkää ne hyvät asiat mitkä teillä on nyt. Mitä olette yhdessä saaneet aikaan. Yhteiset muistot, mahdollisesti mummona ja vaarina oleminen. Vuosien mittaan on opittu tuntemaan toinen ja joustoa on tullut molemmin puolin. Miettikää yhdessä jokin projekti, johon haluatte satsata esim. keittiöremontti tms .jotain uutta kotiin, jokin yhteinen uusi harrastus.

Tuula-mummi

=========================

Romanttinen kynttiläillallinen, kokovartalohieronta, treffit seurustelun alkuaikojen muistoksi samaan tyyliin (elokuviin, syömään jne.)

katti

=========================

Muutama vuosi sitten, kun lapset olivat pieniä eikä rahaa ollut eli minnekään ei päässyt, meillä harrastettiin yhteissuihkuja. Ei siellä muuta tehty kuin pestiin itsemme, mutta suihkun kohina loi mukavan ääniverhon, joka antoi meille hetken kahdenkeskistä aikaa, kun joka ripaus ei kuulunut korviimme. Siinä pestessä ja suihkuvuoroa odotellessa oli hyvä rupatella, keskustellakin, suunnitella seuraavan päivän aikatauluja, mitä milloinkin.

Tuula

=========================

Tällaisessa tavallisessa tilanteessa suosittelen lämpimästi täydellistä irtautumista arjesta ja "kotivelvollisuuksista" vaikka vain yhdeksi illaksi ja yöksi: Varatkaa hotellihuone mukavasta hotellista ja menkää suoraan töistä sinne. Mukaan kuohuviiniä ja mansikoita tms. kahdenkeskinen vaahtokylpy, ja vain toisiinne keskittymistä. Illallinen ravintolassa tai kahden kesken romanttisesti huonepalvelun kautta. Aamulla vielä aamiainen "pitkän kaavan kautta". Olo ei voi olla muuta kuin unohtumaton, ja piristää varmasti!

Unohtumaton kokemus

=========================

Linnanmäelle, sen jälkeen syömään hyvin ja sitten edulliseen hotelliin yhdeksi yöksi, saunoineen aamupaloineen!

Perhonen

=========================

Järjestäkää viikonloppuihin jotain extraa, elokuvissa käynti, patikointiretki, kylpyläreissu tai vaikka vain ajelu johonkin kohteeseen millä merkitystä yhteisen historianne alkutaipaleelta tai mikä kiinnostaa muutoin. Ja arki-iltoihin kynttilät pöytään, uusi tuoksu (hajuvesi, partavesi), aistillisempi yöpaita sen vanhan venyneen tilalle... Mielikuvistusta käyttäen saa arjen rutiineista ponkaistua ainakin hetkellisesti irti.

Ulpu

=========================

Ehdottomasti voi sytyttää kynttilän, juoda viiniä ja syödä hyvin. Hyvin perinteiseltä kuulostaa, mutta ihan mukavaa. Sitten asian voi puhua ääneen ja ideoida yhdessä ilon hetkiä.

ilopassi

=========================

Sulkeutukaa kaksin kotiinne sopivalla ajalla. Ei television, radion tai tietokoneen tms. käyttöä/ääniä. Vain kummankin alkukantainen idealle sitoutunut läsnäolo ja toisen huomioiminen henkisesti että fyysisesti. Hyvää ruokaa, keskustelua ja ehdottomasti silittelyä. Sopii erinomaisesti vaikka sateisena, pimeänä iltana/päivänä kynttilöiden lepattaessa.

Vanha idea, mutta toimii jos kumpikin on mukana hengessä. Eikä maksa paljon ja tuo varmasti hyviä muistoja mieleen.

Ultsi

=========================

Yhteinen harrastus, joka ei maksa juuri mitään, esim. sauvakävely, lenkkeily tms. Samalla voi jutella, fyysinen rasitus tuottaa rentoutuneen olon jälkeenpäin, poistaa stressiä ja masentunutta mielentilaa tehokkaasti. Hieronta on mainio tapa, vuorotellen hieroskella toinen toisensa hartioita eikä maksa mitään eikä vaadi paljon aikaa, mukavaa koskettelua, joka lähentää. Musiikkia, videoita voi lainata kirjastostakin ja niistä voi viritellä keskustelun aiheita. Yksi hyvä tapa on muuttaa arkirutiineja kotona, tehdä asioita päinvastaisessa järjestyksessä, ottaa jokin uusi tapa käyttöön arkirutiineihin. Ja hullu huumori, keksiä vaikka joka päivälle erilainen tapa sanoa hyvää huomenta niin, että toinen varmasti huomaa ja jopa purskahtaa nauramaan.

ullakristiina

=========================

Olen huomannut, että jo pienikin rutiinista poikkeava toisen ja itsensä huomioiminen piristää. Olen usein yllättänyt vaimoni kiireisen arkipäivän päätteeksi menemällä keittiöön ja kattamalla illallispöydän kauniisti, viinilaseineen ja muine vermeineen. Siinä sitä sitten lasten kanssa on kilistelty kynttilänvalossa muroja syöden. Hyvää on tehnyt kaikille. Jopa parisuhteelle.

Kolmen lapsen isä

=========================

Hakekaa yrittäjä -järjestön kautta tuettua kuntolomaa. Olen itse yrittäjä ja Menen itse Ikaalisten kylpylään kuntokatelomalle. Oma vastuu osuus on 125 euroa koko 6 päivän ajalta . Omat kokemukseni aikaisemmilta kerroilta ovat positiivisen myönteiset. Muutkin edusvalvontajärjestöt järjestävät vastaavia kuntolomia. Kun uskaltaa, rohkeus kasvaa!

Vesa itte

=========================

Lähetä mielikuvitus matkalle, päättää jokin maa johon lähdette. Ostakaa ruokaa joka on tästä maasta kotoisin, vuokratkaa muutama leffa joiden tapahtumat sijoittuvat siihen maahan, ja soittakaa tämän maan musiikkia, se luo oikeanlaisen tunnelman.

vipe

=========================

Meillä on toiminut seuraava: vuorotellen järjestetään toiselle "yllätysiltoja" silloin tällöin. Toinen keksii arki-illaksi jotain yhteistä ohjelmaa, joka on toiselle yllätys. Se voi olla esim. ravintolaillallinen, keilailta, elokuva, pururatalenkki, kokkikurssi, remonttireiskan oppitunti jne. Vaikka asutaan saman katon alla, asia esitetään toiselle muodossa: "Sopiiko sulle treffit mun kanssa ens viikon tiistaina klo 19?"

Maria

=========================

Mieheni on yrittäjänä (käsi)työvaltaisella alalla ja tekee olosuhteiden pakosta pitkää päivää, lähtee ennen kuin herään ja palaa monesti myöhään. Melkein kaikki muu perheen arjesta jää minun harteilleni ja minulla on omakin työ. Yhteistä aikaa jää tosi vähän. Mutta tehdään se mikä voidaan: tavataan aamukahvilla paikallisessa kahvilassa, lähden mieheni työmatkoille mukaan (hyvää aikaa keskustella, syvällisiä tai niitä näitä), käydään perheellä saunomassa ja yöpymässä mökillä (lyhytkin irtautuminen tuntuu), joskus iltakävelyllä tai ajelulla jossakin tai laitetaan hyvää syötävää ja katsotaan elokuva yhdessä. Joskus sentään lomaillaan kokonaisena perheenä, vaikka aina se ei onnistu. Toisaalta arkikaan ei tunnu ylivoimaiselta, kun meidän keskinäiset välimme ovat kutakuinkin kunnossa ja viihdymme yhdessä.

15 vuotta yhdessä

=========================

Viikonloppu korpimökissä, ei sähköä, ulkohuussi, kertalämmitteinen sauna. SIIS puuhailu vanhanaikaisten asioiden parissa, täyden hiljaisuuden keskellä, vain luonnon omat äänet seurana. Nukkumaan käydessä kuulet ainoastaan oman veresi kohinan. Lähentää ihmeellisesti. Tämä ei ehkä ole parasta paljasjalkaisille kaupunkilaisille, mutta jos on vanhaa taustaa vastaavasta elämästä, suosittelen lämpimästi.

Anemone

=========================

Ilahduttamalla toista arjen keskellä saa itselleenkin parhaan mielen. Esimerkiksi joskus laitan saunan lämpiämään ja sillä välin mies vanhoilla lakanoilla vuoratulle sohvalle kokovartalohierontaan tuoksuvan vartaloöljyn kera. Tai sitten yllätän valmistelemalla saunan etukäteen tuoksuvalla löylyvedellä ja luomalla tunnelmavalaistuksen kynttilöillä. Myös pieni, mutta viitseliäästi valmistettu ja katettu iltapala myöhään kotiin palaavalle ilahduttaa molempia. Aamupala sänkyyn on yhtä mukava juttu. Jos haluaa lähteä kotoa edes jonnekin, yllätyksenä valmisteltu retki vaikkapa carting-radalle tai kylpylään (sellaisen puuttuessa lähimpään uimahalliin) ei maksa paljoa eikä vie montaa tuntia aikaa. Taikka kesäaikaan eväskori kuohuviineineen mukaan ja lähimmälle kalliolle tai nurmikolle istuskelemaan!

Kaksin aina kaunihimpi

=========================

Kynttiläsauna yllätyksenä puolisolle vaikka kotona. Aistillista saunahunajaa hierotaan ensin selkään vuorotellen. Kynttilöitä lattialle seinälle kattoon maun mukaan. Ylellisyyttä on monihaarainen lattiakynttelikkö ja shampanja jäihin viereen. Kiireetöntä yhdessäoloa myös saunan jälkeen, mansikoita ja kermavaahtoa tai suolukkaa.

On tepsinyt...

Kaisa

=========================

Ehdotukseksi tarjoan keinoja joita olemme itse kokeilleet. Me olemme sopineet yhden illan viikossa meidän yhteiseksi ajaksi. Silloin teemme jotakin mukavaa ja erilaista. Se voi olla vaikkapa samoilu metsässä, marjastus, sienestys, oman kunnan ja naapurikuntien nähtävyyksiin tutustuminen, jonkin uuden urheilulajin kokeilu, kahvilla käynti jossakin viihtyisässä paikassa, elokuvissa käynti. Olen leikannut lehdistä talteen mukavia käyntikohteita. Joskus olemme lähteneet naapurikuntaan ruokakauppaan, jotta on matkalla aikaa jutella. Joskus taas pidämme keskusteluiltoja aiheista, jotka tarvitsevat pöyhintää, jotta suhde voisi toimia taas. Avioparikurssit maksavat, mutta aina voi osallistua ilmaistapahtumiin tai koota oma avioparipiiri, jossa keskustella muiden parien kanssa.

Sonja

=========================

Menimme mieheni ja minä sienimetsään tai marjametsään tai kalastamaan ja aina tulimme uudistuneina kotiin. Pienellä rahalla ja pienellä ajalla teimme jotain mikä meistä molemmista oli mukavaa ja luonto uudisti molemmat meidät.

Marge

=========================

Meillä on tapana perjantaisin työviikon päätteeksi syödä yhdessä pikku iltapalaa, jotain ehkä molempien herkkua ja juoda pari lasia viiniä. Siinä sitten puretaan viikon sanomatta jääneet jutut ja tuntuu mukavalta vaan olla yhdessä ilman kiirettä.

t+z

=========================

Hieronta aromaterapeuttisilla öljyillä rentouttaa ja hieronta lähentää aina parisuhdetta

Tupu

=========================

Seikkailua ja jännitystä! Lähtekääpä vaikka ihailemaan paikallisia nähtävyyksiä, illalla myöhään kun muita ei ole liikenteessä niin paljon. Seksi esim. näkötorneilla tms. on kiva piristys. Todellista vaihtelua arkeen, yhteinen jännittävä kokemus! Päihittää täysin illalliset tms.

Rohkea kokeilija

=========================

Yksinkertaisesti: Valmista kynttiläillallinen yllätyksenä...kyllä lämmittää mieltä ja herkistää...;)

Pirjo

=========================

Voi järjestää aikaa toisilleen pienelläkin ajalla, rahalla ja vaivalla. Jos on lapsia, heidät voi viedä hoitoon ja viettää yhdessä puolison kanssa koti-iltaa. Tehdä hyvää ruokaa, koristella koti kahdenkeskistä juhlaa varten, nauttia viiniä ja kertoa toiselle, miten tärkeä hän on. Tärkeää on, että se on kahdenkeskistä suhteen hoitamista, joten kannattaa sulkea puhelimet ja irrottaa ovikellon patteri, ettei kukaan häiritse.

Anne

=========================

Lähettele vihjailevia viestejä tekstiviestinä, sähköpostina tai pieninä paperilappuina. Niitä on ihana laittaa ja saada ja suhde saa uutta potkua.

Leena

=========================

Vaikka puolisosi onkin yrittäjä, päiväksi tai pariksi voisi varmaan sentään hänkin irtautua oravanpyörästä. Väittäisin näin, koska olen itsekin yrittäjä, ja onnistun pitämään toisinaan vähän vapaata - toki yritykset voivat poiketa toisistaan huomattavasti.

Mutta jos onnistuisitte edes päiväksi lähtemään, pakatkaa eväitä + muuta tarviketta reppuun, hankkiutukaa jonkin erämaan ääreen - niitä löytyy läheltäkin, usko pois - ja käyttäkää päivä patikointiin ja yhdessäoloon luonnon ympäristössä. On taatusti antoisaa, eikä maksa paljon.

oskari –56

=========================

Olemme rakentajaperhe, vietämme aina sunnuntaisin perhepäivää ja teemme jotakin yhdessä. Vanhemmat vuorotellen päättävät mitä tehdään, pienellä budjetilla tietenkin. Yksi koko perheen suosikki on uimahalli.

Toinen on pyöräily /ulkoilu. Eväät kassiin ja ympäristöön samoilemaan, lyhyemmällä ajalla käy lähimetsissä. Puolipäiväretkellä naapurikunnassa tai merkityillä reiteillä. (Ystäviä mukaan)

Yhdessä tekeminen yhdistää

=========================

Ideoi kotisi vaikka paratiisiksi, hanki tilanteeseen kuuluvaa kamaa ja ruokaa - yllätä kun miehesi tulee kotiin

tarja

=========================

Jotain voi tehdä kotonakin. Jotain jota ei normaalisti tekisi - tyyliin "typeryyksiä yhdessä". ;-) Minä esim. ostin lelutelineestä lasten kuvioidun maila- ja pallosetin, joilla pelasimme pari erää pihalla. Kumpikaan kun ei sitä harrasta, niin pallo ei suinkaan mene sinne minne on tarkoitus ja kissa pallonhakijana lisäsi myös tunnelmaa. :-)

G Willaker

=========================

Järjestetään toiselle yllätyksenä illallinen johon kuuluu kynttilävalaistus, viiniä, toisen lempiruokaa, koti hienosti koristeltuna. Illallisen päälle voi laittaa vaikka saunan lämpiämään, lähteä iltakävelylle puistoon ja viettää yhteistä aikaa. Osoittaa pienillä asioilla, kuinka paljon toisesta välittää.

Sanna

=========================

Menkää ulos ja iloitkaa vesisateesta, auringon paisteesta ja pilvipoudasta. Hullutelkaa! Poimikaa sieniä, marjoja tai vaikkapa käpyjä, joista sitten teette käpylehmiä. Menkää muuten vaan metsään halatkaa puita yhdessä, ottakaa eväät mukaan ja syökää ne kannon / kiven päällä istuen. Olkaa talvella lumisotaa, hippasta ja menkää pulkkamäkeen. Tämän kaiken jälkeen on kiva mennä lämmittelemään saunaan, istua saunan jälkeen vieretysten, jutella, juoda vaikka lasillinen viiniä tai mistä nyt satutte tykkäämään. Nämä kaikki on ilmaisia ja hauskoja ajanvietteitä, toivottavasti teistäkin!

Hulluttelija

=========================

Meillä oli vuosi sitten sama tilanne, mutta se ratkesi sillä että lakkasin olemasta yrittäjä ja omistauduin yksinomaan perheelleni. Tein sen vain liian myöhään, lapset olivat kasvaneet huomaamattani aikuiseksi ja jäimme kahden. Rahaa on yhtä paljon kuin ennenkin, toisin sanoen ei yhtään muuta kuin miehen palkka. Minulle ei jäänyt muuta kuin, yksinäisyys, kaipuu lapsiini ja velat. Nyt painaa vielä ikä kriisikin päälle, mihin menivät minun vuoteni: aivan väärään osoitteeseen.

Väsynyt nainen.

=========================

Järjestä romanttinen ilta. Tee jotain hyvää ruokaa ja vuokraa vaikka joku romanttinen elokuva kotiin. Laita kynttilöitä palamaan, kata kauniisti.

Taateli

=========================

Olemme harrastaneet jo pitemmän aikaa sellaista kotipaikkakuntaan tutustumista. Niistä vähistä rahoista olemme laittaneet osan bensaan. Olemme olleet jopa 100 km:n päässä, sinne ajaa noin 2-3 tuntia kun valitsee reitin pienempiä ja tuntemattomampia teitä. Kaikki nähtävyydet olemme pysähtyneet katsomaan. Aina olemme myös löytäneet jonkun hyvän ruokapaikan, se tuntuu rentouttavalta kun ei aina tarvitse itse laittaa ruokaa. Toisinaan olemme laittaneet eväät auton takaluukun alle. Saappaat ovat aina mukana, samoin tyhjiä muovipusseja kun ei koskaan tiedä mitä löytää, marjoja, sieniä, kedon kukkia. Yllättävän paljon kaunista ja ennen näkemätöntä löytyy aivan omasta ja naapurikunnista, joita ei ole tiennyt olevankaan. Sitä ihminen katsoo aina kauas yli "napansa" ja "varpaiden ympäristö jää tutkimatta.

Eijaesteri

=========================

Itse olen ollut yrittäjä ja olisin sitä vieläkin ellei se olisi Suomessa niin typerän kallista. Itse lopetin yrittämisen kun olin vuoden ajan saneerannut yritystäni yhä kannattavammaksi ja elinkelpoisemmaksi ja onnistuen siinä. Yritykseni pystyi hyvään tulokseen ja kaikki piti olla kunnossa, oli siis mahdollisuus hellittää. Mutta huomasin että olin itse aivan puhki, sosiaalinen elämä oli nollassa ja edes työnteko ei kiinnostanut. Kannattaa siis miettiä mikä on oikeastaan yrittäjyyden hinta. Kaikkea kun ei todellakaan saa rahalla ja yrittäjälle kuitenkin jokainen vapaahetki, elämys ja erkaantuminen työstä maksaa paljon. Itse valitsin yrittäjyyden lopetuksen ja vapauden. Hinta oli n. 30000 euroa velkaa, mutta en vieläkään kadu, kauppa oli kannattava. Olen matkustellut, tehnyt välillä töita vähän mutta en liikaa ja nyt kahden vuoden päästä olen valmis taas ihan mihin vaan. Ja mahdollisuuksia on paljon...

Tollo

=========================

Vaihtakaa rooleja viikon ajaksi (vapaa-aikana) sekin voi olla jännää! Meinaan kuka silittää, siivoaa, ostaa ruokaa, kuljettaa lapsia eri paikkoihin, miettii mitä mahtavaa tehdään ens pyhänä, ehkä vieraita [mitä tarjotaan] voi ehkä näkyä aivan uusi sivu miehestä / naisesta!

Paula

=========================


Uppoutukaa toistenne ajatuksiin, keskustelkaa, tutustukaa toisiinne niin syvältä sydämen sopukoita myöten kuin uskallatte. Antoisa matka loppuelämäksi.

Juha

=========================

Menkää miehen kanssa kylpylään esim. niin kuin Caribia. Uikaa. Saunokaa ja syökää hyvä illallinen Viinin kera, jos pitää viinistä. Nauttikaa yhdessäolosta musiikkia kuunnellen ja vaikka tanssien, jos ette pidä tanssista, nauttikaa muuten yhdessäolosta. Tämä ei vie paljon aikaa. Tsemppiä yritykselle.

Kaarina Turusta

=========================

Yrittäjän arki on tuttua, ei ole vuosilomia eikä pekkaspäiviä, pahimmillaan töitä paiskitaan juhlapyhinäkin... MUTTA yrittänyttä ei laiteta. On tärkeää raivata tilaa pienille tähtihetkille töiden lomaan, kroppa vaatii rytminsä, aivot arjenerotusta ja mieli virkistystä. Ei se yritys kaadu jos varaa etukäteen jatketun viikonlopun vain itseä ja perhettä varten aivan vain nautinnolliseen olemiseen eikä paikasta toiseen touhottamiseen, josta yleensä tullaan entistä väsyneempänä takaisin...

Jollet itse ehdi siivota, pyydä siivooja.. ellet pidä ruoanlaitosta, osta valmiina..

Kata sitten koti kauniisti, hyvää musiikkia, kynttilöitä, puhelimet kiinni! Villatöppösillään vaikka yöpaita aamupäivä, vähän ulkoilua ja elämän pienistä asioista nauttimista armollisesti vain itseä ajatellen...

Oli tapasi mikä tahansa, tee siitä säännöllinen, vaikkapa kerran kuukaudessa, ja vot! Virkistyneenä on kiva jatkaa. Onnea tällekin yritykselle!

Gaia

=========================

Vuokratkaa joku romanttinen filmi, ostakaa samalla irtokarkit ja noutakaa valmispitsat. Sitten nauttimaan viinin/oluen kanssa pitsa ja filmi pyörimään, jälkiruoaksi karkit mukavasti sohvalla vierekkäin löhöten!

Helena

=========================

Laitapa saunaan ja pesuhuoneeseen lyhtyjä tai tuikkuja, menkää iltapimeällä kahdestaan saunaan, löylytelkää rauhassa, peskää toinen toisenne runsaalla saippualla, kietoutukaa pyyhkeisiin saunan jälkeen, istukaa rauhassa oluelle/viinille kynttilänvaloon/takkatulen ääreen ja nauttikaa olotilasta... loppu sujuukin itsestään!

Toimii takuulla

=========================

Osta sienikirja lahjaksi ja menkää sienestämään. Vaihtoehtoisesti voi noukkia puolukoita ja karpaloita, niitä on tänä vuonna paljon. Lisäksi voitte vain nauttia metsän rauhasta...

Kalervo

=========================

Ihan mitä tahansa mutta pian ennen kuin on liian myöhäistä! Säännöllisesti yhteistä aikaa, vaikka vähänkin kerrallaan, on parempi kuin "sitten, kun...". Meillä "sitten kun" osoittautui avioeroksi.

Jälkiviisas

=========================

Suhteen arkipäiväistyminenhän lienee väistämätöntä. Mutta arkihan on juuri sitä ihaninta, todenmakuista elämää!

Tärkeintä on viestittää toiselle, ettei aio päästää tilannetta väljähtymään vaarallisella tavalla. Vaan että on valmis pienin ja joskus suurinkin tavoin kehittämään ja uudistamaan suhdetta. Tässäkin ajatus on se mikä ratkaisee, ei teko. Kumppanille voi harvoin lahjoittaa sitä unelmien sormusta tai himoittua moottoripyörää. Tai edes niin paljon yhteistä aikaa kuin toinen ja itsekin toivoisi.

Sen sijaan, pienistä eleistä rakentuu vahva perusta suhteen pysyvyydelle. Pienet yllätykset ovat huimaavan hauskoja; ne ovat osoituksia siitä, että on ajatellut toista. Myös rehellinen keskustelu suhteen tilasta ja kehittämisestä on lahja toiselle: haluan varmistaa, että ME kestämme elämän myrskyssä.

Panostaminen omaan ulkonäköön (ainakin silloin tällöin) vain toista varten on tärkeä viesti: jos laittautuu vain sosiaalisia tilanteita varten mutta kotona näyttää aina räjähtäneeltä, se kertoo aika vahvasti että pitää toista itsestään selvyytenä.

Joka kerta, kun kumppani tekee tai sanoo jotain hyvin, ilmaise ajatuksesi ääneen. Kehu ja kannustus ovat uskomaton voimavara, jota emme hyödynnä läheskään tarpeeksi!
Toiveikas

=========================

Suunnittele yllätys: Miehesi tulee kotiin, löytää viestilapun eteisestä tms. paikasta, josta huomaa lapun heti. Lapussa ohjeet, jotka voit itse keksiä sopimaan teidän asuntoonne. Esim.:

-"riisu takki naulaan, ota viisi askelta keittiön ovelta, käänny oikealle". (Siinä kohdassa esim. työtaso, jossa uusi lappu.)
-"Avaa yläkaappi, ota keskihyllyltä valkoinen kulho" (kulhossa mansikoita/ vaahtokarkkeja + uusi ohje)
-"Ota kulho mukaasi ja suuntaa askeleesi makuuhuoneeseen..." (siellä odotat sinä romanttisessa tunnelmavalaistuksessa, kuohuviini- tai shampanjalasillisten kanssa...)

Lappuja voi olla sen verran, kuin itse ajattelet miehelläsi huumoria riittävän. Samoin viestit voi suunnitella teidän näköisiksenne ja yllätys voi olla esim. piknik takapihalla, lämmitetty sauna... Pääasia, että teillä olisi aikaa toisillenne keskellä arkea, kuitenkin "perus-arjesta" erottuen tavalla tai toisella.

Nauttikaa toisistanne ;)

Viel'on kessää jälelä

=========================

Minusta on tärkeää, että oppii arvostamaan juuri sitä arkisuutta; etsii siitä ne yhteiset hetket ja tekee niistä hyviä juttelemalla, hassuttelemalla ja nauramalla. Ei hyvien hetkien tarvitse aina olla kalliita tai arjesta erillään! Myös jonkin yhteisen, sopivankokoisen projektin ottaminen saattaa auttaa. Me mieheni kanssa hoidamme lasta ja remontoimme vanhaa taloa lähes kaiken liikenevän aikamme, mutta yhteinen tekeminen ja samaan hiileen puhaltaminen on meille tärkeää ja antoisaa.

Kati

=========================

Arjesta on löydettävissä paljon mukavia asioita. Voi laittaa ruokaa yhdessä, tehdä pyöräretkiä tai luontoretkiä. Esim. jos omistatte koiran, lähtekää metsälenkille. Nauttikaa luonnosta ja yhdessäolosta. Mikäli tykkäätte ristikoitten täyttämisestä, sitäkin voi pähkäillä yhdessä. Saunokaa. Opetelkaa nauttimaan arkisista, pienistä asioista. Elokuvissa käyminen on myös hauskaa ja sen jakaminen yhdessä. En ymmärrä, mikä hitto siinä arjessa mättää, ettei siitä muka voi nauttia. Ja kaikki, mitä teette, ottakaa huvin kannalta. Ei urakoiden. Mattopyykillä käyminenkin on hauskaa eväät mukana ja vain muutama matto kerrallaan. Kaikesta voi tehdä kevyttä ja hauskaa tai sitten ähellystä. Jopa seksistä. Opetellaan huvittelemaan kaikella.

Katjuska51

=========================

Minusta on ainakin ihanaa lähteä syksyiseen metsään kävelylle, ottaa pienet eväät mukaan ja nauttia niitä nuotiopaikalla tai kodassa. Pieni syksyn sade ei haittaa se lähentää mukavasti. Mikäs sen mukavampaa kun kotona riisua märät vaatteet yhdessä ja käydä lämpimässä suihkussa... Ei tule lomastressiä!

syksyinen metsä

=========================

Hyvä keino on se että aamulla ei nousta sängystä kuin vessassa käymään, odotetetaan että toinen herää ja jutellaan mukavia yms. mutta kiire ei saa olla mihinkään ja yhteisestä päätöksestä istahdetaan sitten aamupalapöytään, todennäköisesti kello on jo pitkällä iltapäivän puolella.

KL

=========================

MEILLÄ TEHDÄÄN DIPATTAVAA RUOKAA JA LAITETAAN LEFFA PYÖRIMÄÄN. TÄMÄN KAIKEN KRUUNAAN NÄIN PIMEILLÄ ILLOILLA KYNTTILÄT.

KIKKA

=========================

Voisitte poiketa työn lomassa lounastauolla yhdessä ulos syömään. Illalla kotona voitte hemmotella toisianne esim. niskahieronnalla tai jalkahoidolla. Toisen huomioiminen ja pienet eleet ovat tärkeitä.

Kun puolisoni on iltavuorossa ja tulee kotiin n. klo 22.30, olen itse jo nukkumassa. Teen hänelle aina (joka kolmas viikko) valmiiksi "herkkuleivät", jotka hän voi syödä nautiskellen ja esim. TV:tä katsellen, rauhoittua ennen nukkumaan menoa. Yleensä aamulla on lappu pöydällä kiitoksin (ja sydämin) varustettuna... tai sitten hän on töihin lähtiessään tehnyt jotain esim. tyhjentänyt tiskikoneen.

Kikka

=========================

Ihan pieniä asioita, mitä teitte vastarakastuneina. Toisen kuunteleminen, niskojen hierominen vaikka jalkojen rasvaaminen vuokrafilmiä katsellessa. Tai lapset mummulaan ja yhteiseen vaahtokylpyyn, hyvää ruokaa yhdessä kokkaillen...olla läsnä toiselle! Silloin arjessakin jaksaa! Ja seksiin kannattaa oikeasti panostaa, ottaa se aika!!

Nyt tiedän

=========================

Itse koin samantapaista jokunen vuosi sitten. Silloin huomasin vanhan sananlaskun paikkansapitävyyden: Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Käytännössä tapahtui niin - alkuun kai puolivahingossa - että kun puolisoni väsyneenä istahti tv-tuoliin ja minä luin lattialla jotain lehteä, aloin siitä hiljalleen hieroa hänen jalkojaan. Pian hän sulki silmänsä, kasvoille nousi nautinnollinen ja rentoutunut ilme; siis hän piti siitä. Eikä mennyt monta päivää, kun hän yllättäen teki minulle saman! Siitä avautui pikku pikku hiljaa hyvän mielen kanava, kun olo oli rento, pysyi puhelemaan ja lähestymään toista uudella tavalla. Eli pieni askel alkuun.

n-mumma

=========================

Teet viikon ajan joka päivä 5 kivaa juttua hänelle mitä toivoisit hänen tekevän sinulle normaalissa arjessa ja seuraava viikko toisinpäin eli hän sinulle...............

leni

=========================

Luontoretkiä! Eväät mukaan ja sään vaatimat varusteet päälle! Olemme miehemme kanssa tehneet näin kun rahat on ollut vähissä. Olemme katsoneet luontopolut lähistöltä ja tarpeen vaatiessa menty naapurikuntaan luontopolulle! Pienellä vesisateellakin on mukava olla ulkona, kunhan ei sada kaatamalla! Talvellakin onnistuu kunhan on tarpeeksi lämmintä yllä, ai että paistettu makkara maistuu hyvältä talvikelillä!

Luonto retkeilyä

=========================

Avoin keskustelu siitä mitä kumpikin haluaa ja miten parantaa, piristää parisuhdetta on ollut hyvä lääke. Kun meistä jompikumpi huomaa, että on tarvetta keskustella asioista niin otamme asian esiin ja keskustelemme sellaisessa ympäristössä missä se käy luontevasti, esim. kotona kynttiläillallisella tai luonnonhelmassa rauhallisessa paikassa. Parhaiten keskustelu onnistuu, kun ajattelee mitä itse voisi tehdä asian hyväksi, ei toista syytellen tms.

Lk

=========================

ideoita:
Mahdolliset lapset hoitoon mummolaan tai sukulaisiin koko viikonlopuksi.

Ensimmäisenä iltana iltanaposteltavaksi juustotarjotin hedelmillä ja hiukan viiniä, sen yhteydessä tehkää toisillenne aromaattinen hieronta jalkoihin/selkään tai koko keholle.

Toisena iltana luotte yhdessä kotiin kauniin kynttilä illallisen, hyvä ruoka ja viini -> parempi mieli. Sen jälkeen jos mahdollista ja haluatte niin voitte katsoa vaikka molempia kiinnostavan elokuvan tai lähteä ravintolaan tanssimaan yms. Kahdenkeskinen aika on todella tärkeää.

Muistele mitä mukavaa teitte yhdessä silloin kun olitte tuore pari, voit sieltä löytää jonkin toteuttamisen arvoisen kultaisen muiston.

Leena

=========================

Tutustukaa lähiympäristön luontoon. Pitkät yhteiset hiihto- tai kävelylenkit (ja ajanpuutteessa lyhyemmätkin) antavat mahdollisuuden jutella yhteisistä asioista, päivän tapahtumista, omista ajatuksista ja kaikesta, mikä kiinnostaa. Samalla luonto tarjoaa yllättäviä asioita, joita ei voi tilata edeltäkäsin. Se voi olla kurkiauran lento, siilin poikasen tepastelu, ruskan kauneus, keväthankien kimallus yms. Lenkin jälkeen voi istuutua ruokailemaan yhdessä. Juuri pienet asiat antavat vaihtelua arkeen.

Leena

=========================

Järjestä juhla kaikille parisuhteessa eläville. Varaa tila, koristele se kauniisti ja kutsu ohjelmanesittäjiä paikalle, jotka puhuvat, musisoivat ym. iloisesti onnellisen parisuhteen kunniaksi. Kutsu puolisosi mukaan kauniilla kutsulla. Laita ilmoitus lehteen ja myy lippuja etukäteen niin, että saat kulut peittoon... Ei ole liian suuri vaiva, jos saat kumppanisi pysymään rinnallasi. Ja innostus tarttuu !

AVEC-iltoja järjestänyt onnellinen kumppani

=========================

Menkää yhdessä kirjastoon, valitkaa sieltä mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi ja vietätte oikein luku- ja kirjoista keskustelu viikonlopun. Joskus on ihan hyvä vain olla ja rauhoittua hyvän kirjan parissa. Ei aina tarvi olla menoa ja meininkiä.

Lelle

=========================

Voisihan sitä viettää romanttisen kynttiläillallisen puolison kanssa, tai käydä ulkona syömässä, elokuvissa jne. Luulisi että muualla touhuavalle yrittäjälle jo ilta kotona, saunan ja hyvän ruuan parissa on rattoisaa. Jos teillä on lapsia niin lapset yökylään. Tai aivan arki-iltanakin iltapala kynttilän ääressä aivan kahden kesken, samalla voi jutella mieltä askarruttavista asioista. Eli pienilläkin muutoksilla voi saada paljon aikaan!

leila

=========================

Löytyisikö teille yhteinen harrastus, esim. sellainen mikä ei ole sidottu tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Myös yhteinen viikonloppu tai vain yksikin yö vaikka lähikaupungin hotellissa tai kylpylässä silloin tällöin hyvine illallisineen.

Leila

=========================

Teatteriin katsomaan jotain hyvää näytelmää ja sen jälkeen syömään johonkin mukavaan ravintolaan.

vaaka

=========================

Kun yrittää huomioida puolisonsa joka päivä, niin kuin seurustelun alkuaikoina, niin tepsii jumiutuneeseen parisuhteeseen. Eli ei pidä toista itsestään selvänä. Rakastunut tekstiviesti kesken työpäivän tai iso hali työpäivän jälkeen kertoen kuinka on ollut ikävä. Saattaa tuntua liian "lällyltä", mutta tehoaa, koska me jokainen tarvitsemme huomiota. Kun itse teet aloitteen, huomaat, kuinka puoliso lähtee kohta leikkiin mukaan.

Lissu

=========================

Lauantai illan ratoksi...... Laittakaa ihana illallinen, mieliruokaa ja juomaa, kynttilän valossa.....

Tenavat mummolaan, ja te kahdestaan. Saatte istua ihan rauhassa kahdestaan, ja jutelkaa kaikenlaista kivaa samalla kun syötte. Nythän on jo pimeitä iltoja niin kynttilänvalo onkin ihan mukavaa. Jos vielä olis takkauuni niin takkatuli palamaan, sekin on ihan rentouttavaa.

Ja tää ei ole kallista, vai mitä luulet?

Irina

=========================

Voi hemmotella toisiaan: hyvää ruokaa, hierontaa jne. Voi käydä yhdessä ulkoilemassa, kuntosalilla jne.

itsekin ollut yrittäjän puoliso

=========================

Eihän sitä suureta lomaa välttämättä tarvita! Heittäydy hetkeen! Olemme käyneet viettämässä rentoutusviikonloppuja kylpylöissä, mökillä, laivalla... Idea on siinä, että tehdään yhdessä kaikki mitä tehdään:

saunotaan, rentoudutaan hierojalla, käydään samaan aikaan kampaamossa / parturissa, syödään "pitkän kaavan mukaan", käydään shoppailemassa (naisten toive) ja autonäyttelyissä (miesten toive), museoretketkin ovat varsin hauskoja. Olemme myös käyneet kahdestaan (lapsilta salaa) huvipuistoissa! Ihanaa nauraa yhdessä ja omistautua vain toiselle. Näinä viikonloppuina ei puhuta ongelmista vaan nautitaan toistemme seurasta, ystävyydestä, hemmottelusta, hellyydestä - ja palataan rakkautta täynnä arkeen!!!

Aikuistua voi, mutta lapsenmieltä ei saa ikinä menettää!

Järjestämme myös ylläriviikonloppuja tai tapahtumia toisillemme: esim. ystävänpäivänä vuokrasin kolmeksi tunniksi saunaosaston läheisestä hotellista ja tilasin sinne oluet ja iltapalan sekä vein etukäteen oman mankan ja puhtaat vaatteet. Pari tuntia, alle sata euroa ja mielettömän hyvä fiilis, kun mies "iltakävelyllä" havaitsikin olevansa keskellä hemmotteluhetkeä.

Pientä vaivannäköä ja suuria onnenhetkiä!

Aurora

=========================

Jos puolisosi on yrittäjä, hän ilmeisesti tekee pitkää päivää ja tulee usein vasta illalla kotiin. Näin syksyllä on kiva ja helppo tapa osoittaa toiselle, että häntä on odotettu kotiin: sytytä pihalle, parvekkeelle tai ikkunalle kynttilöitä tai tuikkuja, jotka kutsuen palavat.Kynttilän valo tavallaan sulattaa työstä palaavan mielen, rauhoittaa ihmisen ja antaa tunteen, että minua odotetaan.

Itse olen ottanut tavan, että poltan ulkona pihalla ja terassilla erilaisia kynttilälyhtyjä perjantai-illasta sunnuntai-iltaan, tavallaan juhlistamassa viikonloppua, rauhoittamassa arkikiireistä elämää. Olisihan niitä ihan kiva polttaa viikollakin, mutta lyhtyjä on niin paljon, että en jaksa niin paljoa kynttilöitä kotiin kantaa!

Maarit

=========================

Tuttu tunne aikaa ja rahaa vähän...ehdottaisin... Pakkaa reppuun reilusti sinappia, hyvää makkaraa, oluet tai muuta rentouttavaa juotavaa, tulitikut, sytykkeitä, taskulamppu (2) ja suklaalevy. Etsi lähialueen laavut kaupunkisi infosta, löytyy netistäkin ja valitse paras.

Pimeän tultua pyöräilkää laavulle, sytyttäkää tulet, nauttikaa pehmeästä pimeydestä, tähdistä taivaalla ja aistikaa joka solulla tunne ja läheisyys jonka kokemus teille suo. Olkaa sopivassa suhteessa hiljaa...antakaa tunteiden puhua ja nousta sieltä tunkkaisen arjen alta. Paistakaa makkarat, juokaa oluet ja hengittäkää syvään... vaikka samaan tahtiin... yhteyden pitäisi tuntua välillänne... suudelkaa.

Lähtekää kotiin ennen kuin alatte palella, käykää höyryävän kuumassa suihkussa yhdessä... menkää puhtaiden lakanoiden väliin (jotka voit vaihtaa ennen lähtöänne) ja keskittykää toisiinne... hyväilyllä on parantava voima ja rakastelulla suorastaan uudistava....!

Fisu

=========================

Jos teillä on pieniä lapsia, hankkikaa lapsenvahti.

Rankan työviikon päätteeksi pieni hemmottelu, hieronta, lähellä olo, hyvää syötävää, kynttilän valoa, jutustelua. Ilman mitään sänkyajatuksia. Kokeilepa tätä, siitä on piristystä kummallekin. Ehdottomasti teevee kiinni, vain leppoisaa musiikkia. Televisio syö meidän ajastamme liian paljon. Me, kaksi kierrätyssinkkua, panimme hynttyyt yhteen vuosi sitten ja jo silloin päätimme, että teevee ei ole se määräävä tekijä ajan jakamisessamme. Hyvin toimii.

Maija

=========================

Viettää loma kotona! Ilkoilla yhdessä ja sitten saunaan valkoapilan tuoksussa. Hoitaa toisensa jalat. Niin ja käydä hierojalla lomaviikon aikana.

Saunan ja itsensä hoitelun jälkeen syödään oikein hyvin alkuruuasta lähtien ja myös aperetiivit. Kaksi tai yksi kynttilä pöytään ja hyvää rauhallista ja romanttista musiikkia. Hyvä jälkiruoka kruunaa kaiken. viikon aikana voitte myös vuokrata jonkun romanttisen leffan (jos ette ole nähneet Pretty womania niin suosittelen). Luette illalla vuoteessa ja kerrotte toisillenne mitä luette. Voi olla vain iltasanomakin minkä juttuja voi jakaa. Pääasia että puhutaan ja keskustellaan. Eli ulkoilua, saunaa, maukasta ruokaa, toistensa hoitamista ym. Kyllä lomaviikko kotona on hyvä ja yrittäjälle rauhoittava ja lepoa. Jospa yrittäjä uskaltaisi laittaa kännykän äänettömälle ja valitsisi mihin puheluihin vastaa ja milloin.

Maija

=========================

Mennään saunaan, vilvoitellaan yhdessä, pestään toisen selkä ja sitten nautitaan iltapalaa ilman televisiota. Käydään yhdessä sienimetsässä (ei haittaa, vaikka sieniä ei löytyisikään). Tai tehdään pyöräretki sopivan matkan päässä olevaan kahvilaan / museoon / ystävien luo. Yleensä yhdessä ulkoilu virkistää.

Maija

=========================

- Sauvakävelylle syksyiseen metsään ja sen jälkeen saunaan (tai sitten ilman sauvoja kävelylle)
- Hieronta puolin ja toisin jollain ihanan tuoksuisella hierontaöljyllä. Aaahhh!
- Hyvän illallisen laitto ja nauttiminen yhdessä
- Joku uusi yhteinen kokemus, uusi nähtävyys, uusi käymätön museo, uusi kaupunki kävellen, uusi yhteinen harrastus.

Aina se armoton ARKI joskus tulee eteen, pitää vaan koittaa keksiä tähtihetkiä arjesta! Ja tehdä arjesta JUHLAA! Tsemppiä teille!!!

ps. Kirjoita rakkaallesi RAKKAUSkirje. Ainakin minusta se olisi iiiihanaaaa!!!

Mari =)

=========================

Retkeilykohteita löytyy varmasti omatoimi matkaajalle esim. pyöräily, vaellus, kalastus lähialueella... Varmasti löytyy läheltäkin paljon nähtävää, jos vaan miettii / tiedustelee kaupunki infosta. Nauttia voi myös lähialueen metsässä romanttista piknikkiä, poimia marjoja, kukkia, sieniä, kuherrella kaislikossa tai ladossa, käydä kuutamouinnilla...

Susanna

=========================

Meillä mies aloitti keikkatyöt ja nyt nähdään lasten kanssa iskää vain pidennetty viikonloppu. Meillä nautitaan yhteisestä ajasta täysillä, syödään hyvin, käydään ajelulla lähikaupungeissa ja tutustutaan siellä uusiin kohteisiin.Yhteinen aika menee nopeasti. Viime kesänä sitten kokeilimme onneamme tuetuilla lomilla ja nappasi. Viikko yhdessä valmiiseen ruokapöytään ja halvalla. Muutenkin loma oli mukava, sai nauttia toisistaan ja kokeilla uusia harrastusmahdollisuuksia.

Olen itse yrittäjäperheen tytär ja tiedän, että lapsena meillä ei ollut suuria matkoja, mutta aina silti löytyi aikaa isällä meille lapsille.

Manta

=========================

Menkää vaikka yhdessä johonkin romanttiseen leffaan ja sen jälkeen kynttiläillalliselle johonkin pieneen intiimiin ravintolaan. Lapset hoitoon tuoksi illaksi, tekee hyvää välillä olla ihan kahdestaan. Parisuhdeviikonloppukurssi olisi tietysti ihan oiva keino, luulisin, vaikken ole itse sellaisella ollutkaan, miestä kun ei saa mukaan.

Tsemppiä

=========================

Yksi ilta tai yksi viikonloppu ei ole elämässä paljon, mutta on tarpeeksi parisuhteen pelastamiseksi ja virkistämiseksi. Osta pullo tai kaksi hyvää viiniä ja muutama herkullinen juusto sekä kynttilöitä. Ne ei paljon maksa yhteensä. Sitten lapsille (jos niitä on) hoitopaikka ja ei kun kaksistaan nauttimaan toisistanne ja hyvästä viinistä ja juustoista. Lainatakseni lausetta " tie miehen sydämeen käy vatsan kautta". Mikä voisi syysiltana olla romanttisempaa kuin kynttilän valo ja kaksi ihmistä.

Mari

=========================

Ehkä tämä on ihan tavanomainen ehdotus mutta kuitenkin se että lähtee illalla yhdessä syömään jonnekin rauhalliseen paikkaan hyvää ruokaa viinin kera antaa aina mukavan ja läheisen tunteen.

Nyyti

=========================

Syksyiseen iltaan hyvää kevyttä ruokaa kynttilän valossa, viiniä ja taustalla musiikkia. Ruokailun jälkeen eroottinen elokuva viinilasin ääressä kullan kainalossa ja loppu on sitten selvää. Mulla ainakin toimii.

Marjuska

=========================

Pienellä rahalla ja vähällä ajalla voi tehdä vaikka mitä - mielikuvituksesi on ainoa raja!
Itse katkaisemme mieheni kanssa harmaata arkea lähes päivittäin, lehden kulmaan kirjoitettu kivaviesti, tekstari kesken työkiireiden, toisen herkkuruokaa illalliseksi, saunomista, takkaan tuli samalla kun istutaan iltauutisilla, videon vuokraus, yhteinen kävelylenkki samalla päivän kuulumiset vaihtaen, hellittelyt ja halaukset aamuin illoin...jos vähän enemmän aikaa yhteinen lounas tai illallinen ravintolassa, taidenäyttely tai teatteri, ja sekin joskus tuo vaihtelua että vaihtaa sängyssä nukkumapuolta!

Elämä ja onni ei ole kiinni rahasta tai ajasta vaan siitä että osaat suoda vastapainoa ja katkoa arkeen ihan yksinkertaisilla asioilla.

tyytyväinen vaimo 15 v jälkeenkin

=========================

Me olemme mieheni kanssa havainneet hyväksi avuksi kotitreffit. Ei vaadi erityisemmin rahaa, eikä muitakaan erityisjärjestelyjä. Kumpi tahansa meistä voi ehdottaa kotitreffejä esim. tekstiviestillä, sähköpostilla tai vaikkapa suoraan kysymällä. Treffeistä saa kieltäytyä jos ei tunne jaksavansa. Kun treffit on sovittu niin päivä menee mukavasti iltaa odotellessa. Kumpikin kerää voimia ja mukavia ajatuksia päivän mittaan. Haluamme antaa parastamme toisillemme treffeillä. Näinhän se oli seurusteluaikanakin!

Treffit alkavat kun lapset on laitettu nukkumaan.

Paikkana on olohuone, asu vapaa. Treffeillä televisio on aina kiinni. Istumme esim. olohuoneen lattialla kynttilänvalossa, pelaamme vaikkapa jotain peliä tai muuten vain juttelemme mitä tahansa vaan ei lapsiin liittyvää.

Aluksi treffit kotona tuntuivat teennäisiltä, mutta ajan kuluessa niistä on tullut hyvä piriste arkipäivään. Eikä tarvitse lasten hoitoa järjestää!

Innostunut treffeilijä

=========================

Puhukaa, puhukaa ja puhukaa... Jutelkaa omista tarpeistanne ja toiveistanne, avoimesti. Se ei aina ole helppoa, mutta on välttämätöntä, mikäli haluaa toisen ymmärtävän toista, mikäli haluaa saada avioliiton toimimaan. Puhuessa saattaa paljastua yllättävä totuus. Parisuhde ei kaipaa remonttia, vaan oma elämä...

Marjo

=========================

Minunkin mies on yrittäjä, niin minä pakotin kesällä hänen olemaan kolme viikkoa lomalla. Hän teki niin että vakiasiakkaille hän ilmoitti etukäteen, että viettää lomalla silloin ja silloin, niin pystyi tekemään työt etukäteen. Kyllähän se puhelinkin soi lomalla, mutta minä vastasin siihen ja sanoin että olemme lomalla ja se toimi eikä menetetty yhtään asiakasta. Sano miehellesi että on pakko saada olla lomalla ja vaihtaa maisemia. Ihan henkisen vuoksi niin sitä taas jaksaa pitkän syksyn ja talven.

mallu

=========================

Meillä on neljä lasta. Vaimo on sairaanhoitaja (vuorotyö). Ylimääräistä / vapaata aikaa ei juurikaan ole. Meillä on periaatepäätöksenä tehty seuraavaa: Maanantaisin pidämme illan ihan perheen kesken - käymme viikon asiat läpi koulun ja töiden suhteen läpi ja muut tärkeät asiat. Tämän lisäksi olemme käyneet "treffeillä" mahdollisuuksien mukaan kerran viikossa. Tästä on tullut rutiini, josta en suostu luopumaan. Meillä on aikaa toisillemme. Ohjelmassa ei ole mitään erikoista - esim. kävelyllä käynti, syömässä käynti, tasokkaan elokuvan katsominen ja lapsen isovanhempien hoidossa. Tässä on mielestäni tärkeää molemminpuolinen järjestely ja YLLÄTYKSELLISYYS ohjelman järjestämisessä.

Onnellisesti aviossa

=========================

Parisuhteen piristämiseksi ei tarvita paljon rahaa tai aikaa. Hyvällä suunnittelulla saa ihmeitä aikaan. Yllätä puolisosi pienellä piknikillä luonnossa tai sateen sattuessa vaikka olohuoneen lattialla. Muista varata mukaan niitä herkkuja, joista rakkaasi erityisesti pitää.

Silloin tällöin voit myös ilahduttaa puolisoasi lähettämällä hänelle postia työpaikan osoitteeseen. Mukaan voit liittää vaikka pienen lahjankin, joka toimii vihjeenä tulevasta illasta tai lähestyvän viikonlopun ohjelmasta.

Mielikuvitus kehiin! Pienellä vaivannäöllä saat arkeenkin pieniä juhlahetkiä ja puolisosi saattaa hyvinkin vastata pikku tempauksiisi omilla pikku yllätyksillä.

Timpeli

=========================

Tee arjesta juhla. Osta perjantai-illaksi pullo hyvää punaviiniä ja jotain pientä syötävää esim. valkosipulietanoita. Kun lapset ovat illalla nukkumassa sytytä kynttilä ja ota ne kaapissa olevat "paremmat" viinilasit esille. Ilta kuluu mukavasti jutellen tai tv:tä katsellen. Otimme tällaisen tavan syksyn alkaessa ja nyt molemmat oikein odotamme perjantai-iltaa ja mukavaa yhdessäoloa kahdestaan.

Hemmottelija

=========================

Laita sauna lämpenemään, saunakiuluun jäitä ja saunaolut tai -juoma lauteille. Ja ainakin mieheni oli yhtä hymyä tullessaan pitkän työpäivän jälkeen lämpöisistä löylyistä iltapalapöytään. Tästähän voi tehdä muunnelmia ammeessa lillumiseen tai suihkussa käyntiin. Etkä mene sinne sitten itte ollenkaan. Anna puolisosi nauttia hetkestä yksin. Äläkä oota vastapalvelusta. Veikkaan, että saat joskus samalla mitalla takas.

Merja:)

=========================

Yllätä puolisosi:
* sanoilla: kiitos, että... voi, että tykkään sinusta... näytätpä tänään ihanalta, reippaalta, houkuttelevalta... tuoksut hyvältä...
* ja ilman sanoja: katse, sipaisu, koskettelu, hali, suukko ja rutistus.

Muru

=========================

Olen yllättänyt mieheni hyvällä ruualla ja elokuvalla, lasillisella viiniä. Yhdessäolo on tärkeää. Sitten eräänä päivänä varasin elokuvaliput läheiseen elokuvateatteriin. Siihen ei mennyt kuin 2 h. Kerran varasin risteilyn joka lähti illalla ja saapui aamulla. Viimeisen päälle hemmottelua, ruoka, juoma, ohjelma valmiina. Eikä ollut kovin kalliskaan. Kesällä lähdimme junalla Tampereelle, kävimme konsertissa ja yövyimme hotellissa ja seuraavana päivänä kotiin. Meillä oli ihanaa. Tuohon meni kyllä enemmän rahaakin mutta kyllä kannatti. Ja kannattaa kysyä ystäviltä josko voisi viettää päivän heidän mökillään, jos omaa ei ole. Ja välillä on hyviä edullisia tarjouksia kylpylöihin, lähellekin, se vie ajatukset pois arjesta ja piristää kummasti.

merja

=========================

Oma suhteemme oli arkistunut ja olimme kasvaneet irti toisistamme. Pohdimme eroa (lapset jo aikuisia) helpoimpana vaihtoehtona. Kuitenkin pohjalla oli tieto siitä, että tämä on se ihminen johon nuorena rakastuimme.. Kuulimme HNMKY:n Pieksämäen parisuhdeleiristä tuttavilta ja menimme sinne vuonna 2002 viimeistä oljenkortta katsastamaan skeptisin mielin. Viikon leiri satsauksen jälkeen saimme pahimmat mokat avatuksi ja jatkoimme leirin työkaluja käyttäen kotona eteenpäin. Nyt olemme käyneet jo 3 leiriä ja olemme rakastuneet toisiimme uudestaan kypsällä toisen mielipiteitä kunnioittavalla tavalla. Keskustelemme syyttämättä ja kerromme tunteista, haaveista sekä tarpeista toisillemme. Yhden viikon satsaus parisuhteeseen kannattaa, se kantaa pitemmälle elämään. Tarvitaan vain hieman uskallusta ja yhteistä halua saavuttaa se kadotettu jälleen.

Leri2002

=========================

Arjessa on oma voimansa, vaikka sitä ei aina ymmärrä, kun se toistuu aina samana, mutta jos se muuttuu, niin silloin senkin arvon huomaa. Arjesta voi tehdä "juhlaa" pienillä asioilla ilman rahaakin; hymy, kosketus, kauniit sanat, halaus kiireen keskellä...

Pienellä rahalla; osta hänelle hänen herkkuaan yllätyksenä, anna kukkia, tee hyvää syötävää, kata kauniisti, sytytä kynttilät. Muista pienillä hellillä tekstiviesteillä / sähköposteilla, kerro, että on ikävä lähelle, yhteisiin tekemisiin. Muista, että se mikä tuntuu arjelta ja rutiinilta onkin se kaunein lahja mitä toinen toisellemme annamme. Pienestä syntyy suurta ajan kanssa! Tsemppiä sinulle!

Memmu

=========================

1. Ala käyttäytyä, kuin olisit juuri häneen rakastunut! (muistat varmasti vielä, millaista se oli?)
2. Hassuttele! (kts. aamiaisen hassuttelu-utelun vastauksia!)
3. Suunnittele, valmista ja pakkaa eväät, vaikka kahvia ja pullaa, tai voileivät, ja vaikka puolittain pakota (ellei hän muuten "jaksa" lähteä) hänet kanssasi eväsretkelle. Lähimetsään, puiston penkille, tai vähän kauemmas vaikka autolla tai pyöräillen. Jo puolitoista tuntia riittää, olo on kuin uudesti syntyneellä!
4. Tee pieniä muutoksia: Mene hänen puolelleen nukkumaan, vaihda paikkaa sohvalla, älä avaa telkkaria vaan laita vaikka levy soimaan. Tai jos se soi usein, avaa telkkari. Osta muistipeli, pelatkaakin erä sitä!
5. Kun mies kysyy "mistäs nyt tuulee", kerro hänelle! Kerro, että olit huolissasi suhteenne "urautumisesta", ja halusit saada muutosta aikaan. Ja pyydä hänet mukaan!
6. Naura hänen vitseilleen! Hän innostuu kertomaan lisää, ja teillä on hauskempaa. Vaikkei ne kaikki vitsit hauskoja olisikaan, naura silti, kyllä sieltä niitä helmiäkin tulee!
7. Iloitse siitä, että saat olla hänen kanssaan! Muista joka päivä eropusut ja tervehdyshalit. Jos urautuminen on jo niin pitkällä, ettei hän niitä oikein haluaisi, kerro hänelle että haluat ja aiot hoitaa ja pitää yllä suhdettanne.
8. Yllätykset on tärkeitä ja kivoja! Suklaapatukka takin taskussa, rakkauskirje sukkalaatikossa, kukka auton ovenkahvassa, lumiukko (ihan mini, jonka saa tehtyä äkkiä) auton, tai portaan vieressä.
9. Laita jääkaappiin vaikka margariinirasian päälle pieni lappu: "minä rakastan sinua"

Mia

=========================

Yhteisiä keskusteluja...yhteinen, vaikka pienikin unelma ja yhdessä sen toteuttaminen.

mira

=========================

Meillä on toiminut seuraava: varataan yhteinen ilta, esim. lauantai-ilta, ja kokataan yhdessä ruokaa, katetaan pöytä kauniisti kynttilöineen ja illallistetaan viinilasillisen kanssa. Rahaa ei tarvita paljon, sillä kattauksella saa kauniiksi ja tunnelmalliseksi.

Miia

=========================

Tämä vastaus tulee varmasti monelta: järjestä yhteinen ilta kotona. Lapset (jos niitä on) hoitoon mummolaan/ystäville/nukkumaan. Tee jotakin herkkuruokaa tai nouda se vaikka marketin keittiöstä. Hyvää viiniä, valot pois, sytytä kynttilät, taustalle rauhallista musiikkia. Keskustelkaa kaikista asioista maan ja taivaan väliltä, vaikka väitelkääkin, mutta vältä riitelyä arkisista perheasioista, niillehän kyllä aina on aikaa sitten päivänvalossakin;-)

Paljon ideoita voi soveltaa noista äskettäisistä hassutteluvinkeistä. Miten olisi vaikka yhteinen pelihetki puolison kanssa, esim. Trivial Pursuitin oikeasta vastauksesta palkinnoksi pusu?

Meillä yhteiset "seikkailuretket" lähimetsien uusilla poluilla ovat oiva arjen piriste. Neuvotellaan reitistä, ihmetellään kasveja ja eläimiä - tai kuljetaan ihan hiljaa vain. Mukavinta siinä on se, että näin yhdessä "valloitetaan" tuo läheinen, mutta vielä tuntematon alue!

Miia


Ladataan kommentteja...
© 2017 Positiivarit Oy Vaihde (03) 882 160 Faksi (03) 882 1622 E-mail: positiivarit@positiivarit.fi Toteutus: Luovanet Oy Toimitusehdot      Käyttöehdot